1、2015-2016学年上学期高三十月考试 英语试卷考试时间 120分钟 满分 150分 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1. 答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。2. 选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号;非选择题答案使用0. 5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3. 请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区
2、域书写的答案无效。4. 保持卡面清洁,不折叠,不破损。第 I 卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman probably do this afternoon?A. Go to the Olympic Games.B. Stay a
3、t home.C. Visit her friends.2. What happened to the boy today?A. He fought with someone at school.B. He didnt go to school.C. He lied to his teacher.3. Where does the conversation probably take place?A. Inside a cinema. B. In a ticket office. C. Outside a cinema.4. What is true about the woman?A. Sh
4、e likes math now.B. She is very good at English.C. She thinks the man is funny.5. What happened to the woman?A. She wanted to take the 6:00 flightB. She misunderstood the manC. She changed the reservation to 7:00.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听
5、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟。听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many times has the man made dumplings?A. Twice. B. Once. C. Never.7. What does it need to make good dumplings according to the woman?A. Practice. B. A secret recipe. C. Talent.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why didnt the woman see al
6、l of the collections at the museum?A. She spent too much time at one exhibit.B. The museum is too large.C. Only the jade exhibit was open.9. What did the woman like the most?A. The primitive tools of Peking Man.B. The collection of jade from the earliest time period.C. The artistic works from the Qi
7、ng Dynasty.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the man do last night?A. He watched a sports program on TV.B. He invited the woman to see a show.C. He went to the stadium to watch an NBA game.11. How does the woman describe basketball?A. Its a very fast game.B. Its a dull game.C. Its too complicated.12. Wh
8、y does the man ask the woman the last question?A. He wants to take her to an NBA game.B. He wants to change the topic of their discussion.C. He wants to take her to a movie.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why did the man stop the woman?A. To ask her for directions.B. To give her a ticket for speeding.C. To war
9、n her about the kids in the street.14. What was the speed limit where the woman was driving?A. 40 mph. B. 35 mph. C. 25 mph.15. What will happen if the woman goes to traffic school?A. She wont have to pay a fine.B. She wont have to go to court.C. Her insurance wont become more expensive.16. What do
10、we know about school zones?A. There are sometimes children there even on weekends.B. People are more likely to get tickets there.C. They are more dangerous than other areas.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was the main focus of the study?A. How to eat chocolate without gaining weight.B. The health benefit
11、s of eating chocolate.C. The effects of eating chocolate on happiness.18. Who reported the best results?A. People who ate no chocolate at all.B. People who ate a lot of chocolate every day.C. People who ate a moderate amount of chocolate every day.19. What did the researchers say about the study?A.
12、There is still a lot of work to be done.B. Milk chocolate was used in the experiment.C. Eating too much chocolate had no positive impact on health.20. Who might appreciate this news report most?A. People who want to change their diet.B. People who exercise regularly.C. People who already eat chocola
13、te fairly often.第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A. B. C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANASA has recently found a twin Earth in the Milky Way. Scientists said the planet was the closest to Earth that has been seen.Kepler 452b, which has been named Earth 2, is six billion
14、years old. It has a 385-day year and orbits its star at the same distance as us. It is so like Earth that NASA believes it is possible that life once inhabited the planet. Kepler 452b is 60 percent larger in diameter (直径) than Earth. Scientists say that the planet received the same kind of sunshine
