ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:23 ,大小:142KB ,
资源ID:344912      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344912-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省贵溪市实验中学2022届高三上学期英语一轮复习训练试题08 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省贵溪市实验中学2022届高三上学期英语一轮复习训练试题08 WORD版含答案.doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家2021年贵溪市实验中学高考英语一轮复习训练题08一完形填空(共1小题)1Many years ago,Dad worked as a farmhand(农场工人).At that time,he had a horse.Every Saturday he(1) to the town after dinner and spent a few hours on social(2) with other farmhands,such as drinking,chatting,and playing cards in the cafe.On Saturday eve

2、nings,the cafe was(3) because many farmhands were there.Before midnight Dad returned home on his horse,quite satisfied with his (4) .In his words,he (5) thought of changing his job. At the age of 31,Dad married my mother who was a school teacher.In the following spring I came (6) into the world.Life

3、 became hard,so my mother felt (7) .She told Dad that they must make a (8) . My mother had (9) of how some famous persons,especially Thomas Edison who was born in a poor family,fought against fate and achieved greatness and (10) .And she(11) that I would some day become a great leader(12) men or cit

4、ies and Dad should be a successful businessman.So she(13) Dad to give up his job as a farmhand,sell his horse and(14) a small business of his own.And I went to high school and college.She even sent me abroad for(15) education when I graduated from college.Under the drive of my mothers hope,Dad and I

5、(16) what we have today.Dad runs a big international(17) and I am a successful lawyer(18) great fame in my country,(19) not a leader as my mother expected. Dad said,without my mother,we wouldnt be what we are today;at least,he would remain a farmhand.(20) he got a lesson of life sometimes we really

6、need drive from outside.(1)A.rodeB.walkedC.ranD.drove(2)A.conversationsB.gamesC.relationshipsD.activities(3)A.coldB.crowdedC.quietD.dirty(4)A.horseB.entertainmentC.lifeD.beer(5)A.oftenB.neverC.everD.sometimes(6)A.laughingB.singingC.sleepingD.crying(7)A.unsatisfiedB.busyC.unimportantD.tired(8)A.livin

7、gB.changeC.decisionD.house(9)A.dreamedB.thoughtC.heardD.spoken(10)A.honestyB.moneyC.fameD.energy(11)A.caredB.knewC.forgotD.hoped(12)A.trainingB.rulingC.helpingD.protecting(13)A.warnedB.wantedC.persuadedD.allowed(14)A.startB.findC.designD.sell(15)A.widerB.higherC.easierD.closer(16)A.showedB.keptC.los

8、tD.achieved(17)A.companyB.schoolC.farmD.caf(18)A.sufferingB.followingC.sharingD.enjoying(19)A.thoughB.ifC.andD.since(20)A.OrB.HoweverC.SoD.Because二阅读理解(共2小题)2The Carnival of Brazil is an annual festival held 46 days before Easter,especially famous for the Carnival in Rio de Janeiro.Carnival celebrat

9、ions are believed to have roots in the festival of Saturnalia,which,adapted to Christianity,became a farewell to bad things in a season of religious discipline to regret and prepare for Christs death and coming back to life. Modern Brazilian Carnival dates back to Rio de Janeiro in 1641.It originall

10、y copied the European form of the festival,later taking in elements of Native American and African cultures.In the late 19th century,the strings(弦乐器)were introduced in Rio de Janeiro.These were pageant(游行)groups that paraded through city avenues performing on instruments and dancing.Today they are k

11、nown as blocks,consisting of a group of people who dress in costumes or special Tshirts with themes or logos.Blocks are generally connected with particular neighbourhoods;they include both a music group and a lot of revelers(狂欢者). Block parades have become an expressive feature of Rios Carnival.Toda

12、y,they number more than 100 and the groups increase each year.Blocks can be formed by small or large groups of revelers with a clear title.Before the show,they gather in a square,then parade in sections of the city,often near the beach.Carnival time in Rio is very interesting,but is also the most ex

