1、绝密启用前 试卷类型:B汕头市2022届普通高中高三教学质量测评试题(二)英语注意事项: 1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上,并粘贴好条形码。认真核准条形码上的姓名、考生号、试室好和座位号。2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,在选涂其它答案,答案不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答。答案必须写在答题卡个题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4. 作答选做题
2、是,请先用2B铅笔填涂做题的题号的对应信息点,再作答。漏涂、错涂、多涂的,答案无效。 5. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。I语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)Samuel was back at the thrift shop.He had walked into the shop with only one goal in _1_- to find a bookt that he had not bought yesterday.The book was one of seven that he had_
3、2_ yesterday. He was going to buy all of them.But at the last moment,he changed his mind.He_3_all seven back on the shelfSamuel had a personal _4_ at home with over 1,000 books- almost all unread.He subscribed to seven magazines and one daily newspaper.Samuel had more reading material in his small a
4、partment than he could finish in two lifetimes,yet he always_5_more.He finally put his foot down.Not one more book,he told himself._6_it was really special.Yesterdays book fit the bill.It was a biography of one of his favorite authors-Stephen King,one of Americas most popular fiction authors Samuel
5、_7_ most,his model.Samuel_8_ found one of the books he had piled up yesterday,and then another one.In minutes,he found all the books that he had held in his hands yesterday,except one- the Stephen King book.Gee, “what a _9_”,he thought.“The one book that I want to find is the one book that I cant fi
6、nd”Samuel took a walk throughout the store,_10_ that people would often pick up _11_ in one place and then leave it in another.The book was a thick paperback with a red cover.But it was _12_ to be foundSo for Samuel,the Big Hunt was on.He was now a man on a _13_.Every thrift shop he went to would in
7、volve a _14_ for the King book.This new search added purpose to his thrift shop life.Samuel had held something special in his hands.But only when he let it go did he realize its value.When he found it again,he would place the King book on the most noticeable place.It would almost certainly be his fa
8、vorite book that he never got around to _15_1. A.hand B.brain C. mindD.head2. A.put away B.piled up C.set asideD. given away 3. A.replaced B.removed C.hid D. put4. A.studio B.library C.bookshelfD. warehouse5. A.desired B.read C.suspectedD. denoted6. A.because B.although C. unlessD. if7. A.admired B.
9、affected C.adoptedD.attracted8. A.unwillingly B.immediately C.deliberatelyD. elegantly9. A.surprise B.reward C. coincidenceD. relief10. A.wondering B.noticing C.knowingD.doubting 11. A.merchandise B.magazine C.newspaperD. fiction12. A.unlikely Bnowhere C.delightedD. confidential13. A.competition B.m
10、ission C.consequenceD. connection14. A.look B.consideration C.hopeD. search15. A.buying B.selling C.readingD. discovering1. 【答案】C【解析】in mind在头脑中,是固定短语。他走进商店心里想着一个目的,故选C。2. 【答案】B【解析】put away抛弃,放好; pile up堆积; set aside留出; give away放弃。根据下文he had piled up yesterday可知应选pile up。那本书是他昨天堆放在一起的其中的一本,故选B。3. 【
11、答案】D【解析】replace代替;remove移动;hide隐藏; put放。他想把这七本书都买了,可在最后的时刻,他改变了主意,他又把七本书都放回了书架,故选D。4. 【答案】B【解析】studio画室; library图书馆; bookshelf书架 warehouse仓库。根据at home with over 1,000 books可知应是他在家有个图书馆,故选B。5. 【答案】A【解析】desire想要; read读;suspect怀疑; denote表示。Samuel总是想要买出,故选A。6. 【答案】C【解析】because 因为;although 尽管;unless除非;if
12、如果。他告诉他自己再也不要书了除非它是特殊的,故选C。7. 【答案】A【解析】admire 羡慕;affect影响; adopt采取; attract吸引。Stephen King美国最著名的科幻小说家,也是Samuel最羡慕的一个榜样,故选A。8. 【答案】B【解析】unwillingly不情愿地; immediately马上,立刻; deliberately故意地; elegantly优雅地。Samuel立刻去找他昨天已经堆起来的那些书,故选B。9. 【答案】A【解析】surprise惊奇; reward报酬; coincidence巧合; relief安慰。多么奇怪,他最想要的书现在找不
13、着了,故选A。10. 【答案】C【解析】wondering纳闷; noticing注意; knowing知道; doubting怀疑。Samuel走出商店,他知道人们往往在一个地方买商品,然后又把它留在了另一个地方,故选C。11. 【答案】A【解析】merchandise 商品;magazine杂志;newspaper 报纸;fiction小说。人们往往在一个地方买商品,然后又把它留在了另一个地方,故选A。12. 【答案】B【解析】unlikely不可能的;nowhere没有地方; delighted 高兴地;confidential获信任的。因为这里有but可知这本书没有地方可以找到,故选B
14、。13. 【答案】B【解析】competition比赛; mission使命,任务; consequence 结果;connection 连接。他现在在做这个任务-找书。故选B。14. 【答案】D【解析】look看; consideration考虑; hope 希望;search搜寻。他去的每一个是那个旧货商店都要找找金的那本书,故选D。15. 【答案】C【解析】buying买; selling卖; reading 读书;discovering发现。它是他最喜欢的书,也是他从来没有开始读的书,故选C。第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性
