ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:16.84KB ,
资源ID:349633      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-349633-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022年新教材高中英语 Unit 6 Nature in words Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022年新教材高中英语 Unit 6 Nature in words Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx

1、Unit 6 Nature in words Section Expanding your world. 语境填词1.She asked him to contribute a weekly (每周的) article on European affairs.2.Thus, last year, Papa insisted (坚决要求) that we learn at least one new thing each day.3.He made many efforts to enhance (增强) his reputation.4.The police carried out a tho

2、rough (彻底的) investigation.5.Brave man as he is, he trembles (发抖) at the sight of snakes. 同义替换glare at, be bent on, fade away, speak of, get rid of1.The mistakes in this report really stare angrily at you. glare at 2.Jim seems to have a thirst for becoming a musician. be bent on 3.Many accidents have

3、 resulted from carelessness, and thats why we must remove the bad habit of making calls while driving. get rid of 4.The old man became ill and slowly became weaker. faded away 5.When we talk about Christmas, we tend to think of decorations, shiny lights, snow, presents, and Christmas trees. speak of

4、 . 翻译句子1.与其说他像个救生员, 倒不如说他像个影星。 He is more like a film star than a lifeguard. 2.我更喜欢住在乡下的一个原因是那儿没有空气污染和交通堵塞。 One reason for my preference for living in the countryside is that it has no air pollution or traffic jams. 3.金先生工作单位的老板到医院来探视。 The boss of the unit where Mr King worked called at the hospital

5、. 4.他明确表态说, 他支持我们。 He made it clear that he stood behind us. 5.当我们来到宴会时, Dick不知何故已先行离开。 By the time we arrived at the party, Dick had left alone for no reason. 素养综合练. 阅读理解A(2020江西高二期末)Do you sometimes find yourself drawing random patterns(图案)during meetings and lectures? Some people believe it shows

6、 that you arent listening or paying attention. However, there are studies which claim the opposite, and that doodling might actually be beneficial.Doodling seems to be popular. In the past, it was seen as a mindless activity and a product of the absent-minded. However, in 2016, an article on the Har

7、vard University website discussed the idea that random drawing may assist memory retention(保持)and concentration.The article stresses that 26 of 44 American presidents were known to doodle, with Ronald Reagan famous for drawing cowboys. A 2009 study conducted by psychologist Jackie Andrade asked 40 p

8、eople to listen to a “dull and boring” voice message. Half of the group were asked to doodle and shade in a picture. Those who did were able to recall 29% more of the information contained in the message.Some experts believe that willingly accepting your creative and artistic sides during meetings m

9、ay engage your mind. Jesse Prinz, a famous professor of philosophy, actively encourages his students to doodle. He believes that doodling is the “attentional sweet spot”.And it might not just be good for your concentration. An artist known as Mr Doodle has made a career out of his scribbles(乱涂乱画). H

10、e sells his art online and also goes to peoples homes to decorate their walls.It seems that random drawing to aid concentration might be becoming more of a thing. People like Sunni Brown, an advocate for doodling, teach adults how to sketch and scribble in the workplace. So, the next time you see so

11、meone randomly drawing pictures during a meeting, it might be a sign that they are listening more than you think.1.Which phrase has the same meaning as “doodling”?A.A product of the absent-minded.B.Random drawing.C.Scribbles in the workplace.D.Drawing on the walls.2.The author refers to Ronald Reaga

12、n in order to .A.inform readers of Reagans abilityB.provide some background informationC.introduce a new topic of further discussionD.give an example of the advantages of doodling3.Why does Jesse Prinz think that doodling is the “attentional sweet spot”?A.He thinks that it draws more attention.B.He

13、thinks that it promises a good career.C.He believes that it helps to engage the mind.D.He believes that it can bring economic benefits.4.What is the authors purpose of writing the passage?A.To state the benefits that you can get from random drawing.B.To provide guidance on leading a random drawing l

14、ife.C.To stress the need of distraction at work and in our life.D.To suggest a way of pursuing concentration in our lifelong career.答案:1.B解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文章说明了在会议或讲座中涂鸦实际上可能是有益的。 【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据第一段中的“Do you sometimes find yourself drawing random patterns (图案)during meetings and lectures?”可知,

