ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:26 ,大小:103.50KB ,
资源ID:346039      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-346039-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省许昌、济源、平顶山三市2021届高三英语上学期第一次质量检测联考试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省许昌、济源、平顶山三市2021届高三英语上学期第一次质量检测联考试题(含解析).doc

1、河南省许昌、济源、平顶山三市2021届高三英语上学期第一次质量检测联考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A

2、、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man decide to do this afternoon?A. Have a leisure walk in the park.B. Go boating with the woman.C. Hang out with his sister.2. What does the man probably want to do?A. Ask for a pay raise.B. Start his own business.C. Find a h

3、igher-paying job.3. What is most probably the man?A. A teacher. B. A singer. C. A doctor.4. Where are the speakers?A. At their house. B. In the garden. C. On the street.5. What are the speakers talking about?A. The weather. B. Driving skills. C. An accident.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或

4、独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. When did the woman get up?A. At about 2:00 am B. At about 5:00 am. C. At about 8:00 am.7. What does the man think of the womans study method?A. Helpful. B. Special. C. Unwise.听下面一段对话,回答第

5、8和第9两个小题。8. Where will the project team meeting be held?A. In Chicago. B. In London. C. In Toronto.9. What will the man do next?A. Pick up Jim. B. Attend a meeting. C. Book a flight ticket.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What caused the mans illness?A. He kept the air conditioner on. B. He slept with the

6、window open.C. He studied for the test the whole night.11. What is the relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Sister and brother. C. Teacher and student.12. Why does the man refuse to see the doctor today?A. He has a test to take today. B. He is afraid of seeing doctors.C. He will a

7、ttend a birthday party.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What did the man do at the Golden Corral?A. He picked strawberries. B. He had a big meal. C. He attended a class.14. What is the mans problem according to the woman?A. Eating too much ice cream. B. Eating too fast every meal. C. Eating too much meat.1

8、5. How much weight did the man put on in the past half a year?A. 10 pounds. B. 15 pounds. C. 25 pounds. 16. Why was the day on the beach memorable for the woman?A. She did many interesting things. B. She ate a lot of delicious seafood.C. She had a great time with her family.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17.

9、 What area has the hurricane stricken?A. North Carolina. B. South Carolina. C. Northern Florida.18. How was the hurricane on Thursday compared to that on Wednesday?A. It traveled more slowly. B. It was more powerful. C. It lasted much longer.19. What happened to the man who was dead?A. Debris hit hi

10、s house. B. A tree fell onto his house C. Heavy rain washed down his house. 20. What is the speakers purpose in giving this talk?A. To give some suggestions. B. To warn about dangers. C. To report a hurricane.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。4 Must-Read Book

11、s for Dog LoversA Big Little Life, by Dean R. KoontzTrixie, an amazing dog,entered author Dean Koontzs life and changed his world forever, even inspiring him to write this, his very first nonfiction! Trixie was three years old when she came into Dean Koontz and his wife, Gerdas life. It wasnt long b

12、efore her happiness, her joy for life, and her incredible intelligence changed their lives forever.Unlocking the Genius of a Dog, by John W. Pilley, Jr. & Hilary HinzmannThis is not a virtual story. Not only will this book surprise you with the details about Chaser, a dog that has a super ability of

13、 literacy (识字), but it displays how to teach your own dog the same way! When John Pilley, a retired psychology professor, got a Border Collie puppy named Chaser, he quickly learned that communication between dogs and humans wasnt as limited as typically believed.The Art of Racing in the Rain, by Gar

14、th SteinYoull laugh, youll cry, youll be surprised at the true beautiful relationship between Stein and his dog, Enzo. The Art of Racing in the Rain is told from the unique view of Enzo, with both human-like thoughts and a dogs natural drive and instinct (本能).The Dog Only a Family Could Love, by Lar

15、ry LevinIn 2002, Larry Levin and his sons took their badly ill cat to the vet (兽医) to be put to sleep. What began as the worst day ever quickly took a tum when a dog, missing an ear, his face covered in scars from an early life, walked right up and stole their hearts. This is the true story of Oogy,

16、 the desperate fight to save his life, and the family that gave him the loved forever home hed always deserved.1. Which dog is able to know words?A. Chaser.B. Trixie.C. Enzo.D. Oogy.2. Which book tells a story from the dogs view?A. A Big Linle Life.B. Unlocking the Genius of a Dog.C. The Art of Raci

17、ng in the Rain.D. The Dog Only a Family Could Love.3. What do these 4 books have in common?A. They are all about an adopted dog.B. They all tell true stories.C. Dog lovers must have read them.D. Dogs in the books are all intelligent.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文,文章为狗狗爱好者推荐了四本必读的书籍。【1题详解】细节理解题。根据

18、第二本书的介绍,“Not only will this book surprise you with the details about Chaser, a dog that has a super ability of literacy (识字),but it displays how to teach your own dog the same way”(这本书不仅以关于Chaser的细节让你惊讶,这是一只有识字超能力的狗,而且它还展示出,如何用同样的方式去教你自己的狗),由此可知,Chaser是可以识字的。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三本书的介绍,“TArt of Racing

