ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:11 ,大小:138.50KB ,
资源ID:344264      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344264-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省宜春中学2011届高三年级校模拟考试试题(英语).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省宜春中学2011届高三年级校模拟考试试题(英语).doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家江西省宜春中学2011届高三年级校模拟考试试题(英语)第I卷(三部分,共115分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1When does school begin?AAt 7:30 BAt 8:00 C At 8:302Where might the speakers go?ATo a beach BTo a party C

2、 To a concert3Why did the mail apologize?AHe had lost the dictionary BHe had forgotten to bring the dictionary CHe had forgotten to tell Mr. Smith to bring the dictionary4What does the woman mean? ADavid is tired BDavid is crazy CDavid is excited 5Who wants to borrow the camera?AJohn BAlice C. Jane第

3、二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5分钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6至7题。6What do we know about the man? AHes a student now BHes looked for some jobs CHe has a lot of work experience7What does the woman imply? AThe m

4、an will get the job BThe man has to wait for the news CShes unsatisfied with the man听第7段材料,回答第8至9题。8Where are they? AIn a shop BIn a hospital CIn a library9What should the woman do after the medical examination? AShe should be in hospital BShe should have a rest CShe should lie in bed and take some

5、medicine听第8段材料,回答第10至l2题。10What did the woman decide to buy? ALicense BA new car CA used car11Why did the old woman give up her drivers license? AHer eyesight was bad BShe is old CShe is too old to give it up12Whats the price of the old womans ear? AToo high BToo low CIt isnt mentioned in the dialog

6、ue听第9段材料,回答第13至16题。13When did the woman begin using her computer? ALast year BThis year CIn l99514What does the woman use her computer to learn? AFrench language BBuying and selling stocks CHow to shop online15What do we know about the woman? AShe has a very good knowledge of computers BShe doesnt k

7、now too much about computers CShe likes playing computer games best16What does the man probably do? AHes a salesperson from a computer company BHes a software engineer in a computer company CHes a market researcher of a company听第l0段材料,回答第17至20题。17How will they go down to the south of France? ABy boa

8、t BBy coach CBy train18How many people are going to France? A80 B83 C2119Why are they going to France? ATo spend their holiday swimming and sightseeing BTo visit famous places and learn French CTo practice the French language and learn French culture 20Whats the speaker? AA guide BA driver CA teache

9、r第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 语法和词汇(共15小题,每小题1分,满分15分)21. Much education today is extremely ineffective.Absolutely! All too often we are giving young people cut flowers when we _ be teaching them to grow their own plants. A. canB. shallC. shouldD. could22. The company gave away 300 dictionaries to the

10、students at the beginning of the term, and _ 500 the next term/A. moreB. anotherC. otherD. another23. China opened its door to the outside world in 1978. _ that had far reaching effects.A、Did a new development come then B、Came then a new developmentC、Then came a new development D、Then did a new deve

11、lopment come24. It seems that most educators_ the plan for Advanced Assessment for Admission, which gives rise to a complete reform of college Entrance Exams.A、consist ofB、complain ofC、approve ofD、dream of25. Nowadays people have to pass various tests for professional _ so that they can be qualified

12、 for a well-paying job. A. admission B. permissionC. certificatesD. perseverance26. The black box is a necessary device on an airplane, which records its speed, direction and whether everything on the plane _ normally. A. will function B. are functionedC. is functioning D. has functioned 27. Childho

13、od experiences often play a big part in _ who you will be in the future so experts suggest good companions are important for children. A. deciding B. shaping C. inventing D. impressing28. As long as we dont ask the government for more financial aid, we will be _ by those strongly against the project

14、. A. left undisturbed B. left undisturbing C. leaving undisturbed D. leaving undisturbing29. Although he achieved _ goal, he owed his success more to luck than to _ ability. A. a / the B. the; / C. the; the D. a; / 30. We would get our project finished in time _ enough money and labor in the next tw

