1、江苏省海安高级中学2020-2021学年高二英语上学期阶段检测试题(一)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What kind of movie did the speakers just watch? A. A comedy. B. An action mov
2、ie. C. A sad movie.2. What does the woman like doing? A. Collecting coins. B. Making wood things. C. Collecting old magazines.3. What does the man think of the woman? A. She is a good cook. B. Her recent diet is unhealthy. C. She spends too much money on food.4. When will the dining room close? A. A
3、t 3:00 p.m. B. At 10:00 p.m. C. At 11:00 p.m.5. What does the woman want to be? A. A secretary. B. A saleswoman. C. A manager.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is th
4、e man going? A. To Portugal. B. To Manchester. C. To London.7. What do we know about the woman? A. She is a teacher. B. She is on vacation now. C. She will visit some friends. 听第7段材料,回答第8和第9题。8. Who is Lily? A. The mans girlfriend. B. The mans dog. C. The mans daughter.9. Whats wrong with Lily? A. S
5、he is lost. B. She is hurt. C. She is dead.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who are the speakers? A. Husband and wife. B. Co-workers. C. Boss and customer.11. What does the man offer to do for the woman? A. Find her another job. B. Ship out the orders. C. Talk with her boss.12. What are the speakers doing? A. R
6、esting at home. B. Working in the office. C. Having a camping trip.听9段材料,回答第13至16题。13. Why doesnt the woman want to cook tonight? A. She is tired from all her classes. B. She has to go back to work soon. C. She wants to eat something different.14. What does the man say about Marios? A. He hasnt been
7、 there in months. B. He went there for dinner last night. C. The food there is not as good as the womans.15. How much does the man want to spend on the food? A. Less than 100 dollars. B. About 200 dollars. C. He doesnt care.16. What can we learn about Yings Palace? A. It is quiet there. B. It serves
8、 delicious dumplings. C. The speakers have never been there before.听第10段材料,回答第17至20题。17. What should people do with their cell phones? A. Turn them off. B. Put them on silent. C. Give them to a woman to hold.18. What are the listeners expected to do? A. Test a new video game. B. Develop a new softwa
9、re. C. Repair some computers.19. What is on each of the desks? A. A camera and a computer. B. Some paper and a video. C. A computer, a pen, and some paper.20. What should people do if problems appear? A. Raise their hands to get help. B. Keep working until theyre told to stop.C. Try to fax the probl
10、ems by themselves.第二部分:阅读理解(共两节,50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOne day the employees of a large company in St Louis, Missouri returned from their lunch break and were greeted with a sign on the front door. The sign said: “Yesterday the person who has been
11、hindering (阻碍) your growth in this company passed away. We invite you to join the funeral (葬礼) in the room that has been prepared in the gym.”At first everyone was sad to hear that one of their colleagues had died, but after a while they started getting curious about who this person might be.The exc
12、itement grew as the employees arrived at the gym to pay their last respects. Everyone wondered: “Who is this person that was hindering my progress? Well, at least hes no longer here.”One by one the employees got closer to the coffin (棺材) and when they looked inside it they became speechless. They st
13、ood over the coffin, shocked and in silence, as if someone had touched the deepest part of their soul.There was a mirror inside the coffin. Everyone who looked inside it could see himself. There was also a sign next to the mirror that said: “There is only one person who can set limits to your growth
14、: it is YOU.”You are the only person who can revolutionize (彻底改变) your life. You are the only person who can influence your happiness, your realization and your success. You are the only person who can help yourself.Your life does not change when your family changes, when your friends change, when y
15、our boss changes, and when your company changes.Your life changes when you change, when you go beyond your limiting beliefs, when you realize that you are the only one responsible for your life.21. The writers purpose in writing the article is to tell us that _.A. the harder we work, the more succes
16、sful we will becomeB. our work and life are closely connected with othersC. changing our lives is down to ourselvesD. we will have a better future if people do not hinder our development22. People were speechless when they looked inside the coffin because _.A. there was nothing but a mirror insideB.