15、as we do on Earth. Thus, plants could survive if taken to the planet.Since the planet is 1.5 billion years older than Earth, scientists say it can show a possible future for earth. “If Kepler 452b is indeed a rocky planets, its location could mean that it is just entering an uncontrollable greenhous
16、e period of its climate history.” Said Doug Caldwell, a scientist working on the Kepler Mission.According to Caldwell, the increasing energy from its aging sun might be heating the surface and evaporating any oceans. Kepler 452b could be experiencing now what Earth will undergo more than a billion y
17、ears from now, as the Sun ages and grows brighter.The discovery also gives new hope that alien(外星人) civilizations may exist beyond the Solar System. “We wont be going to this planet but our childrens childrens children might be.” said Jeff Coughlin, another research scientist on the Kepler Mission.T
18、he Kepler space telescope (太空望远镜) has been looking for signs of new worlds outside the Solar System since May 2009, and has so far found more than 4,000 planets. But those planets are either too hot or too cold to sustain life.(注:Kepler Mission NASA 设计的发现类地行星的太空探索任务)21. The following statements abou
19、t Kepler 452b (Earth 2) are all correct except _.A. It has existed for six billion years.B. It is 60% larger in diameter than the earth.C. It has already entered an uncontrollable greenhouse period of its climate historyD. It is the closest planet to the earth.22. The importance of the discovery of
20、Earth2 lies in the fact that Earth2 _. can show a likely future for the earth gives new hope that alien civilizations may exist beyond the Solar System proves that life once inhabited the planet proves that plants can survive on other planets apart from the eartth. is going through now what the eart
21、h will undergo more than a billion years from nowA. B. C. D. 23. What can we infer from the text?A. The earth has existed for about 4.5 billion years.B. Kepler 452b is one of the planets in the Milky Way.C. Doug Caldwel and Jeff Coughlin are both research scientists on the Kepler Mission.D. More tha
22、n 4,000 planets outside the Solar System still cannot sustain life now.BFor traveling foodies, local cuisine is as important as the destination itself when planning a trip. Recently, CNN readers have voted for the top 10 destinations for food lovers.1. Taiwan: 8,242 votesThe islands food is a mix of
23、 the cuisine of the Min Nan(闽南), Teochew(潮州)along with Japanese cooking.There are around 20 streets for snacking in Taipei. And Tainan, Taiwans oldest city, which is often referred to as its food capital.Every time you think youve found the best stinky tofu (臭豆腐) or beef noodle, theres always anothe
24、r Taiwanese food shop that surpasses it.2. Philippines: 1,528 votesFilipino food isnt as well known as the other cuisines on this list, but the country has some delicious dishes of its own.Adobo, for instance, is a dish cooked in every householdin the Philippines. Its Mexican in origin, but Filipino
25、s cook it with some special sauce.Lechon, meanwhile, is the Philippines most popular party guest. An entire pig is roasted over coals, ending with the crisp(脆的), golden-brown skin 3. Italy: 810 votesItalian food has attracted food lovers around the world for centuries,with its famous pizza,pasta and
26、 tomato sauce.Whether you visit Sicily to taste arancini(a kind of rice ball), make a special trip to Naples to sample the worlds best pizza or take a train to Modena to taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano (帕马森干酪), no corner of Italy will leave your stomach disappointed.4. Thailand: 470 vote
27、sWith influences from China, Malaysia, Indonesia, Myanmar and a royal culinary tradition, Thai cuisine is one of the best in the world.The combination of so many herbs and spices in each dish produces complex flavors. Everyones familiar with dishes like green curry and pad Thai(泰式炒面).5. Japan: 443 v
28、otes 6. Malaysia: 265 votes7. Hong Kong: 236 votes 8. India: 205 votes9. Greece: 167 votes 10. Vietnam: 162 votes24. In which of the following places can people taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano”?A. Sicily B. Modena C. Naples D. Mexico25. What does the word “it” in Paragraph 4 refer to?A.
