1、高考资源网() 您身边的高考专家宜春市2013届高三五校联考英语试题(命题人:丰城中学 万里香 审题人:丰城中学 刘艳红)第I卷(共三部分,115分)第一部分 听力部分(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。 1What does the woman suggest? AWatching a film BWatching TV. CGo to a French restaura
2、nt 2How does the woman feel about what the man said? AExcited BSurprised CFrightened 3What is the man worried about? A. The school wont open next year BHis school has too many students CSome students will go to the new school 4Why is the man annoyed at the woman? AShe was late BShe cut in line CShe
3、forgot to buy a ticket 5Who will take the woman to the airport? AKaren BThe man CHer boss第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6What do we know about the man? AHe is a middle sch
4、ool student BHe will have class after 3:00 p. m CHe used to love playing tennis7What will the speakers play next time? ATennis BBasketball C. Football听第7段材料,回答第8、 9题。8What does the first sign indicate? AEnd of the right lane BThe lane for slower vehicles CA place for parking 9 What does the man thin
5、k of learning about all the signs? AIts an easy thing BIt takes time CIts impossible to know them all听第8段材料,回答第10至12题。10What was the man going to do at first? ATake a business trip BGo to the office CMeet someone 11Why did the man put down the briefcase? A. To make a payment B. To take something out
6、 of it CTo make a call12What do we know about the briefcase? AIts a small leather one BIts a large brown one CIt is printed with the mans full name听第9段材料,回答第13至16题。13Who are the speakers? A. Colleagues BClassmates CNeighbors14When is the snowstorm expected to come? A. This afternoon BTonight CTomorr
7、ow15How will they know whether classes will be cancelled? ABy reading the notice BBy receiving a message CBy listening to the radio16What do we know about the university? ASome students live off campus BThe professors dont like cancelling classes CIt has a beautiful campus听第10段材料,回答第17至20题。17When wi
8、ll the exam be? A. In one week BIn eight days CIn ten days18. What is studying mostly about according to the speaker? ARemembering everything exactly BImproving efficiency CReviewing right before a test19What will the students do during the two days before the exam? AHave a rest BReview at schoo1 CS
9、tudy at home20Why will the speaker stay after school? A. To prepare some questions. BTo write the tests CTo offer help第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节: 单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)21. Mary got _third degree burn , _ burn that was incurable.A. a;a B. a;the C. the;a D. the; the22. - Whats the model plane look lik
10、e? - The wings of the plane are _ of its body. A. more than the length twice B. twice more than the length C. more than twice the length D. more twice than the length 23If you are not sure of the meaning of this word, you can _ the dictionary.Arefer to Blook up Csee Dlook at24. Unfortunately, all th
11、e equipment, the computers and printers included, _ in the big earthquake. A. was damaged B. were damaged C. has been damaged D. have been damaged 25. Persons under 18 not be employed in night work according to our governments regulation.AmightBought toCcouldDshall26.He is a talkative man, but he di
12、dnt say a word in todays discussion. I am not sure how to_ his silence.A. treatB. master C. graspD. read 27.If you let pressure benefit _upset you,much more can be accomplished than you thought possible.Amore than Brather than Cother than Dless than28. Her eyes _ on her plate and in a short time, sh
13、e was busy _. A. were fixed, eating B. fixed, to eat C. were fixed, to eat D. fixed, eating29.Someone _ his car in front of my house and its blocking my way. A. was parking B. parked C. has parked D. had parked30._ yesterday, our school organized a successful picnic in the countryside, with all the
