1、河北省衡水中学2021届高三英语下学期第二次调研考试题(含解析)本试卷满分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. When will Mr. Brown have to be at the airport tomorrow?A. By 8:30 a. m. B. By 9:30 a. m. C. By 10:30 a. m.2. What will
2、the woman do first?A. See a dentist. B. Go to the bank. C. Prepare for a test.3. Why did the woman have to go home?A. To get her cheque. B. To get some cash. C. To fetch her ID card.4. What did the man find hard when he first moved to France?A. Making new friends.B. Speaking French fluently.C Keepin
3、g in contact with his old friends.5. Whats the mans attitude to people running marathons to raise money?A. Opposed. B. Supportive. C. Unconcerned.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Wha
4、t season is it now in New York?A. Summer. B. Autumn. C. Winter.7. What does the woman think of the gift for Maria?A. Its ridiculous. B. Its useful. C. Its expensive.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where can the woman use the computer?A. In the computer labs. B. In the library. C. In her dorm.9. What is the most i
5、mportant thing to do online for the man?A. Checking e-mails.B. Chatting with friends.C. Getting information on studies.听第8段材料,回答第10至12题.10. What was the foreigners hair like?A. It was dark. B. It was curly. C. It was long.11. What color shirt did the foreigner wear?A. Red. B. Blue. C. Black.12. What
6、s the probable relationship between the speakers?A. Boss and secretary. B. Customer and salesman. C. Policeman and witness.听第9段材料,回答第13至16题。13. What day is it probably today?A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday.14. What is the weather like today?A. Rainy. B. Sunny. C. Windy.15. What are the speakers
7、 talking about?A. A trip. B. A lake. C. The weather.16. What can we know about the man?A. He will pack lunch. B. He will travel alone. C. He will take a coat.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker plan to go to Kuala Lumpur?A. To work. B. To travel. C. To study.18. What did the speaker do before
8、she left?A. She bought some bags.B. She borrowed some guide books.C. She gave away her heavy clothes.19. What happened to the speaker in the end?A. She returned to her hometown.B. She got another job luckily.C. She refused the first job.20. Where is the speaker now?A. In Madrid. B. In Bangkok. C. In
9、 Kuala Lumpur.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AA blog posted Dec7,2018at12:17PM by Alanna MallonAlanna Mallon is a Cambridge City Councilor.Each year in November, I receive a flurry of emails and texts from friends who want to volunteer with their families
10、 on Thanksgiving as a way to give back. I also field phone calls from organizations who want to donate to local programs that provide Thanksgiving meals.However, as an official who still works in the nonprofit sector, I also feel deeply anxious because I know the other 51 weeks of the year, these cr
11、itical programs that provide food access to residents in need are starving for both volunteers and donations. Hunger is a year round problem, and each week volunteers are the necessary part to ensure that programs are able to serve the community.At Food For Free, we rely on about 100 volunteers per
12、week, and each of those volunteers is extremely important to providing fresh, healthy food to people in the Greater Boston area who need it. School children who take backpacks of food home on Fridays, community college students who rely on our Family Meals program to thrive in class, elderly and dis
13、abled residents who receive twice monthly deliveries of food to their doors through our Home Delivery program, they all rely on us ensuring enough volunteers show up to do the work.These volunteers dont show up in your social media feeds, they dont win awards and no one writes about them in the loca
14、l newspapers. But they are heroes. And you can be too.If everyone made a promise to volunteer once a month, or even once a quarter, I know that we could reduce some of the anxiety these organizations feel, as a more reliable volunteer network allows them to focus on helping people, not filling volun
15、teer slots.Here is a list of a few organizations who are doing critical work in Cambridge to address food insecurity. Offer your time to an organization, they will be deeply gratefuland I am going to bet that you will feel pretty good about yourself too.Food For Free:http:/foodforfree.org/volunteer.
