1、第20练阅读完形语法填空短文改错.阅读理解A体裁:记叙文话题:社会教育词数:310时间:6(2022济南模拟)American LaMar Baylor spends most of his time in New York,working as a performer in the Broadway musicalThe Lion King.But since 2022,he has also spent weeks in Kigali,the capital of Rwanda.There he teaches dance to boys who live on the street.Hi
2、s teaching is part of an effort by the Rebecca Davis Dance Company.The project helps young people learn more about dance and learn how to behave in a classroom environment.LaMar Baylor describes his students as genocide (大屠杀) survivors.They have lost all of their families,and some even have been in
3、prison.“They have been through things that no one should ever have to go through,” said Baylor.Dance classes provide the children with structured learning and selfexpression that theyve never had before.They can also take classes in information and technology after they have learned to attend classe
4、s and follow directions.Boys who have done best in the classes win scholarships,and are sent to the Sunrise Boarding School.About 30 boys have won this kind of financial aid.All the students are male,because few girls in Rwanda live freely on the street.The Rwanda program is the largest one set up b
5、y the Rebecca Davis Dance Company,founded and directed by Rebecca Davis.Ms Davis has also set up dance programs in BosniaHerzegovina and Guinea.About 2,000 children in the three countries have taken part in the project since its launch (发起) in 2022.As for LaMar Baylor,he knows from his own experienc
6、e how dance can lead to a better life.He is from Camden,New Jersey.Camden has sometimes been called Americas poorest and most dangerous city.Mr Baylor says that growing up in Camden,it took a long time for him to find out what he wanted to do.He now thinks dancing saved his life.【语篇解读】作为百老汇音乐剧狮子王的演员
7、,拉马尔贝洛尔通过教授街头流浪儿跳舞,使他们得到受教育的机会。1What do we know about LaMar Baylor according to the text?AHe spends most of his time in Rwanda.BHe is director of the musical The Lion King.CHe himself grew up in a poor environment.DHe started the Rwanda program on his own.答案C推理判断题。根据文章最后一段的“He is from Camden.most da
8、ngerous city.”可知,他在贫困的环境中长大。故选C项。2It can be learned from the text that the children in Rwanda _Ahave gone through tough timeBhave committed violent crimesCworked hard to win scholarshipsDfocused mainly on dancing答案A细节理解题。根据文章第二段的一、二句可知,拉马尔贝洛尔称他的学生是大屠杀的幸存者,他们都失去了家人,有的还坐过牢,因此孩子们经历艰难的时期。故选A项。3In how ma
9、ny countries are the dance programs launched?ATwo. BThree.CFour. DFive.答案B细节理解题。文章第一段提到了卢旺达的首都基加利,第四段提到了波斯尼亚黑塞哥维那和几内亚,由此可知,舞蹈项目在三个国家进行。故选B项。4Which of the following is true of the dance project?AMost children participating in it are boys.BThe project could date back to the year of 2022.CIt is aimed t
10、o improve the kids dancing skills.DIt has gained much support from the world.答案B正误判断题。根据文章第四段的最后一句可知,这个舞蹈项目是在2022年发起的。故选B项。B体裁:说明文话题:巴黎“自行车之都”词数:351时间:5Paris is planning to double the number of cycling lanes(车道) by 2022 to turn the city into “the worlds bike capital”The 150 millioneuro project will
11、increase the number of safe bike lanes from the current 700 kilometers (435 miles) to 1,400 kilometers within five years.Paris town hall hopes the new lanes will help triple (增至三倍) the number of journeys made on a bike from five percent to 15 percent by that time.The new “express network” for bikes
