1、Unit 3 课下题型练(三) Integrated skills.阅读理解AWe all long for friendship, but how to make a friend? “The best time to make a friend is before you need one,” Joy Steven said.The following are some tips for you.People equal friendsFriends usually begin with strangers.Getting in touch with other people is the
2、 first step to make a friend.Friends cant be made in empty air.Best friends take time to make.Friends understand friendsFriends understand each other when talking.Many unpleasant personal quarrels can be avoided if you will take the time to understand others feelings and points of view.Friends touch
3、 friendsTouching is a warm form of communication between friends.When you see best friends communicating, you will notice them stand close together, touch each other comfortably and listen to each other.Sometimes a friendly touch is more powerful than words.Friends praise friendsPraise is a powerful
4、 tool to make a friend.Honest praise can affect your friends lives.So try to praise your friends, including your general ones.Friends can be loyal (忠诚的) and trustworthyTrust and loyalty go hand in hand for friends.Friends can share secrets with you, because good friends never break confidence and ar
5、e loyal forever.语篇解读:本文是一篇说明文。文章就如何交朋友给出了一些可行的建议。1From Joy Stevens words, we can conclude that .Aa friend in need is a friend indeedBit is never too late to make a friendCit is late to make a friend when you need oneDeveryone needs a friend in his life解析:选C推理判断题。根据第一段Joy Steven的话The best time to mak
6、e a friend is before you need one可知,当你需要一个朋友的时候再去交就晚了。故选C。2To make and keep many friends, you need to do the following EXCEPT .Aget in touch with peopleBunderstand your friendsCpraise your friendsDquarrel with your friends解析:选D推理判断题。根据常识以及结合文章可知,你要想交很多朋友A、B、C三项要具备。朋友之间的争吵是不可避免的,但未必是必须的。3The passage
7、mainly tells us .Ahow to communicate with a friendBhow to develop friendshipCwhen to make a friendDhow to praise a friend解析:选B主旨大意题。通读全文可知,文章第一段第一句为主旨句,即我们都渴望友谊,但如何交朋友呢?下文都是围绕该主旨展开的。故选B。BWhat does it take to be a good neighbour?Over the years I have had all kinds of neighbours, ones that were enjoya
8、ble and others that were to be avoided at all costs.One of the most important things in being a good neighbour is to respect a persons privacy (隐私)When someone new moves into the neighbourhood, it is a good idea to watch them to see how friendly you should be.If you go rushing over as soon as they m
9、ove in, they may think you are going to be one of those neighbours that come over at all times of the day, not respecting their privacy.It is a good idea always to be friendly to everyone in the neighbourhood.This can not only put you on good terms with them, but will also be a form of protection fo
10、r your family and home.If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out in their yard, this shows that you respect them.If you are friendly to them, they are much more likely to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let you know if an
11、ything happens.Another way of being a good neighbour is to be helpful in times of need.If you see that they are in need of a helping hand doing something or in times of a disaster, it is good to offer your help.Even though you have never really talked to the people down the street, they are willing
12、to take the time to help out a neighbour in need.In conclusion, if you respect a persons privacy, treat them kindly and be helpful when you see they are in need, you will be a great neighbour and anyone would be happy to have you next door!语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要告诉我们如何成为一个好邻居:尊重邻居隐私;友好对待邻居;在邻居需要帮助的时候提供帮助
13、。4When someone moves into your neighbourhood you should .Avisit them as often as possibleBshow respect for themClearn about some of their privacyDavoid meeting them解析:选B细节理解题。根据第二段第一句One of the most important things in being a good neighbour is to respect a persons privacy (隐私)可知,对于新搬来的邻居,作为一个好邻居最重要
