1、江西省新余市第一中学2020-2021学年高一第一次考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. How does the woman usually g
2、o to school?A. By bike. B. By bus. C. On foot.2. Where does the woman think they will meet?A. In the library. B. In the museum. C. In the park.3. What will the man do this afternoon?A. Have a rest. B. Attend a meeting. C. Watch a basketball match.4 When does the boss need the report?A. This morning.
3、 B. This afternoon. C. Tomorrow morning.5. What does the man mean?A. Dr Wilson will call the woman.B. The woman has failed the exam.C. He cant tell the woman the information.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5
4、秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听6段材料,回答第6、7题。6. What did George buy for his mother?A. A pair of earrings. B. A hat. C. A ring.7. What do we know about the diamond?A. It is man-made. B. It is purple. C. It is not real.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. In a bookstore
5、. C. In a supermarket.9. How much is a soap?A.$0.99. B.$1.99. C.$3.99.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is Sam making the call?A. To have a talk with Julie.B. To invite Tina to a movie.C. To introduce a friend to Tina.11. What is Tom doing?A. Watching TV.B. Having fun with Julie.C. Talking on his cellphone.1
6、2. What can we learn about Julie?A. She is Toms sister. B. She is Tinas mother. C. She doesnt know Sam.听第9段材料。回答第13至16题。13. What are the speakers talking about?A. Peters friend. B. A stranger. C. The womans brother.14. What did the young man do according to Peter?A. He sold something. B. He asked th
7、e way. C. He stole something.15. What does Peter think of the young guy?A. He is nice. B. He is rude. C. He is dishonest.16. What will the woman do next?A. Visit her uncle.B. Buy some nice food.C. Go out to check something.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker?A. A worker. B. A student. C. A tea
8、cher.18. How long does each class last?A. One and a half hours. B. One hour. C. Two hours.19. What does the speaker say about the exams?A. They will be easy.B. They will be hard.C. They can be finished at home.20. Which is the best way to reach the speaker outside of class time?A. Emailing him. B. C
9、alling him. C. Going to his office.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASilicon Valley VolunteersDo you want to give back to your community while making new friends? Silicon Valley Volunteers is an organization that includes both wishes. The organization is d
10、esigned to help people find opportunities to volunteer in their local community while meeting others with similar interests. Silicon Valley Volunteers focuses on providing opportunities that fit into the busy schedules (日程安排) of professionals. Many opportunities listed on the site are in the evening
11、s or weekends.Please browse (浏览) the website to learn more about the organization. In addition to volunteer opportunities, there are other opportunities for becoming a leader as well. For any questions about the group, email suuolunteers.Discussion about the groupCourtney H: Hey everyone. Im new to
12、this group and would love to start meeting up with you guys. Im a little unclear on how this group works. When you guys go ahead and have an event, can someone message me the infomation? Thanks so much.Former member: How about an online discussion for ways we can still volunteer. I just checked in h
13、ere and thought there would be online activities!Maria O: We need volunteers on Friday, November 8th for The Silicon Valley Philanthropy Day! Volunteers would act as greeters, check-in registrars, and ushers (接待员). The event is from 11 am to 1:30 pm on Nov. 8th Villa Ragusa in Campbell. Please email
14、 me mariaowucomunityseruices.org if you are interested. First come, first serve!1. What is one of the purposes of the organization?A. To help find job opportunities.B. To help make new friends.C. To help develop a new hobby.D. To help experience the joy of sharing.2. Where can you learn more about t
15、he organization?A. In the magazine.B. In the newspaper.C. On the Internet.D. On TV.3. What kind of volunteers are needed from Maria O?A. Baby-sitters.B. Translators.C. Teachers.D. Greeters.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了硅谷志愿者组织的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段“Do you want to give back to your comm
