ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:20 ,大小:94KB ,
资源ID:346425      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-346425-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省开封市五县联考2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省开封市五县联考2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

1、开封五县2020-2021学年下学期高二期中考试英语考生注意:1.本试卷由三个部分组成。满分120分,考试时间110分钟。2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上 对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0. 5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题 的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3.本卷命题范围:至选修8。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AClaire King says she would n

2、ever have started going to the Glastonbury Festival if her friend who runs a food stand hadnt needed a hand a few years ago. “I thought it would just be all noise, and I never liked rock music.” Now she says she would pay her friend to allow her to work at her stand! “The tickets sell like hot cakes

3、, so its the best way of making sure I can get to the five-day festival in June,” she points out.Nick Hendon likes going to the Cambridge Folk Festival, which takes place over a long weekend in summer at Cherry Hinton Hall. His favourite festival area is the Club Tent where members of the audience,

4、as well as the invited artists, can get up and perform. “My wife usually takes part. She has a beautiful voice,” he says proudly.Joan Mitchell does her best to get to the International Eisteddfod, a dance and music festival which takes place every year during the second week of July in Wales. The fe

5、stival is also famous for the final Sunday Evening Gala Concert which usually has some of the biggest names in opera as guest performers. “Ive seen Dame Kiri Te Kanawa9 James Galway and Montserrat Caballe, but no one could ever match Luciano Pavarotti. He was truly breathtaking!”Graham Crosby tries

6、to get to as many concerts as possible during the eight-week summer season of the Proms festival every year. The Proms is the largest classical music festival in the world. “The atmosphere is much more relaxing than that at other classical concerts. In fact, the audience sometimes behave more like r

7、ock fans, jumping up and down to the music, which is really exciting.”1. What can we know about Claire King from the text?A. She doesnt like working for her friend.B. She runs a food stand during the festival.C. She gets the ticket for the festival from her friend.D. She doesnt need to buy a ticket

8、to get to the festival.2. Who enjoys the event in which festival-goers can take part?A. Graham CrosbyB. Claire King.C. Nick Hendon.D. Joan Mitchell.3. Which festival lasts the longest time?A. The Proms.B. The Glastonbury Festival.C. The International Eisteddfod.D. The Cambridge Folk Festival.【答案】1.

9、D 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了四个人对四种音乐节的看法和态度。【1题详解】推理判断题。由第一段“Claire King says she would never have started going to the Glastonbury Festival if her friend who runs a food stand hadnt needed a hand a few years ago. “I thought it would just be all noise, and I never liked rock music.” Now she says

10、 she would pay her friend to allow her to work at her stand! “The tickets sell like hot cakes, so its the best way of making sure I can get to the five-day festival in June,” she points out. (Claire King说,如果她的朋友几年前不是在一个小吃摊上需要帮助的话,她永远都不会去参加格拉斯顿伯里音乐节。“我以为一切都是噪音,我从来不喜欢摇滚乐。”现在她说她会付钱给她的朋友,让她在她的摊位上工作!“门票卖

11、得很火爆,所以这是确保我能参加6月份为期五天的音乐节的最好办法,”她指出。)”可知,Claire King并不喜欢听音乐会,但因为朋友在音乐节有小吃摊,让她帮忙,她接触到了格拉斯顿伯里音乐节,她现在想在朋友小吃摊上工作,可得出她应该是在音乐节上当工作人员,所以不需要门票。故选D项。【2题详解】细节理解题。由第二段中的“Nick Hendon likes going to the Cambridge Folk Festival, which takes place over a long weekend in summer at Cherry Hinton Hall. (Nick Hendon喜

12、欢参加剑桥民俗节,这个节日在夏天的一个长周末里在奇瑞辛顿厅举行。)”可知,Nick Hendon喜欢参加节日活动。故选C项。【3题详解】细节理解题。由第一段中的“The tickets sell like hot cakes, so its the best way of making sure I can get to the five-day festival in June,” she points out. (“门票卖得很火爆,所以这是确保我能参加6月份为期五天的音乐节的最好办法,”她指出。)”,第二段中的“Nick Hendon likes going to the Cambridg

13、e Folk Festival, which takes place over a long weekend in summer at Cherry Hinton Hall. (Nick Hendon喜欢参加剑桥民俗节,这个节日在夏天的一个长周末里在奇瑞辛顿厅举行。)”,第三段中的“Joan Mitchell does her best to get to the International Eisteddfod, a dance and music festival which takes place every year during the second week of July in

14、Wales. (Joan Mitchell尽力参加每年7月的第二周在威尔士举行的国际艾斯特德福德舞蹈节和音乐节。)”和第四段中的“Graham Crosby tries to get to as many concerts as possible during the eight-week summer season of the Proms festival every year. (Graham Crosby试图在每年为期八周的夏季舞会期间参加尽可能多的音乐会。)”可知,the Glastonbury Festival为期五天,the Cambridge Folk Festival为期一个