19、 in the Rain is told from the unique view of Enzo, with both human-like thoughts and a dogs natural drive and instinct”(The Art of Racing in the Rain是从Enzo的视角被讲述的,他既有人类的思维,又有狗的本能)可知 ,The Art of Racing in the Rain的作者是从狗的视角来写这本书的。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一本书中,“ her incredible intelligence changed their live

20、s forever.”(她聪明永远地改变了他们的生活),第二本书中“a dog that has a super ability of literacy ”(一只有识字超能力的狗),第三本书中“with both human-like thoughts”(有着人类一样的思维),及第四本书中“This is the true story of Oogy, the desperate fight to save his life, and the family that gave him the loved forever home hed always deserved.”(这是小狗Oogy的真

21、实故事,是它为挽救作者及全家人的生命而进行的卓绝的斗争,而这一家人也给了它值得拥有的家)可知,这四本书的狗都是聪明的,都在主人的生活中起着重要的作用。故选D。【点睛】BSacagawea was not afraid. Although she was only 16 years old and the only female in an exploration group of more than 45 people, she was ready to courageously make her mark in American history.In 1803, President Thom

22、as Jefferson bought more than 825,000 square miles of land from France. To explore this new part of the country, Jefferson sent Lewis and William Clark on a two-year journey to report on what they found. They needed local guides to help them through this unknown territory.Born to a Shoshone chief ar

23、ound 1788, Sacagawea had been kidnapped (绑架) by an enemy tribe when she was about 12, then sold to a French-Canadian trapper. When the trapper was hired as a guide for Lewis and Clarks expedition in 1804, Sacagawea also joined as an interpreter to talk to Native-American people on their 8, 000-mile

24、journey.Sacagawea soon became a respected member of the group. She was skilled at finding plants for food and medicine to help keep the explorers alive. When a boat capsized (翻) on the Missouri River as they were crossing into what is now Montana, Sacagawea saved important books and much-needed supp

25、lies. When they needed horses to cross rough area, she convinced a Shoshone tribeled by her long-lost brotherto give them some. She was so esteemed by Lewis and Clark that when they reached the Pacific Ocean in November 1805, Sacagawea was asked to cast her vote for where they should build a fort (营

26、地).Sacagawea proved herself again after the group took a different route home through what is now Idaho. As they passed through her homeland, Sacagawea remembered Shoshone trails from her childhood and helped the expedition find their way through. Clark even praised her as his “pilot”.She received n

27、o pay for her services and died on December 20, 1812. But Sacagaweas bravery and skill live on in the expeditions journals, which are full of praise for the 16-year-old Shoshone girl who guided the most famous American expedition of all time.4. Why did the explorers hire Sacagawea?A. To do trade.B.

28、To fight the enemy.C. To be safer.D. To help communicate.5. What does the underlined word “esteemed” in Paragraph 4 mean?A. Respected.B. Suspected.C. Influenced.D. Promoted.6. What do you think of Sacagaweas role in the expedition?A. Active.B. Irreplaceable.C. Tricky.D. Unreliable.7. What is the pas

29、sage mainly about?A. A special honor.B. A great expedition.C. An outstanding girl.D. An unknown territory.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述女孩Sacagawea帮助探险队成功探险的故事。【4题详解】细节理解题。根据第三段“Sacagawea also joined as an interpreter to talk to Native-American people on their 8, 000-mile journey.(Sacagawea

30、也作为翻译加入,在他们8000英里的旅程中与印第安人交谈。)”可知,探险家雇佣Sacagawea目的是帮助他们和当地印第安人交流。故选D。【5题详解】词义猜测题。根据划线单词后半句“when they reached the Pacific Ocean in November 1805, Sacagawea was asked to cast her vote for where they should build a fort (营地).(当他们在1805年11月到达太平洋时,Sacagawea被要求投票决定他们应该在哪里建造营地。)”可推知,Sacagawea受到Lewis 和Clark的

31、尊敬,他们才会要求Sacagawea决定在哪里露营;由此可知,划线单词“esteemed”的意思是repected“尊敬”之意,故选A。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段描述“Sacagawea proved herself again after the group took a different route home through what is now Idaho. and helped the expedition find their way through. Clark even praised her as his “pilot”.( Sacagawea再次证明了自己的能

32、力,她的团队选择了一条不同的路线,穿过现在的爱达荷州回家。当他们经过她的家乡时,Sacagawea想起了她童年时在Shoshone部落留下的的足迹,并帮助探险队找到了道路。Clark甚至称赞她是他的“领航员”。)可知,Sacagawea在探险活动的地位是无可替代的。故选B。【7题详解】主旨大意题。阅读文章,并根据第一段“Sacagawea was not afraid. Although she was only 16 years old and the only female in an exploration group of more than 45 people, she was re

