1、课时作业(二)Discovering Useful Structures & Listening and Talking必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1The _ (景色) from the top of the tower was wonderful.2The little boy opened two _ (包裹) of cookies.3The newly built school library will be a useful _ (来源) of information for us.4Please supply the following _ (细节): name, age
2、 and sex while filling in the form.5Chinas efforts in the _ (经济的) growth and poverty alleviation (扶贫) fight set a good example for other countries in the world.6The peak (高峰) of train _ (交通运输系统) is expected to appear on Wednesday, Oct.1the first day of the National Day holiday.单句语法填空1It is reported
3、that a 3% _ (economy) growth is the governments aim.2Provide the doctor with your _ (detail) medical history so that you can get a better treatment.3It was _ (believable) that the fans waited outside the gym for three hours to have a look at Yao Ming.4Jane saw her sister off at the railway station,
4、waving until the train was out _ sight.5Lucy made a speech in the English class, and the teacher asked us to make some comments _ her performance.6They had an accident on the road, so they didnt check _ at their hotel until midnight.7In Britain, women today make _ 44% of the workers and nearly half
5、the mothers with children are in paid work.8In middle schools of that country, boys are requested not _ (wear) long hair.9My parents _ (take) me to Beijing to visit Tsinghua University next weekend.10Varieties of waste flew into the water in the past, _ (kill) river and sea life.单元语法练习1When our gues
6、t _ (arrive), I will pick him up at the airport.2Sophia _ (go) to the airport because she has to pick up her grandma tonight.3Ladies and gentlemen, please turn off your cellphones or laptops. The plane _ (take) off.4If you _ (come) to my hometown next month, Ill treat you to a big dinner.5We _ (fly)
7、 to Shanghai tomorrow so wed better get our package packed now.6Please call the station to make sure when the earliest train _ (leave).7Close the door of fear behind you, and you _ (see) the door of faith open before you.8Mary _ (leave) for Shenyang by plane at 3:00 this afternoon.完成句子1他两小时后将赴伦敦和经理会
8、面。(leave)He _ London in two hours to meet with his manager.2下周五我们将乘飞机去上海参加一个重要的会议。(fly)We _ Shanghai next Friday to attend an important meeting.3我的汽车没油了。我得去给我的车加油。(run)My car _ oil. I will have to go and refill my car.4天气预报说明天天气暖和。(be)The weather forecast says that _ warm tomorrow.5他们一到,我们就会把这件事的全部情
9、况告诉他们。(arrive)_ we will tell them all about the event.关键能力综合练进阶训练第二层.阅读理解Time zone:Eastern Standard Time (EST): GMT10 hours.There is no daylight saving time in Queensland.Legal drinking age:18 years and older.Always keep your ID with you to prove your age.Alcohol (酒) shops & hotels are the only plac
10、es where alcohol can be bought.Dangers:Dial 000 from a fixed line or 112 from a mobile phone. Police, ambulance, fire.Electricity:240/250 volts AC 50Hz Universal outlets for 110 volts (shavers only) standard in hotels, apartments, motels.Telephones:Australian international code is 61.Road rules:Left
11、 hand side driving.There is a 50km/h speed limit in most living areas and on open highways 100110 km/h, seat belts must be worn all the time. If you want to hire a car, take along your drivers license.No smoking:Indoors: Indoor areas are no smoking.Poker Machines: Poker machine areas are no smoking.