15、和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为16-25的相应位置上。As the plane circled over the airport,everyone sensed that something was wrong.The plane was moving_16_(steady)through the air, and although the passengers _17_(fasten) their seat belts,they were suddenly thrown forward. At that moment,t
16、he air-hostess presented.She looked very pale,_18_ was quite calm.Speaking quickly and almost in a whisper,she informed everyone that the pilot had fainted and asked if _19_ of the passengers knew anything about machines,After a moments hesitation,_20_ man got up and followed the hostess into the pi
17、lots cabin. Moving the pilot aside,the man took his seat and listened carefully to the urgent instructions that _21_(send) by radio from the airport below.To everyones relief,the plane,_22_ was dangerously close to the ground at the moment ,soon began to climb. The man had to circle the airport seve
18、ral times to become familiar _23_ the controls of the plane.The critical moment came _23_ he had to land.The man,_25_(follow) the instructions,guided the plane toward the airfield,and it landed safely after a long run along the runway.III 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项
19、中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGreen invaders are taking over America.Not invaders from space,but plants!You might not think of plants as dangerous,but in this case they are threatening natures delicate food chain.The invaders are plants brought here from other countries to make gardens and yards look pretty
20、.Ever since people started to arrive on Americas shores,they have carried along trees,flowers,and vegetables from other places.Now there are so many of those plants,they are crowding out the native plants that have lived here since before human settlers arrived.And thats a problem,says Dr.Doug Talla
21、my.Hes insect expert at the University of Delaware.He explains that almost all the plant-eating insects in the United States are specialized,which means they eat only certain plants.Monarch butterfly caterpillars(幼虫),for example,dine on milkweed.If people cut down milkweed and replace it with anothe
22、r plant,the butterflies will not have the food source that they need to survive.But the trouble doesnt stop there.When insects cant get the right plants to eat and they die off,then the birds dont have enough bugs for their meals.Tallamy points out that almost all migrating birds depend on insets to
23、 feed their young.“We cannot let the plants and animals around us disappear.”says Tallamy,“The way to preserve them is to give them food to eat. But when we plant non-native plants,we are clobbering the food chain,because then we dont have the insects the birds need to live.”Fewer of the right plant
24、s mean fewer bugs,and fewer bugs mean fewer birds.And thats bad for the Earth,because we need a variety of living things to keep the planet healthy and beautiful.The good news is,garden centers sell native plants.“Just Google native plantsand your location,and you can find out which plants really be
25、long where you live,”says Tallamy26. How did green invades arrive at America?A. They fell down from space.B. They floated to the Americas shores.C. They were brought in from foreign countriesD. They has lived here since human settlers arrived【答案】C【解析】细节理解题。根据The invaders are plants brought here from
26、 other countries to make gardens and yards look pretty.它们是从国外引进的植物,故选C。27. According to Dr.Tallamy,which of the followings about the insects in the US is NOT true?A. Almost all the plant-eating insects in a place eat certain plants.B. Monarch butterfly caterpillars cant survive without milkweed.C. I
27、f insects cant eat the right plants,they will find another one.D. The insects death will greatly affect the migrating birdssurvival【答案】C【解析】细节理解题。根据When insects cant get the right plants to eat and they die off,找不到合适的植物他们就会灭绝,选项C不符原文,故选C。28. The underlined word“clobber”in Paragraph 5 is closest in m
