ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:20 ,大小:127.50KB ,
资源ID:344369      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344369-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省宜春市奉新县第一中学2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省宜春市奉新县第一中学2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc

1、2020-2021学年江西省宜春市奉新县第一中学高一下学期第三次月考英语试题本试卷分第I卷(选择题,共100分)和第II卷(非选择题,共50分)两部分。总分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What gift will the woman probably get for Mary?A. A schoolbag. B.

2、A CD. C. A movie ticket.2. What is the man doing?A. Watching TV. B. Enjoying a party. C. Looking for his clothes.3. What does the man mainly do in his spare time?A. He plays sports. B. He plays the piano. C. He learns a language.4. Which flavor is the most popular?A. Strawberry. B. Chocolate. C. Lem

3、on.5. What are the speakers talking about?A. A movie they just saw. B. A favorite actor. C. Weekend plans.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What is the relationship be

4、tween the speakers?A. Former classmates. B. Teacher and student. C. Old teammates.7. What is the woman more interested in now?A. Playing tennis. B. Playing the piano. C. Playing basketball.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What caused the womans problem?A. Shes been studying late into the night. B. She feels n

5、ervous about her classes.C. She cannot sleep at night.9. What does the man suggest the woman do?A. Take some medicine. B. Get more fresh air. C. Get more sleep.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. When did the library open?A. Last week. B. Yesterday. C. The day before yesterday.11. What is TURE about the libra

6、ry?A. Its tall. B. Its very modern. C. The computer lab is on the second floor.12. Why didnt the man sign up for a library card?A. He didnt have enough money. B. He didnt take his student card.C. The library was far away from his home.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What time should the bus have come?A. A

7、t 8:00. B. At 8:15. C. At 9:15.14. What did the woman do in the library?A. She finished her school project. B. She borrowed a book on kings and queens.C. She searched for some books but got nothing.15. Where was the woman at 3:00 p.m.?A. At home. B. On a bus. C. In a bookstore.16. Why did it take th

8、e woman a long time to get home?A. She walked all the way. B. The bus broke down halfway.C. She went to a bookstore on the way.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Why cant the speaker go to work today?A. Her son is sick. B. She isnt feeling well. C. She has to go to her sons school.18. What does the speaker a

9、sk Raman to do?A. Order lunch for ten people. B. Get in touch with the trainer. C. Book a meeting room.19. What is the relationship between the speaker and Raman?A. Boss and secretary. B. Trainer and trainee. C. Partners.20. Where does the conversation take place?A. In the office. B. On the phone. C

10、. In a coffee shop.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项, 并在答题纸上将该项涂黑。ALook at the map of Spain and point at the center. Youve located the countrys capital and one of Europes most beautiful cities: Madrid. This popular destination is considered a city of contrasts

11、 with its abundant historic sites, resting in the shadows of modern skyscrapers.HistoryThis city of over 3 million people is proud of Western Europes largest royal palace, and some consider it to be Madrids most beautiful building.Inside the Royal Palace 2,800 rooms are decorated in glory with museu

12、m-quality furniture and artworks. Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms.ArtThe Internationally respected Prado Museum is the largest and most impressive art gallery in Spain. Opened in 1819, it is filled with works of art that feature the worlds most comprehensive collection of Span

13、ish paintings.ShoppingMadrid has some of Europes best shopping, and potential buyers love to look through the stores looking for bargains. But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as the Rastro where they find everything from antiques to CDs.Entertain

14、mentNo trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spains famous art form, flamenco. Every day, flamenco performers sing, dance or play the guitar in small cafes and grand theaters alike.FoodMadrid has a wide variety of restaurants, but because the Spanish typically eat late at about

15、9 or 10 p.m., its difficult to find good dinner food earlier. If you get hungry before then, the best solution is to try a tapas bar where light snacks are served. Be sure to try the jamon, a kind of dry-cured ham: Spain is famous for it.1. What do we know about the Royal Palace in Madrid?A. It has

16、50 rooms for visit.B. It can hold 2, 800 people.C. Its been visited by 3 million people.D. It is thought to be the largest in Europe.2 What kind of market is “the Rastro”?A. For discount.B. For artworks.C. To sell various goods.D. To sell antiques and CDs.3. What is a must when travelling in Madrid?

