收藏 分享(赏)

2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:346887 上传时间:2025-11-27 格式:DOCX 页数:10 大小:33.41KB
下载 相关 举报
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共10页
2023版新教材高中英语 Unit 3 Sports and Fitness 课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time 新人教版必修第一册.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1Im not p_ about whether the elderly can use mobile payment.2In order to keep s_, she gets up early and goes running every day.3WeChat sports can record your _ (慢跑) steps.4The boy is so strong that he can do forty _ (

2、俯卧撑) in a minute.5There is no room for a single _ (差错) in a rocket launch, or it could have disastrous consequences.单句语法填空1Shy children dont feel _ (stress) while chatting online.2As we all know, the Internet plays an important role _ our daily life.3Youd better add some salt _ the soup, and it will

3、 taste more delicious.4Do not you think it good for her to be on _ diet? 5There is no use _ (try) to persuade the old man to give up smoking.6Traveling is an _ (excite) experience. It makes us feel pleased, and enjoy new wonders.选词填空make a great difference, in common with, now and then, rather than,

4、 compare with, cut out1I decided to email my English pen pal _ phone.2The maths test today is much easier _ last time.3Chinese Huawei Companys 5G has _ to the world.4He was worried about the safety of his children and _ went to school to pick them up after school.5_ other teachers in the school, the

5、 new teacher worked late into the night.6He showed me the pictures he had _ of the magazine.完成句子1他认为买这本书用于学习是值得的。He thinks _ the book for study.2听到铃声,学生们停止了打闹,赶紧回到教室。Hearing the bell ring, the students _, and hurried back to the classroom.3我相信我们的国家会变得越来越强大。I believe our country will become _4中国已经不是以

6、前的那个样子了。China is not _关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解APaul Simon, the famous American folk singer sang that “every generation throws a hero up the pop charts”. The same is true in sports. Every generation finds an athlete who has the qualities we all wish we had: devotion, excellent athletic ability and grace u

7、nder pressure.Giannis Antetokounmpo, who just won a second straight NBA MVP, has all that and more. Now he still plays for an NBA basketball team, the Milwaukee Bucks, and he is a famous forward in NBA.His teammates like him very much because he is good at teaming up with them in every game.Antetoko

8、unmpo was born in Athens, Greece on December 6, 1994. He is the son of immigrants from Nigeria. Three years earlier, his parents had moved from Lagos, leaving behind their firstborn son with his grandparents. Although Antetokounmpo and three of his four brothers were born in Greece, they didnt autom

9、atically (自动地) receive full Greek citizenship according to the Greek nationality law. For the first 18 years of his life, Antetokounmpo was effectively stateless, having no papers from Nigeria or Greece. After gaining Greek citizenship in 2013, his family changed their surname from Adetokunbo to Ant

10、etokounmpo to more closely follow Greek spelling rule.Antetokounmpo grew up in the Athens neighborhood of Sepolia. His parents, as immigrants, couldnt easily find work, so Antetokounmpo and his older brother helped by selling watches, handbags and sunglasses in the streets from place to place. In 20

11、07, Antetokounmpo started playing basketball.When he was 18, Antetokounmpo stood out from the hundreds of thousands of immigrants trying to survive in Greece. He was born here. He could speak Greek fluently. He completed Greek schooling. He became a Greek citizen.“From the time I started in basketba

12、ll, my dream was to be a big star, to have a big future in basketball.” he said.1Why does the author mention Paul Simon in paragraph 1?ATo praise the folk singer.BTo introduce the topic.CTo give a typical example.DTo draw the readers attention.2What do we know about Antetokounmpo?AHe has won MVP awa

13、rd twice so far.BHe is the firstborn son in his family.CHe got Nigeria citizenship at age 18.DHe was a born basketball player.3Which of the following can best describe Antetokounm as a player?ABrave. BCaring.CCooperative. DHardworking.4Where is this text most likely from?AA brochure. BA guidebook.CA