14、students and teachers taking part in.A. As a fine day B. It was a fine dayC. It being a fine day D. For it was a fine day31. I knew he failed in the entrance examination the moment I _ _ him crying alone in his room.A. in sight of B. caught sight of C. at the sight of D. lost sight of32_ the tower b
15、uilding,where you see the whole cityAStanding on the top of BIf you climb toCWhen you reach the top of DGet to the top of 33. Miss Green often said “God helps those who help themselves”, intending to _ on us the significance of being independent.A. baseB. impressC. focusD. rely34With the nuclear cri
16、sis worsening in Iran, the worlds attention is fixed again on is called the Middle EastAwhich Bthat Cwhat Dit 35. This kind of glasses made in Shanghai _ comfortably.Ais worn Bwears Cwearing Dare worn第二节 完形填空(共20小题;每小题l.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意。然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。Love Is Action Last month,Dan took Bi
17、lly (five years old) and Suzy (eight years old) to the mall todo a little shoppingAs they walked inside the mall,they found a big 36 on the wall that said“Petting Zoo”The kids jumped up in a 37 and asked,“Daddy,DaddyCan we 38 ?” “Sure you can,”said Dan,giving them both a 39 before going back to one
18、of the local stores next to the petting zooThis petting zoo consisted of a portable 40 built in the mall with about six inches of sawdust and a hundred little 41 baby animals of all kindsKids 42 their money and stay in it with the little animals while their moms and dads 43 A few minutes later, Dan
19、turned around and saw Suzy walking along 44 himHe was shocked to see she 45 the sporting goods store to the petting zoo. Recognizing his 46 ,Dan bent down and asked her what was 47 She looked up at Dan with those giant brown eyes and said 48 ,“Well,Daddy,it cost fifty centsSo,I gave Billy my quarter
20、” What do you think Dan did? As soon as he 49 his business,he took Suzy to the petting zooThey both stood by the fence and watched Billy go 50 petting and feeding the animalsSuzy stood with her hands and chin 51 on the fence and just watched BillyDan had fifty cents 52 a hole in his pocket;he never
21、offered it to Suzy,and she never 53 for it Love always pays a priceLove always costs somethingLove is 54 . when youlove,benefits accrue to another accountLove is for you,not for meLove 55 ;it doesntgrabSuzy gave her quarter to BillyShe knew she had to taste the sacrificeLove is sacrificial action36.
22、A. wall Bboard C. desk Dsign37.A. way Bsense C. rush Dflash38. A. go Bbuy C. look D1eave39.A. quarter Bkiss C. tool Dpet40 .A. house Bfence C. cage Dshelter 41.A. wild Bdangerous C. fierce Dfurry 42 .A. cost Breceive C. pay Dcollect 43 .A. shop Brest C. play Dtravel 44. A. with Bbehind C. beside Dby
23、 45. A. came Bsearched C. preferred Dvisited46. A. intention Bcuriosity C. carelessness Derror47. A. wrong Blovable C. harmful Dinteresting 48. A. coldly Bexcitedly C. sadly Dangrily 49. A. managed Bfinished C. lost Dstarted 50. A. easy Bcalm C. pale Dcrazy51. A. resting B. relying C. taking D. goin
24、g52. A. filling B. cutting C. burning D. digging53. A. looked B. asked C. competed D. waited54. A. endless B. painful C. sweet D. expensive55. A. gives B. demands C. pains D. hurts 第三部分 阅读理解 (共20小题, 每小题2分, 满分40分)ATechnology is making life easier for some dairy farmersThey use robotic systems tomilk
25、their cowsCows are trained to follow a series of paths that lead to milking stationsOnly one cow at a time can enter a station Once inside,the cow is rewarded with foodAs the cow eats,a robotic arm cleans and connects the animal to the milking machineA few minutes later,milking is completeThe gate i
26、s opened,the cow is released and the next cow enters The robotic systems are designed to operate 24 hours a dayThe cows get to decide when they want to be milkedCows are milked an average of about three times a daySome are milked four to six times a day The cows wear collars around their necks that
