ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:41 ,大小:2.28MB ,
资源ID:351325      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-351325-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 21 Books or Computers习题课件(新版)冀教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 21 Books or Computers习题课件(新版)冀教版.ppt

1、冀教版八年级下Lesson 21Books or Computers?UNIT 4 The Internet Connects Us123467891051112答案呈现131415electronicappearedpressmodernsellsABACAto throwwaitingto buyto cleanwatching提示:点击进入习题答案呈现1617181920No matter howwrite them downpass;towhat to doIt;for;to read答案呈现2122232425Can you sell this book to meWho first

2、 invented the planeNo news is good newsInformation travels faster and fartherShe spent most of her time writing this book262728CA29DB答案呈现303132very big and expensiveThey can take them out to work,to travel,to have meetings and to give talks.33smaller and cheaper34Computers are very useful and helpfu

3、l.计算机变得非常重要,因为它们比人工作更快,出错更少。答案呈现4041424344quicklymorewithread3536373839to makebybecausebeginninginventedmetres.根据句意及所给提示填空。1.I like paper books better than e books.What about you?2.A rainbow _(出现)in the sky after the rain last Wednesday.3.This is a printing _(印刷机).It can make thousands of books ever

4、y day.lectronicappearedpress4.In m times,people are too busy to communicate with each other.5.The book _(卖)well in this bookshop.A lot of teenagers come to buy it.odernsells.用所给单词的适当形式填空。6.Its too hard for me to learn it.Can you show me how _(throw)the ball?to throw7.He was too late yesterday.He kep

5、t me _(wait)for half an hour.waiting8.Shopping online makes it possible _(buy)things at home.to buy9.It took me two hours _(clean)the room.to clean【点拨】此题考查句型结构。“It takes/took sb.some time to do sth.”意为“做某事花费某人一段时间”。故填to clean。10.Susan usually learns English by _(watch)English movies.watching.单项选择。11

6、.【中考长沙】The twins are so alike that even their father finds _ hard to tell them from each other.A.it B.him C.themA【点拨】此题考查代词辨析。此处用it 作形式宾语,动词不定式是真正的宾语。故选A。12.Bob cut the apple into halves _ a knife,and gave one half to his brother.A.in B.withC.at D.onB【点拨】此题考查介词辨析。四个介词都可以表示“使用”,in 表示“用某种语言、声音”;with 表

7、示“使用某种工具”;at表示“以某种速度或价格”;on 表示“使用通讯工具”。根据句意选B。13.Jason,I cant get Sue on the phone.Ill see her this afternoon.Do you want me to _ a message?A.pass on B.find outC.look up D.work onA14.Why were you shouting at Tom?I told him to be quiet,but he _talking.A.joined in B.ended upC.kept on D.put offC15.Thes

8、e shoes were made _,not with a machine.So they are very expensive.A.by hand B.in handC.on hand D.at handA【点拨】此题考查短语辨析。by hand 手工;in hand在手头,在处理之中;on hand现有(尤指帮助);at hand(时间或距离上)接近。根据第一句前半句句意:“这些鞋子是用手做成的”,故选A。.根据汉语意思完成句子。16.不管我干得多么卖力,总是有更多的工作要做。_ _ _ hard I work,there is always more to do.No matter h

9、ow17.这些句子很有用,请把它们写下来。These sentences are very useful.Please _ _ _.writethem down18.你能把这份报纸递给我的姐姐吗?Can you _ the newspaper _ my sister?pass to19.对普通人来说读书很方便。_ is very convenient _ common people _ _ books.It for to read20.我想知道关于那个课题接下来要做什么。I wonder _ _ _ next on that project.what to do.连词成句。21.you,sel

10、l,to,can,me,this book_?Can you sell this book to me22.invented,first,who,the plane_?Who first invented the plane23.news,no,good,news,is_.No news is good news24.travels,information,and,faster,farther_.Information travels faster and farther25.spent,most,her time,this book,she,of,writing_.She spent mos

11、t of her time writing this book.阅读理解【中考达州】。26.How many kinds of smartphones are mentioned in total in this passage?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.请同学们看点拨训练第40页原文。C【点拨】根据原文最后一段中句子Huaweis smartphone sales around the world increased about 50 percent compared with a year earlier in the first three months of

12、 2019.At the same time,sales from both Samsung and Apple fell.可知本文共提到了三种智能手机。27.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?A.Huawei collected the information for the Chinese government.B.Ren Zhengfei started Huawei with only 4,000 in 1987.C.Huawei has beaten Samsung,a South Ko

13、rean phone maker so far.D.Huawei has developed its business smoothly.B【点拨】根据原文中句子In 1987 a small company named Huawei was started in Shenzhen.、In an interview several years ago,Ren Zhengfei said,“I started Huawei with only 4,000 at the beginning,but now it has become a 100 billion company.可知B项正确。28.

14、What does the underlined word“romantic”in Paragraph 4 mean in Chinese?A.浪漫的B.现实的C.成功的D.麻烦的A【点拨】原句为:The experience was not as romantic as you imagine.结合前句内容In an interview several years ago,Ren Zhengfei said,“I started Huawei with only 4,000 at the beginning,but now it has become a 100 billion compan

15、y.可知任正非刚建立华为时没有钱,可推测,他的经历不如你想的那么“浪漫”。29.The last paragraph mainly tells us _.A.Huawei has become one of the most famous phone companiesB.Huawei has become the largest maker of smartphones in the worldC.Huawei has got into some systems of the USD.Huawei is full of hope and must succeed in the futureD

16、【点拨】根据原文最后一段中句子So far Huawei has grown into the worlds largest telecommunication equipment supplier,selling in 170 countries.It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.可知D项正确。.任务型阅读。30 题完成句子。30.Few people were interested in computers many years ago,because they were _.请同学

17、们看点拨训练第41页原文。very big and expensive【点拨】根据原文第一段中句子But many years ago,computers couldnt do much.They were very big and expensive.Very few people were interested in them and knew how to use them.可知答案。31 题完成句子。31.Computers today are _.smaller and cheaper【点拨】根据原文第二段中句子Today computers are smaller and chea

18、per.可知答案。32 题简略回答问题。32.What can people do by using smaller computers?_They can take them out to work,to travel,to have meetings and to give talks.【点拨】根据原文第二段中句子Many have smaller ones so that they can take them out to work,to travel,to have meetings and to give talks.可知答案。33 题找出并写下全文的主题句。33._Computer

19、s are very useful and helpful.【点拨】原文最后一段中句子Computers are very useful and helpful.即为本文主题句。34 题将文中画线句子译成汉语。34._计算机变得非常重要,因为它们比人工作更快,出错更少。【点拨】原句为:Computers become very important because they can work faster than men and make fewer mistakes.词语运用。阅读下面短文,在空白处填入适当的词(有提示词的,填入所给词的正确形式)。About 2,000 years ago,

20、paper was invented in China.Then people learned to write down words on paper _35 (make)a book.But in those days,they could only write books _ 36 hand.to makebySo,books were expensive and rare at that time.And _ 37 there werent many books,few people could read books.Printing was _ 38(invent)in China

21、and it developed greatly at the _ 39(begin)of the eleventh century.Then people could print books _ 40(quick)and cheaply.As a result,_ 41(many)people learned to read.After that,knowledge and ideas spread quickly.becausebeginninginventedquicklymoreToday,_ 42 the help of the Internet,we can connect and share information quickly.We can also _ 43(read)newspapers and magazines online.But will the computers replace books one day?No,I dont think the poster on the wall of my bedroom will ever be replaced by a computer of two _ 44(metre)high!withreadmetres

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1