ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:106KB ,
资源ID:347225      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-347225-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年英语译林版必修第一册学案:UNIT 4 PERIOD 2 GRAMMAR AND USAGE .doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年英语译林版必修第一册学案:UNIT 4 PERIOD 2 GRAMMAR AND USAGE .doc

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Period 2Grammar and usage &Integrated skills. 用适当的关系副词填空1. Are there any reasons why you should have a holiday? 2. I know a forest where you can find wild strawberries. 3. This is the house where Chairman Mao was born. 4. Can you tell me

2、the reason why they didnt attend the lecture? 5. I still remember the day when my hometown was liberated. 6. We will put off the picnic in the park until next week when the weather may be better. 7. He wrote a letter where he explained what had happened in the accident. 8. Many people were afraid to

3、 go to the forest when they remembered the scenes where people were eaten by the tiger. 9. Do you remember one afternoon ten years ago when I came to your house and borrowed a necklace of yours? 10. The days are gone when we suffered so much. . 单句语法填空1. There was a time when Anne was so crazy about

4、everything to do with nature. 2. I will never forget the days when we stayed together in the countryside. 3. He is a teacher of rich experience, from whom much can be learnt. 4. Andrew lives alone and enjoys the company of a pet cat, of which hes grown so fond. 5. The reason why he was late was that

5、 something was wrong with his bike on the way. 6. The film in which he played the leading role was a great success. 7. The house for which he paid 200, 000 yuan is now worth 350, 000 yuan. 8. Are you getting on well with your partner? Not at all. Weve almost come to the point where we have to separa

6、te. 9. In our city there are several big public parks to which many people can go to enjoy the beautiful scenery. 10. Is this the reason which/that he explained at the meeting for his carelessness in his work? . 将下列句子合并成定语从句1. The advice is quite helpful. Professor Li gives it to me. The advice (tha

7、t/which) Professor Li gives to me is quite helpful. 2. The books on the desk are prizes for us. The books covers are shiny. The books on the desk, whose covers are shiny, are prizes for us. 3. This book is written by my sister. She is working for CCTV. This book is written by my sister who/that is w

8、orking for CCTV. 4. I still remember the day. On that day I joined the Communist Party of China. I still remember the day when/on which I joined the Communist Party of China. 5. Peter was late for class again. It made his teacher very angry. Peter was late for class again, which made his teacher ver

9、y angry. 6. The man is in the next room. You are talking about the man. The man about whom you are talking is in the next room. 7. My hometown has taken on a new look. I spent most of my childhood there. My hometown where I spent most of my childhood has taken on a new look. 8. She is a very kind la

10、dy. She looks after my little brother. She is a very kind lady who/that looks after my little brother. 9. I dont know the reason. He didnt come to the meeting yesterday for the reason. I dont know the reason for which/why he didnt come to the meeting yesterday. 10. This is the most interesting novel

11、. I have ever read it. This is the most interesting novel that I have ever read. . 语法填空(2020成都高一检测)Have you ever had problems in your life? Have you ever wondered how to be happy? If so, you will find the book Being a Happy Teenager 1 (write) by an Australian writer Andrew Matthews 2(use). In his bo

12、ok, Matthews tells us how to have a happy life and 3(answer) the questions of teenagers. There are many subjects, such as parents and friends, and the book says we should stop 4(be) angry and should learn to forgive. The book tells us some useful skills, such as how to put 5 you have learnt into pic

13、tures of your mind to make your memory better. Many teenagers think that 6(happy) comes from a good exam result or praise from other people. But you can still be happy when there are no such “good” things. Success comes from 7 good attitude. If you learn from problems, you 8(have) success in the fut

14、ure. Some school students have problems, such as being too tall 9 too short. But Matthews tells us that we should think about things 10 a positive way. This is Matthews most important lesson: You choose to be happy! 1. written2. useful3. answers4. being5. what6. happiness7. a8. will have9. or10. in.

15、 阅读理解A话题体裁词数建议用时努力与坚持记叙文3226分钟(2020广州高一检测)Once upon a time, there was a little boy who wanted to meet the king. He set off, walking towards the kings castle. After many years of walking, the kings castle came into his view. However, as the boy drew closer to the outside of the castle, the guards too

16、k notice of him. “Get out of here! ” commanded the guards. Well, the little boy didnt have to be told twice. He turned and ran right away. All he wanted to do was to tell the king wonderful things, and see all the beautiful things in the kings house. But he couldnt even get near the castle! The boy

17、finally stopped running, sat down and cried. A young man happened to be coming down the path at the very moment. He saw the little boy and came up. “Whats wrong, young man? ” he asked. “Sir, I walked and walked just to see the king. But these guards made me frightened. I wanted to tell the king how

