ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:131.50KB ,
资源ID:349088      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-349088-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(3)及参考答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(3)及参考答案.doc

1、山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(3)及参考答案由 (2013浙江嘉兴高三一模)改编One day,Mr.Arnold was teaching a lesson,and things were going as normally as ever.He was explaining the story of mankind to his pupils.He told them that,in the beginning,men were nomads; they never stayed in the same place for very long.Instead ,they

2、would travel about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.And when the food ran out,they would move off somewhere else.He taught them about the invention of farming and keeping animals.This was an important discovery,because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for an

3、imals,mankind would always have food steadily available.It also meant that people could remain living in one place,and this made it easier to set about tasks that would take a long while to complete,like building towns,cities,and all that were in them.All the children were listening attracted by thi

4、s story,until Lucy jumped up:“And if that was so important and improved everything so much,why are we nomads all over again,Mr.Arnold?”Mr.Arnold didnt know what to say.Lucy was a very intelligent girl.He knew that she lived with her parents in a house,so she must know that her family were not nomads

5、; so what did she mean?“We have all become nomads again,” continued Lucy,“The other day,outside the city,they were cutting the forest down.A while ago a fisherman told me how they fish.Its the same with everyone: when theres no more forest left the foresters go elsewhere,and when the fish run out th

6、e fishermen move on.Thats what the nomads did,isnt it?”The teacher nodded,thoughtfully.Really,Lucy was right.Mankind had turned into nomads.Instead of looking after the land in a way that we could be sure it would keep supplying our needs,we kept developing it until the land was bare.And then off we

7、 would go to the next place! The class spent the rest of the afternoon talking about what they could do to show how to be more civilized.The next day everyone attended class wearing a green T-shirt,with a message that said “I am not a nomad!”And,from then on,they set about showing that indeed they w

8、ere not.Every time they knew they needed something,they made sure that they would get it using care and control.If they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind.They ordered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too

9、 small.They only used animals that were well cared for,and brought up on farms.And so,from their little town,those children managed to give up being nomads again,just as prehistoric men had done,so many thousands of years ago.14.Why would early humans travel about in the beginning?()A.To experience

10、different lifestyles.B.To go sightseeing in different places.C.To find what they could to feed themselves.D.To do more exercise to build themselves up.15.From Paragraph 2,we can know that .A.people got tired of living in the same placeB.people gradually got used to living in citiesC.people spent a l

11、ong time in learning to keep animalsD.people tended to settle down after learning farming16.In the teachers opinion ,Lucys argument was .A.reasonableB.ridiculousC.puzzlingD.shocking17.Which of the following agrees with the message “I am not a nomad” (Paragraph 7)?()A.People eat young fish for its de

12、licious taste.B.People use recycled materials as much as possible.C.Fishermen move elsewhere when there is no fish left.D.Foresters leave the place where wood is not available.语篇解读:如果人们不懂得保护我们的生活环境,珍视我们赖以生存的资源,那么当我们身边的资源用光之后,我们就不得不搬到别的地方去,这样的话,我们不又回到多年前的游牧生活了吗?答案及剖析:14.C细节理解题。由第一段的.they would travel

13、 about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.And when the food ran out,they would move off somewhere else可知,过去人们常搬迁是为了寻找食物,故选C项。15.D细节理解题。由该段的.because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for animals,mankind would always have food steadily available.It also meant tha

14、t people could remain living in one place可知,人们学会耕作之后,有了稳定的食物来源,就不再到处搬家了,故选D项。16.A推理判断题。由第五段Lucy所说的内容和由第六段的第一句话The teacher nodded,thoughtfully可知,老师认为Lucy说的话有道理,故选A项。17.B细节理解题。由倒数第二段的If they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind可知,B项不属于nomads的行为,故选B项。由倒数第二段的They ord

15、ered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too small.可知A项属于nomads的行为;由第五段的内容可知C、D两项都属于nomads的行为。【长难句子分析】 and 这意味着人们能一直生活在同一个地方了,这使得他们更加容易去做一些需要很长时间才能完成的事情,如建造小镇,城市以及城镇里面的设施。【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。Change

16、is everything in the case of mobile phones. Recent research indicates that the mobile phone is changing not only our culture, but our very bodies as well. First, lets talk about culture. The difference between the mobile phone and its parent, the fixed-line phone, is that a mobile number corresponds

17、 to a person, while a landline goes to a place. If you call my mobile, you get me. If you call my fixed-line phone, you get whoever answers it. This has several implications(含义). The most common one, however, and perhaps the thing that has changed our culture forever, is the “meeting” influence. Peo

18、ple no longer need to make firm plans about when and where to meet. Twenty years ago, a Friday night would need to be arranged in advance. You needed enough time to allow everyone to get from their place of work to the first meeting place. Now, however, a night out can be arranged on the run. It is

19、no longer “see you there at 8”,but “text me around 8 and well see where we all are.” Texting changes people as well. In their paper, “Insights into the Social and Psychological Effects of SMS (Short Message Service) Text Messaging, two British researchers distinguished between two types of mobile ph