16、CEOC:http:/ceoccambridge.org/food-pantry.Harvard Square Homeless Shelter:https:/hshshelter.org/volunteer.Community Cooks:https:/communitycooks.org/join-us.Margaret Fuller Neighborhood House:http:/margaretfullerhouse.org1. What can be learnt from the first two paragraphs?A. The food safety worries th
17、e author.B. Volunteers are needed all year round.C. Donations can be made through the InternetD. People like getting together on Thanksgiving.2. Paragraph 3 is mainly about _.A. the need for fresh foodB. the duty of Food For FreeC. the value of voluntary workD. the difficult life of local people3. T
18、he passage is to _.A. call for actionB. express thanksC. advertise programsD. introduce websites【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。社会全年都需要志愿者,这些志愿者不会出现在你的社交媒体上,他们不会获奖,也没有人在当地报纸上报道他们。但他们是英雄。文章呼吁我们行动起来。【1题详解】推理判断题。根据第一段第一句Each year in November, I receive a flurry of emails and texts from friends who w
19、ant to volunteer with their families on Thanksgiving as a way to give back.“每年11月,我都会收到一大堆朋友发来的电子邮件和短信,他们想在感恩节和家人一起做志愿者,作为回报。”和第二段最后一句each week volunteers are the necessary part to ensure that programs are able to serve the community.“每周志愿者都是确保项目能够为社区服务的必要部分。”可知,全年都需要志愿者。故选B。【2题详解】推理判断题。根据第四段中These
20、volunteers dont show up in your social media feeds, they dont win awards and no one writes about them in the local newspapers. But they are heroes.“这些志愿者不会出现在你的社交媒体上,他们不会获奖,也没有人在当地报纸上报道他们。但他们是英雄。”故选C。【3题详解】主旨大意题。根据最后一段Here is a list of a few organizations who are doing critical work in Cambridge to
21、address food insecurity. Offer your time to an organization, they will be deeply gratefuland I am going to bet that you will feel pretty good about yourself too.“以下是一些在剑桥大学为解决粮食不安全问题而进行重要工作的组织。把你的时间奉献给一个组织,他们会非常感激你我敢打赌你也会自我感觉很好。”可知,本文呼吁我们行动起来。故选A。【点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样
22、的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。本题第3小题,根据最后一段Here is a list of a few organizations who are doing critical work in Cambridge to address food insecurity. Offer your time to an organization, they will be deeply gratefuland I am going to bet that
23、 you will feel pretty good about yourself too.“以下是一些在剑桥大学为解决粮食不安全问题而进行重要工作的组织。把你的时间奉献给一个组织,他们会非常感激你我敢打赌你也会自我感觉很好。”可知,本文呼吁我们行动起来。故选A。BMaybe its because it was our first purchase as homeowners. The salesman must have spotted just how green we were, so he began persuading. And soon he led us to a class
24、ic leather chair. All these years later, I remember he used words like rich and handsome, the thing every living room needed.We believed him. So we bought that chair just less than $100, a great deal in the 1970s for a young couple!How we loved that chair! It always occupied a place of honor in our
25、various living rooms, moving with us from our first tiny house to our beloved new house.Somehow, conversations were better on that chair, and life was more fun around it. Three daughters spilled their secrets on it. Old friends seemed to be attracted by it on those wonderful occasions. Crazy as it s
26、ounds, that leather chair seemed to have well, powers. All for good.At first, we didnt really care that the leather was showing signs of wear or that it had lost its sheen (光泽). But in our most recent move, when the chair was moved in our new living room, it suddenly looked terribly lonely sitting c
27、lose to newly painted walls and a couple of shiny new tables.My husband and I tried but still we couldnt ignore the rough spots. Our chair had a skin disease. Even our adult kids raised eyebrows, urging us to at least remove the chair to some dark comer of the room. Neither of us could imagine such
28、a retirement for it.So we had an inspired idea. Wed call in an upholsterer (修理工) to give our old chair a whole new life. Our friend Joe studied the chair and then took out a simple leather conditioner. He explained that although it wouldnt work miracles, it would definitely get our weary chair looki
29、ng younger again. It certainly doesnt look new, but its seat and back are shining, and some of its deeper wrinkles have lightened.Best of all, its back in the living room, looking like a wise old friend to the furniture around it. And, yes, there it will stay.Because some things, like some people, j
30、ust deserve a happy old age.4. How did the salesman persuade the author into buying the chair?A. By thinking highly of the author.B. By saying that the author was green.C. By describing how great the chair was.D. By comparing the chair with others.5. What is the fourth paragraph mainly about?A. Swee
31、t memories with the chair.B. Various functions of the chair.C. Peoples comments on the chair.D. Family activities and parties of friends.6. Why did the author finally decide to repair the chair?A. Because he was persuaded by Joe.B. Because he didnt have enough money.C. Because it showed signs of har
32、dness.D. Because it couldnt match his new house.7. What can we learn from the text?A. East or west home is best.B. From saving comes having.C. It is never too late to mend.D. Old friends and wine are best.【答案】4. C 5. A 6. D 7. D【解析】【分析】文是一篇记叙文。文章讲述的是一把一直跟随作者一家的椅子,它从崭新变得老旧,从小房子里到大房子里,再到他们决定翻修它的经过。由此感
33、叹,一些东西,就像一些人,值得拥有一个快乐的晚年。【4题详解】细节理解题。由第一段And soon he led us to a classic leather chair. All these years later, I remember he used words like rich and handsome, the thing every living room needed.可知,销售员把我们带到一把经典的皮革椅子那儿。这些年,作者一直记得他用得的词语,比如富贵、帅气、每个歌厅都需要等。所以销售员是用通过描述椅子的出众来劝作者够买的。故选C。【5题详解】主旨大意题。由第四段conv
34、ersations were better on that chair, and life was more fun around it.可知,那把椅子上的对话都是快乐围绕的,所以与椅子有关的一切都是甜蜜的回忆。故选A。【6题详解】推理判断题。由第五段But in our most recent move, when the chair was moved in our new living room, it suddenly looked terribly lonely sitting close to newly painted walls and a couple of shiny ne