15、长周末,the International Eisteddfod为期一周,the Proms festival为期八周,the Proms festival持续时间最长。故选A项。BOur “Mommy and Me” time began two years ago. My next-door neighbor and fellow mother, Christie, and I were out in our front yards, watching seven children of age 6 and under ride the bikes up and down. “I wish

16、 I could take one of my children out alone,” said Christie.Then we worked out a plan: When Christie takes one of her children out, Ill watch her other three. And when she watches two of mine. Ill take someone out.The children were extremely quick to accept the idea of “Mommy and Me” time. Christies

17、daughter, McKenzie, went first. When she returned, the other children showered her with tons of questions. McKenzie was smiling broadly. Christie looked refreshed and happy. “Shes like a different child when theres no one else around,” Christie shared with me quickly. With her mother all to herself,

18、 McKenzie didnt have to make an effort to gain attention.Just as Christie had noticed changes in McKenzie, I also discovered something different in each of my children. For example, I am always surprised when my daughter, who is seldom close to me, holds my hand frequently. My stuttering (口吃的) son,

19、Tom, doesnt stutter once during our activities since he doesnt have to struggle for a chance to speak. And another son, Sam, whos always a follower when around other children shines as a leader during our times together.The “Mommy and Me” time allows us to be simply alone and away with each child-ta

20、lking, sharing, and laughing, which has been the biggest gain. Every child deserves to be an only child at least once in a while.4. What was the author and her neighbors plan?A. To teach their children how to stay alone.B. To change their own childrens bad habits.C. To make a child live in the other

21、 home for a long time.D. To help each other spend some time with one child at a time.5. How many children did the author have?A. Five.B. Four.C. Three.D. Two.6. After going through the plant the authors sons became .A. braverB. clevererC. more activeD. more selfless7. What can we learn from the text

22、?A. Every child needs parents full attention.B. Having brothers and sisters is fun.C. Its tiring to take care of others children.D. Parents should look after others children.【答案】4. D 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。本文作者介绍了通过实施“父母和孩子独处”计划所带给孩子们的积极作用,呼吁大家多给予孩子关爱。【4题详解】细节理解题。由Then we worked out a plan:

23、 When Christie takes one of her children out, Ill watch her other three. And when she watches two of mine. Ill take someone out.可知作者和他邻居的计划是帮助彼此花费时间一次只和一个孩子在一起,选D。【5题详解】细节理解题。由第二段的“And when she watches two of mine. Ill take someone ”可知,我有两个孩子。故选D。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段的“And another son, Sam, whos always

24、 a follower when around other children shines as a leader during our times together.另一个儿子,山姆,当我们在一起的时候,他总是一个追随者,当周围的其他孩子都是一个领导者。”可知,在经历了这个计划之后,作者的儿子更积极了,选C。【7题详解】推理判断题。由最后一段的“The “Mommy and Me” time allows us to be simply alone and away with each child-talking, sharing, and laughing, which has been

25、the biggest gain. Every child deserves to be an only child at least once in a while.“妈妈和我”的时间允许我们简单地单独和每个孩子交谈,分享和大笑,这是最大的收获。每个孩子都应该至少偶尔做一次独生子女。”可知,从这篇文章中我们可以知道,每个孩子都需要父母的全面关注,选A。CWhen it comes to global warming, we know that the real problem is not just fossil fuels it is the logic of endless growth

26、 that is built into our economic system. If we dont keep the global economy growing by at least 3% per year, it will get into crisis. That means we have to double the size of the economy every 20 years, just to stay afloat. It doesnt take much to realise that this need for fast growth makes little s

27、ense given the limits of our planet.Rapid climate change is the most obvious symptom of this contradiction, but were also seeing it in the form of deforestation (滥伐森林) and mass extinction, with species dying as a result of the loss of their habitats. It was unthinkable to say this even 10 years ago.

