1、【2014四川省资阳市第一次诊断性考试】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)A: Have you ever read the book Who Moved My Cheese?B: 51 A: What a pity! Its a wonderful book, you know.B: Well, Ive been wanting to read it for a long time, but I cant get one. 52 A: 53 If you like, Ill lend it to you.
2、B: 54 By the way, when can I get it?A: 55 Will you please come to my house after school?B: OK, Ill go as soon as school is over.A. Im afraid I havent.B. Thats very kind of you.C. I havent had it with me.D. You really should read it.E. I forgot where I had put it.F. Well, I have a copy of my own.G. T
3、he library has only three and they are all out.【参考答案】51-55 AGFBC(每小题2分)【2014中原名校联盟一模】(共5小题;每小题2分,满分10分)A hobby is an investment of time. It also can be an investment of money and commitment. Many people choose to develop more than one type of hobby. 76 When it comes to choosing the hobby, consider t
4、he following factors.Hobbies are usually an activity of some sort that brings out a certain skill that you have. When you have a talent like painting or woodworking, it can be easy to determine which hobby suits your skill. 77 Skill can be developed and challenged as you go along. It is not a necess
5、ary requirement. A hobby is fitting because you love it, not because youre a professional at it.Some people particularly enjoy taking part in hobbies that they can do in a group with others. It can be a lot more fun to join a hobby group than to sit alone in your basement. 78 Its important to share
6、interests and network with other hobby enthusiasts that do what you do.Hobbies are generally an activity that you undertake because of the joy it brings you. Of course many people have discovered the joy that also comes with a hobby that earns you a living. _79 Just make sure you make the choice tha
7、t fits your lifestyle and personal preference. 80 But most of the skilled hobbies like art, building or writing have a series of lessons or tutorials that you can take to further your skills. In some cases its a really good idea to take lessons, especially if you are clueless as to where or how to b
8、egin. Step by step books for most hobbies can often be found in bookstores as well.A. However, hobbies dont have to be skill related. B. Most hobbies can easily be done within your own home, at your leisure. C. Look one up or start your own. D. Read hobby books to learn more about your chosen hobby!
9、 E. Make a list of things that you enjoy or dont know about. F. It can be a necessary part of selecting the hobby that is right for you. G. Whether its full time, part time or not at all, you must decide if making money youre your hobby applies to you.【参考答案】76-80 FACGB【2014天津市六校第一次联考】阅读表达(共5小题;每小题2分
10、,满分10分)阅读下面短文,请根据短文后的要求答题。Everyone has dreams and they obey the rules that if you can dream it, you can achieve it! Here are four goals for people to reach a perfect life in their future.The first goal common to all of us is health and energy. We all want to be healthy and fit, to have high levels o
11、f energy and to live free of pains and illnesses. Today, with the incredible advances in medical science, the quality of our health and fitness, and our lifespan, is largely determined by design, not by chance. People with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer
12、and better than people who have poor health habits. Remember that health is not everything, but without health everything is nothing!The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships- intimate, personal or social- with the people we like and respect, and who like and res
13、pect us in turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships at each stage, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they like, love and respect you, have more impact on the quality of your life than perhaps any other fa
14、ctor.The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to be able to get and keep the job you want, to get paid more and elevated faster. You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career, whatever you do.The fou
15、rth goal we all have in common is to achieve financial independence. You want to reach the point in life where you have enough money so that you never have to worry about money again. You want to completely be free of financial worries. You want to be able to order dinner in a restaurant without ref
16、erring to the price listings to determine what you want to eat.51. What does this passage chiefly talk about? (No more than 15 words)_52. Why does the author put health ahead of other goals? (No more than 20 words)_53. Judging from the passage, what directly influences most of your happiness? (No mo
17、re than 20 words)_54. The underlined word “elevated” in Paragraph 4 refers to “_”. (No more than 5 words)_55. How can you gain financial independence? Please give your idea in brief. (No more than 15 words)_【参考答案】阅读表达71. Four goals that will produce a perfect life in the future. /Four goals for (in)
18、 your perfect life.72. Because without health everything is nothing. / Because healthy people have more energy, and live longer and better than people who are not healthy.73. The quality of our relationships at each stage, and in each area, of our life. / That how well we get along with people, and
