1、Unit 4Making the newsPart 1Warming Up, Pre-reading, Reading &Comprehending基础过关练.单词拼写1.I dont(赞成)of cosmetic(整容的)surgery.2.Watching the Olympics probably made some people feel a little (内疚的)about not exercising.3.After having been instructed to drive out of town,I began to(获得)confidence.4.Studies hav
2、e shown that the right ear and the left ear(处理) sound differently.5.A video clip of a blind musician, (发表)on China Dailys Sina Weibo account, has been viewed more than 7 million times.6.The teacher (通知) students of not going to school and staying at home in case they were infected with COVID-19. .选词
3、填空in case of; concentrate on; depend on; in demand1.Maybe you love car racing, or maybe you hate it. It all your character.2.Take a coat with you when you go out at nightcoldness.3.With so many students talking loudly in the classroom, I cant my study.4.He was much as a lecturer in the U.S.单句语法填空1.T
4、he form with some information must (submit) by Friday. 2.Police officers receiving the medals said they were(delight) and honored to have been given the medals.3.Virtual(assist) are highly-skilled, home-based professionals that remotely offer support services.4.You cant depend on your parents(come)t
5、o your(assist)at any time.5.We are kept(inform)of what is happening in the world by reading newspapers and watching TV.6.The children in that poor village are eager(acquire)knowledge, and we should do something for them.7.He was driving so fast as(get)himself into a dangerous situationhe was likely
6、to lose control of his car.课文语法填空It is Zhou Yangs first day at the office of a popular English newspaper. He is excited and eager to go out to cover a story1his own, but he cant because he isnt2(experience)enough. His new boss, Hu Xin, is sharing with him3to be a good reporter.To be a good reporter,
7、 one needs to be curious, 4enables him to acquire all the information he needs to know by asking different questions. Besides, it is important for a reporter to have a “good” nose for a story and assess if someone is telling5truth. And while interviewing people, a reporter has to listen to the answe
8、rs carefully because he has to listen to the detailed6(fact)and prepare the next question,7(depend)on what people say.The boss also told him a case where someone accused the journalists of getting the wrong end of the stick. Once a footballer8(accuse)of taking money for9(deliberate)not scoring goals
9、. But he denied10(take) the money. The journalists wrote an article suggesting he was lying. He was angry and tried to stop it, but failed. Finally, it was proved that he was guilty.1. 2. 3. 4. 5.6. 7. 8. 9. 10.能力提升练.阅读理解A(2021安徽合肥第九中学高二上第一次月考,)“A lie can travel halfway around the world while the tr
10、uth is putting on its shoes.” That quote(引语)is attributed to Mark Twain. In todays Internet world of “fake news”, lies spread even faster and the truth is having trouble finding its shoes.To make matters worse, most young people get news from social media sites where facts are mixed with rumors(谣言),
11、 half-truths and complete lies. This has led to young people becoming confused. In the latest PISA, which tested 15-year-olds worldwide on academic subjects, fewer than one in ten of the examinees were reported to be able to distinguish fact from opinion. A Stanford University study showed that stud
12、ents at all levels of education could not tell real news from fake news. In one instance, 80 percent thought that a paid advertisement was a real news story.Fake news is spread by people who have a prejudice(偏见). They want to influence public opinion either for or against something or someone. It is
