1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)专题28 社团活动Passage 1(2019河北中考真题)School Activity: the “Exercise Month”A number of important school activities are coming up, and the biggest one is the “Exercise Month”.What is our aim(目的)?The “Exercise Month” is organised by the Youth Sports Club. The main aim of t
2、his activity is to improve our school members knowledge about the importance of exercise.What are our activities?The “Exercise Month” will take place from 15 December to 15 January. During this month, a lot of activities will be held to show the importance of exercise.Writing Competition The topic o
3、f the writing competition is “Exercise and Me”. The length of the writing is 500 words for this competition.Talk The talk will be given on 18 December. The speaker will be Dr Chiu from St Stephens Hospital. He will then answer our members question about exercise.Exhibition(展览) The exhibition will be
4、 held from 19 December to 3 January in our school hall. The history of different kinds of exercise, and the winning and excellent writings from the competition will be on show.After-school Exercise Classes The after-school exercise classes will run from 18 December to 14 January. In these classes, e
5、xperienced coaches from the local exercise clubs will also help our school members to make practical exercise plans.1What is the passage mainly about?AThe aim of the school activities.BThe different kinds of school classes.CThe introduction about Exercise Month.DThe school members Youth Sports Club.
6、2What is the topic of the writing competition?AExercise and Me. BA School Activity.CPractical Exercise Plans.DAfter-school Classes.3When will the after-school exercise classes start?AOn 15 December.BOn 18 December.COn 14 January.DOn 15 January.4What can we learn from the passage?AThe local exercise
7、club has a long history.BDr Chiu will train the members after school.CThe coaching will answer the members questions.DSome writings from the competition will be on show.Passage 2(2017山东德州中考真题)Mr. Guo is a teacher from Xian. He asked his students to hand in their homework through a QR code(二维码). “We
8、spent an hour or two in class learning how to generate(使产生)the codes, and in the end everything gets easier.” Said Guo. “When students finish the homework, they keep in on WeChat(微信). Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work everywhere using my computer
9、or telephone.”The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Guo scans(扫描)his students QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative(创新的), with many pictures, music and even videos. Guos students like the new way and think it is
10、interesting. “We are living in the information age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun.” said Tingting, a student of Guos.“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share,” Guo said. “It is worth trying to use new technology in education. E
11、ducation itself is a kind of creation. I dont want my students to fall behind the times.” However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, its unnecessary. Students still need to look
12、up information in books and write it down when they do their homework. They only use the code when they hand in their work, which doesnt take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the students work at any time. And its also an easy way to share homework with other students.5
13、According to the passage, students can keep their homework on _.AWeChatBQQCemailDblog(博客)6Guos students think the new way is _.AstrangeBboringCinterestingDUnnecessary7What does “it” in Paragraph 4 refer to(指代):AThe paper is not easy to keep.BKeeping and sharing the code easily.CTrying to use new tec
14、hnology in education.DEducation itself is a kind of creation.8Some parents are worried, because they think their children will _.Atalk with teachers face to faceBspend too much time on computers or phonesCnot like the new way of handing in homeworkDfind the QR codes too difficult to use9Whats the ma