29、Japanese cooking B. a mix of the cuisine of Min Nan and TeochewC. the oldest city in Taiwan-TainanD. the best stinky tofu or beef noodle26. Which of the following was originally from Mexico?A. stinky tofu B. Adobo C. beef noodle D. arancini27. Which of the following statements about the green curry
30、and pad Thai is true?A. They have been cooked by Philippines with special sauces.B. They are a mix of the cuisine of Min Nan and TeochewC. They have complex flavors because of the combination of so many herbs and spices.D. They are roasted over coals, ending with the crisp(脆的), golden-brown skin.CWi
31、th his unique black mane (鬃毛)and impressive stature(身材), 13-year-old Cecil was a popular tourist attraction at the 3.6 million-square-acre Hwange National Park(万基国家公园) in Zimbabwe (津巴布韦).Cecil was head of a pride of lions that includes 12 cubs(幼崽), but the well-known lion was shot and killed in earl
32、y July by American dentist Walter J. Palmer. Cecils death has already sparked an international outcry (强烈抗议) with many calling for an end to hunting endangered animals and for Palmer to be extradited(引渡) to Zimbabwe to stand trial.Professor David Macdonald, the head of the Oxford University research
33、 program that monitored the daily movements of Cecil and dozens of other lions, is deeply saddened by Cecils death. Macdonald hopes the death can inspire the public to take an interest in lion conservation.Macdonald says many of the lions tracked by the program have been shot and killed. “The backgr
34、ound to this story is that there is a crisis for lions throughout much of Africa.” He says.African lion populations have fallen almost 60 percent over the past thirty decades, and as few as 32,000 of them remain in the wild, according to the International Fund for Animal Welfare(国际爱护动物基金会).“And as t
35、roubling as it is, the rarer these hunted animals become, the more hunter s are willing to pay to kill them,” said Jeff Flockedn, the funds North American regional director.In addition to excessive hunting, lions throughout Africa also continue to face threats that include conflicts with local farme
36、rs, loss of habitat and risk of traffic and railway collisions(碰撞).28. Internationally, peoples attitude towards Walter J. Palmers behavior is _.A. Understandable B. Unpardonable C. Unpredictable D. Uncontrollable29. According to the text, how many African lions lived in the wild thirty years ago?A.
37、 80,000 B. 48,000 C. 53,000 D. 60,00030. African lions are facing the following threats except _.A. their conflicts with local farmers.B. the loss of their habitatsC. peoples excessive huntingD. the increase in the number of their natural enemies31. The best title of the text might be _.A. The Death
38、 of Cecil-an African LionAB. The Current state of All African LionsC. The Threats Facing African LionsD. The Appeal for an End to Hunting Endangered AnimalsDAnyone who is afraid of failure and afraid to face challenges will never taste success, so said our professor in marketing. I laughed it off at
39、 that time, but got frightened when it actually happened in my life.I landed in a small city in the Middle East to set up a firm, a world-class car rental firm. Having decided on the project, I earnestly settled in preparation. With a positive mind, I told myself nothing should stop me now, and was
40、more than keen to make it a success.However, the least expected thing happened. Iraq invaded Kuwait. Tension ran high in the region. Eventually the war broke out, and many people fled the country, leaving my firm in deep trouble.As usual, “things become difficult, and every effort seems to bring dis
41、appointment, it can be tempting to lower your expectations or even water down your goals and ambitions.”I was no exception. I thought of running away. I remembered the words of Thomas Edison, “Many of lifes failures are people who did not realize how close they were to succeed when they gave up.”I d
42、ecided to hang on, telling myself, “I am not afraid of challenges and obstacles.” I stayed on through months of uncertainty and insecurity. Finances ran low, and banks could not wait to get their dues. To add to all this, the banks even threatened to take all my vehicles. I felt I made a wrong decis
43、ion to move there. I was now ready to face failure.I was living against all hopes, believing that something good would happen. After 2 months the war ended. My persistence paid off: people started flooding back and the car bookings picked up, five times over.Success comes to the one who dares, even
44、after failure, to think positively and look forward confidently. After all, it is only the experience that makes a man tough. Failure does not mean you will never make it. It means that it will take a little longer. It provides us with a learning experience.32. The main method the author uses to sup
45、port his understanding of his professors viewpoint is _.A. offering analyses B. providing explanations C. making comparisons D. giving examples 33. How did the author feel when the war between Iraq and Kuwait broke out?A. Unconfident B. Indifferent C. Nervous D. Calm34. What does the underlined phra
46、se “water down” in the 4th paragraph probably mean?A. get rid of B. smooth away C. make less forceful D. improve on35. The authors purpose of writing the passage is most likely to _.A. inform B. persuade C. describe D. entertain第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 36 Securi
47、ty Services advise that there have been robberies reported in the East Oxford area, carried out by a group and involving threats of and showing of a knife. The victims have all been young males of student age and appearance who have been walking alone between 7 pm and the early hours of the morning.