12、Outdoors: Nonenclosed eating and drinking areas are no smoking.Swimming safety:ALWAYS SWIM BETWEEN THE RED AND YELLOW FLAGS and pay attention to the life guards advice.Gold coast beaches are guarded by skilled life guards and volunteers at weekends.1The above information is most probably taken from
13、a(n) _Ascience magazineBeducation newspaperCtravel guide bookDhorror novel2We can learn from the above information that in Queensland _Asmoking is not allowed in lots of placesBpeople can buy alcohol anywhere with IDCpeople can swim beyond the red and yellow flagsDwhen a building is on fire, dial 11
14、2 from a fixed line3If Mr. Black is having a holiday in Queensland, he can _Adrive on the right hand sideBhire a car with his drivers licenseCdrive at the speed of 120km/h on highwaysDdrive his car without wearing the seat belt.完形填空Many years ago, when we first went to Canada, we were driving throug
15、h Montana to Colorado with our two children, then aged 8 and 11. As it was getting _1_ we started looking for a hotel, only to find out that it was holiday time in that part of the country, and all the hotels were _2_.Finally, around 9 oclock in the evening, we _3_ at a gas station to fill up on gas
16、.My husband asked for a _4_ book and told the woman at the counter that we were trying to find a hotel.She told us it would be _5_. He tried for 15 more minutes. When he was unsuccessful, the woman, Linda, said she and her family _6_ nearby and would be happy if we spent the night at her home.My hus
17、band was _7_ at her offer of generosity (慷慨). She called her son to direct us, since she had to _8_ at the gas station till midnight.When we reached their home, her husband _9_ us.He invited us to have coffee and chat while we _10_ his wife.She came past 12 a.m. We asked if we could slip away in the
18、 morning so as not to disturb them. They said we were now _11_ and we would have to have breakfast with them.Next morning, we ate breakfast, and when we were _12_, my husband asked if he could offer some payment. They would not hear of it and _13_ we were their guests. We kept in touch for many year
19、s, and invited them to our _14_, too. Over the years, we lost touch, but have _15_ forgotten their kindness.1A.cold Bbad Clate Dhot2A.affected BbookedCselected Dclosed3A.looked Brested Cexplored Dstopped4A.reading Bpicture Ctext Dphone5A.impossible BreasonableCeasy Dterrible6A.suffered Bworked Clive
20、d Dtravelled7A.encouraged Bsurprised Cscared Dpuzzled8A.play BworkCwatch Dwander9A.recognized Bquestioned Cfed Dgreeted10A.got through Bturned to Cwaited for Dcared about11A.guests Btourists Cstrangers Dpassengers12A.drinking Bdriving Cleaving Dstaying13A.informed Bwarned Creminded Dinsisted14A.offi
21、ce Bcar Chome Dcompany15A.never BstillCeven Dever.读后续写In 1945, a 12yearold boy saw a beautiful brooch (胸针) in a shop window that set his heart racing. But the pricefive dollarswas too high for Reuben Earle. Five dollars would buy almost a weeks food for his family. Reuben couldnt ask his father for
22、the money. Everything his father made through fishing went to his mother, Dora. Slim and beautiful, she was the center of the home, the glue that held it together. The housework was neverending, and she was struggling to support their five children but she was happy as her family and their wellbeing
23、 were all she cared about. Nevertheless, he opened the shops weathered (饱经风霜的) door and went inside. Standing proud and straight in his floursack (面粉袋改做的) shirt and washedout trousers, he told the shopkeeper what he wanted, adding, “But I dont have the money right now. Can you please hold it for som
24、e time?”“Ill try,” the shopkeeper smiled. “People around here dont usually have that kind of money to spend on things. It should keep for a while.”Reuben respectfully touched his worn cap and walked out. He would raise the money and not tell anybody, for he thought Mum would get surprised when she s
