ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:30.97KB ,
资源ID:345261      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-345261-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第14单元过关检测 WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

《金牌学案》2016秋英语北师大版必修5练习:第14单元过关检测 WORD版含答案.docx

1、第14单元过关检测(时间:90分钟满分:120分).阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AAs I stood in a stall (货摊) of Beijings Silk Market,waiting to exchange a silk garment (服装),I watched in amazement as the young vendor (小贩) pulled out silk nightgown after nightgown for a foreigner,who sounded like

2、 an American,but frankly could have been from any English-speaking Western country.The man appeared satisfied when she pulled out a bright,purple nightgown and said,“This one,very good.” and probably asked how much it cost,for the owner pulled out her calculator showing 800.My heart was pounding hea

3、vily.After all,I was holding a similar gown in my hand for which I had paid all of 60 yuan ($9.39) just the previous day.I wanted to scream and say,“Wait,you are being taken for a ride”.But I just kept silent.As I moved away from the stall a thousand thoughts flashed in my mind.Should I have just st

4、epped in and stopped it?I may have saved the man but could have brought danger to myself.Maybe I could have pretended to seek help with some English from that man and warned him not to be cheated?When I told the incident to some of my friends,most seemed to think it was unfortunate but one couldnt f

5、ault the vendor.Everyone visiting China knows,or ought to know,that bargaining is a way of life here,they said.Although I do agree that the man should have been better informed,it just doesnt seem right that the place,to which tourists from all over the world are brought and made to believe is a Mec

6、ca (向往的地方) for shopping in Beijing,should be allowed to get away with such daylight robbery.I still think I should have done something about what I witnessed.1.The underlined part “being taken for a ride” in Paragraph 2 probably means .A.getting a lift B.being taken inC.wasting moneyD.making a mista

7、ke答案:B提示:词义猜测题。根据该短语所在段落的意思不难发现作者想叫出来,原因是他认为那位外国人正在受到商家的欺骗,即该短语的意义应为“被欺骗”。2.The writer kept silent over this matter probably because .A.the man should know bargaining is a way of life hereB.he couldnt exchange his garment if he did soC.he was worried the vendor would take revenge on himD.he thought

8、the garment was worth the money答案:C提示:细节理解题。根据第三段中“I may have saved the man but could have brought danger to myself.”一句可知答案:。3.What can we know from the passage?A.The foreigner is not an American from English-speaking countries.B.Most think what the vendor did was wrong.C.Many tourists visit the pla

9、ce where the stall is.D.Foreigners are often taken in in the daylight.答案:C提示:推理判断题。根据倒数第二段第一句话中“to which tourists from all over the world are brought”可得出答案:。4.What can be safely concluded from the passage?A.The writer regretted not having warned the man of danger.B.The writer wont buy silk garments

10、from the vendor again.C.Most tourists are not better informed when travelling in Beijing.D.Mecca is a place where a wide variety of high quality goods are sold.答案:A提示:推理判断题。根据文章最后一句可知,作者最终还是认为自己本应该采取行动去阻止那位外国人被欺骗,故他为自己没有警告那位外国人而感到后悔。B(导学号52040037)Work isnt what it used to be.There are still people w

11、orking at regular jobs,but the job market has suffered a lot.Jobs are in short supply and people have had to find other ways to make a living.The Internet has made it possible for people to find what makes them happy in order to make a living.Work trends have changed because of technology.More and m

12、ore workers are working directly from their homes.You might be hired by a company who requires you to work from home.The future of work trends is simple.More people will begin to work from home.There may even come a time when most people work from the comfort of a home office.There will always be re

13、gular jobs.Someone has to run the store and drive the truck.However,if you work in an office,chances of you working from home are becoming greater and greater.The future looks bright for those who dream of earning a living from their own computer workstation and many people have already realised tha

14、t dream.Your future could follow a wonderful new trend in your job.It is a trend that allows mothers to stay at home with their children while still contributing to the financial status (财务状况)of the family.It also means that people can find exactly what they are looking for.There are really no limit

15、s to what can be done with job trends going the way they are.The future trends in work hold wonderful things for us.Families will again have more time for each other.Family life will become more of a priority (优先)and success at work will be much easier to achieve.5.From the first paragraph we can kn