35、w tables.可知,在最近一次搬家后,当椅子被搬到新的起居室后,在新墙壁和闪亮的新家具中,它看起来非常孤单。由第六段Even our adult kids raised eyebrows, urging us to at least remove the chair to some dark comer of the room. Neither of us could imagine such a retirement for it.可知,作者成年的孩子都皱眉了,督促他至少把椅子搬到黑暗的角落去,而他们都不想椅子就这样退休。由此可知,因为椅子老旧不合时宜了,他们才最终决定要修理它。故选D。
36、【7题详解】推理判断题。由最后一段Because some things, like some people, just deserve a happy old age.可知,一些东西,就像一些人,值得拥有一个快乐的晚年。由此可知,陈酒味醇,老友情深。故选D。CIn May 1987 the Golden Gate Bridge had a 50th birthday party. The bridge was closed to motor traffic so people could enjoy a walk across it. Organizers expected perhaps
37、50,000 people to show up. Instead, as many as 800, 000 crowded the roads to the bridge. By the time 250,000 were on the bridge, engineers noticed something terrible:the roadway was flattening under what turned out to be the heaviest load it had ever been asked to carry. Worse, it was beginning to sw
38、ay(晃动). The authorities closed access to the bridge and tens of thousands of people made their way back to land. A disaster was avoided. The story is one of scores in To Forgive Design:Understanding Failure, a book that is at once a love letter to engineering and a paean(赞歌)to its breakdowns. Its au
39、thor, Dr. Henry Petroski, has long been writing about disasters. In this book, he includes the loss of the space shuttles(航天飞机)Challenger and Columbia, and the sinking of the Titanic. Though he acknowledges that engineering works can fail because the person who thought them up or engineered them sim
40、ply got things wrong, in this book Dr. Petroski widens his view to consider the larger context in which such failures occur. Sometimes devices fail because a good design is constructed with low quality materials incompetently applied. Or perhaps a design works so well it is adopted elsewhere again a
41、nd again, with seemingly harmless improvements, until, suddenly, it does not work at all anymore. Readers will encounter not only stories they have heard before, but some new stories and a moving discussion of the responsibility of the engineer to the public and the ways young engineers can be helpe
42、d to grasp them.Success is success but that is all that it is, Dr. Petroski writes. It is failure that brings improvement.8. What happened to the Golden Gate Bridge on its 50th birthday?A. It carried more weight than it could.B. It swayed violently in a strong windC. Its roadway was damaged by vehic
43、lesD Its access was blocked by many people.9. Which of the following is Dr. Petroskis idea according to paragraph 3?A. No design is well received everywhereB. Construction is more important than design.C. Not all disasters are caused by engineering designD. Improvements on engineering works are nece
44、ssary.10. What does the last paragraph suggest?A. Failure can lead to progress.B. Success results in overconfidenceC. Failure should be avoided.D. Success comes from joint efforts.11. What is the text?A. A news reportB. A short story.C. A book reviewD. A research article.【答案】8. A 9. C 10. A 11. C【解析
45、】【分析】这是一篇议论文。主要讲述了对彼得罗斯基博士的书原谅设计:理解失败的评论,工程设计可能会因为某些原因带来失败,但失败才能带来进步。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“In May 1987 the Golden Gate Bridge had a 50th birthday party. The bridge was closed to motor traffic so people could enjoy a walk across it. Organizers expected perhaps 50,000 people to show up. Instead, as many
46、 as 800, 000 crowded the roads to the bridge. By the time 250,000 were on the bridge, engineers noticed something terrible:the roadway was flattening under what turned out to be the heaviest load it had ever been asked to carry. Worse, it was beginning to sway”可以看出,1987年5月,金门大桥举行了一个50岁生日聚会。这座桥禁止机动车通
47、行,人们可以在桥上散步。组织者预计将有5万人到场。相反,多达80万人挤满了通往大桥的道路。当25万人在桥上时,工程师们注意到了一个可怕的现象:路面在被要求承载的最重荷载作用下变得平了。更糟的是,它开始晃动。因此可以看出,金门大桥50岁生日那天,它的重量超过了它的承受能力。故选A。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段“Though he acknowledges that engineering works can fail because the person who thought them up or engineered them simply got things wrong, in
48、 this book Dr. Petroski widens his view to consider the larger context in which such failures occur. Sometimes devices fail because a good design is constructed with low quality materials incompetently applied. Or perhaps a design works so well it is adopted elsewhere again and again, with seemingly
49、 harmless improvements, until, suddenly, it does not work at all anymore.”可知,虽然他承认工程设计可能会因为那些想出或设计它们的人只是把事情弄错了失败,但在这本书中,彼得罗斯基博士拓宽了他的视野,考虑了这种失败发生的更大背景。有时,由于一个好的设计是用不合格的低质量材料建造的,所以装置会失败。或者,一个设计工作得如此好,以至于在其他地方一次又一次地被采用,用似乎是无害的改进,直到突然间,它完全不起作用了。因此可以推测出,根据第三段,不是所有的灾难都是由工程设计引起的是彼得罗斯基博士的想法。故选C。【10题详解】细节理解题
50、。根据文章最后一段的 “It is failure that brings improvement.”可知,失败才能带来进步。因此可以看出,A项与此相呼应,即失败能带来进步,故选A。11题详解】推理判断题。根据文章第二段“The story is one of scores in To Forgive Design:Understanding Failure, a book that is at once a love letter to engineering and a paean(赞歌)to its breakdowns.”可知,这个故事是原谅设计:理解失败一书中的一个,这本书既是对工程
51、的一封情书,也是对其崩溃的赞歌。并且后面两段都在写这本书里的内容以及评价,再根据倒数第二段的“Readers will encounter not only stories they have heard before, but some new stories and a moving discussion of the responsibility of the engineer to the public and the ways young engineers can be helped to grasp them.”可知,读者不仅会遇到他们以前听过的故事,还会遇到一些新的故事和关于工
52、程师对公众的责任以及如何帮助年轻工程师掌握它们的动人讨论。再结合最后一段“It is failure that brings improvement.”可知,失败才能带来进步。因此可以推测出,这些内容都是关于这本书的评论,因为这篇文章是书评,故选C。DAn amount of the best research on daily experience, according to some experts, is based on rates of positive and negative interactions, which has proved that being blindly po
53、sitive or negative can cause others to be frustrated or annoyed or to simply tune out.Over the last two decades, scientists have made remarkable predictions simply by watching people interact with one another and then scoring the conversations based on the rate of positive and negative interactions.