48、 37 If possible walk home in a group, not on your own. If someone tries to take something from you by force, it may be best to give it to them, this way it will avoid you getting injured. If someone tries to follow you, make for a public place, such as a shop or a restaurant or walk towards other pe
49、ople. Make lots of noise and use your personal alarm to shock the person. 38 If you need to use your mobile phone on the route, go into a shop or stand with your back to a shop window and constantly survey the area around you. 39 And try not to be too obvious doing it. 40 Keep your head up and while
50、 you should look ahead to avoid unnecessary conflicts, such as a group of young men ahead of you, you should also be aware of everything around you. Whenever possible, use well-lit and busy streets and definitely avoid alleyways(胡同,小巷), wasteland and other quiet short cuts. A. Get ready to fight the
51、 person bravely. B. Walk with confidence and look as though youre on a mission(任务).C. How to prevent the crime in the street?D. Keep the conversation short and to the point.E. Safety on the streets at nights.F. Meanwhile, use this opportunity to make your escape.G. The Crime Prevention Advisor offer
52、s the following advice.第三部分: 英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A. B. C和D)中,选出可以填入的空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。Watson entered Mr. Smiths office. The Boss was a 41 man. He fired people who didnt do well without giving them a second 42 .“Watson,” said Mr. Smith, “this past
53、year your department hasnt earned money. Were going to 43 that department. Its finished. I m sorry, 44 youll have to go.” “But, sirif I just had a little more time. 45 ,I need the job to keep my son at Riverside School.”“Whats that!” said the Boss. “Riverside! I didnt know you had a boy there. Thats
54、 an 46 school for a man with your salary.”“I know, sir. But he likes it there so much! Hes a star trackman (田径运动员) and the best 47 in the school. The boys call him Champ (冠军) there.”The Boss sat perfectly still for a long time- a 48 look in his eyes. Then, suddenly, he said, “We have got to close yo
55、ur 49 , Watson. But you will 50 a new job in another department. It means longer hours-maybe more pay. Now get out. Youre here 51 life.”Watson got out, with 52 in his face. Then the Boss took a 53 from the top drawer of his desk. It was Herbies last letter from Riverside School written a few days be
56、fore he died. He had read it over and over again with sick pain. The letter 54 : I cant say the boys here are any nicer to me than the others were. I guess its the same 55 when youre a cripple (跛脚的人). But dont worry about me, Dad. They have got a good 56 department here. And theres one boy here who
57、is really 57 . Hes a track star and boxing champ and just tops in chemistry. The boys call him Champ. He made them stop throwing my books 58 . And he knocked a boy down who hit me. He is the best friend I 59 had. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something 60 that he wont even k
58、now about. Your son, Herbie41.A. hard B. handsome C. stubborn D. cruel42.A. job B. department C. chance D. post43.A. improve B. drop C. reform D. promote44.A. but B. so C. and D. yet45.A. At the same time B. Ahead of scheduleC. On occasion D. For the moment46.A. well-known B. distant C. expensive D.
