1、山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(1)及参考答案由 (2013山东临沂高三一模)改编One day several years ago,Josie went to meet her sister from her local Harvester pub in Brentwood,Essex,where they both worked.A few men came up with gulls in their hands.The robbers then tied up their arms and legs and told them to get down on the gr
2、ound,while they raided the restaurant,fleeing with 1,000.“As I lay on the ground I felt helpless and ashamed as they took time out to laugh at me,calling me fat cow,”Josie said.Shortly after that she was able to untie herself and raise the alarm,but it was just the beginning of her nightmare.“I was
3、too terrified to go back to work,so I had to leave.I slept with the light on for more than a year.My confidence was totally destroyed.At school people would call me fatty and shout nasty things.When the robber called me fatty that night,it just brought all those horrible memories back.”Over the next
4、 few months Josie ate more and piled on more pounds as she tried to cope with the sufferings.Two years went by and Josie stuck to the same bad habits,which worried her family a lot.In order to wipe the cloud off and cheer her up,her sister suggested a trip.It wasnt until returning from the family ho
5、liday on the island of Aruba that she decided to take action once and for all and signed up for Weight Watchers the next day with her sister.Eighteen months later,a slimmer and happier Josie flew to Turkey in summer in 2012 with her family,where she met sailor Fatih,26,at a party and the pair:plan t
6、o get married next summer.“If you had told me three years ago that I would be marrying a handsome Turkish man,and looking for a size 10 wedding dress,I would have never believed you.”5.What does the underlined word “raided” mean in the first paragraph?()A.robbedB.searchedC.destroyedD.occupied6.By sa
7、ying “it was just the beginning of her nightmare”,the author means Josie would .A.suffer from arm and leg injuryB.get laughed at by her schoolmatesC.have to pay all the damagesD.suffer from the incident for a long time7.When did Josie decide to lose weight?()A.After she heard the robbers words.B.Whe
8、n she met the sailor Fatih.C.After she graduated from school.D.After she finished the tour of Aruba.8.What can we learn from the last paragraph? ()A.Fatih was a member of Weight Watchers.B.Fatih helped Josie get over her bad habits.C.Josie never imagined her great changes.D.Josie couldnt find a prop
9、er wedding dress.9.It can be inferred from the text that .A.Josie was a slim girl when she was in schoolB.Weight Watchers is a slimming organizationC.Josie got fired by the pub after the incident.D.Josie had a wonderful and impressive school life语篇解读:Josie在打工的地方经历了一次抢劫,并且被劫匪称作fat cow,这使她受到刺激,以至于在以后的
10、两年里生活在恐怖和痛苦中。但在家人的帮助下,Josie减肥成功,重拾自信,并且意外收获了一份爱情。答案及剖析:5.A猜测词义题。由画线部分后面的fleeing with 1,000可知,几个人抢劫了酒馆,带着1,000英镑逃跑了,故选A项。6.D推理判断题。由第三段和第四段的描述可知,Josie不但受到惊吓,而且被劫匪称为fat cow勾起了她在学校因为肥胖而被同学嘲笑的回忆,为此,她自尊心受挫而养成了暴饮暴食的恶习,痛苦不堪,故遭到抢劫只是噩梦的开始,故选D项。7.D细节理解题。由第四段的It wasnt until returning from the family holiday .sh
11、e decided to take action once and for all and signed up for Weight Watchers the next day.可知,Josie是在旅行回来后决定减肥的,故选D项。8.C推理判断题。由文章最后一句话If you had told me three years ago that I would be marrying a handsome Turkish man,and looking for a size 10 wedding dress,I would have never believed you可知,她三年前绝没想到自己会
12、嫁给一个英俊的土耳其男士,并且能穿10号的婚纱,由此可知C项正确。9.B推理判断题。由文章第四段的最后一句话.signed up for Weight Watchers the next day with her sister和第五段的第一句话Eighteen months later,a slimmer and happier Josie.可知B项正确。由第三段的At school people would call me fatty and shout nasty things.it just brought all those horrible memories back可排除A、D两项
13、;由第三段的第一句话I was too terrified to go back to work,so I had to leave可排除C项。【疑难词汇解读】1.cope with 对付;处理I am afraid I can not cope with those troubles.恐怕我对付不了这些麻烦。2.sign up for报名参加;注册John wants to sign up for the contest.约翰想报名参加比赛。【长难句子分析】 如果三年前你告诉我我会嫁给一个英俊的土耳其男士,并且穿10号的婚纱,我绝不会相信你的。【云南省昆明市2014一模试卷】DOf the
14、several films Hirokazu has made about childhood and children, this one is the most modest, but no less pleasing for its delicate style and small setting. I Wish was originally called Miracle, and the change is for the better. The two-word title makes you want to know whos wishing for what, while the
15、 single word sounds plain and self-praising. This wise and funny film works small miracles in describing such a moment when kids turn from the wishfulness of childhood into shaping the world for themselves.The sweetly reflective hero, a sixth-grader named Koichi, starts out by wishing for a volcano
16、to erupt. Not just any volcano, but the one that towers above his town, smoking heavily and giving off ash. An eruption would lead to a withdrawing, which would lead, at least in his mind, to a reunion with his father and kid brother, whove been living in Hakata while Koichi lives with his mother an
17、d retired grandparents in Kagoshima. The volcano, knowing nothing of this, refuses to erupt, but Koichi hears of another approach to realizing the desired miracle.One of the pleasures of I Wish is watching how kids behave how Koichi attacks his dinner, for example. Another pleasure is rediscovering
18、how kids think. These kids can be logical and ever so tricky. But childrens thought processes can also be fancy. A boy wishes he could play baseball like one of baseball stars, who eats curry for breakfast; so he, too, starts eating curry for breakfast, instead of practicing on the field. Another bo