16、ow .A.most people now work at their regular jobsB.people have had to find new ways of earning a livingC.many people now dont like work in a certain companyD.you can always find a job in the job market答案:B提示:推理判断题。由第一段中的“Jobs are in short supply and people have had to find other ways to make a living

17、.”可知,现阶段工作机会比较少,人们需要另求谋生的门路。6.Your future could follow a wonderful new trend in your job because of .A.the changing lifestylesB.the powerful economic conditionsC.the development of technologyD.the comfort of the future office答案:C提示:细节理解题。根据第二段“Work trends have changed because of technology.”可知,科技的发展

18、为我们未来就业提供了新的趋势。7.From the passage we can infer that working mothers in the future will .A.do jobs better than their husbandsB.contribute more money to the familyC.play with their children more frequentlyD.play a more important role in the family and society答案:C提示:推理判断题。根据第四段的内容可知,未来的工作趋势允许工作的妈妈和她们的孩

19、子一起待在家中。8.The last two paragraphs tell us .A.the advantages of new job trendsB.the work patterns in the new trendsC.what matters most to people in the new trendsD.what is the right time to reform our work patterns答案:A提示:段落大意题。最后两段重点说明了未来就业趋势的益处。C(导学号52040038)There is no point destroying your peace o

20、f mind and happiness by taking the wrong job.Society may pressure you into grabbing whatever you can get.If you do not have a set path that must be taken,then you have the opportunity to choose something you will not only be paid for doing,but enjoy.One of the best ways of finding a suitable career

21、is to determine your personality type.It may seem obvious that the creative type does not really find much pleasure in a job as a butcher or dry cleaning assistant,and that a weak character may not find happiness in a career based on teaching or leading a team.To find the best job for your personali

22、ty type,the first step is to know what and who you really are.If you already know your style,you can search for suitable employment;however,if you are uncertain,there are ways that will help you discover who and what you are.For example,an employment centre,a career adviser,or an online quiz can hel

23、p you.Taking my own situation for example,I am definitely a creative type.Besides,I prefer to be my own boss or,if I cannot,at least I want to rely on a boss I truly both respect and admire.I do not like telling people what to do,or being told what to do.I do not relate well to regular 9-5 hours.I d

24、o not feel satisfied being paid a high wage for a bad job.I feel much happier at home.Combining my creativity,independence,and desire to stay at home,my ideal career would be running a home-operated business involving creativity.I actually happen to have chosen this solution;I am a writer,poet,autho

25、r and publisher.I have suited my career to my personality type.9.The first paragraph is used as a(n).A.exampleB.introductionC.conclusionD.contrast答案:B提示:推理判断题。文章重点说明在找工作时个性的作用,第一段重点在于引入这个话题。10.The author thinks in order to find the right job we should first know about .A.something about employment c

26、entreB.online job markets C.our personality typesD.the economic situation答案:C提示:细节理解题。根据第二段第一句可知作者认为找到合适的职业的最好的方式之一是确定自己的个性类型。11.Which of the following statements about the author is TRUE?A.He prefers to rely on his colleagues.B.He dislikes home-operated businesses.C.He likes giving orders to others

27、 and doesnt like facing orders.D.He doesnt like the usual way of doing things.答案:D提示:推理判断题。根据文章最后一段不难看出作者是一个不愿意按通常方式做事的人,他更喜欢做自己的老板,不想告诉别人做什么或被别人告知做什么。12.What is the main idea of the passage?A.Creativity and chances of success.B.Jobs and your peace of mind.C.Following the set path and making life ea

28、sier.D.Finding the right job for your personality type.答案:D提示:主旨大意题。全文围绕找工作时个性类型所发挥的作用来展开,故D项准确地概括了文章的主旨。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(导学号52040039)How do you stay true to yourself when youre surrounded by friends and/or family that have an opinion on everything you

29、do?Its not easy!13Here are 4 tips which can help you live a dynamic life.14Stay true to yourself by listening to the only opinions that really matteryour own and those from people who believe in and encourage you.Deep down you know yourself better than anybody else.Dont fear people15The reason most

