ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:24 ,大小:124KB ,
资源ID:344843      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344843-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省莲花中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省莲花中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

1、2020-2021学年度下学期高一年级第一次月考英语试卷时间:120分钟 分值:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How will the man go to his wifes hometown?A. By plane. B. By train. C. By car.2. What will the man do next?A. Meet M

2、r. Brown. B. Make a call. C. Work in sales.3. What does the man think of the class?A. Easy. B. Boring. C. Useful.4. What are the speakers mainly talking about?A. The mans job. B. The mans hometown. C. The mans assistant.5. Where will the woman leave the mans sunglasses?A. On the sofa. B. By the door

3、. C. Beside the television.第二节(共15小题;每小题l.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6.7题.6. How is the woman probably feeling now?A Nervous. B. Confident. C. Excited.7. What is the woman going to do aft

4、erwards?A. Do some cleaning. B. Take a break. C. Study for an exam.请听第7段材料,回答第8.9题。8. What did the man like best about the book Pippi Longstocking?A. The language. B. The pictures. C. The character.9. What does the woman probably do?A. She is a writer. B. She is a teacher. C. She is a student.请听第8段材

5、料,回答第10至12题。10. How did the woman explain the problem to the man before?A. By email. B. By phone. C. In person.11. What makes the woman unhappy with the present practice hall?A. The noise. B. The size. C. The equipment.12. Which place is the woman most interested in moving to?A. Lincoln Hall. B. Alb

6、ert Hall. C. Bradford Hall.请听第9段材料,回答第13至16题。13 Why did the man change the university?A. Because of the location. B. Because of the fees. C. Because of the teachers.14. What year of college is the man in?A. The first year. B. The second year. C. The third year.15. What will the man probably do in th

7、e technology support office?A. Pack the books. B. Answer telephones. C. Teach computers.16. When will the man do the part-time job?A. In the early mornings. B. On late nights. C. At noon.请听第10段材料,回答第17至20题。17. Who was the air hostess looking for?A. Someone who studied medicine? B. Someone who spoke

8、English.C.Someone who knew ASL.18. How old was Tim Cook?A. 49. B.64. C. 6619. What did Tim Cook first want to do?A. Know the time. B. Get some water. C. Find his seat.20. What can we know about Clara?A. She was going to Los Angeles.B. She was traveling aloneC. She worked on the plane.第二部分第一节阅读理解AWha

9、t limits you from hiking more often? Many complain that they dont have a suitable partner to go with. Why not take a look at the great hiking clubs across Canada? Yukon Outdoors ClubWebsite: yukonoutdoorsclub.caMembership cost: $10 for a single membership; $15 for a family membershipDescription: The

10、 club arranges day hikes, backpacking trips, canoe trips, mountain biking, cross-country skiing trips, snowshoeing trips and various workshops for members to gain new skills and valuable information. UBC Varsity Outdoor ClubWebsite: ubc-Membership cost: Students $40; non-UBC students $60Description:

11、 The UBC Varsity Outdoor Club is a social group that hikes, mountaineers, rock climbs and ice climbs. Travel and outdoor-minded UBC students and non-students are welcome to join. The UBC VOC has also constructed a few backcountry cottages in the Coast Mountains. Pender Harbor Hiking GroupWebsite: pe

12、nderharbourhiking.weebly. ComMembership cost: Free.Description: The Pender Harbor Hiking Group offers hikes scheduled two months in advance, so get on the mailing list or check the website regularly to find a hike thats right for you! Hikes are usually one and a half to two hours long, but some full

13、-day hikes are scheduled, depending on members, interest. Vernon Outdoors ClubWebsite: vernonoutdoorsclub. OrgMembership cost: A single membership is $25, and students pay $10, Children are free.Description: Boasting a membership of close to 200 people, the Vernon Outdoors Club is an active group th

14、at enjoys hiking and cycling. The group organizes a Tuesday Rambles event each week and also hosts multi-day trips.1. Which club has built remote shelters for hikers?A. The Yukon Outdoors Club.B. The Vernon Outdoors Club.C. The UBC Varsity Outdoor Club.D. The Pender Harbor Hiking Group.2. What shoul

15、d you do if you hope to hike with the Pender Harbour Hiking Group?A. Make a proper appointment.B. Follow the website or the mail.C. Develop your interest in hiking.D. Arrange two months ahead of time.3. What do the four clubs have in common?A. Booking in advance.B. Charging membership fee.C. Providi

16、ng skill workshops.D. Organizing hiking activities.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个可以提供徒步旅行的俱乐部。【1题详解】细节理解题。由文中第二部分UBC Varsity Outdoor Club 介绍中“The UBC VOC has also constructed a few backcountry cottages in the Coast Mountains.(UBC VOC在海岸山脉还建造了一些偏僻的村舍。)可知,只有UBC Varsity Outdoor Club提到了为远足者