28、The question is what to do about it. How can we redesign the global economy to bring it in line with the principles of ecology? The most obvious answer is to stop using GDP to measure economic progress and replace it with a more thoughtful measure-one that accounts for the ecological and social impa

29、ct of economic activity. Outstanding economists like Nobel Prize winner Joseph Stiglitz have been calling for such changes for years and its time we listened.But replacing GDP is only the first step. While it might help refocus economic policies on what really matters, it doesnt address the main dri

30、ver of growth: debt. Debt is the reason that the economy has to grow in the first place. Because debt always comes with interest, it grows fast so if a person, a business, or a country wants to pay down debt over the long term, they have to grow enough to at least match the growth of their debt. Wit

31、hout growth, debt piles up and eventually lead to an economic crisis.8. What does rapid climate change mainly result from?A. The limits of our planet.B. Mass extinction of species.C. Logic of growth in economy.D. The loss of some species habitats.9. What does the underlined word “it” in paragraph 1

32、refer to?A. Endless growth.B. The real problem.C. Global warming.D. The global economy.10. What does Joseph Stiglitz suggest to make the global economy friendly to ecology?A. Redesigning the principles of ecology.B. Concentrating more on saving natural resources.C. Stopping using GDP to measure econ

33、omy progress.D. Using a new measure focusing on economic activity.11. What does the author think of debt?A. It drives economy to grow.B. It helps avoid economic crisis.C. It grows faster than the interest does.D. It piles up when good growth of economy happens.【答案】8. C 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇议论

34、文。文章主要从社会经济发展方面介绍全球气候变暖的主要原因,并提出要改变GDP至上的经济发展模式。【8题详解】细节理解题。由第一段中的“When it comes to global warming, we know that the real problem is not just fossil fuels it is the logic of endless growth that is built into our economic system. If we dont keep the global economy growing by at least 3% per year, it

35、will get into crisis. (说到全球变暖,我们知道真正的问题不仅仅是化石燃料而是我们经济体系中固有的无休止增长的逻辑。如果我们不能保持全球经济每年至少3%的增长,它将陷入危机)”可知,人类的经济增长方式(即人类经济不得不增长)和地球可承受极限之间的矛盾导致了气候变化明显,因此气候变化主要是由人类的经济活动(或经济增长的逻辑)造成的。故选C项。【9题详解】指代猜测题。由第一段中的“If we dont keep the global economy growing by at least 3% per year, it will get into crisis. (如果我们不能

36、保持全球经济每年至少3%的增长,它将陷入危机)”可知,it指代上文中已提及的事情,上文提到“the global economy”,可得出it指代“The global economy”,指全球经济将陷入危机。故选D项。【10题详解】细节理解题。由第三段中的“How can we redesign the global economy to bring it in line with the principles of ecology? The most obvious answer is to stop using GDP to measure economic progress and r

37、eplace it with a more thoughtful measure-one that accounts for the ecological and social impact of economic activity. Outstanding economists like Nobel Prize winner Joseph Stiglitz have been calling for such changes for years and its time we listened. (我们如何重新设计全球经济,使之符合生态学的原则?最明显的答案是停止使用GDP来衡量经济进步,用

38、一个更为深思熟虑的措施来代替它,这一措施将解释经济活动对生态和社会的影响。像诺贝尔奖得主Joseph Stiglitz这样的杰出经济学家多年来一直呼吁做出这种改变,我们应该倾听)”可知,使全球经济对生态有利,最明显的答案是停止使用GDP来衡量经济进步,这是Joseph Stiglitz一直主张的策略。故选C项。【11题详解】推理判断题。由最后一段中的“While it might help refocus economic policies on what really matters, it doesnt address the main driver of growth: debt. De

39、bt is the reason that the economy has to grow in the first place. (虽然它可能有助于将经济政策的重点重新放在真正重要的事情上,但它并没有解决经济增长的主要驱动力:债务。债务是经济必须首先增长的原因)”可知,债务是经济增长的驱动器,可得出作者认为债务推动经济增长。故选A项。DCompanies employing workers all hope to keep the workplace safe Job-related injuries are something that responsible employers avoi

40、d. They take the time and use company resources to make sure that the people who come to work each day are safe.Not only does this make good sense from a moral standpoint, but it also makes good financial sense. If a worker is injured on the job, it costs the company in terms of lost man hours, incr

41、eased insurance costs, workers compensation premiums (赔偿金), and legal costs.Productivity is lost when other workers have to stop doing their jobs to deal with the situation. Even after the injured worker has been sent home or taken to hospital, other employees may be unfocused or need to take time o

42、ff from work in the result of the incident.When a workplace is safe, workers feel more comfortable and confident when they are in that environment. Productivity gets a promotion, and profits follow suit. Absence also drops when employers take steps to carry out an effective safety program.Investing

43、in a good safety program brings with it other benefits too. When employees feel safe in the workplace and absence rates are kept down, they can focus on serving the companys customers properly. Many companies offer products or services that are similar to those that other companies carry or provide.