17、A. Having dinner earlier.B. Enjoying flamenco.C. Visiting Prado Museum.D. Drinking in a tapas bar.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一则广告,介绍了西班牙首都马德里的旅游特色,包括马德里的历史、艺术、购物、娱乐以及美术等信息。【1题详解】细节理解题。根据第二部分最后一句Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms可知马德里的the Royal Palace可以提供50个房间给游客参观。故A项正确。【2题详解】推

18、理判断题。根据第四部分最后一句But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as the Rastro where they find everything from antiques to CDs.可知在the Rastro,游客们可以购买很多东西,从古董到CD等,由此判断出he Rastro应该是出售货物的商店。故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据文章第五部分第一句No trip to Madrid is complete without seeing

19、a performance of Spains famous art form, flamenco.可知当我们去马德里旅行的时候,如果不去观看flamenco,那么这次旅行就是不完整的。也就是说flamenco是马德里旅行必须要参观的。故B项正确。BSingapores tradition of eating out in places called hawker centers is now recognized by the United Nations for its cultural importance.A hawker is a person who sells food or g

20、oods and advertises by shouting at people walking by on the street. Hawkers are an important part of Singaporean culture. Open-air eating areas where hawkers sell their goods are very popular. Famous chefs, such as Anthony Bourdain and Gordon Ramsay have praised them.On Wednesday, the United Nations

21、, cultural agency, UNESCO, added the citys “hawker culture,” to its Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity. Singapore sought to have hawker culture added to the list about two years ago. Now that it has been recognized, Singapore must provide a report every six years to

22、UNESCO. The report must show efforts the city-state has made to save and support its hawker culture.“These centers serve as community dining rooms, where people from diverse backgrounds gather and share the experience of dining over breakfast, lunch and dinner,” UNESCO said.In the 1970s, Singapore c

23、leaned up its streets so the city moved street hawkers to new eating centers. These areas were part of an effort to improve the island. Now, the centers offer many different low-cost meals for local people and provide a pleasing social setting. The 2018 film Crazy Rich Asians showed its stars enjoyi

24、ng meals at a famous night market. Some sellers even received Michelin stars from a famous restaurant rating system for their meals costing only a few dollars.But, now the average age of a hawker in Singapore is 60 years old. Younger Singaporeans now want to work in offices. They are less interested

25、 in working in small restaurants. The COVID-19 health crisis also hurt sales, preventing foreign visitors and locals from eating out.4. What do we know about hawkers from paragraph 2?A. They sell goods in the open-air area.B. They are famous chefs.C. They are Singapore natives.D. They are popular al

26、l over the world.5. Why is hawker culture added to UNESCOs list?A. For the efforts Singapore has made.B. For its importance in showing Singapores culture.C. For the report Singapore provided.D. For the recommendation by UNESCO.6. Why is the film Crazy Rich Asians mentioned?A. To advertise the film.B

27、. To introduce the stars.C. To show the popularity of hawker centers.D. To help the sellers receive Michelin stars.7. What is the last paragraph mainly about?A. The difficulties hawker culture are facing.B. The average age of hawkers.C. The effect caused by COVID-19.D. The future of the hawker cultu

28、re.【答案】4. A 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了新加坡叫卖小贩文化以及其存在的意义,同时还提及其目前的困境。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Open-air eating areas where hawkers sell their goods are very popular.(开放的吃饭地,是叫卖小贩们卖东西的受欢迎地方)”可知,叫卖小贩们通常会选择开放的地带卖东西。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第一段“Singapores tradition of eating out in places called hawker cente

29、rs is now recognized by the United Nations for its cultural importance. (新加坡人的这种在小贩聚集中心吃饭的传统,近日得到联合国的认可,因为它文化的重要性)”可知,联合国的文化机构把新加坡的这种传统加入它的列表,是因为承认其在文化方面的重要性。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“Now, the centers offer many different low-cost meals for local people and provide a pleasing social setting. The 201

30、8 film Crazy Rich Asians showed its stars enjoying meals at a famous night market.(现在,这些中心为当地人提供许多不同的廉价食物,并提供一个令人愉快的社交环境。在2018年的电影摘金奇缘中,明星们在一个著名的夜市享受美食)”可知,本段在讲这些小贩聚集中心的好处,作者提到电影摘金奇缘是为了证明小贩聚集中心的受欢迎程度。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段中的“But, now the average age of a hawker in Singapore is 60 years old. Younger

31、Singaporeans now want to work in offices. They are less interested in working in small restaurants. The COVID-19 health crisis also hurt sales, preventing foreign visitors and locals from eating out. (但是,现在新加坡小贩的平均年龄是60岁。年轻的新加坡人现在想在办公室工作。他们对在小餐馆工作不太感兴趣。COVID-19健康危机也影响了销售,阻止了外国游客和当地人外出就餐)”可知,本段主要讲述了目

32、前小贩经济的困境。故选A。C“Dont tell anyone”. We hear these words when someone tells a secret to us. But it can be hard to keep a secret. We often tend to “spill the beans”, even if we regret it later.According to Asim Shah, professor in the Menninger Department of Psychiatry and Behavioral Sciences at Baylor C

33、ollege of Medicine, US, keeping a secret may well “become a burden”. This is because people often have an “obsessive and anxious urge to share it with someone”.An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause stress