14、的事情之一是要尊重他们的隐私。故B项正确。5If you are getting along well with your neighbours you can .Ahave your own privacyBoften visit their yardsCmake close friends with themDkeep your family members safe解析:选D细节理解题。根据第三段第二句和最后一句可知,邻里关系融洽可以保护你的家和家人的安全。故D项正确。6Whats the main idea of the fourth paragraph?ANeighbours sho
15、uld help each other.BEverybody probably gets into trouble.CNeighbours should respect each other.DA friend in need is a friend indeed.解析:选A段落大意题。本段的前一部分讲到你要乐于帮助邻居,后一部分讲到邻居也会乐于帮助你,由此可知本段的大意是:邻里之间应该互相帮助。故A项正确。7In the opinion of the author, neighbours should always be .Ahelpful, strong and kindBhonest,
16、active and friendlyCrespectful, friendly and helpfulDpolite, honest and kind解析:选C细节理解题。根据最后一段内容可知,作者认为和邻居相处的时候,要尊重对方的隐私、善待彼此、在别人需要帮助的时候要提供帮助。故C项正确。.阅读七选五How to Contribute to Thanksgiving Dinner As a TeenagerYour family has been stressing out about hosting this years Thanksgiving meal for weeks now,
17、and you want to help out.The problem is, youre only a teenager. 1 Go grocery shopping.If you have enough time and the food hasnt been purchased yet, ask your parents if you can do the grocery shopping for them. 2 If you dont have a car and walking to the grocery store or biking there isnt a choice,
18、ask if you can go to the grocery store along with your parents to make the shopping process easier.Clean the house.A clean home is the best setting for Thanksgiving dinner. 3 Clear an area for guests to put their shoes, coats, and bags so they arent in the way.Set the table.It will save your parents
19、 time, so they can finish preparing the meal.If youre using place cards, put wine glasses at the seats of guests who will be drinking.Some guests may have their kids seated at the table. 4 Plan a fun family activity. This is a great thing to do when people are either waiting for the meal or looking
20、for something to do after the meal.This is where you come in. 5 You may even take some family photos.Theyll be happy that you captured these memories later.ASo how do you start helping out?BDont get too pushy about doing everything.CYou should plan a fun game or activity in advance.DIf you have a ca
21、r and they trust you to drive, that is.EAsk your parents if you are unsure if you really need place cards.FYou should consider not putting a knife at their seat, for safety reasons.GEven if its not perfectly neat, things should be relatively organized and dustfree.语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了作为一个十几岁的青少年应该怎样在
22、感恩节晚宴上帮助爸爸妈妈,包括去杂货店购物、打扫房子、摆好桌子以及准备一些好玩的家庭活动等。1选A空前提到你的家庭正在紧张地筹备感恩节晚宴,你想帮忙。问题是你只是一个青少年。空后列举了几条你能做的事情,故空处应该承上启下,A项(那么你该如何帮忙呢?)符合语境。故选A。2选D由后文If you dont have a car .your parents to make the shopping process easier.可知, D项If you have a car and they trust you to drive, that is.是与没有车可采用的办法进行对比,符合文意,故选D。3
23、选G本段主旨是打扫房屋,G项(即使它不是特别整洁,东西也应该相对井然有序和不染灰尘)符合文意,故选G。4选F前文提到一些客人可能会带着孩子坐在桌旁,F项(安全起见,你应该考虑不要在他们的座位旁放刀)与之衔接,符合语境,故选F。5选C最后一段主要是讲准备一些有趣的家庭活动, C项You should plan a fun game or activity in advance.符合文意,故选C。.应用文写作进入高中生活以来已经有两个月的时间了,在这一段时间里,一定有令你难忘的回忆,请在日记中描述令你印象深刻的一件事,并谈谈你的体会。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。-参考范
24、文:Tuesday,2 November WindyGenerally speaking, senior high school life is busy and warm.I used to be very shy and had difficulty making new friends.However, my first task in senior high school was to introduce myself in front of all my classmates. I got fully prepared and tried to remember every word
25、 by heart. Unfortunately, when it was my turn to make the speech, I was so nervous that I couldnt say a word. Seeing that, my teacher said gently to me,“Take it easy.Be confident and you can make it.” To encourage me, my classmates applauded me. Suddenly I was not nervous any more, and I finished my speech fluently and perfectly. Again, the classroom broke into thunderous applause.It was my teacher and classmates that made me more confident. It was the most unforgettable thing in my life.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有