ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:32.48KB ,
资源ID:345263      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-345263-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第15单元过关检测 WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第15单元过关检测 WORD版含答案.docx

1、第15单元过关检测(时间:90分钟满分:120分).阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhat do you hear?Sounds all around you!You can hear the sound of traffic,the wind in the trees,a dog barking,your own breathing and lots of other things.But what is the sound?Sound happens when something vibrates(

2、振动)or shakes.We can make something vibrate by hitting it.Try this experiment.Put your ruler on your desk so that part of it sticks out(伸出)over the edge.Put your hand on the part of the ruler that is on the desk.Now pull the part that is sticking out over the edge down,and then let it go.The part you

3、 let go will vibrate.It will move up and down very quickly,and give out sound.The part of the ruler sticking out over the edge of the desk produced the sound.If you make that part longer,you will hear a lower sound.When you shorten it,you will hear a higher sound.Why does this happen?When you shorte

4、n the ruler,it will vibrate more quickly.When something vibrates more quickly it produces a higher sound.If you lengthen the ruler,it will vibrate more slowly.When something vibrates more slowly,it produces a lower sound.1.How does the sound happen?A.When something vibrates or shakes.B.When hitting

5、at something.C.When a ruler is put at the edge of the desk.D.A and B.答案:A提示:细节理解题。根据第二段第一句可知答案。2.We can hear a sound if we make the part of the ruler sticking out over the edge of the desk longer.A.higher B.lowerC.strongD.nice答案:B提示:细节理解题。根据第三段中“If you make that part longer,you will hear a lower sou

6、nd.When you shorten it,you will hear a higher sound.”可知答案。3.The underlined word “lengthen” in the passage means“”in Chinese.A.加长B.缩短C.敲击D.摇动答案:A提示:词义猜测题。根据前一句说明事物振动越快就发出越高的声音,故如果将尺子加长,则其振动越慢,发出的声音也就越低。故此处lengthen意思是“加长”。4.The best title of the passage is .A.An experimentB.A way of making soundC.Soun

7、ds are bad for usD.Sounds答案:D提示:主旨大意题。文章通篇介绍了“声音”,故用D项作为标题具有很强的概括性。B(导学号52040058)(2015全国课标)More students than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源) with the months lef

8、t over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the Univers

9、ity and College Admissions Service(UCAS).That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and comp

10、lete,their chosen course.Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardship young people are being forced into earning money b

11、efore finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are force

12、d to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said.5.What do we learn about the gap year from the text?A.It is flexible in length.B.It is a time for relaxation.C.It is increasingly popular.D.It is required by universities.答案:C提示:细节理解题。由第一段的第一句“More students

13、than ever before are taking a gap year(间隔年) before going to university.”以及第三段第一句“That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.”可推知,间隔年比以前流行。故选C项。6.According to Tony Higgins,students taking a gap year .A.are better prepared for college studiesB.know a lot more about the

14、ir future jobsC.are more likely to leave university in debtD.have a better chance to enter top universities答案:A提示:推理判断题。由第三段托尼希金斯所说的话“.Students who take a gap year are often more mature and responsible.”可推知,他认为选择间隔一年上大学的学生更成熟、更有责任心。这样他们能更好地为大学学习做好准备。7.How does Owain James feel about the gap-year phe

15、nomenon?A.Hes puzzled.B.Hes worried.C.Hes surprised.D.Hes annoyed.答案:B提示:细节理解题。由第四段中的“hardship”“in debt”可知,欧文詹姆斯对选择间隔一年上大学的现象并不感到高兴,即感到担忧。故推知答案为B项。8.What would most students do on their vacation according to NUS statistics?A.Attend additional courses.B.Make plans for the new term.C.Earn money for th

16、eir education.D.Prepare for their graduate studies.答案:C提示:细节理解题。由最后一段欧文詹姆斯所说的话“.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods.”可推知,根据NUS的研究,大多数学生在假期打工为自己挣学费。故选C项。C(导学号52040059)The trouble with school is that