20、one users: the “talkers” and the “texters”those who prefer voice to text messages and those who prefer text to voice. They found that the mobile phones individuality and privacy gave texters the ability to express a whole new outer personality. Texters were likely to report that their family would b

21、e surprised if they were to read their texts. This suggests that texting allowed texters to present a self-image that differed from the one familiar to those who knew them well. Another scientist wrote of the changes that mobiles have brought to body language. There are two kinds that people use whi

22、le speaking on the phone. There is the “speakeasy”: the head is held high, in a self-confident way, chatting away. And there is the “spacemaker”: these people focus on themselves and keep out other people. Who can blame them? Phone meetings get cancelled or reformed and camera- phones intrude(侵入)on

23、peoples privacy. So, it is understandable if your mobile makes you nervous. But perhaps you neednt worry so much. After all, it is good to talk.41. The “meeting” influence of a mobile phone refers to the fact that _.A. people can arrange their meeting place and time more flexiblyB. people have to ma

24、ke a firm plan about when and where to meetC. people are able to meet someone at any place and any timeD. people have to attend phone meetings than ever before42. According to the two British researchers, the Social and Psychological Effects are most likely to be seen on _. A. talkersB. the “speakea

25、sy”C. the “spacemaker” D. texters43.Wecaninferfromthepassagethatthetextssentbytextersare_. A. showing or making known B.wellwrittenC.unacceptablebyothersD.shockingtoothers44. According to the passage, who is afraid of being heard while talking on the mobile?A. talkersB. the “speakeasy”C. the “spacem

26、aker” D. texters45. Which of the following can be the best title of the passage?A. The Influence of Short Message ServiceB. Changes Caused by Mobile Phone UseC. Changes in the Use of the MobileD. Body Language and the Mobile Phone41. A 从第三段People no longer need to make firm plans about when and wher

27、e to meet.可知。42. D 从第四五段可知43. A 从第五段可知。44. C 从第六段最后一句可知45. B 从第一段可知【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。Top Four Ways to Build a Wonderful Life1. Live Below Your MeansThere will always be temptation to give up the future for immediate pleasure. We all want to buy that

28、new piece of technology, treat ourselves to an expensive night on the town, or take out a loan for the flashy car we cant afford. It might feel great at the time but unwise spending hurts a lot later on. Enjoy lifes simple pleasures and save as much as you can. Expensive things dont create lasting h

29、appiness and security. Careful spending will bring you greater leisure and enjoyment in the long run.2. Put Your Money to WorkSaving is great, but to make the most of your money you need to put it to work. Good investments can be the difference between retiring in your 40s or in your 60s. A post tod

30、ay at The Simple Dollar really got me thinking. According to Trents estimates, if a person in their early 20s invests 20% of their income in an S&P index fund, the interest they earn will equal their current salary when they reach their early 40s. They could retire without a drop in income! Wise inv

31、esting is the surest path to financial independence and its something everyone can work on. Its definitely an area Ill be devoting more attention to in my personal life.3. Educate YourselfTo be happy we need continuous growth. The best way to grow is life-long education. This doesnt mean you need to

32、 pursue a doctorate or spend 2 hours reading every day. Self-education can be anything that takes you out of your comfort zone. The important part is keeping an open mind and searching for fresh ideas and perspectives. Education builds over time. It might feel like the bits of wisdom you acquire don

33、t mean much, but over the years they add up to form a wiser, kinder, more interesting person.4. Develop Lasting Personal RelationshipsSuppose you had everything you wanted. Would you be happy without anyone to share it with? The personal relationships we develop with friends and family members are t

34、he greatest source of happiness in our lives. Dont forget about them. Taking the time to cultivate and enjoy personal relationships is essential to long-term happiness. Without the people you care about youll probably be miserable, no matter how successful you become.46.According to the passage, in

35、order to achieve financial independence after retirement, wed better _.A. get along well with our family and friendsB. bring ourselves leisure as well as enjoymentC. invest our money wisely when we are youngD. learn some new skills and try to find a new job47.From the passage we can infer that some

36、people try to _.A. gain happiness by buying themselves expensive thingsB. save everything they can to help those in needC. devote more attention to their personal lifeD. take out a loan to promote technology48.The author of the passage may agree that the key to self-education is _.A. gaining as many

37、 degrees as possibleB. being open to new ideas and viewsC. only focusing on very big eventsD. creating long-term happiness49.The above passage is written in order to _.A. explain what true happiness is aboutB. offer ways to achieve a happy and successful lifeC. introduce different definitions about

38、happinessD. persuade readers to find out the meaning of life46.C 根据文章第二段Trent的估计内容,以及后面两个句子的内容可以知道。 47.A 根据文章的第一段倒数第二句话(昂贵的物品并不能带来持久的幸福和安全)可知。48.B 根据文章第三段The important part is keeping an open mind and searching for fresh ideas and perspectives可知。 49.B 本题考查对文章写作意图的把握,文章的四个段落都是用来向读者介绍一些创造美好生活的技巧和方法的,所以应该选B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1