30、people dont take risks,or live on the edge is the fear of what others might think of them.If you want to live the life you truly deserve,you must give up the need to be liked by everybody.Value yourself and your choicesWhen you do,others will too.Own the choices you make in your life.16When you beli

31、eve in yourself,in time,others will believe in you too.Show confidence in your choices,and what you stand for whether others agree or not.Focus on appreciationNo matter what the circumstances are,there is always something to be grateful for.All successful people ask,“What am I grateful for?How can I

32、 improve my situation and use these tough times to inspire others?” 17These steps,if applied,will help you transform your peace of mind,lifestyle,and productivity.A.Concentrate on your own talents and strengths.B.Never let others opinions guide your choices.C.Treat every person like they are importa

33、nt.D.When you doubt yourself,others will doubt you.E.Stay fearless in everything you will have to do.F.Be thankful to life and be helpful to others,and youll lead a successful life.G.However,there are great possibilities that you can lead the life you really want.答案:1317 GBEDF.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分3

34、0分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(导学号52040040)Monte was 100 years old.He was a(n) 18 old man.One day as Monte drove away from church he had a(n)19.The policeman revoked(吊销) his drivers license,explaining that at his age he needed to retest.Not being able to 20 can be a discouragement

35、(挫折) for most of us.Driving is often a symbol of 21,especially for Monte who loved to go and do things for himself.22,he didnt sit inside and feel sorry for himself.He asked someone to drive him to take the test.His neighbor 23,thinking it to be a waste of time.Monte passed the 24 test with a score

36、of 100 and the driving test with 25 results.He received his new drivers license and 26 helping others.I asked him about his 27 of long life.He said,“Drink lots of water,dont overeat,and learn new things.The main thing is I dont 28.”Monte was volunteering in the church and in the neighborhood.He was

37、interested in helping others and stayed 29.On my last visit to his house,he answered my question about his 30.“Well,Im feeling quite well,31 this one knee is giving me a little pain,”he said.Monte passed away last year.But he 32 me a lot.Im ready to help others and learn something new.Helping others

38、 keeps me 33.I try to swim every day if possible.I have 34 to play a new instrument,and with a group of friends,35 nursing homes every week.36 others has helped me.I 37 Montes mottokeep going and keep learninghas kept me from sitting myself into bad health and slow thinking.18.A.richB.cleverC.humoro

39、usD.optimistic答案:D提示:根据下文对Monte的介绍:助人、求知、热爱生活可知,他是一位“乐观的(optimistic)”老人。19.A.accidentB.diseaseC.quarrelD.idea答案:A提示:由下文的The policeman revoked his drivers license 可知,Monte开车出了“事故(accident)”。20.A.driveB.walkC.leaveD.test答案:A提示:由上文可知,对于大多数人而言,不能“开车(drive)”是一件令人泄气的事情。21.A.strengthB.importanceC.independe

40、nceD.wealth答案:C提示:由下文的who loved to go and do things for himself可知,能够开车是“独立(independence)”的象征。22.A.ThenB.AlsoC.HoweverD.Instead答案:C提示:由上文可知,虽然警察吊销了他的驾照,“但是(However)”Monte并没有为自己不能开车而感到遗憾。23.A.attemptedB.volunteeredC.agreedD.complained答案:B提示:Monte想让别人开车送他去参加考试,他的邻居“自愿(volunteered)”去帮助他。24.A.readingB.ro

41、adC.writtenD.listening答案:C提示:由下文的driving test可知,前面对应的应该是“笔试(written test)”。25.A.surprisingB.clearC.badD.excellent答案:D提示:由下文的He received his new drivers license可知,Monte顺利拿到了驾照,因此路考也取得了“极好的(excellent)”成绩。26.A.continuedB.avoidedC.admittedD.started答案:A提示:由下文的he was interested in helping others可知,Monte一直

42、乐于助人,重新取得驾照后“继续(continued)”帮助别人。27.A.problemB.secretC.chanceD.story答案:B提示:由下文Monte回答的内容可知,作者向他询问长寿的“秘诀(secret)”。28.A.failB.waitC.sleepD.stop答案:D提示:由末段的keep going and keep learning可知,最主要的秘诀是他从不“停止(stop)”帮助别人和学习新事物。29.A.calmB.tiredC.busyD.worried答案:C提示:由上文的Monte was volunteering in the church and in t

