1、课时训练基础夯实.将下列句中可以省略的部分省略1.Wait just a minute,please.答案:(Wait)Just a minute,please.2.My father planned all these houses and they built all these houses.答案:My father planned all these houses and they built(all these houses).3.She tried to persuade her husband to give up smoking,but she tried in vain.答案
2、:She tried to persuade her husband to give up smoking,but(she tried)in vain.4.When they were first introduced to the market,these products enjoyed great success.答案:When(they were)first introduced to the market,these products enjoyed great success.5.What worried us most is that things do not go as we
3、ll as they were planned.答案:What worried us most is that things do not go as well as(they were)planned.6.She will go to Paris,but I dont know when she will go to Paris.答案:She will go to Paris,but I dont know when(she will go to Paris).7.Tom continued to make faces in class even though his teacher tol
4、d him not to make faces.答案:Tom continued to make faces in class even though his teacher told him not to(make faces).8.Children are encouraged to read more books as long as they are willing to do so.答案:Children are encouraged to read more books as long as they are willing to(do so).9.Children,when th
5、ey are accompanied by their parents,are allowed to enter the stadium.答案:Children,when (they are) accompanied by their parents,are allowed to enter the stadium.10.Among the many dangers which sailors have to face,probably the greatest of all is fog.答案:Among the many dangers (which) sailors have to fa
6、ce,probably the greatest of all is fog.11.(2015湖南高考改编题)Video games can be a poor influence if they are left in the wrong hands.答案:Video games can be a poor influence if(they are) left in the wrong hands.12.(2015湖南高考改编题)You should always keep in mind that your main task is to get this company running
7、 smoothly.答案:(You should)Always keep in mind that your main task is to get this company running smoothly.句型转换1.If it is possible,I will attend the meeting.,I will attend the meeting.答案:If possible2.To the problem,he gave the same answer as he had given before.To the problem,he gave the same answer .
8、答案:as before3.If you had followed his advice,you would have passed the exam. ,you would have passed the exam.答案:Had you followed his advice4.When the ice is heated,the ice in the kettle will turn into water.,the ice in the kettle will turn into water.答案:When heated5.While he was in prison,he managed
9、 to write the book.,he managed to write the book.答案:While in prison6.He didnt come,but he ought to have come.He didnt come,but he .答案:ought to have7.If you are asked,please give him a hand.,please give him a hand.答案:If asked8.She stood at the gate as if she was waiting for someone.She stood at the g
10、ate as if.答案:waiting for someone9.Its dark and little Anne cant find her way home.She really doesnt know what she should do.Its dark and little Anne cant find her way home.She really doesnt know.答案:what to do10.It is well done.答案:Well done.用省略句翻译句子1.如果你想,可以这么做。答案:You can do it if you want to.2.该市再也不
11、是过去那样了。答案:The city is no longer what it used to be.3.尽管我们都精疲力竭,但我们都没有停下来。答案:Though worn out,we didnt stop.4.他四下张望,仿佛在找什么东西似的。答案:He glanced about as if in search of something.5.房间虽然不大,却很亮堂。答案:Though not large,the room is well lit.能力提升.完形填空(导学号51960061)Hundreds of Derby Telegraph readers are now poten
12、tial lifesavers after signing up for first-aid classes through our Save a Life campaign.More than 400 people have decided to 1 the course with St.John Ambulance.2the people who have used our first-aid voucher(代币券)is Rebecca Stojak,29.She was 3 to sign up for a course after her fianc,James Kidd,32,su
13、ffered a sudden disease and she did not know how to 4 him.James fainted(昏厥) shortly 5 the couplewho would marry the next monthwere 6 to start a trip to America the next day.She said,“Hed never had a 7 before.He turned a horrible shade of blue and just could hardly 8.My mum had been medically trained
14、 so she knew 9 to do,but I just went into a 10.When he was in hospital 11,I realized how helpless I had been.I did a first-aid 12 a long time ago but I almost forgot it,so the voucher was 13 and Im really grateful that I could use it.”Judith and David Adams also used our voucher to attend a St.John
15、Ambulance course.Judith,64,and her husband David,68,found it to be a very 14 experience.She said,“We are all aware of things like heart attacks but we need to 15 how we could help someone who is having one.So,when we 16 the voucher in the Derby Telegraph,we said to each other we should 17 it,as we k
16、eep saying were going to learn first aid.”The Save a Life campaign began on October 31st and,since then,we have been telling the 18 of people whose lives have been 19 because of first aid and those who have used their 20 to help others.1.A.take upB.take overC.take inD.take out答案:A提示:依据上文的“after sign