17、建设了偏远的村舍。故选C项。【2题详解】细节理解题。由第三部分Pender Harbor Hiking Group中“The Pender Harbor Hiking Group offers hikes scheduled two months in advance, so get on the mailing list or check the website regularly to find a hike thats right for you!”(Pender Harbor远足小组提供提前两个月安排的远足,因此,请进入邮件列表或定期检查网站,以找到适合您的远足!)可知,该俱乐部的远足

18、安排要关注网站或邮件,故选B项。【3题详解】推理判断题。由文中Pender Harbor Hiking Group介绍中“Description: The Pender Harbor Hiking Group offers hikes scheduled two months in advance.”( Pender Harbor远足小组提供提前两个月安排的远足)所以可推知是要提前订票安排的。 A项“Booking in advance.”(提前预定)可知文中并没有提到所有活动都要提前订票。同时该俱乐部介绍中“Membership cost: Free.”(会员费:免费)可知不收取会员费用,故

19、B项“Charging membership fee.”(收取会员费)不对。 文中Yukon Outdoors Club介绍中提到“Description: The club arranges day hikes, backpacking trips, canoe trips, mountain biking, cross-country skiing trips, snowshoeing trips and various workshops for members to gain new skills and valuable. information.”(描述:俱乐部安排一日远足,背包旅

20、行,独木舟旅行,山地自行车,越野滑雪旅行,雪鞋旅行和各种工作坊,供会员获得新技能和宝贵信息。)可知提到了获取技能。其他俱乐部未提及。故C项“Providing skill workshops”(提供技能作坊)不对。根据 UBC Varsity Outdoor Club中的“Description: The UBC Varsity Outdoor Club is a social group that hikes, mountaineers, rock climbs and ice climbs. ”描述:UBC Varsity户外俱乐部是一个社会团体,包括远足、登山、攀岩和攀冰。根据 Vern

21、on Outdoors Club中的“Description: Boasting a membership of close to 200 people, the Vernon Outdoors Club is an active group that enjoys hiking and cycling.”描述:拥有近200名会员,弗农户外俱乐部是一个活跃的团体,喜欢徒步旅行和骑自行车。由此可知,四个俱乐部都组织徒步活动。故选D项。BSince I was born and brought up in a rural town, I have a great interest in natur

22、e. Using the chance of studying abroad in my second year at college, I decided to go to Canada just because I wanted to see the beautiful phenomena there So after I finished the study program, I went to Yellowknife in the Northwest Territories.I clearly remember the sixth night in Yellowknife. Sudde

23、nly my host mother came to my room around 8 p.m. and told me to change clothes and go outside quickly carrying her camera.The northern lights were flickering (闪烁) in the sky! I was shocked and just stood there with my mouth open. I forgot to take pictures of the mysterious lights.Since that night, w

24、henever it was sunny, I went outside at night and looked at the sky. It was so cold that I lost all feeling in my hands and feet.As I took pictures of the northern lights, I came to find a characteristic movement of the lights. They first appear in the north part of the sky and then they gradually c

25、ome down to the south part of the sky. After that, suddenly, they come in the middle of the north and south only for a while, which is the time when the best northern lights can be seen. Since it is only a few seconds for the northern lights to come down to the middle of the sky, it is very hard to

26、get good pictures.The stronger the sun acts, the better and stronger the northern lights flicker in the sky. Thats because they come about from the collisions (碰撞) between atmospheric gases and the solar wind. Much more solar wind comes to the earth when the sun is active, which leads to the best no

27、rthern lights. And the colors of the northern lights depend on the height of the collisions and the kinds of gases.4. Why did the host mother ask the author to go out?A. She wanted to take a picture of him.B. She wanted to take a walk with him.C. She wanted to tell him something important.D. She wan

28、ted him to see the northern lights.5. The author forgot to take pictures after going out because _.A. the host mother didnt remind him to take the cameraB. he was shocked by the wonderful sightC. the lights flickering in the sky disappeared too soonD. he lost all feeling in his hands and feet6. When

29、 is the best time to see the northern lights?A. When they appear in the north part of the sky.B. When they come down to the south part of the sky.C. When they are between the north and south.D. When they rise in the east part of the sky.7. What does the last paragraph mainly tell us?A. Ways to take

30、good pictures.B. The relationship between the sun and the northern lights.C. The colors of the northern lights.D. The time of the best northern lights.【答案】4. D 5. B 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者出生在乡下,对大自然有浓厚的兴趣。他利用大二出国学习的机会去了解加拿大,因为他想观看那里美丽的现象。【4题详解】推理判断题。根据第二段第二句“Suddenly my host mother came to my r

31、oom around 8 p.m. and told me to change clothes and go outside quickly carrying her camera.”房东妈妈让作者立刻到外面去并带上照相机以及下文对northern lights的描述可知房东妈妈叫作者到外面去的目的是观看北极光。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段第二句 “ I was shocked and just stood there with my mouth open”推断作者为观看到的景象所震惊,所以忘了照相。故选B。【6题详解】细节理解题。从第五段第三句“After that, sudd

