1、课时作业(四)Comprehensive Test for Unit 4.阅读理解Last year, I lived in Chile for half a year. I lived with a Chilean family and had the responsibilities of any Chilean teenager. I had good days and bad days I didnt understand.Chuquicamata, my host community, is a mining camp. When I arrived there, I was sca
2、red. It was so different from what I was used to. There were lots of dogs on the streets, and there was no downtown, few smoothly paved streets, and little to do for entertainment. Rain was not seen very often, earthquakes and windstorms were frequent.I had studied Spanish for two and a half years a
3、nd was always one of the best students in my class. But in my first week in Chile I was only able to communicate and needed one person to whom I could explain my shock. I couldnt speak the thoughts in my head and there were so many.Most exchange students experience this like me. Culture shock presen
4、ts itself in everything from increased aggression towards the people to lack of appetite (食欲). I was required to overcome all difficulties.As time passed, everything changed. I began to forget the words in English and to dream in Spanish and love Chilean food. I got used to not depending on expensiv
5、e things for fun. Fun in Chuquicamata was being with people. And I took math. Physics chemistry, biology, Spanish, art, and philosophy.But the sacrifices were nothing compared to the gain. I learned how to accept and to succeed in another culture. I now have a deeper understanding of both myself and
6、 others.1The author came to Chile last year with the purpose of _Apaying a visit to Chile as a touristBexperiencing Chilean life as a teacherCstudying Chilean culture as a college studentDstudying knowledge as an exchange student2On arriving in Chile, why did the author feel frightened?ABecause he d
7、id not know how to get along with the local people.BBecause it was full of dangers like earthquakes and windstorms.CBecause the living conditions were worse than what he was used to.DBecause it was not convenient for him to shop there.3What did the author most probably think of his life in Chile?AWo
8、nderful and worthwhile.BDifficult but meaningful.CDifficult and meaning.DBoring and disappointing.4Which of the following statements about Chile is TRUE?AIts official language is Spanish and English.BIt is a developing country without foreign students.C.It seldom rains and natural disasters often ha
9、ppen.D.Most Chileans are not friendly to foreigners.阅读七选五I work as a meteorologist (气象学家) in Tampa, Florida. Its my job to follow hurricanes (飓风) and provide information about them to scientists.I was working for the National Meteorological Office in Bracknell, near London, in the autumn of 1995, an
10、d I saw a documentary called Stormchaserswithfamily. _1_ Two months later I came across an ad for a meteorologist to work in Florida. I was interviewed over the phone, moved to the US, and started to work here in Tampa in May 1996._2_ I have been all over the world hunting hurricanes. Its exciting t
11、o end up in different cities and different countries day after day. If you are a meteorologist, you have to love flying. I also love working with top scientists. _3_ For me, its like a classroom in the sky.People often ask me what an average day is like. In fact, theres no such thing as an average d
12、ay in my job! _4_ We often take off at a moments notice to hunt storms.Next, I would like to join a space program and be the first meteorologist in space. _5_ There arent any hurricanes!If you also want to be a meteorologist, study math and science and get a degree in meteorology. I have taken the h
13、urricane hunter path, but you could do research.AI have learned so much from them.BWhat I like most about my job is the travel.CIts a wonderful job and the pay is pretty good.DIt all depends on the weather, and you cant control that.EHowever, I havent come up with an experiment to do in space yet.FB
