1、松滋三中2014-2015学年度高一下学期6月月考英语试卷学校:_姓名:_班级:_考号:_一、第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Where are the cookies? AThe man ate them BThe woman ate themCThe ma
2、n threw them。2What does the man think of the dress? AFunny BGood CJust soso3Why will the man go to New York ?ABecanse he will visit his friend thereBBecause he will have a trip in New YorkCBecause he will work there4What did the man do yes terday?AHe went to see a doctorBHe took care of his fatherCH
3、e stayed at home and did nothing5Where are the speakers?AIn a museum BIn a theatre. CAt a dinner party. 第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第68题6What magazine does the man take besi
4、des Morning Post?ANewsweek BEnglish Monthly CNew English7How much does Morning Post cost? AOne dollar BTwo and a half dollars CThree dollars and fifty8What is Morning Post? AA magazine BA story book CA newspaper听第7段材料,回答第911题。9Whats the number of James Green? A51237766 B51237667 C5132776610Whowww.ks
5、5 is Lucy talking to? AAlice BAlices uncle CAlices father11Where is Lucy going this evening? ATo the cinema BTo the airport CTo the shopping mall听第8段材料,回答第1214题。12Where may the conversation take place? AIn an office BIn a street Cin a shop13What may the woman be? AA doctor BA saleswoman CA police wo
6、man14What is wrong with the man? AHe has made a right turn on red BHis car has broken down CHe has a stomachache听第9段材料,回答第1517题。15Who does the woman love? AHer classmate BHer boss CA man almost twice her age16What does the woman think about age? AAge is a big problem BAge isnt a problem CAge may be
7、a problem17What does the woman think about othersopinions(看法)? AShe doesnt care about what others will think。 BShe will listen to what others will think CShe thinks othersopinions are very important听第10段材料,回答第1820题。18What may the in an be? AA teacher Bstudent CA parent19What does the man first need?
8、 A Textbooks BA dictionary CA calculator20Why does the man need some color pens? ATo help him improve his writing BTo do his homeworkwww.ks5 CTo make some important marks in his textbooks。二、阅读理解(共20小题, 每小题2分,满分40分) Ellen Parker was worried about her health. She could not walk very quickly and it was
9、 difficult for her to climb stairs(爬楼梯). She was soon out of breath.(气喘吁吁) “I think I had better go to the doctor, ” she thought. She went to the doctor and told him her problem. “Im not at all surprised, ”he said. “Its obvious (明显的)what your problem is.” He examined her and then gave her some advic
10、e.“If you dont do what I say, Mrs. Parker,” he said. “You will have a heart attack(心脏病). It could kill you.” Ellen was very worried as she left the doctors. She knew that she had to take his advice but that would not be easy and it would take time. The next day she went shopping. The first shop she
11、went into was a butchers shop(肉店). “Id like ten pounds of steak (大块肉片), please,” she said. “Certainly, madam,” the butcher(屠夫) answered and went into the cold room and found a large piece of steak. He brought the huge piece of meat back into the shop and placed it on the scale(秤). “Thats just ten po
12、unds,” he said. “Thats big enough,” Mrs. Parker said. The butcher worked out(计算) the price. “At $ 4.99 a pound that will be $ 49.90, please. Would you like me to cut it into small pieces for you?” “Oh, I dont want to buy the meat,” Mrs. Parker said. “If you dont want to buy it,” the butcher said ang
13、rily, “Why did you ask me to get it for you?” “My doctor told me that I am overweight (超重的)and have to lose ten pounds. I wanted to see what ten pounds of flesh looked liked.”1. Why did Ellen Parker visit the doctor? A. She had a heart attack. B. She had a problem with her health. C. She was unhappy
14、 about her weight. D. She could not sleep well.2. Why did she ask for ten pounds of steak? A. she wanted to buy some for dinner. B. She wanted to lose weight C. Her doctor had told her to eat steak. D. She wanted to see what ten pounds of meat looked like.3. What was her real problem? A. She ate too
15、 much steak. B. She weighed too much. C. The doctor didnt know. D. She could not walk very quickly. 4. What did the doctor think might happen to Ellen? A. she might put more on weight. B. She might stop eating too much. C. She might have a heart attack. D. She might go to another doctor. John Milton
16、, the most learned poet, is the greatest writer of the seventeenth century and one of the giants of English literature as a whole. He was greatly influenced by two historical movements of Renaissance and Reformation. Like Spenser and Shakespeare, he was also one of the Renaissance giants not only in