15、“Random drawing”和“doodling”有相同的含义。故选B项。答案:2.D 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中的“However, in 2016, an article on the Harvard University website discussed the idea that random drawing may assist memory retention(保持)and concentration.”以及第三段中的“The article stresses that 26 of 44 American presidents were kno

16、wn to doodle, with Ronald Reagan famous for drawing cowboys.”可知, 文中提到罗纳德里根是为了举例说明涂鸦的好处。故选D项。答案:3.C 解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“Some experts believe that willingly accepting your creative and artistic sides during meetings may engage your mind. (一些专家认为, 在会议中欣然接受你创造性和艺术性的一面可能会调动你的思维。)”可知, Jesse Pri

17、nz认为涂鸦是“注意力的最佳点”, 是因为涂鸦有助于调动思维。故选C项。答案:4.A 解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第一段中的“However, there are studies which claim the opposite, and that doodling might actually be beneficial. (然而, 有研究得出相反的结论, 涂鸦实际上可能是有益的。)”以及下文介绍涂鸦的好处可知, 作者写这篇文章的目的是陈述涂鸦给我们带来的好处。故选A项。深度解析词汇积累random adj. 随机的; 任意的 assist v. 帮助 be good

18、for 有益于; 对有好处 more of 更多的B(2020河北邢台月考)Joy Mangano was 33 and divorced. She had three kids under age 7, and was barely keeping up payments on her small two-bedroom home by working extra hours as a waitress. “There were times when I would lie in bed and think, I dont know how Im going to pay that bill

19、,” Mangano says.But she had a special ability to see the obvious thing. She knew how hard it was to mop the floor. “I was tired of bending down, putting my hands in dirty water, wringing (拧) out a mop,” Mangano says. “So, theres gotta be a better way.”How about a “self-wringing” mop? She designed a

20、special tool you could twist in two directions at once, and still keep your hands clean and dry. She set out to sell it, first a few at flea markets.Then Mangano met with the media. But would couch potatoes (电视迷)buy a mop? The experts on shopping TV were less than certain. They gave it a try, and it

21、 failed. Mangano was sure it would sell if theyd let her do the on-camera display. She said, “Get me on that stage, and I will sell this mop because its a great item.”So QVC, a multinational corporation specializing in televised home shopping, took a chance on her. “I got onstage and the phones went

22、 crazy. We sold every mop in minutes.”Today shes the president of Ingenious Designs, a multimillion-dollar company, and one of the stars of HSN, the Home Shopping Network. Talking about the household invention, Mangano says, “It is as natural for me as it is for a parent to talk about his or her chi

23、ld.”5.What is the first paragraph mainly about?A.Manganos small home.B.Manganos work experience.C.Manganos unhappy marriage.D.Manganos hard living conditions.6.Mangano sold the mop successfully with the help of .A.HSNB.QVCC.couch potatoesD.experts on shopping TV7.What does Mangano think of her inven

24、tion?A.Special.B.Normal.C.Dissatisfied.D.Unbelievable.8.What can we learn from the text?A.HSN is a business organization that sells goods on the Internet.B.The experts on shopping TV were confident about Manganos mop.C.Mangano got the idea of the self-wringing mop from her own experience.D.Mangano o

25、nce had to work seven days a week to support her family.答案:5.D 解析:5.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Joy Mangano这位单亲妈妈虽然生活很艰辛, 但她凭借着自己的聪明和努力, 发明了备受欢迎的自动拧干拖布。如今她已是一家拥有数百万美元资产的公司的总裁。【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第一段内容可知, Joy Mangano那时33岁, 离异。她有3个不满七岁的孩子, 靠加班当女服务生工作勉强维持两居室的小房子。因此第一段讲述的是Mangano艰苦的生活状况。故选D。答案:6.B 解析:6.【命题立意】细

26、节理解题。【解题思路】根据倒数第二段中So QVC, a multinational corporation specializing in televised home shopping, took a chance on her. 可以判断出在QVC的帮助下, 她成功地卖出了拖把。故选B。答案:7.B 解析:7.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据最后一段最后一句Talking about the household invention, Mangano says, “It is as natural for me as it is for a parent to talk about