13、 important for young people to recognize when they are being used and to be skeptical of online information.Traditional media, such as newspapers and television, are still the more credible sources of information. Reporters are professionally trained to look for facts, and editors have the job of ma
14、king sure those facts are correct. However, if you get most of your information online, you have to be your own editor. In that case, the first thing to do is to look at the writer of a post. Is this person known to be credible? Does the site where you read the post have a prejudice? Next, look for
15、other sources from mainstream media to confirm the information. In other words, by putting on your truth shoes you wont be fooled into chasing lies.1.Why is the quote mentioned in Paragraph 1?A.To give an explanation.B.To introduce the topic.C.To offer background information.D.To highlight the wisdo
16、m of Mark Twain.2.What will always happen to young people with news around?A.They prefer the real news story.B.They are easily taken in by fake news.C.They can distinguish fact from opinion.D.They get worried about their education.3.What is the authors suggestion from the text?A.Fight against prejud
17、ices.B.Avoid traditional media.C.Be an editor of your own.D.Believe in trained reporters.4.What is the text mainly about?A.The truth about fake news.B.The influence of fake news.C.Problems with online information.D.Sources of online information.B(2020重庆永川区高二下期中,)London has an unusual new magazine. B
18、ut it is not printed on paper. Everyone who has a television can receive it because it is on TV.In order to read this magazine you have to have a decoder(解码器). Each page of it is numbered, so you only have to dial the number to choose which subject you want to read about. There is a wide choiceevery
19、thing is included from cooking to the latest sports news.If you want to read the news, the first thing you have to do is to turn to the index (索引) page which has an easy-to-remember page number, 100 for example. The news is on pages 101 to 109 so you push out the numbers and the news appears written
20、 across your screen. Perhaps you want to go out in the afternoon, so you press 181, and a brightly coloured weather map appears on the screen. And the weather is good so you decide to go shopping and dial 162 for a list of the weeks best bargains. But should you drive or take the train? To answer th
21、at question you only have to press 189 for the traffic report. It is very simple to use. But probably the best thing about the service is that it is being updated all the time. Journalists type new material directly onto the screen and whole pages of the magazine can be replaced in minutes.London al
22、ready has three services. One is transmitted (输送) by ITV while the other two by BBC. BBC engineers do not think that their idea will ever replace books and newspapers because they can be taken with you everywhere. But many people would agree that this is a breakthrough as great as the invention of p
23、rinting, which could change not just our reading habits but our ways of life thoroughly.5.What can we know from the passage?A.The magazine can be bought at any local newsstand.B.Most of the postmen in London will lose their jobs some day.C.The readers can get all kinds of information staying at home