17、 England but also in the whole world. Almost all later poets in English literature respected Milton highly. Milton towers over his age as Shakespeare towers over the Elizabethan age, and as Chaucer towers over the medieval period.John Milton was born in London in 1608. His education began at St. Pau
18、ls School, where he was very hard-working, where he showed wonderful gifts as a student of languages mastering Greek, Latin, Hebrew and many modem European languages. He also received very good home education under the influence of his father who was a Puritan (清教徒) and a lover of music and literatu
19、re. He attended Christs College, Cambridge University, where he was very popular because of his handsomeness and talent, where he explained the true aim of knowledge as making the spirit of man “reach out far and wide, until it fills the whole world and the space far beyond with the expansion of its
20、 greatness”, where he graduated with B.A. in 1962 and M. A. in 1963.5 According to the passage, which of the following is NOT true?A. John Milton was a most learned poet.B. John Milton was one of the giants of English literature.C. Spenser and Shakespeare were the Renaissance giants in England.D. Sp
21、enser, Shakespeare and John Milton had the friendly relationship between them.6The underlined word “towers” in the first paragraph most probably means “_”.A. likes to visit towersB. looks like a tall buildingC. builds a tall building like a towerD. is better than others in ability and quality7What w
22、as Miltons opinion to the true aim of knowledge?A. To think about what we dont know.B. To research the whole world and space.C. To make the spirit of man reach out far and wide with the expansion of the greatness of knowledge.D. To make the character of man strong and great. Elizabeth Freeman was bo
23、rn about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slaveholders. She became known as “Mumbet” or “Mum Bett.”For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashleys wife tri
24、ed to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious(狂怒的), she left the house and refused to come back. When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom.While s
25、erving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her. Eventually, Mumbet won her freedom- the first slave in Massachusetts to do so under the new consti
26、tution.Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Segdewick. Mumbet died in 1829, but her legacy lived on in her many descendants(后裔). One of her great-grandchildren was W.E.B. Du Bois, one
27、of the founder of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights.Mumbets tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried. It reads, in part: She was born a slave and remained a slave and remained a slave for nearly thirty years. She co
28、uld neither read nor write, yet in her own sphere she had no superior or equal.8What do we know about Mumbet according to Paragraph 1?AShe was born a slaveBShe was a slaveholderCShe had a famous sisterDShe was born into a rich family9What did Mumbet learn from discussions about the new consititution
29、?AShe should always obey her owners ordersBHow to apply for a jobCHow to be a good servantDShe should be as free and equal as whites10What did Mumbet do after the trial?AShe chose to work for a lawyerBShe found the NAACPCShe continued to serve the AshleysDShe went to live with her grandchildren11Wha
30、t is the test mainly about?AA story of a famous writer and spokespersonBThe friendship between a lawyer and a slaveCA trial that shocked the whole worldDThe life of a brave African American woman Using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water su
31、pply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving(铺砌) a road can lead to less usable fresh water. A major part of the water we use every day is groundwater. Groundwater does not come from lakes or rivers. It comes from underground. The more roads and
32、 parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.Human activity is not responsible for all water shortages(短缺). Drier climates are of course more likely to have droughts(干旱) than areas with more rainfall, but in any case, good management can help to make sure ther
33、e is enough water to meet our basic needs.Thinking about the way we use water every day can make a big difference, too. In the United States, a family of four can use 1.5tons of water a day! This shows how much we depend on water to live, but theres a lot we can do to lower the number.You can take s
34、teps to save water in your home. To start with, use the same glass for your drinking water all day. Wash it only once a day. Run your dishwasher only when it is full. Help your parents fix any leaks (泄露、漏洞)in your home. You can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead
35、of throwing them away.12Which of the following is most likely to lead to less groundwater?A. Using river water. B. Throwing batteries away.C. paving parking lots. D. Throwing rubbish into lakes.13The meaning of the underlined word mans .A. water on the ground B. water from a well(井)C. water from the
36、 deep earthD. water from lakes or rivers14What can be inferred from the text?A. All water shortages are because of human behavior.B. It takes a lot of efforts to meet our water needs.C. There is much we can do to reduce family size.D. The average family in America makes proper use of water.15The las
37、t paragraph is intended to .A. show us how to fix leaks at home B. tell us how to run a dishwasherC. prove what drinking glass is best for us D. suggest what we do to save water at home16The text is mainly about _.A. why paving roads reduces our water. B. how much we depend on water to live.C. why d
38、roughts occur more in dry climates. D. how human activity affects our water supply. If you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station, you dont need to feel surprisedThey are a flash mob (快闪族), which is a group of people who come together suddenly in a public p
39、lace, do something unusual for a brief period of time, and then quickly break upThey are usually organized with the help of the Internet or other digital communication networkAt a predetermined time, they gather and perform some distractions(消遣) such as waving their hands and exchanging books, Then,
40、 they quickly break up before the police can arriveUsing mobile phones, the flash mob can change its location if the first one has been replaced for any reasonBill Lasik, senior editor of Harpers Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob came
41、 together on June 3, 2003 - after the first attempt was foiled at Macys department storeLasik claimed that the activity was designed to make fun of hipsters (起时髦的人), and call attention to the cultural atmosphereFlash mob gatherings can sometimes shock peopleSuch an activity might seem amusing and un
42、true, but it also might frighten people who are not aware of what is taking placeUndoubtedly, flash mobs can serve as good political tools in any directionThey also have great economic potential, such as using flash mobs to advertise a productThe flash mob is now becoming more and more popularPeople
43、 use it to do many thingsFor example, in 2009, Michael Jacksons fans took part in a flash mob to remember himHundreds of his fans gathered singing and dancing Michaels famous song Beat It togetherFlash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory17The un
44、defined word foiled in Paragraph 2 can be replaced by _ 。A. forgotten Bprevented Cannounced Dconfirmed18What can you learn about the flash mob from the passage?AThe flash mob usually breaks up quickly for lacking enough timeBOnce the place for the activity is determined, it cant be changedCThe flash
45、 mob can be made use offing many fields just for funDIt gives people the chance to come together to do something unusual19The main purpose of the passage isAto entertain Bto encourageCto inform Dto persuade20The writers attitude towards the flash mob isAnegativeBobjective Cfavorable Ddoubtful三、完形填空(
46、共20小题, 每小题1.5分,满分30分) Years ago, in a small fishing village in Holland, a young boy taught the world about the rewards of unselfish service. Because the entire village the fishing industry, a volunteer rescue team was needed in cases of . One night a strong storm capsized( 倾覆) a fishing boat at sea.
47、 In trouble, the sent out the S.O.S immediately. Spotting the signal, the captain of the rescue team sounded the alarm and the villagers on the beach. While the team their way through the wild waves, the villagers waited anxiously, holding lanterns to light the way .An hour later, the rescue boat an
48、d the villagers ran to greet them. The reported that the rescue boat couldnt hold any more and they had to leave one man behind. Even one more would have capsized the rescue boat and all would have been lost.Therefore, the captain called for another volunteer team to go after the lonely . Sixteen-ye
49、ar-old Hans forward. His mother grabbed ( 抓住 ) his arm and said, “Please dont go. Your older brother, Paul, has been lost at sea for three weeks. Hans, you are all I have .”Hans replied, “Mother, I have to go. What if everyone said, I can t go, let else do it? When the call for comes, we all need to
50、 take our turn and do our .” Hans kissed his mother, the team and disappeared into the night.Another hour passed, which seemed to Hans mother a century. Finally, the rescue boat reappeared in the fog with Hans on the boat. And he yelled, “We found him. Tell my mother its my older brother, Paul!”21A.