28、eaning to _.A. protect B.damage C.create D.collect【答案】B【解析】词义猜测题。根据because then we dont have the insects the birds need to live可知它的 意思“破坏”,故选B。29. We can know whether a plant is native by _.A. Googling on the Internet B.asking Dr.Doug TallamyC.looking up in books D.searching in garden 【答案】A【解析】细节理解题
29、。根据Just Google native plantsand your location,and you can find out which plants really belong where you live,故选A。30. What is the best title of the pass age?A. Green invaderslocal living things B.Green invadersdangerous food chainB. Green invadersenvironmental protectors D.Green invadesthreat to loca
30、l nature【答案】D【解析】标题归纳题。根据全文的内容来看主要叙述的是外来的植物对当地大自然带来的威胁,故选D。BIn Western countries people have been using the installment plan since the first half of the twentieth century.Today,a large number of families in Great Britain buy furniture,household goods and cars by installments.In the U.S.,the figure i
31、s much higher than in Great Britain,and people there spend over 10 percent of their income on the installment plan.The price of an article bought on installments is always higher than the price that would be paid by cash.There is a charge for interest.The buyers pays one quarter or one third of the
32、price as a down payment when the goods are delivered to him.He then makes regular payments,weekly or monthly,until the full price is paid up.The legal ownership of the goods remains with the seller until the final payment has been made.Installment buying has advantages and disadvantages.It can help
33、couples with small incomes to furnish their homes and start housekeeping,It increases the demand for goods,and in this way helps business and employment. There is ,however,the danger that when business is bad,installment buying may end suddenly,making business much worse.This may result in a great i
34、ncrease in unemployment.If the people on the installment plan lose their jobs,they will probably not be able to make their payments.If great numbers of people are not able to pay their installment debts there is a possibility that businessmen cannot collect their debts and will therefore lose money.
35、If businessmen lose money or fail to make a satisfactory profit,it becomes more likely to have a depression.This is why,in some countries,the government controls the installment plan by fixing the amount of the down payment to discourage people from buying more than they can pay for on the installme
36、nt plan.31. Which of the following is true about the installment plan?A. British families just use the installment plan to buy furniture.B. More than 10 precent American families buy things on installment.C. Americans spend more on installment buying than British people do.D. The payment of installm
37、ent buying is easier than buying by cash.【答案】C【解析】细节理解题。根据In the U.S.,the figure is much higher than in Great Britain,美国比英国的办理分期付款的人多,故选C。32. Goods bought on installments are more expensive than goods bought by cash because_.A. the buyer has to pay extra money as interestB. the delivery of the goods
38、 charges extra moneyC. the buyer has to pay a down paymentD. The service offered by installment plan charged extra money【答案】A【解析】细节理解题。根据The price of an article bought on installments is always higher than the price that would be paid by cash.There is a charge for interest. 买方必须支付额外的钱作为利息,故选A。33. Wh
39、at will happen to a buyer if he fails to make the full payment for an item bought on installments?A. He might lose his job B.He will stop owning the item he has boughtC.He will have to sell what he has bought D.He will go into debt【答案】B【解析】细节理解题。根据The legal ownership of the goods remains with the se
40、ller until the final payment has been made. 货物的法定所有权属于卖方直到最后全款结清。故选B。34. The advantages of installment buying might include all the followings EXCEPT that _.A. purchasing power is strengthenedB. Employment might be increasedC. People develop a good habit of saving moneyD. Young couples are able to f
41、urnish their homes【答案】C【解析】细节理解题。根据It increases the demand for goods,故选项A符合原文;and in this way helps business and employment. 故选项B符合原文;It can help couples with small incomes to furnish their homes故选项D符合原文,原文而没有提到选项C的内容,故选C。35. In some countries,the government controls the installment plan to_.A. incr