13、pensive time to visit Rio.Hotel rooms and other lodgings(住宿) can be up to four times more expensive than the regular rates.There are big crowds at some locations and life is far from ordinary in many parts of town.(1)What can we infer from the first paragraph? A.The Carnival of Brazil is often held

14、after Easter.B.The Carnival of Brazil comes from Easter and Saturnalia.C.The Carnival of Brazil is mainly to celebrate the birth of Christ.D.The Carnival of Brazil is a festival to regret and begin a new life.(2)How long is the history of the peoples celebrating modern Brazilian Carnival? A.About 10

15、0 years.B.Less than two centuries.C.Over five centuries.D.More than 370 years.(3)We can infer from the 2nd paragraph that .A.block parades become bigger and biggerB.block parades can only be formed by big groups of revelersC.the theme of blocks must be seriousD.blocks always parade only on the beach

16、(4)What is the passage mainly about? A.The famous carnivals in the world.B.How the carnival was introduced in Brazil.C.The happy life of the people in Rio de Janeiro.D.The carnival in Rio de Janeiro.3The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again.In a victor

17、y of green business that is certain to appeal to environmentallyaware musiclovers,a design student is to receive financial support to produce ecofriendly tents made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home. Major festivals such as Glastonbury throw away some 10

18、,000 abandoned tents at the end of events each year.For his final year project at the University of the West of England,James Dunlop came up with a material that can be recycled.And to cope with the British summer,the cardboard has been made waterproof. Taking inspiration from a Japanese architect,w

19、ho has used cardboard to make big buildings including churches,Mr.Dunlop used cardboard material for his tents,which he called Myhabs. The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr.Dunlop graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a busin

20、ess. To raise money for the idea,he toured the Citys private companies which fund new businesses and found a supporter in the finance group Mint.He introduced his idea to four of Mints directors and won their support.Mint has committed around 500,000 to MyHab and taken a share of 30 per cent in Mr.D

21、unlops business.The first Myhabs should be tested at festivals this summer,before being marketed fully next year. Mr.Dunlop said that the design,which accommodates two people,could have other uses,such as for disaster relief and housing for the London Olympics. For music events,the cardboard houses

22、will be ordered online and put up at the sites by the Myhab team before the festivalgoers arrive and removed by the company afterwards.They can be personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior(外部的) advertising space. The biggest festivals attract

23、tens of thousands of participants,with Glastonhury having some 150,000 each year.Altogether there are around 100 annual music festivals where people camp in the UK.The events are becoming increasingly environmentally conscious.(1)Ecofriendly tents in paragraph 1 refer to tents .A.economically desira

24、bleB.favorable to the environmentC.for holding music performancesD.designed for disaster relief(2)Mr.Dunlop established his business .A.independently with an interestfree loan from MintB.with the approval of the Citys administrationC.in partnership with a finance groupD.with the help of a Japanese a

25、rchitect(3)It is implied in the passage that .A.the weather in the UK is changeable in summerB.most performances at British festivals are given in the open airC.the cardboard tents produced by Mr.Dunlop can be usertailoredD.cardboard tents can be easily put up and removed by users(4)The passage is m

26、ainly concerned with .A.an attempt at developing recyclable tentsB.some efforts at making full use of cardboardsC.an unusual success of a graduation projectD.the effects of using cardboard tents on music festivals三信息匹配(共1小题)4Of all the traditional Chinese festivals,the Spring Festival is perhaps the

27、 most colourful and important. To celebrate the biggest and most important festival,people do a lot of preparations for it.Early from December 23rd in the Chinese calendar,people begin to clean their houses.(1) In China,red is very popular when celebrating festivals because it means good luck and it

28、 can create a happy atmosphere.Therefore,big red lanterns are hung in front of houses,on trees along the streets,on buildings and stores. On the eve of the Spring Festival,red couplets(对联) and posters are posted on doors.(2) For the Spring Festival is a time for family reunion,therefore,on the eve o

29、f the Spring Festival,all family members get together to have Reunion Dinner.(3) When the clock strikes midnight,people set off firecrackers and fireworks.It is one of the most popular ways of celebrating the Spring Festivals coming.It is so exciting that people always stay up late until the early h