17、 they could see their own souls insideC. their closest colleague lay insideD. what was inside told a great truth23. Who probably wrote the sign on the front door?A. The company boss.B. A worker who liked to make fun of others.C. The director in charge of production.D. A worker who wanted to teach ot
18、hers a lesson.24. What can we conclude from the article?A. The employees went to the gym to join the funeral.B. The lesson the employees learned would influence them greatly.C. The employees lives depended on the attitude of their boss.D. The employees got angry after the funeral.BI told my friend G
19、raham that I often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied, “You mean fortunately.” He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided.My attitude to the hill has now changed. I used to grumble as I
20、approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend. Finally I comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit
21、 on stationery exercise bicycles when I can get the same value for free. I have a smile of satisfaction as I reach the top of the hill.Problems are there to be faced and overcome. We cannot achieve anything with an easy life. Helen Keller was the first deaf and blind person to gain a university degr
22、ee. Her activism and writing proved inspirational. She wrote, “Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experiences of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved.”One of the main determinants of success in life is our
23、 attitude towards adversity (逆境). From time to time we all face hardships, problems, accidents, afflictions and difficulties. Some are of our making but many confront us through no fault of our own. While we cannot choose the adversity we can choose our attitude towards it.Douglas Bader was 21 when
24、in 1931 he had both legs cut off following a flying accident. He was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aces in the Battle of Britain with 22 aerial victories over the Germans. He was an inspiration to others during the war. He said, “Dont listen to anyone who te
25、lls you that you cant do this or that. Thats nonsense. Make up your mind, youll never use crutches (拐杖) or a stick, then have a go at everything. Go to school, join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade you that things are too difficult or impossible.”
26、The biographies(传记)of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they faced. The common thread is that they did not become depressed. They chose their attitude. They chose to be positive. They took on the challenge. They won.Nevertheless, there is still the
27、 problem of how you change your attitude towards adversity.25. Which of the following is TRUE according to the author of the passage?A. Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise.B. People are silly to pay to go to the gym.C. Those who want to achieve success cant expect to live an
28、easy life.D. Peoples attitude towards adversity is the only factor that determines whether they will succeed.26. By quoting (引用)what Douglas Bader said, the author intends to tell us “_”A. Failure is the mother of success.B. A fall into the pit, a gain in your wit.C. If you venture nothing, you will
29、 have nothing.D. Nothing is difficult to the man who will try.27. Following this passage, the author will further talk about _.A. how his friend helped him to change his attitude towards the adversity he facedB. what steps to take to change your attitude towards the adversity you faceC. what great p
30、eople have in commonD. why it is important to keep optimistic in face of adversity28. Which of the following can best function as the title of the passage?A. Face Adversity with a SmileB. Different Attitudes towards AdversityC. Nothing is ImpossibleD. Life Is Full of AdversityCSend us your joke, ane
31、cdote or story, and if we publish it in the magazine, well pay as follows:My Story $ 500Personal stories beyond the call of daily life. They must be unpublished, original and less than 1,000 words. Click here to read more stories.Kindness of Strangers up to $ 250True accounts of good karma, inspirin
32、g acts for unexpected kindness and generosity, or just something someone did that made your day different or changed your life. 100500 words. Click here to read more stories.Anecdotes and Jokes $ 50$ 250Funny things can happen at work and at home, especially when kids are around to pass comment. We
33、may run your writing in Lifes Like That, All in a Days Work or As Kids See It, or as a short filler. Got a new joke? Send it in for Laughter, the Best Medicine. Click here to read more jokes.Send Us Your Punchline (妙语)So you think of yourself as a bit of a jokester? See if you can come up with punch
34、line to this months joke.You Said ItIf youd like to comment on something you saw in Readers Digest magazine or on this website, this is the place to do it!Is It Just MeCan you be humorous about the trials and mysteries of modern life? Get it off your chest in 500 words. Click here to read more stori
35、es.29. This passage is written to _.A. offer some wonderful stories to readersB. encourage people to write somethingC. show that making money is not difficultD. remind people that life is full of joy30. The underlined word “karma” is closest in meaning to _.A. wish B. explanationC. luck D. imaginati
36、on31. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. The magazine is mainly intended for entertainment.B. The more words you write, the more money you get.C. Anecdotes and Jokes isnt paid much attention to.D. New jokes can be sent in for Lifes Like That.32. Where can you most
37、probably see this passage?A. In a library. B. In a magazine.C. In a story book. D. On a website.DMore than three billion people are at risk from indoor air pollution because of the heating or cooking fuels they use. Most live in Africa, India and China. They use wood, crop waste, animal waste or coa