15、in idea of the passage?ATeachers neednt check homework any more.BStudents neednt hand in homework any more.CUsing QR codes makes checking homework easier.DSome parents are worried about their children.Passage 3(2020广东中考真题)It is necessary for students to learn some team skills like developing relatio
16、nships, communicating well with others and solving problems. Here are two fun team activities.Activity 1: Water Relay (接力赛)Tools Two large buckets (水桶) to hold water One small bucket for each team memberInstructions Fill one large bucket with water. Make holes in the bottom of the small buckets. Hav
17、e the team members line up between the two large buckets. Pass the water from one large bucket to the other, using small buckets. Try to keep as much water as possible.Why Its Fun Its fun to workout away to lose as little water as possible. Its water. Isnt it fun to get you wet on a hot summer day?A
18、ctivity 2: Truth and LieThis activity will allow team members to learn about each other.Instructions Have each team member think of three pieces of information about themselves, and one of them is a lie. Each team member tells the group all the three pieces of information. Let the other team members
19、 guess which is the lie.Why Its Fun Students love talking about themselves and this gives them the chance to do so. Members can learn about each other. Members will be surprised at what others think of them. 10 How many team skills does the writer mention (提及) in Paragraph 1?AOne.BTwo.CThree.DFour.1
20、1What tools are needed for each team in Water Relay?AOne large bucket for each member.BTwo large buckets for each member.COne small bucket for each member and two large buckets.DTwo small buckets for each member and one large bucket.12In order to win Water Relay, the team members should _.Aget thems
21、elves wetBlose as little water as possibleCpass the water as slowly as possibleDpass the large bucket to the other team13It is fun to play Truth and Lie because team members can _.Atalk about themselvesBshare love with each otherCtell lies to surprise othersDlearn all the information about others14T
22、his passage is most probably from _.Aa science bookBa travel guideCa news websiteDa school magazinePassage 4(2020河北中考真题)Rotorua Grammar School Holiday ClubsDo something different.Dont just watch TV.Come and join us and have some real fun!There are lots of different ways to spend your free time. You
23、can choose as many clubs as you like. You dont need to have any special skills to join us. They are also FREE for all our students.Photography ClubJoin us to learn about choosing a camera and advice on taking successful photos. We will also teach you how to use your PC to store and print your photos
24、.9 a.m. to 11 a.m. MondayRoom 308Science ClubEinstein, Edison, Newtonthey learnt about science when they were young. If you want to try out new ideas, come to our club. We do lots of things in the lab to see what happens. We meet twice a week in the science club.8:30 a.m. to 4:30 p.m.Thursday & Frid
25、ayArt ClubIf you like art, spend a day in the Art Room. During the day, well use different things: pencils, watercolors, oil paints. Well also have a special lesson from a guest cartoonist, who will teach us how to draw cartoons.8 a.m. to 4 p.m. MondayCollecting Club If you like collecting stamps, t
26、ickets, or postcards, come to our club! You can share what you collect and swap(交换) things with other members to build your collection. We have lots of ideas about what to do to add to your collection without spending lots of money.Meet in Room 5102 p.m. to 4 p.m. Wednesday 15 If students join the c
27、lubs, they .Adont need to payBcant choose over twoCmust go every dayDmust have special skills16Why do members in the Collecting Club swap things?ATo make postcards.BTo make money.CTo make friends with each other.DTo make their collection better.17Members of the Science Club spend a lot of time .Atry
