ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:34 ,大小:133.50KB ,
资源ID:344716      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344716-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省海安高级中学2020-2021学年高二英语下学期阶段检测学情检测试题(二)(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省海安高级中学2020-2021学年高二英语下学期阶段检测学情检测试题(二)(含解析).doc

1、江苏省海安高级中学2020-2021学年高二英语下学期阶段检测学情检测试题(二)(含解析)第一部分听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did Ryan do yesterday?A. He watched football.B. He did some exercise.C. He went to the doctor.【答案

2、】C【解析】【原文】M: Ryan didnt go to work yesterday. He was running a fever and had to go to the hospital.W: Oh, really? I thought he was watching football with his friends.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers doing?A. Cooking dinner.B. Preparing for a party.C. Eating out in a restaurant.【答案】B【解析】【原文

3、】W: Ive sent out the invitations for the dinner party.M: Thats good. Now what should we do?W: Weve got to plan the menu.M: OK. Do you have anything in mind?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman ask the man do for her?A. Take a photo.B. Fix a camera.C. Print a picture.【答案】A【解析】【原文】W: Excuse me. Co

4、uld you please take a picture of me with this camera?M: No problem. Do I have to focus it?W: No, all you have to do is point and press the button.M: All right. Say “Cheese”.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers do next?A. Go back to their home.B. Visit the womans friend.C. Return to the superm

5、arket.【答案】C【解析】【原文】M: Oh no! I cant find my mobile phone.W: Didnt you use it at the supermarket to call you friend?M: Yes, I did. I must have left it at the cashiers desk.W: Dont worry. Lets drive back to find it.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the weather like now?A. Its raining.B. Its cloudy.C. Its s

6、unny.【答案】B【解析】【原文】W: What about going for a bike ride?M: Is it still raining?W: No, but its still dull. Lets hang on for half an hour or so. It may clear up then.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

7、听下面一段较长对话,回答以下小題。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What happened to the womans flight?A. It failed to take off on time.B. It was called off without notice.C. It arrived about two hours earlier.7. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant.B. On a plane.C. At the airport.【答案】6. A 7. C【解析】【

8、原文】M: I thought your flight would arrive two hours ago. What took so long?W: Didnt they announce that our flight was delayed?M: I didnt hear anything about a delay. I thought everything was running on time. What happened?W: We got on the plane on time but then we were held up for almost two hours du

9、e to an unknown problem.M: Thats too bad. Have you had anything to eat?W: I managed to get a sandwich on the plane. How about you?M: Ive had nothing but a cup of coffee. Im starving. Lets get out of here and find a restaurant.听下面一段较长对话,回答以下小題。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the man enjoy getting his

10、 news from?A. The TV.B. The radio.C. The Internet.9. What type of news does the man like?A. Art news.B. Sports news.C. Business news.10. What is the mans attitude towards the news programs on TV?A. Favorable.B. Casual.C. Unfavorable.【答案】8. C 9. B 10. C【解析】【原文】M: Lisa, how do you get your news every

11、day?W: Well, I get most of my news from TV. I also read newspapers. Radio is my last choice and I seldom go online. How about you?M: I hardly listen to the radio either, but I do love reading news on the Internet.W: You should be careful with the information online. Much of it cannot be trusted at a

12、ll. By the way, what type of news are you interested in?M: I mainly focus on sports news. What about you?W: I enjoy watching quite a number of news programs on TV. Many of them center on business, art and international politics.M: Well, I have a feeling that the news reporters on TV usually say simi

13、lar things based on the same information. And some of the news is very sad.W: I know what you mean. But you have to keep up with whats happening around the world, even though it makes you feel bad sometimes.听下面一段较长对话,回答以下小題。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does the woman make the phone call?A. To complain

14、about hotel service.B. To arrange an important meeting.C. To order a full English breakfast.12. How does the man sound?A. Sorry.B. Worried.C. Painful.13. What will the man probably do next?A. Eat his breakfast.B. Go to the kitchen.C. Wait by the phone.【答案】11. A 12. A 13. B【解析】【原文】M: Good morning, th

15、is is Kevin Johnson. What can I do for you?W: Hello, manager. Cant you do something about the service in this hotel?M: Im sorry, madam. Whats the problem exactly?W: My breakfast, thats the problem. I ordered a full English breakfast from room service at least half an hour ago. Ive telephoned them th

16、ree times but my breakfast still hasnt come.M: I see.W: Ive got an important meeting at nine oclock. And now it seems Ill have to go there without breakfast. Really I dont think this is good enough.M: Im very sorry, madam. You ordered breakfast half an hour ago and you phoned three times since then?

17、W: Thats right.M: Im really sorry about this. You should have received the breakfast no later than ten or twenty minutes after you ordered it.W: Thats what I thought.M: The problem may be that they are short of people in the kitchen recently, but I will look into this myself. Full English breakfast,

18、 was it?W: Yes, full English breakfast.M: Very well, madam. I will bring it up to your room right away.听下面一段较长对话,回答以下小題。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why did Maria go to the Oxford Street?A. To meet Jason.B. To watch a play.C. To do some shopping.15. What does Susan Hill do?A. Shes an actress.B. Shes a stre

19、et artist.C. Shes a salesperson.16. What did Susan Hill give Maria?A. A ring.B. A ticket.C. A 50note.17. What will Jason probably do?A. Go with Maria.B. See his friends.C. Host a dinner.【答案】14. C 15. A 16. B 17. A【解析】【原文】W: Hi, JasonM: Hi, Maria. You look excited. Whats up?W: I had an amazing day.M:

20、 Really? What happened?W:I was shopping down the Oxford Street when I saw a woman. She looked really familiar. I mean I was sure I knew her. She was bending down and looking around her for something.M: What was she looking for?W: She was looking for her ring. Anyway, I found it for her. And when she

21、 got up, I realized it was Susan Hill, the famous actress.M: You mean the Susan Hill in the Good Old Days? You cant be seriousW: Believe it or not. Anyway, she was really grateful and she gave me a ticket to her new play. Its worth 50 pounds.M: Wow, thats great.W: I know, and she invited me to have

22、dinner with her after the play with other actors.M: Youre really lucky.W: So are you. She said I can bring a friend.M: Gosh! Thank you, Maria.听下面一段独白,回答以下小題。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. When will the team return from Costa Rica?A. April 6.B. July 10.C. July 20.19. Where will the team go to do the second pr

