ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:12 ,大小:131.50KB ,
资源ID:345419      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-345419-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省洪泽中学2013届高三上学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省洪泽中学2013届高三上学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家洪泽中学2013届高三上学期期末考试英语试题第I卷(选择题)一、听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题,每题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒中的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。( ) 1. When did the conversation probably take place?A. Before the summer holiday B、After the summer holidayC、 During t

2、he summer holiday( ) 2. What does Mary want to buy?A. Some tapes on English B、Some books on MathC、 Some books on physics( ) 3. What can we learn from the conversation?A. The man likes his teacher B、The man sometimes likes his teacherC、 The man doesnt really likes his teacher( ) 4. How is the womans

3、English study?A. She finds English not easy to learn B、She does well in EnglishC、 She can remember a lot of English( ) 5. What do we learn about the two students in the dialogue?A. Both of them were in class on Friday B、The man was in class on Friday but the woman wasntC、Neither the man nor the woma

4、n was in class on Friday第二节(共15小题,每题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或者独白。每段对话后或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和7题。( )6. What does the woman want to buy?A. A car B、A boat C、A motor cycle( )7. What does the woman think of the model?

5、A. Comfortable B、Expensive C、Small听第7段材料,回答第8至10题。( ) 8. Who are the two speakers?A. Mike and Tyler B、. Ron and Tyler C、Ron and Mike( ) 9. What are the speakers here for?A. Doing some math work B、Meeting an old friend C、Attending a conference( ) 10. What seems to be Tylers major field?A. Literature

6、B、Physics C、Medicine听第8段材料,回答第11至13题( ) 11. What is the womans main purpose of going to Mew York?A. To visit an American family B、To learn English C、To go sightseeing( ) 12. When did the woman come back from America?A. On July 5th B、On July 6th C、On August 25th( ) 13. What in particular did the woma

7、n like about the American classes?A. The teachers were kind B、The students were quite freeC、 Listening, speaking, reading and writing were all taught听第9段材料,回答第14至16题( )14. Where does the woman live?A. In the restaurant B、Nearby C、Far from here( ) 15. What s the womans job?A. Waitress B、Teacher C、Hea

8、dmaster( ) 16. Whats the mans opinion towards school children?A. Its hard to teach them B、They like to listen to the teacher C、Its quite easy to teach them听第10段材料,回答第17至20题( )17. What was the speakers major?A. Cooking B、Computer C、Science( )18. What was one of the reasons for the failure?A. The deco

9、ration B、The location C、The competition( ) 19. Why were meals in the speakers restaurant expensive?A. They were organic B、They were rare C、They were nutritions( ) 20. How does the speaker feel?A. Upset 、Regretful、Anxious二、单项选择1If he_his teacher s advice, Asafa Powell would not be the fastest man in

10、the world. A. didnt follow B. wouldnt have followed C. hadn t followed D. hasn t followed2_ it is to learn English on the internet! A. What a fun B. What fun C. How a fun D. How fun 3I wasnt _ the decision until too late. A. informed B.informed of C.reminded D.reminded for4What troubles her is that

11、she cant buy_she wants with the money she earns Awhatever Bwhichever Chowever DWhenever5I dont think English is _ a language as Russian.A. difficult as B. as difficult C. more difficult D. difficult6We were late,_the film wasnt very goodAanyhow Bactually Chowever DThough7The 21stWinter Olympic Games

12、 were successfully held in_city of Vancouver,_ big city in Canada Aa;a Bthe;a Ca;the Dthe;the8I must go there earlier. John has suggested that I _ an hour before the discussion begins.A. go B. shall go C. will go D. would go9You shouldnt take _ for granted that your parents care much about you and d

13、o so much for you.A. it B. that C. this D. one 10It was at the shopping center _ Mary and I had an appointment _ I lost my necklace.A. where;that B. when;that C. where;when D. that;where11The brave lady, who suffered a lot from her live cancer, _ the pain with great courage, even in front of her hus

14、band.A. stoodB. boreC. preventedD. stopped12The picture on the wall looks better .A.in a distanceB.in the distanceC.at a distanceD.at the distance13Say“Cheese”but keep_while I take your photograph Aquiet Bcalm Cstill Dsilent14We think _ our duty to pay taxes to our government.A. that B. thisC. itsD.