30、ours of the morning. On the Spring Festival,people wear new clothes to welcome the New Years coming.(4) This custom is called New Year Greetings.Then children receive their lucky money in red pockets from their grandparents,their parents,their relatives and friends of their parents.It is believed th

31、at red pocket money can bring good luck.When the children get their lucky money,they always give their best regards with auspicious(吉利的) words. (5) such as different evening parties and dancing,but the most popular ones are dragon dances and lion dances.A.There are lots of other activities celebrati

32、ng the Spring Festival.B.After the dinner,all family members share the Spring Festival Gala,a performance on CCTV loved by people at home and abroad.C.In the evening,people go out to hold a parade.D.They symbolize happiness,prosperity(繁荣) and good luck in the New Year.E.Early in the morning,people g

33、reet relatives and friends with congratulations and wish good luck to each other.F.This is called Spring Cleaning.G.The Chinese people make some preparations in advance,like singing and dancing.一完形填空(共1小题)1【解答】(1)A.考查动词及语境理解。A.rode骑;B .walked步行;C .ran跑步;D .drove开车。句意:那时候他有一只马,每周六他会骑马去镇上吃晚餐,然后和其他的农场工

34、人参加社交活动。由下文的Before midnight Dad returned home on his horse可知,他是骑马去的。故选A.(2)D.考查名词及语境理解。A.conversations交流;B .games游戏;C .relationships关系;D .activities活动。句意:那时候他有一只马,每周六他会骑马去镇上吃晚餐,然后和其他的农场工人参加社交活动。由后文的喝酒、聊天、玩纸牌可知这些都是社交活动。故选D.(3)B.考查形容词及语境理解。A .cold寒冷的;B .crowded拥挤的;C .quiet宁静的;D.dirty脏乱的。句意:咖啡馆很拥挤,因为很多

35、农场工人在那里。根据下文because many farmhands were there.可知咖啡馆里人多,拥挤。故选B.(4)C.考查名词及语境理解。A.horse马;B .entertanment娱乐;C.life生活;D .beer啤酒。句意:在午夜前,父亲会骑马回到家。对他的生活感到非常满足。上文描述的是爸爸的生活。life最有概括性。故选C.(5)B.考查副词及语境理解。A.often经常;B .never从不;C .ever曾经;D .sometimes有时。句意:在他的字典里,从未想过要更改换工作。根据上文quite satisfied with his (4)可知他对生活感到

36、满足可知,应该是不会换工作。故选B.(6)D.考查动词及语境理解。A.laughing 笑;B .singing叹气;C .sleeping睡觉;D .crying哭泣。句意:第二年春天,我哭着来到这个世界。根据常识,婴儿都是哭着出生的。故选D.(7)A.考查形容词及语境理解。A .unsatisfied不满意的;B .busy忙碌的;C .unimportant不重要的;D .tired疲劳的。句意:生活变得艰难,我的妈妈对这种生活感到不满意。根据上文Life became hard,以及下文说到让爸爸换工作和对我的期待可知,妈妈对现在生活感到不满意。故选A.(8)B.考查名词及语境理解。A

37、 .living生存;B .change改变;C .decision决定;D .house房子。句意:她告诉父亲他们必须要改变这种处境。上文说了妈妈对生活感到不满意,所以应该是要做出改变。故选B.(9)C.考查动词及语境理解。A.dreamed梦想;B.thought思考;C.heard听到;D .spoken说话。句意:我妈妈听说过很多名人通过艰苦的斗争最后获得成功的故事,尤其是出生寒门的爱迪生。根据常识,我的妈妈应该听说过一些像爱迪生这样出身贫寒但凭借自己的努力获得成就和名声的人。hear of 表示听说。故选C.(10)C.考查名词及语境理解。A.honesty诚实;B .money钱;