16、unity while making new friends?(你想在结交新朋友的同时回馈社区吗?)”和“The organization is designed to help people find opportunities to volunteer in their local community while meeting others with similar interests.(该组织旨在帮助人们找到机会在当地社区当志愿者,同时与其他有相似兴趣的人会面。)”可知,这个组织的目的之一就是帮助结交新朋友。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段“Please browse (
17、浏览) the website to learn more about the organization.(请浏览网站了解更多关于该组织的信息。)”可知,人们可以再网上了解更多关于该组织的信息。故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Volunteers would act as greeters, check-in registrars, and ushers(志愿者将担任迎宾员、登记员和引坐员。)”可知,Maria O需要志愿者迎宾员。故选D。BAt the foot of the Tianmu Mountain in Zhejiang, a homestay (民宿) is a
18、ttracting travelers from far and wide, which has won architectural (建筑学的) medal at the 2021 German iF Design Awards.The owners of the homestay are a couple in their late 30s who decided to return to their hometown three years ago. Li Xiumei used to be in charge of a division at a company in Hangzhou
19、 and her husband was a sales director. It was an ordinary situation where Lis husband was on business trips a lot and Li worked overtime on weekends. City life sometimes is not easy.In 2018, they quit jobs and went back to Dongtianmu village, which lies in a forest of bamboo. The first time they dro
20、ve into the village was one late afternoon. The cooking smoke was rising from the foot of the mountain, which gave them a very different feeling form the city.The homestay was built beside her husbands old countryside house. The old house is preserved (保留), while a brand-new building was built on it
21、s side and the whole site is made up of for courtyards. It has been updated to have a hall, a tea room, a kitchen, a dining room. Japanese cherry trees are planted in the east courtyard. A swimming pool is placed in the west courtyard, with a bar located on one side.Li and her husband love gardening
22、 and music, and their new home gives them enough space to continue their interests and relax in the heart of nature. Li wants to share the quiet country life, so she makes her new home a homestay. In 2019, the homestay became an online hit after guests shared their experiences on social media. “The
23、longer I stay here, the more I feel it was the right choice to come back, and this is more meaningful than making money,” Li says.4. How did Li feel about city life?A. Satisfied.B. Tired.C. Attractive.D. Noisy.5. What impressed the couple when first driving to the village?A. The smoke of cooking.B.
24、The forest of bamboo.C. The smell of the village.D. The feeling of loneliness.6. What can we infer about the homestay from paragraph 4?A. It is ancient and broken.B. It can hold many guests.C. It has been rebuilt by the couple.D. It must have been carefully designed.7. Whats more meaningful than ear
25、ning money according to Li?A. Continuing their music dream.B. Staying at the old house.C. Living in the countryside.D. Developing the economy of cities.【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了浙江天目山脚下的一家民宿吸引着来自四面八方的游客,该民宿在2021年德国iF设计大奖上获得了建筑奖。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段“It was an ordinary situation wher
26、e Lis husband was on business trips a lot and Li worked overtime on weekends. City life sometimes is not easy.(李某的丈夫经常出差,李某周末加班,这是很平常的事情。城市生活有时并不容易。)”可推知,李觉得城市生活非常累。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“The first time they drove into the village was one late afternoon. The cooking smoke was rising from the foot o
27、f the mountain, which gave them a very different feeling form the city.(他们第一次开车进村子是在一个傍晚。炊烟从山脚下升起,给他们一种与城市截然不同的感觉。)”可知,当这对夫妇第一次开车去村子时,炊烟给他们留下了深刻的印象。故选A。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段“The old house is preserved (保留), while a brand-new building was built on its side and the whole site is made up of for courtyard
28、s. It has been updated to have a hall, a tea room, a kitchen, a dining room. Japanese cherry trees are planted in the east courtyard. A swimming pool is placed in the west courtyard, with a bar located on one side.(老房子被保留了下来,而一个全新的建筑在它的旁边建造,整个场地由庭院组成。它已经被更新为一个大厅,一个茶室,一个厨房,一个餐厅。东院种有日本樱花树。西侧院落设有游泳池,一侧