34、. People entrusted (受委托的) with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, reported the Daily Mail.But with secrets so often getting out, why do people share them at all?Shah explained that people often feel that it will help them keep a person as a friend. Another reason people sha

35、re secrets is guilt over keeping it from someone close to them. A sense of distrust can develop when people who are close do not share it with each other. “Keeping or sharing secrets often puts people in a position of either gaining or losing the trust of someone,” according to Shah.He added that ta

36、lkative people could let secrets slip out (泄露). But this doesnt mean that it is a good idea only to share secrets with quiet people. A quiet person may be someone who keeps everything inside. To tell such a person a secret may cause them stress, and make them talk about the secret.Shah said that to

37、judge whether to tell someone a secret, youd better put yourself in their position. Think about how you would feel to be told that you mustnt give the information away. Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know that the

38、ir secret isnt so secret anymore.8. What does underlined words “spill the beans” mean?A. Cut up beans.B. Burst into laughter.C. Let out the secret.D. Keep the words.9. What did researchers at the University of Notre Dame discover about secret-keeping?A. It can help promote friendships between people

39、.B. It can result in mental and physical problems.C. It can result in a sense of distrust between friends.D. It can harm relationships between friends.10. What is the main message of Paragraph 5?A. Its not a good idea to share your secrets with others.B. Its better to share your secrets with quiet p

40、eople.C. Quiet people suffer less stress from keeping secrets.D. Talkative people are unlikely to keep secrets.11. What does Shah suggest people do if they give away someones secret by accident?A. Buy the person a gift as an apology.B. Stay away from the person.C Exchange a new secret with the perso

41、n.D. Tell the affected person what happened.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讲述了美国贝勒医学院门宁格精神病学与行为科学系教授阿西姆沙阿表示,保守秘密很可能“成为一种负担”。【8题详解】词句猜测题。根据上文“But it can be hard to keep a secret.(但要保守秘密是很难的)”和下文“even if we regret it later.(即使后来后悔)”可知,划线词所在句子意为:我们经常倾向于“泄漏秘密”。由此可知,“spill the beans”意为“泄露秘密”。

42、故选C。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段“An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause stress. People entrusted (受委托的) with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, reported the Daily Mail.(美国圣母大学科学家Anita E. K

43、elly领导的一项较早的研究表明,保守秘密会导致压力。据英国每日邮报报道,被托付秘密的人可能会感到沮丧、焦虑和身体疼痛)”可推知,研究人员发现它会导致精神和身体上的问题。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据文章第五段“He added that talkative people could let secrets slip out (泄露). But this doesnt mean that it is a good idea only to share secrets with quiet people.(他补充说,健谈的人可能会泄露秘密。但这并不意味着只和安静的人分享秘密是个好主意)”

44、可知,文章第五段主要讲述了和别人分享你的秘密不是个好主意。故选A。【11题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know that their secret isnt so secret anymore.(Shah还建议,如果你不小心泄露了某人的秘密,你应该全盘招供。让这个人知道他们的秘密不再是秘密了)”可知,Shah建议人们,如果他们偶然泄露了别人的秘密,应该让

45、受到影响的人得知这一情况。故选D。DHalf of the worlds coral reefs have died in the last 30 years. Now scientists are racing to ensure that the rest will survive. “The threat to coral reefs isnt something thats going to happen 100 years from now. Were losing them right now,” Julia Baum told the Associated Press. She

46、is a marine biologist at the University of Victoria, in British Columbia, Canada. “Were losing them really quickly, much more quickly than I think any of us ever could have imagined.”Even if global warming were in stop right now, scientists predict that more than 90% of corals will die by 2050. If n

47、o major steps are taken to address the issue, the reefs may be headed for total extinction.The planets health depends on the survival of coral reefs. They are often described as underwater rainforests, because they are ecosystems that provide habitats for one in four of all marine species. In additi

48、on, the reefs serve as barriers that protect coastlines from the full force of powerful storms. Corals are used in medical research for cures to diseases. They are key to local economies, as well, since the reefs attract tourists, the fishing industry, and other businesses, bringing in billions of d

49、ollars of revenue (收入).“To lose coral reefs is to fundamentally damage the health of the human race,” Ruth Gates, director of the Hawaii Institute of Marine Biology, said.Corals are animals that lack a backbone. They live mostly in tropical waters. The corals release a substance called calcium carbo

50、nate (碳酸钙), which forms protective skeletons around them. The skeletons grow and take on vivid colors. This is the result of the corals mutually beneficial relationship with algae (藻类) that live in their tissues (组织) and give them energy.But corals are particularly sensitive to changes in temperatur

51、e A rise of just 1 to 2 degrees Celsius can force the corals to drive out the algae. Then the corals skeletons turn white in a process called “bleaching”. Corals can survive in these higher temperatures only for a few months.12. What can we know about the worlds coral reefs?A. The number of the worl