17、you cant choose the people you get to see every day.If youre unlucky enough to be stuck with classmates who dont really “get” you,youve just got to try to make the best of it.But that doesnt mean you need to “fit in”,or at least in the way that people think.If you try to transform yourself into a cl

18、one of everyone else,it wont help you make friends.Itll just make you feel like a fake.You also shouldnt shut down or refuse to be friends with everyone who doesnt like you.If you do that,youll just make yourself miserable.Instead,youve got to work on being comfortable and confident with whom you ar

19、e while ignoring all the haters.Keep on speaking up,asking questions and getting to know people better.If you send out positive energy,then people will generally send some back to you.If you feel like youre doing all that but still not getting anywhere,then dont give up.Just expand your circle.Get a

20、 part-time job at a cool-looking place,join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a couple of like-minded people to connect with.A fun book called Uncool,by Erin Elisabeth Conley,has some tips for folks like you who want to stay positive at school while being true to y

21、our personality:Be kind to your fellow misfits.Throw caution to the wind.Take chances with fashion,hobbies,hopes and dreams.Dont be afraid to look strange.Have patience with people who are different from you.Dont change just because someone else thinks you should.Know that even though you may be a m

22、isfit,theres always some place where you will be welcome in the world.9.This passage was written mainly for .A.studentsB.teachersC.doctorsD.scientists答案:A提示:推理判断题。 根据第一段中的“The trouble with school is that you cant choose the people you get to see every day.”及全文内容可推断,本文主要是为学生写的。10.According to the aut

23、hor,what should you do if you meet people who dont appreciate you?A.Ask someone else for help.B.Try your best to fit in with them.C.Ignore their different opinions.D.Show positive attitude toward them.答案:D提示:细节理解题。根据第三段中的“If you send out positive energy,then people will generally send some back to y

24、ou.”可知答案。11.The author agrees that you should take part in more activities in order to .A.find a better place to make friendsB.get to know more friendly peopleC.get more chances of making friendsD.lay a better foundation for your future job答案:C提示:推理判断题。根据第四段中的“.do whatever it takes to find a couple

25、of like-minded people to connect with.”可知答案。12.In the book Uncool,Erin Elisabeth Conley thinks you should .A.always be kind to your friendsB.tolerate others mistakesC.help improve characters of othersD.keep your own personality答案:D提示:推理判断题。根据“Dont change just because someone else thinks you should.”

26、可推断出答案:。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(导学号52040060)Tips on how to save moneyIts important for you teenagers to know how to save money.You know that the money you save can be for rainy days and be used to pay through your college education.If you think its a difficult

27、 task and dont know how to do it,please do as the following.13My dad always tells me that if one doesnt respect money,it will never respect you.Hence,its important that you keep a record of your daily expenses.Make it a habit to write down all that you have spent.And when you find out the total expe

28、nses at the end of the month,you will realize what you have spent more money in doing.14Open a savings account.Opening a savings account is a better way to save money.You can set a goal;say(for example),the money is for a new notebook or for college,and then save,until you have enough money to buy a

29、 notebook or until you go to college.15Do not carry much cash.Do you have the habit of not leaving a store without buying anything?The only way to stop that is carrying less money around with you.Go to the store with the minimum amount of money,which will not even help you buy a drink.16Save the cha

30、nges.Save the changes that you get back.If you have gone to a shop to buy something and get back some changes,then do not spend them.17And youll be surprised at the huge amount of money after days.Follow these tips above,and thus you can save a lot of money.And surely,theyll help you to be more resp

31、onsible in your life.A.Keep a record of your daily expenses.B.After a few days,youll get rid of this habit.C.Instead,you can save them in your piggy bank.D.By that time,you will realize the importance of saving money.E.Saving money builds your financial power and personal freedom.F.Next month,you wi