59、 ordinary47.A. footballer B. striker C. wrestler D. boxer48.A. excited B. faraway C. determined D. bitter49.A. department B. company C. factory D. branch50.A. get away B. set off C. run out D. take over51.A. for B. on C. to D. of52.A. joy B. bitterness C. surprise D. desperation53.A. book B. letter
60、C. file D. paper54.A. wrote B. read C. told D. printed55.A. everywhere B. anywhere C. somewhere D. nowhere56.A. physics B. mathematics C. biology D. chemistry57.A. tall B. generous C. great D. courageous58.A. away B. off C. over D. around59.A. never B. even C. ever D. already60.A. interesting B. big
61、 C. entertaining D. funny第II卷注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分:英语知识运用 (共两节,满分45分)第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。From Monday to Friday, most people are busy working or studying, but in the evenings and on weekends they are free to relax and enjoy _ 61 (they). Some watch TV_ 62 g
62、o to the cinemas. Others take part in sports. There are many different ways_ 63 (spend) their spare time.Almost everyone has some kind of hobbies. It may be anything from collecting stamps to making model airplanes. Some hobbies are expensive, _ 64 others dont cost anything at all. Some _ 65 (collec
63、t) are worth a lot of money. Others are valuable only to the owners.I know a man who has a coin collection worth $250. He was very happy about his purchase and _ 66 (think) the price was reasonable. _ 67 the other hand, my youngest brother collects matchboxes. He has almost 600 of them but I doubt_
64、68 they are worth any money. However, to my brother they are _ 69 (extreme) valuable. Nothing makes him _ 70 (happy) than to find a new matchbox for his collection.This is what a hobby means, I guess. It is something we like to do in our spare time simply for fun. The value in dollars is not importa
65、nt. We do it for the pleasure it gives.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) 假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号,并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线划掉。修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者从第11处不计分。Last week, we had a class meeting,
66、making a survey about the phenomenon of some students copying from others homeworks and cheating in exams.The survey shows that 98% of the students questioning consider it a matter of honesty. However, 25% of the students think they have too many homework, and their parents and teachers care too muc
67、h for their scores. As result, some of them cant help copy from others to avoid being scolded.In my opinion, this is wrong to copy from others. We students should be honest but try to finish our homework all by ourselves. As for teachers, they had better to offer students different homework and test
68、s depending on our different levels. By doing so, every student can have a sense of accomplishment.第二节 书面表达(满分25分) 假如你是李华。你的好友John给你发来电子邮件说他最近刚去了美国一所中学学习,但对那里的生活很不习惯,为此他感到非常苦恼。请你给他回一封电子邮件,提几点建议。内容要点:1. 尊重当地风俗习惯,积极融入当地人生活;2. 主动和美国学生交流,和他们交朋友;3. 和朋友们一起参加户外运动;4. 注意自己的言行举止,和朋友坦诚相处。注意:1. 词数:100左右;2. 可适当增
69、加细节,以使行文连贯,语意通顺;3. 信的开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear John,Im really glad to hear from you and know how you are getting along. _ Keep in touch. Yours Li Hua参考答案第一部分:听力1-5 BABCB 6-10 BACBC 11-15 CACCA 16-20 ACABC第二部分:阅读理解第一节:21. C. 细节理解题。根据第三段中的“its location could mean that it is just entering an uncontrollable
70、greenhouse period of its climate history.”可知,“它的位置可能意味着它正在进入它的气候历史中不可控制的温室阶段”的说法只是一种推想,而不是已经进入了。句中的“could”是关键词,它表明了一种假想的情况。故答案为C项。22. D. 细节理解题。根据第三段第一句话和第五段第一句话可知,答案应为D项。23. A. 推理判断题。根据第二段第一句话“Kepler 452b, which has been named Earth 2, is six billion years old.”和第三段第一句话中的“Since the planet is 1.5 bil