18、lovely everything is and just tell the king that I just wanted to see him! ”The man looked at the little boy thoughtfully. “Look, why dont you try again. Dont lose heart. Ill come with you this time. ”The little boy got up and took the mans hand. The kings guards spotted them. “Look, mister, we dont

19、 have to do this. . . I dont want you to get hurt. We can just turn around now. ”The man held the little boys hand and went on. The boy really thought the man might be crazy until he looked back up at the guards. They were all smiling now. The little boy was surprised. “Who are you? ” asked the litt

20、le boy in surprise. “Why, Im the kings son. You can enter the castle and be with the king, ” said the man. The little boy broke into a huge smile. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。通过介绍一个小男孩想见到国王, 最后梦想成真的故事说明一个道理: 只要我们足够努力, 任何事情都是有可能的。1. Why did the boy want to see the king? A. To ask the king to play with him. B. To

21、get some help from the king. C. To invite the king to visit his beautiful village. D. To share wonderful things with the king. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第三句“All he wanted to do was to tell the king wonderful things. . . ”可知, 男孩之所以想见国王是因为他想与国王一起分享美好的事情, 故选D。2. What does the underlined sentence in the third p

22、aragraph mean? A. The little boy understood the guards words right away. B. The little boy didnt understand the guards words at first. C. The guards repeated the words to the boy. D. The little boy had been to the castle twice. 【解析】选A。句意猜测题。根据画线句后的“He turned and ran right away. ”可知, 此处是说男孩听懂了守卫的命令,

23、乖乖地离开了, 故选A。3. According to the passage, the young man is _. A. determinedB. stubbornC. warmheartedD. mean【解析】选C。细节理解题。根据文意可知, 年轻人从头至尾都在关心小男孩, 并把他带到城堡里去。所以, 这个年轻人是很热心的, 故选C。4. Which of the following best suits the storys lesson for us? A. Never judge a book by its cover. B. Anything is possible if o

24、ne tried hard enough. C. Life can sometimes be unfair. D. Make new friends and keep the old. 【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知, 小男孩千里迢迢来见国王却被守卫挡在城堡外面, 在他放弃的时候, 国王的儿子劝他再试一次并帮助他进入城堡去见国王, 由此可知, 这篇文章旨在告诉我们只要我们足够努力, 任何事情都是有可能的, 故选B。B话题体裁词数建议用时奉献爱心记叙文3337分钟I was recently in the Dominican Republic. It was not for a vaca

25、tion. I was there to meet a 5-year-old boy named Daniel. He is the child my wife and I support through an organisation. I first met Daniel at school. I gave him a bubble blower. He just pulled it and out came the bubbles. He smiled from ear to ear as he shot the bubbles into the air. When we were do

26、ne with the gifts, we headed out to visit his home. But before we left he said something. I asked the translator to tell what he had spoken. The translator told me he said, “I love you. ” I was taken back; I hadnt expected it. But it did make me feel good. And I replied “I love him too”. When we arr

27、ived, we found that his home consisted of a small kitchen, a small bedroom and a little family room. The kitchen had a stove and sink but no refrigerator. I had visited a similar home in the countryside before. Both of them were shabby(破旧的), but there was one thing they had in common. Even though th

28、ere were no decorations, they both had pictures of the children. Even in poverty these families found a way to get pictures of their kids. And they proudly showed them. Daniels mother could hardly survive but she had a picture of her son. Whether they are rich, poor, black, brown or white, there is

29、something people have in commonthey love their family. When you take away materials, what is left is love, which cannot be taken away. Daniel may lack something in many material ways but he does not lack love. Daniel and his family taught me love is not just about feelings or words; love requires ac

30、tion too. I traveled thousands of miles to be reminded that when we love our families, we are truly at our best. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。作者和妻子来到多米尼加共和国看望他们曾经帮助的一个孩子, 虽然这里的人们贫穷, 但是他们的家里却充满了爱。5. What did the writer and his wife do in Dominica? A. Come to Dominica to help the poor. B. Volunteer in Dominica as a

31、 teacher. C. Have a vacation together. D. Meet a boy they have helped. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的“I was there to meet a 5-year-old boy named Daniel. He is the child my wife and I support through an organisation. ”可知, 作者和妻子来到多米尼加共和国是为了看望一个他们帮助过的孩子。故选D。6. What did the writer feel surprised at? A. The boy exp

32、ressed his love. B. The boy could catch the ball. C. The boy was glad at the gifts. D. The boy could blow bubbles. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段的“The translator told me he said, I love you. I was taken back; I hadnt expected it. But it did make me feel good. ”可知, 当这个5岁的孩子说“我爱你”的时候, 作者感到非常吃惊。故选A。7. What do the