29、设有酒吧。)”可推知,这个民宿一定是精心设计的。故选D。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段“The longer I stay here, the more I feel it was the right choice to come back, and this is more meaningful than making money,” Li says(李说:“我在这里待得越久,就越觉得回来是正确的选择,这比赚钱更有意义。”)”可知,在农村生活比挣钱更有意义。故选C。CThe modern Olympics, which appeared in ancient Greece as m
30、any as 3,000 years ago, have become the worlds most important sporting competition. From the 8th century B. C. to the 4th century A. D., the the ancient Olympics were held every four years in Olympia in honor of the god Zeus. The first modern Olympics took place in 1896 in Athens, and featured 280 p
31、articipants from 13 nations, competing in 43 events. Since 1994, the Summer and Winter Olympic Games have been held separately every two years. The 2020 Summer Olympics, delayed one year because of the COVID-19, was held in Japan in 2021.The ancient Olympics were held every four years between August
32、 6 and September 19 during a festival honoring Zeus. The Games were named for their location (位置) at Olympia, a place near the western coast in southern Greece. Their influence was so great that ancient historians began to measure time by the Olympic Games held every four years.After the Roman Empir
33、e conquered (征服) Greece in the mid-2nd century B.C., the Games continued, but their standards and quality dropped. For example from 67 A. D., the Emperor Nero entered an Olympic horse race, announcing himself the winner even after he fell off his horse during the event. In 393 A. D., Emperor Theodos
34、ius ended the ancient Olympic tradition.It was another 1,500 years before the Games rose again, largely thanks to the efforts of Baron Pierre de Coubertin (1863-1937) of France. Working hard at the development of physical education, the young man became inspired by the idea of creating a modern Olym
35、pic Games after visiting the ancient Olympic building. In November 1892, at a meeting of the Union des Sports Athltiques in Paris, Coubertin suggested the idea of making the Olympics an international athletic competition held every four years. Two years later, he got the approval (批准) he needed to f
36、ound the International Olympic Committee ( IOC ), which would become the governing body of the modern Olympic Games.8. What do we know about the modern Olympics?A. The modern Olympics became famous in the 18th century.B. The first Winter Olympics was held in 1994.C. The first modern Olympics dates b
37、ack to 1896.D. The latest Winter Olympics will delay for two years.9. How often were the ancient Olympics held?A. Every year.B. Every other year.C. Every three years.D. Every four years.10. When did the ancient Olympics end?A. In 393 A. D.B. In 67 A. D.C. In the mid-2nd century B. C.D. About 1,500 y
38、ears ago.11. What is the best title of the text?A. The ancient OlympicsB. The modern OlympicsC. The Olympics developed through yearsD. The Olympics are popular in modern time【答案】8. C 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了奥运会的发展史。【8题详解】细节理解题。根据第一段“The first modern Olympics took place in 1896 in Athens
39、, and featured 280 participants from 13 nations, competing in 43 events. (第一届现代奥运会于1896年在雅典举行,来自13个国家的280名运动员参加了43个项目的比赛。)”可知,第一届现代奥运会可追溯到1896年。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句“The ancient Olympics were held every four years between August 6 and September 19 during a festival honoring Zeus.( 古代奥运会每四年举办一次,从8
40、月6日到9月19日,这是一个纪念宙斯的节日。)”可知,古代奥运会每四年举办一次。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“In 393 A. D., Emperor Theodosius ended the ancient Olympic tradition.( 公元393年,Theodosius一世皇帝结束了古代奥林匹克传统。)”可知,传统奥运会于公元393年结束。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“The modern Olympics, which appeared in ancient Greece as many as 3,000 years ago(现代
41、奥运会出现在3000年前的古希腊)”, 第二段第一句“The ancient Olympics were held every four years between August 6 and September 19 during a festival honoring Zeus.( 古代奥运会每四年举办一次,从8月6日到9月19日,这是一个纪念宙斯的节日。)”, 第三段最后一句“In 393 A. D., Emperor Theodosius ended the ancient Olympic tradition.( 公元393年,Theodosius一世皇帝结束了古代奥林匹克传统。)”和最