38、l. These solid fuels may be the least costly fuels available. But they are also a major cause of health problems and death.The Aprovecho Research Center has been designing cooking stoves for the developing world. People having less money use wood or biomass for cooking; the richer people use oil and
39、 gas. Its estimated that wood is running out more quickly than oil and gas.The group has made stoves using mud, bricks, sheet metal, clay, ceramics and old oil drums. Most of the stoves look like large, deep cooking pots. They have an opening at the bottom for the fire and a place on the top to put
40、a pot.In the late 1970s, Aprovecho produced a popular stove called the Lorena. The Lorena was good at reducing smoke and warming homes. But new tests years later found that it was not efficient. The Lorena used twice as much wood as an open fire, and it took much longer to heat food. Since then, the
41、y have experimented with countless other designs.Their goal is to make an inexpensive stovelets say five dollarsthat makes little smoke, and its safe for health and reduces global warming and deforestation(采伐森林)Aprovecho has now partnered with a stove manufacturer in China. The company is making Apr
42、ovechos first mass produced stoves. They are said to use 40%50% less wood than an open fire, and produce 50%70% less smoke. A company called StoveTec is selling them through its website for less than ten dollars. Dean Still says that more than one hundred thousand have been sold so far.33. The under
43、lined word “biomass” in Paragraph 2 refers to _.A. oil and gas B. wood C. coal D. crop waste or animal waste34. The following sentence is taken from the passage, it should be placed at the end of _.The World Health Organization estimates that over 1,500,000 people a year die from breathing smoke fro
44、m solid fuels.A. Paragraph 1. B. Paragraph 2. C. Paragraph 3. D. Paragraph 4.35. Stoves designed by the Aprovecho Research Center should be _.luxuriouscostlyefficientlow carboncleanerA BC D第二节 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)SMART Goal SettingSMART goal setting is on
45、e of the most valuable methods used by high achievers today to actualize(实现)their life goals time after time. SMART is an acronym (首字母缩略词) that stands for-Specific, Measurable, Achievable, Realistic and Time-bound. _36_Every goal ought to be specific. Being clear about your goals and expectations is
46、 the first step to reaching them. _37_ For example, “I will start planning toward retirement” is vague. Instead, you could say. “I will start planning toward retirement by building up a nest egg.” This is more specific. When you are specific on your goal, its easier for you to identify all its compo
47、nents and work accordingly toward achieving it._38_ If you cant measure something, you cant tell if youre performing well or if youre off track. Setting measurable goals lets you evaluate your performance and stay on track.Goals should be achievable and realistic. _39_ Its also important not to get
48、too carried away and use far-fetched or unreachable goals as motivators, constantly chasing an impossibly high goal. Allow yourself to feel motivated by the satisfaction of achievement and real progress.Each goal has to be time-bound. _40_ Actually, its incredibly important to make your goals time-b
49、ound. The act of having deadlines set to your goals is a motivation that drives you into action. Without a deadline, it is not possible for you to know if youre making headway with your goals.A. Your goals must be measurable.B. That is because your goals are not specific enough.C. It is the final le
50、tter of SMART that is often ignored.D. When goals are too wide or vague, they are easy to miss.E. To make your SMART goals work, use the following tips.F. You may wonder if this is achievable in the given time frame.G. Its important to plan out goals that are within realistic capabilities.第三部分 语言运用(
51、共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Melbourne Girls College is getting rid of all dustbins and asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste.Starting next Monday, the college will gradually 41 all the rubbish bins in five
52、weeks in classrooms and the yard, 42 1400 students and 140 staff to find their own home for chip packets and juice boxes. Volunteer students will 43 daily non-compulsory food inspections in which children bringing zero waste lunch boxes will be 44 . Students using only 45 packaging will receive a to
53、ken (礼券)to win prizes such as keep cups.The rubbish that students take home may still go to landfill(废物填埋场)via their home bins,46 the new policy will help persuade 47 to buy fewer packaged items and reuse containers. Most issues around carrying rubbish home, such as smell and mess, can be solved. 48
54、 tuna (金枪鱼)in a tin, for example, can 49 the schools compost (堆肥)bin and the tin can be 50 before its taken home.The college principal Karen Money acknowledges that some parents may not have the time or means to avoid 51 in single-use packaging, but its 52 to get as many people as we can to avoid it
55、. We talk a lot, 53 educators, about the bad problems the world 54 ,and if we dont start putting some actions 55 that beautiful idea, then its just empty.41. A. replaceB. washC. cleanD. remove42. A. provingB. leavingC. promisingD. allowing43. A. receiveB. forbidC. admitD. conduct44. A. rewardedB. ad
56、visedC. changedD. protected45. A. creative13. usualC. reusableD. plastic46.A. soB. butC. thenD. though47. A. teachersB. staffC. familiesD. classmates48. A. UneatenB. UncookedC. UncoveredD. Unbroken49. A. break downB. break throughC. get throughD. go into50. A. returnedB. washedC. reusedD. spared51.