42、ease employment B.avoid depressionsB. ensure that businesses make good profits D.ensure that people can pay for what they buy【答案】D【解析】细节理解题。根据the government controls the installment plan by fixing the amount of the down payment to discourage people from buying more than they can pay for on the insta
43、llment plan.目的确保人们能够偿还他们买东西的欠款,故选D。CThe first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didnt know.I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder.I turned around to find a wrinkled,little old lady beaming up at me with a smile that l
44、it up her entire being.She said,“Hi,girl!My name is Rose.Im 87 years old.Can give you a hug?”I laughed and enthusiastically responded,“Of course you may!“and she gave me a giant squeeze.“Why are you in college at such a young,innocent age ?”I asked.She jokingly replied,“Im here to meet a rich husban
45、d,get married,have a couple of children,and then retire and travel!”“No seriously“I said.I was curious what may have motivated her to be taking on this challenge at her age.“I always dreamed of having a college education and now Im getting one!”“she told me.Over the course of the year,Rose because a
46、 campus icon and she easily made friends wherever she went .She loved to dress up and she reveled in the attention bestowed upon her from the other students.She was living it up.At the end of the semester we invited Rose to speak at our football banquet.Ill never forget what she taught us.“We do not
47、 stop playing because we are old“;we grow old because we stop playing.There are only two secrets to staying young,being happy,and achieving success/You have to laugh and find humor everyday.Yourve got to have a dream.When you lose your dreams,you die!”she said.“The idea is to grow up by always findi
48、ng the opportunity in change.”Have no regrets.The elderly usually dont have regrets for what we did,but rather for things we did not do.The only people who fear death are those with regrets.”She concluded her speech by courageously singing “The Song of Rose”.She challenged each of us study the lyric
49、s(歌词)and live them out in our daily lives.At the years end,Rose finished the college degree she had begun all those years ago.One week after graduation Rose died peacefully in her sleep.36. Rose made herself known to the author in a _ manner.A. serious B.cold C.crazy D.humorous【答案】D【解析】细节理解题。根据She s
50、aid,“Hi,girl!My name is Rose.Im 87 years old.Can give you a hug?” I laughed and enthusiastically responded,“Of course you may!“and she gave me a giant squeeze. “Why are you in college at such a young,innocent age ?”I asked.She jokingly replied,“Im here to meet a rich husband,get married,have a coupl
51、e of children,and then retire and travel!”可知她以幽默的方式与作者见面,故选D。37. From the information provided in the passage,we know_.A. Rose finished the college degree within a yearB. Rose did realize her dream of meeting a rich husband and getting married through college educationC. Rose enjoyed her campus life
52、 very muchD. Rose grew so old that she stopped playing【答案】C【解析】推理判断题。根据At the years end,Rose finished the college degree she had begun all those years ago.可推知她喜欢校园生活,故选C。38. Rose delivered the speech_.A. at the graduation B.which she prepared carefullyC.ended with”The Song of Rose” D.to challenge al
53、l the other speakers【答案】C【解析】细节理解题。根据She concluded her speech by courageously singing “The Song of Rose”.她以The Song of Rose歌结束了她的演讲,故选C。39. According to her speech,_.A. whenever you have a dream,you succeedB. All people dont grow up while growing olderC. Rose usually regretted having done somethingD
54、. a nine-year-old is as old as a 87-year-old if he doesnt do anything【答案】B【解析】细节理解题。根据We do not stop playing because we are old“;we grow old because we stop playing,故选B。40. The best title for the passage can be_.A. Growing Older or Growing Up B.Its Never too Old to learnC.Humour Does Count D.Challen
55、ge Yourself【答案】A【解析】标题归纳题。根据Ill never forget what she taught us. “We do not stop playing because we are old“;we grow old because we stop playing.根据全文的内容又因为标题还必须有吸引力又能概括短文的大意故选A。DBeing sociable looks like a good way to add years to your life.Relationships with family,friends,neighbours,even pets,will