38、C.fame名声;D .energy能量。句意:我妈妈听说过很多名人通过艰苦的斗争最后获得成功的故事,尤其是出生寒门的爱迪生。根据上文achieved greatness 以及fame是famous的名词形式,意为名声,名气。故选C.(11)D.考查动词及语境理解。A.cared 在意;B .knew知道;C .forgot忘记;D .hoped希望。句意:她希望有一天我可以成为一位领导,父亲成为成功的商人。下文中的有一天我能成为一个伟大的领导人是妈妈的一种期望。故选D.(12)B.考查名词及语境理解。A .training训练;B .ruling统治;C.helping帮助;D .prote

39、cting保护。句意:她希望有一天我可以成为一位领导,统治人或者城市。leader的职责是统治人民或城市。故选B.(13)C.考查动词及语境理解。A .warned提醒;B.wanted想;C .persuaded劝说;D.allowed允许。句意:因此他劝父亲放弃了农场工人的工作、卖掉了马,开始自己创业。根据下文的Dad runs a big international.可知爸爸被妈妈说服了。故选C.(14)A.考查动词及语境理解。A.start开始;B .find找到;C .design设计;D .sell卖。句意:因此他劝父亲放弃了农场工人的工作、卖掉了马,开始自己创业。卖了马了,开始他

40、自己的一个小生意。start a business开始一项生意。其他搭配均不合适。故选A.(15)B.考查形容词及语境理解。A .wider更宽;B .higher更高;C .easier 更便宜;D .closer更近。句意:在我大学毕业后,她甚至把我送出国接受更高的教育。由妈妈对我的期待可知,应该是出国受更深一层的教育。故选B.(16)D.考查动词及语境理解。A.showed表示;B.kept保持;C.lost丢失;D .achieved完成。句意:在我母亲的激励和期待下,父亲和我终于有所作为。由下一句对我和爸爸成就的描述可知 ,是实现了我们今天所拥有的。故选D.(17)A.考查名词及语境

41、理解。A .company公司;B.school学校;C.farm农场;D .caf咖啡馆。句意:爸爸经营了一家国际公司,我成为了一名成功的律师,在国内享有极高声望。根据上文的.a small business of his own.可知,business与company意义相近。故选A.(18)D.考查动词及语境理解。A .suffering受苦;B.following遵从;C.sharing分享;D.enjoying享受。句意:爸爸经营了一家国际公司,我成为了一名成功的律师,在国内享有极高声望。great game表示盛誉,与enjoy搭配,表示享有盛誉。故选D.(19)A.考查连词及语境

42、理解。A.though尽管;B .if如果;C.and和;D .since因为。句意:爸爸经营了一家国际公司,我成为了一名成功的律师,在国内享有极高声望。尽管没有成为妈妈期待的领导者。根据前后句可知,这里表示转折。故选A.(20)C.考查连词及语境理解。A.Or或者,还是;B .However然而;C.So因此;D .Because因为。句意:因此我的父亲学到了一课:有时候我们需要外部的鼓励推动,才能走的更远。这里表示因果关系。故选C.二阅读理解(共2小题)2【解答】(1)D.推理判断题。根据第一段的Carnival celebrations are believed to have root

43、s in the festival ofSaturnalia,which,adapted to Christianity,became a fare well to bad things in a season of religious discipline to regret and prepare for Christs death and coming back to life.狂欢节的庆祝活动被认为起源于自然节,这一节日适应了基督教,在宗教戒律的季节里,成为了对坏事的好机会,为基督的死和复活感到遗憾和准备。可知,巴西的狂欢节是为了表示与过去的旧生活告别,开始新生活的节日。故选D项。 (

44、2)D.细节理解题。根据第二段的Modern Brazilian Carnival dates back to Riode Janeiro in 1641.现代巴西狂欢节可以追溯到1641年的里约热内卢。可知,这个节日有370多年了,故选D项。 (3)A.细节理解题。根据第二段的Today they are known as blocks,consisting of a group of peoplewho dress in costumes or special Tshirts with themes or logos.今天,它们被称为积木,由一群穿着带有主题或标志的服装或特殊T恤的人组成。

