ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:12 ,大小:112.50KB ,
资源ID:346992      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-346992-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 5 PERIOD 1 LISTENING AND SPEAKING .doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年英语人教版必修第一册学案:UNIT 5 PERIOD 1 LISTENING AND SPEAKING .doc

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Unit 5Languages Around the WorldPeriod 1Listening and Speaking & Reading and Thinking.根据句意及汉语提示完成句子1.The Westerners find it hard to write Chinese characters(字).2.It is wrong of you to have carved(刻) your name on the desk.3.All these symbo

2、ls(符号) show that the place is dangerous to get close to.4.The computer system(系统) will crash when viruses attack.5.Despite(尽管) his lack of experience, he got the job.6.You say you were born in Hebei, but can you be more specific(具体的)?7.Her calligraphy(书法) as well as her paintings can be regarded as

3、great works of art.8.Do you want to read the great Chinese classics(名著) from early Chinese dynasties?9.We live in a global(全球的) village.10.The Tang Dynasty(朝代) was the golden age of classical Chinese poetry.单句语法填空1.Chinese food is famous for its wide variety(various).2.I wrote down the name of the h

4、otel for future reference(refer).3.The study is based(base) on data from 2,100 women.4.So far, every possible means has been tried(try) to solve the problem.5.He expressed his appreciation(appreciate) for what he had read in these poems.6.We should take a positive attitude to language learning.7.You

5、 know who I am referring to.8.Chinese calligraphy dates back to at least the Han Dynasty.9.He majors in chemistry.10.I regard him as my best friend.翻译句子1.数十亿人把联合国的官方语言作为自己的母语或第二语言。(billion; native; regard)Billions of people regard the official language of the United Nations as their native or second

6、 language.2.生活总是充满了起起落落。勇敢一些,困难时也不要抱怨。(ups and downs)Life is full of ups and downs.Be brave and dont complain when things get tough.3.中国在国际事务中起着越来越重要的作用。(play a role in; affair)China is playing an increasingly important role in international affairs.4.以前他们通过邮件保持联系。(means)They used to keep in touch b

7、y means of mail.5.这个新方法对我们很有帮助。(be+of+n.)The new method is of great help to us.课文语法填空China is 1(wide) known for its ancient civilisation which has continued all the way until now.One of the main 2(factor) is the Chinese writing system.At the beginning, written Chinese 3(base) on picture language, wh

8、ich dates back several thousand years.Ancient Chinese people carved symbols on animal bones and shells.By the Shang Dynasty, these symbols 4(become) a well-developed writing system.At that time, people lived in different places, 5(lead) to many varieties of dialects and characters.Emperor Qinshihuan

9、g united the seven major states into one country 6 the Chinese writing system began to develop in one direction.The writing system played 7 important part in uniting the Chinese people and culture.Now, people can still communicate in writing.Written Chinese has also become an important means by whic

10、h Chinas present is connected with its past.People in modern times can read classic works which 8(write) by Chinese in ancient times.The Chinese writing system has developed into Chinese calligraphy,9 is an important part of Chinese culture.Today, the Chinese writing system plays a greater role in 1

11、0(globe) affairs.1.widely2.factors3.was based 4.had become5.leading6.where 7.an8.were written9.which 10.global.阅读理解A话题体裁词数建议用时澳大利亚英语说明文3288分钟Australia was first used as an island prison by Britain to solve their problem of having a fast growing prison population.These early settlers were those who w

12、ere sent from all over Great Britain, including Ireland, Wales, and Scotland.Later events, such as the gold rush, caused several waves of immigration (移居) from Europe, Asia and other parts of the world.It is commonly thought that Australians are offspring (后代) of those criminals (罪犯)! In fact, only

13、a part of Australians are those criminals offspring.Also, in those days, people could be put into prison or sent to Australia for small crimes, like stealing a loaf of bread.Today Australia is home to the largest Greek and Italian communities in the world, outside Greece and Italy.This has helped th

14、e Australian accent develop.Australian English was created by the first generation of children born in the new area.Since they talked with people who have different accents, they began to speak a distinct dialect of English that was to become the language of the nation.These differences were first n