33、ady to courageously make her mark in American history.(Sacagawea并不害怕。尽管她只有16岁,是一个由45多人组成的探险队中唯一的女性,但她准备勇敢地在美国历史上留下自己的印记。)”和最后一段“But Sacagaweas bravery and skill live on in the expeditions journals, which are full of praise for the 16-year-old Shoshone girl who guided the most famous American expedit

34、ion of all time.(但是,Sacagawea的勇敢和技巧一直保存在探险队的日记中,日记中充满了对这位16岁的Shoshone少女的赞扬,她领导了美国有史以来最著名的探险队。)可知,本文讲述女孩Sacagawea帮助探险队成功探险的故事,由此可知,选项C. An outstanding girl.( 一个杰出的女孩。)切题。故选C。CAt CES (Consumer Electronics Show) 2020, one of the more well-represented gadget (小器具) categories was definitely consumer robo

35、tsbut none was more adorable than a new robot pet from industrial robot startup Elephant Robotics.This robot pet is a fully autonomous companion that can respond to touch and voiceand even play with toys, and its hard not to love the thing after spending even just a brief amount of time with it. Mar

36、scats pedigree (血统) is a bit unusual, since Elephant Robotics is focused on building whats known as “cobots”, or industrial robots that are designed to work alongside humans in settings like factories or assembly (装配) plants.Elephant Robotics, which was founded in 2016, already produces three lines

37、of these cooperative robots and has sold them to customer companies around the world, including in Korea, the U. S. , Germany and more.This new product is designed for the home, however, not the factory or the lab. Marscat is the startups first consumer product, but it obviously benefits immensely f

38、rom the companys expertise and experience in their industrial robotics business. Marscat walks, runs, sleeps, sits. stretches, bites nails and even buries litter although she wont produce any waste. It may express different emotions by different meows (喵) or gestures. Marscat is unique from its eyes

39、,body to personality. It has six characters which can be changed. She may be energetic or lazy,social or shy. Her personality develops through the way the users pet her.While Marscat provides that kind of functionality out of the box, its also customizable and programmable by the user. Inside, its p

40、owered by a Raspberry Pi, and it ships with Marscat SDK, which is an open software development library that allows you to fully control and program all of the rohats functions. This makes it an interesting gadget for STEM (Science, technology. engineering, math) education and research, too.8. How do

41、es Marscat differ from cobots?A Cobots is used more widely.B. Marscat is for family company.C. Marscat is more difficult to operate.D. Cobots is a good housework helper.9. What can we infer about Marscat from Paragraph 4?A. It is like a real cat.B. It has unchanged personality.C. It can speak to its

42、 owner if necessary.D. Its litter box needs cleaning regularly.10. What does the underlined word “library” in the last paragreph refer to?A. A bookstore.B. A control room.C. Marscat SDK.D. A Raspberry Pi.11. Whats the authors attitude to Marscats future?A. Questioning.B. Conservative.C. Prejudiced.D

43、. Confident.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款新的机器宠物火星猫。【8题详解】细节理解题。根据文章第四段“This new product is designed for the home,( 这款新产品是为家庭设计的)”可知,火星猫与合作机器人不同之处在于火星猫是供家庭陪伴的机器宠物。故选B。【9题详解】推理判断题。根据文章第四段“Marscat walks, runs, sleeps, sits. stretches, bites nails and even buries litter although she wo

44、nt produce any waste. It may express different emotions by different meows (喵) or gestures. Marscat is unique from its eyes,body to personality. It has six characters which can be changed. She may be energetic or lazy,social or shy. Her personality develops through the way the users pet her. (火星猫会走,

45、会跑,会睡,会坐。伸展四肢,咬指甲,甚至掩埋垃圾,尽管她不会产生任何废物。它可以通过不同的喵喵声或手势表达不同的情绪。火星猫从眼睛、身体到人格都是独一无二的。它有六个可以更改的字符。她可能精力充沛,也可能懒惰,也可能害羞。她的个性是通过用户抚摸她的方式发展起来的。)”可推断,宠物火星猫像一只真正的猫。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据文章最后一段划线词的前句“Inside, its powered by a Raspberry Pi, and it ships with Marscat SDK,(内部由 Raspberry Pi驱动,还装有MarsCat SDK(软件开发工具包)”可知,这

46、个开源软件开发库即指代前面的MarsCat SDK(软件开发工具包)。故选C。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“This makes it an interesting gadget for STEM (Science, technology, engineering, math) education and research, too.(这也使它成为STEM(科学、技术、工程、数学)教育和研究的一个有趣的小工具。)”可知,火星猫可作为教育和研究工具。从而推断,作者对火星猫的未来具有信心。故选D。DWildlife in New York City tends to be headl

47、ine news. These animals admirable ability to live with humans in peace draws our attention and sympathy. Yet, what most New Yorkers dont even know is that another animal, the Quaker Parrot, has invaded (入侵) the city with surprising results.Quaker parrots originally came from the mild regions of Arge

48、ntina and Brazil. The details related to the birds arrival to the U. S. have become a thing of legend. During the 1960s, workers at JFK International Airport reported that the parrotsthen products of the pet tradeescaped from broken shipping trunks (箱子). Others say the birds escaped from their homes