33、pictures of their children reflect? A. To decorate the homes. B. To show their parents love. C. To expect the survival of children. D. To reflect their belief in the next generation. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段的“Even in poverty these families found a way to get pictures of their kids. And they proudly showed

34、 them. ”和第五段的“there is something people have in commonthey love their family. ”可知, 这里的人们虽然贫穷, 但是家里还是挂着他们的孩子们的照片, 反映了他们对孩子们的爱。故选B。8. What does the writer learn from Daniel? A. Love is a feeling to experience. B. Love isnt limited anywhere. C. Love is the center of a family. D. Love can travel thousan

35、ds of miles. 【解析】选C。推理判断题。通读全文尤其是根据最后一段的“I traveled thousands of miles to be reminded that when we love our families, we are truly at our best. ”可知, 作者从Daniel身上明白了爱对于一个家庭来说是最重要的。故选C。. 完形填空话题体裁词数建议用时一次尴尬的经历记叙文28314分钟Last Friday, after doing all the family shopping in the town, I wanted to have a rest

36、 before catching the train. I 1 a newspaper and some chocolate and 2 into the station coffee shop. It was a cheap self-service place with long tables to 3 at. I put my heavy bag down on the floor, 4 the newspaper and the chocolate on the table and then went to get a cup of coffee. When I came back w

37、ith the coffee, there was someone 5 in the next seat. 6 was a boy, with dark glasses and old clothes, and 7 bright red at the front. He had started to eat my chocolate! Naturally, I was rather uneasy about him, but I didnt want to have any 8. I just read the newspaper, tasted my coffee and took a bi

38、t of chocolate. The boy looked at me in 9. Then he took a 10 piece of my chocolate. I could hardly believe it. Still I didnt say anything to him. When he took a third piece, I felt more angry than uneasy. I thought, “Well, I shall have the last piece. ”And I got it. The boy gave me a strange look, t

39、hen 11 up. As he left, he shouted out, “Theres something 12 with that woman! ” Everyone looked at me, 13 I didnt want to quarrel with the boy, so I kept quiet. I did not realise that I had 14 a mistake until I finished my coffee and was ready to 15. My face turned red when I saw my unopened chocolat

40、e under the newspaper. The chocolate that I had been eating was the boys! 【语篇概述】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在一家咖啡馆里的一次令人尴尬的经历。1. A. stoleB. boughtC. soldD. wrote【解析】选B。为了消磨时间, “我”买了报纸和巧克力, 故选bought。2. A. wentB. satC. seatedD. looked【解析】选A。由文章推理出, “我”走进了一家咖啡店, 故应选went。3. A. sitB. seatC. lieD. laugh【解析】选A。to sit

41、at是作为tables的后置定语, 意为“可以在旁边就座的桌子”。4. A. pushedB. tookC. putD. pulled【解析】选C。按常理“我”应把报纸等放在桌子上, 而不是推到或拉到桌子上, 故应选put。5. A. jumpingB. playingC. sittingD. sleeping【解析】选C。由下文可知, 回来时“我”发现他开始吃“我”的东西, 说明他坐在桌旁, 故选sitting。6. A. HeB. ItC. WhoD. What【解析】选A。由下文可知, 对方是一个男孩, 故用He指代。7. A. cutB. washedC. coveredD. colo

42、ured【解析】选D。头发应是被染成红色的, colour“为染色”, 符合语境。8. A. coffeeB. troubleC. chocolateD. matter【解析】选B。面对这样一个男子, “我”不想惹麻烦, trouble“麻烦”, 符合语境。9. A. carelessnessB. angerC. surpriseD. happiness【解析】选C。由下文可知, “我”吃的是这个男孩的巧克力, 故此处表示他惊讶地看着我。in surprise“惊讶地”, 符合语境。10. A. firstB. secondC. veryD. last【解析】选B。“a second+名词”,

43、 意为“再一个; 又一个”。指这个男孩又拿了“我”的一块巧克力。11. A. stoodB. tookC. criedD. looked【解析】选A。那个男孩起身离开, stood up“站立; 站起来”, 符合语境。12. A. strangeB. wrongC. OKD. funny【解析】选B。男孩生气了, 必定说了发泄的话, 比较四个选项, wrong为最佳选择。“Theres something wrong with sb. ”意为“某人有毛病”。13. A. andB. butC. soD. while【解析】选B。男孩骂了“我”, 导致大家都朝“我”看, 而“我”不想与他争吵, 可见“我”的反应与上文描述的气氛恰恰相反, 故选择but构成转折关系。14. A. speltB. correctedC. madeD. found【解析】选C。make a mistake是固定搭配, 意为“犯了个错误”。15. A. finishB. leaveC. jumpD. shop【解析】选B。“我”在喝完咖啡准备离开时发现了自己的过错, 故应选leave。关闭Word文档返回原板块

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1