44、 Customers will decide which companies they want to deal with based on which one they feel provides the best customer service. Increased absence means longer wait times and customers are quite prepared to move on to another company they feel will be able to help them in a more timely manner if they

45、are not getting the level of attention that they deserve.Everyone in the workplace has a duty and a responsibility to do whatever they can to keep the working environment safe. Managers should deal with employee concerns about safety issues in an appropriate manner.12. What bad effect does an incide

46、nt have according to the text?A. The company may close down.B. Workers may be hard to concentrate.C. The quality of products may decline.D. Workers may refuse to work again.13. What do we know about the safe workplace from paragraph 4?A. It can inspire workers creativity.B. It can bring workers a hi

47、gher pay.C. It can put an end to workers, absence.D. It can bring the employer more money.14. On what condition will the customers move on to another company according to the text?A. If they cant get a safer product.B. If they have to wait for a long time to get deserved attention.C. If they feel th

48、e company cant provide a safer workplace for them.D. If they find the company provides the same products as others offer.15. Which of the following can be the best title of the text?A. How to Create a Safer WorkplaceB. How Employees Can Protect ThemselveC. Why Safety Is Important in the WorkplaceD.

49、Companies Are Ensuring Employees Safety【答案】12. B 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇议论文。文章从正反两面论证了工作场所要有安全性的原因,一个工作单位的领导和工人都有责任尽其所能保持工作环境的安全,管理者应该以适当的方式处理员工对安全问题的担忧。【12题详解】细节理解题。由第三段中的“Even after the injured worker has been sent home or taken to hospital, other employees may be unfocused or need to take t

50、ime off from work in the result of the incident. (即使在受伤工人被送回家或送往医院后,其他员工也可能会因为事件而注意力不集中或需要休假。)”可知,当出现安全事故,其他员工会无法专心工作或者请假。故选B项。【13题详解】细节理解题。由第四段中的“When a workplace is safe, workers feel more comfortable and confident when they are in that environment. Productivity gets a promotion, and profits follo

51、w suit. (当一个工作场所是安全的,工人们在那个环境中会感到更加舒适和自信。生产力得到提升,利润也随之增长。)”可知,工作场所安全,员工会更舒适和自信,提高了生产力,那么也就提升了利润,就能给雇主带来更多的钱。故选D项。【14题详解】细节理解题。由第五段中的“Increased absence means longer wait times and customers are quite prepared to move on to another company they feel will be able to help them in a more timely manner if

52、 they are not getting the level of attention that they deserve. (越来越多的缺席意味着更长的等待时间,客户已经做好了充分的准备,如果他们得不到应有的关注,就可以转到另一家他们认为能够更及时地帮助他们的公司。)”可知,长时间的等待会让客户认为没有得到应有的关注,客户才会转到另一家他们认为能够更及时地帮助他们的公司。故选B项。【15题详解】主旨大意题。第一段引出话题“工作场所安全”问题,第二三段讲“工作场所不安全的后果”,第四五段讲“工作场所安全的好处”,最后一段总结全文“要重视工作场所的安全”,可知文章从正反两面论证了工作场所要有安

53、全性的原因,C项“为什么安全在工作场所很重要”符合文意。故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。However difficult you find it to arrange your time, it will pay off in the long run if you set aside a certain part of the day for studying and stick to it._16_But dont forget to make sure that you have en

54、ough left for recreational activities or simply to be “with” yourself: reading a novel or watching a television programme.As part of your weekly schedule, it is also advisable to consider exactly what you have to do in that week, and make sure that you handle the most significant tasks first._17_On

55、a physical level, make sure you have an area or space for studying._18_If you always study in the same place, preferably a room of your own, you will find it easier to adjust mentally to the activity when you enter that area. You should have everything that you might need at hand.Make sure that all

56、the physical equipment that you use, such as a desk, chair etc. is at good height for you. If you use a personal computer, there are plenty of guidelines available from the movement on angles, lighting and the like._19_If you are working on topic your teacher has set, but finding it hard to concentr

57、ate, it may be that you actually need to take your mind right off it for a period of time._20_After a period away from the test, having not thought about it at all, you may return to it refreshed and full of ideas.A. Its wise to leave the easier or less urgent areas of your work until later.B Its al

58、l too easy to read something and then forget where it came from.C. Consult these and avoid the typical student aches and pains.D. “Airing the mind” can work wonders sometimes.E. Make use of equipment that is available to you .F. It is best to make a weekly schedule.G. Dont do it just anywhere.【答案】16

59、. F 17. A 18. G 19. C 20. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文针对如何进行自我学习给出了一些建议。比如要确保有一个固定的学习空间。确保所有使用的设备,如桌子、椅子等处于良好的高度。如果使用电脑,也要注意角度、照明等。【16题详解】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句内容a certain part of the day for studying and stick to it.可知最好制定一周的日程表,选项承接上文,信息提示词schedule,故F选项“最好制定一周的日程表”切题。故选F。【17题详解】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句内容可知把工作容