14、 journal. DA magazine.BIn a time when many people around the globe are in lockdown (封锁) and unable to attend the gym, home exercising is becoming important. Fears of piling on the pounds are forcing many to find novel ways to move the body. You dont need to pump iron or have expensive equipment like

15、 rowing and cycling machines to help you stay fit.Exercising is not just important for your body, but also your mind. A study by Dr. Andrea Dunn at the Cooper Research Institute in Dallas, Texas found patients who did daily 35minute walks per week experienced a 47% reduction in their depression (抑郁)

16、 levels.Cardiovascular (心血管的) exercise, often simply called cardio, is designed to keep your heart rates up, which in turn will strengthen your heart and improve your general fitness. Many of us are turning to activities like skipping with an old rope, or watching one of the many “fitness experts” w

17、ho produce exercise videos online.Walking is another great activity to help you increase your blood circulation. There are many affordable pedometers which can be worn like a watch and used to track your steps, heart rates and sleeping patterns. You dont even have to step outside, with many people s

18、imply doing some power walking or running round their gardens or up and down their hallways.Practicing yoga or Tai Chi can help to increase our body flexibility, which in turn can lower joint pain and help to protect us from injury. Finally, strength and resistance training can be done at home by si

19、mply lifting bags of rice or boxes instead of heavy weights in the gym.There are many ways to help us stay active, and indeed these exercise habits can be carried over in our lives long after lockdown is lifted. For those of us who complain about our busy lives stopping us from hitting the gym, ten

20、minutes a day with a rope or a bag of rice may not only help our fitness, but our mental health too.5What may encourage us to find new ways to exercise according to Paragraph 1?AGaining weight. BBeing mentally ill.CLosing connection. DLiving a boring life.6Which is the most suitable for maintaining

21、the heart rate?ARope skipping. BPumping iron.CPower walking. DLifting bags.7What are the possible benefits of yoga and Tai Chi?ALosing weight quickly.BMaking our bodies stay flexible.CLetting us recover from injury slowly.DReducing your depression levels efficiently.8Whats the best title of the text

22、?AHow to Exercise at HomeBWhat to Do in LockdownCThe Importance of Staying FitDDifferent Ways to Keep Healthy.语法填空New research has found that eating regular balanced meals is more effective (有效的) in managing a healthy weight 1._ dieting.Carried out by researchers at the University of Helsinki, the s

23、tudy looked at 2,452 women and 2,227 men, who 2._ (ask) to answer surveys which looked at factors (因素) influencing weight changes at age 24, and ten years later at age 34.The researchers found among both men 3._ women, irregular eating and dieting in order to lose weight were two of the main factors

24、 that led to weight increasing. A womans risk of putting on weight was also increased by giving birth to two or more 4._ (child), regularly drinking sugary drinks and feeling 5._ (disappoint) with life. For men, smoking was another important factor in putting on weight.6_ (usual), people try to prev

25、ent being overweight by dieting. In the long term, it seems to make people 7._ (get) fatter, rather than prevent it.Besides eating regularly and avoiding diets, physical activity was a main factor in 8._ (help) to protect women from putting on weight, while for men with a higher level of 9._ (educat

26、e) and a greater weight at the beginning of the study, it appeared to have a protective effect.The researchers suggested that those 10._ want to keep a healthy weight longterm should now consider eating regular meals.书面表达假如你是李华,你的加拿大笔友Harry上周写信询问你的体育爱好。请给他写一封回信,内容包括:1你喜欢的运动项目及原因,如有益身心健康(physical and

27、 mental health);2你何时喜欢上这项运动,现在参加该运动的情况如何;3询问对方的体育爱好。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Harry,_Yours sincerely,Li Hua课时作业(三)Reading for Writing, Assessing Your Progress & Video Time必备知识基础练.1positive2.slim3.jogging4.pushups5.error.1stressful2.in3.to4.a5.trying6.exciting.1rather thanpared with3.made a gr