49、 or were intentionally released by their owners, some of whom may have been unprepared to deal with the birds unpleasant screams. Either way, the birds have now infiltrated (渗透) all five districts in New York within the last five years. Theyve also expanded into the lower Hudson Valley and major cit

50、ies around the U. S.Each bird is born knowing how to build a nest, although this skill is adjusted slightly with age and experience. The birds use their soft feet to build these free-standing nests in between tree forks. Nest structures can grow to the size of a refrigerator, housing up to 200 pairs

51、 of birds. Each nest can weigh more than a ton.Unfortunately, these parrots unique habit of building nests on public facilities can cause their homes to catch fire, taking down the electrical network. Con Edison, New York Citys energy services company, realized about 14 years ago that these nests we

52、re behind a series of Power outages (停电) in Brooklyn. So the company partners with wildlife specialists to carefully remove nests from dangerous areas before they become a security risk.Despite the challenges these parrots present for the public, they are one of the few invasive species stories with

53、 a fairly happy outcome. The parrots seem to pose no risk of overpopulating the neighborhood or outcompeting native species for food. And public service corporations arrange special teams to keep equipment free from birds, and the parrots have become a largely welcomed addition to New Yorks wildlife

54、 scene.12. What do we know about Quaker parrots according to the passage?A. They have charming voices.B. They are from South America.C. They are only active in New York.D. Their nests look like a refrigerator.13. Whats special about Quaker parrots?A. Size.B. Screams.C. Popularity.D. Nest building.14

55、. What does the last paragraph mainly tell us?A. The birds are welcome.B. The birds need protection.C. The birds are in danger.D. The birds are trouble makers.15. Which of the following can be the best title for the text?A. Magical Birds Nest.B. Prefer Jungle to Buildings?C. Parrots Living in Urban

56、Jungle.D. Help Parrots Survive in Cities?【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种不明来历的鹦鹉无意中入侵到纽约城,出乎意料的是,鹦鹉受到了人们的欢迎,它们在城市里生存了下来。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段,“Quaker parrots originally came from the mild regions of Argentina and Brazil.”(这种鹦鹉最初是来自阿根廷和巴西),可知,阿根廷和巴西都属于南美洲,因此这种鹦鹉最初来自南美。故选B。【13题详解】细节理解

57、题。根据文章第四段,“Unfortunately, these parrots unique habit of building nests on public facilities can cause their homes to catch fire, taking down the electrical network”(不幸的是,这些鹦鹉在公共设施上筑巢的独特习惯可能会导致它们的房子着火,破坏电网),可知,这些鹦鹉的建巢习惯是独特的。故选D。【14题详解】主旨大意题。根据最后一段的主要内容,“public service corporations arrange special tea

58、ms to keep equipment free from birds, and the parrots have become a largely welcomed addition to New Yorks wildlife scene.”(公共服务公司还安排了专门的团队来保护设备免受鸟类的侵害,鹦鹉已经成为纽约野生动物界非常受欢迎的新成员),可知,本段主要讲了这种鹦鹉在纽约城受到了人们的欢迎。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段最后一句,“what most New Yorkers dont even know is that another animal, the Qua

59、ker Parrot, has invaded (入侵) the city with surprising results.”(大多数纽约人不知道的是,另一种动物,the Quaker 鹦鹉,带着很出人意料的结果入侵了纽约城),本句引出文章主题,所以本文主要讲“鹦鹉入侵纽约城”的事件经过,再结合下文内容,可以判断出文章的标题为“生活在都市丛林中的鹦鹉”。故选C。【点睛】第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The aging process affects the human body in many way

60、s. One thing that happens to all of us as we age is muscle loss. Some experts say it can start as early as age 30. In fact, muscle loss may be a natural part of aging. _16_. It is better to start strength training when you are younger and in good health.But what exactly is “strength training”? Simpl

61、y put, strength training is an activity that makes ones muscles stronger. Here are reasons to start your strength training today.Develop strong bones_17_ which can increase the thickness or density of bones and reduce your risk of developing osteoporosis (骨质疏松症) a disease that weakens bones, making

62、them easy to break._18_Strength training can help you to take control of your weight and even lose weight. Muscle weighs more than fat. But muscle increases your metabolism (新陈代谢), and a higher metabolism helps you burn more calories.Improve your quality of lifeStrength training can improve your abi

63、lity to do everyday activities. For example, having stronger muscles makes it easier to lift and move things. Strong muscles can improve your balance. _19_. As we age, this can greatly add to your quality of life.Improve your thinking skillsMayo Clinic says some research shows that regular strength

64、training, when combined with other kinds of exercise, has good results. _20_.A. Then, let it aloneB. Manage your weightC. Enhance the value of weight lossD. But you can do some things to slow it downE. Strength training puts pressure on your bonesF. It may help older adults understand and learn bett