32、enly, they come in the middle of the north and south only for a while, which is the time when the best northern lights can be seen.”可知,当北极光位于北部和南部中间时最佳观看时间,故选C项。【7题详解】段落大意题。根据最后一段第一句主题句 “ The stronger the sun acts, the better and stronger the northern lights flicker in the sky”可知,本段主要介绍了太阳和北极光的关系。故选

33、B。CElephants might be the most well-known and well-loved animal in African wildlife. But conservation (保护) of the African elephant still faces special difficulties. While the elephant population is half of what it was 40 years ago, some areas of Africa have more elephants than populated areas can su

34、pport. Thats why AWF scientists are studying elephant behavior, protecting habitats and finding ways for humans to live peacefully with elephants in Africa.Years ago, overhunting and the ivory trade were the biggest threats to elephantssurvival. Luckily, ivory bans (禁令), hunting rules and protected

35、areas protect elephants from these dangers today.The 21st century brings a different challenge to elephant conservationland-use. Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas. So they often destroy crops, causing conflicts (冲突) between local farmers and these big animals.

36、Successful conservation strategies (策略) must allow elephants to walk freely in their natural habitats while reducing conflicts between elephants and local people.AWF researchers are searching for a way to give both elephants and people the space they need. The AWF is collecting information on elepha

37、nt habitats and behavior. The information they gather will help to develop the widest possible space for elephants.The AWF is helping elephants by protecting their habitats. And they also work with local famers to improve their life in order to encourage them to protect rather than destroy elephants

38、.8. The first paragraph of the text is mainly to tell readers _.A African elephants are endangered nowB. there remains a lot to do to protect African elephantsC. African elephants are popular animalsD. the number of African elephants has increased over the years9. What is the biggest difficulty in p

39、rotecting African elephants now?A. They are still being killed.B. Their habitats are being destroyed.C. They dont have enough food.D. They cant live in peace with farmers.10. To protect elephants, the AWF does all the following EXCEPT _.A. keeping elephantsB. protecting elephants habitatsC. doing re

40、search on elephantsD. helping farmers improve their life11. What is the best title for the text?A. African elephants conservationB. Living with African elephantsC. African elephants situationD. African elephants being endangered【答案】8. B 9. D 10. A 11. A【解析】【分析】本文为记叙文,讲述了21世纪非洲大象的保护面临着一些挑战,AWF的研究人员正在

41、寻找方法去解决矛盾。【8题详解】推理判断题。根据第一段的描述尽管目前大象的数量是40年前的一半,但是非洲有些地方的大象数量超过了此地区的供养数量。这就是AWF的科学家研究大象行为,保护大象栖息地,以及找到在非洲人与大象和平相处的方法的原因了。可推断第一段主要想告诉读者保护非洲大象还有很多事要做。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段The 21st century brings a different challenge to elephant conservation land-use. 和they often destroy crops, causing conflicts (冲突)

42、between local farmers and these big animals。可知21世纪非洲大象的保护面临的新挑战是土地使用,大象经常破坏庄稼,导致当地农民和大象的冲突。所以这里D是正确答案。【10题详解】细节理解题。由最后两段可知,为了保护大象,AWF的研究者研究大象(搜集大象栖息地和行为的信息),保护大象栖息地以及改进农民的生活。他们并没有饲养大象。可知本题选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文内容,可看出本文介绍非洲大象的现状及保护。故选A。DHealth experts have long known that vitamin D is important for hea

43、lthy bones and teeth. It may also help to protect the body against diseases such as diabetes and cancer. And now, researchers say vitamin D might help fight brain diseases called dementia (痴呆).Dementia is a brain disease that damages thinking and memory processes, which scientists call “cognitive (认

44、知) abilities.” Dementia is difficult to treat. Taking care of someone who has dementia is extremely demanding. And the disease is very frightening to sufferers. Chris Roberts suffers from dementia. He says the worst part of living with this disease was getting lost while driving. “The worst thing th

45、at I found was getting lost in the car, not just forgetting where I was going I wouldnt know where I was.” More than 47 million people around the world suffer from dementia. The World Health Organization reports that 60 percent of them live in low- and middle-income countries.We get vitamin D from s

46、ome foods like nuts, lentils (扁豆) and fatty fish. We also get vitamin D from the sun. But that is not dependable. In some parts of the world, there is not enough sunlight to provide enough vitamin D. Also, sunblock prevents the vitamin from entering the body. To add to the problem, the skins ability

47、 to process vitamin D weakens as a person ages.Researchers at Rutgers University in New Jersey are exploring the relationship between vitamin D and dementia. The team recently measured vitamin D levels and cognitive ability in older people. Nutritional sciences professor Joshua Miller led the team.