23、oject?A. The national parks.B. The city of San Jose.C. The east of Costa Rica.20. What will the team do in the final project?A. Plant trees.B. Feed birds.C. Train animals.【答案】18. C 19. B 20. A【解析】【原文】W: Good evening, everyone. This is the final team meeting before we travel to Costa Rica. Id like to

24、 tell you about the three different projects that were running there. Before I go on though, let me tell you that we will be leaving on the 6th of April and we will be coming back on the 20th instead of the 10th of July. I hope that wont be a problem for anyone. Now, the first project includes clean

25、ing up the beaches in the east of the country. This is home to some rare sea birds and were going there to do our best to protect them. The second project is in the capital, San Jos. There we will be working in the national zoo, planting trees to improve the animals natural homes. The final project

26、is in one of the national parks. This is in an area of rainforest which was destroyed, and now the Costa Rican government wants to bring new life to it. We will be planting trees and recording the growth habits of the plants that we find there. Okay, has anyone got any questions on any of that?第二部分阅

27、读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATo many people, honey bees symbolize development, sustainability (可持续性) and environmentalism. But as a honey bee researcher, I have to tell you that only the first item on that list is reasonable. Although they are important fo

28、r agriculture, honey bees also damage natural ecosystems by competing with native bees some of which are species at risk.The rise in honey beekeeping, now a popular activity for hundreds of thousands of Americans, followed strong awareness campaigns to “save the bees.” But as a species, honey bees a

29、re least in need of saving. Media attention unfairly covers them over native bees, and vague messaging has led many citizens myself once included to believe they are doing a good thing for the environment by putting on a beekeepers veil. Unfortunately, they are probably doing more harm than good.“Be

30、ekeeping is for people; its not a conservation practice,” says Sheila Colla, an assistant professor and conservation biologist at Torontos York University, Canada. “People mistakenly think keeping honey bees, or helping honey bees, is somehow helping the native bees, which are at risk of extinction.

31、” She is frustrated the ones in more neon on saving honey bees when, from a conservationists point of view, native bees are the ones in more need of support.For some reason, maybe because they are small, honey bees are not generally viewed as the massively distributed livestock animal that they are.

32、 There are millions of honey bee colonies in North America, 2.8 million of which are in the U.S. Approximating around 30,000 bees per colony (the size of a pollination unit), thats roughly a billion honey bees in Canada and the U.S. alone almost triple the number of people. High densities of honey b

33、ee colonies increase competition between native bees, putting even more pressure on the wild species that are already in decline.I used to believe that honey bees were a gateway species, and that concern over their health and development would spill over onto native bees, benefitting them, too. Whil

34、e this may have happened in some cases, evidence is increasing that misguided enthusiasm for honey bees has likely been to the native bees damage. Beekeeping doesnt make me feel good, anymore. In fact, quite the opposite.21. What makes bee keeping gain great popularity among Americans?A. Several cam

35、paigns have been launched to advocate bee saving.B. Citizens believe native bees are no longer in need of protection.C. Little importance are attached to protecting the environment.D. Citizens hope to make a fortune from the bee keeping business.22. What is the Collas possible attitude towards the b

36、eekeeping?A. Objective.B. Unfavorable.C. Supportive.D. Neutral.23. What can we infer from the last paragraph?A. The authors attitude towards the beekeeping has changed.B. Peoples enthusiasm for keeping honey bees is increasing.C. In some cases evidence has proved honey bees are in danger.D. Keeping

37、native bees is of great benefit to peoples health.【答案】21. A 22. B 23. A【解析】【分析】这是一篇议论文。文章介绍了如今养蜂在美国人中非常流行,但研究表明,对蜜蜂的错误热情很可能对野生蜜蜂造成损害。【21题详解】细节理解题。根据第二段关键句“The rise in honey beekeeping, now a popular activity for hundreds of thousands of Americans, followed strong awareness campaigns to “save the bee

38、s.”(因为“拯救蜜蜂”的强烈宣传运动,养蜂业兴起,如今已成为数十万美国人的热门活动)”可知,已经发起的几项倡导拯救蜜蜂的运动使养蜂在美国人中大受欢迎。故选A项。【22题详解】推理判断题。根据第三段中Sheila Colla的话“Beekeeping is for people; its not a conservation practice,(养蜂是为人服务的,它不是一种保护行为)”和“People mistakenly think keeping honey bees, or helping honey bees, is somehow helping the native bees, w

39、hich are at risk of extinction.(人们错误地认为饲养蜜蜂,或者帮助蜜蜂,在某种程度上是在帮助那些濒临灭绝的本土蜜蜂)”可推知,Colla对养蜂可能持反对态度。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据最后一段内容“I used to believe that honey bees were a gateway species, and that concern over their health and development would spill over onto native bees, benefitting them, too. While this m

40、ay have happened in some cases, evidence is increasing that misguided enthusiasm for honey bees has likely been to the native bees damage. Beekeeping doesnt make me feel good, anymore. In fact, quite the opposite.(我曾经相信蜜蜂是一个门户物种,对它们的健康和发展的关注会波及到野生蜜蜂,也会使它们受益。虽然这种情况在某些情况下可能发生过,但越来越多的证据表明,对蜜蜂的错误热情很可能对野

41、生蜜蜂造成了损害。养蜂不再让我感觉好了。事实上,恰恰相反)”可推知,作者对养蜂的态度已经改变了。故选A项。BDo you think youre smarter than your parents and grandparents? According to James Flynn, a professor at a New Zealand university, you are! Over the course of the last century, people who have taken IQ tests have gotten increasingly better scores-

42、on average, three points better for every decade that has passed. This improvement is known as “the Flynn effect”, and scientists want to know what is behind it.IQ tests and other similar tests are designed to measure general intelligence rather than knowledge. Flynn knew that intelligence is partly

43、 inherited from our parents and partly the result of our environment and experiences, but the improvement in test scores was happening too quickly to be explained by heredity. So what was happening in the 20th century that was helping people achieve higher scores on intelligence tests?Scientists hav

44、e proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure to tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better on any test. Others have pointed to better nutrition s

45、ince it results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past. Another possible explanation is a change in educational styles, with teachers encouraging children to learn by discovering things for themselves rather than just memorizing information. This cou