65、erG. So, your risk of falling or getting injured may be lessened【答案】16. D 17. E 18. B 19. G 20. F【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了力量训练给人们带来的积极影响。【16题详解】根据上文“In fact, muscle loss may be a natural part of aging.(事实上,肌肉的丧失可能是衰老的自然现象。)”可知,肌肉丧失是无法逆转的。下文“It is better to start strength training when you are younger and

66、 in good health.(最好在你年轻、身体健康的时候就开始力量训练。)”说明,我们对于肌肉丧失这个问题还是可以做一些事情来减缓的。D选项But you can do some things to slow it down.但你可以做些事情让它慢下来。符合上下文意。故选D项。【17题详解】根据小标题“Develop strong bones(发展强健的骨骼)”可知,填空处应与骨骼(bones)的相关论述有关。E选项Strength training puts pressure on your bones(力量训练会压迫你的骨骼)符合段落语境。故选E项。【18题详解】下文“Strengt

67、h training can help you to take control of your weight and even lose weight.(力量训练可以帮助你控制体重,甚至减肥。)”说明力量训练可以有效帮助自己管理体重。B选项Manage your weight(管理你的体重)为本段的小标题。故选B项。【19题详解】上文“Strong muscles can improve your balance.(强壮肌肉可以提高你的平衡感。)”说明强壮肌肉提高平衡感后能够减少摔倒的风险。G选项So, your risk of falling or getting injured may b

68、e lessened(因此,你摔倒或受伤的风险可能会降低。)可知,摔倒和受伤的风险降低都和拥有强壮肌肉有关,符合文意。故选G项。【20题详解】根据小标题“Improve your thinking skills(提高你的思维能力)”可知,肌肉训练可以帮助思维能力的提升。F选项It may help older adults understand and learn better.(它可以帮助老年人更好地理解和学习。)可知,思维能力的提高包括了两个方面理解和学习,因此F选项符合文意。故选F项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅

69、读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Stan Lee tried many different jobs as a teenager but found his real interest when he began work for Timely Comics in 1939. He soon _21_ to be editor-in-Chief and introduced a range of idols and hugely popular _22_.In the 1950s the company _23_ its name to Marvel, a

70、nd Stan Lee was given the job of _24_ a series of new comic-book characters that would compete.Stan already had a few ideas that he was keen to _25_, and so introduced The Fantastic Four to comic-reading Americans. The new heroes were an immediate _26_, and Stan Lee could see that with careful and d

71、etailed planning, the new market could be well _27_ by Marvel.As the new market _28_, Stan Lee persevered with his ideas, and _29_ a new approach to storytelling through comics. Stan could see that comic-book fans wanted more than just illustrated stories.These new fans wanted to be part of a commun

72、ity where they felt _30_ in the whole process of comic book creation. Stan made it and fans soon developed a _31_ to particular writers or artists they favored. In cooperation with others, Stan introduced Iron Man, the X-Men, Doctor Strange, and Daredevil and so on. These superheroes _32_ Marvels si

73、ngle most successful comic-book character-Spiderman.1981 _33_ Stan Lee move to California and take charge of Marvels TV and movie interests. Stans energetic and uncompromising approach to the film industry made Marvel a (an) _34_ name. Fans worldwide _35_ awaited each new film, and Stan could enjoy

74、the _36_ that success brought.Stan Lee was the _37_ of many new ideas, but making the ideas work was the hardest part. Taking an idea, or a dream, and making it _38_, require hard and constant work. Enjoy the process of _39_ your dreams. Let your ideas and creativity flow, and you will _40_ yourself

75、, Stan Lee said.21. A. roseB. decidedC. hopedD. promised22. A. listsB. labelsC. charactersD. employees23. A. showedB. changedC. donatedD. recommended24. A. actingB. evaluatingC. buyingD. creating25. A. hideB. findC. developD. compare26. A. hitB. fanC. guidanceD. failure27. A. madeB. followedC. prepa

76、redD. served28. A. quitB. frozeC. grewD. declined29. A. gave in toB. came up withC. looked down orD. got rid of30. A. trappedB. relievedC. involvedD. depressed31. A. mercyB. memoryC. disgustD. devotion32. A. removedB. includedC. explainedD. accepted33. A. sawB. madeC. heardD. helped34. A. commonB. i

77、gnoredC. mysteriousD. well-known35. A. seldomB. eagerlyC. occasionallyD. helplessly36. A. gloryB. envyC. stressD. competition37. A. aimB. sourceC. partnerD. opponent38. A. realB. nearC. clearD. fit39. A. liftingB. refreshingC. realizingD. designing40. A. helpB. behaveC. protectD. surprise【答案】21. C 2

78、2. C 23. B 24. D 25. C 26. A 27. A 28. C 29. B 30. C 31. D 32. B 33. A 34. D 35. B 36. A 37. B 38. A 39. C 40. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国著名漫画创作者斯坦李一手将漫威漫画公司打造为全世界最为成功的动漫王国。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:他希望很快就能成为主编,并引入一系列偶像和广受欢迎的角色。A. rose升起;B. decided决定;C. hoped希望;D. promised答应。根据“ but found his real interest whe

