1、UNIT 1 Period One题组A基础练(建议用时:5分钟).单词拼写1When the (仪式) was over he was still excited.2It is a tradition to watch Chinese (灯笼) during this festival.3She never wears (化妆) and she still looks younger for her age.4At the party,many school pupils were wearing traditional (costume)5 (祝贺) on your being elect
2、ed Chairman of the Students Union.【答案】1.ceremony2.lanterns3.make-up4costumes5.Congratulations.单句语法填空1Christie advises us (practise) oral English as often as possible.2This device is practical but it is too expensive for most people (buy)3 festival do you prefer, the Spring Festival or the MidAutumn
3、Festival? 4The school kids dressed (them) as monkeys for the festival yesterday.5 is known to all his friends , he likes popular music and dancing very much.6The study indicates it is humans activities that has resulted in the destruction of the village.【答案】1.to practice2.to buy3.Which4themselves5.A
4、s6.that题组B提升练(建议用时:25分钟).阅读理解World Environment Day is celebrated annually on June 5th and was created to inspire people around the globe to take an active part in environmental protection and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet that is safe.The very first World En
5、vironment Day took place in 1974,established by the United Nations General Assembly on the first day of the Stockholm Conference on the Human Environment that took place in 1972.Each year the United Nations picks a theme and a host city where anyone who is concerned about the environment can talk ab
6、out environmental topics with others,followed by different kinds of exhibits to promote environmental awareness.Environmentalists,academics and scientists come together to bring new ideas on the table concerning the environment.The 2018 World Environment Day was hosted by India,and the theme was “Be
7、at Plastic Pollution”It urged people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags to reduce the production and use of disposable plastic,which made up 10% of all of the waste.Even though the United Nations picks a specific host city every year,people around the world still
8、 celebrate World Environment Day in their hometowns with parades(游行),concerts,cleaning up and treeplanting and all kinds of green actions to work towards having a beautiful planet and battling pollution.World Environment Day is not a public holiday,so you wont be getting the day off work or school,b
9、ut if you want to celebrate,why not bring it to the attention of your parents,friends,colleagues or classmates?World Environment Day is all about working together to take action for the planet,so try to get everyone you know interested in helping do something.Things as small as making sure people ha
10、ve a way to recycle can make a difference.You could also try beautifying your neighborhood by planting gardens,learn about green foods,raise money for a local wildlife conservation group or simply learn about the effects of different products on the earth.()1.Why is World Environment Day set up?ATo
11、make people know more about nature.BTo ask people to help to protect the globe.CTo warn people of the danger of air pollution.DTo encourage people to plan the earths future.()2.What do people do on World Environment Day?ADecide a host city.BHold a theme party.CDiscuss environmental ideas.DShow some
12、plastic products.()3.Which of the following words is closest in meaning to the underlined word “disposable” in Paragraph 3?AHighcost.BPoorquality.CSecondhand.DSingleuse.()4.Whats the main idea of the last paragraph?AEvery bit of effort counts.BDoing is better than saying.CMany hands make light work.
13、DNothing is impossible to a willing heart.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界环境日的由来和情况,呼吁全员行动起来帮助保护地球。1B细节理解题。根据第一段中的“to inspire people around the globe.our planet is safe”可知,世界环境日的目的是鼓励世界各地的人们积极参与环境保护并学会更多方法来帮助确保我们的地球将来是安全的,故选B。2C细节理解题。根据第二段第二句中的“where anyone who is concerned about the environment can talk ab
14、out environmental topics with others”以及末句“Environmentalists,academics and scientists.concerning the environment.”可知,人们主要是在这一天讨论环境问题,故选C。3D词义猜测题。根据第三段中的“Beat Plastic Pollution”可知,2018年的主题是“塑战速决”,再结合画线词前面的“It urged people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags”和后面的“whi
15、ch made up 10% of all of the waste”可知,画线单词意为“一次性的”,故选D。4A段落大意题。根据最后一段的内容可知,世界环境日不是一个公共节日,所以人们不放假。但如果你想庆祝的话,为何不让你周围的人关注它?所以最后一段主要是讲每个人都可以从身边小事做起,行动起来保护地球,每个人的微小努力都很重要(Every bit of effort counts.),故选A。B项意为“行胜于言。”;C项意为“众人拾柴火焰高。”;D项意为“有志者事竟成。”阅读加油站annually adv.每年; 每年一次inspire vt.鼓舞; 激励guarantee vt.保证; 担
16、保environmental topics环境话题academic n大学教师; 学者 adj.学术的alternative n取舍; 抉择; 可供选择的事物Things as small as making sure people have a way to recycle can make a difference.即使是很小的东西,只要确保人们有回收的方法,就能起到作用。.完形填空Kindness is a key value that God desires us to have.When you give kindness to others, it will be returned