54、 Researchers have used the findings to predict everything from the likelihood that a couple will divorce to the chances of a work team with high customer satisfaction and productivity levels.More recent research helps explain why these brief exchanges matter so much. When you experience negative emo
55、tions as a result of disapproval or rejection, for example, your body produces higher levels of the stress hormone, which shuts down much of your thinking and activates conflict and defense mechanisms. You assume that situations are worse than they actually are.When you experience a positive interac
56、tion, it activates a very different response. Positive exchanges increase your bodys production of oxytocin, a feel-good thing that increases your ability to communicate with, cooperate with and trust others. But the effects of a positive occurrence are less dramatic and lasting than how they are fo
57、r a negative one.We need at least 3 to 5 positive interactions to outweigh one negative exchange. Bad moments simply outweigh good ones. Whether youre having a conversation* keep this simple short cut in mind: At least 80 percent of your conversations should be focused on whats going right.Workplace
58、s, for example, often see this. During performance reviews, managers routinely spend 80 percent of their time on weaknesses and “areas for improvement”. They spend roughly 20 percent of the time on strengths and positive aspects. Any time you have discussions with a person or group, spend the vast m
59、ajority of the time talking about what is working, and use the remaining time to address weaknesses.12. What does the underlined phrase “tune out” in paragraph 1 probably mean?A. Stop listening.B. Change ones mind.C. Sing aloud.D. Be crazy.13. What will happen if we experience negative emotions?A. T
60、he situations are sure to become worse.B. Much of our thinking will be prevented.C. We will feel an urge to improve and become better.D. Well be motivated to settle conflicts with people.14. What can we learn from paragraph 4?A. We need a positive feeling to beat one negative feeling.B. Positive int
61、eractions have greater effects than negative ones.C. Our conversation should center on what needs improvement.D. The effect of negative feelings lasts longer than that of positive ones.15. Which of the following can be the best title for the passage?A. Harmful Negative InteractionsB. More Positive I
62、nteractionsC. How to Promote Workplace ProductivityD. Less Time on Strengths and Positive Aspects【答案】12. A 13. B 14. D 15. B【解析】【分析】本文是议论文,文章建议更积极的互动。【12题详解】词句猜测题。根据第一段“which has proved that being blindly positive or negative can cause others to be frustrated or annoyed or to simply tune out.” 这已经证明
63、,盲目的积极或消极会让别人感到沮丧、恼怒,或者“tune out”。根据句中的感到沮丧、恼怒,可知此处表示消极的词,A项符合句意,故选A项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“When you experience negative emotions as a result of disapproval or rejection, for example, your body produces higher levels of the stress hormone, which shuts down much of your thinking and activates conflict a
64、nd defense mechanisms.” 例如,当你因为不赞同或拒绝而经历负面情绪时,你的身体会产生更高水平的压力荷尔蒙,它会关闭你的大部分思考,激活冲突和防御机制。可知,当人们陷入负面情绪时会停止思考。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第四段“But the effects of a positive occurrence are less dramatic and lasting than how they are for a negative one.” 但正面事件的影响没有负面事件的影响那么显著和持久。可知消极情绪的影响比积极情绪的影响持续时间更长。故选D项。【15题详解】
65、主旨大意题。根据最后一段“Any time you have discussions with a person or group, spend the vast majority of the time talking about what is working, and use the remaining time to address weaknesses.” 当你与一个人或一个小组进行讨论时,把大部分时间花在讨论什么是有效的,并利用剩余的时间来解决缺点。结合最后一段的建议和前文对于积极情绪和消极情绪的对比,可知文章主要在谈论更积极的互动。“更积极的互动”最适合作文章标题。故选B项。第二
66、节(共5小题;每小题2.5分,共12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Talking with your doctorTalking freely with your doctor can make you feel better and gives your doctor the information she or he needs to give you the best care. Dont be afraid or embarrassed to discuss something that is bothering you._
67、16_Stay positive. Go to your doctors visits with a good attitude._17_Think teamwork! Think positive! Keep track of how you are feeling. _18_This will make it easier for you to answer questions about your symptoms(症状)and how medicines make you feel. It also makes it easier for you to bring up anythin