52、ds coral reefs is on the decrease.B. 45% of the worlds coral reefs have died in the last 30 years.C. Global warming has no influence on the worlds coral reefs.D. Scientists have taken major steps to address the issue of worlds coral reefs.13. Paragraph 4 is mainly about _.A. economic value of coral

53、reefsB. the challenges faced by coral reefsC. the medical functions of coral reefsD. the importance of coral reefs.14. What makes corals take on different colors?A. Changes in temperature.B. Ocean waters.C. Algae living inside corals.D. Protective skeletons.15. The corals skeletons turn white when _

54、.A. there is not enough oxygen.B. there are no algae in the corals skeletons.C. water pollution is worsening.D. the ocean temperature is too low.【答案】12. A 13. D 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了珊瑚礁受到全球变暖的威胁,以及人们为使其适应环境做出的努力。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“Half of the worlds coral reefs have died in the last 3

55、0 years.(在过去的30年里,世界上一半的珊瑚礁已经死亡)”和文章第三段“Even if global warming were in stop right now, scientists predict that more than 90% of corals will die by 2050.(即使全球变暖现在停止了,科学家预测,到2050年,超过90%的珊瑚将死亡)”可知,世界上珊瑚礁的数量正在减少。故选A。【13题详解】主旨大意题。根据文章第四段内容“The planets health depends on the survival of coral reefsbringing

56、 in billions of dollars of revenue.(地球的健康依赖于珊瑚礁的生存。它们通常被称为水下雨林,因为它们是为四分之一的海洋物种提供栖息地的生态系统。此外,珊瑚礁还可以作为屏障,保护海岸线免受强烈风暴的冲击。珊瑚被用于医学研究以治疗疾病。它们也是当地经济的关键,因为珊瑚礁吸引了游客、捕鱼业和其他行业,带来了数十亿美元的收入)”可知,第四段主要讲述了珊瑚礁的重要性。故选D。【14题详解】细节理解题。根据文章第六段“The corals release a substance called calcium carbonate(碳酸钙), which forms prot

57、ective skeletons around them. The skeletons grow and take on vivid colors.(珊瑚会释放一种叫做碳酸钙的物质,在它们周围形成保护性骨架。骨骼生长并呈现出鲜艳的颜色)”可知,保护性骨骼使珊瑚呈现出不同的颜色。故选D。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段“A rise of just 1 to 2 degrees Celsius can force the corals to drive out the algae. Then the corals skeletons turn white in a process ca

58、lled “bleaching”.(仅仅升高1到2摄氏度就会迫使珊瑚驱赶藻类。然后珊瑚的骨骼会在一个叫做“漂白”的过程中变白)”可知,当珊瑚的骨骼中没有藻类时,珊瑚的骨骼就会变成白色。故选B。第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Realize Your True PotentialEvery human being, regardless of race, sex, or any other characteristic, e has the incredible capacity to r

59、ealize their potential._16_, there are several steps you can make on your path to this realization.Determine your core values.In order to realize your full potential, you must know and live according to your core values. _17_.Studies suggest that you will find your life more meaningful, and feel a d

60、eeper sense of happiness, if you live a life that is in line with whats the most important to you._18_Once you have a good idea of your core values and what areas of your life could be, take some time to decide your true potential.Is it personal improvement? More success in your career?Be patient an

61、d kind to yourself_19_More importantly, it will take self-compassion.Acknowledge your strengths and skills as well as the areas in which you need to grow.Honor the efforts you make each day toward realizing your true potential.Find areas that do not agree with your values.If you dont feel like youre

62、 living up to your true potential, it could be because parts of your life are currently not up to your core values._20_.A. If you take it for granted.B. Though it will be no easy task.C. Decide what your true potential looks like.D. Determine whether you have set up your final goals.E. Achieving you

63、r true potential will take time and effort.F. So see whether these are areas in which you like to change.G. These are the things that shape how you view yourself, others, and the world around you.【答案】16. B 17. G 18. C 19. E 20. F【解析】【分析】这是一篇说明文。文章就如何实现个人的真正潜能提出了几个策略。【16题详解】根据下文“there are several ste

64、ps you can make on your path to this realization (但在实现这一目标的道路上,你可以采取几个步骤)”可知,此处表示转折,内容与实现潜能不是一件容易的任务有关,选项B“Though it will be no easy task. (尽管这不是一件容易的任务)”符合题意。故选B。【17题详解】根据本段主旨句“Determine your core values. (确定你的核心价值观。)”和上文“In order to realize your full potential, you must know and live according to

65、your core values. (为了充分发挥自己的潜力,你必须了解自己的核心价值观,并按照自己的价值观生活。)”可知,选项出要说明核心价值观所起的作用,选项G“These are the things that shape how you view yourself, others, and the world around you. (这些价值观塑造了你如何看待自己、他人和你周围的世界。)”符合题意。These指的是values。故选G。【18题详解】根据下文“Once you have a good idea of your core values and what areas of