42、后一段最后一句“ Two years later, he got the approval (批准) he needed to found the International Olympic Committee ( IOC ), which would become the governing body of the modern Olympic Games.( 两年后,他获得了成立国际奥委会(IOC)所需的批准,该委员会将成为现代奥运会的管理机构。)”可知,本文主要介绍了奥运会的发展史;结合选项可知,选项C. The Olympics developed through years(奥运会是
43、经过多年发展起来的)切题。故选C。DUntil quarantine (隔离期) ends, we are left picturing what sport we might do: working out at the gym, playing on a competitive sports team, swimming, biking, or rock climbing. However, we dont often think of martial arts as possible activities; instead, we rule it out because we think
44、 its dangerous, uncommon, and even, impossible. Martial arts arent considered a sport, right?Well, heres some good news: youre wrong! Martial arts arent much more common than people think, and you can start learning at any age. Practicing martial arts is a great way to keep in shape, both physically
45、 and mentally. Theyre much less boring and much less arduous sport than theyre usually described as in movies, so do not worry that they need a lot of effort.Martial arts generally require you to focus on the position and movement of every one of your legs and arms, sometimes even your breathing too
46、. Think about it: when you leave the gym, your mental state has improved and you are much calmer. This is because youve only paid attention to one activity. It is a great way to clear your head. And practicing it can help you learn to stay more focused, which is the greatest advantage of martial art
47、s training.Martial arts also improve your coordination (协调性), and greatly improve your posture (姿势). I have personally seen students go from slouching (没精打采) to walking tall with their shoulders back in just a couple of months.There are many styles and countless kinds of martial arts. Whichever one
48、you like better, know that all of them are good choices.12. What can we know about martial arts from the first two paragraphs?A. They often have people hurt.B. They are difficult to practice.C. People have a wrong view on it.D. People practice them more often.13. What does the underlined word “arduo
49、us” in paragraph 2 mean?A. Interesting.B. Difficult.C. Friendly.D. Exciting.14. What is the biggest benefit of practicing martial arts?A. Adjusting the breath.B. Enjoying ones free time.C. Correcting the movement.D. Keeping ones attention.15. What does the writer think of martial arts?A. They are no
50、t sports.B. They attracted many teenagers.C. They are beneficial and helpful.D. They were invented to protect others.【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了武术对人的好处,并建议读者选择武术作为体育锻炼的方式。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“However, we dont often think of martial arts as possible activities; instead, we rule i
51、t out because we think its dangerous, uncommon, and even, impossible. Martial arts arent considered a sport, right?(然而,我们通常不认为武术是可能的活动;相反,我们排除了它,因为我们认为它是危险的,不寻常的,甚至是不可能的。武术不被认为是一项运动,对吧?)”和文章第二段“Well, heres some good news: youre wrong!(好吧,这里有一些好消息:你错了!)”可知,通过前两段我们可以知道人们对武术的观点是错误的。故选C。【13题详解】词句猜测题。根据下
52、文“so do not worry that they need a lot of effort.(所以不要担心它们需要付出很多努力。)”可知,划线词所在句子意为“与电影中描述的相比,它们并没有那么无聊,也没有那么困难”,arduous意为“困难的”。故选B。【14题详解】细节理解题。根据文章第三段“And practicing it can help you learn to stay more focused, which is the greatest advantage of martial arts training.(练习它可以帮助你学会更专注,这是武术训练的最大优势。)”可知,练
53、武术的最大好处是保持注意力。故选D。【15题详解】推理判断题。根据文章第二段“Practicing martial arts is a great way to keep in shape, both physically and mentally.(练习武术是保持身体和精神健康的好方法。)”、文章第三段“And practicing it can help you learn to stay more focused, which is the greatest advantage of martial arts training.(练习它可以帮助你学会更专注,这是武术训练的最大优势。)”和
54、文章第四段“Martial arts also improve your coordination (协调性), and greatly improve your posture (姿势).(武术还可以提高你的协调性,并极大地改善你的姿势。)”可推知,作者认为他们是有益的和有帮助的。故选C。第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Have a Healthy BrainStaying fit is not just for your body. _16_ Brain fitness i
55、s about keeping the mind sharp and preventing cognitive(认知的)disease. You have the ability to develop healthy brain through brain exercise and social interaction. No matter when you start, whether its early or late in life, following some simple practices can help in mental health.Learn a new skill.
