1、Section AStarting out & Understanding ideas必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1The secret of happiness is to keep setting yourself new _ (挑战).2He is also a manager, but _ (级别高的) to me.3In the end, we all decided to _ (组织) a concert for the newcomers.4The film _ (探索) the tension between public duty and personal affe
2、ctions.5_ (好奇地), we approached the door and listened to what they were saying.6When I stepped onto the tenth floor, I was so exhausted that I _ (呼吸) deeply.7The thunder _ (使惊慌) the horse into running away.8There are two teaching buildings, a library and a lab in our _ (校园).9When Lin Daiyu arrived, J
3、ia Baoyu went to see her in his _ (渴望).10In fact, women are less likely to have high blood _ (压力).完成句子1你对英语老师的第一印象如何?Whats your _the English teacher?2你要与你的新同学们分享哪些学习方法?What learning methods do you want _ your new classmates?3他们又问了其他问题,我说我太累了,不想说话。To their further questions I answered that I was _4杰克
4、正在实验室里工作,这时突然停电了。Jack _ in the lab _the power cut occurred.5能不能上一所理想的大学取决于你平时做些什么。Whether you can go to an ideal university _ you usually do.6听说你打算辞职,我大吃一惊。I _ that you were planning to quit.课文语法填空On the first day at my senior high, I woke up early and rushed out of the door 1._(eager) in order to g
5、et to know my new school. I was excited to have an 2._(explore) of it! During my English class, Mr Meng, our English teacher asked us to introduce 3._(we) to the class one by one, and he went first. But I was too nervous to pay attention, 4._(wonder) how I could make a good first impression. I 5._(o
6、rganise) my words when my turn came. Hearing my selfintroduction, every one in my class burst out laughing, 6._put me in panic. However, my teacher said, “Nice to know we share the same name.” Although I was embarrassed, his words made me 7._(relax).Then, Mr Meng explained, “Challenges like this mig
7、ht sometimes put you 8._pressure. But it all 9._ (depend) on what you do.” Finally, he encouraged us to keep calm and be prepared so as to make 10._most of the time at senior high.关键能力提升练进阶训练第二层.阅读理解AWhats your feeling when you step into senior high school? It is a completely new experience, but you
8、 shouldnt worry. Weve got some tips to help you.Youre not alone.Remember that everybody else in your grade is in the same boat. You may not notice it, but theyre just as nervous as you are.Moving up to senior high school is an opportunity, not a problem. Things are different, and all you need to do
9、is to be polite and learn the new rules.The teachers will help you.If you dont know what to do or are worried about something, then ask for help. Teachers are probably the best people to turn to because they have experience in helping new students. Pay attention to what your teachers say.Everybody c
10、hanges.There are lots of differences between junior high school and senior high school. You will have your lessons with different teachers in different schools. You will have homework for different subjects on different days, so make sure you get organised.Other points.If youve got an elder brother
11、or sister at senior high school, then ask them for hints.Be careful! It sounds simple, but things will become much better if you just act naturally.Going to bed early makes a difference. Youll also find it easier to get up in the morning!1The author says “Youre not alone.” because other students _Aa
12、re polite and friendlyB.will help you if possibleC.will learn the new rules with youD.feel the same as you do2What does the author think of moving up to senior high school?A.It is a difficult problem.B.It sounds simple.C.Its a good chance.D.Its worrying.3Which of the following does the author advise
13、 students to do?A.Dont be shy.B.Just act naturally.C.Change yourself.D.Pay attention to what your classmates say.4The main purpose of the passage is to _A.tell students about a new experienceB.tell students how to make full use of timeC.help students that are going to senior high schoolD.tell studen
14、ts that teachers are the best helpersBIn high school I was very shy, content to hang around with my small group of friends and concentrate on my courses. I was quickly regarded as a “brain”. I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire
15、 quarter of coursework.But in early June of the senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a speech at graduation. I gaped (目瞪口呆地凝视) at him, my heart thumping. This was the reward for my hard work? I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying awa
16、y from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.I finally agreed to a compromise. I would share the honor with five other students. And my friend Judy would then give her own, fulllength speech.Graduation day soon arrived. Id been practicing my speech for days, and I had it memorized
17、. The first half hour of the ceremony passed in a blur, and then my moment came. My name was announced. I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong. But within seconds, I was done and headed back to my
18、 seat. I accomplished something Id never dreamed ofI spoke in front of hundreds of people.Although I didnt realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness.
19、 I never would have chosen to give a speech at graduation ever. But Im glad I did. I no longer hesitate when Im faced with the prospect of doing something I dread. I know it may very well turn out to be one of my shining moments.5Why was the writer called a “brain”?A.She was a bookworm all the time.
20、B.She was the head of her small group.C.She did a good job in her studies.D.She did more coursework for good grades.6What can we infer from the second paragraph?A.She ruined her health because of studying hard.B.She got the reward beyond expectation.C.She was grateful for giving a speech.D.She wasnt
21、 good at physics at school.7How did the author feel at the beginning of the graduation speech?AScared. BMoved.C.Excited. DEmbarrassed.8What did the speech bring to the author at last?A.She had nothing to fear in life.B.She got rid of her sense of shyness.C.She won enough college credits.D.She desire
22、d to become a speaker.七选五Advice for High School StudentsAs a person who is graduating from high school very soon, I have some suggestions for students in high school or students who are soon going to be high school students. _1_ I am sure others can benefit from reading them and will not make simila
23、r mistakes like me._2_ Do not value first impressions highly. Dont dismiss a person or an idea too early just because you immediately get a bad impression. You will miss many opportunities because of that. Although something seems bad at the first impression, it does not mean it is bad all the time.