48、He said cognitive abilities differed among the study subjects. He said tests showed that about 60 percent of the group was low in vitamin D.12. What does the underlined word “demanding” mean in Paragraph 2?A. Hard and tiresome.B. Boring but rewarding.C. Disgusting and stressful.D. Disturbing and fri

49、ghtening.13. What does Paragraph 3 mainly talk about?A. How vitamin D affects peoples health.B. Whether sunlight can produce vitaminC. Why peoples age influences the production of vitamin D.D. Where people get vitamin D14. Which of the following is true about vitamin D?A. Vitamin D can decrease peop

50、les risk of heart diseases.B. Vitamin D is mainly obtained from the sun.C. Vitamin D helps the body fight against cancer.D. The need for Vitamin D decreases as people age.15. Where can we most probably read the passage?A. In a travel brochure.B. In a science journal.C. In a commercial advertisement.

51、D. In a literature magazine【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文讲述的是维生素D的作用以及可以获得的途径。【12题详解】词义猜测题。根据划线单词前一句“Dementia is difficult to treat.”可知,痴呆很难治疗,由此可知,划线单词 “demanding” 所在句表示的意思是“照顾痴呆患者是非常困难和劳累的”,所以划线单词 “demanding” 的意思是”困难并劳累的”。故选A。【13题详解】主旨大意题。阅读第三段内容,特别是根据前两句“We get vitamin D from some

52、foods like nuts, lentils (扁豆) and fatty fish. We also get vitamin D from the sun. (我们从坚果、扁豆和富含脂肪的鱼等食物中获得维生素D。我们还可以从阳光中获取维生素D。)”可知,第三段介绍了人们从哪里可以获得维生素D。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第一段“Health experts have long known that vitamin D is important for healthy bones and teeth. It may also help to protect the body ag

53、ainst diseases such as diabetes and cancer.( 健康专家早就知道维生素D对骨骼和牙齿的健康很重要。它也可以帮助保护身体免受疾病,如糖尿病和癌症。)”可知,维生素D帮助身体对抗癌症,所以选项C描述正确。故选C。【15题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是维生素D的用处以及可以获得的途径。由此判断出文章可能出自科学杂志。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If youre from the northern hemisphere (北半球), you

54、ll find Christmas to be rather different in New Zealand. _16_ December is in the middle of summer in New Zealand.Many visitors from the US or Europe cant quite get used to having a barbecue on the beach as Christmas dinner.However, Christmas marks the beginning of the summer holidays for most New Ze

55、alanders._17_ One of the bestknown Christmas events is the Farmers Santa Parade in Auckland, which has been a feature (特点) of the Auckland Christmas since 1934.It attracts thousands of visitors every year and is a great event for children.New Zealanders continue the British tradition of having a fam

56、ily dinner during the middle of the day on Christmas Day.It usually begins on Christmas morning by exchanging presents which will be left under the Christmas tree in the home._18_ Often it is a barbecue in the garden.However,the traditional Christmas food, such as turkey, ham and roast potatoes, is

57、still very popular, along with salad and glasses of wine.It may seem a bit strange to hear songs, such as White Christmas or Deck the Halls, in the middle of summer!Nevertheless, Christmas carols (颂歌) are popular._19_New Zealand is an extremely(极端地) diverse(多样的) society.People from many cultures do

58、not recognize Christmas in the same way as the early European settlers._20_ Its a time to get together with the family and enjoy the great New Zealand summer outdoors.A. They all stop on Christmas Day.B. The most obvious difference is the weather.C. Most New Zealanders do not go to church regularly.

59、D. However, Christmas is a special time for all New Zealanders.E. Many towns and cities in New Zealand hold Christmas celebrations.F. The Christmas meal itself is increasingly becoming a relaxing affair.G. People will hear them played or sung in shopping malls during the holiday season.【答案】16. B 17.

60、 E 18. F 19. G 20. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了位于南半球的新西兰圣诞节是如何庆祝的。【详解】1.前文“If youre from the northern hemisphere (北半球), youll find Christmas to be rather different in New Zealand. ”(如果你来自北半球,你会发现新西兰的圣诞节非常不同。)中的rather different对应B项中的difference,后文“December is in the middle of summer in New Zealand.”(12月是新西

61、兰的仲夏。)中的summer对应B项中的weather,所以B项“The most obvious difference is the weather.”(最明显的区别是天气。)切题。故选B。2.前文“However, Christmas marks the beginning of the summer holidays for most New Zealanders.”(然而,对大多数新西兰人来说,圣诞节标志着暑假的开始。)对应E项中的New Zealand和Christmas celebrations,后文“One of the bestknown Christmas events is