56、_17_ New skills not only improve memory, but they help the part of the brain that ensures protection of the memories. Whats more, new skills, particularly more difficult skills, are of more benefit to brain functions(功能)than easy ones._18_ Brain games such as Sudoku(九宫格)and crossword puzzles have be
57、en shown to improve connections in the brain. They also affect short-term memory, and have been shown to be good to the brain health. So try to keep your mind as active as possible.Practice memorization. Work with short goals first. And then try memorizing increasingly more difficult lists. It can b
58、e the states in the U. S., or the bones in the human body. _19_Read and learn new works often. Reading a series of materialbooks, magazines or poetry exercises the brain. _20_ And it has been shown to improve brain and enlarge brain activity in many different parts.A. Play brain games.B. Challenge y
59、our decisions.C. It is also important to keep a fit brain.D. Trying to memorize difficult lists helps the brain greatly.E. It is a great way to improve your spirit and mental health.F. Learning new words is similar to learning a new language.G. Research has shown that new skills can improve brain fu
60、nctions.【答案】16. C 17. G 18. A 19. D 20. F【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了保持大脑健康是重要的以及就如何保持大脑健康给出一些建议。【16题详解】根据前一句“Staying fit is not just for your body.”(保持健康不仅是为了你的身体。)可知,此处说的是保持健康的重要性,句中的“not just”表示不仅,所以后面应该有“而且”。选项C中的“also”表示而且,空处后面讲的是大脑健康,与选项C“It is also important to keep a fit brain.”(它也对大脑健康很重要。)符合,故选C。【
61、17题详解】分析文章结构可知,第一段是介绍大脑健康是很重要的,二三四五段每一段是一条保持大脑健康的建议。且每段第一句是中心思想。空处前一句“Learn a new skill.”(学习新的技能。),所以后面都是围绕新技能来叙述,与G选项“Research has shown that new skills can improve brain functions.”(研究已经表明新技能可以改善脑功能。)符合,故选G项。【18题详解】分析文章结构可知,第一段是介绍大脑健康是很重要的,二三四五段每一段是一条保持大脑健康的建议。且每段第一句是中心思想。所以空处是这段的中心句。根据后面内容“Brain
62、games such as Sudoku(九宫格)and crossword puzzles have been shown to improve connections in the brain. They also affect short-term memory, and have been shown to be good to the brain health. So try to keep your mind as active as possible.”(脑力游戏例如九宫格和猜字谜已经表明能改善大脑的连接。它们也影响短时记忆,且已经有证据表明对大脑健康有好处。因此试着使你的大脑尽
63、可能的活跃。)可知,此段主要讲的是脑力游戏的好处,与选项A“Play brain games.”(玩脑力游戏吧。)符合,故选A。【19题详解】根据前文“And then try memorizing increasingly more difficult lists. It can be the states in the U. S., or the bones in the human body.”(然后尝试记忆越来越难的东西。可以是美国的州,或者是身体的骨头。)可知,上文讲的是要练习记忆难度高的东西。空处进行总结,即练习难度高的有好处,与选项D“Trying to memorize dif
64、ficult lists helps the brain greatly.”(试着记忆难度高的列表能很好地帮助大脑。)符合,故选D。【20题详解】根据前文“Read and learn new works often. Reading a series of materialbooks, magazines or poetry exercises the brain.”(经常阅读和学习一些新单词。读一系列材料如书,杂志或者诗来练习大脑。)可知,此段讲的是从两方面即阅读和学习新单词来练习大脑,所以空处应该讲的是从学习单词方面来练习大脑,与选项F“Learning new words is sim
65、ilar to learning a new language.”(学习新单词与学习新语言是相似的。)符合,故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Karie double-checked the words on her spelling test. If she got 100 points today, shed _21_ her class First-Quarter Spelling Challenge and a brand new _22_. Pl
66、us, Ms. McCormack had _23_ to do a handstand (倒立).Ms. McCormack graded the test papers and announced the result: Karie made it! Ms. McCormack _24_ her promise to do a handstand. The whole class burst into _25_! And Ms. McCormack _26_ Karie with her prize. Karie _27_ as she read the label on the box.
67、For Karie Carter, it is her first _28_ score in spelling. After school, she _29_ out her spelling test paper and prize from the bag to take another look. She just couldnt believe her own _30_. Honesly?YES! H-O-N-E-S-L-Y! Yes, a “t” was exactly what she needed.How could she tell the class she hadnt e
68、arned the _31_? Ms. McCormack did the handstand for _32_?The next morning, Karie went to school _33_ than usual. Ms. McCormack was unlocking the _34_. Karies hands trembled (颤抖) and handed her teacher the spelling paper and the dictionary. “I cant keep this. I misspelled honestly and you didnt catch
69、 it.” The teacher looked and crossed out “Perfect” and wrote “Honest”. Ms. McCormack said, “Keep this. Its for _35_.”21. A. requestB. praiseC. winD. spot22. A. bookB. novelC. dictionaryD. magazine23. A. promisedB. allowedC. helpedD. regretted24. A. forgotB. keptC. brokeD. made25. A. tearsB. songsC.