68、g that you are worried about. Make sure to be honest about how you feel and how long youve felt that way._19_Your medical history is a list of your illnesses, treatments, what the doctors told you to do, and anything else you think your doctor should know. Also, if you are allergic(过敏)to any medicin
69、es, be sure to mention that to your doctor.Ask questions. Do not be afraid to ask your doctor any questions you have. To remember all the questions you have when you are not in the doctors office, write them down and bring the list with you to your appointment._20_Remembertheres no such thing as a s
70、tupid question. If you dont understand the answer to a question, ask the doctor to explain it again until you do understand.A. This will make getting answers easier.B. Here are some tips for talking with your doctor.C. You can talk to another doctor if the treatments dont work.D. Before your doctors
71、 visit, keep notes on how you are feeling.E. Remember, your doctor and other caregivers are on your side.F. Bring your medical history, including a list of your current medicines.G. Writing down what the doctor says will help you remember important information.【答案】16. B 17. E 18. D 19. F 20. A【解析】【分
72、析】这是一篇应用文,文章讲述了与医生谈话的几个小建议。【16题详解】根据文章第一段“Talking freely with your doctor can make you feel better and gives your doctor the information she or he needs to give you the best care. Dont be afraid or embarrassed to discuss something that is bothering you.”可知,与你的医生畅所欲言可以让你感觉好些,并向你的医生提供她或他需要的信息,以便为你提供最好
73、的护理。不要害怕或尴尬地讨论困扰你的事情。再结合下文为几条具体的建议,所以B项:Here are some tips for talking with your doctor.(这里有一些与你的医生交谈的小建议。)符合题意,为顺承关系,故选B。【17题详解】根据文章第二段“teamwork!”意为团队可知,E项:Remember, your doctor and other caregivers are on your side.(记住,你的医生和其他护理人员都站在你这边。)与此呼应,故选E。【18题详解】根据文章“This will make it easier for you to ans
74、wer questions about your symptoms(症状)and how medicines make you feel. It also makes it easier for you to bring up anything that you are worried about. Make sure to be honest about how you feel and how long youve felt that way.”可知,这将使你更容易回答关于你的症状和药物让你感觉如何的问题。这也让你更容易提出你担心的任何事情。一定要诚实地说出你的感受,以及你这种感觉持续了多
75、久。由此可知,这都是在讲感受,故D项:Before your doctors visit, keep notes on how you are feeling.(在你的医生来之前,记下你的感受。)与之呼应,故选D。【19题详解】根据文章“Your medical history is a list of your illnesses, treatments, what the doctors told you to do, and anything else you think your doctor should know. Also, if you are allergic(过敏)to a
76、ny medicines, be sure to mention that to your doctor.”可知,你的病史是你的疾病,治疗,医生告诉你做什么,以及你认为你的医生应该知道的任何事情的清单。如果你有过敏的话,你也要提一下。因此可知看出,这是关于病史和清单的,故F项:Bring your medical history, including a list of your current medicines.(带上你的病史,包括你目前的药物清单。)符合题意,相呼应,故选F。【20题详解】根据文章“Do not be afraid to ask your doctor any quest
77、ions you have. To remember all the questions you have when you are not in the doctors office, write them down and bring the list with you to your appointment.”可知,不要害怕问你的医生你有的任何问题。当你不在医生办公室时,为了记住你的所有问题,把它们写下来,并带着清单去你的预约。以及“Remembertheres no such thing as a stupid question. If you dont understand the
78、answer to a question, ask the doctor to explain it again until you do understand.”可知,记住,没有什么愚蠢的问题。如果你不明白问题的答案,请医生再解释一遍,直到你明白为止。因此中间缺少过渡句,故A项:This will make getting answers easier.(这将使获得答案更容易。)正好可以连接两句,故选A。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The fall leav
79、es are really starting to change now. It looks like the trees and mountains have become a canvas _21_ by a loving artist. The bright beautiful reds are shining in the sunlight and the yellows are glittering like gold. Some trees have only a few leaves changed, some are half-way and others have alrea
80、dy completely _22_. Some of the leaves are falling to the ground too turning it into a colorful _23_. I am enjoying this so much because I am completely aware when winter arrives all of the trees will be _24_ with the leaves down. It is always a little _25_ to see but I know it is the circle of life
81、. Those dead leaves will become the soil that nourishes the trees and _26_ new life next spring.Today I noticed a lovely little girl from our _27_ picking up the fallen leaves from the ground. The prettiest reds, yellows, and oranges were picked up and _28_ in her arms. Soon she had quite a pile and