19、how much they like, love and respect us.74. Promoted75. By doing work we enjoy, doing it well, and being well paid for it. / By getting and keeping the job we want, getting paid more and elevated faster. / By putting in a lot of hard work at each stage of our career. / By sticking to our ideal of ma
20、king it to the top and striving without reservation.【科普知识型-阅读理解】Housed in Milan, one of Europes dirtiest cities, Leonardo da Vincis masterpiece The Last Supper still faces a threat from air pollution, researchers say, despite preventative measures that have significantly decreased pollutants in the
21、church where the famous painting is on display.In 2009, Italian authorities installed a heating, ventilation (通风) and airconditioning system to protect the painting from Milans polluted air. To see whether the system could improve air quality, a team of researchers led by Constantinos Sioutas, a pro
22、fessor of civil and environmental engineering at the University of Southern California, placed two airquality monitors inside the church for a year to collect samples from around painting. Results showed the levels of fine and coarse particulates were reduced near the painting by 88 percent and 94 p
23、ercent, respectively, compared with the corresponding outdoor levels. “Its a spectacular reduction,” Sioutas said in a statement. “It is, frankly, very impressive.”Although the researchers applauded the successful decrease in particulates around da Vincis painting, they warned that indoor sources of
24、 pollution may still pose a threat to the priceless painting. Fatty lipids (油脂) from the skin of customers in the church appeared in significant quantities around the painting, despite the fact that visitors getting access to the artwork are strictly regulated.Only a few visitors are allowed inside
25、the church at a time, and they enter the building and can stay for only 15 minutes each. However, fatty lipids from visitors skin can combine with dust in the air and pollute the painting if they come in contact with it, says study researcher Nancy Daher of the University of Southern California.Even
26、 previous restorations of the painting may pollute its surface, Daher said. Tiny particulates of the wax applied during early repair efforts can be emitted from the painting, get into the air and tarnish (使失去光泽) the painting in the same manner as the fatty lipids.The researchers noted that their air
27、sample analysis could be used as a point of reference for future studies aimed at protecting valuable artwork and artefacts.1What does the underlined word “particulates” in Paragraph 2 probably mean?AThe smallest parts of a chemical substance.BThings dirtier than usual.CCertain types of gas.DExtreme
28、ly small pieces of dirt, which cause serious pollution.2According to the text, the following factors pollute the painting EXCEPT _Afatty lipids from the skin Btiny particles of the waxCbreath of the visitors Ddust in the air3According to the researchers, which of the following is NOT true of their a
29、irsample analysis?A. The airsample analysis was got by gathering air in the church for a year.BThe airsample analysis showed that the painting was completely away from air pollution.CThe airsample analysis can be helpful for future studies protecting valuable artwork.DThe airsample analysis showed t
30、hat the particulates around da Vincis painting were decreased successfully.4What can be the best title of the text?AHow to decrease levels of particulates effectivelyBThe famous painting da Vincis The Last SupperCKeeping air pollution from damaging da Vincis The Last SupperDHow to protect artwork in
31、 households【要点综述】保存在意大利米兰市一家教堂的达芬奇名画最后的晚餐受到空气污染的影响。虽采取了措施使教堂空气质量得到提高,但仍存在一些污染隐患。1D词义猜测题。综合分析文章及该词所在句子,可推知该词意为“颗粒(污染)物”。2C细节理解题。根据文章信息可知,对名画最后的晚餐带来污染的因素主要有参观者皮肤上的油脂、修复时产生的蜡颗粒及空气中的灰尘等。3B细节理解题。从文章第一、二段可知,虽然教堂室内环境大为改善,但这幅伟大的画作仍受到各种污染物的威胁。4C主旨大意题。综合分析文章可知,本文主要介绍如何保护达芬奇的名画最后的晚餐免受污染物的影响,故C项为标题最佳。【浙江省金丽衢十二校
32、2014高考英语第二次联考】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。 Ok, I said to my daughter as she bent over her afternoon bowl of rice. Whats going on with you and your friend I? J. is the leader of a group of third-graders at her campa position Lucy herself occupied the previous summer. Now shes th
33、e one on the outs, and every day at snack time, she tells me all about it, while I offer up the unhelpful advice all summer long.Shes fond of giving orders , Lucy complained. Shes fat, Lucy mumbled(含糊地说) ineo he bowl We are going upstairs, I said, my voice cold, We are going to discuss this. And up
34、we went. Id spent the nine years since her birth getting ready for this day, the day wed have to havethe conversation about this horrible word. I knew exactly what to say to the girl on the receivingend of the teasing(嘲笑),but in all of my imaginings, it never once occurred to me that mydaughter woul
35、d be the one who used the F word一Fat. My daughter sat on her bed, and I sat beside her.“How would you feel if someone made funof you for something that wasnt your fault?”I began.“She could stop eating so much,”Lucymumbled, mouthing the simple advice a thousand doctors and well-meaning friends and re
36、lativeshave given overweight women for years Its not always that easy,”I said.“Everyones different in terns of how they treat food”Lucy looked at me, waiting for me to go on. I opened my mouth,then closed it. Should I tell herthat, in teasing a womans weight, shes joined the long, proud tradition of