66、 your life could be, take some time to decide your true potential. (一旦你对自己的核心价值观和生活的方方面面有了很好的认识,花些时间来确定你真正的潜力。)”可知,此处是本段主旨句,内容与确定你真正的潜能有关,选项C“Decide what your true potential looks like. (决定你真正的潜能是什么样子。)”符合题意。故选C。【19题详解】根据上文“Be patient and kind to yourself”耐心点,善待自己。下文“More importantly, it will take s

67、elf-compassion. (更重要的是,它需要自我同情。)”可知,此处讲实现你真正的潜能所需要的条件。选项E“Achieving your true potential will take time and effort. (实现你真正的潜能需要时间和努力。)”符合题意。与下文为并列关系。故选E。【20题详解】根据上文“If you dont feel like youre living up to your true potential, it could be because parts of your life are currently not up to your core v

68、alues. (如果你觉得自己没有发挥出真正的潜能,那可能是因为你生活中的某些部分还没有达到你的核心价值观。)”可知,此处内容与上文是因果关系,选项F“So see whether these are areas in which you like to change. (所以看看这些是否是你想要改变的领域。)”符合题意。故选F。第三部分 语言知识运用 (共两节, 满分45分)第一节 完形填空(共20小题: 每题1.5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。Expect the unexpectedA couple of w

69、eeks ago, my grandfather was explaining his favorite expression, “ Nothing is ever easy.” The following day, as I tried to complete my days work, I happened to _21_ a bumblebee (大黄蜂) on the skylight (天窗). The skylight was particularly high up, but I thought _22_ the bee would take no more than five

70、minutes. An hour later, the bee still _23_.All that had changed was that the living room was a _24_ and that I was dizzy (头晕的) from _25_ into the sunlight. I did not _26_ to waste an hour on a tiny insect, but by doing so, I understood what my grandfather meant.It is not only time that we tend to un

71、derestimate (低估) we dont take account _27_ unexpected costs. We often imagine what can work _28_, but we seldom think of all the _29_ things that could affect us. However, it is important to remember that your day of week or year might not go as planned, and that is completely normal. It is perfectl

72、y _30_ to feel challenged even at a task you thought was simple _31_ that is part of life.If you can accept that nothing will ever be easy, then life might seem slightly more _32_. In _33_ school, I thought high school might be easier because I could choose the classes I wanted to take. In high scho

73、ol, I thought college might be easier because I could have a schedule, _34_ for myself. Yet I was _35_ each time. After accepting that school wouldnt be easy, I found myself _36_ a more positive attitude and _37_ results.Of course, there should be preparations made to take account of _38_ or time. D

74、oing so can only help you _39_ your goals in a better way. However, there is no need to beat ourselves up (过分自责) when something stands in our _40_. Maybe we cannot see a bee coming our way, but we can always give ourselves the extra time to catch it.21. A. noticeB. feedC. hearD. meet22. A. flyingB.

75、removingC. hittingD. running23. A. sleptB. flowedC. cameD. remained24. A. ruinB. labC. messD. zoo25. A. jumping upB. looking upC. reflecting backD. tracking back26. A. expectB. hesitateC. tryD. forget27. A. upB. withC. ofD. for28. A. in our wayB. in our honorC. in our memoryD. in our favor29. A. pos

76、itiveB. negativeC. perfectD. natural30. A. accessibleB. acceptableC. availableD. agreeable31. A. becauseB. whileC. ifD. unless32. A. incredibleB. manageableC. challengingD. inspiring33. A. nurseryB. primaryC. middleD. public34. A. suitableB. tightC. fullD. strict35. A. nervousB. satisfiedC. disappoi

77、ntedD. right36. A. beyondB. towardsC. withD. under37. A. improvedB. directC. upsetD. shocking38. A. expectationB. spaceC. reasonsD. cost39. A. setB. makeC. haveD. achieve40. A. passageB. heartC. houseD. path【答案】21. A 22. B 23. D 24. C 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. B 31. A 32. B 33. C 34. A 35. C

78、 36. C 37. A 38. D 39. D 40. D【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了因为要驱离一只蜜蜂耗费了作者一个小时,使得作者理解了祖父的话“没什么是容易的”的内涵。从中有所感悟我们应该时刻为挑战做好准备,以积极的态度迎接挑战。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:第二天,当我想完成一天的工作时,我碰巧注意到天窗上有一只大黄蜂。A. notice注意到;B. feed喂养;C. hear听到;D. meet遇到。根据上文“The following day, as I tried to complete my days work”结合下文作者驱赶大黄蜂的经历可推知,

