1、 UNIT 2 I think that mooncakes are delicious!课时6Section B(3a-Self Check)1lay 2dead 3warmth 4business678910BBBBA基础巩固练提示:点击进入讲评5admiring答案呈现1112131415gave birth tospread around between;andwhy you likegives out;as基础巩固练答案呈现答案呈现161718ADB能力提升练19C一、根据句意、首字母及汉语提示完成单词。1.Mr.White l (躺)down on the sofa for a r
2、est as soon as he came home from work.2.Do you know if the fish is d(死的)?I see it not moving in the water.ay ead 3.Ms.Li treats everyone with kindness and w(温暖).4.My father has to be in New York for a month because ofb(生意).5.People started the tradition of a(欣赏)the moon on the night of Mid-Autumn Fe
3、stival.armth usinessdmiring二、单项填空。6.(易错题)【2020山西】In May,President Xi Jinping spoke highly of the great changes of the Fenhe River in Taiyuan.I wonder_.Everyone should play a part in making it cleaner and clearer.A.which places he visitedB.how we can protect the riverC.why such changes have taken pla
4、ceB7.中考山东临沂 _ popular festival Halloween is in North America!A.What B.What a C.How D.How aB【点拨】本题考查感叹句的用法。感叹句中有名词festival要用What,且festival是可数名词单数。故用What a。8.中考新疆 The story _ is interesting _ everybody likes it very much.A.very;that B.so;thatC.such;that D.such;becauseB【点拨】本题考查动词的用法。warn sb.(not)to do
5、sth.意为“警告某人(不)做某事”。9.【2020 四川广元改编】Look at the sign“No swimming”.It warns us _ in the lake.A.to swim B.not to swimC.swimming D.to not swimB10.(易错题)【2019新疆】Not only Jack but also I _ crazy about the football match.A.am B.is C.are D.beA三、根据汉语意思完成句子,每空一词。11.露西上周生下了一个女儿。Lucy _ _ _ a daughter last week.ga
6、ve birth to12.他们输球的新闻很快传遍了全世界。The news that they lost the ball game _ _ the whole world quickly.around spread13.他不得不在金钱和兴趣间选择。He had to choose _ money _ interest.between and14.你能解释下你为什么最喜欢这个节日吗?Can you explain_ _ _thefestival best?why you like15.老师分发卡片作为礼物。The teacher _ _ cards _ gifts.gives out as四
7、、阅读理解。【新题】16.In the first poem,the writer wants to _.A.ask for some giftsB.show his or her thanksC.ask some questionsD.show his or her love to Santa Claus请同学们看点拨训练第16页短文。【点拨】根据原文句子The few things that I need,And if you bring them to me,Ill be much thankful.可知答案。A17.In the second poem,the writer asks
8、us to_.A.buy our friends some presentsB.study hard on our subjectsC.get on well with our friendsD.get ready for Christmas【点拨】根据原文句子Christmas time is coming,Its time we must be good,For Santas watching every day,And we forgot we should.chore,For presents we are after,And a good grade we must score.可知
9、答案。D【点拨】原文句子为:For presents we are after,And a good grade we must score.意思为:我们想要的礼物,我们必须取得好成绩分数。可知答案。18.What do the underlined words“are after”mean in the second poem?A.Like.B.Want.C.Make.D.Buy.B【点拨】根据文章大意可知是孩子在跟父母要圣诞节礼物,故答案为C。19.The two poems are both written in a _ tone(语气).A.parents B.teachers C.kids D.friendsC
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有