70、cheersD. anxiety26. A. presentedB. agreedC. comparedD. connected27. A. failedB. smiledC. frightenedD. worried28. A. silentB. luckyC. surprisingD. perfect29. A. letB. lentC. gaveD. took30. A. mindB. eyesC. heartD. results31. A. placeB. prizeC. positionD. pride32. A. nothingB. somethingC. anythingD. e
71、verything33. A. earlierB. moreC. longerD. faster34. A. playgroundB. drawerC. campusD. classroom35. A. decisionB. wishC. honestyD. difference【答案】21. C 22. C 23. A 24. B 25. C 26. A 27. B 28. D 29. D 30. B 31. B 32. A 33. A 34. D 35. C【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了凯莉在拼写测试中得了满分,得到老师的表扬和奖励,但她后来发现老师改错了,没有发现她的拼写错误,
72、第二天,她主动向老师坦白,用她的诚实再次换得老师的表扬。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:如果她今天得了100分,她就能赢得班上第一学期的拼写挑战和一本全新的字典。A. request请求;B. praise赞美;C. win赢得 ;D. spot看见。根据下文“And Ms. McCormack 6 Karie with her prize.”可知,凯莉得了满分,赢得了拼写挑战并得到奖品。故选C项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:如果她今天得了100分,她就能赢得班上第一学期的拼写挑战和一本全新的词典。A. book书籍;B. novel小说;C. dictionary词典;D.
73、magazine杂志。根据第六段“Karies hands trembled (颤抖) and handed her teacher the spelling paper and the dictionary.”可知,奖品是一本词典。故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:另外,麦科马克还答应做一个倒立。A. promised许诺;B. allowed允许;C. helped帮助;D. regretted遗憾。根据第二段“Ms. McCormack 4 her promise to do a handstand.”可知,麦科马克承诺做一个倒立。故选A项。【24题详解】考查动词词义辨析。
74、句意:麦科马克遵守了她承诺,做了一个倒立。A. forgot忘记;B. kept保持;C. broke弄坏;D. made制造。根据下文“ her promise to do a handstand. The whole class burst into 5!”可推知,麦科马克女士信守承诺,做了倒立,引得同学们欢呼。故选B项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:全班突然欢呼起来!。A. tears眼泪;B. songs歌曲;C. cheers欢呼声;D. anxiety焦虑。根据上文“Ms. McCormack 4her promise to do a handstand.”可知,麦科马克老
75、师在教室里做倒立,结合常识可知,同学们会非常激动,为她欢呼。故选C项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:麦科马克女士为凯莉颁奖。A. presented颁发;B. agreed同意;C. compared比较;D. connected连接。结合上文和句中“her prize”可知,凯莉赢得了拼写挑战,所以老师是给她颁奖。故选A项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:凯莉一边读着盒子上的签条,一边笑了。A. failed失败;B. smiled微笑;C. frightened使惊吓;D. worried担心。凯莉得了满分,还得到老师颁发的奖品,她当然是高兴,微笑。故选B项。【28题详解】考
76、查形容词词义辨析。句意:对凯莉卡特来说,这是她第一次在拼写测试中得满分。A. silent沉默的;B. lucky幸运的;C. surprising令人惊讶的;D. perfect最佳的,完美的。根据上文可知,凯莉在拼写测试中得了100分,再结合她的表现,可推知,这是她第一次取得这么好的分数。故选D项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:放学后,她从包里拿出她的拼写试卷和奖品再看一眼。A. let让;B. lent借;C. gave给;D. took拿。根据句中“her spelling test paper and prize from the bag to take another lo
77、ok”可知,她是从书包里拿出试卷和奖品。故选D项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:她简直不敢相信自己的眼睛。A. mind头脑;B. eyes眼睛;C. heart心脏;D. results结果。凯莉看到试卷上的错误,她不敢相信自己的眼睛。故选B项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:她怎么能告诉同学们她没有获奖呢?。A. place地方;B. prize奖品;C. position位置;D. pride自豪。虽然老师没有发现她的拼写错误,给她打了100分,但凯莉觉得自己不应该得奖,所以她觉得自己并不是真正赢得奖品。故选B项。【32题详解】考查不定代词词词义辨析。句意:麦科马克女士的徒
78、手倒立没有了意义?。A. nothing没有什么;B. something某事;C. anything任何事物;D. everything每件事物。凯莉也觉得麦科马克女士的倒立表演是白做了,没有意义,因为她自己根本没有得满分。故选A项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:第二天早上,凯莉比平时上学早。A. earlier更早;B. more更多;C. longer更长;D. faster更快。根据下文“Ms. McCormack was unlocking the14.”可知,凯莉到学校的时候,麦科马克女士正在开教室门,说明凯莉去的很早,比平时早。故选A项。【34题详解】考查名词词义辨析。句
79、意:麦科马克女士正在打开教室。A. playground操场;B. drawer抽屉;C. campus校园;D. classroom教室。根据语境和搭配的动词“unlocking”可推知,马克女士是在开教室门。故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:麦科马克说,留着这个吧。这是为了你的诚实。A. decision决定;B. wish愿望;C. honesty诚实;D. difference差异。凯莉主动向老师坦白并归还奖品,但她的诚实才是最好的品质,麦科马克女士并未收回奖品,而是把它当作对诚实的奖励。故选C项。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填