32、ll automatically try and save more in that part.G.Nowadays in the developed and developing countries,people are all working for the sake of earning money.答案:1317 AFDBC.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(导学号52040061)There is a fine line between a parent who is act

33、ive and open-minded and one that doesnt know when to let go(放手).As my daughter,Nicole,prepares to leave home for college,I discover how hard it is to stay on the 18 side of this line.When I hold 19 the apron strings(围裙带)connecting us,Nicole,eager to 20 independence,tries to loosen my grasp.What resu

34、lts is a(n)21 mother-daughter,push-me,pull-you kind of tango.For the past two years,its gone like this:Mothers question:“Have you thought of taking an advanced placement class(大学预修课程)so that you can earn college credit?”Daughters 22:“No,Im not interested in that.”.I bit my lip a few times and Nicole

35、 shot me a few glares.Two months ago,she was 23 to a great university.However,I was still the mother having a 24 time letting go.The night before the introductory meeting of the university,I had read the course catalog(大学概况手册)carefully and 25 courses which I thought looked good.We met on the campus

36、the next afternoon,and Nicoles face 26 with excitement.“I have had my entire schedule figured out,” she said.“Already?” I was astonished,27 she should have discussed it with me.I examined the schedule.Nicole hadnt taken a(n)28 one of the courses I had suggested.Every course she had chosen 29 suited

37、her interests.Just then I saw a mature,capable young woman with a 30 mind and the ability to shape her future.She no longer needed her mother 31 every decision she made.I felt proud,though still a bit 32.I 33 the lessons carefully.Nicole has struggled to learn over the past 18 years:34,sympathy,and

38、hard work.There have been a few holes along the way.35,she is well-equipped and eager to 36 the future.The next step,I recognised,was mine to take:giving my daughter and myself the 37 we both needed.18.A.leftB.rightC.eitherD.each答案:B提示:right意为“恰当的”,此处表示作者不知怎样做才好,认为很难把握适当的尺度。19.A.ontoB.upC.backD.out答

39、案:A提示:hold onto “抓住不放”。20.A.keepB.refuseC.tasteD.bear答案:C提示:keep一词干扰性很强,若用keep,需用keep independent表示“保持独立”,这样就表明女儿一直是独立的,这与母亲抓住女儿不放的语境不符,也与原文的independence不搭配。故填taste,表明女儿渴望体会一下独立的滋味。21.A.awkwardB.relaxingC.livelyD.beautiful答案:A提示:女儿想独立,而母亲放心不下,母女相争,这样自然是很令人“尴尬的”场面。22.A.commentB.wordC.conceptD.respons

40、e答案:D提示:response “回答”,上文的“Mothers question.”给出了提示。23.A.receivedB.invitedC.treatedD.admitted答案:D提示:be admitted to“加入,被接纳”。24.A.goodB.greatC.hardD.easy答案:C提示:由上文的“.doesnt know when to let go.”可知。25.A.takenB.underlinedC.offeredD.emphasized答案:B提示:作者把她认为重要的课程画上线,意思是让女儿去选。26.A.lit upB.built upC.turned upD

41、.made up答案:A提示:light up“(使)变得容光焕发或振奋”,此处表示在大学校园里,女儿非常高兴。27.A.imaginingB.thinkingC.hopingD.adding答案:B提示:此处用thinking表示作者自己的想法,不能用hoping“希望”。28.A.onlyB.justC.evenD.single答案:D提示:single “单一的”,起加强语气的作用。表示她建议的课程女儿竟然一个都没选!29.A.mostlyB.hardlyC.exactlyD.slightly答案:C提示:所选的课程完全都是符合她自己兴趣的课程。exactly“完全地,确切地”。30.A

42、.sharpB.normalC.differentD.typical答案:A提示:sharp mind“敏捷的头脑”与前面的mature,capable形成照应,均用于形容女儿。31.A.encouragingB.evaluatingC.disagreeingD.agreeing答案:B提示:女儿已经长大(mature)并且很能干(capable),因此不需母亲去评估(evaluating)她所作出的决定。agree为不及物动词,故不可选。32.A.anxiousB.excitedC.sadD.tense答案:C提示:though一词的转折决定此处应该将excited排除。根据上下文,应该填s