15、 it15If you go to the souvenir shops in places of interest, sometimes you cant help _ into buying something fake.A. to persuade B. persuading C. be persuaded D. being persuaded三、完型填空完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分) 阅读下面短文, 掌握其大意,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。并在答题纸上将该选项标号涂黑。I lived in Dallas, Texas nearly al

16、l my life with my mom, dad and older sister. We were 1 to respect others, value education, and get all that we could out of life. My parents always say, “ 2 hard and the world is yours.” They are never without a 3 word of advice or a bit of encouragement when life gets tough.My parents always 4 me t

17、o go to college. However, when I 5 at 16 years old that Id rather get married to a man than go to college, they 6 stopped telling me they loved me and I could do anything I wanted to. 7 , they persuaded me. I graduated from high school and currently 8 the University of Oklahoma studying medicine. I

18、want to make the 9 a better place to live in.Every time I call home to tell them about a 10 I received in Chemistry Lab or Microeconomics or 11 class it is that Im working hardest for at the moment, they tell me how 12 of me they are. I know there are college kids out there that have no one to call

19、home to when they get an “A” on a project and I feel incredibly 13 to have my parents.Dont get me wrong: Weve had our share of 14 . I was the angry teenager and they were the awful 15 that wouldnt let me stay out all night or let me get my tongue pierced. But somehow, we 16 to work through those iss

20、ues. They never 17loving in me or believing in me. I 18 everything I am to my parents. Without their constant love and 19 , I wouldnt believe I can change the world. My parents taught me to always 20 for what I believe in. So Im working toward something really great and can only hope I continue to m

21、ake them proud. 1. A. broughtB. introducedC. raisedD. produced2. A. EducateB. WorkC. TrainD. Practise3. A. helpfulB. harmfulC. stressfulD. meaningful4. A. remindedB. expected C. supposedD. designed5. A. hesitatedB. judgedC. fixedD. decided6. A. neverB. everC. seldomD. hardly7. A. CarefullyB. Hopeful

22、lyC. ThankfullyD. Delightfully8. A. serveB. attendC. admitD. join9. A. fortuneB. planetC. universeD. world10. A. gradeB. problemC. failureD. value11. A. wheneverB. whereverC. whicheverD. however12. A. modestB. proud C. ashamedD. nervous13. A. annoyed B. praisedC. relaxedD. blessed14. A. lessonsB. pr

23、oblemsC. momentsD. experiences15. A. teachersB. directorsC. couplesD. parents 16. A. managedB. attemptedC. succeededD. conducted17. A. concludedB. beganC. preventedD. stopped18. A. payB. oweC. ownD. spend19. A. agreementB. excitementC. encouragementD. statement20. A. fightB. lookC. defendD. protect四

24、、阅读理解AA small man with a fat stomach got on the train at the last station before the frontier (边境). He carried a paper bag. And four feet ducks could be seen under the cover. The man found an empty seat, put the bag in the middle of the floor, took out a newspaper and began to read. Then a policeman

25、 came in. Of course he saw the bag with ducks legs at once and said, Whose is that bag? Nobody answered. The policeman repeated the question, and said, Ill have to take it away from the owner. Food mustnt be taken out of the country. Well, then, said the small man with a fat stomach. Hurry up and ta

26、ke it. We want to go home. The policeman took the bag and went on to the next carriage.At the next station, when they were safely across the frontier, the small man got up, smiled at the other passengers and said, I hope theyll enjoy the ducks feet. The rest of the bag had nothing but rubbish in it.