15、o weeks. A. had we got B. should we to get C. would we get D. were we to get31. Work means much to me. It is _ of my life _ air, water and sunlight. A. a part as much; as B. so much a part; as C. as a part much; as D. as much a part; as32. You havent done it well. But I tried my best and did it _ a

16、way _ I think is the best. A.in; / B./; in which C.by; in that D.in; which33. What do you think his proposal _ great emphasis be laid on expanding education ,with girls as well as boys _to go to school. A. what; being encouraged B. that; be encouraged C. which; been encouraged D. that; to be encoura

17、ged34. -I really thought Id be offered the job. -Oh, well, _, Clark.A. you are right B. best wishes C. congratulations D. better luck next time35. Our city will be one of the fastest areas in our country in the 21st century._ shouldnt be any doubt about it now.A. There B. This C. That D. It第二节 完形填空(

18、共20小题,每小题1.5分,满分30分)Every time I passed boys who were playing basketball, I stopped to silently watch them. I really envied them. But as a girl, I once thought that I could 36 play basketball.I like playing basketball though Im not good at it. Ive had a basketball 37 I was a child. At first, I could

19、 play freely because no one 38 when I was just a kid. But as I grew up it seemed harder and harder for me to enjoy basketball.At school, it was always the boys who played basketball during PE classes. The girls were 39 allowed to play volleyball or badminton.My parents did not 40 me play basketball

20、at home. Basketball is not fit for girls, they said 41 when I went to play basketball with my friends, boys 42 at me on the court as if I were an alien.I was feeling 43 and had lost hope of playing basketball. 44 , something changed the first day of high school. I made some friends who also enjoyed

21、playing basketball. They 45 me to get back on the court.One of them told me with a smile, Go your own 46 , let others talk. This girl would always play basketball with me. Even the boy who sat next to me in class talked about 47 with me almost every day.I was inspired by them. Confidence and passion

22、 48 to my heart. I am ready to stand up and play. I will play as well as I can, 49 for me, even the sky is boundless(无垠的).Basketball has become an important part of my 50 . I am interested in it. I watch matches and enjoy playing almost every day. Through basketball, not only do I feel happy and con

23、fident, but also 51 a lot.Ive heard the NBA star Tracy McGrady say, Nothing is impossible. It is from an advertisement on TV. I have 52 to realize that life is just like playing basket: ball. You should have an 53 . After that, just be confident and 54 going. Never give up and youll make it sooner o

24、r later.I love the motto of the NBA. It can 55 my strong feelings for basketball, I love this game!36. A. ever37. A. when38. A. struggled39. A. only40. A. encourage41. A. Still42. A. looked43. A. up44. A. Unluckily45. A. encouraged46. A. effort47. A. basketball48. A. stuck49. A. but50. A. wish51. A.

25、 experience52. A. come53. A. idea54. A, insist55. A. informB. oftenB. beforeB. caredB. almostB. agreeB. YetB. glaredB. downB. NaturallyB. forbadeB. wayB. sportsB. referredB. thoughB. lifeB. growB. turnedB. aimB. remainB. expressC. neverC. afterC. enjoyedC. hardlyC. letC. JustC. glancedC. excitedC. U

26、nexpectedlyC. ensuredC. businessC. interestsC. turnedC. andC. workC. learnC. refusedC. opinionC. keepC. ignoreD. alwaysD. sinceD. joinedD. notD. permitD. EvenD. staredD. satisfiedD. ClearlyD. exploredD. directionD. dreamsD. returnedD. howeverD. studyD. playD. happenedD. effortD. lastD. connect第三部分 阅

27、读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)A The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow to shoppers confidence in buying food products, as well as the reputation of local sellers. Li Zhen reports on shoppers reactions in Shanghai.An investigation by the municipal government revealed that Shanghai Shenglu Food Comp