28、ing out their new ideasBlearning about scientistsCstudying science textbooksDwatching science TV programs18Which of the following is TRUE?ACollecting Club meets in Room 308.BMembers learn how to paint on Friday.CArt Club has a special lesson on Monday.DMembers can print photos in Science Club.Passag
29、e 5(2020湖北梁子湖中考模拟) There are lots of clubs at our school and you can do what you like in those clubs. Here are the ads.Sun Music ClubCan you play the piano, the drums, the trumpet, the violin, or the guitar? Then you can join our club. If (如果) you can sing or dance, you can also be in our club. If y
30、ou are a great musician, you can join our rock band, too. We have a music show every weekend.Green Art ClubWe need an art teacher to help kids with painting and drawing. Our e-mail address (地址) is art 6780. You can also call Mrs. Green for more information.Mrs. Green is in the club on Sunday. Oh, he
31、r telephone number is 340-1241. 19How many clubs are mentioned (提到) in this passage?AOneBTwoCThreeDFour20When do they have a music show?AEvery day.BEvery weekend.CEvery month.DEvery year.21Green Art Club needs an art teacher _.Ato help kids with painting and drawingBto help kids with singing and dan
32、cingCto help kids take care of themselvesDto help kids learn to play the piano22Whats the e-mail address of the Green Art Club?Aits art 6780.Bits art 6780.CIts art 6870.Dits art 6870.23Which of the following is NOT true according to the passage?ASun Music Club needs great musicians.BMrs. Greens tele
33、phone number is 340-1241.CIf you want to look for (寻找) Mrs. Green, you can go to Sun Music Club on Sunday.DIf Jenny sings very well, she can join the Sun Music Club.Passage 6(2020河北邯郸市第二十五中学二模)SPEAK YOUR MINDMike Isaac and I are reporters of Student Daily. For the topics of our newspaper next month
34、visited Sunshine Elementary School on May 10. We interviewed some students and here is what they said.JOSLYN FARCE, 9I believe that we should recycle more paper, because were cutting down too many trees. The more trees that are cut down, the more oxygen we lose. The companies responsible should plan
35、t more trees.JAYDEN MITCHELL, 9Running is the best exercise, because youre moving your whole body. It helps your heart and your lungs. Not everyone is healthy, so we should have more exercise.ANDREW BARHAS,9I think everyone should use a calm voice. When people are loud, it causes them to be mad at o
36、ne another. Sometimes it even makes people quarrel with each other. When people speak calmly to one another, they feel happy.JOSEPH TRUONG, 10People should stop hunting tigers for their fur, for fun and for medicine. Imagine if you were a tiger free in the wild, and the. BOOM, you are shot (枪杀) for
37、your fur. How would you feel?24What did Mike Isaac and the writer visit Sunshine Elementary School for?AFor environment protection.BFor wildlife protection.CFor good manners in school.DFor topics of the newspaper.25What may cause people to be mad at one another in Andrew Vargass opinion?ALosing more
38、 oxygen.BSpeaking in a loud voice.CCutting down more trees.DHunting tigers for medicine.26Who talked about health?AJoslyn Frace.BJayden Mitchell.CAndrew Vargas.DJoseph Truong.Passage 7(2020湖南省常德市教育局模拟预测)Recently, a junior high school sent several students back home because they broke the school unif
39、orm(校服)rules. Should students wear school uniforms? The Young World magazine held a discussion on this topic(话题).Kennedy: The school uniform is very important, because it always reminds me that I am supposed to go out of my way to study hard. It also helps prevent school bullying(欺凌). If everyone we
40、ars the same clothes, it is impossible to laugh at other peoples clothing. Manson: The uniform has to be earned(获得)through efforts. Students should start school with no uniforms. As they make progress at school, they start wearing it. I always think children need to be proud of their school. The uni