24、.D.Everyone can read this magazine if they have a television.6.What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A.Decoder.B.Magazine.C.Subject.D.Program.7.What is the decoder used to do?A.Help people find out the sum of certain figures.B.Help people go shopping and have other entertainment
25、.C.Receive some special TV programs for entertainment.D.Read the information transmitted by TV signals.8.What is the passage mainly about?A.A magazine printed and published in London.B.A popular TV program about magazines.C.An up-to-date way of keeping up to date.D.A technology helping people to com
26、municate.七选五(2021安徽淮南第一中学高二上开学考试,)Is there a newspaper at your school? If your school doesnt have one, you can help start one online. If your high school already has a printed newspaper, adding an online version can help you reach new audiences and add new content. 1An online newspaper can be a chan
27、ce for high school students to gain experience with journalism and with working online. So its necessary to know how to start an online newspaper.2If your news site will only have an article or two a day, you may want to use a blog template (模板). If you plan to publish a more magazine-style weekly e
28、dition with more stories, you will probably want a more complicated front page to show whats in it.Try to spend some money. Although its possible to start a website for free, even $50 will help your newspaper buy a memorable website address. 3Therefore, dont feel unwilling or worried when you need t
29、o spend some money.Create content for your newspaper. Along with written articles, an online newspaper is a great place for photo slide shows, videos, polls, forums and calendars.4Market your newspaper. You can promote it through old-fashioned announcements such as flyers (宣传单) and word of mouth. 5Y
30、ou can make good use of Facebook, MySpace and Twitter.Are you ready to start your own online newspaper? If so, take action right now!A.Its also much cheaper than a printed one.B.Decide what kind of online newspaper you want.C.Try to save money when you start an online newspaper.D.These expenses can
31、be made back later through online advertising.E.However, it might be better to advertise on social networking sites.F.Use a mix of content and a variety of voices to encourage more page views.G.Online newspapers can help students get improved and do good to the environment.1. 2. 3. 4. 5.Unit 4Making
32、 the newsPart 1Warming Up, Pre-reading, Reading &Comprehending基础过关练.1.approve2.guilty3.acquire4.process5.published6.informed.1.depends on2.in case of3.concentrate on4.in demand.1.be submitted考查被动语态。句意:带信息的表格必须在星期五之前提交。此处指被提交,需用被动语态,在情态动词must后用动词原形,所以填be submitted。注意submit的过去分词的拼写,需双写-t加-ed。2.delight
33、ed考查词性转换。句意:获得奖牌的警察们说他们非常高兴也非常荣幸被授予奖牌。由空前的be 动词和句意可知应该使用形容词delighted,表示“高兴的”。3.assistants考查名词单复数。句意:虚拟助手是远程提供扶持业务的高技能居家办公的专业人士。此处表示“助手”,应用名词assistant;空处作主语,由空后的are可知主语应该用复数形式。故填assistants。4.to come;assistance考查非谓语动词和词性转换。句意:你不能任何时候都指望父母来帮助你。根据短语depend on sb. to do sth.(依靠某人做某事)可知第一空填to come;根据短语come
34、 to ones assistance(来帮助某人)可知第二空填assistance。5.informed考查词性转换。句意:我们通过阅读报纸和看电视来随时了解世界上正在发生的事情。keep sb. informed of.使某人随时了解,故用形容词informed。6.to acquire考查非谓语动词。句意:那个贫穷村庄的孩子们渴望获得知识,我们应该为他们做些什么。be eager to do sth.意为“渴望做某事”。7.to get;where考查固定结构和定语从句。句意:他开得太快了,以至于使自己陷入了危险的境地,他很可能会失去对他的汽车的控制。第一空为so.as to do.结构
35、,此时to do表示结果。第二空引导定语从句,先行词为situation,关系词在从句中作地点状语,故填where。.1.on考查介词。on ones own 意为“独自”,相当于by oneself。2.experienced考查词性转换。此处需用形容词作表语,故填experienced,意为“有经验的”。3.how考查疑问词。根据语境可知是与周阳分享“如何”做一个好的记者,需用疑问词how。4.which考查定语从句。句意:一个人要成为好的记者需要有好奇心,这使他能够通过提问不同的问题获取他需要知道的所有信息。设空处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,故填which。5.the考查冠词。