14、ecause of the job, Im away from my family who all live in the UK.GIt was about hurricane hunters and I thought, “Wow, thats an interesting job!”.完形填空“None of us get out of life alive, so be brave and be thankful for all the opportunities you have.” Those were _1_ words said by 18yearold Jake Bailey,
15、 a cancer patient.Bailey was in the leading position of the Students Union.The young man had planned to _2_ at his high schools endofyear ceremony (典礼) on schedule._3_, just the week before, he received shocking _4_. After several weeks of not feeling well, tests showed that he had a fastgrowing for
16、m of cancer. Doctors said, without treatment, he would only have weeks to live, so they didnt _5_ him to take part in the event. But Bailey put on his school uniform along with his _6_ face and left his hospital bed to give the inspiring speech to his _7_. Without doubt, his appearance _8_ everyone
17、at the ceremony. Sitting in the wheelchair, he began to _9_ his ideas.He expressed that a strongwilled person would not easily _10_, no matter how hard life was.At the speech, Bailey encouraged his schoolmates to _11_ their time.“The future is truly in our hands._12_ about having impractical longter
18、m dreams.Lets be devoted to shortterm goals,” he continued.“We dont know where we might end up, or when we will end up, so work with pride on what is _13_ us.”When the senior _14_ his speech with the schools motto, “Altiora Peto,” which means “I fight for higher things,” the entire room burst into c
19、heers. _15_, Baileys message was heard loud and clear.Bailey then closed his eyes and mouthed the words “Thank you.”,1A.upset BextraCinspiring Damazing2A.speak BchatCsing Ddebate3A.So BInstead CBesides DHowever4A.fault Battack Cnews Dpain5A.persuade Ballow Cwarn Dorganize6A.determined BfrightenedCsa
20、tisfied Dsurprised7A.friends BfamiliesCschoolmates Droommates8A.amused BshockedCaffected Dfrightened9A.explain BformCshare Dchange10A.turn up Bgive in Cbreak up Dcut down11A.gain BspareCspend Dtreasure12A.Forget BTalk CCare DDream13A.in place of Bin front ofCin charge of Din search of14A.replaced Be
21、nded Cbegan Ddecorated15A.Finally BActuallyCObviously DEntirely. 语法填空Tilly Smith was holidaying with her parents and sevenyearold sister on Maikhao beach in Phuket, Thailand, when the tide rushed out.As the other tourists watched in 1._ (amaze), the water began to rise and the boats started to viole
22、ntly move up and down. Tilly, 2._ had studied tsunamis in a geography class two weeks 3._ (early), quickly realised they were 4._ danger. She told her mother they had to get off the beach immediately and warned that it could be a tsunami. She explained she had just completed a school project on the
23、huge waves and said they were seeing the warning 5._ (sign) that a tsunami was minutes away.Her parents warned the other holidaymakers and staff at their hotel, which was 6._ (quick) evacuated (疏散). The wave crashed a few minutes later, but no one on the beach 7._ (kill) or seriously injured. In an
24、interview with theSun, Tilly owed it to her geography teacher,Andrew Kearney. She said “Last term Mr. Kearney 8._ (teach) us about earthquakes and how they can cause tsunamis. I was on the beach and the water started 9._ (go)funny. There were bubbles and the tide went out all of 10._ sudden. I recog
25、nised what was happening and had a feeling there was going to be a tsunami. I told mummy.”.应用文写作请根据下面所给的要点内容,写一篇新闻报道摘要,介绍“莫克拉(Morakot)”台风袭击台湾的相关情况。地点台湾南部灾情台风造成50年来最严重的水灾,460人死亡,35人受伤,62人失踪,冲垮堤防和桥梁,电力中断,10,000多座房屋倒塌损失经济损失达97亿元救援台湾军方(military)全力参与救灾,从灾区救出300多名居民注意:1.词数80左右;2. 为使行文连贯,可适当增加细节内容。_课时作业(四)
26、Comprehensive Test for Unit 4.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了到智利做交换生的经历、感受和收获。1答案与解析:D目的意图题。根据文章最后一段中的“I learned how to accept and to succeed in another culture. I now have a deeper understanding of both myself and others.”可知,作者是作为交换生去学习新知识,尝试新文化的,故D项正确。2答案与解析:C细节理解题。根据第二段中的“When I arrived there, I was scared.