82、 carefully carried them over to her mom and then with a smile gave them to her as if they were delicate flowers. Her mom accepted them with a smile and together they _29_ them out on their porch and stared at them like the priceless _30_.I watched this _31_ from my living room window with a smile on
83、 my face as well. The world creates a circle of love as well as a circle of life. And I am _32_ that the former like the latter will never end. It will _33_ all through this life and into the next. Take your place in the circle. Give love. Receive love. Live every day of your life to the _34_ with l
84、ove. And your _35_ will shine bright like the most beautiful tree in Autumn.21. A. soughtB. paintedC. discoveredD. praised22. A. goneB. reservedC. allocatedD. transformed23. A. padB. bedC. curtainD. carpet24. A. fruitfulB. bareC. safeD. natural25. A. relaxingB. strangeC. sadD. boring26. A. brings up
85、B. brings aboutC. brings forwardD. brings in27. A. classB. clubC. groupD. community28. A. heldB. receivedC. admiredD. searched29. A. threwB. sentC. figuredD. spread30. A. potentialsB. chancesC. treasuresD. exchanges31. A. sceneB. viewC. storyD. notice32. A. positiveB. frustratedC. contentD. doubtful
86、33. A. returnB. breakC. continueD. remain34. A. fastestB. easiestC. coolestD. fullest35. A. faceB. soulC. appearanceD. state【答案】21. B 22. D 23. D 24. B 25. C 26. B 27. D 28. A 29. D 30. C 31. A 32. A 33. C 34. D 35. B【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者以落叶喻生命的轮回,世界创造了爱的循环,也创造了生命的循环。让你生命中的每一天都充满爱,你的灵魂会像秋天里最美丽的树一样闪耀。
87、【21题详解】考查动词词义辨析。句意:看起来树木和山峦已经变成了一幅油画,它是由一位充满爱心的艺术家画的。A. sought寻找;B. painted画;C. discovered发现;D. praised称赞。根据“a canvas _1_ by a loving artist.”可知这里意思是被艺术家画。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:有些树只有几片叶子变了,有些是一半,还有一些已经完全变了 。A. gone走;B. reserved保留;C. allocated分派;D. transformed转变。根据“Some of the leaves are falling to
88、the ground too turning it into a colorful _3_.”可知这里意思是有一些已经完全变了 。故选D。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:一些叶子也落到了地上,把它变成了一个彩色的地毯 。A. pad平板电脑;B. bed床;C. curtain窗帘;D. carpet地毯。根据“Some of the leaves are falling to the ground too turning it into a colorful”结合生活常识,可知落叶落在地上,好像一个彩色的地毯。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:我很享受这一切,因为我完全明
89、白当冬天来临的时候,随着叶子的掉落,所有的树都会光秃秃的。A. fruitful富有成效的;B. bare光秃的;C. safe安全的;D. natural自然的。根据“with the leaves down.”可知树叶都落了,树自然是光秃秃的。故选B。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:看到总是有点伤感,但我知道这就是生命的轮回。 A. relaxing令人放松的;B. strange奇怪的;C. sad悲伤的;D. boring无聊的。根据“because I am completely aware when winter arrives all of the trees will
90、be _4_ with the leaves down.”结合生活常识,可知冬天来临,树叶落光,难免让人伤感。故选C。【26题详解】考查动词短语词义辨析。句意:那些枯叶将成为滋养树木的土壤,并在明年春天带来新的生命。A. brings up养育;B. brings about引起,创造;C. brings forward提出;D. brings in引进。根据“Those dead leaves will become the soil that nourishes the trees and _6_ new life next spring.”可知那些枯叶将成为滋养树木的土壤,并在明年春天引
91、发新的生命。故选B。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:今天我看到一个来自我们社区的可爱的小女孩捡起地上的落叶。 A. class班级;B. club俱乐部;C. group组;D. community社区。根据“I watched this _11_ from my living room window with a smile on my face as well.”可知这个小女孩住在我们社区。故选D。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:最漂亮的红色、黄色和橙色被她捡起来抱在怀里。A. held握住;B. received得到;C. admired赞美;D. searched搜寻。根据
92、“in her arms.”可知小女孩把这些漂亮的落叶用胳膊抱着。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:妈妈笑眯眯地收下了它们,并且她们把它们摊在门廊上,像看无价之宝一样盯着它们看。 A. threw扔;B. sent送;C. figured计算;D. spread伸展。根据“and together they _9_ them out on their porch and stared at them like the priceless _10_.”可知小女孩和她的妈妈把落叶平铺在门廊上。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:妈妈笑眯眯地收下了它们,并且她们把它们摊在门廊上
93、,像看无价之宝一样盯着它们看。 A. potentials潜能;B. chances机会;C. treasures宝物;D. exchanges交换。根据“stared at them like the priceless”可知小女孩和她的妈妈把落叶视作珍宝。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:我从客厅的窗户看到这一幕,脸上也带着微笑。A. scene场景;B. view风景;C. story故事;D. notice通知。“小女孩的妈妈笑眯眯地收下了落叶,并且她们把它们摊在门廊上,像看无价之宝一样盯着它们看”这是一幕场景。故选A。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:我确信前者和后