57、A. foodsB. clothesC. drinksD. tools52. A. keepingB. dreamingC. stoppingD. trying53. A. forB. toC. asD. with54. A. solvesB. showsC. facesD. follows55. A. ahead ofB. behindC. uponD. beyond第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下而短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Is It the Pig from Angry Birds?An ancient clay pig statue ha
58、s become _56_ hot topic, for it looked exactly like Green Pig, a main character in Angry Birds, a popular mobile game. The artwork _57_ (discover)under the ruins of an ancient settlement _58_ (date)back nearly 5,000 years in south-western China.Archaeologists(考古学家)found the tiny pig statue _59_ (acc
59、ident)while digging in the remains of a small ancient community outside Guanghan in Sichuan province.The village was situated about eight kilometres outside Sanxingdui, a Bronze Age kingdom, _60_ likely came into being around 5,000 years ago, and the pig statue is thought to be 3,200 years old. The
60、pig statue has been described _61_ “cute,vivid and delicate” by the researchers, who say it represents the advanced standards of the regions prehistoric residents.Chinese Internet users expressed their amazement. On Weibo, one person expressed his _62_ (admire) excitedly: “It is the pig from Angry B
61、irds!” Another commenter joked: “The pig in Angry Birds. You have infringed (侵犯) the copyright.”The research team claimed _63_ (find) tracks of continuous human activity on this site from 5,000 years ago to the_64_ (dynasty) of Ming and Qing. Officials plan to dig 7,000 square metres of the site, wh
62、ich is officially named Guanghan Joint Ruins. By the end of June, they _65_ (dig) 4,500 square metres.第三节 单句语法填空(共10小题;每小题0.5分,满分5分)66. I think it is _(不负责的) for us to clone human beings. 67. Even if the cloned pet looks the same as the o_ one, it wont behave in the same way. 68. When reading articl
63、es about science, we often come across scientific _(术语). 69. Natural gas is one of clean and environmentally friendly _ (资源). 70.He talked for several minutes ,but there was a (技术) problem, and no one in the audience could hear him. 71. Time _(permit),a lively questionandanswer session followed.72.
64、The library needs _(clean), but itll have to wait until Sunday.73. With a lot of difficult problems_(settle), the newly-elected president is having a hard time.74. The monument was built in honor of the explorer who was believed _ _ (discover) the river. 75. You cant imagine what great trouble they
65、have _ _(solve) the problem being talked about. 第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)76. 假定你是李华,你的英国朋友Linda很喜欢中国丝绸。正巧你市于4月20日至26日 举行“中国丝绸文化节”,你想邀请她同去,请你给她写一封电子邮件,内容包括;1.写信目的;2.介绍文化节;3.约定见面时间、地点。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(满分25分)77. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Once there was a ship travelling
66、 on the tough sea and on the ship there was a pair of couple. All of a sudden, the ship met with an accident and the couple had no choice but to run to the life boat without delay. After reaching there, they realized that there was space only for one person. At that very moment, the husband pushed h
67、is wife behind him and jumped onto the lifeboat himself, leaving his wife standing on the sinking ship, shouting something desperately to her husband eyes filled with tears.”The teacher stopped her story-telling and asked her students, “Guys, guess what it was that she shouted.”Most students answere