62、 the Farmers Santa Parade in Auckland, which has been a feature (特点) of the Auckland Christmas since 1934.”(奥克兰最著名的圣诞活动之一是农民圣诞游行,自1934年以来,这一直是奥克兰圣诞节的特色。)中的the Farmers Santa Parade in Auckland对应E项中的Christmas celebrations和Many towns and cities。所以E项“Many towns and cities in New Zealand hold Christmas c

63、elebrations.”(新西兰的许多城镇和城市都举行圣诞节庆祝活动。)切题,故选E。3.前文“New Zealanders continue the British tradition of having a family dinner during the middle of the day on Christmas Day.”(新西兰人延续了英国在圣诞节中午举行家庭聚餐的传统。)中的a family dinner对应F项中的The Christmas meal,后文“Often it is a barbecue in the garden.”(通常是在花园里烧烤。)中的a barbec

64、ue in the garden对应F项中的a relaxing affair。所以F项“The Christmas meal itself is increasingly becoming a relaxing affair.”(圣诞大餐本身正越来越成为一种轻松的事情。)切题,故选F。4.前文“It may seem a bit strange to hear songs, such as White Christmas or Deck the Halls, in the middle of summer!Nevertheless, Christmas carols (颂歌) are pop

65、ular.”(在盛夏时节听到诸如白色圣诞节或装点大厅之类的歌曲可能会有点奇怪!不过,圣诞颂歌还是很流行的。)中是在讲圣诞颂歌,对应G项中的“hear them played or sung”(听到这些歌曲的演奏或演唱)。所以G项“People will hear them played or sung in shopping malls during the holiday season.”(人们会在节日期间在购物中心听到这些歌曲的演奏或演唱。)切题,故选G。5.前文“People from many cultures do not recognize Christmas in the sam

66、e way as the early European settlers.”(许多文化背景的人都不像早期欧洲殖民者那样看待圣诞节。),与D项中说圣诞节对所有新西兰人来说都是一个特殊的日子形成转折关系。后文“Its a time to get together with the family and enjoy the great New Zealand summer outdoors.”(这是一个与家人团聚,享受新西兰夏季户外活动的好时机。)说明了圣诞节对所有新西兰人的重要性。所以D项“However, Christmas is a special time for all New Zeala

67、nders.”(然而,圣诞节对所有新西兰人来说都是一个特殊的日子。)切题,故选D。第三部分语言知识运用(共两节, 满分45分)第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The most important lesson I learned in high school had nothing to do with maths or American history. It came at graduation,several minutes before I left Miramonte High Sch

68、ool.I was rather shy back then,content to_21_around with my few friends and to concentrate on my_22_.I was doing so well that by the end of senior year I had perfect scores and enough_23_to go to college.But my good record soon became a_24_to my well-being. In early June of senior year,the headmaste

69、r called me into his office. He asked me to give a leave-taking speech at graduation. I looked at him,my heart_25_fast. This was the_26_for my hard work?I said something,but not very clearly,and hurried away from the office.I was_27_about the decision,finally agreeing to compromise. I wasnt the only

70、 speakerI would_28_the honor with five other students. Still,it was doubtful whether the task was_29_me. How in the world would I give a speech to hundreds of people?Graduation day soon arrived and,as_30_,I was nervous. Id been practicing my speech for days,and I had it_31_.But I had never been so_3

71、2_in my life. The first half hour of the ceremony passed,and then my_33_came. My name was announced. I managed to reach the platform without falling down. But within minutes,I finished my speech,_34_back to my seat and feeling unsatisfied with my performance.Now I still have the_35_of that speech. M

72、y voice trembled a little,but_36_it was clear and strong. Im proud of that tape. I achieved something Id never_37_ I spoke in front of hundreds of people._38_I didnt realize it at the time,the successful completion of that speech gave me the_39_to participate in class at college,to give oral reports

73、,and to eventually break free of my_40_.I never would have chosen to give a speech at graduation. But I am glad I did. I know it may well turn out to be one of my shining moments.21. A. hangB. lookC. turnD. run22. A. charactersB. interestsC. gamesD. subjects23. A. moneyB. creditsC. effortD. standard

74、s24. A. luckB. benefitC. fearD. solution25. A. burningB. breakingC. achingD. beating26. A. punishmentB. rewardC. arrangementD. sympathy27. A. doubtfulB. optimisticC. generousD. hesitant28. A. shareB. bringC. spareD. supply29. A. aboutB. forC. uponD. beyond30. A. knownB. hopedC. expectedD. planned31.

75、 A. thrownB. printedC. memorizedD. completed32. A. interestedB. terrifiedC. excitedD. disappointed33. A. momentB. clayC. chanceD. decision34. A. passingB. handingC. headingD. returning35. A. pictureB. tapeC. paperD. word36. A. partiallyB. immediatelyC. franklyD. mostly37. A. dreamed ofB. sufferedC.