12、will introduce protected cycling lanes on major streets throughout the city,including the banks of the Seine,separated from the traffic.“We think that there are people ready to cycle but don t do it because of a sense of not being safe,” said Christophe Najdovski,Green deputy mayor (副市长) in charge o
13、f transport.“This plan will create a new form of tourism in Paris which is booming (迅速发展) elsewhere soon,” he said.The plans also include increasing the number of twoway cycling lanes on smaller roads,where the speed limit for motorists will be limited to 30 km/h.Among the new cycle lanes will be on
14、e along the famous dangerous streetChamps Elysees.Some 10,000 bike parking spaces will be added along the cycling lanes at the same time according to the plans.City hall intends to set up cycling classes and repair workshops to get Parisians on their bikes.Paris famous bike rental (租赁的) company “Vel
15、ib” is going from strength to strength,with some 283,000 subscribers (用户) and 40 million individual rentals this year already.The city is now considering introducing electric bikes for hillier parts like Montmartre.The plans come days after Paris suffered worrying pollution levels that topped Shangh
16、ai for a short time,according to one weather agency.【语篇解读】巴黎市争将巴黎打造为“世界自行车之都”。5Why do some people in Paris not cycle at present?AThey are worried about their safety.BThere are no cycling lanes in the city.CThey work too faraway from their homes.DThere are no bike parking spaces in the city.答案A细节理解题。
17、根据第二段“We think that there are people ready to cycle but don t do it because of a sense of not being safe”可知,有不少市民想要骑自行车出行,但是出于安全方面的担忧而放弃了这一想法。6Cycling classes and repair workshops will be set up in Paris to _Ainspire people to take exerciseBlower the risk of unemploymentCteach people to cycle safely
18、Dencourage people to cycle答案D细节理解题。根据第三段“City hall intends to set up cycling classes and repair workshops to get Parisians on their bikes.”可知,市政厅还计划开设自行车课程,增加自行车修理间,鼓励巴黎市民骑车出行。7It can be known from the passage that _AParis is one of the most polluted cities in the worldBmore and more people in Paris
19、 will travel by bikeCParis has the biggest number of bikes in the worldDthe cycling lanes in Paris are the safest in the world答案B推理判断题。根据倒数第二段“Paris famous bike rental company “Velib” is going from strength to strength,with some 283,000 subscribers and 40 million individual rentals this year already
20、.”可知,巴黎著名的自行车租赁公司“Velib”不断壮大。今年,该公司已拥有注册用户28.3万人,个人租车已达4000万次。故可推知,越来越多的巴黎人将骑车出行。8What makes Paris town hall design the plans?APollution. BPopulation.CUnemployment. DWeather.答案A细节理解题。根据最后一段“The plans come days after Paris suffered worrying pollution levels that topped Shanghai for a short time,accor
21、ding to one weather agency.”可知,一家气象机构表示,近期,巴黎的污染级别曾令人担忧,曾一度赶超上海。然后巴黎自行车计划就诞生了。.完形填空体裁:记叙文话题:微笑的力量词数:300时间:18(2022陕西二模)Many years ago,Norman Cousins was diagnosed(诊断) with cancer.He was given six months to live.His _9_ of recovery was one in 500.He could see that the worry,low spirits and _10_ in his
22、 life contributed to,or perhaps helped cause,his disease.He wondered,“_11_ illness can be caused by negativity,can wellness be _12_ by being positive?”He decided to make _13_ on himself.He knew that _14_ was one of the most positive activities.He rented all the funny movies he _15_ find.He read funn
23、y stories.He asked his friends to call him whenever they said,heard or did something _16_His pain was so great that he could not _17_He found laughing for 10 minutes relieved(减轻) the _18_ for several hours so he could sleep.He fully _19_ from his illness and lived another 20 happy,_20_ and productiv