68、d. “I hate you!”After listening to all this reply, the teacher glanced through the whole class again and noticed that there was a boy sitting silently throughout. Then she asked him the same question.The boy answered, “I believe she would have shouted-Take care of our child.”Listening to his remarks
69、, the teacher was surprised and asked the boy doubtfully. “Have you heard of this story before?”Shaking his head, the boy said softly and sadly, “No, I havent. But thats what my mother said to my father before she died of a deadly disease.”Moved and feeling sad, the teacher replied. “Your answer is
70、absolutely right!”Then she continued, “Lets take up the story. The ship sank eventually and the husband went home and brought up their daughter alone. Many years later after the death of the man, their daughter was tidying up all his belongings when she found his diary. In his diary she found that w
71、hen her parents were on the ship, her mother had already been diagnosed (诊断) with advanced illness and at the critical moment, the father rushed to the only chance of survival.”注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。In his diary, the man mentioned he wished to sink to the ocean with his wife but for
72、 their daughter he had to live. _The story was finished and the class was silent._参考答案听力1-10 CCBBA BABCA 11-20 CCCCA ACACA21-24 CDAB 25-28CDBA 29-32BCAD 33-35 DAB 36-40 EDAGC4145 DBDAC 4650 BCADB 5155 ADCCB56. a 57. was discovered 58. dating 59. accidentally 60. which 61. as 62. admiration 63. to ha
73、ve found 64. dynasties 65. had dug66. irresponsible 67. original 68. terms 69. resources 70. technical71. permitting 72. cleaning/to be cleaned 73. to settle 74. to have discovered75. solving21C。写作意图题。从最后三段的排比句可知,命运掌握在自己手中,你只有改变自己才能改变命运,所以这里答案选C项。22D。事实细节题。从第四段和第五段内容可知,人们看到了棺材中的镜子,还有旁边的一个标注:只有你自己限制了
74、自己的成长。这真实地反映了人们的情况,所以答案选D项。23A。逻辑推理题。从文章内容可推出,这次活动很可能是公司老板有意为员工设计的,主要目的在于告诉员工,真正阻碍自己成长和发展的不是别人,而是自己。所以前门上的字很可能是老板写的,而不是其他人。所以答案选A项。24B。逻辑推理题。文章告诉我们一个道理:真正阻碍你发展的恰恰是你自己。这一课将会让员工铭记在心,大大地影响他们。所以答案选B项。25C。细节理解题。根据文章第三段中的We cannot achieve anything with an easy life.可判断C项是作者的观点。26D。推理判断题。选项A的含义为“失败乃成功之母”;选
75、项B的含义为“吃一堑,长一智”;选项C的含义为“不入虎穴,焉得虎子”;选项D的含义为“世上无难事,只要肯登攀”。D项含义与所引用的话(倒数第三段)含义相符。27.B。推理判断题。根据文章最后一段中的there is still the problem of how you change your attitude towards adversity可作出推断。28.A。主旨大意题。本文围绕面对逆境我们应持乐观的态度这一话题而展开,所以选项A“笑对逆境”适合作本文标题。29B。写作意图题。从第一段可知,这是某杂志的征稿启事,鼓励读者写东西投给杂志社,所以选B项。30C。义理解题。从第三段的ins
76、piring acts. something someone did that made your day different or changed your life可知,Karma这里表示“运气”,所以答案选C项。31A。正误判断题。从文章第一段和黑色小标题知,征集的都是感人故事、奇闻轶事、幽默笑话等,属于娱乐范围,A项正确;字数和稿费并不成正比,排除B项;征集的稿子包括奇闻轶事、幽默笑话,说明它们很受欢迎,排除C项;从第四段的倒数第二和第三句可排除D项。32D。逻辑推理题。文章多次在段落(如第二、三、四段及最后一段)最后用到click(鼠标点击)一词,倒数第二段有on this webs
77、ite一词,由此可知这是一篇网络征稿启事,所以选D项。33D.猜测词义题。根据the richer people use oil and gas可以排除A选项。第一段中介绍发展中国家的人们使用wood, crop waste, animal waste or coal, 而biomass所在的句子为People having less money use wood or biomass for cooking, 故可排除B选项,煤炭也是需要花钱的,因此最便宜的燃料除了木头就是crop waste, animal waste。34A,章结构题。由第一段最后一句But they are also
78、a major cause of health problems and death可知这些燃料会产生很多健康问题甚至造成死亡,而题干中的句子是以具体举例来说明这些燃料的危害的,所以答案选A项。35B。推理判断题。根据文章第五段内容可知,该研究中心设计的炉子应该具有价格优廉、效率高、低碳、清洁的特点。【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了SMART设定目标是今天成功人士用来实现他们的人生目标的最有价值的方法之一并具体介绍了SMART这个缩略词的含义及其实现方法。【36题详解】根据上文SMART is an acronym (首字母缩略词) that stands for-Specific. M
