1、课时作业(一)Listening and Speaking&Reading and Thinking必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1I cannot make my decision _(立刻地), but you will hear from me soon.2I began collecting newspaper articles about new _(物种), new monkey, new spider and so on.3Many of these bags end up in the ocean where larger ones can trap sea _(生物)
2、, such as turtles and dolphins.4He needed emergency surgery to _(移除)a blood clot(血栓)from his brain.5He learned the value and _(美丽)of nature there from a very young age.6We cannot always _(遵循)the traditions handed down to us from the past.7Pulling up to the building, Grant saw flames _(喷射) out of a s
3、econdfloor window.单句语法填空1We all miss you very much and wish you a quick and complete _(recover).2Only by doing this can our society become more _(harmony) and safe!3What I wanted to tell you was that the schools _(rate) according to their exam results.4I love this part because it reminds me _ why I
4、fell in love with PiratesoftheCaribbean in the first place.5Making a fulllength clay(粘土)figure would not exhaust my strengthand that is what I intend _(do)!6The government has taken _(measure) to bring down the high prices of daily goods to keep the market stable.7A lot of business is still done ove
5、r the phone,and much of it is based on trust and _(exist)relationships.8Many people lack the _(aware)of wildlife protection, resulting in hunting the animals illegally.课文语法填空I went to the Changtang National Nature Reserve to observe Tibetan antelopes, which live on the 1._(plain) of Tibet, Xinjiang,
6、 and Qinghai. 2._(watch) them move slowly across the green grass, Im struck by their beauty. However, they are being hunted 3._(illegal) for their valuable fur. The reserve is 4._ shelter for the animals and plants of northwestern Tibet.The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope. Th
7、e population 5._(drop) by more than 50 percent. In order to save this species from 6._(extinct), the Chinese government 7._(place) it under national protection. The measures were effective. The antelope population has recovered. The government, however, does not intend to stop the protection program
8、mes, 8._ the threats to the Tibetan antelope have not yet disappeared.Much is being done 9._(protect) wildlife. Only when we learn to exist in harmony 10._ nature can we stop being a threat to wildlife and to our planet.关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解A2022河北衡水模拟Are you moving out for the school term when you ha
9、ve food that you dont want or no longer need? Donate it through Student Food Rescues food driveHoliday Food Rescue!Student Food Rescue at the Boston University Community Service Center is collecting nonperishable(不易腐烂的)food from students across campus. Whether its unopened canned or boxed food you a
10、lready own or you decide to buy a few extra canned goods during your next grocery store trip, all food will be donated to local soup kitchens, homeless shelters and organizations that help fight food insecurity in the Boston area.When and Where Can I Drop Off Food?We will be collecting food from Dec
11、ember 13th to December 18th. To make the donation processes as easy and accessible for students of Boston University, there will be donation boxes at various places across campus:East Campus: Myles Standish HallCentral Campus: Community Service CenterSouth Campus: 518 Park Dr near the mailroomWest C
12、ampus: Sleeper Hall near the entrance to West dining hallWest Campus: 1019 Commonwealth AveDonations will be collected in big cardboard boxes on the ground. There will be a public notice attached to the box, so it is clearly identifiable.Where Will the Donations Be Taken?The sourced donations will b
13、e taken to select community partners in the Greater Boston Area.Have Questions?Feel free to reach out to the SFR Program Managers Saahil Adusumilli and Alexia Lance at sfrbu.edu.1Who is the drive to help?AThe owners of nearby stores.BStudents in Boston University.CThe local people in need of food.DS
14、ome food organizations around.2How many days do the donations last?A5. B6.C13. D18.3At which place are the donations collected on South Campus?AMyles Standish Hall.B1019 Commonwealth Ave.CCommunity Service Center.D518 Park Dr near the mailroom.BA global analysis of Earths threatened and endangered s
15、pecies has changed our scientific understanding about how much climate change is affecting wildlife.The research, published Monday in the journal NatureClimateChange, shows that 47 percent of mammals and 23 percent of birds have been negatively affected by our changing planet. Those figures are shoc
16、kingly larger than previous assessments, which have shown 7 percent of mammals and 4 percent of birds were affected. Of the 873 mammal species looked at, 414 are hurt by climate change. For threatened birds, 298 of 1, 272 species are experiencing negative effects, according to the findings. However,
17、 a new study follows the analysis of threatened wildlife shows that the biggest threat to wildlife is not climate change, which gets a lot of attention, but human activities, including logging(伐木), hunting and farming. Today, threequarters of Earths land surface faces “human pressure”, according to
18、a global analysis professor Watson carried out in August.“When it comes to the effects of human activities on wildlife,” Watson said, “most studies look at what might happen to a population in the future, perhaps 50 or 100 years down the line. The problem with such forecasts is that they are absolut