27、identify them to the systemA computer keeps records on their eating and milkingA cow is released from the station if the computer decides it should not be milkedThe automated system also measures the temperature and color of freshly producedmilkMilk is thrown away if it does not pass the testsProfes
28、sor Plaut believes the systems will appeal especially to the next generation offarmersShe means young people who are more interested in technology and less interested in working all the time on the farmStill,she says the price of robotic milking systems will continue to limit their use Doug and Tina
29、 Suhr have more than 100 cows on their family farmLast year it became the fourth farm in southeast Minnesota to get a robotic milking systemA recent story in a local agricultural newspaper said the first robot cost 175 000 dollarsThe second cost 150 000Doug told AgriNews that wages that would have b
30、een paid for one employee in fiveyears will pay for one robotHe says the increase in milk production reaches a high of more than six kilograms per cow per day56From the first paragraph,we can infer_ Athe robotic system is designed to reduce labor Bcows can be raised by robots in the future Crobots d
31、irect cows into milking stations Dcows are kept clean by robots on some farms57Besides milking cows,the robotic system also can_ Aadjust the temperature of milking stations Bjudge the quality of fresh milk Cimprove the appetite of cows Dkeep fresh milk for two weeks 58Why is the robotic system not p
32、opular now? ABecause young people have no interest in it BBecause it is difficult to learn how to use it CBecause people cant afford to buy it DBecause it usually causes the waste of milk59According to Doug,what is the wage of an employee? A150 000170 000 B750 000C150 00030 000 D30 00032 00060The be
33、st title for the passage may be_ ALetting robot milk your cow BMilking cows by hand C. Improving the quality of milk D. Drinking fresh milk every day BThe world will run out of Internet addresses within weeks,according to one of the founding fathers of the Web Vint Cerf,who helped create the Web by
34、connecting computers using Internet Protocol(IP)addresses,said it was his fault that the 43 billion addresses created were running out “I thought it was an experiment and I thought that 43 billion addresses would be enough to do the experiment,”Cerf, who is Googles vice president and Chief Internet
35、Evangelist,said, “ Who the hell knew how much address space we needed?” In 1977,Cerf created the Web protocol (协议) IPv4,which connects computers globally, as part of the experiment while working with the USDepartment of DefenseHesaid he never expected his experiment “ wouldnt end”“It doesnt mean the
36、 network stops,it just means you cant build it very well”Cerf said IP addresses are the unique sequence of numbers assigned to each computer, websites or other Internet-connected devicesThey are not the same as website domain namesThe overwhelming number of devices now accessing the Internet means t
37、he addresses are running out fastTo resolve the crisis,an updated protocol for the Internet,IPv6,currently being planned by the industry,will create trillions of addresses As Googles vice president Cerf said he thought the new chief executive of Google,Larry Page,was ready to lead the company into t
38、he futureIn a surprise move,Google announced that co-founder Larry Page would replace Eric Schmidt as chief executive Eric Schmidt,55,a former chief executive of Novell, will remain with Google as executive chairman,focusing on deals,partnerships,customers and government outreachHe will also act as
39、an adviser to Larry Page,37,who served as CEO previously, from 1998 to 2001 Cerf said Eric Schmidt had been chief executive for 10 years a nice round number- and Larry Page was ready to lead the company into the future“Larry Page and Sergey Brin are 10 years older than they were when they thoughtful