76、decidedD. requested38. A. BecauseB. WhenC. AlthoughD. Unless39. A. respectB. confidenceC. freedomD. excuse40. A. shynessB. prideC. stupidityD. courage【答案】21. A 22. D 23. B 24. C 25. D 26. B 27. D 28. A 29. D 30. C 31. C 32. B 33. A 34. C 35. B 36. D 37. A 38. C 39. B 40. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者性格腼腆,不善交

77、际。由于成绩好校长让作者在毕业典礼上演讲,虽然很紧张,但作者最终成功地完成了演讲,这给了作者自信,让作者在以后的学习生涯中敢于表现自己。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:那时候我很害羞,满足于和几个朋友一起闲逛,专注于我的学习。A. hang悬挂;B. look看;C. turn转向;D. run跑。hang around表示闲逛,因为毕业感到有一种被释放的感觉,所以很满意地到处闲逛。故选A项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:那时候我很害羞,满足于和几个朋友一起闲逛,专注于我的功课。A.characters性格;B. interests兴趣;C. games游戏;D. subject

78、s科目。作者是高中生,根据下文“doing so well.I had perfect scores”判断,作者专心于功课。故选D项。23题详解】考查名词词义辨析。句意:我学得非常好,到了高中毕业那年,我有足够的学分去上大学。A. money金钱;B. credit学分;C. effort努力; D. standards标准。根据前文的perfect scores,此处应是足够的学分。故选B项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:但我的好成绩很快成为我幸福的恐惧。A. luck运气;B. benefit利益;C. fear害怕;D. solution解决办法。下文说校长让作者在毕业典礼上演讲

79、,作者很紧张,因此作者认为自己的好成绩变成了一种恐惧。故选C项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我看向他,我的心跳得快。A. burn燃烧;B. break打碎,打坏;C. Caching疼痛;D. beating打,跳动。根据句子的主语heart,此处应是跳动。beat指有规律地跳动。故选D项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:这是对我努力学习的奖赏吗?A. punishment惩罚;B. reward奖赏;C. arrangement安排;D. sympathy同情。校长安排作者发表毕业演讲,应是对作者努力学习的奖赏。故选B项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:我对这个决定

80、犹豫不决,最终同意妥协了。A. doubtful怀疑的;B. optimistic乐观的;C. generous慷慨的;D. hesitant犹豫不决的。根据前文的关键词not very clearly和下文的finally判断是犹豫不决。故选D项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意: 我不是唯一一个演讲者,我会和其他五个学生分享这份荣耀。A. share分享;B. bring带来;C. spare抽出;D. supply供应。根据下文的“with five other students”判断是分享,share sth. with sb. 和某人分享某事。故选A项。【29题详解】考查介词词义

81、辨析。句意:这项任务是否超越自己的能力仍然是有疑问的。A. about关于;B. for为了,因为;C. upon在之上;D. beyond超过。根据空后的问句可知,作者怀疑这项任务是否超出自己的能力范围。故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:很快毕业那天如期到来。 A. known知道;B. hoped希望;C. expected期望;D. planned计划。as expected,作状语,意为“如期到来”。故选C项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:我练习了好几天我的演讲,能够把它背下来了。A. throw扔;B. print印刷;C. memorize记住;D. comp

82、lete完成。空前说作者练习了好几天,因此已经能够把演讲稿背下来了,故选C项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:但是在生活中我从来没有这么害怕过。A. interested感兴趣的;B. terrified感到害怕的;C. excited感到兴奋的;D. disappointed感到失望的。根据前文的nervous和fear可知,此处应是感到害怕。故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:典礼的前半小时过去了,然后我演讲的那一刻到来了。A. moment时刻;B. clay泥土,黏土;C. chance机会;D. decision决定。根据前文“毕业典礼进行到一半了”,应是“我演讲

83、的那一刻到来了”。故选A项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我完成了我的演讲,回到我的座位上。A. pass走过;B. hand递给;C. head朝特定方向行进;D. return归还。完成演讲之后朝着我的座位走去,所以是head。head back to回到,故选C项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:现在我仍然有那次演讲的磁带。A. picture图画;B. tape磁带;C. paper纸;D. word单词,消息。根据下文的tape判断是磁带。故选B项。【36题详解】考查副词词义辨析。句意:我的声音是有一点抖,但是大部分是清楚有力的。A. partially部分地;B. i

84、mmediately立即;C. frankly坦白地,直率地;D. mostly大部分地。根据下文的“Im proud of that tape.”判断应是大部分都清楚。故选D项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我实现了我从来不曾梦想过的事情。A. dream of梦想;B. suffer遭受,蒙受;C. decide决定;D. request要求。由achieve可知是实现了梦想。故选A项。【38题详解】考查连词词义辨析。句意: 尽管当时我没有意识到,但那次的成功演讲给了我信心去参加大学里的课堂活动。A. because因为;B. when当时候;C. although尽管;D. un

85、less除非。由后文作者参加大学里的课堂活动可知此处表示让步。故选C项。39题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管当时我没有意识到,但那次的成功演讲给了我信心去参加大学里的课堂活动。A. respect尊重;B. confidence信心;C. freedom自由;D. excuse借口。根据下文的“to participate in class at college,to give oral reports”可知,应该是那次演讲给了作者信心。故选B项。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:并且最终克服了害羞。 A. shyness害羞;B. pride骄傲;C. stupidity愚蠢;D.

