1、课时作业(二)Discovering Useful Structures & Listening and Talking必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1Nowadays, online concerts are very popular and attract a lot of a_2The college student started his own business, making three _ (百万) a year.3After _ (竞争) fiercely at the last Olympic Games, China finally ranked second in
2、 the gold medal list.4Any _ (欺骗) will go into the good faith file and affect your life.5When I chatted with her on QQ, to my surprise, she p_ not to know me.选词填空by the way, millions of, even if/though, make sense, fall down1Every year, _ people go home to celebrate the Chinese New Year.2Many houses
3、in the village _ in the storm last night.3_, have all your villagers moved upstairs?4It doesnt _ for students to get up too early to study.5I have to admit that hes the best teacher, _ he has the least experience.单元语法练习结合语境,对下面各句做出回答1Mary hasnt had breakfast this morning, has she?_. Thats because sh
4、e was not feeling hungry.2Lucy isnt lovely, is she?_. People like her very much.3Lets go jogging this weekend, shall we?_. Im coming. Dont forget to bring your camera with you, will you?4It is a beautiful flower, isnt it?_. People like to plant it.5John has never learned Chinese, has he?_. He speaks
5、 Chinese fluently.6Its new, isnt it?_. I bought it online yesterday.7It was your mothers birthday yesterday, wasnt it?_. We had a surprise party for her.8He wants to go, doesnt he?_. He has too much work to do.完成下列各附加疑问句1The athletes have been playing badminton in the stadium all afternoon, _?2If yo
6、u had come yesterday, you might have seen him, _?3I dont like that film, _?4The news that they failed their driving test discouraged him, _?5Lets run a marathon, _?6Tom and Jacob didnt pass the exam yesterday, _?7Everything seems all right now, _?8Dont open the door, _?9Learning how to repair motors
7、 takes a long time, _?10I wish to have a chance to learn English, _?关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解Yoga (瑜伽) is a kind of sport. It is very popular around the world now. Everyone young or old, men or women, can do yoga.There are many reasons why people like yoga. First, yoga can build up your muscles. Your body
8、 will become stronger and more flexible. Second, yoga helps you get rid of stress. Whats more, yoga can help your mind stay calm. To put it simply, the reason why so many people are falling in love with yoga is that they are discovering how wonderful it is for their mind, body and spirit.Yoga began
9、in India about 5,000 years ago. At that time, people wanted to be free, healthy and live a long life. As a result, this kind of exercise was born. The early yoga was part of the religion (宗教). It was usually taught one to oneone teacher and one student. Later, it was accepted by more people.Yoga is
10、an Indian word that means“to join together”. There are three parts of yoga altogether: exercise, breathing and meditation (冥想). In the past, people paid more attention to the spirit. The idea behind the exercise was to join the mind, body and spirit as one.With the development of the exercise, more
11、and more people are doing yoga as a way of keeping healthy. Among them, office ladies enjoy doing yoga most. Yoga can give them peace, help them feel relaxed and have fewer worries and illnesses.1Whats a kind of yoga from the passage?AMusic. BSport.CBook. DFood.2What is the main idea of Paragraph 2?