15、oted by late arrivals in the early 1800s, and the language sounds like Cockney English, spoken by the working class in London.Soon, words from native languages were to become part of the Australian English.Here are some words you may consider them to be Standard English.In fact, they are from native

16、 Australian languages!The names of many places and animals, including Canberra (the Australian capital, meaning “meeting place” in the local language).Hard yakkameaning “hard work”, coming from the language of the Brisbane area.Cooeea call used traditionally by native Australians to attract attentio

17、n, because the sound can travel long distances.Bungmeaning “dead”, but also used to mean broken or useless.For example, “He has a bung eye.”【语篇概述】本文是说明文。澳大利亚英语是怎么发展而来的呢?有哪些词是从本土语转变过来的呢?本文简单介绍了其历史和一些本土词汇。1.What is commonly believed according to Paragraph 1?A.Australians are offspring of those crimina

18、ls.B.Some Australians are children of those criminals.C.Small crimes meant going to prison in Australia.D.Australians are offspring of the British people.【解析】选A。推理判断题。根据第一段的It is commonly thought that Australians are offspring of those criminals!可知,人们普遍认为澳大利亚人是那些罪犯的后代。故选A。2.What does the underlined

19、word“distinct” in Paragraph 2 mean?A.Interesting.B.Different.C.Beautiful.D.Difficult.【解析】选B。词义猜测题。根据语境和第二段的These differences were first noted by late arrivals in the early 1800s.可知,画线词在这里意为“不同的”。故选B。3.What do the words mentioned in the last paragraph have in common?A.They are all Standard English.B.

20、They all mean places and animals.C.They are only used by Australians.D.They are all from native Australian languages.【解析】选D。细节理解题。根据第三段的.words from native languages were to become part of the Australian English.可知,这些词都是来自澳大利亚的本土语言。故选D。B话题体裁词数建议用时英语口音说明文2546分钟Many English learners have difficulty dec

21、iding what kind of English accent they want to have.A US accent, perhaps modelled on a Hollywood star speaker? Or maybe you want to imitate the British accent of a BBC news reader?Young British people find the US accent attractive while young US people like a British accent.Especially when the perso

22、n speaking is of the opposite sex! Lets listen to what they have to say.Stephen Yang, 17, from London, UKA US accent is cute,especially when a girl speaks it.Whether its Jessia Alba speaking or the girl next door, the way US girls speak has a sweet tingle (感觉) that is really fashionable.A girl from

23、Texas recently moved into our neighbourhood.Her Texan twang (鼻音) had all the boys here on their knees within seconds of meeting her.To me, accents reflect the attitudes, characteristics (特征) and lifestyles of the people.Jennifer Sun, 16, from New Jersey, US.From watching English actors like Daniel R

24、adcliffe, my friends and I have developed a good feeling for British men.Some are attracted to the qualities of English males, while others admire their sense of style.Everyone, however, agrees that the most appealing aspect of an English man is his accent.For example, many American girls watch Harr

25、y Potter movies over and over again just to listen to the actors speak.The English accent seems almost like art.【语篇概述】本文是说明文。文章主要谈论的是人们对美式口音和英式口音的不同观点。4.In Stephen Yangs opinion, accents show .A.the beauty of the languageB.how the language is spokenC.the fashion of the dayD.the cultural differences

26、of the speakers【解析】选D。细节理解题。 根据Stephen Yang所说的话To me, accents reflect the attitudes, characteristics and lifestyles of the people.可知,他认为口音反映说话人的文化差异。 故选D。5.The underlined word “cute” probably means .A.strangeB.excitingC.attractiveD.fashionable【解析】选C。词义猜测题。根据第二段第一句Young British people find the US acc

27、ent attractive 可知,cute指的是attractive。 故选C。6.Many American girls watch Harry Potter again and again in order to .A.learn the acting skills of these starsB.listen to the actors accentsC.learn the magic performed by Harry PotterD.know more about British English【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段中的For example.to the ac

28、tors speak.可知选B。7.What is probably the best title for this passage?A.British Accent or American AccentB.British English and American EnglishC.American English Accent Is Most AcceptedD.British English Accent Is Most Accepted【解析】选A。主旨大意题。本文主要谈论的是人们对美式口音和英式口音的不同观点。故选A。.阅读填句话题体裁词数建议用时语言学习技巧说明文2286分钟(202