46、ld prepare people to do the kind of problem solving that intelligence tests require.Flynn limited the possible explanations when he looked carefully at the test data and discovered that the improvement in scores was only on certain parts of the IQ test. Test-takers didnt do better on the arithmetic

47、or vocabulary sections of the test; they did better on sections that required a special kind of reasoning and problem solving. For example, one part of the test shows a set of abstract shapes, and test-takers must look for patterns and connections between them and decide which shape should be added

48、to the set. According to Flynn, this visual intelligence improves as the amount of technology in our lives increases. Every time you play a computer game or figure out how to program a new cell phone, you are exercising exactly the kind of thinking and problem solving that helps you do well on one k

49、ind of intelligence test. So are you really smarter than your parents? In one very specific way, you may be.24. The Flynn effect is _.A. not connected to our experiencesB. unknown in some parts of the worldC. an increase in IQ test scores over timeD. used to measure peoples intelligence25. According

50、 to the article, newer educational techniques include _ .A. improving test scoresB. exposure to many testsC. memorizing informationD. children finding things out themselves26. Why does the author mention computer games?A. To encourage the reader to do more exercise instead of playing games.B. To exp

51、lain why more and more young people have poor vocabularies.C. To give an example of technology improving our visual intelligence.D. To show the fact that young people are not getting more intelligent.27. Which statement would Professor Flynn agree with?A. People today are taking easier tests.B. Peop

52、le today have more visual intelligence.C. People today have fewer problems to solve.D. People today are more intelligent in every way.【答案】24. C 25. D 26. C 27. B【解析】【分析】这是一篇说明文。你可能比你的父母和祖父母更聪明。文章主要讲了“弗林效应”,解释了为什么人类智力水平会提高的原因。【24题详解】细节理解题。第一段“people who have taken IQ tests have gotten increasingly be

53、tter scores-on average, three points better for every decade that has passed. This improvement is known as “the Flynn effect”.”(参加智商测试的人得分越来越高-平均而言,每过十年,得分就会提高3分。这种提高被称为弗林效应)可知,“弗林效应”指代智商测试分数的不断提高。故选C项。【25题详解】细节理解题。第三段“Another possible teachers encouraging children to learn by discovering things for

54、 themselves rather than just memorizing information.”(另一个可能的解释是教育方式的改变,教师鼓励孩子们通过发现自己的东西而不仅仅是记住信息来学习。)可知,新的教育方式是要孩子自己去发现,而不是只记忆信息。故选D项。【26题详解】细节理解题。最后一段“Every time you play a computer game and problem solving that helps you do well on one kind of intelligence test.”(你玩电脑游戏或弄清楚如何为新手机编程时,您都在行使一种思维和解决问题

55、的能力,可以帮助您在一种智力测验中表现出色。)可知,作者认为,玩电脑游戏会帮助人们在自制力测试中得高分,从而增强visual intelligence的作用,故选C项。【27题详解】推理判断题。最后一段“According to Flynn, this visual intelligence improves as the amount of technology in our lives increases.”(根据弗林的说法,随着我们生活中技术含量的提高,这种视觉智能也会提高。)可知,现如今人们有更多的视觉智力。A,C项未提及,D项说法不正确。故选B项。【点睛】阅读理解题的解题方法,首先,

56、宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译上,偶有生词,走为上计。其次,读懂题干,带着问题再去微观细读。最后,分析句子,慎思明辨。阅读理解题之细节理解解题要注意:1.排除干扰项,突出主题。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关信息,预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将注意力放在寻找你所需要的细节上,快速浏览。发现细节,放慢速度,仔细核对比较,直到找到正确答案。CLa Belle Personne is boring, but I love it. The 2008 French film features extremely softened and washed-out colo

57、rs, a relatively uneventful plotline, and lifeless performances from the main characters, all of which give the film its unique charm.The plain beauty of La Belle Personne comes not from its extremely unique plot, but rather its literary elements. Of course, the film is visually pretty lacking in li

58、veliness. An editor must have purposely and smartly dealt with every single shot. The dominating colors in each of these shots are a vivid black, grey and white, making for a melancholic(忧郁的)atmosphere. While one could easily view this lack of vividness as exhausting,I would argue that it makes for

59、a beautifully unconventional cinematic experience.There are no artificial mental spark stimulated by the visuals, and the viewers must therefore sit with themselves for an hour and a half, reflecting on what the piece personally means to them and how it genuinely makes them feel. Aside from a few ma

60、jor plot points, nothing terribly remarkable happens in La Belle Personne. Its more like a lazy river under grey skies where the water is slightly too cold. But if you relax, your body temperature adjusts and you can sit back and just enjoy the ride.Although our current world may be both literally a

61、nd symbolically on fire, its no secret that campus life in and of itself is considerably more boring than usual. With no parties to attend, most classes online, and the majority of clubs limited to Zoom Meetings, waking up every day might feel a bit more tedious. However, just like La Belle Personne

62、 has shown us, its important to appreciate your environment for what it is. In terms of campus life, sometimes its not so horrible for things to be slow-paced, as it allows space for reflection and being present.28. What do we know about La Belle Personne from the first paragraph?A. It enjoys high p

63、opularity.B. It owns special artistic charm.C. It applies modern techniques.D. It features lively performances.29. What can we infer from Paragraphs 2 and 3 about the film?A. All its viewers feel positive on it.B. It gives viewers a sense of ridiculousness.C. It suits those preferring sensory stimul

64、ation.D. It is worth tasting slowly and heart-wholly.30. What does underlined word “tedious in the last paragraph probably mean?A. Boring.B. Painstaking.C. Impractical.D. Unnecessary.31. What is the purpose of this text?A. To show the importance of going to the movies.B. To recommend people to enjoy

65、 an unique movie.C. To introduce a way to appreciate a certain movie.D. To call for a slow-paced and positive school life.【答案】28. B 29. D 30. A 31. D【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,作者解析了法国电影最美丽人的艺术特点并阐述了自己的观影感受,并以此呼应把生活节奏慢下来,积极乐观面对特殊情况下枯燥无味的校园生活。【28题详解】细节理解题。根据第一段“The 2008 French film features extremely softened

66、 and washed-out colors, a relatively uneventful plotline, and lifeless performances from the main characters, all of which give the film its unique charm.”(这部2008年的法国电影的特点是色彩极为柔和和苍白,情节相对平淡无奇,主角的表演毫无生气,这些都赋予了影片独特的魅力)可知,美丽的人这部电影具有独特的艺术魅力,故选B。【29题详解】推理判断题。根据第三段“and the viewers must therefore sit with t