86、courage勇气。根据空前的“break free of”可知,那次演讲让作者克服了害羞。故选A项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。One mans white bread is another mans green vegetables.Thats the key from The Personalized Diet, _41_ new book from Israeli authors Eran Segal and Eran Elinav. The authors say its time_42_ (admi

87、t) to ourselves that one-size-fits-all diets dont work, and when it comes to nutrition, its about doing what works best for your body, not_43_ (catch) the latest diet fashion.“For years, we have been trying to search _44_ that silver-bullet diet and weve been_45_ (lucky) failing,” Segal said. “And t

88、hats because the_46_ (good) diet for each person really has to be tailored to that individual.”They conducted a personalized nutrition project at Weizmann, _47_ hundreds of volunteers agreed to have their blood sugar tested after_48_ (meal). One participant in the study, a woman named Ruti, said she

89、 _49_ (surprise) that it was tomatoes not ice cream or candies that were raising her blood sugar level. Ruti recalled, “I have now significantly reduced my intake of tomato and Im feeling much more_50_ (energy), which still surprises me. I have already lost a couple of pounds, and I have high hopes

90、that I have finally found the answer to my weight struggle, too.”【答案】41. a 42. to admit 43. catching 44. for 45. unluckily 46. best 47. where 48. meals 49. was surprised 50. energetic【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章指出标准饮食没有作用,每个人的最佳饮食需要根据个人情况量身定制。【41题详解】考查冠词。句意:这是以色列作家伊兰西格尔和伊兰埃利纳夫的新书个性化饮食中的关键。分析可知,此处表示是一本新书,为单数,

91、且第一次出现,new是辅音音素开头,故填a。【42题详解】考查固定用法。句意:作者提到我们是时候承认标准饮食是没有用的。It is time to do sth.为固定表达,意为“是时候做事情了”。故填to admit。【43题详解】考查非谓语动词。句意:提到营养我们要吃对身体好的食物,而不是随意跟风追求流行的饮食。its about doing sth. ,not about doing sth意为“应该是而不是”,about为介词,后面加动名词作宾语。空格前面省略了介词about。故填catching。【44题详解】考查介词。句意:多年来,我们一直在努力寻找银弹节食法,不幸的是,我们一直在

92、失败。分析可知,search for意为“寻找”,为固定搭配,且符合题意,故填for。【45题详解】考查副词。句意:多年来,我们一直在努力寻找银弹节食法,但不幸的是,我们一直在失败。分析可知,设空处修饰整个句子,所以用副词,再结合句意,failing 表示失败,所以unluckily符合感情色彩,表示不幸地,故填unluckily。【46题详解】考查形容词最高级。句意:那是因为每个人的最佳饮食需要根据个人情况量身定制。前面提到标准饮食是没有用的,所以每个人的最佳饮食要量身定制。根据句意,这里需要用good的最高级表示最好的,最适合的。故填best。【47题详解】考查定语从句。句意:他们在Wei

93、zmann开展了一项个人化的营养项目。参与其中的成百上千的志愿者同意在饭后检测他们的血糖值。分析句子可知,先行词为project,表示地点,应用关系副词where引导。故填where。【48题详解】考查名词复数。句意:他们在Weizmann开展了一项个人化的营养项目。参与其中的成百上千的志愿者同意在饭后检测他们的血糖值。分析可知,meal是可数名词,再结合句意,应用复数形式,故填meals。【49题详解】考查动词时态和遇到。句意:她很惊讶是西红柿而不是冰淇淋或糖果提高了她的血糖水平。分析可知,be surprised 表示“感到惊奇”,再结合语境为一般过去时,故填was surprised。【

94、50题详解】考查形容词。句意:我现在感觉自己更加有活力了。feel为感官动词,后面加形容词作表语。这里more+形容词原级是形容词比较级。所以这里填energy的形容词形式。故填energetic。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:

95、1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I can well remember how happily I was every time my mother celebrated my birthday. Every year on my birthday, my mother used buy a large cake and some gifts for me. The whole family would sit around the table, sharing the delicious food cooking by my mother

96、.With my mothers birthday come, I would like to do something for her in the return to express my special gratitude. Tomorrow I was going to buy her a cake as well as a bunch of flowers. In the afternoon, I will cook a birthday meal for my mother by me. I have grown up, so my mother is getting old. M