60、易的,不紧急的放在后面是明智的,选项承接上文,故A选项“把工作中比较容易或不那么紧急的部分留到以后做是明智的 ”切题。故选A。【18题详解】考查对上下文的理解和推理判断能力。 根据后句内容可知作者建议要有固定的学习空间,换句话说不要随便在某个地方学习,故判断G选项“不要随便在某个地方学习”切题,选G。【19题详解】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句内容If you use a personal computer, there are plenty of guidelines available from the movement on angles, lighting and the

61、like.可知,如果你使用的是个人电脑,有很多关于角度、灯光等方面的移动指南。所以选项承接上文。故C选项“要咨询这些问题,防止学生的常见的疼痛和疾病”切题。信息提示词these,故选C。【20题详解】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据前句If you are working on topic your teacher has set, but finding it hard to concentrate, it may be that you actually need to take your mind right off it for a period of time.可知,如果你正在

62、做老师布置的题目,但发现很难集中注意力,你可能需要暂时把注意力从它上移开一段时间。所以选项与前文话题一致且承接上文。胡D选项“适当走神是很有用的”切题。故选D。第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。I still remember that day clearly. I zipped past my father cleaning the table. Seconds later, I zipped past him again. Minutes l

63、ater, I was _21_ wrapping Allysons birthday gifts while ordering a _22_ for her coming party. As soon as I finished the _23_, I glanced up and met Dads disapproving look.“You are too _24_ and stressed, honey,” he said, sitting in a chair, watching The Price Is Right, “You need to _25_ and enjoy life

64、 a little more.” He was_26_. And at that moment, I realized I had been totally_27_ Dad in order to finish all of the_28_ on my to-do list. All Dad wanted me to do was sit down and spend some time with him. _29_ I did. I knew the present-wrapping could_30_, and the cake could be ordered later. I sat

65、down and watched The Price Is Right with Dad. It was his_31_. We laughed and talked. Im so_32_ that I didnt miss that special last time with my dad_33_ that to-do list. Daddy_34_ a few months later, but his words of wisdom remain with me.When I am writing non-stop, trying to _35_ a book soon or atte

66、mpting to clean the entire house at once, Ill remember Dads_36_.Actually, the_37_ will always be, but special time with people you_38_ can slip by quickly. So watch a show with your parents. Play a game with your kids. Take a long romantic walk with your_39_. Each of them_40_ a lot to you and they a

67、re more important than other things.21. A. politelyB. proudlyC. quicklyD. calmly22. A. cakeB. bookC. mealD. hotel23. A. journeyB. callC. reportD. game24. A. excitedB. disappointedC. strangeD. busy25. A. come overB. slow downC. give upD. break out26. A. cleverB. upsetC. rightD. puzzled27. A. refusing

68、B. annoyingC. observingD. ignoring28. A. purposesB. promisesC. rolesD. tasks29. A. ButB. SoC. YetD. Or30. A. waitB. workC. existD. continue31. A. chanceB. ruleC. favoriteD. choice32. A. gladB. patientC. sadD. curious33. A. as forB. instead ofC. except forD. because of34. A. came backB. showed upC. d

69、ropped byD. passed away35. A. finishB. findC. keepD. paint36. A. experiencesB. wordsC. programsD. thoughts37. A. listsB. plansC. habitsD. points38. A. believeB. loveC. respectD. honor39. A. customerB. teacherC. partnerD. neighbor40. A. affordsB. explainsC. meansD. talks【答案】21. C 22. A 23. B 24. D 25

70、. B 26. C 27. D 28. D 29. B 30. A 31. C 32. A 33. D 34. D 35. A 36. B 37. A 38. B 39. C 40. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者一直忙着完成自己制订的计划,而父亲建议作者停下来休息一下,多和家人待在一起,享受美好的生活,作者听从了父亲的建议,并由此引发了自己对生活的思考。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:几分钟后,我在为Allyson的生日派对订购蛋糕时,很快就把她的生日礼物包好了。A. politely礼貌地;B. proudly骄傲地;C. quickly迅速地;D. calmly

71、冷静地。由上文的“I zipped past my father cleaning the table. Seconds later, I zipped past him again.”可知,作者那天很忙,所以正在迅速地包着礼物。故选C项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:几分钟后,我在为Allyson的生日派对订购蛋糕时,很快就把她的生日礼物包好了。A. cake蛋糕;B. book书籍;C. meal一顿饭;D. hotel旅店。由下文的“the cake could be ordered later”可知,作者在订购蛋糕。故选A项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:电话一打完,我

72、抬头一看,看到爸爸不赞成的表情。A. journey旅行;B. call电话;C. report报告;D. game游戏。由上文的“while ordering a _2_ for her coming party”可知,作者在家打电话订购蛋糕,因此作者是打完电话。故选B项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:“你太忙了,压力太大了,亲爱的,”他坐在椅子上,看着购物街说,“你需要放慢脚步,多享受一点生活。”A. excited兴奋的;B. disappointed失望的;C. strange奇怪的;D. busy忙碌的。由上文的“I zipped past my father cleani