67、hemselves for an hour and a half, reflecting on what the piece personally means to them and how it genuinely makes them feel.”(观众必须静坐一个半小时,思考这件作品对他们个人的意义,以及它带给他们的真实感受)及“Its more like a lazy river under grey skies where the water is slightly too cold. But if you relax, your body temperature adjusts a

68、nd you can sit back and just enjoy the ride.”(它更像是灰色天空下的一条慵懒的河流,河水有点太冷了。但如果你放松下来,你的体温会自动调节,你就可以坐下来享受旅程了)可知,美丽的人这部电影值得慢慢地、集中精力去欣赏,故选D。【30题详解】词义猜测题。根据画线词前的“its no secret that campus life in and of itself is considerably more boring than usual. With no parties to attend, most classes online, and the ma

69、jority of clubs limited to Zoom Meetings”可知,众所周知,校园生活比平常要乏味得多。由于没有派对可参加,大多数课程都是在线的,大多数俱乐部仅限于开会,因此每天醒来可能会觉得有点乏味,由此可知画线词词义为“无聊的”,故选A。【31题详解】推理判断题。根据最后一段“However, just like La Belle Personne has shown us, its important to appreciate your environment for what it is. In terms of campus life, sometimes it

70、s not so horrible for things to be slow-paced, as it allows space for reflection and being present.”(然而,就像美丽的人告诉我们的那样,欣赏你所处的环境很重要。就校园生活而言,有时候慢节奏并不是什么可怕的事情,因为它给了我们思考和活在当下的空间)可知,文章的目的是呼吁一种慢节奏、积极的学校生活,故选D。DAs has been all too apparent in recent days at Balcombe few issues cause greater concern than ene

71、rgy policy. Many village communities feel their countryside is being ruined by the power-producing machines of wind farms; yet they never take “ direct action”, even though the planning laws put them at a severe disadvantage. And the generous subsidies(财政补贴),which encourage the expansion of wind pow

72、er, are not favorable to the village communities and set landowners in conflict with other residents.Those who disagree with the rapid expansion of wind farms state that the damage they cause is out of proportion to the benefits they bring, because their energy output cannot match that of the carbon

73、-based power stations they are supposed to replace. Supporters insist that wind must be part of a mix of renewables, nuclear and carbon, and that the country is committed to meeting EU(European Union) targets for non-carbon energy generation.Against this background, the fact that there is an argumen

74、t within the Government over whether to publish an official report on wind farms impact on the countryside becomes even more extraordinary. The two parties in the coalition government are in disagreement over what it should say.We have some advice for the two parties :publish the report ,and let the

75、 country be the judge. Even if it contains evidence that wind farms are harmful, it will hardly be a pleasant surprise to people who do not like them. Equally, supporters must argue their case by acknowledging the concerns and explaining why they are either misplaced or worthy of much attention.The

76、suggestion that further negotiations are to take place to produce an “acceptable” report suggests that the politics of coalition government are doing the country harm in a certain way. Given the sensitivities involved ,all the information should be available so that people can reach their own conclu

77、sions, rather than being left with the suspicion that facts are being replaced by political beliefs.32. We call learn from the first paragraph that_.A. energy policy catches much attention of the publicB. the residents are in favor of the expansion of wind farmsC. many village communities are satisf

78、ied with the subsidiesD. the planning laws offer great benefits to the residents33. Supporters think that the expansion of wind power_.A. is more rapid than that of carbon-based powerB. guarantees an increase in energy outputC. is expected to be much better than that of nuclear DowerD. agrees with E

79、U targets for non-carbon energy generation34. It can be inferred from the passage that_.A. an official report will settle the energy problemB. the two parties are divided over the issue of wind farmsC. the two parties have agreed on a further negotiationD. political beliefs concerning energy issue g

80、o against facts35. Which of the following reflects the authors opinion?A. Increase political impact on energy policy.B. Release a statement of supporters on wind farms.C. Let the nation judge the facts about wind power.D. Leave the two parties to reach their own conclusions.【答案】32. A 33. D 34. B 35.

81、 C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。这篇文章主要讲了能源政策最能引起公众的注意。两个党派对于风力农场这个事件产生分歧,作者的观点是让人民来判断风能的这些事实。 【32题详解】细节理解题。根据第一段的few issues cause greater concern than energy policy”(没有什么问题比能源政策更令人担忧了)可知能源政策最能引起公众的注意,故选A。【33题详解】细节理解题。根据第三段的“supporters insist that wind must be part of a mix of renewable, nuclear and carbon, and t

82、hat the country is committed to meeting EU targets for non-carbon energy generation(支持者坚持认为,风能必须是可再生能源、核能和碳能源组合的一部分,而且该国致力于实现欧盟的非碳能源发电目标)”可知,支持者认为风能的扩大与欧盟的非碳能源发电目标一致。故选D。【34题详解】推理判断题:根据第三段的 “Against this background, the fact that there is an argument within the Government over whether to publish an

83、official report on wind farms impact on the countryside becomes even more extraordinary. The two parties in the coalition (联合) government are in disagreement over what it should say.( 在这样的背景下,政府内部关于是否发布一份关于风电场对农村影响的官方报告的争论变得更加不寻常。联合政府的两个党派关于报告如何说存在分歧。)”可推断两个党派对于风力农场问题产生了分歧,故选B。【35题详解】推理判断题:根据最后一段的后两

84、句话“Given the sensitivities involved, all the information should be available so that people can reach their own conclusions, rather than being left with the suspicion(猜疑)that facts are being replaced by political beliefs. (鉴于涉及到敏感,应提供所有的信息,这样人们可以得出自己的结论,而不是留下猜疑,事实被政治信仰所取代。)”可推断作者的观点是让人民来判断风能的这些事实,故选

85、C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When you have got a lot of stuff,decluttering(整理)your home can be really necessary.Decluttering is just about putting new systems into place in your life._36_ ,you realize how great you feel about it,and you want to keep going.Get

86、ting rid of things gives you time to look after yourself._37_ ,or looking for the potato peelerbecause everything has a home and you know exactly where it isyoure free to spend that time on yourself and your family. Its liberating._38_.It has taken you a long time to get everything,and you wont be a