40、ly hired Eric Schmidt to be the CEO, so everybody is growing up,” Cerf said 61According to the text,Cerf_ Ashould be responsible for the lack of Internet addresses Bdidnt expect the great demand for Internet addresses Cwas regretful for creating so many Internet addressesDcompletely failed in his ex
41、periment in 1977 62It can be inferred that Cerf created IPv4 originally for_ Aindustry Bagriculture Cmilitary D. business 63According to the text,IPv6 is the name of_ Acomputers Bmany website domain names Ca group of websites Da series of numbers 64Why was Larry Page appointed as chief executive of
42、Google? ATo make Google take the lead BTo manage the business of deals and customers CTo make Google become a technology giant DTo fight against other Internet search engines 65What might be the most suitable title for the passage? AIs Google becoming a technology giant? BAre we running out of Inter
43、net addresses? CAre Internet search engines useful for us? DAre Internet addresses endless for US to use? CHave you ever been to a NASCAR race or watched one on TV? The cars fly around thetracks at a speed of sometimes over 200 mphThese extremely excited groups of steel driveso fastThey can barely s
44、ee the road in front of them,never minding what is around themThe crowd goes by in a blur,and trees are unrecognizableThe only thing they can see isthe other cars going just as fast as they canThey must slow down so that they can catchthings around them in order to see what they are missing Sometime
45、s,it is the same with lifePeople tend to go at high speed and never realizetheir life passing by right before their eyesThey are missing out on beautiful things that areright in front of them and all around them because they move so quicklyFrom the momentthey wake up,they take a shower quickly,get r
46、eady at a million miles an hour,and thenrush out and speed to workThey come home after work and eat a quick dinner,maybe playwith kids for a few moments and then go to bed,or maybe take a couple minutes to read papers or watch news,but for the most part,everything is whisked off at the speed of ligh
47、t Life is meant to be enjoyedIt is meant to be peaceful and full of happinessWe should take some time out of every day and be grateful for everything and everyone in our lifeIn some instances,we are moving too fast to even give“please”or“thank you”We should stop once in a while and just look around
48、with admiration,and our life is beautiful I read a quote some time ago and it said something like this“ Even seeds take the timeto push through what seems to be tons of dirt,only to grow into a beautiful flower” You see,in order to become something beautiful in every way,it takes time,and itneeds nu
49、rturing and being in the fight environmentWe have to be diligent on our journeyand realize that quickness is not always better Cherish every day as if it were your lastLets be honest herewe are on the wayto dying- a morbid fact,but it is really a factDo you want to enjoy it while you arestanding and
50、 breathing ? I know I do66The main idea of the passage is_. Anever to go fast in your life Bto enjoy a fast life completely Cthat time flies as we age Dto love your life all the way67The underlined word “morbid”in the text may get close to_.Apleasant Bsad Cbasic Drelevant68The writer may support the
51、 idea that_.A1ife is too short for everyone to enjoy Bbeautiful things come from a fast lifeCwe need to slow down to enjoy our life Dit is better for us to move fast in life69The writer used a quote in the text to prove_.Athe terrible power of seeds Bthe weight of dirtCthe root of a beautiful flower
52、 Dthe need of slowing down your life70The purpose of the writer writing this passage is to_.Aadvise us to make our life memorable Bexpect us to value every minuteCwarn us not to be afraid of death Dpersuade us to live a comfortable life DA political scientist from Indiana university whose work explo