79、此处指作者注意到大黄蜂在天窗上。故选A项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:天窗特别高,但我以为赶走蜜蜂不会超过五分钟。A. flying飞;B. removing去除;C. hitting袭击;D. running跑。根据上文“but I thought”以及下文“An hour later, the bee still_3_.”可推知,作者想把大黄蜂从房间里赶走,但是一个小时后蜜蜂依旧在。故选B项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:一个小时后,蜜蜂仍然继续存在。A. slept睡觉;B. flowed流动;C. came来;D. remained继续存在。通过上文“An hour

80、later”以及“still”可推知,作者赶了一个小时,蜜蜂仍然继续存在。故选D项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:唯一改变的是客厅一片狼藉,而我抬头望着阳光,感到头晕目眩。A. ruin毁灭;B. lab实验室;C. mess混乱;D. zoo动物园。根据上文“the bee still remained”以及“that the living room was”可推知,作者驱赶大黄蜂把房间弄得一片混乱。故选C项。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:唯一改变的是客厅一片狼藉,而我抬头望着阳光,感到头晕目眩。A. jumping up跳起来;B. looking up抬头看;C. ref

81、lecting back反射;D. tracking back追溯。根据上文“I was dizzy from”以及下文“into the sunlight”可推知,此处指作者抬头看阳光时头晕目眩。故选B项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我没有想到要在一只小昆虫上浪费一个小时,但这样做,我明白了爷爷的意思。A. expect预料;B. hesitate犹豫;C. try试着;D. forget忘记。根据上文“I did not”“以及下文waste an hour on a tiny insect”可推知,作者没有预料到要在一只小昆虫上浪费一个小时。故选A项。【27题详解】考查介词词义

82、辨析。句意:我们往往低估的不仅是时间我们也没有考虑到意料之外的成本。A. up向;B. with和;C. of属于(某物);D. for对于。根据下文“unexpected costs”可推知,此处指作者没有考虑到意料之外的成本。短语“take account of”意为“考虑到”。故选C项。【28题详解】考查介词短语辨析。句意:我们经常想象什么对我们有利,但我们很少想到所有可能影响我们的负面事情。A. in our way以我们的方式;B. in our honor向我们表示敬意;C. in our memory在我们记忆中;D. in our favor对我们有利。根据下文“but we

83、seldom think of all the_9_things that could affect us”可推知,此处指我们经常想象对我们有利的事情,但很少考虑影响我们的事情。故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们经常想象什么对我们有利,但我们很少想到所有可能影响我们的负面事情。A. positive积极的;B. negative消极的;C. perfect完美的;D. natural自然的。根据上文“but”可推知,前后呈转折关系,与上文提到的“in our favor”相反,所以此处应该指我们很少想到所有可能影响我们的消极事情。故选B项。【30题详解】考查形容词词义辨析。

84、句意:感到有挑战是完全可以接受的即使是你认为很简单的任务,因为这是生活的一部分。A. accessible可得到的;B. acceptable可接受的;C. available可利用的;D. agreeable一致的。根据下文“that is part of life”可推知,因为所有都是生活的一部分,所以感到有挑战应该是可以接受的。故选B项。【31题详解】考查连词词义辨析。句意:感到有挑战是完全可以接受的即使是你认为很简单的任务,因为这是生活的一部分。A. because因为;B. while然而;C. if如果;D. unless除非。根据上文“It is perfectly accept

85、able to feel challenged even at a task you thought was simple”以及下文“that is part of life”可推知,上下文呈因果关系,因为挑战是生活的一部分,所以可以接受。故选A项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果你可以接受没有什么事情会是容易的,生活就会变得更容易管理。A. incredible难以置信的;B. manageable易管理的;C. challenging挑战的;D. inspiring鼓舞人心的。根据上文“If you can accept that nothing will ever be ea

86、sy”可推知,此处指如果接受了做什么事都不容易这一观点,管理生活就会变得更容易。故选B项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:在初中,我认为高中可能会更容易,因为我可以选择我想要的课程。A. nursery幼儿教育的;B. primary初级的;C. middle中间的;D. public公众的。根据下文“I thought high school might be easier”可推知,此处指作者在初中时想象高中的情况。故选C项。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:在高中,我认为大学可能会更容易,因为我可以有一个适合自己的时间表。A. suitable合适的;B. tight紧的;C

87、. full完全的;D. strict严格的。根据上文“In high school, I thought college might be easier because I could have a schedule”可推知,此处指作者在高中时认为在大学可以有一个最适合自己的时间表。故选A项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:然而我每次都很失望。A. nervous紧张的;B. satisfied满意的;C. disappointed失望的;D. right正确的。根据下文“After accepting that school wouldnt be easy, I found mys