87、ble to get rid of it all straight away.If youre pushed for time,there are easy ways of introducing decluttering into your life.Spend 10 minutes a day decluttering or,if thats not manageable,declutter three items a week.Have three piles:one for things youre going to keep,one for things that are a may

88、be,and one for things youre going to give away.You will also need some bin bags,for rubbish.A revisiting pile is important if youre struggling to get rid of things._39_.More often than not,you end up saying,actually,I dont need that.Stay focused.People often get sidetracked when theyre trying to dec

89、lutter.They start trying on clothes they had forgotten about,or looking at old photos.Another common mistake is to just move things from place to place,instead of getting rid of them._40_ .A. Once you start declutteringB. You need time to reflect on what to keepC. Dont expect to declutter everything

90、 overnightD. When youre not always looking for the scissorsE. If you realise that you own six wine openers,keep only oneF. Start the decluttering process before you move in with a new partnerG. You can just leave things there for a few weeks before a final decision【答案】36. A 37. D 38. C 39. G 40. E【解

91、析】【分析】本文是一篇记叙文。当你有很多东西时,整理你的家是很必要的。文章介绍了整理东西的一些方法。【36题详解】结合句子结构_1_ ,you realize how great you feel about it,and you want to keep going.此空应该是一个状语从句或非谓语动词的形式,所以在A/D/E中选择。再根据后半句提示“你意识到你感到多么伟大,你想继续。”由此可知A项Once you start decluttering(一旦你开始整理)切题。故答案为A。【37题详解】分析句子结构,_2_ ,or looking for the potato peelerbec

92、ause everything has a home and you know exactly where it isyoure free to spend that time on yourself and your family.根据空格后的内容“或者找土豆削皮器因为每样东西都有一个家,你知道它确切的位置你可以自由地把时间花在自己和家人身上。”承接下文内容,D项When youre not always looking for the scissors(当你不总是在找剪刀的时候)切题。【38题详解】下文提示“花了你很长时间才能得到一切,而你无法摆脱这一切。”承接下文,C项Dont expe

93、ct to declutter everything overnight(不要指望一夜之间把所有东西都整理好)切题。故选C。【39题详解】上文提示“如果你正努力摆脱这些东西,一堆旧物是很重要的。”再根据下文提示“往往你会说,其实,我不需要。”承接上下文,G项You can just leave things there for a few weeks before a final decision(你可以把东西放在那里几个星期,然后再做最后的决定)切题。故选G。40题详解】上文提示“另一个常见的错误就是东西从一个地方搬到另一处,而不是摆脱它们。”承接上文,E项If you realise th

94、at you own six wine openers,keep only one“如果你意识到你自己的六个开酒的起子,只保留一个。”切题。故选E。第三部分语言运用(共三节,满分40分)第一节(共15小题;每题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。“Dont get sick in July!”This is a common concern in teaching hospitals in the U.S. Its driven by the academic calendar: July is when the new inter

95、ns, fresh out of medical school, start work. In other words, its when everyone is most _41_. The theory is that this disadvantage leads to mistakes.So is medical experience good or bad? Well, in most cases, your doctors experience is very helpful, allowing her to pick up on a(n) _42_ symptom early i

96、n a disease process, when machines still cant take a hand. She can also determine the right treatment when your condition falls outside of what is in the _43_, where newbies get most of their ideas. For many medical treatments, theres a direct connection between physician experience and your treatin

97、g outcome.In a variety of situations, though, experience can backfire. The reason is simple _44_. Doctors are humans too and they _45_ tricks of the mindlike believing that an ineffective treatment really works. In fact, entire fields of research are devoted to understanding why these errors of thou

98、ght occur. They _46_ from so-called cognitive prejudice that can mislead even _47_ practitioners into making the wrong decisions.Doctors are usually locked onto a diagnosis early and disregard new and _48_ information. For example, a patient may be diagnosed with a quickly fatal cancer, but then end

99、s up trying various herbal remedies and lives for 30 more years. Instead of analyzing the _49_ diagnosis, the patient, and maybe even the doctor, may assume that the herbal remedies cured the cancer.Also, some experienced doctors tend to believe evidence when it supports their previous opinion while

100、 subconsciously ignoring information opposing it. Lets say your doctor is pretty certain you have ill digestion and orders a test to_50_ the suspicion, which produces negative result. But she treats you for ill digestion anyway because she was _51_ with the prior diagnosis by experience.In fact, the

101、re are clearly many benefits to having a highly experienced doctor, such as technical proficiency. But there may actually be some unexpected benefits to having a less-experienced one too. She may have a more up-to-date education, boundless energy and perhaps is less vulnerable to biases, freed from

102、the same _52_ for years.To safeguard yourself as a patient, one thing you should always do is _53_. It may not always be possible to determine that your doctor has met with an unconscious thinking _54_. But asking questions does force your doctor to think twice and _55_ her decision about your case.

103、41. A. innocentB. productiveC. inexperiencedD. prohibited42. A. slightB. objectiveC. complexD. sustainable43. A. mediaB. traditionC. realityD. textbook44. A. psychologyB. educationC. procedureD. priority45. A. take advantage ofB. make sense ofC. fall victim toD. play fire with46. A. springB. departC

104、. benefitD. distinguish47. A. highly-motivatedB. well-seasonedC. deeply-offendedD. wide-eyed48. A. moderateB. visibleC. conflictingD. permanent49. A. initialB. toughC. multipleD. private50. A. evaluateB. operateC. confirmD. revise51. A. preoccupiedB. labelledC. associatedD. concerned52. A. professio

105、nal circleB. thinking patternC. academic backgroundD. operating order53. A. investigatingB. questioningC. monitoringD. observing54. A. obstacleB. trapC. horizonD. struggle55. A. practiceB. accommodateC. justifyD. remove【答案】41. C 42. A 43. D 44. A 45. C 46. A 47. B 48. C 49. A 50. C 51. A 52. B 53. B

106、 54. B 55. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了经验丰富的医生经常会掉进凭经验判断的思维陷阱,而经验不足的实习医生不容易受思维骗局的影响。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:换言之,是每个人最缺乏经验的时候。A. innocent无辜的;B. productive多产的;C. inexperienced无经验的;D. prohibited被禁止的。空前说七月是刚从医学院毕业的新实习生开始工作的时候,刚刚参加工作自然是缺乏经验的,故C项正确。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:在大多数情况下,你的医生的经验是非常有帮助的,让她在疾病过程的早期发现一个轻微的症状。A. sl

107、ight轻微的;B. objective客观的;C. complex复杂的;D. sustainable可持续的。根据常识可知,疾病早期的症状是轻微的,故A项正确。【43题详解】考查名词词义辨析。句意:当你的情况超出了教科书上的范围时,她也能确定正确的治疗方法,她大部分的知识都是在教科书上获得的。A. media媒体;B. tradition传统;C. reality现实;D. textbook课本。根据常识可知,实习医生的医学知识都是从课本中学来的,故D项正确。44题详解】考查名词词义辨析。句意:原因很简单心理(原因)。A. psychology心理(学);B. education教育;C.