56、 all do the trick,but the biggest longevity(长寿)boost seems to come from marriage or an equivalent relationship. The effect was first noted in 1858 by William Farr,who who wrote that widows and widowers(鳏夫)were at a much higher risk of dying than their married peers.Studies since then suggest that ma
57、rriage could add as much as seven years to a mans life and two to a womans.The effect holds for all causes of death,whether illness,accident or self-harm. Even if the odds are stacked against you(the conditions are not favourable),marriage can more than compensate.Linda Waite of the University of Ch
58、icago has found that a married older man with heart disease can expect to live nearly four years longer than an unmarried man with a healthy heart.Likewise,a married man who smokes more than a pack a day is likely to live as long as a divorced man who doesnt smoke.Theres a flip side,however,as partn
59、ers are more likely to become ill or die in the couple of years following their spouses; death,and caring for a spouse with mental disorder can leave you with some of the same severe problems.Even so,the odds favour marriage.In a 30-year study of more than 10,000 people,Nicholas Christakis of Harvar
60、d Medical School describes how all kinds of social networks have similar effects.So how does it work?The effects are complex,affected by socio-economic factors,health-service provision,emotional support and other more physiological mechanisms(机制).For example,social contact can boost development of t
61、he brain and immune system,leading to better health and less chance of depression later in life.People in supportive relationships may handle stress better.Then there are the psychological benefits of a supportive partner.A life partner,children and good friends are all recommended if you aim to liv
62、e to 100.The best social network is still being mapped out,but Christakis says:”People are interconnected,so their health is interconnected.”41. William Farrs study and other studies show that_.A. social life provides an effective cure for illnessB. Being sociable helps improve ones quality of lifeC
63、. Women benefit more than men from marriageD. Marriage contributes a great deal to longevity【答案】D【解析】细节理解题。根据the biggest longevity(长寿)boost seems to come from marriage or an equivalent relationship.故选D。42. Linda Waites studies support the idea that_.A. older men should quit smoking to stay healthyB.
64、 Marriage can help make up for ill healthC. The married are happier than the unmarriedD. Unmarried people are likely to suffer in later life【答案】B【解析】推理判断题。根据Linda Waite of the University of Chicago has found that a married older man with heart disease can expect to live nearly four years longer than
65、 an unmarried man with a healthy heart.故选B。43. It can be inferred from the context that the “flip side”(Line5,Para2)refers to_.A. the disadvantages of being marriedB. The emotional problems arising from marriageC. The responsibility of taking care of ones familyD. The consequence of a broken marriag
66、e【答案】A【解析】词义猜测题。根据上文说的是婚姻的有利的方面,而下文有however可推知下文要说不利的方面,故选A。44. What does the author say about social networks?A. They have effects similar to those of a marriage.B. They help develop peoples community spirit.C. They provide timely support for those in need.D. They help relieve people of their lifes
67、 burden【答案】A【解析】细节理解题。根据The best social network is still being mapped out, People are interconnected,so their health is interconnected.社会关系网与婚姻有同样的影响,故选A。45. What can be inferred from the last paragraph?A. Its important that we develop a social network when young.B. To stay healthy,one should have a
68、 proper social network.C. Getting a divorce means risking a reduced life span.D. We should share our social networks with each other.【答案】B【解析】推理判断题。根据their health is interconnected可以推知人要想保持健康,还要有合适的关系网,故选B。下面是几位需要服务的网民,请为他们选择他们所需要的项目46. I sent my 27-month-old boy to a kindergarten,hoping he can lear