79、n he began work for Timely Comics in 1939.”以及“ introduced a range of idols and hugely popular 2.”可知,斯坦李希望自己能够成为一名主编。hope to do sth.希望做某事。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:他很快就希望能成为主编,并引入一系列偶像和广受欢迎的角色。A. lists名单;B. labels标签;C. characters角色;D. employees员工。根据“and Stan Lee was given the job of _4_ a series of new

80、comic-book characters that would compete.” 斯坦李希望引入一系列偶像和广受欢迎的角色。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:在20世纪50年代,该公司更名为漫威,斯坦李被赋予了创造一系列新的漫画人物来与之竞争的任务。A. showed展示;B. changed改变;C. donated捐赠;D. recommended推荐。根据“Stan Lee tried many different jobs as a teenager but found his real interest when he began work for Timely Co

81、mics in 1939.”可知,斯坦李工作的Timely Comics公司更名为Marvel。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:在20世纪50年代,该公司更名为漫威,斯坦李受命创作一系列具有竞争力的新漫画人物。A. acting表演;B. evaluating评估;C. buying买;D. creating创造。根据“a series of new comic-book characters that would compete.”可知,斯坦李创作出具有竞争力的新作品。故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:斯坦已经有了一些他渴望发展的想法,所以把神奇四侠介绍给了喜欢读漫

82、画的美国人。A. hide隐藏;B. find发现;C. develop发展;D. compare比较。根据“and so introduced The Fantastic Four to comic-reading Americans.”可知,斯坦李已经有了很多想尝试开发的想法。故选C。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:新的英雄人物立刻大受欢迎,斯坦李意识到,只要经过仔细细致的计划,漫威完全可以开拓新的市场。A. hit成功;B. fan爱好者;C. guidance 指导;D. failure失败。斯坦李所创作的新的英雄人物立刻大受欢迎。故选A。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:新

83、的英雄人物立刻大受欢迎,斯坦李意识到,只要经过仔细细致的计划,漫威完全可以开拓新的市场。A. made形成;B. followed跟随;C. prepared准备;D. served服务。根据“careful and detailed planning”这里指公司开拓新的市场。故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:随着新市场的发展,斯坦李坚持自己的想法,想出了一种通过漫画讲故事的新方法。A. quit放弃;B. froze冻结;C. grew成长;D. declined下降。根据“the new market could be well _7_ by Marvel.”可知,新的市场不断

84、的成长和发展。故选C。【29题详解】考查动词短语词义辨析。句意:随着新市场的发展,斯坦李坚持自己的想法,想出了一种通过漫画讲故事的新方法。A. gave in to屈服;B. came up with跟上;想出;C. looked down on轻视;D. got rid of去除。根据“Stan could see that comic-book fans wanted more than just illustrated stories.”可知,斯坦李想出了一种通过漫画讲故事的新方法。故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:这些新粉丝想成为这个圈子的一员,他们觉得自己参与了漫画创作的

85、整个过程。A. trapped陷入;B. relieved欣慰;C. involved卷入;参与;D. depressed沮丧。根据“These new fans wanted to be part of a community”可知,让粉丝参与到漫画创作的整个过程。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:斯坦成功了,粉丝们很快就对他们喜欢的作家和艺术家,产生了浓厚的兴趣。A. mercy仁慈;B. memory记忆;C. disgust厌恶;D. devotion献身;忠诚。根据“Stan made it”可知,由于粉丝们参与创作过程,粉丝们很快就对他们喜欢的作家和艺术家,产生了浓厚的

86、兴趣。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:这些超级英雄包括漫威最成功的漫画人物蜘蛛侠。A. removed去除;B. included包括;C. explained解释;D. accepted接受。根据“In cooperation with others, Stan introduced Iron Man, the X-Men, Doctor Strange, and Daredevil and so on.”可知,这些超级英雄包括最为成功的蜘蛛侠。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:1981年见证了斯坦李搬到加州,负责漫威的电视和电影业务。A. saw看见;见证;B.

87、made形成;C. heard听到;D. helped帮助。这里指1981年见证了斯坦李的一系列事情。故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:斯坦对电影业充满活力和毫不妥协的态度使漫威闻名遐迩。A. common常见的;B. ignored忽视的;C. mysterious神秘的;D. well-known出名的。根据“Stans energetic and uncompromising approach to the film industry”可知,斯坦对电影业的热情和毫不妥协的态度使漫威公司非常出名。故选D。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:全世界的影迷都热切期待着每一部新电

88、影,而斯坦可以享受成功带来的荣耀。A. seldom很少;B. eagerly急切地;C. occasionally偶尔地;D. helplessly无助地。根据“Stans energetic and uncompromising approach to the film industry made Marvel a (an) _14_ name.”可知,由于公司的出名,使得粉丝们热切期待新的电影。故选B。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:全世界的影迷都热切期待着每一部新电影,而斯坦可以享受成功带来的荣耀。A. glory荣耀;B. envy嫉妒;C. stress压力;D. compe