36、 空后truth意为“真相”,具有唯一性,所以与定冠词搭配。6.facts考查名词单复数。fact 在此处意为“事实”,是可数名词,由语境及前面的复数名词answers可知应该用其复数形式。7.depending考查非谓语动词。空格处需用非谓语动词作状语,动词短语depend on与其逻辑主语是主动关系,此处用现在分词短语作状语。8.was accused考查时态、语态及主谓一致。分析句子可知此处讲述的是过去已经发生的一件事情,需用一般过去时。此处指的是球员被指控,需用被动语态,主语为 a footballer,故填was accused。9.deliberately考查词性转换。此处需用副词
37、修饰not scoring goals,指故意不进球,故填deliberately。10.taking考查动名词。句意:但他否认了接受贿赂。deny doing sth.否认做某事。能力提升练.A语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了在当今充满假新闻的网络世界,人们应该怎样做才能不被假新闻欺骗。1.B推理判断题。引语意思为“谣言已经绕地球半个圈,而真相还在穿鞋子。” 其后面的句子指出,在当今充满假新闻的网络世界,谎言传播得更快了。语篇第二段讲述假新闻对年轻人的迷惑程度、第三段讲述假新闻出现的缘由、第四段提出明辨假新闻的建议,故马克吐温的名言置于语篇开头,目的在于引起下文,所以B项正确。A项意
38、为“做出解释”、 C项意为“提供背景知识”、D项意为“突出马克吐温的智慧”,均与语篇结构不符,故错误。2.B细节理解题。依据第二段第二句This has led to young people becoming confused.可知年轻人很容易被假新闻迷惑,故B项正确。A项中的prefer原文中无依据,属于无中生有;根据第二段第三句中的fewer than one in ten of the examinees可知只有不足十分之一的受试者能辨别事实与观点,故C项(他们能辨别事实与观点)错误;D项中的get worried about their education在原文中没有提及,属于无中生
39、有。3.C细节理解题。根据第四段第三句However, if you get most of your information online, you have to be your own editor.可知C项正确。A项中的Fight against在原文无依据,prejudices是复数形式,属夸大范围;B项意为“避开传统媒体”,与原文所给建议矛盾;D项意为“相信经过培训的记者”属断章取义。4.A主旨大意题。本文讲述网络假新闻对年轻人的影响、假新闻出现的原因、应对的措施,A项意为“关于假新闻的真相”,能够概括文章各段内容,故正确。B项意为“假新闻的影响”,文章没有全部在讲假新闻的影响;C
40、项“网络信息存在的问题”,范围太大;D项“网络信息的来源”,偏离语篇内容。【高频词汇】1.fake adj.假的,冒充的,伪造的 n.赝品2.spread v.传播,展开,蔓延3.distinguish v.区分,辨别4.confirm v.证实,证明,确认5.take in 欺骗,收留,吸收,理解1.原句To make matters worse, most young people get news from social media sites where facts are mixed with rumors(谣言), half-truths and complete lies.分析这
41、是一个主从复合句。where 引导定语从句,修饰先行词sites(网站),where在定语从句中作地点状语。句意使情况更糟糕的是,大多数年轻人从社交媒体网站上获取消息,在这样的网站上,事实与谣言、半真半假的消息以及完全的谎言掺杂在一起。2.原句It is important for young people to recognize when they are being used and to be skeptical of online information.分析这是一个主从复合句。It是形式主语,to recognize.和to be skeptical of online infor
42、mation是两个并列的不定式结构作真正的主语。when they are being used作recognize的宾语。句意年轻人要辨别自己什么时候在被利用,要怀疑网络信息,这很重要。B语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍了伦敦一种新型的“杂志”电视杂志。人们只要有一台电视和一个电视解码器就可以浏览丰富多彩的内容,而且这些内容更新速度很快。但是它也有携带不方便的缺点。5.C推理判断题。文章主要介绍了一种电视杂志,人们可以在电视上浏览丰富多彩的内容,人们足不出户就可以获取各种信息。6.B推理判断题。根据前句In order to read this magazine you have to h
43、ave a decoder(解码器).中的magazine以及Each page of it is numbered中的Each page可以推断,it指代上句中的magazine。7.D推理判断题。根据第二段中的you only have to dial the number to choose which subject you want to read about可以得知,解码器可以帮助用户获取电视杂志内容。8.C主旨大意题。文章在第一段介绍了伦敦新出现的一种电视杂志,然后在下文详细介绍它的主要特点内容包罗万象且更新及时。由此可知文章主要介绍的是一种新型的、及时获取信息的方式。.语篇解读
44、本文是一篇说明文。文章主要介绍了网络报纸的优势,以及怎样开办网络报纸。1.A空前句表示“如果你的高中已有印刷版报纸,增加一个网络版有助于引起新的读者关注并增加新的内容”。A项意为“它比印刷版报纸还便宜”,与空前句形成并列关系,说明网络版报纸的优势,故A项正确。G项中的do good to the environment与本段内容无关,故错误。2.B本题设空在段首,是本段的中心句,选项要概括全段主要内容。全段讲述了两种报纸的形式每天只有一两篇文章时,可采用博客版式;如果是具有杂志风格的周报,则需要较为复杂的页面版式。B项意为“决定你想要哪种网络报纸”,与本段语意吻合,故正确。3.DD项意为“这些
45、开销可以在以后通过网络广告赚回来”,其中的“These expenses”与前文的some money、$50 吻合,D项与空后的Therefore, dont feel unwilling or worried when you need to spend some money.(因此当你需要花一些钱的时候,不要不愿意或担心)是因果关系,故正确。C项与本段所提建议观点相反,故错误。4.F空前指除了文字性文章,网络报纸还是个融合图片幻灯片、视频、投票、论坛和日历的好地方。F项意为“利用内容的综合性和声音的多样性来刺激更多的网页浏览量”,符合本段“创造自己的报纸的内容”的主旨,故正确。5.E本段
46、主要讲述如何营销你的报纸。空前句You can promote it through old-fashioned announcements such as flyers (宣传单) and word of mouth.意为“你可以通过旧的宣传方式,例如传单、口碑等宣传”,结合空后句You can make good use of Facebook, MySpace and Twitter.(你可以充分利用Facebook、MySpace和Twitter)可知此处建议在社交网站上做广告更好些。【高频词汇】1.content n.(网站)内容;pl.目录 adj.满足的plicated adj.复杂的,难懂的3.unwilling adj.不愿意的4.along with 除以外5.market vt.推销;促销 n.市场7.announcement n.布告,通告,宣布6.promote vt.促销,推动,提升,晋升8.take action 采取行动
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有