17、 to you.Finally, we 1 having the whole house painted today.It was hard to work in this situation.So I 2 good coffee and beautiful biscuits, which made our work easier.We didnt complain and moved the furniture each night, so the painting could be completed 3 .I became friends with this young 4 over t
18、he two weeks while he painted.We werent going to paint the bathroom area 5 painting there possibly made it inconvenient to use the bathroom.Instead, we planned to paint it later.But he 6 a suggestion about getting it 7 quickly for me and also painted the front door in this shiny paint.When we went t
19、o 8 him, he refused my money.He said the bathroom and the door were free of 9 , which was a gift to me.Because I had never experienced such things before, I felt surprised.He explained that I had made him so 10 that he wanted to do this.On the last day, I also bought him a 11 to go to the entertainm
20、ent center in the city in order to 12 himself.We went there.A meal was part of it and the seats lay back, which were very safe and 13 to sit on.He was thankful and satisfied.I told him that I wanted to show my 14 on how well he had been working in my 15 .I said I would really like to thank him.He lo
21、ved my treat.We did have a good time there.()1.AriskedBfinishedChatedDlimited()2.AdrankBsoldCtastedDsupplied()3.AcarelesslyBsmoothlyCslightlyDdifficultly()4.AworkerBtravellerCneighborDboss()5.AthoughBbecauseCbeforeDunless()6.Aheld backBgave upCcame up withDput up with()7.AdoneBproducedCbrokenDreplac
22、e()8.AarrestBblameCpraiseDpay()9.AdamageBprotectionCchargeDentrance()10.AthinBstrongCwelcomeDwealthy()11.AdoorBticketCplaceDnewspaper()12.AignoreBpunishCrelaxDjudge()13.AcomfortableBterribleCstrangeDupset()14.AsadnessBappreciationChonestlyDregret()15.AofficeBshopCcarDhouse【语篇解读】本文讲述了一位年轻工人给作者粉刷房子,却没
23、有收作者给的钱,后来作者为了感谢他,给他买了一张票到娱乐中心放松,他们玩得很开心。1B根据下文的“so the painting could be completed 3 ”可知,房屋今天粉刷工作完成了(finished)。2D因为粉刷工作很艰难,而且是给作者粉刷房间,所以作者提供了(supplied)好的咖啡和饼干。3B前面作者提到虽然粉刷工作很困难,但是他们没有抱怨,所以工作能很顺利地(smoothly)完成。4A根据后文的 “while he painted”可知,这是一个年轻的工人(worker)。5B上一句提到不粉刷卫生间区域,下一句提到粉刷会使卫生间的使用不方便,所以该句前后是因果
24、关系,故应用because “因为”。6C这里指的是提出一个建议。held back阻止;gave up放弃;came up with 提出;put up with容忍。7A这里的it代指的是painting,这个年轻人提议快速粉刷完卫生间。8D因为工人给作者粉刷墙,所以作者要付给(pay)他钱。9C根据前文“he refused my money”可知,作者没有要钱,所以卫生间和门的粉刷是免费的(free of charge)。10C年轻人认为作者使他很受欢迎(welcome),所以他才不要钱。11B由后文可知作者去的是娱乐中心,这个地方是需要票的,所以作者给年轻人买了一张票(ticket)
25、。12C结合上文是去娱乐中心,可见是为了放松(relax)。13A这里指的是座位很舒服(comfortable)。14B作者想对他帮助作者粉刷房子却没有要钱表示感激(appreciation)。15D由文中开头就提到,作者粉刷的是他的房子(house)。.语法填空Mid-Autumn Festival is a harvest festival, 1. (celebrate) in most East Asian countries, such as China and Vietnam.The festival 2. (take) place on the 15th of the eighth
26、 month the Chinese calendar.In 2020 its on October 1st.It is 3. second most important festival in China after Chinese New Year.To the Chinese, the festival means family reunion and peace.It is also called “the moon festival” as it is celebrated when the moon is believed to be the 4. (big) and fulles
27、t.Chinese people celebrate the Mid-Autumn Festival 5. many traditional and meaningful activities, such as eating dinner with family, hanging lanterns, guessing lantern riddles, and worshipping the moon.Since 2008, Mid-Autumn Festival 6. (be) a3-day public holiday in mainland China.New celebrations h
28、ave developed in recent years.The younger generations prefer 7. (travel), surfing the Internet, and using smart phone apps to celebrate with their families.Moon cakes are the must-eat Mid-Autumn food in China.They are a kind of traditional Chinese pastry.Chinese people regard the roundness of moon c
29、akes as a symbol of reunion and 8. (happy)Other foods eaten during the festival are harvest foods, such as crabs, pumpkins, and grapes.People enjoy them at their freshest and most nutritious.Festival food traditions are also changing.The younger generations have 9. (they) own ideas about what should
30、 be eaten.Most of them dont like moon cakes, and prefer to eat 10. they like.【语篇解读】本文介绍了中秋节,中国人用许多传统而有意义的活动来庆祝中秋节。对中国人来说,中秋节意味着一家团聚、和平。1celebrated考查非谓语动词。分析句子可知,本句要用非谓语动词,celebrate的逻辑主语是“harvest festival”,二者为被动关系,即庆祝丰收的节日,故应填过去分词celebrated。2takes考查时态。本句叙述的是客观事实,应用一般现在时,且主语是“The festival”,故谓语动词应用第三人称
31、单数,take place 意为“发生;举行”,故填takes。3the考查冠词。序数词second前要加定冠词the。4biggest考查形容词。根据后面的“and fullest”,可知本空应填big的最高级biggest。5with考查介词。分析语境可知,本句应填介词with,表示“以的方式”。6has been考查时态。根据时间状语“Since 2008”可知,本句应用现在完成时,且主语“the Mid-Autumn Festival”为单数,故本空应填 has been。7travelling考查非谓语动词。根据后文surfing用的是ing形式故此处也采用prefer doing sth.的用法,意为“更愿意做某事;更喜欢做某事”,故本空应填动名词travelling作prefer的宾语。8happiness考查名词。根据and前的名词reunion可知,本句应填名词happiness作介词of的宾语。9their考查代词。本空修饰名词ideas,故应填形容词性物主代词their。10what考查宾语从句。分析句子可知,eat后面的宾语从句中的动词like缺少宾语,故本空应填what。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有