25、aw that brooch. On hearing the sound of hammering from a side street, Reuben suddenly had an idea that he could raise money by selling the used nail bags. People built their own buildings in Bay Roberts, using nails bought in bags from a local factory. Sometimes the used nail bags were thrown away a
26、t the construction site, and Reuben knew he could sell them back to the factory for five cents a piece. That day he sold two nail bags and hid the money in a rusty soda tin. Every day after school, Reuben started his plan. Cold and hungry, Reuben wandered the streets, searching for the nail bags car
27、efully. To save more money, he even decided to deliver papers in the early morning. Exhausted and tired as he felt, he still insisted on. It was the brooch in the shop window that reminded him that what he did was worthwhile. After a long time of hard work, he made it eventually. 注意:1.所续写短文的词数应为80左右
28、;2续写部分为一段,开头语已为你写好。Finally the time came! _课时作业(二)Discovering Useful Structures& Listening and Talking必备知识基础练.1view2.packages3.source4.details5.economic6.transport.1economic2.detailed3.unbelievable4.of5.on/about/upon6in7.up8.to wear9.will take/are taking10.killing.1arrives2.is going/will go3.is taki
29、nge5.are flying6.leaves7.will see8.is leaving.1is leaving for2.are flying to3.is running out of4.it is going to be5.As soon as they arrive关键能力综合练.【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了在Queensland旅游时的注意事项。1答案与解析:C文章出处题。本文对在Queensland旅游时的注意事项做了说明,所以本文最可能出现在旅游指南上。2答案与解析:A细节理解题。根据No smoking部分中“Indoors: Indoor areas are no
30、smoking.Poker Machines: Poker machine areas are no smoking.Outdoors: Nonenclosed eating and drinking areas are no smoking.”可知,在Queensland许多地方不允许吸烟。3答案与解析:B细节理解题。根据Road rules部分中“If you want to hire a car, take along your drivers license.”可知,如果Mr. Black 想去Queensland度假,他可以带上自己的驾照租车。.【语篇解读】本文为记叙文,讲述了作者多
31、年前去加拿大旅游时恰遇假期,几乎所有的旅馆都被预订了,作者一家直到晚上九点还没有找到旅馆。作者在加油站加油时遇到了上班的琳达,她给作者一家提供食宿,并热情款待他们。两家曾保持联系多年。现在虽然失去联系了,可作者从未忘记过琳达一家的善意。1答案与解析:C根据后一句“we started looking for a hotel(我们开始找旅馆)”可知,天很晚(late)了。2答案与解析:B到了晚上九点还没有找好旅馆,可推测出没有房间,所以可能是所有的旅馆都被预订(booked)。affected影响; selected挑选; closed关闭。3答案与解析:D在晚上九点左右,“我们”在加油站停下来
32、加油。根据常识要加油就要在加油站停(stopped)下来。looked看; rested休息; explored探索。4答案与解析:D“我们”要了一本电话(phone)簿。根据下文可知,要打电话找休息的旅馆,所以不是找东西看。5答案与解析:A“我们”要了一本电话簿,告诉柜台的那位女士“我们”正在找旅馆。她告诉“我们”这是不可能的(impossible)。reasonable合理的; easy容易的; terrible可怕的,糟糕的。6答案与解析:C琳达女士说:她和她的家人住在(lived)附近,如果“我们”在她家过夜,她会很高兴的。根据常识可知,琳达的家住在(lived)附近。suffered
33、遭受; worked工作; travelled旅行。7答案与解析:B句意:“我”丈夫对她的慷慨大方的态度感到惊讶。因为琳达和“我们”并不认识,所以对她的这种慷慨才会惊讶(surprised)。encouraged支持的; scared害怕的; puzzled迷惑的。8答案与解析:B作者一家是在加油时认识琳达的,可推测出她在工作(work)。play玩; watch观察; wander漫游,徘徊。9答案与解析:D根据后一句“He invited us to have coffee and chat.”可知,他是欢迎(greeted)“我们”的。recognized承认,知道; questione
34、d质问; fed喂养。10答案与解析:C根据“She came past 12 am.”可知,琳达在上班,12点才回家,故在等候(waited for)琳达。got through打通(电话); turned to转向,向求助; cared about关心。11答案与解析:A句意:他们说“我们”是客人(guests),“我们”一家要和他们一起吃早餐。tourists游客; strangers陌生人; passengers乘客。由上文的款待可知,他们已把“我们”一家当作客人。12答案与解析:C根据常识可知,吃过早餐“我们”就要离开(leaving)了。drinking喝酒; driving开车;
35、 staying停留。13答案与解析:D当“我们”一家想报答他们时,他们坚持(insisted)说“我们”是客人而不需要报酬。informed告诉,通知; warned警告; reminded提醒。14答案与解析:C“我们”保持联系多年,也曾邀请他们到“我们”家(home)来。office办公室; car轿车; company公司。15答案与解析:A虽然“我们”失去联系多年了,但“我们”从未(never)忘记他们的善意。.参考范文:Finallythetimecame! He took out the soda tin, poured the coins out and began to co
36、unt. Five dollars! His hard work paid off! Holding the soda tin firmly, Reuben rushed for the shop to buy the brooch. The moment he got the beautiful brooch, he burst through the front door and placed it in Doras hand. Never had Dora received such a gift. Speechless and happy, she held her son tightly into her arms, with tears welling up in her eyes.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有