88、elf _16_ a more positive attitude and _17_ results.”可推知,作者对下一阶段的每次期望最后都很失望。故选C项。【36题详解】考查介词词义辨析。句意:在接受了上学并不容易的事实后,我发现自己的态度更加积极,成绩也有所改善。A. beyond超出;B. towards朝;C. with随着;D. under在下。根据上文“After accepting that school wouldnt be easy”以及下文“a more positive attitude”可推知,随着作者接受了学校并不容易的事实后,他有了积极的态度。故选C项。【37题详

89、解】考查动词词义辨析。句意:在接受了上学并不容易的事实后,我发现自己的态度更加积极,成绩也有所改善。A. improved改善;B. direct管理;C. upset打乱;D. shocking使震惊。根据上文“a more positive attitude”可推知,积极的态度应该带来了成绩改善。故选A项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:当然,要考虑到费用和时间,做好准备。A. expectation期望;B. space空间;C. reasons原因;D. expenses花费。根据“we dont take account of unexpected costs”可推知,此处指做

90、好准备应该考虑费用和时间。故选D项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:这样做只会帮助你以更好的方式实现你的目标。A. set设置;B. make制作;C. have有;D. achieve实现。根据上文“Of course, there should be preparations made to take account of cost or time.”可推知,此处指做好准备可以帮助我们实现目标。故选D项。40题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,当某些东西阻碍我们时,我们没有必要过分自责。A. passage文章;B. heart心脏;C. house房子;D. path路。根据上文

91、“when something stands in our”以及下文“Maybe we cannot see a bee coming our way, but we can always give ourselves the extra time to catch it.”可推知,此处指当有事物阻碍我们时,没必要过分自责。短语“stand in ones path”意为“阻碍(某人)”。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读小面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Ding Zhen was born in 2000 , _41_ (live

92、) in Litang County, Ganzi Tibetan Autonomous Prefecture, Sichuan Province.Quite by accident. Ding Zhen, a Tibetan young man_42_dark skin, big eyes, a sweet smile and thick hair, has gone viral in China_43_society ) media recently. And millions of people _44_ (become) his fans because of his clean ey

93、es and pure smile.Ding Zhen took the Internet by storm after a _45_ (photograph) posted a video of him on Tiktok, _46_short video platform. Many netizens said Ding Zhen has stars in his eyes“ and he is always wearing _47_ (pure) smiles on his face than most of his peers. In the video _48_ (release)

94、on November 11, Ding Zhen, the 20-year-old native of Litang, smiles shyly towards the camera as he walks in front of his home on the Tibetan Plateau.After becoming popular, Ding Zhen has become the tourism ambassador of Litang County, _49_the local tourism has been developing slowly.On November 25,

95、the promotional film Ding Zhens World was _50_official) launched, attracting the attention of Internet users across China.【答案】41. 1iving 42. with 43. social 44. have become 45. photographer 46. a 47. purer 48. released 49. where 50. officially【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了理塘藏族青年丁真,其在家门口对着镜头羞涩的微笑的视频被上传到抖音平台后,

96、得到了广大网友的推崇。【详解】1.考查非谓语动词。句意:丁真2000年生于四川省甘孜藏族自治州的理塘县。分析句子可知,设空处应用非谓语动词作定语,逻辑主语Ding Zhen与动词live为主谓关系,所以此处用现在分词。故填living。2.考查介词。句意:纯属偶然。丁真,一个深色皮肤,大眼睛,甜美笑容,浓密头发的藏族年轻人,最近在中国社交媒体上走红。根据句意可知,此处指“一个有着深色皮肤、大眼睛,甜美笑容和浓密头发的藏族年轻人”。介词with,意为“有,具有,带有”,符合语境。故填with。3.考查形容词。句意同上。分析可知,此处要用形容词修饰名词media。故填social。4.考查时态。句

97、意:因为他“清澈的眼睛和纯洁的微笑” ,成千上万的人成为了他的粉丝。根据前文“recently”,可知用现在完成时,句子主语millions of people,为复数,助动词用have。故填have become。5.考查名词。句意:在一位摄影师将丁真的视频上传到抖音后,这是一个短视频平台 ,丁真在互联网上掀起了轩然大波。根据句中posted a video of him及设空前冠词a,可知此处指人,所以用名词作主语。故填photographer。6.考查冠词。句意同上。此处指抖音是一个短视频平台,表示泛指,应用不定冠词,且short的发音是辅音音素开头,应用冠词a。故填a。7.考查比较级。

98、句意:许多网友说丁真眼睛里有“星星”,他的脸上总是带着比大多数同龄人更纯洁的笑容。根据句中的than可知,空白处要用比较级。故填purer。8.考查非谓语动词。句意:在11月11日发布的视频中,20岁的理塘人丁真走在青藏高原的家门前,羞涩地对着镜头微笑。分析句子可知,此处应用非谓语动词作后置定语,逻辑主语video和release为动宾关系,所以release要用过去分词。故填released。9.考查定语从句。句意:丁真成名后,成为理塘县的旅游大使,那里旅游业发展缓慢。分析句子可知,空白处及之后内容为非限制性定语从句。空白处在句子作地点状语,指代先行词Litang County,所以用关系副