108、 procedure程序;D. priority优先权。空后说医生也会成为心理骗局的受害者,因此此处是说经验会适得其反的原因是心理(原因),故A项正确。【45题详解】考查动词短语辨析。句意:医生也是人,他们也会成为心理骗局的受害者,比如认为无效的治疗确实有效。A. take advantage of利用;B. make sense of理解;C. fall victim to成为的受害者;D. play fire with玩火。空后的举例说医生有时会误认为无效的治疗确实有效,因此他们也会成为心理骗局的受害者,故C项正确。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:它们源自所谓的认知偏见,这种偏见甚至

109、会误导经验丰富的从业者做出错误的决定。A. spring发源、起源;B. depart离开;C. benefit有益于;D. distinguish区分。空前说整个研究领域都致力于理解为什么会出现这些思维错误,此处分析原因,说的是这些思维错误源自所谓的认知偏见,故A项正确。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. highly-motivated积极性高的;B. well-seasoned经验丰富的;C. deeply-offended深为冒犯的;D. wide-eyed吃惊的。根据空后的“practitioners into making the wrong decisions.”可

110、知,这种认知偏见甚至会误导经验丰富的从业者做出错误的决定,故B项正确。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:医生通常很早就被诊断结果所束缚,忽视新的和相互矛盾的信息。A. moderate适度的;B. visible看得见的;C. conflicting冲突的、矛盾的;D. permanent永恒的。空后的举例说一个病人可能被诊断出患有一种迅速致命的癌症,但最后却尝试了各种草药疗法,又多活了30年,这个例子证明诊断结果和病人的病情是相互矛盾的,故C项正确。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:病人,甚至可能是医生,可能会认为草药治愈了癌症,而不是分析最初的诊断。A. initial最初的;

111、B. tough艰苦的;C. multiple多重的;D. private私人的。上文的举例说一个病人可能被诊断出患有一种迅速致命的癌症,但最后却尝试了各种草药疗法,又多活了30年,此处指的就是分析最初的诊断结果病人得了癌症,故A项正确。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:假设你的医生很肯定你消化不良,并要求做一个检查来证实这种怀疑,结果是否定的,但她总是因为你消化不良而治疗你,因为她专注于先前的经验诊断。A. evaluate评估;B. operate操作;C. confirm确认、证实;D. revise修正。此外,空前说一些有经验的医生往往相信证据,因此她会让你做一个检查来证实她的判断

112、,故C项正确。【51题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. preoccupied使全神贯注;B. labelled贴标签于;C. associated关联;D. concerned牵扯。即使检查结果是否定的,她还是会当消化不良而为你治疗,这是因为她专注于先前的经验诊断,be preoccupied with表示“一心想着、专注于”,故A项正确。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:她可能接受了更先进的教育,拥有无限的精力,或许不那么容易受到偏见的影响、摆脱了多年来相同的思维模式。A. professional circle专业圈;B. thinking pattern思维方式;C. aca

113、demic background学术背景;D. operating order操作命令。此处是和经验丰富的医生相比,经验不足的医生也可能有一些意想不到的好处他们更不容易受到偏见的影响,摆脱了靠经验判断的思维模式,故B 项正确。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:为了保护你自己,作为一个病人,你应该做的一件事就是提问。A. investigating调查;B. questioning提问;C. monitoring监视;D. observing观察。根据下文中的“asking questions”可知此处指“提问”,故B项正确。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:可能并不总是能够确定你的医生

114、遇到了一个无意识的思维陷阱。A. obstacle障碍; B. trap陷阱;C. horizon范围;D. struggle挣扎。上文说医生也会成为心理骗局的受害者,因此此处指的是“思维陷阱”,故B项正确。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:但是问问题确实会迫使你的医生三思而行,并证明她对你的决定是正确的。A. practice实践;B. accommodate容纳;C. justify证明是对的;D. remove移除。问问题的好处是让你的医生走出思维陷阱,从而证明对你的诊断是正确的,故C项正确。【点睛】本篇第8空难度较大,抓住空后的举例是关键,根据空后的“For example, a

115、patient may be diagnosed with a quickly fatal cancer, but then ends up trying various herbal remedies and lives for 30 more years.”可知,一个病人可能被诊断出患有一种迅速致命的癌症,但最后却尝试了各种草药疗法,又多活了30年,“For example”表明这是对空处的举例说明,证明了诊断结果和病人的病情是相互矛盾的,故C项正确。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式Diego Maradona,

116、 the Argentine soccer great who scored the “Hand of God goal in 1986 and_56_ (lead) his country to that years World Cup title, has died. He was 60. Maradona s spokesman, Sebastian Sanchi, said he died Wednesday of heart attack, two weeks after_57_(release) from a hospital in Buenos Aires_58_ (follow

117、) brain surgery.The office of Argentinas president said it will decree three days of national mourning, and the Argentine soccer association expressed_59_ (it) sorrow on Twitter.Maradona captivated fans around the world over a two-decade career with a fascinating style of play. Although his reputati

118、on_60_ (influence) by an ill-fated spell in charge of the national team, he remained idolized in Argentina _61_ “Golden Boy”.“You took us to the top of the world,” Argentine President Alfredo Fernandez said on social media, “You made us_62_ (incredible) happy. You were the greatest of all.”The No.10

119、 he wore on his shirt became synonymous with(同义) him, as it also had with Pele, the Brazilian great with_63_ Maradona was regularly paired as the best of all time.“What sad news,” Pele said Wednesday. “I lost_64_ great friend and the world lost a legend. May God give_65_ (strong) to family members.