71、lion years older than Earth,”可以推知答案应为A项。即地球存在的时间是:(6 billion 1.5billion = 4.5 billion)年。其余各项虽然表述是正确答,但都是原文直接提到的内容,不是推断出来的。24. B. 细节理解题。根据第“3”节中的信息“or take a train to Modena to taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano (帕马森干酪)”,可知, 答案应为B项。25. D. 代词指代题。该下划线所在句子意义为:每次你认为你已经发现了最好的臭豆腐或牛肉面,总有一家台湾美餐馆会超越它
72、(即你所发现的你认为是最好的臭豆腐或牛肉面)。故答案应为D项。26. B. 细节理解题。根据第“2”节中第二段的信息“Adobo, for instance, is a dish cooked in every household in the Philippines. Its Mexican in origin,”可知,答案应为B项。27. C. 细节理解题。根据第“4”节中第二段的信息可知,答案应为C项。28. B. 推理判断题。根据文章第三段的内容可知,从国际上来看,人们对于Walter J. Palmer射杀了狮子Cecil的做法很是愤怒。即人们认为他的做法是不可饶恕的。故正确答案应为
73、B项。29. A. 数字计算题。根据第六段中的信息“African lion populations have fallen almost 60 percent over the past thirty decades,”,可知,在刚刚过去的30年里,非洲狮的数量减少了60%,现在仅有32,000头非洲狮生活在野外,由此可以推断,三十年前生活在野外的非洲狮的数量为:32,000 / (1-0.6)= 80,000。故正确答案为A项。30. D. 细节理解题。根据文章最后一段内容可知,答案应为D项。即文中没有提到非洲狮面临的威胁中没有提到非洲狮天敌数量的增加。31. A. 标题判断题。全文主要介
74、绍了美国牙医华特帕尔默(Walter Palmer)7月底在津巴布韦射杀了狮子塞西尔,当时引起了全世界的愤怒, 同时介绍了目前非洲狮的生活状况。所以,A项作为标题最佳。32. D. 推理判断题。本文一开始介绍了作者的教授提出的一个观点,但是当时作者不以为然,但是在今后自己的实际上生活中真正遇到了失败或挑战时,自己才认识到了教授的观点。下文主要通过自己的亲身经历阐述了自己的观点,即通过举例来说明。故正确答案为D想。33. A. 推理判断题。根据第四段中提到的“I was no exception. I thought of running away.”以及第五段中提到的“I felt I mad
75、e a wrong decision to move there.”可知,在伊拉克和科威特发生战争期间,因为作者的生意遭到重创,所以他曾一度很是没有了自信。所以该题答案应为A项。34. C. 词义猜测题。该下划线短语所在的句子含义是:当事情变得困难,所付出的努力带来的是失望时,那么降低自己的期望值或者削弱自己当初的目标或抱负变成诱人的做法。所以,该下划线短语的意思是“削弱”,与C项含义接近。35. B. 主旨大意题。根据全文内容,尤其是文章最后一段可知,作者写这篇文章的意图是在劝说人们面对挑战或失败时要大胆去应对,要有积极的心态。所以答案应为B项。第二节:3640 EGFDB第三部分:英语知识
76、运用第一节 完形填空【语篇导读】:这是一则令人伤感的情感故事。一位名叫Watson的部门负责人,因为其所在部门经营不善,老板要关掉该部门,同时要把他解雇。但是因为儿子在一所名校读书急需用钱,所以Watson恳求老板不要解雇他。当老板得知Watson儿子的情况后,决定让他接管另一个部门,让他永久留下来。其实,老板的儿子已经过世,但是他还不知道。或许是因为老板真心的同情心才让Watson留下来。同情心或许是人与人之间最为宝贵的情感之一。同情心让人与人之间变得更加亲密,更加温情,也更加和谐。41. A.下句中“He fired people who didnt do well without giv
77、ing them”可知,老板是一位“冷酷无情的”人。故答案为A项。此处“hard”意为“(人)冷酷的,无情的(= showing no feeling or sympathy)”。又如:Youre a hard man, Mr. Dawson. 你是个冷酷无情的人,道森先生。42. C. 结合语境,前面说老板是一个冷酷无情的人,此处表达的应是“他总是解雇那些工作没有干好的人,且不给第二次机会(chance)”.43. B. 上文提到,“刚刚过去的一年,Watson负责的部门没有赚钱”,再结合下句“Its finished.”可知,此处表达的是老板要关闭该部门,故正确答案为B项。此处“drop”
78、意为“停止,搁置”。44. A. “Im sorry, but”是一个固定句式,意为“对不起,(但是)”。并列连词but常用语表示歉意的表达后面引起分句,但常常不翻译。45. D. “for the moment”意为“眼下,目前”。句意:眼下,我需要这份工作来(挣钱)维持我儿子在Riverside School就读的费用。46. C. 根据该句中的“salary(薪水)”可知,此处强调的是Riverside School是一所需要费用很高的学校。47. D. 根据下文第57空的“Hes a track star and boxing champ and .”可知,答案应为D项。boxer“拳
79、击手,拳击运动员”。48. B. 结合上下文语境可知,当老板听说了Watson的儿子的情况以后,他静静的做了很长时间,脸上呈现出的应是“若有所思”的表情。“a faraway look”意为“若有所思的表情”。49. A. 根据第二段第一句“ this past year your department hasnt earned money.”可知,答案应为A项。50. D. 根据下文内容可知,老板让Watson留下来,让他去接管(take over)另外一个部门。51. A. “for life”是固定词组,意为“终身,终生”。句意:你可以终身(永远)留在这里。52. C. 根据上下文语境,
80、因为Watson所负责的部门在刚刚过去的一年里没有盈利,老板不但没有解雇他,还让他接管另一个部门,让他永久留下来,这不免让Watson感到“惊讶”(surprise)。53. B. 根据下句“It was Herbies last letter from Riverside School”可知,正确答案应为B项。54. B. 表达“信(报纸、文章)的内容是”,习惯上用read或say。又如:The fist sentence read, “If I should die before you receive the letter”第一句是“假如我在你收到此信以前离开人世,”。55. A. 结合
81、语境可知,此处宜选择A项。句意:我不能说这里的男孩子们比别的男孩子们对我更好。你是一个跛脚的人时,这种情形到处都一样。56. D. 根据下句“Hes a track star and boxing champ and just tops in chemistry.”可知,答案应为D项。即这所学校的化学系是很好的。注意该句中的“department”意为“(大学的)系”。57. C. 根据“Hes a track star and boxing champ and just tops in chemistry.”的介绍可知,Harbie认为那个男孩很是“伟大的,了不起的”(great)。58.