12、AThe reasons why people like yoga.BThe places where people do yoga.CThe ways that people develop yoga.DThe persons who invented yoga.3What does “yoga” mean in Indian?ATo read together. BTo sing together.CTo join together. DTo live together.4Who likes doing yoga best?AOffice ladies. BSportswomen.COld
13、 people. DCollege students.完形填空When I started to work toward my doctor degree 5 years ago, I made the painful decision to leave my first program after spending my first year battling depression, anxiety, and disordered eating. I couldnt help but see myself as a _1_ who was almost unable to _2_ the c
14、hallenges of graduate school. That situation started to _3_ when one of my classmates invited me to run a halfmarathon. I had _4_ run a race that long, but I decided to give it a _5_. Strangely enough, I was addicted to it. Less than a year later, I was racing ultradistance trail events of up to 50
15、miles, where many people dropped out on the way. By joining in such a sport where failures are more _6_ than successes, I had a new _7_ with failure. When an injury _8_ me to walk at the end of a recent 50mile race, my _9_ miles went along with my biggest smiles. Earlier in my studies, when experime
16、nts failed, I would be _10_ to consider the failure as an _11_ to try something new. But now I have taken failures as necessary to achieve _12_ and find meaning. In ultrarunning, a race is “life in a day”, because an endurance adventure brings all the highs and lows. Having this way of thinking has
17、made a _13_ in my life. Being successful does not mean _14_ recognition, awards, or major publications. But it just means having the _15_ to start an uncertain adventure and journey into the vast unknown.,1A.worker BsuccessCwinner Dfailure2A.solve BavoidCremember Ddesign3A.respond BchangeCrecover Dc
18、rash4A.ever BalwaysCnever Dstill5A.go BhugCview Dfocus6A.flexible BcreativeCharmful Dcommon7A.satisfaction BdifficultyCrelationship Dcomparison8A.forced BadvisedCexpected Dreminded9A.happiest BslowestClongest Dfastest10A.cheerful BhopelessCunwilling Dpatient11A.extinction BopportunityCescape Dinjury
19、12A.growth BbalanceCadmiration Dprotection13A.proposal BdifferenceCpattern Dtrick14A.replacing BdefeatingCbenefiting Dachieving15A.talent BapproachCcourage Dduty.读后续写Laurie sat quietly in the empty dressing room at the iceskating rink (溜冰场). She had not been skating in any competition since her left
20、 knee was badly injured in an accident six months ago. As she waited for her turn to skate, Laurie was very nervous. She knew that today was a very important day in her comeback.“If I can win today.” she thought, “I can skate in the World Cup next year and then maybe I can make it to the Olympics.”L
21、aurie was just told that she had a tough competition this year, a girl from Connecticut named Jinny Jordan who was really strong in everything. “She is the one you have to beat this year.” the coach said.Minutes later, the door opened and Laurie saw a young woman who was about her own age. The young
22、 woman dumped some of her belongings onto a chair. The bag fell to the floor with a thud (砰的一声).Laurie felt uncomfortable as she looked at Jinny. “So this is my competition,” thought Laurie.“Because of her, I may lose tonight.”“This costume (服装) was my moms idea,” Jinny started the conversation, loo
23、king down at her red white, and blue skating dress. “It looks like a flag.”Laurie couldnt keep from smiling.She pointed to Jinnys skating bag. “Some stuff fell out of your bag.” Laurie said.Jinny looked at the clothing and equipment that lay scattered on the floor. As she began to gather her belongi
24、ngs, the door opened.“Jinny,” called someone, “Youd better give the tape of your music to the sound engineer right away.”“I thought I gave him my music tape an hour ago,”said Jinny. “Tell him its the green box with my initials (姓名的首字母) written in white in the righthand corner.”“He said you never gav
25、e it to him and hes getting angry.”“Then I dont know what I did with it,” said Jinny, hurrying out.Laurie knew that music was nearly as important to the program as skating itself. If she lost her music tape, she might as well forget about skating. Laurie stood up and walked to the chair to do a few