28、any produced more than 3,000 steamed buns daily. These were then sold across the city, including large supermarkets such as Hualian, Lianhua and Dia. Fewer steamed buns were for sale at this Lianhua Supermarket. More than 32,000 buns were taken off store shelves when the scandal emerged. Mr. Wang, S

29、ales Manager of Lianhua Supermarket, said, “We removed the dyed steamed buns produced by Shenglu as soon as we learned of the incident. We gave customers who had bought the steamed buns from our outlets refunds with their receipts. Despite the scandal, our sales volume has been fine so far.”However,

30、 most customers we met remained concerned about food safety. Steamed buns are a regular breakfast food for Ms. Gao. She used to buy them mostly from supermarkets because she felt it was in a clean and safe environment. But now, she has second thoughts about buying the popular snack.Ms. Gao, Shanghai

31、 shopper, said, “I cant believe that even steamed buns from the supermarkets are no longer safe. The only places I trusted to shop at were major supermarkets and specialist shops. But now even there, product quality cannot be guaranteed. I really dont know where to buy my goods from in the future.Sh

32、oppers at supermarkets who still bought steamed buns said they had few options. “I feel like giving up supermarkets. But I really dont know where to do my food shopping. I cant make these things myself.” said Ms. Tang, Shanghai shopper.56. The colored buns were sold in some large supermarkets EXCEPT

33、 _. A. Hualian B. Lianhua C. ShengluD. Dia 57. What Ms. Gao and Ms. Tang said suggests that _. A. they still trust major supermarkets when shopping B. they will make food by themselves C. they will never go to supermarkets D. they feel confused about where to buy safe food 58. The underlined word in

34、 the last paragraph can be replaced by _.A. choices B. ideas C. hintsD. marks 59. What is the main idea of this passage?A. Major supermarkets removed the dyed steamed buns.B. Dyed steamed buns brought great loss to major supermarkets. C. Famous supermarkets are involved in the bun scandal.D. Dyed bu

35、n scandal hurts consumers confidence.60. Where can you most probably read the passage?A. In a fashion magazine. B. In a newspaper. C. In a guideline book. D. In an official document.B US researchers have found traces of an ancient lake on Mars recently, increasing hopes of discovering evidence that

36、billions of years ago the Red planet hosted life.The lake, which dates back some 3.4 billion years, appears to have covered as much as 80 square miles and was up to 1,500 feet deep, said the team from the University of Colorado.This is the first clear evidence of shorelines on the surface of Mars, s

37、aid Boulders research associate, Gaetano Di Achille, in a study published in the latest edition of Geophysical Research Letters.The identification of the shorelines and accompanying geological evidence allows us to calculate the size and volume of the lake, which appears to have formed about 3.4 bil

38、lion years ago.Analysis of the images has shown the water carved out the canyon (溪谷) in which it was found, which then opened out into a valley depositing (使淤积) sediment (沉积) which formed a delta (三角洲).Finding shorelines is a great discovery to us, said assistant professor Brian Hynek, adding it sho

39、wed the lake existed at a time when Mars was thought to have been cold and dry.Scientists believe the oldest surfaces on Mars formed during the wet and warm era known as the Noachan epoch, about 4.1 billion to 3.7 billion years ago. The newly discovered lake is believed to date from the Hesperian er

40、a and postdates the end of the warm and wet period on Mars by 300 million years, according to the study.Scientists believe deltas next to the lake may well hold secrets about past life on Mars as such places on Earth have become the natural deposits of organic carbon and other markers of life.61. Th

41、e size of the lake found on Mars is _.A. 80 square miles B. 1,500 square miles C. 3.4 billion square miles D. 300 million square miles62. When the lake existed, the weather on Mars was _. A. hot and wet B. wet and warm C. cold and dryD. cold and wet63. Why do scientists think deltas near the lake ma

42、y hold secrets about past life on Mars?A. Because similar places on Earth have become natural deposits of markers of life. B. Because someone has put secrets about past life on Mars there. C. Because past life has been found in other deltas on Mars. D. Because some people are said to have already se