45、街区游行越来越大。可知A项正确。 (4)D.主旨大意题。本文主要讲述的是巴西的狂欢节。故选D项。3【解答】(1)B词义猜测题。根据第一段最后一句madeofcardboardthatcanberecycledafterthebandsandthecrowdshavegonehome.可知,ecofriendly tents是用纸板做,在乐队和人群离开回家后,可以重复使用的,显然是对环境有利的。另外,根据ecofriendly的构成也可猜出其含义为环境友好的,上文environmentallyware(有环境意识的)也有提示作用。故选B。(2)C细节理解题。根据第五段内容Toraisemoney

46、fortheidea,hetouredtheCitysprivatecompanieswhichfundnewbusinessesandfoundasupporterinthefinancegroupMint.HeintroducedhisideatofourofMintsdirectorsandwontheirsupport.Minthascommittedaround 500,000 toMyHabandtakenashareof 30 percentinMr.Dunlopsbusiness.ThefirstMyhabsshouldbetestedatfestivalsthissummer

47、,beforebeingmarketedfullynextyear.可知,Mr.Dunlop与财团Mint为合作关系,Mint财团为其MyHabs项目提供50万英镑的资金支持,Mr.Dunlop提供技术并负责实施该项目,作为回报,Mint财团将获得Mr.Dunlop企业的30%的股份,C正确。A项获得Mint的无息贷款,显然错。Mr.Dunlop寻求的是the Citys private companies 的支持,而非城市管理部门的批准,B错。他的创意是受到日本建筑师的启发,而非得到其帮助,D错。故选C。(3)C推理判断题。根据倒数第二段最后一句They can be personalize

48、d暗示可以根据用户的要求裁剪式样,C选项正确根据第二段最后一句AndtocopewiththeBritishsummer,thecardboardhasbeenmadewaterproof可推知英国夏季多雨,但不能推出changeable(易变,多变)的,A错。根据倒数第三段whichaccommodatestwopeople可知,这种帐篷只能睡两个人,显然不是为搭建露天演出棚所用,只是为那些观看节目演出,而又难以承担或不愿支付居住高额旅馆的年轻(学生)野外露宿所用,演出应不是露天,至少不能推出B正确。根据倒数第二段首句thecardboardhouseswillbeorderedonline

49、 ,这种帐篷可在网上订购,但该公司将派安装队负责安装和拆除,可见安装和拆除不是很容易,D错。故选C。(4)A主旨大意题。文章关注的是开发和使用可再利用的帐篷,A正确。这种帐篷将利用纸板,但这不是根本目的,B错。这种帐篷的确是Mr.Dunlop最后一年的课题,但文章聚集的不是大学生的课题,而且该项目尚不能说取得了成功,还有待实践去检验,C错。现在尚只是使用,效果如何尚是未知,D错。故选A。三信息匹配(共1小题)4【解答】(1)F.细节理解题。根据上文people begin to dlean their houses说人们开始打扫房子,承接上文,选项F.This is called Spring

50、 Cleaning.这被称为春季大扫除。切题,选项中的Cleaning与前文的clean their houses呼应,故选F项。(2)D.推理判断题。根据上文On the eve of the Spring Festival,red couplets(对联) and posters are posted on doors.在除夕夜,红色的对联和海报被贴在门上。承接上文他们象征着新年幸福、繁荣和好运切题,选项中的They与前文的red couplets (对联) and posters呼应,故选D项。(3)B.推理判断题。根据上文For the Spring Festival is a tim

51、e for family reunion,therefore,on the eve of the Spring Festival,all family members get together to have Reunion Dinner.所有家人聚在一起吃团圆饭。 ,承接上文,饭后,家人们一起看央视春晚,是受国内外人喜爱的表演。切题,选项中的dinner与前文的Reunion Dinner呼应,故选B项。(4)E.推理判断题。由下文中的This custom is called New Year Greetings.这一习俗被称为新年问候。可知,E选项清晨,人们彼此用祝贺和好运问候亲戚和朋友切题,选项中的greet与下文的Greetings呼应,故选E项。(5)A.推理判断题。由下文中的such as different evening parties and dancing.比如不同的晚会和舞会。可知,A选项有很多其他的活动来庆祝新年。切题,选项中的 activities与下文的evening parties and dancing呼应,故选A项。- 23 - 版权所有高考资源网

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1