41、form is important for that. So, make students earn it! If they dont perform well, they should not be allowed to get one.Moorhead: In my opinion, kids dont have to wear uniforms. There should be more choices open to kids in education. They ought to develop their own independence and just be themselve
42、s. Their personalities would be expressed through their own clothes at school. And different dress could be one way of showing their understanding of beauty. Besides, they make the school lively and colorful.Patrick: I can see the advantages of wearing school uniforms. They play a very important rol
43、e in managing schools. However, a school should not depend heavily on uniforms to improve students behaviors. Teaching them how to express themselves with confidence(信心)is more important.27What does the writer mean to do in Paragraph 1?APresent an opinion on a subject.BIntroduce a topic for discussi
44、on.CProvide a way to solve problems.28What is Kennedy in the second paragraph?AA student.BA teacher.CA parent.29In Mansons opinion, _ .Astudents have the right to get school uniforms for freeBstudents should be encouraged to earn school uniformsCstudents performing well neednt wear school uniforms30
45、According to Patrick, what is more important?AManaging schools by uniforms.BImproving students behaviors.CHelping students express themselves confidently.31We can learn from the text that _ .AKennedy cant stand school uniformsBMoorhead is against school uniform rulesCthe writer holds the same opinio
46、n as PatricksPassage 8(2021福建模拟预测) One day Peng Xianzhe learned he would go to the Mashan School in Guizhou. The 16-year-old boy tried to imagine how serious the drought was for the students at that school. However, he realized it was more serious than he had imagined when he saw the sign DONT wash
47、clothes with water, or you will be punished(惩罚). Because of drought, the school has been short of water for a long time. Each student has only one bottle of water every day for washing and drinking. The drought has made the poor students much poorer.Peng is a student from Beijing Chaoyang Foreign La
48、nguage School. He took part in the schools Rain & Bow Project from April 2 to 10.The project idea came from Pengs principal(负责人). One day, she heard a sad story about Li Guoxian, a poor girl in the Mashan School, who stopped going to school because of drought. The principal started this project to h
49、elp the school. In one day, 3, 000 students made over 10, 000 donations of water, books and clothes.Peng and other four students went to the Mashan School and gave the donations with five teachers. They visited poor families, made surveys and had classes at the school.Ding Zhentao, 16, was worried a
50、bout the schools poor learning environment. The blackboards and playground are too shabby to use,Ding said. Besides, there really arent enough teachers. A teacher has to teach both history and English, and even the cook is a class teacher. Although life isnt easy, students at the school have a posit
51、ive attitude(积极的态度)towards life and they are quite willing to learn. Thats what moved 16-year-old Chen Shi most.They sang their songs together as usual before class every afternoon. After class, the students asked us to tell them things about Beijing and our studies, Chen said. You can see the passi
52、on(热情)in them. I believe it will make a difference. Their futures will be bright. 32Which school does Peng Xianzhe study?AMashan School. BBeijing Chaoyang Foreign Language School.CProject School DTraining School.33The underlined wordshabbymeans in Chinese.A黑乎乎的B光滑的C破旧不堪的D不平整34Who started the schools
53、 Rain & Bow Project?AThe principal of the foreign language school.BPeng Xianzhe, a 16-year-old boy.CChen Shi, a student from Beijing.DLi Guoxian, a poor girl in Guizhou.35How many people went to the Mashan School and gave the donations?AFour.BFive.CNine.DTen.36The passage mainly tells us about .Athe