53、ring how people come together to preserve their collective resources may provide important clues in the fight against climate change has become the first woman to win the Nobel Prize for economics Elinor Ostrom,76,shares the award with fellow American academic Oliver EWilliamson,77The Royal Swedish
54、Academy of Sciences said the pair had been chosen to win the 40th prize in economic sciences because they both challenged established(确定的) thinking on economic governance a statement given that the global financial crisis has left perceived economic wisdom looking more than a little tarnished For Os
55、trom,the award came ,as she showed,as a “big surprise”To rise to the pinnacle(顶峰)of her area of learning has been a big journey,as she has had to struggle against her own weaknesses and the impediments(妨碍)of the system At school in Los Angeles she suffered from stuttering(口吃)She also faced the obsta
56、cles common to most women of her generation entering the sciences - she was discouraged from taking a PhD when she applied for graduate schoo1 Her field of study has been striking for how cross-disciplinary it isEarly on she gained a reputation for bringing economics,political science and sociology
57、together What interests her is how common property can be managed successfully through groups in societyOne of the first subjects that interested her was management of water resources The findings of her research have been striking,because they have challenged the traditional idea that common proper
58、ty is poorly managed unless it is either regulated by government or privatizedShe has shown how disparate individuals can work together and form collectives that protect the resource at hand ”A lot of people are waiting for more international co-operation to solve global warming,”Ostrom said“It is i
59、mportant that there is an international agreement,but we can take steps at family level,community level,civic and national levelThere are many steps that can be taken,which will not solve it completely but cumulatively will make a big difference” 71Hearing the news of award,Ostrom was_. Aastonished
60、Bcalm Ccrazy Dexcited 72Why Was Ostrom not advised to take a PhD? ABecause she was a stutter who didnt speak fluently BBecause she was a woman who was prejudiced then CBecause she was as common as other women in science DBecause she didnt receive a degree of master yet 73Which of the following state
61、ment may Ostrom agree to? AOnly government can make full use of common property BPrivate enterprise can control individual behavior CDifferent people should work together to protect the resources DIndividuals play a minor role in fighting climate change 74Ostrom was awarded the Nobel Prize for econo
62、mics because _. Ashe brought economics and political science into sociology Bshe predicted the breakout of the global financial crisis Cshe worked on the relationship between individuals and government Dshe put forward a new theory to help fight against climate change 75. The passage is mainly about
63、_ AElinor Ostroms work may help fight povertyBthe Nobel Prize for economics was first won by a woman Cthe first woman won the Nobel Prize in AmericaDthe Nobel Prize for economics is shared this year第II卷(共35分)第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 阅读表达(共5小题;每小题2分,共10分)阅读下面短文,请根据文后的要求进行答题。(请注意问题后的字数要求)1Afghanistan(阿富汗
64、)is failing in two major areas in particular:Security and good governmentViolence has gone up this year with increasingly attacks,and has spread to the once-peaceful north of the countryAnd widespread corruption(腐败)is making attempts to create a viable Afghan government and institutions to take over
65、 when the US and NATO leave in 2014 2Poll after poll shows that the biggest issue for Afghans is the lack of security _in southern Kandahar,the former Taliban headquarters where the US generals claim to have made progress,violence is a part of life3Ehsanullah Khan,who has run an education center for