19、ely unhelpful for the here and now.”“Nature is extremely resilient(能复原的)if you give it a chance,” Watson said. “But the big thing is acting now, not in 20 to 50 years time. Not make climate change and human pressure a future threat, but take action now. Because every day, every minute, which you del
20、ay, you lose those opportunities.”4What has been found about the effects of climate change according to the passage?AHuman activities are suffering severe disaster due to the climate change.BThe species affected by climate change are more than people thought.CMore than half of the mammal species wer
21、e affected by climate change.DThreequarters of Earths land surface has been damaged by climate change.5What does the underlined word “they” refer to?AHuman activities. BNegative effects. CAssessments. DForecasts. 6Whats the attitude of Watson towards the recovery of the environment?AOptimistic. BPes
22、simistic. CDoubtful. DUncaring. .阅读七选五The protection of our cultural heritage is the necessary task. _1_ When people admit our culture, we will be proud of being part of the country so as to improve the unity and have the desire to make a contribution to society. The loss of cultural heritage will d
23、estroy a country, which can be seen in history. _2_ It refers to various kinds of traditional culture handed down from generation to generation and closely related to peoples life, including various practices, performances, festivals, traditional knowledge and skills, the related instruments, artifa
24、cts and culture places. For example, papercutting and Dragon Boat Festival have been regarded as culture heritage, not only by our country but also by the United Nations. Nowadays, Hollywood movies take up the market and _3_ So some people start to feel disappointed about the local culture, because
25、they havent seen its importance. They are easy to deny the local culture, because they know little about it. _4_Thus school students should receive the education of culture. The government has named a day called Chinese Cultural Heritage Day, with the purpose of spreading the local culture. When chi
26、ldren grow up, they will fight for protecting the culture. _5_ So we should continue to work hard to do so. AWhat is cultural heritage exactly?Bour spirit will spread from person to person. CWe can adopt the following methods of protection. DAnyhow, the cultural heritage protection is a meaningful t
27、hing. EThus, it is necessary to build peoples awareness of local cultural heritage. Fin China many young people take these superheroes characters as their idols. GThe culture contains Chinese peoples spirit, which has been tested by time.语法填空Are zoos necessary, 1._ are they only bad to the animals?
28、This is 2._ question that causes disagreement among many animal experts. Some, we may just call them Group A, believe that 3._(place) animals in a zoo does harm to them. These people think that all animals should be protected from being hunted too much and 4._(leave) in their native land. They also
29、advise people to 5._(educate) to know more about animals in the wild. Other experts of Group B think 6._(different). They say modern zoos are designed very closely to the 7._(nature) environment. One of their strongest arguments is that certain species, such as the panda from China and the white tig
30、er from India 8._(be) not only protected from uncontrolled killing but can give babies under 9._(protect) and in that way they may be saved 10._ dying out. 课时作业(一)Listening and Speaking&Reading and Thinking必备知识基础练.1immediately2.species3.creatures4.remove5.beauty6observe7.shooting.1recovery2.harmonio
31、us3.were rated4.of5.to do6.measures7.existing8.awareness.1答案与解析:plains考查名词的数。plain为可数名词,表示“平原”之意。由于此处没有表示单数形式的词修饰,故应该用复数形式plains。2答案与解析:Watching考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处watching them move slowly.为现在分词短语作状语,其与逻辑主语之间是主动关系。3答案与解析:illegally考查副词。此处需用副词illegally修饰动词hunted。4答案与解析:a考查冠词。a shelter for表示“的庇护所”,shel
32、ter为可数名词,此处表示“该保护区是西藏西北部动植物的一个庇护所”。5答案与解析:dropped考查时态。结合前面出现的时间The 1980s and 1990s可知,此处该用一般过去时。6答案与解析:extinction考查名词。此处用名词作介词from的宾语。7答案与解析:placed考查时态。结合句意和叙述的事件内容可知,应该用一般过去时描述过去已经发生的事情。8答案与解析:since/for考查连词。句意:然而,政府并不打算停止保护项目,因为对藏羚羊的威胁还没有消失。结合句意可知,此处表示因果关系,故用for/since。9答案与解析:to protect考查非谓语动词。to pro
33、tect在此表示目的。10答案与解析:with考查介词。in harmony with是固定搭配,表示“与和谐相处”之意。关键能力综合练.A【语篇解读】本文主要介绍了波士顿大学的一项名为Holiday Food Rescue的运动,包括开始和结束的日期,在哪些地方可以捐赠食物,以及食物被送往什么地方等。1答案与解析:C细节理解题。结合第二段的“all food will be donated to local soup kitchens, homeless shelters and organizations.”可知,该运动是为了帮助当地需要食物的人,故选C项。2答案与解析:B细节理解题。根据
34、When and Where Can I Drop Off Food?部分的“We will be collecting food from December 13th to December 18th.(我们将从12月13日到12月18日收集食物)”可知,12月13日到12月18日收集食物,总共持续6天,故选B项。3答案与解析:D细节理解题。根据When and Where Can I Drop Off Food?部分的“South Campus: 518 Park Dr near the mailroom”可知,南校区收集食物的地方在518 Park Dr near the mailroo
35、m,故选D。B【语篇解读】本文是一篇说明文。通过对全球濒危物种的分析我们认识到,气候变化对物种的影响远比我们想象的要大得多。然而人类活动的影响却是对野生动植物最大的威胁,因此人类要立即开始行动,给自然自我修复的机会,否则人类就会失去这些机会。4答案与解析:B推理判断题。由第一段“A global analysis of Earths threatened and endangered species has changed our scientific understanding about how much climate change is affecting wildlife”及第二段中
36、的“Those figures are shockingly larger than previous assessments, which have shown 7 percent of mammals and 4 percent of birds were affected”可知,气候变化对物种的影响比人们想象的要大得多。故选B。5答案与解析:D代词指代题。由文章倒数第二段中的“When it comes to., in the future, perhaps 50 or 100 years down the line”,及“The problem with such forecasts.