54、 poor learning environment of the Mashan SchoolBthe things that Beijing students did, saw and heard at the Mashan SchoolCthe Mashan School students positive attitude towards the droughtDa story of a poor girl who stopped going to school because of drought 试卷第11页,共11页学科网(北京)股份有限公司学科网(北京)股份有限公司学科网(北京)
55、股份有限公司学科网(北京)股份有限公司参考答案1C2A3B4D【分析】文章是关于学校的运动月的一些事情,介绍了运动月的目的、有什么活动、写作比赛、演讲、展览和课外活动课的一些内容。1主旨大意题。根据A number of important school activities are coming up, and the biggest one is the “Exercise Month”以及介绍了运动月的目的、有什么活动、写作比赛、演讲、展览和课外活动课的一些内容。可知主要是对运动月的介绍;故选C。2细节理解题。根据The topic of the writing competition
56、is “Exercise and Me”. The length of the writing is 500 words for this competition.可知写作比赛的主题是“运动和我”;故选A。3细节理解题。根据The after-school exercise classes will run from 18 December to 14 January.可知是12月18号开始;故选B。4细节理解题。根据the winning and excellent writings from the competition will be on show.一些比赛的优秀的,获胜的写作会被展
57、出;故选D。5A6C7C8B9C【分析】本文主要内容是西安的郭老师,让学生通过扫二维码交作业。这样老师检查作业更容易,可随时批阅。学生可以和其他同学共享作业。5题意:根据文章,学生可以把他们的作业保存在_上。细节理解题。根据第一段第三句“When students finish the homework, they keep it on WeChat (微信).结合题意可知选A。6题意:郭的学生认为这种新方法_。细节理解题。根据第二段第4句Guos students like the new way and think it is interesting.可知郭的学生认为很有趣。选C。7题意:
58、第4段中的“it”指的是什么?细节理解题。第三段中It is worth trying to use new technology in education.意思是“在教育中使用新技术是值得尝试的。”此句的结构是it+adj.+to do sth. “it”是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式;结合句子结构可知“it” 指的是to use new technology in education.故选C。8题意:一些家长担心,因为他们认为他们的孩子会_。细节理解题。A. talk with teachers face to face与老师面对面交谈;B. spend too much tim
59、e on computers or phones在电脑或手机上花太多时间;C. not like the new way of handing in homework不喜欢交作业的新方法;D. find the QR codes too difficult to use发现二维码太难使用。根据第四段第二句They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers.(他们担心孩子们在电脑上花的时间太多,而与老师交流的时间更少。
60、)结合题意和选项可知选B。9题意:这篇文章的大意是什么?主旨大意题。A. Teachers neednt check homework any more. 老师不必再检查作业了;B. Students neednt hand in homework any more. 学生们不必再交作业了;C. Using QR codes makes checking homework easier. 使用二维码使检查作业更容易;D. Some parents are worried about their children. 有些父母担心他们的孩子。本文主要介绍了来自西安的郭老师通过扫二维码交作业,检查作
61、业更容易,学生也可共享作业。根据本文主要内容,结合选项可知选C。【点睛】阅读理解最能体现学生的英语能力的题型,分值较高,一般一个小题2分。如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类题型较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。例如,第1题,首先正确理解题意,然后在文中第一段第三句“When students finish the homework, they keep it on WeChat (微信)
62、.就可找出问题答案。第2,4题都是考查学生的细节理解能力。(2)考查代词指代关系。做这种题型时,准确理解句意,要根据上文内容,找出他们的指代关系。例如,第3题,第三段中It is worth trying to use new technology in education.意思是“在教育中使用新技术是值得尝试的。”此句的结构是it+adj.+to do sth. “it”是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式;结合句子结构可知“it” 指的是to use new technology in education.故选C。(3)考查考查学生主旨理解力。做这种题型,要综合整体理解短文内容,在此基
63、础上结合选项选出正确答案。例如,第5题。10C11C12B13A14D【分析】文章大意:本文主要介绍了两个有趣的适合学生做的团队活动:水接力赛和真相与谎言。10细节理解题。根据第1段中“It is necessary for students to learn some team skills like developing relationships, communicating well with others and solving problems.”可知第1段提到了三种团队技能:发展人际关系,与他人良好沟通,解决问题。故选C。11细节理解题。根据“Tools Two large bu
64、ckets to hold water One small bucket for each team member”可知在水接力赛中每个队员需要一个小桶,还需要两个大桶盛水、故选C。12细节理解题。根据“Try to keep as much water as possible.”及“Its fun to workout away to lose as little water as possible.”可知要赢得水接力赛,就要尽量少让水洒掉。故选B。13细节理解题。根据“Students love talking about themselves and this gives them th
65、e chance to do so.”可知玩真相和谎言是很有趣的,因为团队成员可以谈论自己。故选A。14推理判断题。根据第1段中“It is necessary for students to learn some team skills like developing relationships, communicating well with others and solving problems. Here are two fun team activities.”可知这是针对学生们学习团队技能而列举的两个有趣的活动,由此可推知极可能来自一本学校杂志。故选D。15A16D17A18C【分
66、析】文章大意:本文向学生们介绍了Rotorua Grammar School的四个俱乐部,呼吁同学们积极参与,充实自己的课余时间。15细节理解题。根据第一个表格中They are also FREE for all our students.可知对学生们是免费的。故选A。16细节理解题。根据Collecting Club中You can share what you collect and swap things with other members to build your collection.可知你可以分享你收集到的东西并且和其他人进行交换以使你的收藏更好。故选D。17细节理解题。根据