43、en life marks there.64. How many researchers does the passage mention?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.65. Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. The Noachan epoch was a wet and warm era.B. The lake might have existed 3.4 billion years.C. The discovery cant full

44、y prove that the Mars once hosted life.D. The lake traces prove that there exists life on Mars now.CYou wake up in the morning,the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings,you say hello, and the drama startsThe per

45、son on the other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward toYou are still in a wonderful mood? Impossible! Communicating with negative people can wash out your happinessIt may not change what you think,but c

46、ommunicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long timeLife brings ups and downs,but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offerThey only feel glad when they make others feel badNo wonder they can hardly win others pity or respectWh

47、en you communicate with positive people,your spirit stays happy and therefore more positive things are attractedWhen the dagger(匕首) of a negative person is put in you,you feel the heavy feeling that all in all,brings you downSometimes we have no choice but to communicate with negative peopleThis cou

48、ld be a co-worker,or a relativeIn this case,say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person,but all this does is to lower you to that same negative level and they wont feel ashamed of themselves about thatNegativity often aff

49、ects happiness without even being realizedThe negative words of another at the start of the day can cling to(附着) you throughout the rest of your day,which makes you feel bad and steals your happinessLife is too short to feel negativeStay positive and avoid negativity as much as possible66. The purpo

50、se of the first paragraph is to _.A. make a comparison B. offer an evidenceC. introduce a topic D. describe a daily scene67. How can negative people have effect on us?A. By influencing our emotion B. By telling us the nature of lifeC. By changing our ways of thinking D. By comparing their attitudes

51、to life with ours68. Some negative people base their happiness on _.A. other peoples pity for them B. making other people unhappyC. building up a positive attitude D. other peoples respect for them69. According to the passage, to reduce negative peoples influence on us,we are advised to _. A. change

52、 negative peoples attitudes to lifeB. show our dissatisfaction to negative peopleC. make negative people feel ashamed of themselvesD. communicate with negative people as little as possible70. What is the authors attitude towards negative people?A. FavorableB. Critical. C. Indifferent. D. Supportive.

53、DI once had a friend that was diagnosed with terminal cancer, and the news that he might only live up to six months was a great shock to him, his family, and his friends. However, in spite of the serious illness, he was initially determined to look into all available treatments that might cure or ex

54、tend his life. I think that when you find yourself in such situations, you tend to look up every possible way for hope of saving your life. As months went on and his health grew worse, I noticed an unexpected change in attitude that came over him. He had also been a happy person with a cheerful pers

55、onality, but rather than give in to discouragement and self-pity, he took comfort in God and humanity. His talks focused on others rather than himself, and he spoke of the afterlife as something he was prepared for, believing that his concerned ancestors, including his mother and father, were there

56、waiting for him. During the last few months, weeks, and days of his life, he was kindly cared for by family, friends, his loving wife, who looked after both his physical and emotional needs, and workers from a local hospice (安养院) came to the home to regulate his medication and provide any other need

57、ed support. He didnt complain about his fate, and he willingly allowed others to serve him.Indeed, one might think why God allows death and suffering in our world, but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others. You often cant learn these important attributes in

58、the lap of luxury, and perhaps, such an experience is the greatest and final gift the illness can give those left behind.71. Which word can best describe the mans initial reaction as soon as he was diagnosed with cancer?A. Satisfied. B. Surprised. C. Terrified. D. Confused.72. What did the man do af

59、ter he first learned of his illness?A. He was operated on immediately. B. He retired from his job.C. He researched cancer treatments. D. He felt sad, doing nothing.73. What was the mans main source of comfort after several months with the disease? A. His family and friends. B. His belief in humanity

60、. C. His doctors encouragement. D. The care from others.74. What did the author learn from his friends story? A. Giving more respect to friends. B. Extending life as possible.C. Caring for yourself and enjoying luxury. D. Getting comfort from God.75. What does the author mainly want to tell?A. All p