37、 critics who go after anywoman with whom they disagree by starting with youre ugly and ending with“no man wouldwant you and there must be something wrong with any man who does?Should I tell her I didntcry when someone posted my picture and commented,“Im sorry, but arent authors who writebooks market
38、ed to young women supposed to be pretty?” Does she need to know, now, that life isnt fair? I feel her eyes on me,waiting for an answerI dont have. Words are my toolsStories are my jobIts possible shell remember what I sayforever, and I have no idea what to say. So I tell her the only thing I can com
39、e up with that is absolutely trueI say to my daughter,“I love you,and there is nothing you could ever do to make me not love you,But Im disappointed in you right now. There are plenty of reasons for not liking someoneWhat she looks like isnt one of them.” Lucy nods,tears on her cheeks“I wont say tha
40、t again,”she tells me,and I pull her close,pressing my nose against her hair. We are both quiet, and I dont know if I have said the rightthing. So as we sit there together, shoulder to shoulder, I pray for her to be smartI pray for her tobe strong. I pray for her to find friends,work she loves, a pa
41、rtner who loves her, and for the worldnot to deprive(剥夺)her of the things that make her who she is,for her life to be easy, and forher to have the strength to handle it when its not. And still, always,I pray that she will neverstruggle as Ive struggled, that weight will never be her cross to bear. S
42、he may not be able to usethe word in our home, but I can use it in my headI pray that she will never get fat55,The underlined sentence in Paragraph 1 indicates that Lucy, A. often makes fun of her friend J. Bhas turned against her friend J C gets along well with her friend J. D. has begun to compete
43、 with her friend J,56.Why does the author want to discuss with Lucy? A. Because she wants to offer some other helpful advice. B Because she has prepared the conversation for nine years. C Because she is really shocked at Lucys rudeness D. Because she decides to tell Lucy a similar story of her own57
44、. What does the author want to tell her daughter? A. It is not easy to take the doctors advice to eat less BPeople shouldnt complain because life is unfair. C She herself was once一laughed at for her appearance. D. People shouldnt be blamed for their appearance.58It can be inferred from the passage t
45、hat A. the author earns a living by writing stories B the author is a fat but good-looking woman C the author will stop loving her daughter for what she said D. the authors daughter agreed with her from.the very beginning59 We can learn from the last paragraph that A. Lucydeeply moved by her mothers
46、 prayer B a mothers prayer will shape her daughters attitude towards life C. the author allows her daughter to use the F word in her head D the author hopes her daughter will never have weight trouble60 The authors attitude towards her daughter can be best described as A. loving but strict B. indiff
47、erent but patient C. satisfied and friendly D. unsatisfied and angry【参考答案】55、B 5660、CDADA 阅读理解。Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost
48、 his job, and the plan fell apart. “I have two kids in college, and I want to say come home, but at the same time I want to provide them with a good education,” says Jacobs.The Jacobs family did work out a solution: They asked and received more aid form the schools, and each son increased his borrow
49、ing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school. With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear more families like the Jacobs. More students are applying for aid, and
50、 more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around. At the same time, tuition(学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increa
51、sed 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade, “If we go on this way for another 25years, we wont have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class fa
52、milies have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.” Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The g
53、ood news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.1. According to Paragraph 1, why did the plan of Jacobs family fail?A. The twins wasted too much money. B. The father was out of work.C. Their sa
54、ving ran out. D. The family fell apart.2. How did the Jacobs manage to solve their problem?A. They asked their kids to come home.B. They borrowed $20,000 from the school.C. They encouraged their twin sons to do part-time jobs.D. They got help from the school and the federal government.3. Financial a
55、id administrators believe that _.A. more families will face the same problem as the JacobsesB. the government will receive more letters of complaintC. college tuition fees will double soonD. Americas unemployment will fall4.What can we learn about the middle class families from the text?A. They blam
56、ed the government for the tuition increase.B. Their income remained steady in the last decade.C. They will try their best to send kids to college.D. Their debts will be paid off within 25 years.5.According to the last paragraph, the government will .A. provide most students will scholarshipsB. dismiss some financial aid administratorsC. stop the companies from making student loansD. go on providing financial support for college students【文章大意】这是一篇关于学费贷款的文章。【参考答案】1-5、BDACD
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有