29、1杭州高一检测)Theres no such thing as being born “good at languages”. However, there are people who learn languages well, but that has nothing to do with them being naturally good at it. 1.Good language learners are actively involved in their learning process. They do not expect to learn English only by s

30、itting in the classroom.2. They are organized and active. They look for creative ways both inside and outside the classroom to try out what they have learned.Good language learners know that language is used to communicate. They pay attention to meaning. They have good techniques to practice listeni

31、ng, speaking, reading and writing. They push themselves to speak and try to become fluent.3.4. It may not be easy at first but thinking in English is worth cultivating as a vital skill that will improve all areas of your language learning. To help you think in English, carry on a dialogue with yours

32、elf in English when walking along, sitting on a bus, or taking a break from other studies. Use English whenever and wherever you can.Good language learners have a long-term devotion to language learning. They work through any feelings of frustration or lack of confidence. They are able to deal with

33、the challenges of learning a new language.5. Instead, they remind themselves how important it is to keep going.A.They dont let themselves give up.B.They do not rely on the teacher for all the learning.C.Good language learners try to think in the language.D.It has to do with their attitude and the wa

34、y they learn.E.They clearly know their own strengths and weaknesses.F.They look for opportunities to talk with native speakers.G.Good language learners try to figure out how the language works.【语篇概述】这是一篇说明文。没有天生就擅长语言这回事。然而,有些人学语言学得很好,但这与他们天生就擅长这门语言无关,与他们的态度和学习方式有关。文章主要介绍了好的语言学习者所具备的一些良好的学习态度和学习方式。1.

35、【解析】选D。根据上文“没有天生就擅长语言这回事。然而,有些人学语言学得很好,但这与他们天生就擅长这门语言无关。”可知,本句应承接上文继续说明有些人语言学得好的真正原因:与他们的态度和学习方式有关。D选项中they指代上文people who learn languages well。故D选项“这与他们的态度和学习方式有关”符合语境,故选D。2.【解析】选B。根据上文“Good language learners are actively involved in their learning process. They do not expect to learn English only b

36、y sitting in the classroom.(好的语言学习者积极地参与自己的学习过程。他们不指望只坐在教室里学习英语。)”以及后文“They are organized and active. They look for creative ways both inside and outside the classroom to try out what they have learned.(他们很有组织性,很活跃。他们在课堂内外寻找创造性的方法来尝试他们所学到的东西。)”可知,上文提到好的语言学习者不指望只坐在教室里学习英语,后文则提到他们具有主动性和积极性,可推测本句与上一句并列

37、,也是在列举好的语言学习者不会只是依赖老师来学习语言。故B选项“他们不依赖老师来进行学习”符合语境,故选B。3.【解析】选F。根据上文“好的语言学习者知道语言是用来交流的。他们注重意义。他们有很好的练习听、说、读、写的技巧。他们强迫自己去说,并试图说得流利。”可知,本段说明了好的语言学习者学习语言的方式之一是他们将语言用于交流,本段最后一句,应承接上文继续说明他们是如何将语言用来交流的,故F选项“他们寻找机会与母语为英语的人交谈”符合语境,故选F。4.【解析】选C。根据后文“刚开始可能不容易,但用英语思考是值得培养的一项重要技能,它可以提高你语言学习的各个方面。为了帮助你用英语思考,你可以在走

38、路、坐公共汽车或休息时用英语和自己进行对话。随时随地使用英语。”可知,本段说明的方法是:用语言思考,C选项中think in the language对应后文中think in English。故C选项“好的语言学习者努力用语言思考”符合语境,故选C。5.【解析】选A。根据上文“好的语言学习者对语言学习有长期的投入。他们克服挫折感或不自信。他们能够应对学习一门新语言的挑战)”以及后文“Instead,they remind themselves how important it is to keep going.(相反,他们会提醒自己坚持下去是多么重要。)”可知,好的语言学习者会克服挫折感和不自信,即不轻易放弃,故A选项“他们不让自己放弃”符合语境,故选A。关闭Word文档返回原板块12

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1