66、 girls and boys in southern Kandahar for the last six years,says his life is constantly in dangerIts not just the Taliban,but ultraconservative(极端保守主义的)government officials,tribal elders,even his neighbors who object to girls going to schoolKhan says he will be killed if he leaves Kandahar,and is un
67、safe even within the city4There were 2,108 clashes and other violent incidents per month for the latest quarter,up 39 percent from the same period last year,according to the United NationsAnd last year was the deadliest of the war for international troops,with more than 700 killed5The percentage of
68、Afghans with access to health services had shot up from 9 percent in 2001 to 80 percent now,it said,according to the Public Health Ministry dataBut clinics are often closed and poorly equipped and staffs are prone to(易于)mis-diagnoses that sometimes result in deaths6Among the 430 people interviewed i
69、n 14 provinces there were a married couple who were turned away by a hospital midwife(助产师)because they could not afford the $15 service feeTheir baby was instead delivered in a remote village and died during birth76. What is the main idea of the passage ?(no more than 10 words)_.77What do you think
70、of the living environment of the people in Afghanistan?(no more than 8 words)_.78Fill in the blank in Paragraph 2 with a proper phrase(no more than 2 words)_.79Why were the married couple turned away by a hospital midwife?(no more than 12 words)_.80What does the underlined word“Their”( Paragraph 6)p
71、robably refer to?(no more than 3 words)_.第二节 书面表达(满分25分)在紧张的高三备考阶段,英语老师为了提高复习效率,广泛征求学生意见。假如你叫张华,请根据以下提示,给英语老师写封信,表达你们的需求和建议。 适当放慢进度,留出思考时间 反复训练重要、易错知识点 指导方法 减少作业量以保证质量 给予更多鼓励注意: 1.根据以上内容写一篇短文,不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯。 2.要准确使用语法和词汇;使用一定的句型、词汇,清楚、连贯地表达自己的意思;3. 词数:120个左右。开头已给出,不计词数。Dear Mr. Wang, Were so p
72、leased that you are willing to share our views.座位号宜春市2013届高三五校联考试卷英语答题卡题号第I卷第II卷总分听力英语知识运用阅读理解阅读表达书面表达分数第I卷(选择题)请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!第II卷(非选择题) 76 77 78 79 80 书面表达 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!英语答案:1-5ABCBA 6-10 CBABA 11-15 ABBBC 16-20 ACBBC21-25ACAAD 26
73、-30 DBACC 31-35 BDBCB36-40DCAAB DCABC DACBD ACBDA56-60 ABCDA 61-65 BCDAB 66-70 ABCDA 71-75ABCDB76. Afghanistan is facing two major problems-security and good government.77.Its very bad and dangerous.77.Even78.Because they could not afford the $15 service fee.80. The married couples答案详解:一个女孩和弟弟去”Pett
74、ing ZooI玩的时候,发现父亲给的钱不够,小女孩把自己的那份钱给了弟弟,自己却放弃了玩的机会。这个故事证明了爱是需要付出代价的。 36D。考查名词辨析 37C。考查固定结构。由于孩子们看到了”抚爱式动物园”,所以很高兴地跳起来,in a rush匆忙”能表达出孩子们高兴而心情急迫的样子。in a way在某种程度上,in a sense从某种意义上说,in a flash立刻,转瞬间”。 38A。考查动词辨析。此处表示孩子们问他们的父亲是否可以”去”那里。 39A。考查名词辨析。根据下文的”I gave Billy my quarter”中的quarter可知此处选A 40B。考查上下文暗
75、示。由下文中的”on the fence and just watched Billy可知此处选fence。 41D。考查形容词辨析。结合后面baby animals of all kind可知这是一些让孩子们玩的幼小的动物,所以不会是野生的、有危险的或凶猛的,应该是一些毛茸茸的小动物。,wild野生的”,dangerous有危险的”,fierce凶猛的”。 42C。考查动词辨析。从语境及后面的their money and stay in it with the littleanimals可知此处强调孩子们”付款”之后,就可以在那里和动物玩了。43A。考查语境中的动词辨析。结合上文中出现的m
76、all以及petting zoo可 知这个地方是专供孩子们玩的地方,大人们可以放心地去“购物”。44B。考查语境中的介词辨析。结合前面的Dan turned around可知Dan转过 身来才发现了Suzy,所以Suzy应该是在后面跟着他。45C。考查动词辨析。根据语境及空格前面的He was shocked to see可知父亲吃惊地发现女儿没有在动物园玩,而是跟着自己到了体育用品商店,所以错误地认为女儿更喜欢这里,故选c。46D。考查名词辨析。Dan刚看到女儿跟在自己后面的时候,以为女儿更喜欢 跟着自己来体育用品商店,但是他很快意识到自己的这种认识是错误的,故选D。47A。考查形容词辨析。
77、由于意识到了自己的错误,Dan才弯腰问女儿到底怎 么了,发生了什么事情。what is wrong意为”发生了什么事”,故选A。lovable可爱 的,harmful有害的,interesting有趣的”。 48C。考查副词辨析。结合后面的Well,Daddy,it cost fifty centsSo,I gave Billy my quarter可知女儿把自己的钱给了弟弟,所以她不能在那里玩-r,因此此处 应该表示她”悲伤地”说。 49B。考查动词辨析。从上文语境及下文中的he took Suzy to the petting zoo 可知父亲带着女儿去了petting zoo这表明他购物
78、结束。 50D。考查形容词辨析。根据后面的petting and feeding the animals可知他们 看到Billy在那里又抚摸动物又给动物喂食,由此可见,他在那里玩得很高兴、很疯 狂。 51A。考查动词辨析。根据语境及空格前面的Suzy stood with her hands and chin可知Suzy把手和下巴倚靠在了那个篱笆上看着弟弟尽情地玩,故选A。 52C。考查动词辨析。此处指Dan的口袋里有钱,并且这钱似乎把口袋烧了一 个洞,故选C。 53B。考查动词辨析。从前面的he never offered it to Suzy可知父亲没有给 Suzy钱,Suzy也没有向父亲