61、eople will face death, and thus, we must prepare for it spiritually.B. Our characters can be strengthened by such an unpleasant situation.C. Families provide the best support system during such a crisis. D. People should help those who have got serious illness. 第卷(共35分)第四部分 写作(共二节,满分35分)第一节 阅读表达(共5小

62、题,每小题2 分,满分10分) Safety in the highway is not totally out of hand. Here are four ways you can protect yourselves when you travel. You are safer in a large car. People in small cars are injured more often and more severely than people traveling in large cars. Factories of small cars are strengthening

63、their products safety, which helps. But the mix of large cars and small cars on the road is the main reason for the safety problem. Being thrown into glass and metal parts of a car or being thrown from the car can really damage you. That s why safety belts should be worn. The safety belt s main purp

64、ose is _. If your car has a sudden crash with another vehicle or object or if it rolls over, a belt can reduce the chance of fatal injury by 45% and the chance of serious injury by 50%. Air bags are important. More than half of all new cars sold have air bags. Air bags provide protection in frontal

65、crashes the type of crash that kills the most drivers, though they are also wearing safety belts. Most people demand air bags in the cars they buy. But the protection provided by air bags is limited in side or rear crashes. Effective as they are, they can t take the place of safety belts. Drunk driv

66、ing crashes are less likely to happen if you don t drink. Drunk driving is the most serious problem. Many people have realized that mixing drinking and driving can lead to death and injury, prison time and other results. There are measures to strengthen penalties(处罚) for drinking and driving.76. Wha

67、t is the main idea of the passage? (no more than 10 words)_77. Complete the following statement with proper words. ( no more than 3 words) Air bags can not do much protection in side or rear crashes; although they are effective, you can t replace safety belts _78. Fill in the blank in Paragraph 3 wi

68、th proper words. ( no more than 5 words)_79. Which of the suggestions do you think is the best for you? And why? ( no more than 30words )_80. What does the word they ( line 4, paragraph 4) probably refer to? ( no more than 2words )_第二节 书面表达(满分25分)随着日本核泄漏的严重性日益加大,上周你校同学举行了一场英语辩论会。辩论的题目是:“是否应该发展核电站?”参

69、加辩论的A组和B组的同学意见截然不同。请根据下表提供的信息,给某杂志社写一篇英语短文,客观地介绍辩论的情况。开头已经给出。A组的意见B组的意见1. 应发展核电站。2. 给人们带来更多电能,缓解用电压力。3. 创造就业机会. 1. 应该限制核电站的发展。2. 会造成包括空气污染在内的各种污染。3. 应该发展例如太阳能等类型的环保电站。 注意: 1. 120字左右; 2不得逐字翻译。核电站nuclear power station 太阳能solar energy Last week, we had a debate about whether we should develop nuclear p

70、ower stations.参考答案1-20 AACCB ABBCC ACCAB CABCC 21-35 CBCCC CBABD DDDDA36-40 CDBAC 41-45 DDBCA 46-50 BADCB 51-55 CABCB56.【解析】选C。细节理解题。从第二段Shanghai Shenglu Food Company produced more than 3,000 steamed buns daily一句可知,Shenglu是一家食品公司的名字,而不是超市的名字,所以选C。57.【解析】选D。推理判断题。从I really dont know where to buy my g

71、oods from in the future和But I really dont know where to do my food shopping两句话可以推知,这两位顾客对于到哪里能够买到安全的食品感到非常困惑。58.【解析】选A。词义猜测题。根据下文的两句话可知,Ms. Tang不想在超市买食物了,但却又不知该上哪里买安全的食品,故可知是几乎没有“选择”了。59.【解析】选D。主旨大意题。根据第一段中第一句The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow to shoppers confidence in buying food prod