24、 Try to give everything a fair chance.Dont try to please everybody. There is no way you can please everybody or get everybody to agree with you. _3_ It is a huge waste of time.Have respect for authority. No matter how much you may dislike them, just remember that teachers and parents care about you
25、and they are only doing their jobs. _4_ Dont argue with them and just obey them.Realise a high school is not the real world. The real world isnt a closed environment. _5_ What is rewarded in high school such as popularity and agreement is different from what is rewarded in the real world. If high sc
26、hool isnt working out for you,you may find yourself better at handling the real world. A.Do not be too quick to judge.B.So just learn to say the word “No” a lot.C.Listen to their advice and consider it carefully.D.Many of these are based on regrets that I have.E.Bad habits are hard to break and rema
27、in with you for a long time.F.Dont spend any effort trying to please others who will never like you.G.It is a free society where people accept responsibility for their actions.Section AStarting out & Understanding ideas必备知识基础练.1challenges2.senior3.organise4.explored5.Curiously6.breathed7.panicked8.c
28、ampus9.eagerness10.pressure.1first impression of2.to share with3.too tired to speak4.was working; when5.depends on what6.was surprised to hear.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者描述了上高中第一天的经历,他由兴奋、紧张变得轻松自在。1答案与解析:eagerly考查副词。分析句子结构可知,空处修饰前面的动词,故用副词形式。2答案与解析:exploration考查名词。根据空前的an可知,空处应填名词exploration。3答案与解析:ourselves考
29、查代词。空处作introduce的宾语,联系语境并根据提示词we可知,此处要用反身代词ourselves。4答案与解析:wondering考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处应作伴随状语, wonder与主语I之间是逻辑上的主谓关系,故用动词ing形式。5答案与解析:was organising考查时态。be doing. when. “正在做这时”,根据语境可知,应填was organising。6答案与解析:which考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,指代前面整个主句,在从句中作主语,故用关系代词which。7答案与解析:relaxed考查形容词。根据语境可知,空
30、处应用relaxed表示“感到放松的”。此处是“make宾语宾补”结构,其中形容词作宾语补足语。8答案与解析:under考查介词。put sb. under pressure是动词短语,意为“使某人承受压力”。9答案与解析:depends考查时态和主谓一致。根据语境可知,此处应用一般现在时,表示客观情况;因主语是it,故填depends。10答案与解析:the考查冠词。make the most of“充分利用”,是固定短语。关键能力提升练.A【语篇解读】本文是一篇说明文,作者给出了一些建议以帮助学生适应高中生活。1答案与解析:D细节理解题。根据文章第二段“Remember that ever
31、ybody else in your grade is in the same boat. You may not notice it, but theyre just as nervous as you are.”可知其他学生和你的感受一样。2答案与解析:C细节理解题。根据文章第三段中“Moving up to senior high school is an opportunity, not a problem.”可知作者认为升入高中是一个机会。3答案与解析:B细节理解题。根据文章倒数第二段中“It sounds simple, but things will become much be
32、tter if you just act naturally.”可知作者建议学生们要表现自然一些。4答案与解析:C主旨大意题。综合全文内容可知文章给出了一些建议以帮助学生适应高中生活,因此C项最佳。B【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己高中生活中的一些经历。5答案与解析:C细节理解题。根据第一段第三句“I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.”可知,在高中毕业那年结
33、束的时候“我”取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,从而可以免去整整四分之一的课程作业。由此可推知,“我”被认为是一个“聪明的学生”是因为“我”在课业方面表现出色,故C项正确。6答案与解析:D推理判断题。根据第二段最后一句“I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.”可知,“我”咕哝了几句话就逃出了办公室,责怪自己远离了物理,这门学科肯定破坏了“我”的完美记录。据此可以判
34、断,作者不擅长物理,故D项正确。7答案与解析:A推理判断题。根据第四段第五、六、七句“I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong.”可知,“我”设法到达讲台而不至于跌倒,面对着同学们,“我”的声音有点颤抖。据此可以判断,演讲开始时“我”感到害怕。A项意为“害怕,恐惧”,故A项正确。8答案与解析:B细节理解题。根据最后一段第一句“Although I did
35、nt realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness.”可知,高中毕业典礼上演讲的成功完成给了“我”最终摆脱羞怯的信心,故B项正确。.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者是一个即将高中毕业的人,他给学弟学妹们提出了一些有用的建议。1答案与解析:D根据前文“As a
36、 person who is graduating from high school very soon,I have some suggestions for students in high school or students who are soon going to be high school students.”可知,作为一个即将高中毕业的人,作者有一些建议,想给在高中或即将成为高中生的学生。可见,作者主要是以自己的经验教训为基础的。D项符合语境。2答案与解析:A根据后文“Do not value first impressions highly.”(不要太看重第一印象。)可知,
37、空处应该说对事物不要太快做出判断。故A项符合语境。3答案与解析:F根据前文“Dont try to please everybody.”(不要试图取悦每个人。)和后文“It is a huge waste of time.”(这完全是浪费时间。)可知,不要费尽心思取悦不可能喜欢你的人。故F项符合。4答案与解析:C根据前文“Have respect for authority.No matter how much you may dislike them,just remember that teachers and parents care about you and they are only doing their jobs.”可知,要认真听取他们的教诲。C项符合语境。5答案与解析:G根据前文“Realise a high school is not the real world.The real world isnt a closed environment.”可知,要明白高中不是真正的世界,真正的世界不是封闭的环境,而是一个人人都对自己言行负责的自由社会。G项符合语境。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有