120、One day, hope we can play ball together in the sky.”【答案】56. led 57. being released 58. following 59. its 60. was influenced 61. as 62. incredibly 63. whom 64. a 65. strength【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了阿根廷足球巨星Diego Maradona去世的消息,并介绍了其生平的一些事迹。【56题详解】考查动词时态。句意:阿根廷足球巨星Diego Maradona去世,他曾在1986年射入“上帝之手”进球,并带领

121、阿根廷赢得了当年的世界杯冠军。and前后为并列成分,空处和scored并列,应用一般过去时。故填led。【57题详解】考查非谓语动词。句意:Maradona的发言人Sebastian Sanchi说,Maradona在布宜诺斯艾利斯的一家医院做完脑部手术后出院两周后,于星期三死于心脏病发作。作介词after的宾语,且与he构成被动关系,应用being done形式。故填being released。【58题详解】考查介词。句意:Maradona的发言人Sebastian Sanchi说,Maradona在布宜诺斯艾利斯的一家医院做完脑部手术后出院两周后,于星期三死于心脏病发作。表示“在(某事)

122、之后”应用介词following。故填following。【59题详解】考查代词。句意:阿根廷总统办公室表示,将宣布为期三天的全国哀悼日,阿根廷足协也在推特上表达了哀悼。修饰后文名词sorrow,应用形容词性物主代词its。故填its。【60题详解】考查动词时态语态。句意:尽管他的名声受到了执教国家队那段不幸经历的影响,但他仍被阿根廷人奉为“金童”。根据remained可知应用一般过去时,主语reputation和influence为被动关系,用一般过去时的被动语态,主语为不可数名词,谓语动词使用第三人称单数形式。故填was influenced。【61题详解】考查介词。句意:尽管他的名声受到

123、了执教国家队那段不幸经历的影响,但他仍被阿根廷人奉为“金童”。结合句意表示“作为”可知应用介词as。故填as。【62题详解】考查副词。句意:你让我们非常开心。修饰后文形容词happy应用副词,且表示“非常”应用incredibly,作状语。故填incredibly。【63题详解】考查定语从句。句意:他球衣上的10号球衣成为了他的代名词,同样也成为了贝利的代名词,马拉多纳一直被认为是巴西伟大球员贝利的最佳搭档。空处引导“介词+关系代词”结构定语从句修饰先行词Pele,指人,作with的宾语,在“介词+关系代词”结构定语从句需用关系代词whom引导。故填whom。【64题详解】考查冠词。句意:我失

124、去了一位伟大的朋友,世界失去了一位传奇人物。friend为可数名词,此处表示泛指,且great发音以辅音音素开头,需用不定冠词a。故填a。【65题详解】考查名词。句意:愿神赐力量给家庭成员。空处需填名词作动词give的宾语,strength意为“力量”,是抽象名词,不可数。故填strength。第三节单词拼写(共10小题:每小题1分,满分10分)66. There are v _ kinds of hotels with different in the city. You can choose the one you like.(根据首字母单词拼写)【答案】various【解析】【详解】考查

125、形容词。句意:这个城市有各种不同的旅馆。你可以选择你喜欢的。根据句意“各种各样的”和首字母提示“v”和空后的“kinds”可知,空处需填形容词various作定语。故填various。67. He is such a c _ boy, keeping asking questions about the equipment when visiting the lab. (根据首字母单词拼写)【答案】curious【解析】【详解】考查形容词。句意:他是个充满好奇心的孩子,每次参观实验室的时候,他总是问一些关于仪器的问题。根据句意“好奇的”和首字母“c”以及空后的“boy”可知,应填形容词curi

126、ous作定语。故填curious。68. After the students handed in their paintings, the class was d _ and they all went home. (根据首字母单词拼写)【答案】dismissed【解析】【详解】考查动词时态语态和主谓一致。句意:学生们交了画后,下课了,他们都回家了。根据句意“解散,让(某人)离开”和首字母提示可知,此处为动词dismiss,结合空前的“was”可知,空处需填过去分词dismissed与was构成一般过去时的被动语态。故填dismissed。69. It never o _ to me tha

127、t it would take two days for the students to finish the program. (根据首字母单词拼写)【答案】occurred【解析】【详解】考查一般过去时和固定句型。句意:我从来没有想过学生们要花两天时间才能完成这个项目。分析语境,“学生花了两天完成了项目”为过去发生的事实,所以该句使用一般过去时态,“It occurs/ occurred to sb. that ”为固定句型,可译为“某人想到”,根据所给单词首字母,故填occurred。70. Excuse me but you cant sit here. These seats are

128、 r _ for special guests. (根据首字母单词拼写)【答案】reserved【解析】【分析】【详解】考查被动语态。句意:对不起,你不能坐在这里。这些座位是留给特殊来宾的。根据“but you cant sit here”可知,“座位”是“预留”给嘉宾的。所设空处应用动词,结合句意,应用过去分词形式,与其前的are构成被动语态,根据所给首字母,故填reserved。71. She is _ (热情的)about going to Spain, which is always her dream country.(根据汉语提示单词拼写)【答案】enthusiastic/pass

129、ionate【解析】【详解】考查形容词。句意:她对去西班牙充满热情,这是她一直梦想的国家。分析句子成分可知,所设空处作表语,所以应用形容词,根据汉语提示,结合句意,“enthusiastic/passionate(热情的)”符合语境,故填enthusiastic/passionate。72. We are _ (安排)the schedule to end the last program a little earlier to allow the guests more time for the dinner meal. (根据汉语提示单词拼写)【答案】arranging【解析】【详解】考查

130、动词和时态。句意:我们正在安排日程,把最后一个节目提前一点儿结束,以便让客人有更多的时间吃晚饭。根据汉语提示,“安排”可用arrange表示,分析该词在本句中的位置可知,arrange与其前面的be动词are构成现在进行时,共同充当谓语。故填arranging。73. I decided not to do my more personal interviews until I _ (官方地) became president that December. (根据汉语提示单词拼写)【答案】officially【解析】【详解】考查副词。句意:在那年12月正式成为总统之前,我决定不再接受更多的私人

131、采访。根据汉语提示“官方地”可知,应填副词officially,作状语,修饰动词became。故填officially。74. Dad, when will we arrive at the _ (目的地)?The journey is so long that it seems endless. (根据汉语提示单词拼写)【答案】destination【解析】【详解】考查名词。句意:爸爸,我们什么时候能到达目的地?旅程很长,似乎没有尽头。分析句子成分可知,所设空处作宾语,所以应用名词,根据汉语提示“目的地”可知,应填destination,结合句意,故填destination。75. Scie