19、y tries to wish his dead dog, Marble, back to life. And what does Koichi finally wish for? I wish youd see this delightful film to find out.13. Why has the name of the film been changed from Miracle to I Wish?A. The former is ambiguous and self-praising.B. The latter is easier to arouse audiences in
20、terest.C. The latter is easy for audience to remember.D. The former isnt related to the content of the film.14 Koichi wishes the volcano to erupt so that he can _ .A. enjoy the wonderful scene of a volcano B. help those who suffer from the eruptionC. get together with his family members D. work mira
21、cles during the disaster15. What does the writer intend to do in this text?A. To share pleasures of watching a film. B. To make a review on a film.C. To discuss kids behavior and thoughts. D. To recommend a film.【参考答案】1315、BCD 【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】A阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项标号涂黑。 H
22、enry Ford grew up on an un-electrified farm, and as a young man he followed Edisons career as the inventor became a national role modelFord took a job at the Edison Illuminating Company working his way up to chief engineer In 1896 Ford was thirty-three and, though still working for Edison Co,he had
23、created his first experimental automobile the Ford Quadricycle2 during his off-time At an Edison company party in New York, Ford had his first chance to meet his hero Edison and was able to explain his new automobile to the great inventor Edison was impressed Edison is said to have slammed his fist
24、down and shouted Young man, thats the thing! You have it! Your car is self-contained and carries its own power plant Edison himself had been working on the idea, but had only been considering electricity as the power source, so the idea of a gas engine was a somewhat new one The words comforted Ford
25、 greatly, who immediately set out building a second car which was to become the Model-T6The two men became fast friends and would go on camping trips togetherWhen Edison later became limited to a wheelchair, Ford brought an extra one to his house so they could raceAt the 50th anniversary of the inve
26、ntion of light-bulb, Ford honored EdisonWhen Edison spoke, he ended his speech directed at Ford:“ As to Henry Ford, words fail to express my feelingsI can only say that he is my friend Therefore it is no surprise that Ford wanted something to remember Edison by after he passed away in 1931 Once, For
27、d asked Thomas Edisons son Charles to sit by the dying inventors bedside and hold a test tube next to his fathers mouth to catch his final breath Ford was a man with many strange behaviors( as was Edison)including some interest in reanimation and spiritualism(夏活通灵术)and some say that he was attemptin
28、g to catch Edisons soul as it escaped his body in hopes of later bringing the inventor back to life The test tube itself didnt turn up until 1950 when it was listed in the Ford possessions after Clara Fords passing away, and then lost again until 1978 when it was discovered in an exhibit Entitled “H
29、enry Ford-A Personal History in the Henry Ford MuseumIt would then be discovered that the tube was labeled “Edisons Last Breath There is a further mystery of this “last breath test tube It would seem as if Edison had quite a last breath indeed, as the Edison Estate holds a collection of 42 test tube
30、s all supposedly containing Edisons last breath Regardless of the excitement over the last breath, the test tube is quite touching in its meaningAlthough both men were known for all sorts of poor behavior towards their loved ones and mistreatment of employees, between them at least, there was clearl
31、y a deep respect and admiration41The passage can be sorted as a Ascience research Bshort story Cnews report Dself-introduction42From the underlined sentence in Paragraph2 we can learn that AEdison envied what Ford had achieved BEdison was annoyed that Ford did better him CEdison was angry because Fo
32、rd stole his idea DEdison was extremely amazed at Fords new idea43In Paragraph 3,the writer mentions Ford bought an extra wheelchair Ato remind Edison was Fords role model Bto suggest Ford was a man of strange behavior Cto tell us the importance of a creative idea then Dto show the close friendship
33、between Henry Ford and Edison44The 61ast breath test tube can probably be regarded as Aa symbol of a friendship and memory Ba witness to a scientific breakthrough Ca failure to bring Edison back to life Da sign of the two inventors poor behavior45It can be learned from the last paragraph that“ ” AGr
34、eat minds think alike BNobody is perfect CTwo heads are better than oneDA friend in need is a friend indeed【参考答案】4145、BDDAB 【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】BBelow are pages adapted from, http:/sochi2014com/en/Sochi Volunteers46Sochi 2014 Volunteer Training Program was launched on A30 May 2013 B11 March 2013 C1
35、6 December 2013 D19 September 201347“ White Stick Music Festival took place in ASochi BSt Petersburg Cthe United Kingdom DMoscow48Which of the following statements is true?AThe 25 ,000 volunteers were from RussiaBWinners of Cultural Program Competition werent known until 19 September 2013CFrom August,25 to September,8,you were able to enjoy Winter Games in SochiDFew of the cultural activities were intended for creating atmosphere of Sochi Winter Games49From the two boxes, you can learn that the activities were listed according to Aimportance Bplace Cdate Dname【参考答案】4649、BDBC
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有