80、入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Dr. Nancy Foster was a great marine (海洋) leader, _36_ helped lay the groundwork or todays network of national marine research. After _37_(graduate) from Texas Womans University, she received her masters degree in marine biology and her PhD from university. Dr. Foster _38_(begin)
81、her career at NOAA (美国国家海洋和大气局) in 1977, where she was responsible _39_ the Sanctuary and Reserves Program. In _40_ mid-1980s, she became chief of the National Marine Fisheries Services Office of Protected Resources. Besides, she _41_(actual) tried to take part in _42_(vary) marine programs.She serv
82、ed as Acting Assistant Administrator from January to October 1993, and worked for the National Ocean Service from 1998 until her surprising _43_(die) in 2000. With her _44_(profession) effort for the environment, NOAA _45_(lead) into a modern coastal resource management and conservation to protect t
83、he marine environment.【答案】36. who 37. graduating#graduation 38. began 39. for 40. the 41. actually 42. various# varied 43. death 44. professional 45. was led【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了南希福斯特博士的生平以及她为美国国家海洋和大气局做出的贡献。【36题详解】考查定语从句。句意:南希福斯特博士是一位伟大的海洋领袖,她为今天的国家海洋研究网络奠定了基础。空处引导非限制性定语从句,先行词leader,指人,在定语从句中作主语,需用
84、关系代词who引导。故填who。【37题详解】考查名词或者动名词。句意:从德克萨斯女子大学毕业后,她获得了海洋生物学硕士学位和大学博士学位。位于介词after后面,需填动名词或者名词作宾语。故填graduating/graduation。【38题详解】考查动词时态。句意:福斯特博士于1977年在美国国家海洋和大气局开始她的职业生涯,在那里她负责保护区和保护区计划。根据时间状语“in 1977”可知,使用一般过去时。故填began。【39题详解】考查介词。句意同上。be responsible for为固定短语,意为“对负责”。故填for。【40题详解】考查冠词。句意:20世纪80年代中期,她成
85、为国家海洋渔业保护资源办公室的负责人。In the mid-1980s表示“20世纪80年代”。故填the。【41题详解】考查副词。句意:此外,她事实上还尝试参加各种各样的海洋项目。修饰动词tried需用副词actually作状语。故填actually。【42题详解】考查形容词。句意同上。修饰名词需用形容词作定语,此处表示“各种各样”。故填various/varied。【43题详解】考查名词。句意:她于1993年1月至10月担任代理助理署长,并于1998年至2000年意外去世前为国家海洋局工作。根据“her surprising”可知,空处应填名词death。故填death。【44题详解】考查
86、形容词。句意:在她对环境的专业努力下,美国国家海洋和大气管理局被引入现代海岸资源管理和保护,以保护海洋环境。修饰名词effort需填形容词作定语。故填professional。【45题详解】考查动词时态语态。句意同上。此处陈述过去发生的事情,使用一般过去时,主语NOAA和lead为被动关系,需用一般过去时的被动语态。主语为单数名词,be动词用was。故填was led。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)46. 假定你是李华,你从网上看到一个名叫Williams的澳大利亚男孩想交一个中国的网友。请你给他写封信,内容包括:1.很乐意和他交朋友;2.介绍自己;3.希望得到回复
87、。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。【答案】Dear Williams,I am very glad to learn from the Internet that you are looking for a friend from China. I have never been to your country, but I would be very happy to be your friend.First, let me introduce myself. Im 15 years old. Im a freshman in senior high
88、school. My favorite subject is biology. I want to go to college and finally become a doctor. I like to play football and basketball. My other hobbies are singing and dancing.It cant be more happy to receive your e-mail talking about yourself. Im looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】【分
89、析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给一个名叫Williams的澳大利亚男孩回信,表明想要和他做笔友。【详解】1.词汇积累寻找:look for hunt for介绍:introduce recommend最后:finallyultimately高兴的:happypleased2.句式拓展合并简单句:原句:Im a freshman in senior high school. My favorite subject is biology.拓展句:Im a freshman in senior high school.,whose favorite subject is biology.【点睛