28、eat difference4.now and then5.In common with6.cut out.1it worthwhile to buy2stopped fighting and playing3stronger and stronger4what it used to be关键能力综合练.A【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要介绍了连续两年获得NBA MVP的球员Giannis Antetokounmpo的生活经历。1答案与解析:B推理判断题。根据第一段内容可知,作者借用美国著名民谣歌手保罗西蒙的歌词“每一代人都有一个英雄登上流行音乐排行榜”,说明体育运动也是如此。由此推断,作者

29、在第一段提到Paul Simon,是为了引出话题,也就是对球员Giannis Antetokounmpo的介绍和描述。2答案与解析:A细节理解题。根据第二段第一句“Giannis Antetokounmpo, who just won a second straight NBA MVP, has all that and more.”可知,目前为止,他已经两次获得MVP。3答案与解析:C细节理解题。根据第二段最后一句“His teammates like him very much because he is good at teaming up with them in every game

30、.”可知,他的队友很喜欢他,因为他擅长在每场比赛中与队友们合作。4答案与解析:D推理判断题。根据全文内容可知,文章主要介绍了连续两年获得NBA MVP的球员Giannis Antetokounmpo。所以文章最有可能选自杂志。B【语篇解读】本文是一篇说明文。疫情期间如何在家锻炼身体呢?本文讲述了一些保持身体健康的锻炼方式。5答案与解析:A细节理解题。根据第一段中的“Fears of piling on the pounds are forcing many to find novel ways to move the body.”可知,体重增加鼓励我们找到新的锻炼方法。6答案与解析:A细节理解

31、题。根据第三段内容可知,跳绳可以保持心率水平。7答案与解析:B细节理解题。根据第五段第一句“Practicing yoga or Tai Chi can help to increase our body flexibility, which in turn can lower joint pain and help to protect us from injury.”可知,练习瑜伽和太极的益处是让身体保持灵活。8答案与解析:A主旨大意题。根据第一段最后一句“You dont need to pump iron or have expensive equipment like rowing

32、and cycling machines to help you stay fit.”以及下文对锻炼方式“skipping with an old rope”“walking”“Practicing yoga or Tai Chi”等的介绍可推断,本文主要讲疫情期间如何在家锻炼身体。据此可知,“如何在家锻炼”最适合作文章标题。.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了均衡饮食比节食更能有效地保持健康的体重。1答案与解析:than句意为:新的研究发现,有规律地均衡饮食比节食更能有效地保持健康的体重。设空前有more effective,含有比较的意思。2答案与解析:were askedask是定语从

33、句的谓语动词,主语who指代2,452 women and 2,227 men,与ask之间是被动关系;由主句的时态可知,此处应用一般过去时。3答案与解析:and句意为:研究人员发现,在男性和女性中,为了减肥而进行不规律的饮食和节食是导致体重增加的两个主要因素。both.and.为固定短语,意为“和都”。4答案与解析:childrenchild是可数名词,且其前有two or more,应用名词复数形式。5答案与解析:disappointed用在feeling后作表语,表示“失望的”,应用ed形式的形容词。6答案与解析:Usually修饰后面整个句子,表示“通常”,应用副词。7答案与解析:ge

34、t句意为:从长远来看,它似乎会使人变得更胖,而不会防止人变胖。make sb. do sth.为固定短语,意为“使某人做某事”。8答案与解析:helping设空处作介词in的宾语,应用动名词。9答案与解析:education设空处在句中作介词of的宾语,应用名词。level of education在此处意为“受教育程度”。10答案与解析:who设空处引导定语从句,先行词为those,指人,关系词在从句中作主语,所以应用关系代词who。.参考范文:DearHarry,I am glad to receive your letter. Now Im writing to tell you abo

35、ut my favorite sports.Of all the sports, I like table tennis best. I think playing table tennis is beneficial to both physical and mental health, as it not only helps to build up my strength and fitness but also brings pleasure to my life. I began to show great interest in it when I was seven years old. Now and then Im on the school table tennis team. By the way, Im curious about your sports hobby. Would you please tell me about it? Looking forward to your reply.Yourssincerely,LiHua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1