82、D. 结合语境和句意,此处宜选择D项。“throw sth. around”意为“把某东西到处乱扔”。“throw away”意为“扔掉;错过(机会)”,不符合语境。59. C. 句意:他是我曾经所拥有的朋友中最好的一个。“形容词最高级+名词”结构后的定语从句中常用ever加强语气。又如:This is the best story that I have ever read. 这是我所听过的最好的故事。60. B. 因为那个男孩子曾经帮助过Harbie,所以,Harbie说的是“当我长大以后,我想为那个男孩做些事情,做一些他甚至都不知道的重大事情”。注意:此处“big”意为“重要的,重大的”
83、。又如:Buying your own house is a big commitment.给自己买房子可是一件大事。make a big decision 做一个重大决定。第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)61. themselves 62. or 63. to spend 64. but(或while) 65. collections 66. thought 67. On 68. if(或whether) 69. extremely 70. happier第一节 短文改错Last week, we had a class meeting, making a survey ab
84、out the phenomenon of some students copying from others homeworks and cheating in exams. The survey shows that 98% of the homeworkstudents questioning consider it a matter of honesty. However, 25% of thequestionedstudents think they have too many homework, and their parents and teachers caremuch too
85、 much for their scores. Asresult, some of them cant help copy from about a copyingothers to avoid being scolded. In my opinion, this is wrong to copy from others. We students itshould be honest but try to finish our homework all by ourselves. As for teachers, they andhad better to offer students dif
86、ferent homework and tests depending on our different levels.theirBy doing so, every student can have a sense of accomplishment.第二节 书面表达One possible version:Dear John,Im really glad heart from you and know how you are getting along. I think it is common for you not to get used to the life there. Here
87、 I have some advice for you.First of all, you should respect local customs and try to involve yourself in the lives of the locals. Just as the saying goes, “When in Rome, do as the Romans do.” Secondly, dont forget to communicate with American students and make friends with them. Friendship will bri
88、ng you happiness. Whats more, it is better for you to take more outdoor activities with your friends, which may help you relax and have fun. Last but not the least, mind your own manners and remain modest and honest when getting along with your friends.I hope you can adapt to your new life soon and
89、enjoy your stay there.Keep in touch. Yours Li Hua附:听力录音材料Text 1M: You promised to go to the Olympic Games with me this afternoon. Are you ready to go now?W: Oh, yes, I did say that. But, as you can see, I have some unexpected visitors now, so I am afraid I cant go anymore.Text 2W: How was school tod
90、ay? Your teacher called me this afternoon.M: The same as always, Mom. Oh, there was one thing. I got in a big fight.Text 3M: Im afraid you cant get into the cinema because you do not have a ticket.W: Oh, I must have lost it, but I can find a person who can prove that I did have a ticket. Is that all
91、 right?Text 4W: What was your favorite subject in high school, Henry?M: I used to love math, but now I cant stand it. Im much more into English now.W: Thats so funny! I am just the opposite.Text 5M: Did you make a reservation on the 7:00 flight?W: I thought you wanted to take the 6:00 flight. Its to
92、o late to change it now.Text 6W: Have you ever made dumplings before?M: There was a party my first year in China where someone came and tried to teach us how to make dumplings. I didnt do very well.W: Ill let you in on a secret. No one makes really good dumplings his or her first time!M: Well, Im no
93、t sure that Ill do better the second time.W: Of course you will. Practice makes perfect! Come on, Ill teach you.M: Hmm, I suppose it couldnt hurt. Who knows? Maybe theyll be edible this time!W: Mine always taste good! But you cant eat any of mine if you dont at least try to make some yourself.M: All
94、 right. So, what kind shall we make? How about pork with green onions?Text 7W: Have you been to the National Museum since it reopened?M: No, have you?W: Yes, I went yesterday with some friends who were visiting from out of town. It was wonderful! We were only able to see a few of the exhibits becaus