27、 Then he opened his coat and pointed to another bag he was carrying under it. It was tied tightly (紧紧地) over the stomach, which was not really fat. I have the rest of the two ducks here, he said. With these words, he got off the train. But while he was happily walking to the exit with the bag in his

28、 hands, a policeman came up to him, saying, Hey, man! Foreign food mustnt be brought in.1. The small man put the bag in the middle of the floor _ .A. so that he could make more room for himselfB. so that the policeman could find it easilyC. because the other passengers didnt like itD. because there

29、was not an empty seat in the carriage2. The first policeman took the paper bag away because _ .A. he wanted to find the owner of the bagB. he enjoyed the ducks feet in the bagC. the bag was put in a wrong place in the carriageD. food cant be taken abroad3. The bag the policeman took away had nothing

30、 in it except _ .A. two ducks B. rubbishC. the ducks feet and rubbish D. the ducks feet4. In the end the small man _ .A. failed to take his food homeB. crossed the frontier with two paper bagsC. took the ducks safely homeD. hid his ducks under his coat againB1All people have dreams and they obey the

31、 rule that if you can dream it, you can achieve it! Here are four goals for people to reach a perfect life in their future.2The first goal common to all of us in health and energy. We all want to be healthy and fit, to have high levels of energy and to live free of pain and illness. Today, with the

32、incredible advances in medical science, the quality of our health and fitness, and our lifespan, is largely determined by design, not by chance. People with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer and better than people who have poor health habits. Remember that

33、health is not everything, but without health everything is nothing!3The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships intimate, personal or social with the people we like and respect, and who is turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your

34、relationships at each stage, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they , have more impact on the quality of your life than perhaps any other factor. The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to b

35、e able to get and keep the job you want, to get paid more and promoted (晋升) faster. You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career, whatever you do.The fourth goal we all have in common is to achieve financial independence. You want to reach the point in life wh

36、ere you have enough money so that you never have any financial worries. You want to be completely free of them. You want to be able to order dinner in a restaurant without referring to the price listing to determine what you want to eat.1What does this passage chiefly talk about? (no more than 12 wo

37、rds)2Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words. (no more than 6 words)3Complete the following sentence with proper words according to the underlined sentence in Paragraph 4? (no more than 6 words)Everybody wants to make no matter what job he is engaged in.4Why does the author put health ahe

38、ad of other goals? (no more than 20 words)5What does the underlined word “them” in the last paragraph probably refer to? (no more than 3 words) CI had been rather proud of myself when my friends and family got the ticket,whether it was for speeding,parking or stop sign violations (违反)It was somethin

39、g that happened to others. But last Friday I joined the club.I was asked to do a new project last week. On Friday morning on my way to work,I suddenly remembered that I had spent the past six weeks without considering that I had a weeks vacation planned during that time. I was very disappointed with

40、 myself for not remembering it. The fact is that I was not paying enough attention to my driving and I did not come to a complete stop at the stop sign in front of a school. I was so distracted (思想不集中的)that I didnt even notice I had a policeman on my tail with his lights flashing. Finally I looked i

41、n my mirror and caught on.The policeman was rude and took my papers. Fortunately,I had everything up to date and since I had never had a ticket before,there was nothing for him to do but write me a ticket. While I was sitting there in the seat of “shame”,I felt bad. If I had been that distracted and

42、 a child had run onto the road,perhaps I would have not reacted as well as I could have. It was a wake-up call.People at work asked me if I tried to talk my way out of it. Frankly,it never occurred to me. I felt guilty. Now I no longer have a clean driving record. Please be careful out there,as a mo

43、ments distraction can lead to tragedy.1What is this passage mainly about?AThe writers most unforgettable experience.BHow the writer got her first ticket.CAn accident caused by the writer.DWhy the writer is always so careful.2We can infer that the underlined part “the club” in Paragraph 1 here refers

44、 to _.Apeople who are crazy about driving carsBa club for drivers without much experienceCpeople who get tickets for breaking traffic rulesDa club for people to talk about their driving stories3What made the writer unable to focus on her driving?APlanning how to spend the vacation.BThinking of the f