79、easurable, Achievable, Realistic and Time-bound.(SMART是一个缩略词,代表具体的、可衡量的、可实现的、现实的和有时限的。)可知,设空处承上启下,引出下面的分别解释的内容。E项:To make your SMART goals work, use the following tips.(为了实现你的SMART目标,请使用以下技巧。)符合语境。故选E。【37题详解】本段的主题句是Every goal ought to be specific.(每个目标都应该是具体的。)结合下文For example, “I will start planning
80、 toward retirement” is vague.(例如,“我将开始为退休做计划”是模糊的。)可知,设空处应该提到设置太大或者模糊的目标。D项:When goals are too wide or vague, they are easy to miss.(当目标太宽泛或模糊时,他们很容易被忽略。)符合语境,故选D。【38题详解】设空处为段落主题句。结合下文If you cant measure something, you cant tell if youre performing well or if youre off track.(如果你不能衡量某件事,你就无法判断自己表现得好
81、还是偏离了轨道。)可知,本段主要讲的是要设置可以衡量的目标。A项:Your goals must be measurable.(你的目标必须是可衡量的。)符合语境。故选A。【39题详解】本段主题句是Goals should be achievable and realistic.(目标应该是可实现的和现实的。),结合下文Its also important not to get too carried away and use far-fetched or unreachable goals as motivators, constantly chasing an impossibly hig
82、h goal.(同样重要的是,不要过于得意忘形,不要用遥不可及或不可达到的目标作为激励因素,不停地追求一个不可能达到的高目标。)可知,设空处主要讲的是设置现实的目标的重要性。G项:Its important to plan out goals that are within realistic capabilities.(在现实能力范围内制定目标是很重要的。)符合语境。故选G。【40题详解】本段的主题句是Each goal has to be time-bound.(每个目标都有时间限制。)可知,这是SMART目标的最后一点。C项:It is the final letter of SMART
83、 that is often ignored.(它是SMART的最后一个字母,经常被忽略。)符合语境。故选C。【解析】这是一篇新闻报道。近日考古学家在四川广汉城外的一个小型古代社区遗址中挖掘时,意外地发现了一尊小猪雕像。它因长得和手机游戏愤怒的小鸟中的主角绿猪一模一样而成为了热门话题。【56题详解】考查冠词。句意:近日,一尊古老的泥猪雕像成为了热门话题,因为它长得和手机游戏愤怒的小鸟中的主角绿猪一模一样。根据hot topic可知此处要用冠词修饰名词。hot首字母的发音为辅音音素。故填a。【57题详解】考查时态和语态。句意:这件艺术品是在中国西南部一个有近5000年历史的古代定居点的废墟下发现
84、的。根据nearly 5,000 years可知时态是一般过去时,此处做谓语,主语The artwork 与discover之间是被动关系,因此要用被动语态。故填was discovered。【58题详解】考查现在分词。句意:这件艺术品是在中国西南部一个有近5000年历史的古代定居点的废墟下发现的。短语date back“追溯到”,无被动语态,此处用现在分词做定语。故填dating。【59题详解】考查副词。句意:考古学家在四川广汉城外的一个小型古代社区遗址中挖掘时,意外地发现了这尊小猪雕像。根据谓语动词found 可知此处要用副词修饰动词。故填accidentally。【60题详解】考查非限制
85、性定语从句的关系词。句意:这个村庄位于三星堆外8公里处,三星堆是一个青铜时代的王国,可能形成于大约5000年前,而猪雕像被认为有3200年的历史。分析句子可知,此处是一个非限制性定语从句,先行词是Sanxingdui,且在定语从句中充当主语,因此关系词要用which。故填which。【61题详解】考查介词。句意:研究人员称,这尊猪雕像“可爱、生动、精致”,代表了该地区史前居民的先进水平。固定短语be described as“被描述为”,as是介词。故填as。【62题详解】考查名词。句意:在微博上,一位网友激动地表达了他的赞赏:“这是愤怒的小鸟里的猪!”根据形容词性物主代词his 可知此处要用
86、名词,做expressed的宾语。故填admiration。【63题详解】考查不定式的完成时。句意:该研究小组声称,他们在这一遗址发现了从5000年前到明清朝时期人类持续活动的痕迹。claim后常用不定式,根据tracks of continuous human activity on this site from 5,000 years ago可知此处要用不定式的完成时态,表示“发现”这一动作已经完成。故填to have found。【64题详解】考查名词的复数。句意:该研究小组声称,他们在这一遗址发现了从5000年前到明清朝时期人类持续活动的痕迹。根据Ming and Qing可知此处要用
87、名词的复数形式,表示“明清朝”。故填dynasties。【65题详解】考查时态。句意:到6月底,他们已经挖掘了4500平方米。根据By the end of June可知此处要用过去完成时,表示在六月底已经挖掘了4500平方米。故填had dug。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)One possible version:Dear Linda,Knowing that you are interested in Chinese silk, I am writing to invite you to a Chinese Silk Culture Festival to be
88、 held from April 20th to 26th in the City Hall.Its theme is “China surprises the world with splendid silk”. At the festival, besides the knowledge of silk history, various delicate silk products will be shown, among which are some elegant silk dresses.Would it be convenient to you if we meet at 9 am
89、 on April 20th at the entrance of the City Hall? Id appreciate it if you could confirm your coming at your earliest convenience. Yours,Li Hua【答案】One possible version:In his diary, the man mentioned he wished to sink to the ocean with his wife but for their daughter he had to live. Without him, their