51、 depended on B. suffered from C. turned away D. got through22A. struggle B. preparation C. consequence D. emergency23A. groups B. family C. crew D. army24A. traded B. gathered C. shoutedD. separated25A. lost B. went C. felt D. fought26A. back B. up C. ahead D. down27A. appeared B. followed C. return
52、ed D. succeeded28A. journalists B. volunteers C. villagersD. policemen29A. soldiers B. guests C. patients D. passengers30A. hardly B. gradually C. surely D. rudely31A. son B. survivor C. traveller D. brother32A. stepped B. looked C. put D. threw33A. taken B. received C. left D. wanted34A. everyone B
53、. someone C. anyone D. no one35A. service B. protection C. relief D. sacrifice36A. part B. lesson C. business D. exercise37A. built B. trained C. managed D. joined38A. for B. with C. like D. at39A. working B. standing C. running D. fishing40A. calmly B. worriedly C. sincerely D. excitedly五、阅读填空(共10小
54、题;每小题1分,满分10分) My older brother and I are busy 41 (arrange) a trip to Africa. We will leave London on 15 July, and well be flying to Morocco. We are going to travel on camels 42 the Sahara Desert. After the trip by camel, were going to travel down the River Nile. Well start at Lake Victoria. A littl
55、e way down the river from Lake Victoria, the water 43 (actual) gets quite rough. So, well go white-water rafting, 44 is quite dangerous, but very exciting! After white-water rafting, were going on a trip to see wild animals in Kenya. 45 well be walking for almost two weeks, Ill need to buy a large,
56、strong, light backpack 46 advance to carry my 47 (supply) of food and water. It is so dangerous that our guides will have guns 48 (scare) the animals away if they come too near. I really want to see 49 elephant close up. After that, well be moving on to Tanzania, 50 were going to climb Mount Kiliman
57、jaro. The African part of our trip will take about four weeks and we will surely have a happy time. 六、 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下小作文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词。
58、2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。In order to promote participation in outdoors exercise, our school organized an activity to climb Tianlong Mountain on April 10. The majority of my class joined the activity.Early in the morning, having assembled outside the school gate, we head straight to t
59、he thickly-forested Tianlong Mountain. We set out for the top in high spirits when the moment we arrived at the foot of the mountain. In course of the climb, we cooperated with each other to pass the rocky or steep areas. Laughing and cheering, we eventually reached the summit, which we were greeted