73、ng the table. Seconds later, I zipped past him again.”和下文的“and stressed”“enjoy life a little more”可知,作者干事情速度很快,作者很忙,所以父亲说作者太忙了,压力太大了。故选D项。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:“你太忙了,压力太大了,亲爱的,”他坐在椅子上,看着购物街说,“你需要放慢脚步,多享受一点生活。”A. come over开始觉得;B. slow down减速;C. give up放弃;D. break out突然爆发。由上文的“You are too _4_ and stresse

74、d”和下文的“enjoy life a little more”可知,父亲劝说作者不要太忙碌,慢下来,要享受生活。故选B项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:他是对的。A. clever聪明的;B. upset沮丧的;C. right正确的;D. puzzled困惑的。由下文的“I sat down and watched The Price Is Right with Dad.”可知,作者坐下来陪父亲一起看购物街,说明作者认为父亲说的对,所以放慢脚步,享受生活。故选C项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:在那一刻,我意识到为了完成我的任务清单上的所有任务,我完全忽略了爸爸。A. r

75、efusing拒绝;B. annoying使恼怒;C. observing观察;D. ignoring忽视。由下文的“in order to finish all of the_8_ on my to-do list”可知,作者一直在忙自己的事情,而忽视了自己的父亲。故选D项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:在那一刻,我意识到为了完成我的任务清单上的所有任务,我完全忽略了爸爸。A. purposes目标;B. promises承诺;C. roles角色;D. tasks任务。由下文的“on my to-do list”可知,作者总是想着要完成自己任务单上的任务。故选D项。【29题详解】考

76、查连词词义辨析。句意:所以我做了。A. But但是;B. So所以;C. Yet然而;D. Or否则。由上文的“All Dad wanted me to do was sit down and spend some time with him.”和下文的“I sat down and watched The Price Is Right with Dad.”可知,父亲让作者坐下来,和自己待一会,之后作者坐下来陪父亲一起看购物街,所以作者这样做了。故选B项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我知道现在的包装可以等一下,蛋糕可以晚点订购。A. wait等待;B. work工作;C. exist

77、存在;D. continue继续。由下文的“and the cake could be ordered later”可知,蛋糕可以晚点订购,可得出礼物也可以等等再包装。故选A项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:这是他的最爱。A. chance机会;B. rule规则;C. favorite特别喜爱的人/物;D. choice选择。由上文的“he said, sitting in a chair, watching The Price Is Right”及“I sat down and watched The Price Is Right with Dad.”和下文的“We laughed

78、 and talked.”可知,作者和父亲一起看购物街,这个节目是父亲最喜欢的东西。故选C项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:我很高兴我没有因为那张待办任务清单而错过和爸爸在一起的最后的宝贵时光。A. glad高兴的;B. patient耐心的;C. sad悲伤的;D. curious好奇的。由下文的“I didnt miss that special last time with my dad”可知,没有错过和父亲在一起的最后的宝贵时光,作者很高兴。故选A项。【33题详解】考查介词短语辨析。句意:我很高兴我没有因为那张待办任务清单而错过和爸爸在一起的最后的宝贵时光。A. as for

79、至于;B. instead of代替;C. except for除了;D. because of因为。“that to-do list”是“I didnt miss that special last time with my dad”的原因,因此用because of。故选D项。【34题详解】考查动词短语辨析。句意:几个月后,爸爸去世了,但他那充满智慧的话语仍留在我的心中。A. came back回想起来;B. showed up出现;C. dropped by顺便拜访;D. passed away去世。由上文的“that special last time”可知,作者陪爸爸度过了最后的宝贵

80、时光,可得出父亲去世了。故选D项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:当我不停地写作,想尽快写完一本书,或者想马上打扫整个房子的时候,我会记住爸爸的话。A. finish完成;B. find发现;C. keep保持;D. paint用颜料画。由上文的“When I am writing non-stop”可知,作者不停地写想赶快把书写完。故选A项。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:当我不停地写作,想尽快写完一本书,或者想马上打扫整个房子的时候,我会记住爸爸的话。A. experiences经历;B. words话语;C. programs项目;D. thoughts想法。由上文的“but

81、 his words of wisdom remain with me”可知,作者总会想起父亲的话。故选B项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:事实上,清单上总是有,但是和你爱的人在一起的特殊时间很快就会过去。A. lists清单;B. plans计划;C. habits习惯;D. points观点。由上文的“to-do list”可知,作者认为需要做的事情的清单总是在的。故选A项。38题详解】考查动词词义辨析。句意:事实上,清单上总是有,但是和你爱的人在一起的特殊时间很快就会过去。A. believe相信;B. love爱;C. respect尊敬;D. honor荣耀。由下文的“you