37、”可知,画线词所在句的句意为“这些预测的问题在于,它们对此时此刻都是毫无帮助的”。由此可知,“they”在这里指的是上文所说的预测。故选D。6答案与解析:A推理判断题。由最后一段中沃森所说的“Nature is extremely resilient if you give it a chance”可推断出Watson对环境的恢复持乐观态度,人类要立即采取行动。故选A。.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述了保护文化遗产的重要性和必要性。提醒读者应该把文化遗产的保护作为一项必要任务。1答案与解析:G承接句。根据下一句“When people admit our culture, we wil
38、l be proud of being part of the country so as to improve the unity and have the desire to make a contribution to society.”可知,此处讲述的是我们的文化,G项“文化中蕴含着中国人的精神,这种精神经过了时间的考验”也是在讲文化,其中的culture是答案的关键。2答案与解析:A细节句。结合空格后的内容可知,这里是在讲有关文化遗产的定义,而此句话中的代词it与A项中的“cultural heritage”相对应,故A项正确。3答案与解析:F过渡句。上文讲到好莱坞电影占据了市场;下
39、文提到有些人开始对当地文化感到失望,因为他们没有看到其重要性,据此可知F项“在中国许多年轻人把这些超级英雄角色作为他们的偶像”起到了承上启下的作用,并和下文构成因果关系。4答案与解析:E过渡句。下文提到他们对当地文化知之甚少,E项中的thus是解题的关键,后面意思是“有必要建立人们的地方文化遗产意识”与之构成因果关系。5答案与解析:D总结句。空格前提到学生们应该接受文化教育,政府命名了中国文化遗产日,目的在于传播文化,孩子们长大后也会为保护文化遗产而斗争。D项“总之,文化遗产保护是一件非常有意义的事情”是对上面这些表述内容的总结和归纳。.【语篇解读】本文是一篇议论文。动物园是必要的,还是只对动
40、物有害?A组专家和B组专家持有不同的看法。1答案与解析:or考查连词。句意:动物园是必要的,还是只对动物有害?结合句意可知答案为or(或者)。2答案与解析:a考查冠词。句意:这是一个引起许多动物专家争论的问题。结合句意可知答案为a。3答案与解析:placing考查动名词。句意:把动物放在动物园里对它们有害。此处是动名词短语作主语,故答案为placing。4答案与解析:left考查非谓语动词。句意:这些人认为所有的动物都应该受到保护,不应该被过度捕杀,应该生活在自己的家园。protect. from doing sth. “保护免遭的伤害”,此处hunted和leave并列,是being don
41、e结构,故答案为left。5答案与解析:be educated考查非谓语动词。句意:他们还建议人们接受教育,更多地了解野生动物。advise sb. to do sth. “建议某人做某事”,此处是作宾语补足语,故答案为be educated。6答案与解析:differently考查副词。句意:B组的其他专家持不同看法。此处是副词修饰动词,故答案为differently。7答案与解析:natural考查形容词。此处应用形容词修饰名词environment,故答案为natural。8答案与解析:are考查主谓一致。句意:来自中国的熊猫和来自印度的白虎不仅被保护免遭不受控制的杀戮的伤害,而且可以在
42、保护下产下幼崽,这样它们就可以免于灭绝。此处是一般现在时态的被动语态,主语是the panda from China and the white tiger from India,是复数形式,故答案为are。9答案与解析:protection考查名词。句意:来自中国的熊猫和来自印度的白虎不仅被保护免遭不受控制的杀戮的伤害,而且可以在保护下产下幼崽,这样它们就可以免于灭绝。under protection“受保护”,故答案为protection。10答案与解析:from考查介词。句意:来自中国的熊猫和来自印度的白虎不仅被保护免遭不受控制的杀戮的伤害,而且可以在保护下产下幼崽,这样它们就可以免于灭绝。故答案为from。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有