89、tition竞争。根据“Stans energetic and uncompromising approach to the film industry made Marvel a (an) _14_ name.”和“that success brought.”可知,斯坦李享受成功带来的荣耀。故选A。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:斯坦李是许多新想法的源泉,但将这些想法付诸实践是最困难的部分。A. aim目标;B. source来源;C. partner伙伴;D. opponent对手。根据上文可知,斯坦李是许多新想法的源泉。故选B。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:把一个想法或梦

90、想变成现实,需要不断的努力。A. real真正的;B. near附近的;C. clear清晰的;D. fit合适的。根据“require hard and constant work.”要把梦想变为现实,需要不断努力。故选A。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:享受实现梦想的过程。A. lifting举起;B. refreshing提神;C. realizing意识到;实现;D. designing设计。根据“your dreams”可知,斯坦李认为我们要享受实现梦想的过程。故选C。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:斯坦李说:“让你的想法和创造力奔涌而出,你会让自己大吃一惊。”A. he

91、lp帮助;B. behave表现;C. protect保护;D. surprise惊讶。根据“Let your ideas and creativity flow,”可知,自己为自己的想法和创造力奔涌而出吃惊。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。An unmanned Chinese spacecraft left Earth on Thursday on the year-long trip to the planet Mars. The launch marks the _41_ (begin) of on

92、e of Chinas most important space missions yet.Chinas national space agency launched the spacecraft, _42_ (call) Tianwen-1, from the Wenchang Spacecraft Launch area on Hainan Island. Hundreds of people were watching and cheering as it _43_ (send) into the sky. Once it begins orbiting the planet, a pr

93、obe (探测器) will leave the spacecraft and attempt to reach the Utopia Planitia area of Mars. They say _44_ vehicle will explore the planets surface for about three months.A successful landing would make China only the second nation to place a spacecraft on the Martian planet. The USA _45_ (land) eight

94、 probes on Mars since 1976. China would also be the first to _46_ (successful) orbit, land and deploy (调动) a vehicle in the same mission.This is Chinas first _47_ (independence) mission to Mars. A 2011 mission failed when a Russian rocket _48_ carried a Chinese orbiter had problems after launch, and

95、 was unable _49_ (escape) the Earths orbit.Last year, Chinas Chang e-4 spacecraft became the first to make a landing _50_ the far side of the moon. The Tianwen-l is the third mission to Mars this year.【答案】41. beginning 42. called 43. was sent 44. the 45. has landed 46. successfully 47. independent 4

96、8. which/that 49. to escape 50. on【解析】这是一篇说明文。文章介绍了中国“天问一号”宇宙飞船的发射成功以及相关航天知识。【41题详解】考查名词。句意:这次发射标志着中国迄今最重要的太空任务之一的开始。根据空格前定冠词the可知,此处应填begin的名词名词形式beginning作宾语。故填beginning。【42题详解】考查动词过去分词。句意:中国国家航天局从文昌航天发射基地发射了名为“天问一号”的宇宙飞船。call“称呼”是动词,与所修饰的名词spacecraft之间是被动关系,所以应用其过去分词作后置定语。故填called。【43题详解】考查动词被动语态

97、。句意:当它被送上天空时,成百上千人在观看和欢呼。谓语动词send与主语it之间是被动关系,应用被动语态,其结构为be+动词过去分词,因句子为一般过去时,主语是第三人称单数,故填was sent。【44题详解】考查冠词。句意:他们说,这架飞行器将在大约三个月的时间里探索火星的表面。根据句意可知,名词vehicle特指上文提到的事物,需用定冠词限定。故填the。【45题详解】考查动词时态。句意:自1976年以来,美国已经在火星上着陆了8个探测器。根据句中时间状语since 1976可知,此处应用现在完成时,结构为have/has+过去分词,因主语The USA为第三人称单数,主谓一致,故填has

98、 landed。【46题详解】考查副词。句意:中国也将成为第一个在同一任务中成功地运行、着陆和部署飞行器的国家。修饰动词orbit, land and deploy应用副词,故填successfully。【47题详解】考查形容词。句意:这是中国第一个独立的火星任务。根据空格后名词mission可知,此处应填形容词作定语修饰名词,故填independent。【48题详解】考查定语从句引导词。句意:2011年的一次任务失败了,一枚搭载中国人造卫星的俄罗斯火箭在发射后出现了问题,无法脱离地球轨道。分析句子可知,空格处引导非限制性定语从句,关系代词which或that引导定语从句,指物,在从句中作主语

99、。故填which/that。【49题详解】考查动词不定式。句意:2011年的一次任务失败了,一枚搭载中国人造卫星的俄罗斯火箭在发射后出现了问题,无法脱离地球轨道。be able/unable to do sth是固定句型,意为“能或不能做某事”。故填to escape。【50题详解】考查介词。句意:去年,中国的嫦娥四号宇宙飞船成为第一个在月球背面着陆的宇宙飞船。根据句意,结合空格前landing和空格后the far side of the moon可知,此处应表示在月球表面上着陆,on“在上面”符合句意。故填on。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,