17、ing up for first-aid classes”可知,这些人想跟着St.John Ambulance学习救护知识。take up“(开始花时间)从事(某事)”;take over“接管”;take in“理解”;take out“取出”。2.A.BesidesB.BetweenC.AmongD.With答案:C提示:Rebecca Stojak是上文提及的400多人中的一个,故选Among。3.A.requestedB.inspiredC.forcedD.allowed答案:B提示:下文中谈到Rebecca Stojak未婚夫的突发病症使她受到启迪,意识到急救的重要性。故选inspi
18、red。4.A.treatB.cureC.holdD.help答案:D提示:第三段表明了Rebecca Stojak在未婚夫突然发病时,自己不知如何去帮助(help)他。5.A.whenB.whileC.beforeD.after答案:C提示:依据下文的“the next day”可知,在这对情侣动身之前,Rebecca的未婚夫突然发病。6.A.dueB.contentC.eagerD.serious答案:A提示:这对情侣定于第二天去美国旅行。due to do sth.“预定做某事”。7.A.caseB.diseaseC.voucherD.mess答案:A提示:上文的“James Kidd,
19、32,suffered a sudden disease”暗示他以前没有出现过这种状况。8.A.cryB.talkC.breatheD.eat答案:C提示:依据“a horrible shade of blue”可推知,他当时脸色青紫,呼吸急促。故选breathe。9.A.howB.whatC.whenD.whether答案:B提示:“我”妈妈曾经接受过医学训练,所以她知道该做什么。根据语境和句中的do可知,应选what。10.A.temperB.rushC.thoughtD.panic答案:D提示:转折词but暗示着当时Rebecca Stojak处于惊恐(panic)的状态。11.A.op
20、eratingB.livingC.consideringD.recovering答案:D提示:由句中的“in hospital”可推知,此处意为未婚夫在住院康复期间。12.A.actionB.courseC.serviceD.bandage答案:B提示:句中的“but I almost forgot it”说明Rebecca Stojak很久以前曾经学过急救课程(course)。13.A.perfectB.expensiveC.objectiveD.personal答案:A提示:下文的“Im really grateful”表明Rebecca Stojak认为这张代币券非常棒。故选 perfe
21、ct。14.A.frighteningB.positiveC.commonD.strange答案:B提示:下文内容说明,这对老夫妇很高兴参与课程学习。positive“积极的,有助益的”。15.A.set aboutB.worry aboutC.care aboutD.think about答案:D提示:句中的转折词but暗示,我们不仅需要意识到心脏病等问题,更需要考虑如何去帮助那些有这些病的人。16.A.offeredB.sawC.boughtD.collected答案:B提示:句中的“in the Derby Telegraph”说明老人在这里看到了代币券。17.A.manageB.for
22、getC.useD.make答案:C提示:“it”指上文的代币券,夫妇二人决定使用(use)它。18.A.storiesB.needsC.talksD.faults答案:A提示:从那时起,我们就一直讲因为急救而活下来的人们的故事。故选stories。19.A.savedB.influencedC.protectedD.lost答案:A提示:下文的“because of first aid”暗示着,这些人因为得到急救而活下来。故选saved。20.A.abilitiesB.sensesC.meansD.skills答案:D提示:依据句中的“to help others”可推断出,这些人利用所学技
23、能(skills)来帮助他人。.阅读理解(导学号51960062)First aid means the aid or the help that can be given to an injured person first,that is,before any other help arrives.Nowadays there is usually a telephone not far away and the first we should do,if a serious accident happens,is to telephone for an ambulance.Sometim
24、es quick action by us may save someones life.Shock.People often suffer from shock after receiving an injury,sometimes even when the injury is a small one.The face turns grey,and the skin becomes damp and cold.They breathe quickly.They should be kept warm.Cover them with a blanket and give them a war
25、m drink.Broken bones.Do not move the patient.Send for an ambulance at once.Bleeding.A little bleeding doesnt harm.It washes dirt from the wound.But if the bleeding continues,try to stop it by placing a clean cloth firmly over the wound until the bleeding stops or help arrives.Poisoning.A person who
26、has taken poison should be taken to a hospital at once.With some poisons,sleeping pills,for example,it is a good thing to make the patient throw up by pressing your fingers down his throat.Remember:When an accident happens,send someone to telephone for an ambulance at once.Keep the injured person wa
27、rm and quiet.Give him plenty of air.Do not let other people crowd around him.1.How many common accidents are mentioned in this passage?A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.答案:C提示:细节理解题。通读全文,本文第二、三、四、五段分别讲述了休克、骨折、流血、中毒四种常见事故及应急处理办法,故选C项。2.If someone goes into shock after receiving an injury,youll find that .A
28、.the face turns greyB.the skin becomes damp and coldC.the patient breathes quicklyD.all of the above答案:D提示:细节理解题。根据第二段可知,人休克以后会脸色苍白、皮肤潮冷、呼吸急促,故选D项。3.Which of the following statements is WRONG according to the passage?A.First aid means to give an injured person the help at once before the doctor come
29、s.B.If an injured person goes into shock,we must always try to keep him warm.C.Dont move the injured person if he has broken his legs.D.When a person has taken poison,we must always make him throw up.答案:D提示:细节理解题。根据第五段可知,病人中毒后,有些情况,比如服用了安眠药,可想办法让病人呕吐,但不是所有的情况,也不是必须让他呕吐。D项的表述过于绝对,故排除。4.The passage ma
30、inly tells us .A.some advice on how to deal with some common accidentsB.some facts about some common accidentsC.some examples of common accidentsD.something we must remember答案:A提示:主旨大意题。根据全文可知,本文针对日常多见的事故提出了一些应急处理的建议,故选A项。.短文改错(导学号51960063)Last Saturday I went to the library as usually.At about noon
31、,I was enjoying my reading near a lake while suddenly I hear someone crying for help.I went up to see what had happening.I was shocked to find a little child struggle in the water in the distance while many people were standing by without doing something.Without any hesitation,I pushed through the c
32、rowd as I took off my coat,but jumped into the water quickly.I managed to reach him and carried him back to safety.To his great relief,the kid was saved.I was proud what I had done.I hope everyone can give a hand when someone else is in the need.答案:第一句:usuallyusual第二句:whilewhen;hearheard第三句:hadwas第四句:strugglestruggling;somethinganything第五句:butand第七句:hismy第八句:proud后加of第九句:去掉the
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有