69、n to be more independent than at home,However,the unclean food offered in the kindergarten made him ill. Now I need a suitable public hospital offering health services for kids because I cant afford the private ones.【答案】A【解析】这位网民为了给孩子看病要找一家公立医院。选项A提供的信息是公共医疗卫生服务,正符合这位网民要求,故选A。47. Since I became a bu
70、ilding worker in construction sites full of dust,I have witnessed several deaths caused by occupational diseases(职业病).I know it is a dangerous working environment but I have to go on working here.So I am looking for a kind of insurance that fits me well.【答案】C【解析】这位网民为了防止吸入过多的灰尘而得职业病,想找一种适合自己的保险。选项C提
71、供的是健康保险业务,正符合这位网民要求,故选C。48. After taking some pills bought from a famous local pharmacy(药房),my daughter had a headache and felt sick.Now I doubt whether the medicine is safe.If it does have a negative side-effect and cause damage,where can I make a complaint.【答案】F【解析】这位网民为了给自己的女儿讨回公道,找一个能够申诉的地方。选项F给
72、提供申诉的地方,正符合这位网民要求,故选F。49. I am totally an inexperienced mother for my baby born last month.Without any experience or assistance from other families,I do not know how the baby can get enough nutrients from foods.I hope to find some professional advice in the website.【答案】B【解析】这位没有经验的妈妈为了给孩子找到有足够营养的食物希
73、望你能在网站上得到建议。选项B提供关于幼儿,妇女和儿童的有营养的食物信息,正符合这位网民要求,故选B。50. My wife and I didnt realize how important the health services program is until she took an operation last month.Because we have no kids,so we badly need a family medical plan for both of us in case of the diseases we may have in the future.【答案】E
74、【解析】这位网民因为自己没有孩子,害怕自己万一生病了没有人照顾,所以急需一个家庭医疗计划。选项E是提供家庭健康服务,正符合这位网民要求,故选E。第三部分写作(共两节,满分40分)第一节基础写作(15分)上周,我校在2000名学生中进行一次关于“幸福感”的调查,以下是调查数据:写作内容 根据以上数据,写一篇短文,包括以下内容: 1)调查时间、调查问题以及调查对象; 2)调查的结果 3)调查的结论 【写作要求 1)只能便用5个句子表达全部内容; 2)文中不能出现真实姓名和学校名称写作内容 1以约30个词概括短文的要点; 2然后以约120个词就“宽恕与感恩”这个主题写一篇短文至少包括以下的内容要点:
75、 1)读完这篇文章后你有什么感受? 2)你认为我们必须宽恕和感恩他人吗?为什么? 3)请举一个你宽恕或感傲别人的例子井说朋它对你造成的影响。 【写作要求 可以使用实例或其它论述方法支特你的论点,也可以参照阅读材科的内容,但不得 直接引用原文中的句子。汕头市2022年普通高中高三教学质量测评试题(二)英 语参考答案完形填空:1-5 CBDBA; 6-10 CABAC; 11-15 ABBDC语法填空:16. unsteadily; 17. had fastened; 18. but; 19. any; 20. a; 21. were being sent; 22. which; 23. with
76、; 24. when; 25. following阅读理解:26-30. CCBAD; 31-35. CABCD; 36-40. DCCBA; 41-45. DBAAB信息匹配:46-50. ACFBE基础写作:Last week, a survey about “the feeling of happiness” was carried out among 2000 students in our school. Nearly all the students surveyed agree that happiness is the correct attitude towards life
77、. As for what makes them feel happy, 30% of the students gain happiness from the warmth of the families such as the love of parents or relatives and 40% of the students think that they gain happiness from achievements they make in study. There are about 20% of the students saying that they feel deli
78、ghted from friendship and helping others, while the last 10% hope they can be more independent from their parents and school. From the figures, we can draw a conclusion that students have passion for life, but they need to experience life more and broaden their horizons.读写任务:One friend of two wrote
79、it down in the sand when he was slapped by the other but engrave it in stone when he was saved during their journey, showing his forgiving being hurt and remembering being helped.After reading this passage, Im really moved and learn a lot from what the friend who was slapped and saved did and though
80、t. He is the good example with the real understanding of forgiveness and thankfulness.As far as Im concerned, I consider it essential and important for us to forgive and be thankful to others. They are great virtues, which is good to ourselves and the people around us. They can help us keep peace in
81、 mind, which is beneficial to our health. Besides, they can help us to get along well with others, contributing to our life and work.I have a real feeling about thankfulness. I come from a poor family in which my parents are both farmers, working very hard from morning till dawn. Everything they do is just for the growth, especially the education of my brother and I. Once I think of them, I cant be thankful too much to them and am always determined to perform well at school, and now I really do so. How important thankfulness is to me!18
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有