79、要钱去玩,故选B。 54D。考查形容词辨析。根据前面love always pays a pricelove always costs something”可知爱是要付出代价的,爱是很昂贵的,故选D。 55A。考查动词辨析。与后面的it doesnt grab形成对比,此处应选A,表示 love:是奉献,是给予。 56A。推理判断题。由第一段中的Technology is making life easier for some dairyfarmersThey use robotic systems to milk their cowsCows are trained to follow a
80、series of paths that lead to milking stations可知科技使一些奶农生活更轻松。他们使用机器人系统挤奶。由此可知这种系统是为了减少人们的劳动量。 57B 。细节理解题。由第五段The automated system also measures the temperatureand color of freshly produced milkMilk is thrown away if it does not pass the tests”可知这个自动化系统还能测量新产出来的牛奶的温度和颜色。如果没有通过测试,牛奶就被扔掉,故答案为B项。 58C。细节理
81、解题。根据倒数第三段中的Still,she says the price of roboticmilking systems will continue to limit their use”可知,人们买不起这种设备是因为它现在不流行。 59D。数字计算题。根据最后一段的wages that would have paid for one employee in five years will pay for one robot 可知。60.A.标题归纳题。本文主要介绍了农场利用机器人系统来挤奶的情况,所以先A。 61B。细节判断题。根据第三段中的I thought that43 billio
82、n addresses would beenough to do the experiment可知,他原以为43亿的网址就足够做这个实验了,即他没有想到会有这么多的需求,故B项正确。A项表示Cerf应该为网址缺乏承担责任,C项表示他后悔制造出了这么的网址,D项表示他在1977年的实验中完全失败了。 62C。推理判断题。根据第四段中的as part of the experiment while working withthe USDepartment of Defense可知,他当时是和美国国防部合作的,由此可以推断出当时开发IPv4是为了军事,故C项正确。 63D。细节判断题。根据第五段中的
83、IP addresses are the unique sequence ofnumbers assigned to each computer,websites or other Internetconnected devices”可知,IP地址是一系列独特的数字,分配给了每台电脑、网站或其他与网络连接的产品,再结合此段中的IPv6,currently being planned by the industry,will create trillions of addresses”可推断出D项正确。 64A。细节理解题。根据倒数第三段中的Larry Page,was ready to lea
84、d the company into the future可知,他作好了引领公司走向未来的准备,故A项正确。 65B。标题归纳题。本文主要介绍了全球网址资源即将耗尽的问题,以及为应对这个问题人们计划开发IPv6。Google公司为保持其在互联网领域的领先地位而进行了一些调整,所以B项更好地概括了主题。 66A。主旨大意题。根据全文的内容可知,文章主要描述了人们因过着快节奏的生活而错过厂生活中美好的东西,从而告诉读者要事受生活就要放慢脚步。故A项符合题意。 67B。词义猜测题。最后一段中的a morbid fact是对“we are on the way to dying”的概括,表示虽然我们走
85、在死亡的路,这是一个令人悲伤的事实,但是事实就是这样,故选B。 68C。推理判断题。根据第三段中的Life is meant to be enjoyedIt is meant tobe peaceful and full of happinessWe should take some time out of every day and be grateful for everything and everyone in our life”可知作者认为要放慢速度来享受生活。 69D。细节判断题。根据倒数第三段中的Even seeds take the time to pushthrough wh
86、at seems to be tons of dirt,only to grow into a beautiful flower”可知作者引用这个引语,借助于种子发芽的过程来说明放慢速度来生活的重要性 70A。作者意图题。作者通过描写一个赛车的场景和人们每天的匆忙的生活轨迹引出厂自己的观点,即要放慢生活的速度来享受生活,从而使自己的生活有值得纪念的地方,而不能因为急急忙忙地过去,什么印象也没有留下,所以A项符合作者的本意。 71A。细节判断题。根据第三段中的For Ostrom,the award cameas sheshowed,as a-hig surprise可知,她听说自己获得了诺贝尔
87、经济学奖时,很惊讶。 72B。细节理解题。根据第四段中的She also faced the obstacles common to mostwomen of her generation entering the science可知,她也面临着当时大多数妇女所遇到的相同的障碍,即所受到的性别歧视。因此选B项。 73C。推理判断题。根据第七段中的She has shown how individuals can worktogether and form collectives that protect the resource at hand可知她认为不同的个人只要一起努力,也可以形成一个集
88、体来保护资源,故选c项。 74D。细节推断题。根据第一段中的whose work exploring how people come together to preserve their collective resources may provide important clues in the fight against climate change可知,她的工作是探讨人们如何共同保护他们的集体资源,这给人类与气候变化作斗争提供了重要线索,所以她提出了新的理论,故选D项。75. B主旨大意题。参考例文: Dear Mr. Wang, Were so pleased that you are
89、 willing to share our views. In the course of the general revision,what we need is solid foundation. As you know,we didnt learn well enough in the first two years,so please slow down and make sure we have really mastered something. Besides,we need a little more time to think for ourselves. As for th
90、ose important points which also make us confused, would you please give us more practice in case we forget?Meanwhile,we need your instruction,for example,in how to write in natural English. I still have another request: assign us less homework in order that we can do it more efficiently. By the way,we often feel frustrated,which has a very bad effect on our study. We would appreciate it if you would give us some encouragement from time to time. Yours sincerely, Zhang Hua版权所有:高考资源网()版权所有:高考资源网()高考资源网版权所有 侵权必究
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有