27、 his or her child.”可知, 谈论到家居用品的发明, 她说:“就像一个家长在谈论他或她的孩子, 这对于我来说很自然。”所以她认为她的发明很正常。故选B。答案:8.C 解析:8. 【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中“I was tired of bending down, putting my hands in dirty water, wringing (拧) out a mop,” Mangano says. “So, theres gotta be a better way.”可知, Mangano从自己的经验中得到了自拧水拖把的想法。故选C。深度解析长难句分

28、析Mangano was sure it would sell if theyd let her do the on-camera display. Mangano 确信, 如果他们让她在镜头前展示, 它会卖得很好。分析:本句是主从复合句。was sure后面为宾语从句, 宾语从句中包含if引导的条件状语从句。. 语法填空(2020陕西汉中高二月考)Since 1949 when the Peoples Republic of China 1 (establish), and especially since 1978, Chinas transformation from a traditi

29、onal 2 (agriculture)society to a modern industrial society has been greatly accelerated by a rapid industrial restructuring. Chinas industrial structure developed according to the objective of industrialization, 3 aimed at the proportion(比例)of agriculture declining ceaselessly, and the proportion of

30、 the industrial and service sector increasing continually. 4 (current), the industrial goods produced in China all range from capital goods to consumption goods.Chinas factory outputs extend from textiles (纺织业) to railway, planes and computers. China is the largest producer of inexpensive cotton tex

31、tiles in the world and exports large 5 (quantity) of textiles and clothes. Food processing is very important, and much produce is exported. Other industrial products 6 (include)television sets, bicycles, cars, trucks and washing machines are expanding in the world.China has become 7 industrialized c

32、ountry to some extent. The auto and the housing industry, in the process of industrialization, have developed by leaps and bounds. The most important export products are machinery and electric equipment, 8 the most important import products are raw materials. In recent years, Chinas industry 9 (comp

33、ete) internationally, and as a result, the 10 (develop) of the countrys industry is increasingly influenced by international economic environments.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1.was established 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。自1949年, 特别是自1978年以来, 中国从传统农业社会向现代工业社会转型, 在产业结构调整的快速推进下, 取得了长足的进步。考查时态和语态。根据Since 1

34、949可知应用一般过去时, the Peoples Republic of China与establish构成被动关系, 故填一般过去时的被动语态was established。答案:2.agricultural 解析:2.考查形容词。society为名词, 需要形容词修饰, 故填agricultural。答案:3.which 解析:3.考查定语从句关系词。此处引导非限制性定语从句, 修饰先行词the objective of industrialization, 且关系词在从句中作主语, 指物, 故用关系代词which。答案:4.Currently 解析:4.考查副词。修饰整个句子应用副词,

35、 故填Currently。答案:5.quantities 解析:5.考查名词的数。短语large quantities of表示“大量”, 故填quantities。答案:6.including 解析:6.考查介词。including为介词, 表示“包括; 包含”, 故填including。答案:7.an 解析:7.考查冠词。country为可数名词, 此处泛指“一个国家”, 且industrialized为元音音素开头的单词, 故应填an。答案:8.while/and 解析:8.考查连词。表示前后对比应用while; 表示承接关系用连词and。故填while/and。答案:9.has bee

36、n competing 解析:9.考查动词的时态。根据上文In recent years及上下文语境可知, 此处表示过去发生的动作从过去一直持续到现在, 不曾间断, 用现在完成进行时, 主语为单数, 故填has been competing。答案:10.development 解析:10.考查名词。根据上文定冠词the可知应填名词形式, 故填development。. 应用文写作假定你是李华, 你的家乡将庆祝首个“中国农民丰收节(the Chinese Farmers Harvest Festival)”, 请你用英语写封邮件, 邀请你的新西兰朋友Eric来参加, 内容包括:1. 时间和地点;

37、2. 活动内容(民俗文化表演、美食品尝及观光活动等)。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。答案:高分范文Dear Eric,How is everything going? I am writing to invite you to participate in the celebration of the first Chinese Farmers Harvest Festival in my hometown. It will be held in the square from September 22 to September 24. It is expe

38、cted to last from 9 a. m. to 5 p. m.The local government will host various activities for the festival, such as folk culture performances, tasty food tasting and sightseeing. If it is convenient for you, you are welcome to visit my hometown. You can have a better understanding of Chinese culture through the activities. I believe that you will spend an unforgettable time during the festival.Best wishes.Yours,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1