90、 baby daughter would become an orphan. After drowning himself in sorrow for a short time, he uplifted himself and learned how to raise baby. Whenever faced with hardships, he would inspire himself with his wife words“Take care of our child.” Seeing the little girl grow into a sunny, pretty girl with
91、 double love from both parents, the man knew he made it to keep his promise.The story was finished and the class was silent. Nobody talked or laughed as usual. Instead, it seemed that every student was lost in deep thought, tasting the moving life story. The teacher was sure that the students were r
92、eflecting on their replies and that they had understood the moral of the story. Of the Good and Evil in this world, there are hidden secrets behind them. So we should not really focus on the surface and judge anyone without understanding them first. Put yourself in others shoes and then you can real
93、ly understand their behavior.【解析】【分析】这是一篇读后续写作文。通过阅读所给文章可知,文章主要讲述了老师在课堂上给学生们讲了一个故事:故事的大致内容是一对夫妇在海上遇到事故,但是救生艇只能容纳一个人,最后,丈夫推着身后的妻子,自己跳上了救生艇,留下妻子站在正在下沉的船上,绝望地对着丈夫喊着什么。老师让学生猜想妻子说了什么,大多数学生的回答是“我恨你!”,但是一位学生却回答说妻子让丈夫照顾好孩子。老师继续说故事,多年以后,他们的女儿在整理遗物时发现了父亲的日记,原来母亲已经被诊断出病情严重,在关键时刻,父亲冲向了唯一的生存机会。【详解】续写部分分为两段,第一段开头
94、是:在他的日记中,他提到他希望和妻子一起沉入大海,但为了他们的女儿,他必须活下去。接下来可以写没有他,他们的宝贝女儿会变成孤儿。在短暂的悲伤之后,他提升了自己,学会了如何抚养孩子。每当遇到困难时,他都会用妻子的话激励自己“照顾好我们的孩子。”看着小女孩成长为一个阳光明媚、漂亮可爱、受到父母双爱的女孩,这个男人知道他这样做是为了履行自己的诺言。第二段的开头是:故事讲完了,全班安静下来。接下来可以写没有人像往常一样说话或大笑。相反,每个学生似乎都陷入了沉思,品味着动人的人生故事。老师确信学生们正在反思他们的回答,并且他们已经理解了这个故事的寓意。这个世界上的善与恶,背后都隐藏着秘密。所以我们不应该
95、只关注表面,在不了解任何人之前就对他们进行评判。设身处地为别人着想,你就能真正理解他们的行为。【点睛】续写内容得当,使用了固定短语和高分句型。如:be faced with;take care of;make it;keep ones promise;reflect on;focus on;put oneself in others shoes等固定短语。Seeing the little girl grow into a sunny, pretty girl with double love from both parents, the man knew he made it to keep
96、 his promise.中使用了现在分词seeing作状语;The teacher was sure that the students were reflecting on their replies and that they had understood the moral of the story.中that引导的是宾语从句。听力原文Text 1W: What movie do you want to watch next?M: Something lighthearted that will make me laugh. That last one was too slow and
97、 sad.Text 2W Some people have nice simple hobbies, like collecting coins or stamps, but I enjoy collecting old magazines. Whats your hobby?M: I like to make things, especially things made of wood.Text 3M: Alice, I havent seen you for a long time. You look like youve gained weight. What have you been
98、 eating?W: Junk food. Pizza, ice cream, hamburgers., stuff like that.M: But why? You know those foods arent good for you.Text 4M: What are the business hours of the dining room?W: 7:00 a.m. to 10:00 p.m.M: When are the bar and the caf6 open?W: From 3:00 p.m. to 11:00 p.m.Text 5M: Are you interested
99、in getting a job in sales?VW: Actually, not really. I would prefer a secretary position.M: Sorry, I dont have any open secretary positions.Text 6W: Excuse me, is this seat free?M: Sure.W: Thanks. Where are you from? I think I can hear a little bit of an accent.M: Im from Portugal. Im going to visit
100、some friends in Manchester. How about you?W: Im on my way to work, as usual.M: What do you do?W: Im a teacher. How about you?M: Im a banker, but Im on vacation right now.Text 7M: Oh, my God. I cant believe that this happened. This is really bad!W: What? What happened?M: Well, this morning, I took Li