95、e we spent so much time looking at the jade exhibit. It was amazing. The jade was simply amazing. The collection includes pieces from around the time of Peking Man through the Qing Dynasty. Although the artistry of the later pieces is superb, I think I enjoyed the early ones best. The stones were so
96、 beautiful, the carved patterns were simple yet elegant, and they were all done with such primitive tools truly astonishing!M: That sounds like its worth a visit. My wife would probably enjoy it, too. How much is the entrance fee?W: Thats the best part. Like most museums in Beijing, admission is fre
97、e!Text 8M: Did you watch the NBA game last night?W: No, I didnt see it. In fact, I almost never watch NBA games.M: What? Youve got to be kidding! Basketball is the best thing on TV.W: All it is a bunch of men in shorts running around with a ball. Whats so great about that?M: Whats so great about it?
98、 Why, its the greatest sport ever, thats what! To play basketball professionally requires a lot of athletic ability, physical determination, and speed. Its a very fast game, and its very exciting to watch.W: Well, I think its silly. All the players do is bounce the ball, throw the ball, run around t
99、rying to take the ball from each other. I just dont understand it. Id much rather watch a movie, a talk show, or even a game show than a basketball game!M: Well, I can see that we are never going to agree on this. Lets change the subject. So, what do you want to do this weekend?Text 9M: Madam, do yo
100、u know how fast you were going just now?W: Uh, well, no, I didnt think I was going that fast.M: This is a 25 mph zone, Madam. You see that school over there? You were going 35 mph.W: But today is Sunday, sir. There is no school today.M: That doesnt matter, Madam. There are signs that say what the sp
101、eed limit is. Besides, children often come to school on the weekends to play sports. You see all those kids over there? What if you hit one of them by accident?W: Im sorry, officer, I wont do it again. Could you please let me off with a warning?M: Im afraid I cant do that, Madam. In school zones, Im
102、 required to give tickets to all drivers who break the rules. Its the law in this county.W: Oh, dear! What is this going to cost me?M: I dont know, Madam. Usually, these things can be taken care of for less than 100. Now please sign here at the bottom.W: OK. is that all?M: One more thing, if you go
103、to traffic school, your insurance wont go up. Have you been to traffic school before, Madam?W: No, I havent.M: There are many cheap options online. Its definitely better than paying more for insurance.W: OK, thank you.M: My pleasure.Text 10And now for todays health news. A new study conducted at the
104、 University of Pennsylvania suggests that eating chocolate every day might actually be good for you. Researchers gave people different amounts of chocolate, from none at all to several servings, every day for six weeks and measured their blood pressure, body fat, and emotional condition. What they f
105、ound may surprise you. It turns out that eating a small amount of chocolate every day is better than eating none at all! People who ate a small amount of chocolate regularly had lower blood pressure and reported feeling happier than people who didnt eat any chocolate. Eating a lot of chocolate every
106、 day resulted in increased weight gain and higher blood pressure, but it actually had a positive impact on mood. The scientists were quick to point out that the chocolate under investigation was dark chocolate, which has less fat, less sugar, and fewer calories than milk chocolate. They also said that adding chocolate to ones diet should be combined with a balanced diet and plenty of exercise. Although the researchers said that there is still a lot of work to be done in this field, the initial findings are no doubt great news for all you chocolate lovers out there!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有