27、 It was so different from what I was used to”及后面内容描述可知,这里的环境与条件和作者以前所经历的大不相同,这使作者感到恐惧,故C项正确。3答案与解析:B观点态度题。根据倒数第二段中的“As time passed, everything changed. I began to forget words in English and to dream in Spanish and love Chilean food.”和最后一段中的“But the sacrifices were nothing compared to the gain. I le
28、arned how to accept and to succeed in another culture.”可知,作者的态度与一开始相比发生了很大变化的,他感到这段时间虽然很难,不过却是非常有意义的,故B项正确。4答案与解析:C细节理解题。根据第三段可知,智利的语言是西班牙语,排除A项;作者本身就是在智利的一名交换生,排除B项;根据倒数第二段中的“.in Chuquicamata was being with people.”可知,这里的人很容易交往,排除D项,根据第二段中的“Rain was not seen very often, earthquakes and windstorms w
29、ere frequent.”可知,C项表述正确。.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己的工作内容、愿望想法等。1答案与解析:G根据本段的描述可知,这里讲作者面试找工作的事情,选项G中的代词it即是指上句中的Stormchaserswithfamily,同时,G项中的hurricane hunters与空前的stormchasers为词汇复现。2答案与解析:B要求选择本段的首句。结合下面的讲述可知,作者去不同的城市和国家,其中的different cities, different countries, flying等是解题的关键,这与B项中的the travel讲述的是同一话题内容。3
30、答案与解析:A结合上下句句意可知,选项A中的them与上文中提到的top scientists指代相同。4答案与解析:D本段中的what an average day与D项中的it depends on构成一问一答的情况,同时表述的内容也是一致的。5答案与解析:E本段讲想成为“太空气象学家”,文中的in space是解题的关键。E项中的in space与此完全一致。.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一位18岁的癌症患者按原计划在他高中的年终典礼上发言的故事。他表示:无论生活多么艰难,一个意志坚强的人是不会轻易屈服的。1答案与解析:C根据空前“so be brave and be thank
31、ful for all the opportunities you have(所以要勇敢,要感谢你所拥有的所有机会)”和后文中“give the inspiring speech to his _7_”可知,这位18岁的癌症患者说的话是inspiring(鼓舞人心的)。upset沮丧的;extra额外的;amazing令人惊讶的。2答案与解析:A根据前文中“Those were _1_ words said by 18yearold Jake Bailey”和后文中“give the inspiring speech to his _7_”可知,这个年轻人原计划在他高中的年终典礼上发言(spe
32、ak)。chat聊天;sing唱歌;debate辩论。3答案与解析:D根据下文“tests showed that he had a fastgrowing form of cancer”和上文的“had planned”可知,此处是转折关系,故应用however(然而)。so所以;instead相反;besides另外。4答案与解析:C然而,就在一周前,他收到了令人震惊的消息(news)。fault错误,缺点;attack攻击;pain疼痛。5答案与解析:B结合空前“he would only have weeks to live”可知,医生不允许(allow)他参加活动。persuade劝
33、说,允许;warn警告;organize组织。6答案与解析:A根据空后“left his hospital bed to give the inspiring speech”可知,他脸上是坚定的(determined)表情。frightened感到害怕的;satisfied感到满意的;surprised感到惊讶的。7答案与解析:C根据后文中“At the speech, Bailey encouraged his schoolmates to _11_ their time.”可知,他是给他的校友们(schoolmates)做演讲。friend朋友;family家人;roommate室友。8答
34、案与解析:B毫无疑问,他的意外出现震惊了(shocked)典礼上的每一个人。amuse逗笑;affect影响;frighten使害怕。9答案与解析:C坐在轮椅上,他开始分享(share)他的想法。explain解释;form组成;change改变。10答案与解析:B他表示,无论生活多么艰难,一个意志坚强的人是不会轻易屈服的(give in)。turn up出现,露面,调大;break up打碎;cut down砍倒。11答案与解析:D在演讲中,Bailey鼓励同学们珍惜(treasure)时间。gain获得;spare抽出,匀出;spend花费。12答案与解析:A根据空后impractical
35、(不切实际的)可知,要忘掉(Forget)不切实际的长期梦想。talk谈论;care关心;dream梦想。13答案与解析:B我们不知道会在哪里结束,也不知道什么时候结束,所以要自豪地面对我们面前的(in front of)一切。in place of代替;in charge of负责,管理;in search of寻找。14答案与解析:B当这位高年级学生以校训结束(ended)他的演讲时。replace替代;began开始;decorate装饰。15答案与解析:C显然(Obviously),Bailey传达的信息清晰响亮。finally最后;actually事实上;entirely完全地。.【
36、语篇解读】本文是一篇记叙文,主要介绍了一个小女孩在海啸来临前,根据在学校里学到的知识发现了海啸前兆,劝父母和其他人离开了海滩,使数百人免于灾难的故事。1答案与解析:amazement考查名词。介词in后应用名词。2答案与解析:who考查定语从句。who引导的是定语从句,修饰先行词Tilly。3答案与解析:earlier考查副词比较级。谓语动词had studied用的是过去完成时,时间状语应指的是过去的两周之前,应用early的比较级。4答案与解析:in考查介词。in danger意为“处于危险中”,是固定搭配。5答案与解析:signs考查名词单复数。sign是可数名词,此处的warning
37、sign指各种警示,应用名词复数。6答案与解析:quickly考查副词。此处修饰动词evacuate应用副词quickly。7答案与解析:was killed考查动词的时态和语态。kill和no one之间是被动关系,且动作发生在过去,应用一般过去时的被动语态。8答案与解析:taught考查动词的时态。根据时间状语last term可知,此处应用一般过去时。9答案与解析:to go考查非谓语动词。start后用不定式。10答案与解析:a考查冠词。all of a sudden意为“突然”,是固定搭配。.参考范文:The terrible Typhoon Morakot brought the
38、worst flooding in 50 years to southern Taiwan, killing more than 460 people with scores of people injured or missing. It caused great damage to the area. The heavy rainfall caused rivers to break their banks, washing away bridges. Whats worse, roads were blocked and electricity was completely cut off. More than 10,000 houses were destroyed. Consequently, the economic losses are estimated to be more than 9.7 billion yuan. Officials said Taiwans military went all out for the rescue work, and about 300 people were rescued from the floodstricken area.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有