90、】高分句型1 I am very glad to learn from the Internet that you are looking for a friend from China. (运用了that引导的宾语从句)高分句型2 It cant be more happy to receive your e-mail talking about yourself. (运用了现在分词做后置定语)第二节 (满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Lying in bed with my husband, Gary, we were remi
91、niscing (怀旧). Having been together for 31 years, we were now proud parents to 5 children. Our four eldest kids had flown away to their own life, and Samuel, in his final year of school, was preparing to follow in their footsteps.With six bedrooms, Gary and I wondered what we would do once we became
92、empty-nest-ers. “Maybe we should sell the house,” Gary suggested. But over the next six months, we never got around to it. Plus, we were busy as foster carers (寄养照管), which wed done for the past five years. Though I loved every child who stayed with us, we had no plans to have any youngsters for eve
93、r. After all, wed raised five kids already. Then, looking through the Internet, I saw an article. Seven siblings (兄弟姐妹) in need of forever home, it read, beside a photo of the kids in their best clothes.My heart went out to their hopeful smiles. Reading, I discovered the childrenAdelino, then 13, Ru
94、by, 11, Aleecia and Anthony, both six, Aubriella, four, Leo, three, and Xander, twohad been in a terrible car accident six months earlier. Their parents had died and the youngsters had been badly injured. It was a miracle (奇迹) theyd survived.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Before Gary arrived h
95、ome from work, Id prepared a speech to present my request._I tried to help them feel safe with us._【答案】 Before Gary arrived home from work, Id prepared a speech to present my request. I asked him if hed seen the article. “Yes,” he replied calmly. “We should adopt them.” After telling our older kids
96、about our plan to adopt the seven siblings, they were all supportive, which made Gary and me very surprised. I contacted the adoption agency the following day, and when they suggested that we should meet the siblings at a local park, Gary and I were excited.I tried to help them feel safe with us. Th
97、e first time I spoke with the kids, I felt like theyd been in our lives forever. A week later, we were over the moon to be chosen as their forever family. Because of the new environment, they often struggled to sleep. So, each night, Id take turns rocking the five youngest in my arms to comfort them
98、. Finally, they were willing to call us Mum and Dad. Now, we couldnt imagine our lives without them.【解析】【分析】文章以人物为线索展开,文章讲述了作者和丈夫Gary已经抚养了5个小孩,并且他们即将成为空巢老人,然后,作者在网上看到了一篇文章,上面写着七个兄弟姐妹需要永远的家,他们的父母死于车祸,他们成了孤儿,作者打算领养他们。【详解】1.段落续写由第一段首句内容“在加里下班回家之前,我准备了一篇演讲来提出我的要求。”可知,第一段可描写作者和家人们商量收养这七个孩子的过程。由第二段首句内容“我想
99、让他们觉得和我们在一起很安全。”可知,第二段可描写作者和丈夫如何给这些孩子安全感。2.续写线索:询问丈夫告知孩子们收养计划家人支持让作者感到惊讶联系收养机构作者和Gary感到兴奋成功收养轮流给予孩子们安慰孩子们愿意叫父母3.词汇激活行为类询问:ask/inquire告知:tell sb. sth./inform sb. of sth.联系:contact/get in touch with轮流:take turns/do sth in turn愿意:be willing to/would like to do情绪类惊讶的:surprised/amazed兴奋的:excited/thrilled
100、【点睛】高分句型1After telling our older kids about our plan to adopt the seven siblings, they were all supportive, which made Gary and me very surprised.(which引导非限制性定语从句)高分句型2I contacted the adoption agency the following day, and when they suggested that we should meet the siblings at a local park, Gary and I were excited.(that引导宾语从句)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有