1、课时3 Reading Unit 3 Teenage problems1234基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910valuablecausesschoolworklistfriendshipvisitingto finishbeingbe allowedlivingCA1415BBB答案呈现161718能力提升练ACD1920BB212223AAC2425BD262728BDD29C答案呈现能力提升练303132Healthy eating along with regular exercise.2,800 calories a day.Five times a we
2、ek.一、根据首字母及汉语提示完成单词。1.中考淮安 The magazine provides lots of v (有价值的)information on fashion.2.Drunk driving is one of the most common c (原因)of many traffic accidents.3.She is trying her best to keep up with her s.(学业,课业).aluableauseschoolwork4.Here is a l (清单)of things I want to do during the summer vac
3、ation.5.We formed a close f (友谊)when we were in middle school.istriendship二、用所给单词的适当形式填空。6.The Summer Palace is worth _(visit).visiting7.Sometimes I have to stay up late _(finish)my homework.to finish8.He dreamt of _(be)a scientist when he was young.being9.Teens shouldnt _(allow)to smoke.be allowed1
4、0.Have you ever imagined _(live)on Mars someday in the future?living三、同义句转换。11.Our teachers are strict _ us _ our homework.A.with;of B.in;withC.with;in D.with;withC12.You may _ trouble if you stay out late without _ your parents.A.get out of;tell B.get into;tellingC.get into;tell D.get out of;tellin
5、gB13.中考广东 We should take care of the earth _ we can make a better world to live in.A.so that B.untilC.even if D.whileA14.Miss Li,could you please help me _ this maths problem?OK.Let me try.A.come out B.work outC.look out D.stay outB15.安徽学业仿真模拟 Could I borrow your camera tomorrow?I dont think you nee
6、d it,because visitors _ to take photos in the museum.A.dont allow B.arent allowedC.didnt allow D.werent allowedB四、完形填空。Cindy and Anna were best friends.Some days they could spend hours happily together without any argument,but other days they just could not _16 on what to do.16.A.agree B.live C.depe
7、nd D.tryA【点拨】agree on 意为“对取得一致意见”,故选A。One day they decided to play in the garden near their school.“Come on.Lets play chess,”Anna said.“I dont want to play chess,”Cindy replied.“We always do what you want to do,Cindy.Its my turn to make a _17,”Anna said.17.A.promise B.projectC.decision D.dialogueC【点
8、拨】此处表示“轮到我做决定了”,故选C。She was getting a little unhappy and _18,leaving Cindy alone.18.A.went over B.went onC.went by D.went awayDCindy was very angry._19 she got home,she found she still had Anna s notebook in her schoolbag.“Well,Im not giving it back to her today.Im too mad at her,”Cindy thought.19.A
9、.Because B.AfterC.Unless D.IfBThe next day at school,their teacher Mrs.Stone _20 their notebooks.But Anna didnt have hers,and she looked _21.20.A.gave away B.asked forC.handed in D.paid for21.A.worried B.normalC.proud D.relaxedBACindy knew she should tell Mrs.Stone that she had the notebook,but she
10、was _22 mad at Anna.22.A.still B.neverC.usually D.almostAWhen it was time for lunch,Cindy finally told Mrs.Stone the _23.23.A.chance B.methodC.truth D.ruleC【点拨】吃午饭的时候,Cindy最终告诉了Mrs.Stone真相,故所缺的词是truth。“Thank you for being _24,Cindy.Im sure Anna will be thankful that you have given me her notebook,”s
11、aid Mrs.Stone.24.A.patient B.honestC.active D.quietBLater,Mrs.Stone asked the two girls together and talked with them.Mrs.Stone helped them _25 that it was a good idea to take turns to decide the activity.They became best friends again.25.A.describe B.explainC.guess D.realizeD【点拨】根据上下文的描述可推断,Mrs.Sto
12、ne帮助她们领悟到了一个道理,故所缺的词是realize。五、阅读理解。合肥市瑶海区模拟26.Jose wants to improve his _.A.listening B.speakingC.reading D.writing请同学们看点拨训练第25页原文。B【点拨】根据原文Jose所说的第一段中句子I really want to speak English the right way with the correct accent(口音).可知答案。27.Lana uses two examples to show that _.A.she loves her jobB.Englis
13、h people are friendlyC.her English is a lot better than beforeD.English people sometimes speak“incorrect”EnglishD【点拨】根据原文Lana所说的第二段中句子I love my job,but sometimes the way that English people speak is a little puzzling(令人迷惑的).可知答案。28.Maria finds it is difficult to _.A.express her ideasB.understand the
14、 UK accentC.follow some of her teachers in classD.practice speaking English in her collegeD【点拨】根据原文Maria所说的第三段中句子Although the teachers tell us we should try to speak in English with each other,its very difficult to do this.可知答案。29.What are these people mainly talking about?A.Their ways of learning E
15、nglish.B.Their English learning experiences.C.Problems they have in learning English.D.Reasons why they want to improve their English.C【点拨】阅读原文可知,文章主要讲述了三位同学在学习英语过程中所遇到的问题。六、任务型阅读。30.What is the only way to keep fit?(不超过10 个词)_请同学们看点拨训练第25页原文。【点拨】根据原文第一段中句子The truth is,healthy eating along with regu
16、lar exercise is the only way to keep fit.可知答案。Healthy eating along with regular exercise.31.How many calories do teenage boys need a day?(不超过5 个词)_【点拨】根据原文第二段中句子Teenage girls need about 2,200 calories a day and boys need a bit more doctors suggest 2,800 for teenage boys.可知答案。2,800 calories a day.32.According to experts suggestions,how often should teenagers exercise?(不超过5 个词)_【点拨】根据原文第三段中句子Experts suggest that teenagers spend at least 30 minutes exercising,five times a week.可知答案。Five times a week.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有