60、 by the bright sunshine and fresh air. Viewing from the top, the city was beautiful. Bathing in the warm sunshine, we entertained us with stories, songs, dances and game.This event was extremely beneficial and we strongly suggest that similar events are held every year!七、书面表达(30分)52假如你是李华,你进入灵宝五高开始了
61、新的高中生活。请根据以下提示写一篇英语短文,谈谈你如何迎接你的高中生活。内容要点应包括:1.尽快适应高中生活,不要过于担心。.2.处理好与同学的关系.3.参加各种课外活动.注意:(1)短文的内容要连贯、完整;(2)短文字数:100左右。参考答案 1. B 2.D3.B4.C【解析】 略 5D6D7C【解析】试题分析:Milton是17世纪英国文学界最有学问的诗人、最伟大的作家。在英国文学上,几乎后来所有的诗人都特别尊重Milton。Milton是他那个时代最优秀的人,就像Shakespeare在他那个时代一样。可知他们不是一个时代的人。5D推理判断题。根据第一段最后一句Milton tower
62、s over his age as Shakespeare towers over the Elizabethan age, and as Chaucer towers over the medieval period. Milton是他那个时代最优秀的人,就像Shakespeare在他那个时代一样。可知他们不是一个时代的人,故选D。6D推理判断题。根据第一段最后两句Almost all later poets in English literature respected Milton highly. Milton towers over his age as Shakespeare tow
63、ers over the Elizabethan age, and as Chaucer towers over the medieval period.在英国文学上,几乎后来所有的诗人都特别尊重Milton。Milton是他那个时代最优秀的人,就像Shakespeare在他那个时代一样。可知他们不是一个时代的人。因此可知towers指在能力和质量上比其他人更好。故选D。7C细节理解题。根据第二段最后一句中的he explained the true aim of knowledge as making the spirit of man “reach out far and wide, un
64、til it fills the whole world and the space far beyond with the expansion of its greatness”, 他解释知识的真正目的是使人的精神”伸出很远的地方, 直到它充满整个世界和空间的扩张远远超出它的伟大。故选C。考点:人物传记类阅读 8A9D10A11D【解析】试题分析:这是一片人物传记。本文讲述了一位勇敢的奴隶为了获得自由和平等权而努力斗争的故事。8A考查细节理解题。reeman was born about who were slaves.” 可知,Mumbet出生在一个奴隶家庭里,所 以她也是一个奴隶。故选A
65、。9D细节理解题。the constitution said that allshe thought it should apply to her”可知,Mumbet在新宪法 的讨论中知道了所有人都是自由和平等的, 故选D。10A细节理解题 Mumbet consulted a lawyer, 在审判之后拒绝了Ashleys家的聘用,去为律师Sedgewick工作,故选A11D主旨理解题。通过阅读文章可知, 本文讲述的是一位勇敢的奴隶为了获得自由 而做出的努力。故选D。考点:考查生活故事类短文阅读 12C13C14B15D16D【解析】试题分析:这是一篇关于用水问题的议论文。告诉我们,尽管大量
66、用水和污染水源使人类用水处于危险境地,但是人类一些小型的活动也对用水问题有着巨大的影响。短文详细描写了生活中容易造成浪费的一些用水问题,并提出了相应的建议。12C细节理解题,根据The more roads and parking lots we pave , the less water canlow into the ground to become groundwater. 可知导致地下水减少的是铺设停车场,选13C 细节理解题。根据第一段提到A major part of the water we use every day is groundwater. Groundwater do
67、es not come from lakes or rivers. It comes from underground.可知,我们平常饮用水不是来自江湖而是来自地下水,故选C项。14B细节理解题。根据第一段good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs及下文描述,可知要满足我们的用水需求需要很大的努力, 故选B。15D细节理解题。根据You can take steps to save water in your home. 及本段描述,可知本段主要是针对如何节水提出建议,选
68、16D主旨大意题。这篇短文主要描述了人类活动与水资源的关系,告诉我们如何来节约用水。故选,人类活动如何影响我们的用水供应考点:科普类阅读。 17B18D19C20B【解析】试题分析:文章大意:随着网络的快速发展,出现了一种新型人类:快闪族。本文对其进行了介绍。17词义推测题。根据文中第二段中Bill Lasik, senior editor of Harpers Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob came together on