97、y dear mother, thank you for that you have done for me. May joy and healthy be with you always!【答案】1. happilyhappy2. used 后加to 3. cookingcooked 4. comecoming5. in the return 去掉the 6. wasam 7. memyself 8. soand/but 9. thatwhat10. healthyhealth【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者记得每年过生日,妈妈都会给他买大蛋糕和礼物,做美味佳肴。在妈妈的生日到来之际,

98、作者也想为妈妈做些事情以表达感激之情。【详解】1.考查形容词。句意:我清楚地记得每次妈妈给我过生日时我是多么快乐。was后面接表语从句,此处在从句中作表语,应用形容词happy,故将happily改为happy。2.考查固定搭配。句意:每年我生日那天,妈妈过去常常给我买大蛋糕和礼物。Used to do sth.表示过去常常做某事,为固定搭配,故used 后加to。3.考查非谓语动词。句意:全家围坐在桌子旁,分享妈妈做的美味佳肴。此处作后置定语修饰名词food,动词cook与food之间为动宾关系,应用过去分词形式,故将cooking改为cooked。4.考查非谓语动词。句意:母亲的生日到了,

99、我想为他做点什么作为报答,以表达我特别的感激之情。with的复合结构中,宾语birthday与动词come之间为主动关系,应用动词的现在分词形式作宾语补足语。故将come改为coming。5.考查固定搭配。句意:母亲的生日到了,我想为她做点什么作为报答,以表达我特别的感激之情,分析语境可知,这里表示想为妈妈做些什么作为回报,in return为固定搭配,故将in the return 去掉the。6.考查动词时态。句意:明天我要给她买一个蛋糕和一束花。分析可知上下文都是现在时态,所以此句也应该用现在时,I是第一人称,故将was改为am。7.考查反身代词。句意:我要为我妈妈做一顿生日大餐。此处表

100、示通过自己本人,不借助外力之意,应用by oneself,表示亲自,我自己,是myself。故将me改为myself。8.考查连词。句意:我已经长大了,我的妈妈也老了。我长大与妈妈变老之间不是因果关系,而是并列或转折关系,应用and或but连接,故将so改为and/but。9. 考查宾语从句。句意:我亲爱的妈妈,谢谢你为我所做的一切。thank you for后加宾语从句,引导词在从句中作done的宾语,再结合句意,what符合题意,表示所做的一切,而that引导宾语从句在从句中不作成分,故将that改为what。10.考查名词。句意:愿快乐和健康永远与你同在! healthy是形容词,此处与

101、joy并列在句子中作主语,应用名词health。故将healthy改为health。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华, 为了提高学生的健康饮食意识,养成良好的饮食习惯, 你校于上周五举办了一场由Smith教授主讲的以“We are what we eat”为主题的讲座(speech)。你的英国笔友Bill想了解该活动,请你用英语给他回一封信,要点如下:1.讲座的内容;2.讲座的意义;3.我的收获。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Bill,_Yours,Li Hua【答案】Dear Bill,Im glad that you are

102、interested in the speech. To raise the awareness of keeping a healthy diet, Professor Smith was invited to give us a speech about how to have a healthy diet last Friday. Professor Smith not only offered us some advice on what we should eat, but also called on students to take more exercise.Professor

103、 Smiths speech has benefited us greatly, making us realize the influence of our daily habits as well as become aware of health condition and then begin to go in for all kinds of sports. As the saying goes, “we are what we eat” , it is better for us to get into a healthy eating habit which contribute

104、s to our bodys balance between nutrition and exercise. Remember: there is no better treatment than a healthy diet.Now we have learned to keep a balanced diet and take more exercise to build up our strength, because of which we are healthier and more energetic now. More importantly, we have a better

105、performance both in our study and daily life.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,为了提高学生的健康饮食意识,养成良好的饮食习惯, 你校于上周五举办了一场由Smith教授主讲的以“We are what we eat”为主题的讲座,英国笔友Bill想了解该活动,要求考生给他写封回信。【详解】词汇积累开心的:happyglad提供:giveoffer帮助;受益:helpbenefit影响:effectinfluence2.句式拓展简单句变复合句原句:Professor Smiths speech has benefited

106、us greatly, making us realize the influence of our daily habits as well as become aware of health condition and then begin to go in for all kinds of sports.拓展句:Professor Smiths speech has benefited us greatly, which makes us realize the influence of our daily habits as well as become aware of health

107、 condition and then begin to go in for all kinds of sports.合并简单句原句:Today I go to a conference. In the conference, two students have a debate about the strengths and weaknesses of the Internet.拓展句:Today I go to a conference.,where two students have a debate about the strengths and weaknesses of the I

108、nternet.【点睛】高分句型1 As the saying goes, “we are what we eat” , it is better for us to get into a healthy eating habit which contributes to our bodys balance between nutrition and exercise.运用了which引导的限制性定语从句)高分句型2 Professor Smith not only offered us some advice on what we should eat, but also called on students to take more exercise.(not onlybut also连接两个谓语。)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1