82、r parents”和“your kids”可知,作者的意思是和自己所爱的人在一起的时间会流逝得很快。故选B项。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:和你的伴侣浪漫地散步。A. customer顾客;B. teacher教师;C. partner伴侣;D. neighbor邻居。由上文的“your parents”,“your kids”和“Take a long romantic walk”可知,此处指所爱之人,应该是和自己的伴侣起散步。故选C项。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:他们每一个对你来说都很重要,而且比其他事情更重要。A. affords买得起;B. explains解释;C

83、. means意思是;D. talks谈话。由下文的“they are more important than other things.”可知,他们比其他事更重要,mean a lot to sb.(对某人来说很重要)。故选C项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。This summer, have you been surprised by women _41_ (wear) hanfu, or Han-style clothing, at subway stations, shopping malls or sc

84、enic areas?In 2018, the Central Committee of the Communist Youth League of China set the _42_ (three) day of March in the lunar calendar as the annual Traditional Chinese Garment Day. Since then, _43_ beauty of hanfu has gained more and more recognition and acceptance by common people.Generally, han

85、fu refers_44_ traditional Chinese clothing worn by the Han ethnic group before the Qing Dynasty (1644-1912). _45_ (history), Han Chinese clothing has also influenced some of its neighboring cultural clothing, including the Japanese kimono, Korean hanbok, and clothing of Mongolia.Hanfu appears elegan

86、t and beautiful, _46_ is not only due to the thousands of years of culture behind its beautiful design, but also because of its extraordinary aesthetics (美感). Hanfu includes more than 30_47_ (example) of Chinas intangible (非物质的) cultural heritage as well as Chinese arts and crafts under_48_ (preserv

87、e).Hanfu _49_ (represent) an aesthetic for living and a continuation of traditional Chinese culture. Nowadays, more and more fashion designs look to hanfu for inspiration_50_ (create) their own brand.【答案】41. wearing 42. third 43. the 44. to 45. Historically 46. which 47. examples 48. preservation 49

88、. represents 50. to create【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了中国的传统服装汉服,汉服之美越来越得到老百姓的认同和接受。【41题详解】考查现在分词。句意:今年夏天,在地铁站、商场或风景区,穿汉服的女人有没有让你感到惊讶?本句已有谓语have been surprised且无连词,动词wear用非谓语形式,动词wear与逻辑主语women是主谓关系,用现在分词(doing)表主动,做后置定语修饰名词women。故填wearing。【42题详解】考查序数词。句意:2018年,中国共青团将农历三月三定为一年一度的中国传统服装节。根据语境可知,此处指农历三月的第三天

89、,用序数词。故填third。【43题详解】考查定冠词。句意:从此,汉服之美越来越得到老百姓的认同和接受。由语境和空后的of hanfu可知,此处特指“汉服的美”,因此用定冠词the表特指。故填the。【44题详解】考查介词。句意:一般来说,汉服通常是指清代(1644-1912)以前汉族人所穿的中国传统服饰。固定搭配refer to(指、涉及)。故填to。【45题详解】考查副词。句意:历史上,汉族服饰也影响了周边的一些文化服饰,包括日本和服、韩国韩服和蒙古族服饰。此处用副词historically修饰后面整个句子,首字母大写。故填Historically。【46题详解】考查定语从句关系词。句意:

90、汉服显得优雅而美丽,这不仅源于它美丽设计背后的几千年的文化底蕴,更源于它非凡的美学。此处是非限制性定语从句,先行词是句子Hanfu appears elegant and beautiful指代的这件事,在从句中作主语,用关系代词which。故填which。【47题详解】考查名词的数。句意:汉服包括30多个中国非物质文化遗产范例和处于保护中的中国工艺美术作品。example是可数名词,根据more than 30可知用名词复数形式。故填examples。【48题详解】考查名词。句意:汉服包括30多个中国非物质文化遗产范例和处于保护中的中国工艺美术作品。介词under后用名词做宾语,under

91、preservation(处于保护中)。故填preservation。【49题详解】考查时态。句意:汉服是一种生活美学,是中国传统文化的延续。此处缺乏谓语,讲客观事实,用一般现在时,且主语Hanfu是单数名词,谓语用单数形式。故填represents。【50题详解】考查动词不定式。句意:如今,越来越多的时装设计寻求汉服的灵感来创立自己的品牌。本句已有谓语look to且无连词,动词create用非谓语形式,空处作目的状语,应用动词不定式(to do)形式。故填to create。第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要