24、e years.He believed that the love of his family and friends and laughing contributed to his recovery.Some people think laughing is a waste of _21_They say it is something to enjoy only at times._22_,laughing is necessary and very important to our wellbeing and aliveness.If were not well,laughing hel
25、ps us get _23_;if we are well,laughing helps us _24_ that way.Scientific studies have shown that laughter has a curative(有疗效的) _25_ on the body,the mind and the emotions.So,if you like laughing,_26_ it medical advice to do it as often as you can.If you dont like laughing,then take your medicinelaugh
26、ing anyway.Use _27_ makes you laughmovies,records,books,cartoons,jokes,etc.Give yourself permission to laugh whenever anything funny strikes you.People around you may think youre _28_,but sooner or later theyll join in even if they dont know what youre laughing about.Some diseases may be contagious(
27、感染的),but none is as contagious as the curelaughter.【语篇解读】本文通过Norman Cousins康复的实例告诉我们,笑是一副良药,它能让人摆脱烦恼,摆脱疾病。9A.chance BexperienceCdream Dtest答案A依据文中的“He was given six months to live”可知,Norman Cousins康复的几率是五百分之一。10A.happiness BangerClaziness Dhardworking答案B本句中的“and”说明该空所填的词与“worry”“low spirits”意思相近,且都是
28、表示情感类的词,因此选anger。11A.Whether BWhereCIf DUntil答案C依据下文中的“can wellness be _12_ by being positive”可知,这里是条件状语从句,因此用if引导。12A.stopped BmissedCmeasured Dcreated答案D健康可以由积极乐观创造(created)。13A.an experiment Ban expressionCa decision Da survey答案A因为这仅仅是Norman Cousins的想法,因此他想在自己身上做试验(an experiment)。14A.talking Bsho
29、wingCresting Dlaughing答案D由下文中的“He found laughing for 10 minutes relieved(减轻)the _18_ for several hours so he could sleep”可知,这里指的是笑(laughing)。15A.must Bcould Cshould Dmight答案B由下文中的“He read funny stories”可知,他租了所有他能够(could)找到的喜剧电影。16A.hard Bfunny Ceasy Dsuccessful答案B由上文中的“all the funny movies”和“He read
30、 funny stories”可知,这里指一些滑稽的事情。17A.work Beat Csleep Dwalk答案C由下文中的“relieved(减轻)the _18_ for several hours so he could sleep”可知,这里指疼痛使他难以入眠。18A.energy Bstress Cpain Dweight答案C他发现笑十分钟可减轻疼痛(pain)数小时,于是他就可以睡着了。19A.rescued BrecoveredCescaped Dlearned答案B依据下文中的“lived another 20 happy,_20_ and productive years
31、”和“laughing contributed to his recovery”可知,他康复了。20A.painful BstrugglingCcareful Dhealthy答案D他从疾病中完全康复了,又过了快乐、健康和生命力旺盛的20年。healthy“健康的”,符合语境。21A.money BstrengthCfame Dtime答案D由下文中的“They say it is something to enjoy only at times”可知,有些人认为笑是浪费时间。22A.In fact BIn caseCIn time DIn short答案A事实上(In fact),笑对我们的
32、健康和活力是必要和非常重要的。23A.good Bill Cwell Denergetic答案C依据句中的“If were not well”可知,此处应用well,表示“健康的”。24A.stay Bleave Cdrop Dchange答案A如果我们健康,笑帮助我们保持下去。stay在本句中是系动词,表示“保持某种状态”。25A.pressure BquestionCadvice Deffect答案D科学研究表明,笑对身体、心智与情感有医疗效果。have an effect on是固定短语,表示“对有影响/作用”。26A.ignore Brefuse Cconsider Dreceive答
33、案C如果你喜欢笑,把它当作医学建议,尽可能经常地笑吧。consider sth(to be)名词/形容词表示“认为是”。27A.however BwhateverCwhichever Dwhenever答案B使用任何令你发笑的东西,比如电影、唱片、书籍、漫画、笑话等。该空所填词既在主句中作Use的宾语,又在从句中作主语,故选whatever。28A.wonderful BstrangeCfriendly Dwrong答案B你周围的人可能认为你是奇怪的(strange),但是迟早他们会加入你,即使他们不知道你在笑什么。.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Wh
34、y is pink or purple for girls and blue or brown for boys?The answer depends largely _29_ cultural values as well as personal experiences.Peoples _30_(choose) of colors is also influenced by their bodies reactions toward them.Green is said to be the most restful(宁静的)_31_It has the ability to reduce p