132、ntists havent found strong evidence for the _ (存在) of this creature. (根据汉语提示单词拼写)【答案】existence【解析】【分析】【详解】考查名词。句意:科学家们还没有找到这种生物存在的有力证据。分析句子成分可知,所设空处作介词for的宾语,所以应用名词,根据所给汉语提示,结合句意,故填existence。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分76. 假定你是李华,应美国朋友George请求,帮他购买了学习汉语的教科书,但是忘记及时寄出。请根据以下要点用英语给他写一封电子邮件:1.表示歉意;2.解释原因;3

133、.弥补措施。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear George,_Thats all Thank you!Yours,Li Hua【答案】Dear George, .Im terribly sorry to tell you Ive forgotten to send you the Chinese textbook you asked to buy this Friday as promised.As you know, Ive been super busy preparing for the final exams the whole week. My m

134、ind was so preoccupied with all the mathematical formulas and English grammar items that it totally slipped my mind. Plus, my grandpa suddenly fell ill last week and I had to attend him after class. You have my word that Ill go to the post office first thing tomorrow morning. Yours,Li Hua .【解析】【分析】本

135、篇书面表达是一篇应用文。要求考生给美国朋友George写信,解释忘记及时寄出学习汉语的教科书的事并为此道歉。【详解】1.词汇积累非常:terriblyextremely购买:buypurchase忙于做某事:be busy (in) doing sth.be occupied with整个的:wholeentire2.句式拓展简单句变复合句原句:Plus, my grandpa suddenly fell ill last week and I had to attend him after class. 拓展句:Plus, I had to attend my grandpa after c

136、lass because he suddenly fell ill last week.【点睛】高分句型1As you know, Ive been super busy preparing for the final exams the whole week.(as引导非限制性定语从句)高分句型2My mind was so preoccupied with all the mathematical formulas and English grammar items that it totally slipped my mind.(sothat引导结果状语从句)第二节(满分25分)77.

137、阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的 短文。Grady and his family go camping every summer. As it was becoming hotter, here came the camping time.Having planned the camp long, the family finally decided the destination - the Great National Forest. With food, necessity and cookers loaded onto the car, the fa

138、mily squeezed into the car. The car door closed, heat was shut outside.In the car, Jared, Gradys younger brother was playing with a toy dinosaur, making great noise. Gradys mother talked excitedly with his father. On settling in the car, Grady put on the earphone and turned on the music. He neither

139、wanted to join his brother nor joined any talk. After what seemed to be hours, the car stopped where they headed. Grady threw down his backpack and slammed the car door.“This will be a lengthy week,“ he said unhappily to no one in particular. He looked around the campground. Hundreds of tall and gre

140、en fir trees, some as tall as church towers, covered the mountainside like a green carpet. The sun would be setting soon. Grady thought maybe the heat wouldnt be unbearable. But actually now in the mountain, the hot stickiness of July was closely attached to him.Grady hated camping, but it was somet

141、hing his family stuck to every summer. His father liked cooking over an open air, telling stories about how to survive things like bear attacks and bites of bees. His mother and Jared liked to hike and take pictures of animals. Jared had a collection of bug pictures that he had pinned to the walls i

142、n his half of their room. Grady thought they were just scary and proof that Jared was a strange kid.They set up camp - two tents, one for his parents and one for himself and Jared. While everyone else started preparing dinner, Grady, looking for some place to cool down, set off for the nearby stream

143、, which was deep enough to swim in. 注意:1. 续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。As Grady got close to the stream, an adorable bear cub (幼崽)caught his eye._Turning around, he saw an angry bear moving swiftly towards him._【答案】As Grady got close to the stream, an adorable bear cub caught his eye. Though Grad

144、y didnt like animals, he couldnt resist such a lovely bear cub measuring no more than two feet tall with a cute face. It was playing pretty joyfully at the edge of the stream. So absorbed was the bear cub in playing that it wasnt aware that someone was approaching. Driven by curiosity, Grady walked

145、on tiptoe, moving closer to have a look at it. Suddenly he heard a sound behind him. Turning around, he saw an angry bear moving swiftly towards him. Shocked and dumb, Grady was rooted onto the ground for seconds, and then dashed to their camp desperately, shouting for help in the meantime. Fortunat

146、ely, Gradys father heard the shout in time to come to his assistance. To their surprise, realizing the danger was away, the furry giant stopped chasing and returned to the stream, picking up her baby, and holding it in arms tightly. In the distance, attracted by the noise, Jared and his mother were

147、trying to take a photo of the bear cub and its mother.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了格雷迪和他的家人每年夏天都去露营。经过长期的营地计划,这家人最终决定了目的地大国家森林。格雷迪讨厌野营,帐篷搭好后,当其他人都开始准备晚餐时,格雷迪找了个凉快的地方,向附近的小溪出发,那里足够深,可以游泳。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“格雷迪走近小溪时,一只可爱的小熊引起了他的注意。”可知,第一段可描写格雷迪由于好奇靠近小熊,突然听到有声音。由第二段首句内容“他转过身来,看见一只愤怒的熊迅速向他走来。”可知,第二段可描写格雷迪遇到了一

148、只愤怒的大熊后逃生的过程以及获得了爸爸的帮助得救后,对大熊抱住孩子的场景的描述。2.续写线索:无法抗拒小熊小熊玩得很开心小熊聚精会神的玩着被好奇心驱使,Grady靠近小熊大熊愤怒地走来Grady惊得哑口无言绝望地冲到营地父亲及时赶来帮忙为大熊抱住孩子感到惊讶3.词汇激活行为类无法抗拒:couldnt resist/hard to resist聚精会神:be absorbed in/devote oneself to靠近:be close to/approach冲:rush/dash赶来帮忙:come to ones assistance/on ones way to help情绪类高兴地:jo

149、yfully/happily/delightedly绝望地:desperately/in despair惊讶:to ones surprise/to ones amazement震惊的:shocked/stunned【点睛】高分句型1So absorbed was the bear cub in playing that it wasnt aware that someone was approaching.(sothat引导结果状语从句,且so置于句首,使用了倒装句)高分句型2Grady was rooted onto the ground for seconds, and then dashed to their camp desperately, shouting for help in the meantime.(shouting为现在分词作伴随状语)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1