72、ucts一句可推知答案。60.【解析】选B。推理判断题。根据第一段的Li Zhen reports on shoppers reactions in Shanghai可知,该文是一篇新闻报道。61.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中“The lake, which dates back some 3.4 billion years, appears to have covered as much as 80 square miles”一句,可推知答案。62.【解析】选C。 细节理解题。根据第六段中it showed the lake existed at a time when Mars

73、was thought to have been cold and dry知,答案为C。63.【解析】选A。细节理解题。由原文最后一句可直接找到答案。64.【解析】选A。细节理解题。通读全文,可知共有两个研究人员,即Gaetano Di Achille和Brian Hynek。 65.【解析】选D。 推理判断题。由第一段内容可知火星上湖岸线的发现只是增加了人们发现亿万年前火星上曾经存在生命证据的可能性,但并不能推出火星上现在有生命。66.【解析】选C。推理判断题。由第一段可以概括得知,这是用一个电话的实例来引出下文要谈论的话题。67. 【解析】选A。推理判断题。文章第二段第二句It may n

74、ot change what you think,but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time可知,消极的人是通过改变我们的情绪来影响我们。68.【解析】选B。细节理解题。由文章第三段They only feel glad when they make others feel bad可知,消极的人是把自己的快乐建立在别人的痛苦之上的,故B是正确的。69.【解析】选D。细节理解题。由文章第五段Sometimes we have no choice b

75、ut to communicate with negative people及say what needs to be said as little as possible知,与消极的人尽量少说话,故D项正确。70.【解析】选B。推理判断题。通过概括全文可以得知,作者对negative people持批评态度,故选B。A项赞成的,C项冷漠的,D项支持的,都不符合题意。来源:金太阳新课标资源网 HTTP:/WX.JTYJY.COM/71. 【解析】选B。细节理解题。由文章第一段 the news that he might only live up to six months was a gre

76、at shock to him, his family, and his friends可知,他最初的反应是“震惊”,故选surprised。72. 【解析】选C。细节理解题。由文章第一段he was initially determined to look into all available treatments that might cure or extend his life可知,他去寻找所有能够治疗疾病或延续他生命的方法。look into的意思是“调查”。 73. 【解析】选B。细节理解题。由文章第二段第二句rather than give in to discouragemen

77、t and self-pity, he took comfort in God and humanity及整个第二段可知,他主要的安慰是对上帝及人性的信仰。74. 【解析】选A。推理判断题。由最后一段but for me, such experiences taught me to value family more and kindness for others可以推断出,A项正确。来源:金太阳新课标资源网 HTTP:/WX.JTYJY.COM/75. 【解析】选B。 主旨大意题。本文主要讲述病人以一种乐观的心态对待自己的疾病,从最初的震惊到后来的积极面对人生;再者从最后一段作者自己的感受我

78、们可知,本文通过讲述“朋友”的经历来告诉我们“苦难”能够“磨炼我们的性格”。本文是一篇说明文,主要介绍了在高速公路上保证安全的几种方式。76How to protect yourself when you travel文章第一段中的”Here are four ways youcan protect yourselves when you travel”就是本文的主题句。77with air bags。给出的这句话和文章中的”But the protection provided by air bags is limited in side or rear crashesEffective a

79、s they are,they cant take the place of safety belts”都是说气囊的作用是有限的,不能取代安全带。由此可知答案。78to pull you back。根据语境和常识可知,安全带的作用就是阻止你身体前倾。79The second suggestionBecause a belt can reduce the chance of fatal injury by 45and the chance of serious injury by 50可根据原文内容和自己的认识灵活作答。80Air bags由语境可知答案。写作Last week, we had

80、a debate about whether we should develop nuclear power stations. Opinions are divided. During the debate, Some students said we should develop nuclear power stations, since it would bring much electricity to people, and reduce the pressure of using electricity in the world. Meanwhile, it can create

81、more jobs. However, the others thought the government should limit the number of nuclear power stations, since they will cause all kinds of pollution, air pollution included. They thought solar energy power stations, which are environmentally friendly , should be developed. In my opinion, we should 高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1