94、者一样永远不会结束。A. positive肯定的;B. frustrated沮丧的;C. content满意的;D. doubtful可疑的。根据“that the former like the latter will never end.”可知作者对此深信不疑。故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:它将贯穿今生,延续到来世。A. return回来;B. break打破;C. continue继续;D. remain保持。根据“all through this life and into the next.”可知它将延续今生。故选C。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:让你生命中
95、的每一天都充满爱。 A. fastest最快的;B. easiest最简单的;C. coolest最酷的;D. fullest最满的。根据“Take your place in the circle. Give love. Receive love.”可知让你生命中的每一天都充满爱。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:你的灵魂会像秋天里最美丽的树一样闪耀。 A. face脸;B. soul灵魂;C. appearance外貌;D. state情形。根据“Give love. Receive love. Live every day of your life to the _14_ w
96、ith love.”可知你的灵魂会像秋天里最美丽的树一样闪耀。故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。Practice Makes PerfectJim Abbott was born without his right hand. He was a _36_ (talent) athlete and wanted to be a baseball pitcher, even though _37_ (be) able to use two hands is _38_ (extreme) important in p
97、laying baseball. A pitcher needs to throw the ball with one hand and _39_ (wear) a baseball glove on the other -something that Jim couldnt do. However, he wasnt easily _40_ (discourage). From the time he was four years old, Jim worked at overcoming this challenge. He practiced quickly moving the glo
98、ve to his good hand _41_ he had pitched the ball to his father. He was always forcing _42_ (he) to get that glove _43_ faster and faster.Jim Abbott was determined to play. Ile loved the game so much that he invented his own method to do it with excellence. He _44_ (go) on to be a Major League pitche
99、r for the New York Yankees, and today is an inspiration _45_ young athletes everywhere.【答案】36. talented 37. being 38. extremely 39. wear 40. discouraged 41. after 42. himself 43. on 44. went 45. to【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲了天生没有右手的Jim Abbott,通过自己坚持不懈地努力练习,熟能生巧,最终成为了一名优秀的棒球投手,鼓舞了很多年轻人。【36题详解】考查形容词。句意:他是一个有天
100、赋的运动员,并且想成为一名棒球投手,尽管能够用双手打棒球是非常重要的。此空用形容词作athlete的定语,talented“有天赋的”,符合句意,故填talented。【37题详解】考查动名词。句意:参见上题。分析句子可知,此句缺少主语,且表示抽象性又经常性的动作时,用动名词做主语,故填being。【38题详解】考查副词。句意:参见第1题。此空副词修饰形容词important,故填extremely。【39题详解】考查动词不定式省略。句意:投手需要一只手投球,另一只手戴棒球手套,这是吉姆做不到的。此空和and前动词不定式to throw并列,应该用动词不定式,且并列的两个动词不定式,第二个动词
101、不定式中的to可省略,故填wear。【40题详解】考查形容词。句意:然而,他并不轻易泄气。此空用形容词作表语,discouraged“沮丧的;气馁的”,符合句意,故填discouraged。【41题详解】考查连词。句意:他练习把球投给父亲后,迅速地把手套戴到他那只好手上。分析句子结构可知,此空用连词连接空前后两句话,结合两句话的逻辑以及句意,after“在之后”,符合要求,故填after。【42题详解】考查反身代词。句意:他总是强迫自己越来越快地戴上手套。此空用代词作宾语,且主语和宾语是同一个人称“他”,所以宾语用反身代词,故填himself。【43题详解】考查固定搭配。句意:参见上题。固定搭
102、配get sth. on“穿上;带上”,符合句意,故填on。【44题详解】考查时态。句意:他后来成为纽约洋基队的一名大联盟投手,今天他对各地年轻运动员来说,是一种鼓舞。根据上文时态,可知描写吉姆事迹时,用一般过去时态,再结合此句and后的时间状语today,说明他成为投手是过去的事,所以用一般过去时态,故填went。【45题详解】考查介词。句意:参见上题。固定搭配inspiration to sb.“鼓舞人心的人(或物)”,符合句意,故填to。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华。你校阅读俱乐部定于下周三举办英文阅读交流会。请你写封邮件,邀请你校外教Ad
103、am参加。内容包括:1.活动时间、地点;2.活动目的;3.活动安排。注意:1.词数80左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Adam,_Yours,Li Hua【答案】Possible VersionDear Adam,I am writing to invite you to join in the read-and-share activity by our school reading club.The activity is to be held in the lecture hall at 3 p.m. next Wednesday. It is intended to
104、 awake the students interest in English literature and broaden their mind. In the activity, the club members will take their turns to share their favorite classic English books and some effective reading methods.We sincerely hope that you can join us and give us some guidance on English reading.Your
105、s, Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外教Adam写封邮件,邀请他参加下周三学校阅读俱乐部举办的英文阅读交流会。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 告知活动时间、地点;2. 说明活动目的;3. 介绍活动安排。第二步:列提纲 (重点词组)to be held; be intended to do; awake the students interest; broaden their mind; take their turns
106、to do sth.; effective reading methods; give us some guidance on English reading第三步:连词成句1. I am writing to invite you to join in the read-and-share activity by our school reading club.2. The activity is to be held in the lecture hall at 3 p.m. next Wednesday.3. It is intended to awake the students in
107、terest in English literature and broaden their mind. 4. In the activity, the club members will take their turns to share their favorite classic English books and some effective reading methods.5. We sincerely hope that you can join us and give us some guidance on English reading.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意