69、June 3, 2003 - after the first attempt was foiled at Macys department store可以推测出foil为“阻止”之意。故B正确。18细节理解题。根据文章第一段They are a flash mob (快闪族), which is a group of people who come together suddenly in a public place, do something unusual for a brief period of time, and then quickly break up可知人们聚在一起做一些不寻
70、常的事情。故D正确。19推理判断题。文章主要介绍随着网络的快速发展,出现了一种新型人类:快闪族。故文章主要是告诉人们新鲜的事物。故C正确。20推理判断题。文章作者是客观地介绍新型人类快闪族,不带任何个人色彩。因此作者的态度是客观的。故B正确。考点:考查社会类短文阅读 21A22D23B24C25D26A27C28B29D30 C31B32A33C34B35A36A37D38C39B40D【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。哥哥由于海上事故而失踪,汉斯成了家中的独苗,但是他还是坚持去援救处于险境的渔民。他认为这是自己的责任,最终出乎意料的事情发生了。21A考查动词短语辨析A. depended
71、on依靠;B. suffered from遭受;C. turned away走开;D. got through 结束; 根据前文介绍的in a small fishing village可知,这是一个渔村,整个村庄依靠渔业生活,故选A项。22D考查名词辨析A. struggle努力;B. preparation准备;C. consequence结果;D. emergency紧急;根据常识以及上下文可知,为了对付紧急情况,村民们自己成立了一个志愿救援队,故选D项。23C考查名词辨析A. groups组;B. family家庭;C. crew人员; D. army军队;渔船在海上出现了事故,船员发
72、出了求救信号,根据语境选C项。24B考查动词辨析A. traded贸易;B. gathered聚集;C. shouted叫喊;D. separated分开;下文介绍村民们在海滩上等待救援队的回来,因此可知,救援队的船长发出了警报后,村民们首先聚集在一起,故选B项。25D考查动词辨析A. lost失去;B. went走;C. felt感觉;D. fought 战斗;fight ones way是“艰难行进”之意。因为海上有风暴,所以援救队在海中艰难地行进,故选D项。26A考查副词辨析A. back向后;B. up向上;C. ahead前面;D. down向下;句意:救援队出发后,村民们一直等待着
73、,举着灯笼照亮救援队回来的路线,根据语境选A项。27C考查动词辨析A. appeared出现;B. followed跟着;C. returned返回;D. succeeded成功;根据本段描述可知,救援队一小时后回来了,故选C项。28B考查名词辨析A. journalists记者;B. volunteers 志愿者;C. villagers 村民;D. policemen 警察;根据本句的内容可知,志愿救援队的队员向村民们报道具体的救援情况,故选B项。29D考查名词辨析A. soldiers 战士;B. guests客人;C. patients病人;D. passengers乘客;根据下文中的
74、they had to leave one man behind 可知,这里指救援的小船再也容纳不下一个乘客了,故选D项。30C考查副词辨析A. hardly几乎 不;B. gradually逐渐地;C. surely确定;D. rudely粗鲁地;根据the rescue boat couldnt hold any more 可知,再加一个人就会使救援船倾覆,故选C项。31B考查名词辨析A. son儿子;B. survivor幸存者;C. traveller游客;D. brother 弟弟;上文中提到还落下一个人,所以此处指剩下的那个幸存者,故选B项。32A考查动词辨析A. stepped迈
75、步;B. looked看;C. put 放下;D. threw扔;根据下文中的His mother grabbed his arm and said可知,汉斯走了出来表示愿意承担救援工作,故选A项。33C考查动词辨析A. taken 带走;B. received收到;C. left离开;D. wanted 想;现在剩下了的一个儿子是母亲的全部,根据语境选C项。34B考查代词辨析A. everyone每人;B. someone某人; C. anyone 任何人;D. no one 没有人;根据本句中的what if句型以及后文可知,汉斯不想让别人去,所以此处有反问的语气,故选B项。35A考查名词
76、辨析A. service服务;B. protection保护;C. relief 安慰;D. sacrifice 牺牲;汉斯是一个有责任心的人,他认为当召唤到来时,我们都需要尽自己的一份力量。call for service对应第一段的信息,作为村民中的一员,他有义务为志愿救援队服务,故选A项。36A考查名词辨析A. part 部分;B. lesson教训;C. business事情;D. exercise 练习;do ones part表示“尽到自己的一份力量”,故选A项。37D考查动词辨析A. built建造;B. trained 训练;C. managed 管理;D. joined加入;
77、句意:汉斯最终加入了救援队,根据上方内容可知选D项。38C考查介词辨析A. for为;B. with 和;C. like象;D. at 对于;妈妈害怕儿子出现危险,所以一个小时就像一个世纪一样漫长,考查介词like 象,故选C项。39B考查动词辨析A. working工作;B. standing站;C. running跑;D. fishing钓鱼;救援队回来了,汉斯站在船头,根据语境选B项。40D考查副词辨析A. calmly平静地;B. worriedly担忧地;C. sincerely真诚地;D. excitedly兴奋地; 汉斯救回了哥哥,所以感到很兴奋,根据语境选D项。考点:故事类阅读