67、Science Club中If you want to try out new ideas, come to our club. We do lots of things in the lab to see what happens.可知科学俱乐部的成员花很多时间尝试他们的新想法。故选A。18细节理解题。根据Collecting Club中Meet in Room 510可知收藏俱乐部在501室会见,A项错误;根据Art Club中8 a.m. to 4 p.m. Monday可知美术俱乐部活动时间在周一,B项错误;根据Art Club中Well also have a special les
68、son from a guest cartoonist,who will teach us how to draw cartoons. . 8 a.m. to 4 p.m. Monday可知我们将有一节来自特邀漫画家的特别的课,他将教我们如何画漫画,是在周一,C项正确;根据Photography Club中We will also teach you how to use your PC to store and print your photos.可知摄影俱乐部教成员如何使用电脑储存并打印照片,D项错误。故选C。19B20B21A22A23C【分析】这篇文章介绍了学校内的两个俱乐部。19句意
69、:文章中提到了多少个俱乐部?细节理解题。A. 一个;B. 两个;C. 三个;D. 四个。原文的表格一共有两栏,一共介绍了两个俱乐部Sun Music Club “太阳音乐俱乐部”和Green Art Club“绿色艺术俱乐部”,故选B。20句意:他们什么时候有音乐表演?细节理解题。A. 每天;B. 每个周末;C. 每个月;D. 每年。原文“We have a music show every weekend.”(我们在每周末都有音乐表演)说明音乐表演的时间是“每周末”,故选B。21句意:绿色艺术俱乐部需要一位美术老师帮助孩子们绘画。细节理解题。A. 帮助孩子们绘画;B. 帮助孩子们唱歌和跳舞;
70、C. 帮助孩子照顾自己;D. 帮助孩子学习弹钢琴。原文“We need an art teacher to help kids with painting and drawing.”(我们需要一位美术老师帮助孩子们绘画。)说明绿色俱乐部是需要老师来帮助孩子们画画的,故选A。22句意:绿色艺术俱乐部的电子邮件地址是什么?细节理解题。A. 是art 6780163. com.; B. 是art 6780;C. art 6870;D. 是art 6870。根据原文“Our e-mail address is art 6780.”(我们的电子邮件地址是art 6780.),故选A。23句意:根据段落,
71、以下哪一项不正确?推理判断题。A. 太阳音乐俱乐部需要伟大的音乐家;B. 格林夫人的电话号码是340-1241;C. 如果你想寻找格林夫人,你可以在星期天去太阳音乐俱乐部;D. 如果珍妮唱得很好,她可以加入太阳音乐俱乐部。原文“If you are a great musician, you can join our rock band, too.”(如果你是很棒的音乐家,你也可以加入我们的摇滚乐队)说明A正确。原文表格第二栏“Oh, her telephone number is 340-1241.”(哦,她的电话号码是340-1241)说明了格林夫人的电话,B正确。格林夫人是属于绿色艺术俱
72、乐部的,所以在太阳俱乐部是找不到她的,C错误。原文“If you can sing or dance, you can also be in our club.”(如果你能唱歌或跳舞,你也可以加入我们的俱乐部)说明珍妮是可以加入太阳俱乐部的,D正确,故选C。24D25B26B【分析】作者是校报的记者,为了下个月报纸主题,他们参观了Sunshine Elementary School,他们采访了几个学生,JOSLYN FARCE说我们应该回收更多的纸,太多的树被砍伐,树砍的越多,氧气越少,我们应该种更多的树;JAYDEN MITCHELL说跑步是最好的运动,它能帮助我们的心脏和肺;ANDREW
73、BARHAS说我们应该用一个平静的声音说话,大声说话容易让人生气;JOSEPH TRUONG说人们不应该猎杀老虎,如果你是一只老虎,被猎杀了,你感觉怎样?24细节理解题。根据Mike Isaac and I are reporters of Student Daily. For the topics of our newspaper next month visited Sunshine Elementary School on May 10. We interviewed some students可知是为了下个月报纸主题;故选D。25细节理解题。根据When people are loud
74、, it causes them to be mad at one another.可知是大声说话;故选B。26细节理解题。根据JAYDEN MITCHELL, 9Running is the best exercise, because youre moving your whole body. It helps your heart and your lungs. Not everyone is healthy, so we should have more exercise可知Jayden Mitchell谈论了健康;故选B。27B28A29B30C31B【分析】短文就学生是否应该穿校服
75、这一话题展开讨论。Kennedy认为穿校服很重要,可以提醒学生努力学习,它也有助于防止学校欺凌事件的发生。Manson认为应该鼓励学生通过自己的表现来获得校服,如果学生表现不好,就不应该允许他们穿校服。Moorhead反对学校穿校服的规定。Patrick认为穿校服在学校管理方面起着非常重要的作用,然而教给学生如何自信地表达自己更重要。27主旨大意题。根据第一段中的句子“Should students wear school uniforms? The Young World magazine held a discussion on this topic(话题).”学生应该穿校服吗?The Y
76、oung World杂志就这个话题进行了讨论。可知作者在第一段介绍了一个将要讨论的主题。故答案为B。28细节判断题。根据第二段中的句子“The school uniform is very important, because it always reminds me that I am supposed to go out of my way to study hard.”校服很重要,因为它总是提醒我要努力学习。由此判断Kennedy是一名在校学生,故答案为A。29细节理解题。根据第三段中的句子“So, make students earn it! If they dont perform
77、well, they should not be allowed to get one.”让学生们赢得校服!如果他们表现不好,就不应该允许他们得到校服。由此可知,Manson认为应该鼓励学生通过自己的表现来获得校服。故答案为B。30细节理解题。根据短文最后一句“Teaching them how to express themselves with confidence(信心)is more important.”教给他们如何自信地表达自己更重要。因此在Patrick看来,帮助学生自信地表达自己更重要。故答案为C。31细节理解题。根据第二段可知,Kennedy认为校服很重要,A答案错误;根据第
78、三段中的句子“In my opinion, kids dont have to wear uniforms.”可知,Moorhead反对学校穿校服的规定,B答案正确;文章列举了四个人对学生穿校服的个人观点,我们无法判断作者倾向于哪个观点,C答案错误,故答案选B。32B33C34A35D36B【分析】本文主要是介绍北京朝阳外国语学校的学生在马山中学的所做、所看、所听。32细节理解题。根据第三段第一句Peng is a student from Beijing Chaoyang Foreign Language School.可知彭是朝阳北京外国语学校的一名学生。所以该选B。33词义猜测题。根据原
79、文The blackboards and playground are tooshabby to use以及前句the schools poor learning environment可推知“shabby”的意思只可能是“破旧不堪的”,所以该选C。34细节理解题。根据第四段第一句The project idea came from Pengs principal可知这个项目的发起人是彭所在学校的负责人,所以该选A。35细节理解题。根据第五段第一句Peng and other four students went to the Mashan School and gave the donations with five teachers.可知共去了五位学生和五位老师,所以该选D。36细节理解题。细读短文可知本文主要是介绍北京的学生在马山中学的所做、所看、所听,所以该选B。答案第9页,共1页
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有