108、主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:(供参考)Firstly, Secondly, And then, Finally2.表并列补充关系:(供参考)Furthermore, In addition, not onlybut (also)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1The activity is to be held in the lecture hall at 3 p.m. next Wednesday. (不定式的被动形式作句子的表语)高分句型2We sincerely hope that you
109、can join us and give us some guidance on English reading.(that引导宾语从句)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。When a tornado hit a small town nearby, many families were left homeless. Afterward, all the local newspapers carried stories of the families who suffered the hardest
110、to appeal to peoples attention and assistance.One Sunday, a particular picture especially touched me. A young woman stood in front of a mobile home, a depressed expression on her face. A young boy, seven or eight years old. stood at her side, eyes downcast. Hiding behind her skirt was a tiny girl wh
111、o stared into the camera, wide eyes with confusion and fear. The article below gave clothing sizes closely matched ours. This would be a good opportunity to teach my seven-year-old twins. Brad and Brett, and three-year-old Meghan to help those less fortunate than themselves.“We have so much. And the
112、se poor people now have nothing” I said. “Well share what we have with them,” I brought three large boxes down from the room upstairs and placed them in the living room. Meghan watched seriously, as the boys and I filled one of the boxes with canned goods and foods. While I sorted through our clothe
113、s, I encouraged the boys to go through their toys and donate some of their less favorite things. The boys were pleased to join. Brad rose and went to his room fast. He came back bringing his action figures that he played with not so frequently. Brett also jumped up and ran to fetch some of his Match
114、box cars and airplane models. Meghan watched quietly as the boys piled up abandoned toys.The boys placed the objects they had chosen to donate into one of the boxes while I filled the third box with clothes. Meghan walked up with Lucy, her worn, faded, best-loved rag doll hugged tightly to her chest
115、. “Ill help you find something for the little girl, too.” I said to the little Meghan.Para. 1: “Mommy, I will give Lucy to them,” Meghan turned to me._Para. 2: Recognizing what little Meghans gesture meant, I removed my old jacket from the box of clothes._【答案】One possible version:“Mommy, I will give
116、 Lucy to them,” Meghan turned to me. “Oh, honey,” I said. “You dont have to give Lucy. You love her so much.” Meghan nodded seriously, eyes glistening with tears. “Lucy makes me happy, Mommy. Maybe shell make that little girl happy, too.” She paused in front of the box that held the toys, pressed he
117、r round little face into Lucys flat face, gave her a final kiss, and then laid her gently on top of the other toys. The boys watched, open-mouthed, as their baby sister placed her favorite doll in the box.Recognizing what little Meghans gesture meant, I removed my old jacket from the box of clothes.
118、 I replaced it with the new hunter green jacket that I had bought on sale last week. I believed the young woman in the picture would like it and fit it as much as I did. The boys had also been inspired by our behavior and carried their beloved things. We all wished the family could pass the difficul
119、t period as soon as possible and that they would love the things we gave them with all our heart.【解析】【分析】本文以为受难者捐赠衣物和食物为线索展开,文章主要讲述龙卷风发生后,作者看到一张无家可归的一家人的照片,作者想让她的孩子们为受难者捐赠衣服、食物和玩具。女儿Meghan决定捐赠她最喜欢的娃娃,这个行动影响了作者,于是作者也将旧衣服换成新衣服捐给受难者。希望通过捐赠的物品使受难者感受到他们的一片心意。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“Meghan转向我,对我说:妈妈,我要把Lucy捐给
120、他们。”可知,第一段可描写Meghan捐赠娃娃Lucy的过程。由第二段首句内容“意识到小Meghan行为的意义,我把旧夹克衫从衣服箱子里拿了出来。”可知,第二段可描写作者行为的变化和感受。2.续写线索:Meghan捐LucyMeghan的想法作者拿出旧夹克衫捐新衣服感受3.词汇激活行为类看:watch/stare放:place/pile up捐:donate/give情绪类喜爱的:favorite/beloved/best-loved【点睛】高分句型1 I replaced it with the new hunter green jacket that I had bought on sale last week.(运用了that引导的定语从句)高分句型2 The boys had also been inspired by our behavior and carried their beloved things.(运用了被动语态)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有