45、orgotten vacation.CThinking about her work.DMissing her children.4From the experience,the writer has probably learnt _.Awhat is really important to herBhow to deal with policemenCto enjoy the small things in lifeDto be much more carefulDYou are given many opportunities in life to choose to be a vict

46、im or creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “They” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, thus internalizi

47、ng(内化)your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others.Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are individuals who might like to control their lives, but they dont let this get in the

48、 way. They know they have their weaknesses, yet they dont blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的)moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional

49、 and spiritual growth.Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same physical realities, yet their experience of life is worlds apart. Victims relish (沉溺)in anger, guilt, and other emotions that cause others-and even themselves-to feel like victims, too. Creators

50、 consciously choose love, inspiration, and other qualities which inspire not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives.In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives. One person, o

51、n losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative force

52、 in his life.In every moment and every circumstance, you can choose to have fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are.1What does the word “they” in Paragraph 1 probably refer to?A. People and thin

53、gs around you. B. Opportunities and problems.C. Creators and their choices. D. Victims and their sufferings.2According to Paragraph 2, creators _.A. seem willing to experience failures in lifeB. possess the ability to predict future lifeC. handle ups and downs of life wiselyD. have potential to crea

54、te something new3What can we learn from Paragraph 3?A. Creators and victims face quite different things in life.B. Creators and victims are masters of their lives.C. Victims can influence more people than creators.D. Compared with victims, creators are more emotional.4The examples mentioned in Parag

55、raph 4 show that _.A. strong attachment to sufferings in life pulls people into victims.B. people need family support to deal with challengers in life.C. it takes creators quite a long time to get rid of their pains.D. ones experiences determine his attitude toward life.5What is the authors purpose

56、in writing this passage?A. To define victims and creators. B. To evaluate victims against creators.C. To explain the relationship between victims and creators.D. To suggest the transformation from victims to creators.第II卷(非选择题)五、阅读填空语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分) One evening, I came across one of my sons

57、 papers with a failing grade. I almost started to yell his name 31 I suddenly remembered he was in bed asleep. It was his 32 (nine) year of school and his academic career seemed to be in ruins, so I was full of anger. But I put the paper aside and turned to the 33 one, at the top of which were writt

58、en “My dad”. It was a poem about me, 34 included the time I had to leave work to take him to the hospital because he had broken his finger. So careless was I 35 I had forgotten all about that. He talked about how I wrestled with him in the evenings and a good many other things. That paper was sudden

59、ly not nearly as important as it 36 (be) a few minutes before. I dont know if he planned the poem next to the failing grade 37 (soften) the below, but it worked. Instead of 38 severe lecture, I talked to him about the poem as well as the 39 (fail) homework, and it began to make sense to me that I co

60、uld include praise along 40 constructive criticism (批评).六、书面表达 写作(共两节,满分为40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分)假如你所在的国际学校组织了以“读书、进步”为主题的“英语读书月”活动。请你根据下列信息,写一篇短文,介绍你班“读书明星”王萍同学。写作内容姓名:王萍性别:女年龄:18班级:高三(3)班特点:(1)积极参加读书月各项活动,酷爱阅读英文报刊杂志和原著;(2)习惯良好,方法得当,写了三本读书笔记;(3)易于合作,乐于助人。获奖:(1)学校“模拟联合国(Model UN)”辩论赛一等奖;(2)省中学生英语演讲比

61、赛第一名。感言:阅读使我进步,英语让我快乐!写作要求只能使用5个句子表达全部的内容。参考答案一、听力1-5 BCCAC 6-10 ACBCA 11-15 BCBBB 16-20 AABAB二、选择题1C2B 【解析】考查特殊句式的用法。此处为对名词的感叹,用句型What +( 形容词 ) + 可数名词复数 / 不可数名词 + (其他)! ;fun 为不可数名词故选B符合。3B【解析】inform sb. of sth. 是固定搭配,意思是:通知某人某事。4A5B6A7B8A9A10A【解析】考查定语从句。前文先行词the shopping cente为下文Mary and I had an a