26、more knee bends.Suddenly she saw something small and dark green behind the leg of the dressing table. She pulled it out, and saw the white Initials J. J. in the top righthand corner. “Its Jinnys music tape!” She exclaimed.Lauries heart started beating fast.“All Id have to do is forget that I found t
27、his,” she thought. “If Jinny doesnt have her music, she might as well not skate. And then I would win.” Laurie shivered slightly as she thought about this. Then she wondered, “Does winning mean so much to me that Id be willing to cheat for it?” She walked to the door and called Jinny loudly.注意:1.所续写
28、短文的词数应为80左右;2续写部分为一段,开头语已为你写好。Feeling relieved, Laurie skated quickly to the centre of the rink after the announcer finally called her name. _课时作业(二)Discovering Useful Structures & Listening and Talking必备知识基础练.1audience2.millionpeting4.cheating5.pretended.1millions of2.fell down3.By the way4.make se
29、nse5even if/though.1No, she hasnt2.Yes, she is3.OK4.Yes, it is5Yes, he has6.Yes, it is7.Yes, it was8.No, he doesnt.1havent they2.mightnt you3.do you4.didnt it5shall we6.did they7.doesnt it8.will you9doesnt it10.may I关键能力综合练.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了瑜伽这项运动、人们喜爱瑜伽的原因、瑜伽的历史发展、瑜伽运动背后的想法及练习瑜伽的益处等。1答案与解析:B细节理解
30、题。根据第一段第一句“Yoga (瑜伽) is a kind of sport.”可知,瑜伽是一项体育运动。2答案与解析:A主旨大意题。根据第二段第一句“There are many reasons why people like yoga.”可知,本段主要介绍了人们喜欢瑜伽的原因。3答案与解析:C细节理解题。根据第四段第一句“Yoga is an Indian word that means to join together”可知,yoga在印度语中的意思是“to join together”,意思是“联合”。4答案与解析:A细节理解题。根据最后一段中的“Among them, office
31、 ladies enjoy doing yoga most.”可知,办公室女性最喜欢做瑜伽。.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者无法应对研究生阶段的挑战,认为自己是一个失败者。这种情况在作者决定参加马拉松比赛后发生了变化。现在,作者把失败视为成长和寻找生活的意义的必要条件。1答案与解析:D根据第二段中的“with failure”可知,作者认为自己是一个失败者。worker工人; success成功; winner获胜者; failure失败。2答案与解析:A根据空后的“the challenges of graduate school”可知,此处指应对、解决研究生阶段的挑战。solve解
32、决; avoid避免; remember记得; design设计。3答案与解析:B根据下文作者在跑马拉松的过程中和失败建立了新的关系可知,这种情况有了改变。respond回应;change改变; recover恢复; crash坠毁。4答案与解析:C根据空后的“run a race that long, but I decided to give it”可知,作者从来没有跑过那么长的比赛, never符合语境。5答案与解析:A根据空前的“I decided to give it a”可知,作者从来没有跑过那么长的比赛,但决定试一试。give it a go表示“试一试”。go尝试; hug拥抱
33、; view观点; focus焦点。6答案与解析:D根据空后的“.than successes”可知,这种运动中,失败比成功更常见。flexible灵活的; creative创造性的; harmful有害的; common普通的。7答案与解析:C根据空后的“with failure”可知,作者在参加马拉松的过程中与失败建立了一种新的关系。satisfaction满足; difficulty困难; relationship关系; comparison比较。8答案与解析:A根据空后的“me to walk at the end of a recent 50mile race”可知,作者在比赛中受伤
34、,这迫使他不得不走完最后一段路。force迫使; advise建议; expect期待; remind提醒。9答案与解析:B根据上文作者在比赛中受伤了可推知,作者走得最慢。happiest最快乐的; slowest最慢的; longest最长的; fastest最快的。10答案与解析:C根据空格上句的“Earlier in my studies, when experiments failed, I would be”可知,此处描述的是作者在早期学习时,不愿把失败当成尝试新事物的机会的心态。cheerful高兴的; hopeless绝望的; unwilling不情愿的; patient耐心的。
35、11答案与解析:B根据空后的“to try something new”可知,此处是把失败当成尝试新事物的机会。extinction灭绝; opportunity机会; escape逃跑; injury受伤。12答案与解析:A根据空后的“.and find meaning”可知,作者现在把失败视为成长和寻找生活意义的必要条件。growth生长; balance平衡; admiration钦佩; protection保护。13答案与解析:B根据上文“In ultrarunning, a race is life in a day, because an endurance adventure b
36、rings all the highs and lows.”可知,耐力冒险会带来所有的高潮和低谷,这种思维方式对作者的生活产生了影响。make a difference表示“产生影响”。proposal提议; difference差异; pattern模式; trick诡计。14答案与解析:D根据空后的“recognition, awards, or major publications”可知,成功并不意味着获得认可、奖项或重要出版物。replace取代; defeat战胜; benefit有益于; achieve获得。15答案与解析:C根据空后的“to start an uncertain
37、adventure”可知,此处指开始不确定冒险的勇气。talent才能; approach方法; courage勇气; duty义务。.参考范文:Feelingrelieved, Laurieskatedquicklytothecentreoftherinkaftertheannouncerfinallycalledhername. The music filled the stadium and she skated gracefully and beautifully. Her left knee was fine and she felt herself gliding on the ice. The audience applauded from time to time, enthusiastically supporting her in her comeback. When she finished, her coach ran up to her and hugged her. “You did it, Laurie!” she said. Laurie smiled happily.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有