100、满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My best friend Jack wearing thick glasses and gray hair is a little quiet boy. People find it d

101、ifficulty to get along with him. However, he is nothing like which he looks like in his mind. Actually, he is often seeing doing sports passionately. And he keeps pursuing what he real likes. For example, he is crazy about his study, which leads to her success. Being a top student in schoolwork do n

102、ot mean he is poor at sports. In fact, he is one of the best basketball player in his school who take part in the national champion last year. Despite of a person of few words, he is active on the playground. In word, Ill learn from him.【答案】1. wearing with2. difficulty difficult3. which what4. real

103、really5. her his6. do does7. player players8. take took9. 去掉of10. word前加a【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了关于作者的朋友Jack的事情。【详解】第一处:考查介词。句意:我最好的朋友杰克戴着厚厚的眼镜,头发花白,是个安静的小男孩。句中,可以戴眼镜,但不可以戴头发,因此不能用现在分词wearing作定语,所以此处用介词with。故将wearing 改成with。第二处:考查形容词。句意:人们发现很难和他相处。句型findit +adj.+ todosth表示“发现做某事是怎么样的”,其中it是形式宾语,后面的动

104、词不定式短语是真正的宾语。故将difficulty 改成 difficult。第三处:考查名词性从句。句意:然而,他一点也不像他心目中的样子。分析句子结构可知,句中缺少宾语,且指物,因此用连接代词what引导宾语从句。故将which 改成 what。第四处:考查副词。句意:他一直在追求他真正喜欢的东西。分析句子结构及原文“real”可知,句中缺少副词修饰动词like,应将形容词real改成副词。故将real 改成 really。第五处:考查人称代词。句意:例如,他对学习很着迷,这导致了他的成功。分析句子结构可知,句子主语为he,句中“他的成功”应用he的所有格his。故将her 改成 his。

105、第六处:考查主谓一致。句意:作为学业尖子生并不意味着他在体育方面很差。分析句子结构可知,主语为动名词短语Being a top student in schoolwork,因此谓语动词用第三人称单数形式。故将do 改成 does。第七处:考查名词的数。句意:事实上,他是学校里最好的篮球运动员之一,去年参加了全国冠军赛。“one of +the +形容词最高级+名词复数”是英语中最高级的固定搭配,表示“是中最之一”,player为可数名词,用复数形式。故将player改成 players。第八处:考查时态。句意:事实上,他是学校里最好的篮球运动员之一,去年参加了全国冠军赛。分析句子可知,此处参加

106、比赛这件事发生在去年,因此用一般过去式。故将take 改成 took。第九处:考查介词。句意:尽管他是个话不多的人,但他在操场上很活跃。分析句子可知,despite of表示尽管用法错误,表示“尽管”的介词或短语为despite和in spite of,此处of多余。故将of去掉。第十处:考查短语。句意:总之,我要向他学习。分析句子可知,此处为固定搭配in a word表示“总而言之”。故word前加a。第二节 书面表达(满分25分)52. 最近你参加了学校举行的“21天好习惯训练营”(21-day Habit Building Camp),请你用英语写一篇短文,介绍你参加活动的情况。内容包括

107、:1. 活动的时间、地点;2. 活动的内容(每天打篮球、跑步等并分享朋友圈);3. 你的收获。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:朋友圈Moments【答案】 Last month, I participated in an activity organized by the school.From December 1 to December 22, my school held an activity named 21-day Habit Building Camp. The activity was held on the school playg

108、round. This activity includes a lot of interesting content. First, each participant must choose a sport he likes, such as playing basketball, running and so on, and then he should insist on completing it every day, and finally he should share it in the Moments.In the past 21 days, my body has become

109、 stronger, I have made many good friends, and the most important thing is that I have developed a good exercise habit.【解析】【分析】本篇书面表达属于记叙文,要求考生用英语写一篇短文,介绍你参加学校举行的“21天好习惯训练营”的情况。【详解】第一步:审题体裁:记叙文时态:根据提示,时态主要为一般过去时,少量一般现在时和现在完成时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 活动的时间、地点;2. 活动的内容(每天打篮球、跑步等并

110、分享朋友圈);3. 你的收获。第二步:列提纲 (重点词组)participate in; hold on; and so on; insist on; develop a good exercise habit; a lot of interesting content; such as第三步:连词成句1.Last month, I participated in an activity organized by the school.2.The activity was held on the school playground. 3.First, each participant must

111、 choose a sport he likes, such as playing basketball, running and so on, and then he should insist on completing it every day, and finally he should share it in the Moments.4.In the past 21 days, my body has become stronger, I have made many good friends, and the most important thing is that I have

112、developed a good exercise habit.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)(供参考)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However

113、, On the contrary, but, Although +clause(从句), In spite of +n/doing, On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1Last month, I participated in an activity organized by the school.(过去分词短语作定语)高分句型2In the past 21 days, my body has become stronger, I have made many good friends, and the most important thing is that I have developed a good exercise habit.(表语从句的运用)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1