99、词。故填where。10.考查副词。句意:11月25日,宣传片丁真的世界正式上映,吸引了全中国网民的注意。根据设空后的动词launched,可知此处要用副词来修饰动词。故填officially。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1

100、.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。When reading, I used to skip some parts of a story what were unattractive to me. As a result, I failed ,to find fun or became impatient. To solve the problem, I forced myself to reading every paragraph with a patience, trying to follow the plot. To my delight,

101、 I even finish Jane Eyre smoothly. I could see the world through the eyes of different role in the book. This was great progress to her. Now, I have harvested a lol from reading. It provides me knowledge, and convinces me entire that being alone is not lonely. With books in my hand, Ive got a colorf

102、ul world belonged to me.【答案】1.whatthat/which;2.orand;3.readingread;4.去掉patience前面的a;5.finishfinished;6.roleroles;7.herme;8.在knowledge前加with;9.entireentirely;10.belongedbelonging【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者讲述自己的读书习惯,以及如何改掉读书坏习惯的。读书提供了知识,使作者完全相信,独处并不孤独,书给了作者一个多彩的世界。【详解】1.考查定语从句。句意:阅读时,我常常跳过故事中对我没有吸引力的部分。分析可知,此

103、处为定语从句,parts作先行词,指物,在后面的定语从句中作主语,由关系代词that/which引导定语从句。故把what改成that/which。2.考查并列连词。句意:结果,我找不到乐趣,变得不耐烦。此处表示递进的并列关系。故把or改成and。3.考查不定式作宾语补足语。句意:为了解决这个问题,我强迫自己耐心地读每一段,试图跟上情节。固定搭配:force sb. to do sth.“强迫某人做某事”,其中动词不定式作宾语补足语。故把reading改成read。4.考查冠词。句意:为了解决这个问题,我强迫自己耐心地读每一段,试图跟上情节。句中patience是不可数名词,前面不能用不定冠词

104、。故去掉patience前面的a。5.考查一般过去时。句意:令我高兴的是,我甚至顺利地读完了简爱。根据上文可知这里在描述过去发生的事情,所以句子用一般过去时。故把finish改成finished。6.考查名词复数。句意:我可以通过书中不同角色的眼睛看到这个世界。根据句中different可知后面用名词复数。故把role改成roles。7.考查人称代词宾格。句意:这对我来说是很大的进步。根据上文可知,这里指的是作者,应该用第一人称单数,且在介词to后面用宾格。故把her改成me。8.考查介词。句意:它为我提供了知识,并使我完全相信,独处并不孤独。固定搭配:provide sb. with sth

105、.“提供给某人某物”。故在knowledge前加with。9.考查副词。句意:它为我提供了知识,并使我完全相信,独处并不孤独。句中convince是动词,应由副词修饰。故把entire改成entirely。10.考查现在分词作后置定语。句意:有了书,我就有了一个属于我的多彩的世界。句中world 和belong to之间是主动关系,是现在分词作后置定语。故把belonged改成belonging。第二节 书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,你的英国朋友Tom想了解你们学校的体育活动,请你回封电子邮件给他,内容包括:1.学校体育活动的安排情况;2.体育活动对学生的意义;3.你最喜欢的一项

106、体育活动。注意:1.词数不少于100;2.可适当加入细节,使内容充实、行文连贯。【答案】Dear Tom,Im glad to have received your email asking about our sports activities. I am writing to share some details with you.Every week, we have two PE classes, in which our school offers us opportunities to do a variety of sports. We play basketball, run

107、for exercise, and take part in all kinds of sports competitions. Besides, we all participate in Sunshine Sports during the 30-minute break. As senior students, we benefit a lot from sport activities. Not only can we build up strength through those activities, but we can reduce the anxiety and burden

108、 of our study. Furthermore, we are learning teamwork and sports spirit. Of all the sports, I like badminton best, which helps me to keep fit and build perseverance. I believe a good health is the guarantee of successful completion of studies in school.Looking forward to hearing from you again.Yours,

109、Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友Tom写信,介绍学校的体育活动。【详解】1.词汇积累提供:offer sth. to sb.provide sb. with sth.参加:take part inparticipate in健康:fithealthy此外:besidesmoreover2.句式拓展简单句变复合句原句:Im glad to have received your email asking about our sports activities.拓展句:Im glad to have received your email which asked

110、 about our sports activities.【点睛】高分句型1Every week, we have two PE classes, in which our school offers us opportunities to do a variety of sports.(in which引导非限制性定语从句)高分句型2Not only can we build up strength through those activities, but we can reduce the anxiety and burden of our study.(否定副词位于句首,使用部分倒装)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1