43、ad。看到女儿能自立了,当母亲的自然会骄傲,但又感到有点伤感。33.A.reviewedB.observedC.checkedD.studied答案:A提示:因为宾语是lesson(教训),此处应该填review 表示“回顾”。34.A.abilityB.diligenceC.responsibilityD.confidence 答案:C提示:responsibility“责任感”。35.A.ThereforeB.YetC.StillD.Besides答案:B提示:前一句说沿途有一些坎坷,空后面是她已经为未来做好了充分准备。所以此处应该用表示具有转折意义的词,故填yet“然而”。36.A.em

44、braceB.discoverC.determineD.control答案:A提示:此题可用排除法。填embrace(拥抱),符合上下文语境。表明女儿已经准备好拥抱未来,完全可以独立生活了。37.A.characterB.strengthC.reliefD.independence答案:D提示:母亲经过反思后想通了,自然要充分放手,这样会给母女都带来自由。.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(导学号52040062)On keeping a diary in EnglishKeeping a diary i

45、n English is one of the 38(effect)ways to improve our English writing ability.39(compare)with other forms of writing,it is shorter and takes 40(little)time.It can help us to develop the habit of thinking in English.41 we persist in this practice,42(gradual)well learn how to express ourselves in Engl

46、ish.In keeping a diary in English,we certainly run up against many difficulties.43 the first place,it often happens that we have trouble 44(find)appropriate words and phrases to give expression to our mind.Secondly,there are many idiomatic ways of saying things in Chinese.And it is 45(extreme)hard f

47、or us to put them into English properly.As far as I 46(concern),my suggestion is that we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach.Whenever something beats us,we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary.We can also turn to our Engli

48、sh teacher for help,if necessary.In short,I believe that it is 47 great use to keep a diary in English for the development of our writing skills.答案:38.effective39.Compared40.less41.If42.gradually43.In44.finding45.extremely46.am concerned47.of.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文

49、。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(导学号52040063)Last week I went to visit to my former neighbor,Mr.Yang.He and I used to living next to each other for many years.About half a y

50、ear ago,the order came that the old building,along with many other similar ones,was going to be pulled down to make rooms for a main street.So I had to move apart.Mr.Yang now lives in the suburbs near a beautiful park.His new apartment is much big than before.The only problem is that it took quite a

51、 long time to get to the downtown area.Therefore,Mr.Yang doesnt seem to worry about the long distance.He says that new subway line is to be built in a few year and he is sure life will be better in the future.答案:第一句:去掉第二个to第二句:livinglive第三句:第一个thean;roomsroom第四句:Iwe第六句:bigbigger第七句:tooktakes第八句:Ther

52、eforeHowever第九句:new前加a;yearyears.书面表达(满分25分)(导学号52040064)人们对中学生网上交友持不同意见。请你用英语写一篇关于学生网上交友的文章介绍人们不同的观点,并表达自己的看法。赞成的理由反对的理由你的看法1.广交朋友2.可自由表达思想3.有利于外语学习1.浪费时间2.影响学习3.可能上当受骗1.文章必须包含表中全部内容。2.词数为100左右。3.参考词汇:网友 online friends上当受骗 to be cheated参考范文Should students make friends on line?Different people have/

53、hold different opinions/attitudes.Some people are in favor of the idea.Chatting on line,students can not only make more friends but also express their feelings and opinions more freely.Whats more,they can get help with their foreign language studies.However,each coin has two sides.Other people hold

54、the opposite opinion.First of all,they think making friends on line is a waste of time,which will have a bad effect on their study.Whats more,some students may get cheated on line.As far as I am concerned,I am not in favor of the idea that students make friends on line.Students should place their study,health and safety before other things.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1