35、ain and relax people both mentally and physically.People _32_(work) in green environment have been found to have _33_ stomachaches.To the Egyptians,green was a color _34_ represented the hope and joy of spring.Red is a symbol of good luck in many cultures.During the Spring Festival in China,children
36、 _35_(give) money in a red envelope to bring good fortune in the New Year.Red can also cause a persons blood pressure to rise and increase peoples appetites(胃口)Many decorators will include different shades of red in the restaurant._36_(similar),many commercial websites will have a red “Buy Now” butt
37、on because red is a color that easily catches a persons eye.For many nations,blue is a symbol of protection and religious beliefs.Greek people often wear a blue necklace,hoping to protect _37_ against evils(邪恶)Blue is another calming color.Unlike red,blue is believed to cause people to lose appetite
38、.So _38_ you want to eat less,some suggest that eating from blue plates can help.【语篇解读】本文是一篇说明文。这是一篇有关颜色文化的文章。在不同的文化中,各种颜色都会有不同的含义、功能和作用。为什么女孩子喜欢粉红色和紫色?而男孩则喜欢蓝色和棕色呢?29on考查介词。根据语境和空格前后的结构关系分析,句意:答案在很大程度上取决于文化价值观和个人的经历。故空格填入介词on,depend on“取决于,受的影响”,符合语境。30choice考查名词。根据上文的名词所有格peoples和下文的of colors限定分析,
39、此空该填入动词choose的名词形式choice。31color考查名词。与上文的Green is said to be.形成对接,即“据说绿色是最为宁静的颜色”,故填入名词color。32working考查现在分词。根据句子结构分析,该句的主语是People,谓语动词即为have been found to have,故空格部分至in green environment是后置定语,修饰people。又根据people与work的主谓关系分析,此处填入现在分词。33fewer考查形容词比较等级。根据上文“It has the ability to reduce pain”可知,在绿色环境中工作
40、的人比在其他环境中工作的人得胃病的几率更小。34that/which考查关系代词。根据句子结构分析,green was a color即为主句,则后面的部分为定语从句,且该定语从句中缺少指物的主语,故用关系代词that或which引导该定语从句。35are given考查语态。根据语境分析,该句缺少谓语动词,又因主语children与动词give存在逻辑上的动宾关系,故用被动语态,再结合前后句的谓语动词分析,此句也用一般现在时。故填入一般现在时的被动语态,即are given。36Similarly考查副词。根据该空所处句首位置和后面的逗号分析,此处应是副词作状语,故填入形容词similar的
41、副词形式similarly,且单词首字母必须大写。37themselves考查反身代词。根据上下文语境分析该句句意:希腊人常佩戴蓝色项链,希望保护自己远离邪恶。故填入与Greek people吻合的反身代词themselves。38if考查连词。根据下文some suggest that eating from blue plates should help分析:如果你想吃得更少些,人们就会建议你从蓝色的碟子中取食,(这)会有用。故用if引导条件状语从句。.短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删
42、除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每句不超过两个错误;2每处错误及其修改均仅限一词;3只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2022成都一诊)Three weeks ago I bought the electronic dictionary at a shop.But I hadnt used it for several day before I found it didnt work.So I went to the shop,but only to be told that the problem could not
43、 be solved unless it was sent back the factory where it was made.Then I did as I was told with any delay.Unfortunately,the factory promised to repair the dictionary and sent it back in a week.Two weeks has past,but I havent yet received one.I have no idea why things are like this.Im looking forward
44、to receive my dictionary as soon as possible.答案Three weeks ago I bought electronic dictionary at a shop.But I hadnt used it for several before I found it didnt work.So I went to the shop, only to be told that the problem could not be solved unless it was sent back the factory where it was made.Then I did as I was told any delay.,the factory promised to repair the dictionary and it back in a week.Two weeks has,but I havent yet received.I have no idea why things are like this.Im looking forward to my dictionary as soon as possible.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有