62、ppointment的逻辑地点状语,故引导词用where,当前文已有其它引导词时,下文引导词只能使用that,故选A。11B12B【解析】in the distance=far away,意为“在远处”;at a distance后要接“of+距离”,意为“在的地方”。A和D项表达不正确。13C14D【解析】15D【解析】考查固定结构。cant help doing sth.忍不住做某事。且you和persuade是动宾关系,所以选D。句意:如果你去风景区的纪念品商店,有时你忍不住被说服买一些假货。三、完形填空1-5 CBABD6-10 ACBDA 11-15 CBDBD 16-20 ADBC

63、A 四、阅读理解ABDCAB1Four goals that will produce a perfect life in the future. / Four goals for (in) your perfect life.2like and respect us3as much money as possible / be can;4Because without health everything is nothing. / Because healthy people have more energy, and live longer and better than people w

64、ho are not healthy.5Financial worries.【解析】1这是一个主旨大意题。本文正是关于完美生活的四个目标。2根据文章第三段第2行with the people we like and respect3同义句型转换。4根据第2段最后一行。5根据上一行的you have enough money so that you never have any financial worries.可知they就是指上文的financial worries。C1B2C3B4D 【解析】作者因为开车不专心,在该停的时候没停,被开了第一张罚单。 1主旨大意题。通读全文,可知作者叙述了

65、她第一次被开罚单的经历。2推理判断题。根据前文的get the ticket,whether it was for speeding,parking or stop sign violations可知the club在这里是指那些因违反交通规则被开了罚单的人。.3细节理解题。根据第二段的without considering that I had a weeks vacation planned during that time.I was very disappointed with myself for not remembering it.可知作者想起那个被忘了的假期才分了神。4推理判断

66、题。根据末段的Please be careful out there,as a moments distraction can lead to tragedy.可推断从这件事中,作者学到了以后要更加小心。D1A2C3B4A5D【解析】本文所讲的大体意思:“a victim”和“a creator”拥有不同的生活方式。“a victim”生活在一个寒冷、痛苦的世界中;而“a creator”生活在积极向上、能够掌握自己生活命运的世界中。作者建议从“a victim”转变成为“a creator”。1代词指代。B选项的problems是后文提到的,不是答案。C也是后文提到的,首段第二句话说的并不是

67、创造者而是受害者。D选项的内容与划线的句子构成重复,语义不对。故选A项。 2细节理解。定位第二段,阅读第二段得知创造者能处理好生活中面对的事情或者根据本段第二句话。ACD是文章根本没有提及的内容。3推理判断。定位第三段“Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives.”,本段是总分总结构,首句或是尾句即可得出答案。创造者和受害者都是生活的决定者。4.推理判断。根据第四段“One person, on losing a job or a special relations

68、hip, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime.”可以5主旨大意。叠加各段的主题句得知,本文谈及的主旨是创造者的好处和受害者的坏处以及我们每个人能成为创造者和受害者,作者的目的是建议转化为创造者。五、阅读填空1. when 2. ninth 3. other/next 4. which 5. that 6. had been 7.to soften 8. a 9. failed 10. with六、书面表达W

69、ang Ping, an 18-year-old girl from Class 3, Senior 3, loves reading books, such as English magazines, newspapers and even original English novels and has made 3 copies of notes, which shows his proper reading methods and good habit. She is always ready to help her fellow classmates improve their rea

70、ding. Wang Ping is expert at communicating and a cooperative girl who is very active in all kinds of reading activties. In this “Reading and Progress” activity, she won the first prize in the debate of Model UN and the first place in the Provincial Middle School Students English Speech Contest. “Reading can make me progress and English can find me happy!”, that is what she has learnt from reading。 高考资源网%高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1