92、求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Never shall I forget the wonderfully writing class presented by our English teacher. Yesterday Mr Wang told us that

93、many other teacher would visit the writing class he would present to us. We were looking forward to it. That struck us as a big surprise was that Mr Wang, who used be punctual, didnt appear when the school bell rang. The teachers sit behind the class were quite puzzled. We were quite worried from hi

94、m, wondering what might have happened to them. Five minutes later, Mr Wang showed up in the front of us! On the blackboard were the writing title:When Our English Teacher Was Late for Class Only then did we realise that he has intended to be late!【答案】1 wonderfully wonderful2. teacher teachers3. That

95、 What4. 在used后加to5. sit sitting6. from about7. them him8. 去掉the9. were was10. has had【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者在一次英语写作课上,很多老师来听课,但是一向准时的英语老师却迟到了,五分钟后老师来到教室,在黑板上写下了“当英语老师迟到时”,这时同学们才明白原来老师是故意迟到的。【详解】1. 考查形容词。句意:我永远不会忘记我们英语老师上的精彩写作课。此处用形容词wonderful(精彩的)做定语,修饰名词短语writing class。故将wonderfully改为wonderful。2.

96、考查名词的数。句意:昨天王老师告诉我们,他要给我们上的写作课,很多老师要来参观。前面有many修饰,用名词teacher的复数形式。故将teacher改为teachers。3. 考查主语从句连接词。句意:让我们大吃一惊的是,原来守时的王老师在上课铃响的时候没有出现。此处用连接代词what在主语从句中做从句谓语struck的主语,that在名词从句中不能作成分,首字母大写。故将That改为What。4. 考查介词。句意:让我们大吃一惊的是,原来守时的王老师在上课铃响的时候没有出现。固定搭配used to do sth.(过去常常做某事)。故在used后加to。5. 考查现在分词。句意:坐在教室后

97、面的老师很困惑。本句已有系动词were且无连词,动词sit用非谓语形式,逻辑主语The teachers与动词sit是主谓关系,用现在分词(doing)表主动,作后置定语修饰名词The teachers。故将sit改为sitting。6. 考查介词。句意:我们很担心他,想知道他可能发生了什么事。固定搭配be worried about(为担心)。故将from改为about。7. 考查代词。句意:我们很担心他,想知道他可能发生了什么事。此处的人称代词指代our English teacher,应用单数形式him。故将them改为him。8. 考查冠词。句意:五分钟后,王老师出现在我们面前!in

98、front of指“在的前面(物体外部)”,in the front of指“在的前面(物体内部)”,结合句意可知,此处要用in front of。故去掉the。9. 考查主谓一致。句意:黑板上有书写标题:当我们的英语老师上课迟到时。On the blackboard were the writing title是全部倒装句,主语the writing title为单数形式,谓语也用单数形式,谓语要用was。故将were改为was。10. 考查时态。句意:我们才意识到他是故意迟到的!分析句意可知,此处的从句谓语动词“intend”这个动作发生在主句谓语动作“realised”(一般过去时)之前

99、,即“过去的过去”,要用过去完成时(had done)。故将has改为had。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,上周你在某国外网站购买了二支录音笔(recording pen),收货后你发现它有很多质量问题。请根据下列提示给客服经理Miss Green发一封电子邮件。内容包括:1.来信目的;2.产品(录音笔)问题:如音质不清晰、不好操作等;3.你期待的解决办法:如退款、更换等。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结束语已为你写好,不计入总词数。Dear Miss Green,_Im looking forward to your early

100、reply.Best wishes!Yours,Li Hua【答案】Dear Miss Green,Im writing to tell you something about the recording pen I bought from your website last week. There seems to be something wrong with it. First, the voice isnt so clear as you claimed. Second, its not easy to operate, which caused me much trouble .Th

101、ird, it often breaks down, while a recording pen at such a price shouldnt have had so many problems.Im not satisfied with all these above. I would appreciate it very much if I can get my money back and Ill send it back to you as soon as you return the money. If it cant he helped. I wish you could ha

102、ve it repaired or changedIm looking forward to your early reply. Best wishes!Yours, Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文中的投诉信,要求考生给客服经理Miss Green发一封电子邮件,说明购买的二支录音笔的很多质量问题,并提出解决办法。【详解】1.词汇积累宣称:declare claim出故障:go wrong break down感激:thank appreciate退还:refund return2.句式拓展简单句变复合句原句:Im not satisfied with all these above.拓展句:Im not satisfied with all these things that I mentioned above.【点睛】高分句型1 Im writing to tell you something about the recording pen I bought from your website last week. (运用了省略that的定语从句)高分句型2 Second, its not easy to operate, which caused me much trouble . (运用了which引导的非限制性定语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1