101、ly out for a walk like I always do. We were practicing a trick for the upcoming show. I threw the ball harder than I usually do, and it went into the street. I tried to stop her, but she just kept on running and., and. I wasnt able to stop an oncoming car.W: Oh, my gosh! Im so sorry. Is there anythi
102、ng that I can do for you?M: Well, we will need to hold a service for her and start training a new dog for the show, I guess. Could you also make me a cup of tea? I need to calm myself down.Text 8M: Ahhh. theres nothing like being outdoors. Im so glad that your boss let you take time off from work to
103、 come out here this week.W: Well. Ive been meaning to talk to you about that, honey.M: What do you mean, my love?W: Well, I went to go ask the boss for time off on Monday. As you know, Monday is the worst clay of the week for us because we have to ship out all the orders that we received over the we
104、ekend. I went to go talk to him, and he was in a really bad mood. Anyway, long story short, I ended up getting fired from my job, and thats why I could come on this camping trip.M: Oh, my gosh! Thats terrible. Im so sorry that your boss treated you that way. Do you want me to go down to your office
105、and have a word with him?W: No, its okay. Ive been wanting to quit that job for a long time, anyway.Tex! 9W: 1 really dont feel like cooking tonight.M: Why not?W: I dont know. Im tired from work this week, and I want to have something we dont usually get to have.M: All right. Where do you want to ea
106、t tonight?W: How about Marios?M: Well, I think your Italian food is much better than theirs. Besides, I went there for lunch yesterday.W: OK, lets go to that new French place next to the park. I heard the food there is delicious.M: Yeah, but I think the main courses are thirty or forty dollars there
107、. I really dont want to spend over a hundred dollars on dinner tonight. Can you think of something a little bit cheaper?W: I know! How about Yings Palace? Its cheap, its quiet, and best of all, the food there is amazing.M: Great idea! We havent been there for months. I still remember the noodles I h
108、ad last time. They were probably the best Ive ever had. Let me just get my jacket, OK?W: Sure. Ill just use the bathroom before we go.Text 10 Welcome to the VG Group. First, please make sure you do not have your cell phone onyou. Everyone should have turned them into the woman at the front desk befo
109、re entering thisroom. If we find out your phone, you will be asked to leave and you will not be paid. Thesame: is true for cameras or anything else that can record what you see today. As you know,you are here to play a new video game and tell us what you think. The game company wantssome ideas about
110、 how to improve the game. Its important to keep everything secret. Youmight run into some small problems while youre playing. If that happens, just raise yourhand, and one of us will come over to fix the problem. Today, you will be playing a game andanswering some questions about it on a computer, which you will see on the desk in front ofyou You can also write down some notes with the paper and pen on your desk. Please listento ail instructions before you start playing. Any questions? OK, good. Were going to try toget all of you out of here in one hour, so lets get started.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有