43、he neighborhood可知,Monte一直在从事志愿者工作,时刻“忙个不停(busy)”。30.A.healthB.futureC.safetyD.career答案:A提示:由下文的this one knee is giving me a little pain可知,Monte回答有关“健康(health)”方面的问题。31.A.consideringB.exceptC.forD.if答案:B提示:由上文的Im feeling quite well可知,Monte“除了(except)”一只膝盖有点疼,其他方面感觉良好。32.A.interestedB.satisfiedC.encou

44、ragedD.excited答案:C提示:由下文作者的改变可知,Monte“鼓舞(encouraged)”了他。33.A.specialB.gratefulC.proudD.young答案:D提示:由Monte助人长寿的故事可知,助人使得作者保持“年轻(young)”。34.A.forgottenB.failedC.learnedD.offered答案:C提示:由上文的learn new things和下文的a new instrument可知,作者从Monte的话语中很受启发,“学习(learned)”如何演奏一种新的乐器。35.A.buildB.enterC.passD.visit答案:D

45、提示:作者从Monte身上学到很多东西,每周定期“去(visit)”养老院帮助别人。36.A.FollowingB.HelpingC.WatchingD.Changing答案:B提示:由本段开头的Helping others可知。37.A.believeB.rememberC.doubtD.suggest答案:A提示:作者“认为(believe)”是Monte的座右铭“不断前进,不断学习”在不断激励自己。.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(导学号52040041)(2015全国课标)The adobe d

46、wellings(土坯房) 38(build) by the Pueblo Indians of the American Southwest are admired by even 39 most modern of architects and engineers.In addition to their simple beauty,what makes the adobe dwellings admirable is their 40(able) to “air condition” a house without 41(use) electric equipment.Walls mad

47、e of adobe take in the heat from the sun on hot days and give out that heat 42(slow) during cool nights,thus warming the house.When a new day breaks,the walls have given up their heat and are now cold enough 43(cool) the house during the hot day;44 the same time,they warm up again for the night.This

48、 cycle 45(go) day after day:The walls warm up during the day and cool off during the night and are thus always a timely offset(抵消) for the outside temperatures.As 46(nature) architects,the Pueblo Indians figured out exactly 47 thick the adobe walls needed to be to make the cycle work on most days.答案

49、:38.built39.the40.ability41.using42.slowly43.to cool44.at45.goes46.natural47.how.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(导学

50、号52040042)Once I found that the classmate sitting next me was crying.I asked her why she felt so sadly.She told me she was frustrating by her failure of passing the midterm maths exam.She said that she had stayed up all night prepared for the exam the night before.I told her that she mustnt have stu

51、died all the time that night.Instead,if she had made the use of time properly,she would have passed the exam.I advised her to remember that she had experienced and let it be a lesson to him.My words really touched her and she finally smiled and dried her tear.Now she was one of the most efficient st

52、udents in my class.答案:第一句:next后加to第二句:sadlysad第三句:frustratingfrustrated第四句:preparedpreparing第五句:mustntshouldnt/neednt第六句:去掉第一个the第七句:thatwhat;himher第八句:teartears第九句:wasis.书面表达(满分25分)(导学号52040043)假如你叫李华,从报纸上了解到一家广告公司要招聘一名打字员。请根据以下提示写一封求职信。个人情况:九中高三年级学生,曾经利用假期做过打字员,平时在学校兼职做打字员,每分钟可打120字左右。求职优势:做事有耐心,对

53、广告业有一定的了解。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Sir,I have learned from your advertisement in the newspaper that your company is in need of a typewriter this summer vacation.I would like to apply for the position because I believe I am a suitable person for the job.I am a senior student in No.9 Mid

54、dle School in grade 3.I enjoy typing very much and my speed is about 120 words per minute.I once worked as a typist in holidays,and now I am a typist in my school as a part-time job.Besides I am a person with great patience.Whats more,I have some knowledge of advertising.Id appreciate it very much if you would give me the opportunity.Thank you for your consideration.I am looking forward to receiving your reply.Yours faithfully,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1