78、。 41arranging42through43actually44 which45Since46in 47supplies48to scare49an50where 【解析】试题分析:作者介绍了非洲之旅的计划和安排。41我哥哥和我安排去非洲的旅行,be busy doing忙于做,所以填arranging。42我们会骑骆驼穿过撒哈拉沙漠。所以填介词through通过。43沿着Lake Victoria顺流而下,水实际上变得很汹涌。使用副词actually实际上。44我们乘坐漂流木筏,这实际上是非常危险的。使用which引导定语从句。45因为我们要走两个星期,我们需要买一个大的牢固的背包.使用
79、连词Since自从。46考查词组:in advance提前。47考查名词“供给”:supplies。48这是如此危险以至于我们的导游将拥有枪,如果动物靠近就将它们吓跑。用不定式做目的状语:to scare。49我真的想看见一头大象走过来.这里使用不定冠词an。50后来我们要继续到坦桑尼亚,在那里我们要爬乞力马扎罗山。使用where引导定语从句。考点: 考查语法填空51【小题1】 outdoors - outdoor【小题2】joined in【小题3】 head-headed【小题4】 去when【小题5】 In the course of【小题6】 which - where【小题7】 Vi
80、ewing-Viewed【小题8】 us-ourselves【小题9】 game-games【小题10】 are held - be held【解析】试题分析:【小题1】需要用形容词修饰名词,所以outdoors - outdoor。【小题2】join 的宾语一般是sb或组织团体等,表示成为其中的一员。 join in等于take part in,它们的宾语都是如比赛/竞赛/考试等各种各样的活动,所以joinedjoined in。【小题3】发生在过去的事情,故用一般过去时。【小题4】:“the moment+句子”用来引导状语从句,意为“一就”,所以去when。【小题5】In the cou
81、rse of是固定用法,意思是在期间。【小题6】关系词在从句中作地点状语,所以用关系副词where。【小题7】“城市”和“观赏”之间是被动关系,所以用过去分词。【小题8】这里表示我们自我娱乐,所以用ourselves。【小题9】前面stories, songs, dances都用的名词复数,所以game-games。【小题10】suggest表示建议时,后面的宾语从句用(should )+ 动词原形的虚拟语气。考点:考查短文改错52 With time going on, the new high school life is coming near.After I enter high sc
82、hool , I should get used to the high school life here and should not concern too much about it. Whats more, it is necessary for me to learn to live on my own, such as doing some homework and studying by myself.In my spare time, I will take part in different kinds of school activities to enlarge my k
83、nowledge. For example, I will often go to the English Corner to practice my spoken English. In addition, I need to get along well with my classmates and teaches at high school.【解析】 试题分析:这是一篇提纲式作文:谈谈你如何迎接你的高中生活。要点都给出了,关键是认真审题和分析所给的提纲,因此考生首先要认真阅读前面的提示,认清写作要求和提纲之间的关系,然后确定文章的主题、文体、人称和时态。因为只是提纲,没有具体的要点,要
84、根据所给提纲,列出要点,并以此为基础充分发挥自己的想象力,灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要点完整地表述出来,注意主次分明,详略得当。语言力求准确、简洁。根据情景的发展,按顺序安排好材料。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。【亮点说明】范文使用了一些高级的短语和多变的句式:get used to 习惯于,in my spare time 在我空余时间。get along well with 和相处好。With time going on, the new high school life is coming
85、near.这句话用了with复合结构, it is necessary for me to learn to live on my own, such as doing some homework and studying by myself.这句话用了it做形式主语, In my spare time,I will take part in different kinds of school activities to enlarge my knowledge. I will often go to the English Corner to practice my spoken English. 这两句话用了不定式做目的状语,还有范文用了 Whats more, In addition, For example,这样的关联词,使文章更加连贯。考点:考查提纲类写作
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有