1、2022届江苏省泰州中学高三上学期第一次月度检测英语试题注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选
2、项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man know Greg?A. He is in the same class with Greg.B. He met Grey in Sweden.C. He teaches Greg physics.【答案】A【解析】【原文】M: You see that guy over there? Doesnt he look familiar to you? I cant figure out where
3、I know him from.W: Thats the new kid, Greg, from Sweden. He sits behind you in physics.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man suggest the woman do?A. Use a different plug.B Buy a new television.C. Try to repair the old television.【答案】B【解析】【原文】W: My television stopped working yesterday. I tried to pl
4、ug it in somewhere else, but the screen is still black.M: You have a very old television. Its not worth repairing.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think about the new airport?A. Its far away.B. Its noisy.C. Its crowded.【答案】B【解析】【原文】W: This new airport is going to make my life so much easier. I
5、ll no longer need to go to the crowded city airport.M: But I think the planes will keep me up at night.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What kind of morning meal does the man prefer?A. A simple meal.B. A sweet meal.C. A large meal.【答案】C【解析】【原文】W: I try to eat healthy for breakfast, but I just love foods with su
6、gar. I eat sweet bread every other day and a few eggs in between.M: I eat a big breakfast of vegetables and chicken, but I eat very little during the day.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. At a supermarket.B. At a flower shop.C. At a drugstore.【答案】A【解析】【原文】M: Morning roses, summer garden
7、s.there are shelves full of products for women but nothing for men. We like to smell fresh as well.W: I think there is a shelf for mens products over past the food section. If there isnt, you can try the drugstore.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听
8、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What will the woman do for Thanksgiving?A. Work at a store.B Go to her grandparents house.C Attend a festival in the evening.7. Why does the man refuse the womans offer?A. He doesnt want to cook.B. He wil
9、l be out of energy.C. He received an invitation elsewhere.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】W:What are your plans for the holiday? Would you like to join me at my grandparents house? There is a festival in the morning and then we have a big dinner.M:Unfortunately, I have to work. Thanks for the invitation, anywa
10、y.W:The store is open on Thanksgiving? I thought it was a national holiday and most places had to close.M:Well, we prepare meals for people who dont want to cook. There is a big list of orders.W:Will you be working all day? You could come afterwards.M:No.I work from 4:00 a.m. to 3:00 p.m., but I wil
11、l be exhausted afterwards.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why did the girl switch language classes?A. Her class was too easy.B. Her mother asked her to do it.C. Her interests were in another language.9. Which language is the boy trying to learn?A. Spanish.B. German.C. Italian.10. What will the
12、 boy probably do to practice what he is learning?A. Speak to his relatives.B. Listen to the teacher.C. Study the class material.【答案】8. C 9. C 10. A【解析】【原文】W: Im so glad that I decided to switch classes. I was doing very poorly because I wasnt interested. Spanish is so much better for me.M: Really? I
13、 thought you liked the German class. I wish I could switch, but my mother wont let me. She says I have to learn how to speak to my relatives in Italy. W:I forgot that you go to Italy every summer.Dont you enjoy speaking to them?M: Yes, but the class covers really basic material. I just sit there bor
14、ed in the class.W: I wish I had that problem. I struggled through the homework.M: Its all about practice, but I find it hard to practice when I am not challenged. If I want to get better at speaking, I will need to do it outside of class by speaking to someone fluent.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件
15、查看】11. What is the probable relationship between the speakers?A. Father and daughter.B. Tourist and guide.C. Reporter and explorer.12. What was the most difficult part on the mountain according to the man?A. The ice was dangerous.B. The snow was deep.C. The rocks were small.13. How long does it take
16、 most people to climb up and down the mountain?A. 6 hours.B. 12 hours.C. 15 hours.【答案】11. A 12. B 13. B【解析】【原文】W: I cant believe how big that mountain is.M: Thats Matterhorn. When your mother and I first came here to Switzerland, we climbed all the way to the top.W: I didnt know you had experience i
17、n rock climbing. Wasnt it dangerous with all the ice?M: We had a mountain climbing guide to make sure we were safe. The climbing wasnt even that bad.The worst part was walking through all the deep snow.That took a lot of energy.W:How long did it take to get to the top?M:I remember reading that the a
18、verage trip takes about six hours to climb up, and about the same to climb down. We took our time to be careful, though. I think we spent about 15 hours up there. I needed to stop many times for a break. I was an annoying customer for that guide.W:Would you go again? I bet we can find a friendly gro
19、up going up there.M:No, thank you. I was in much better shape when we went last time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What are the speakers mainly talking about?A. A purchase.B. A person.C. A problem.15. What happened two weeks ago?A. The woman bought a dryer.B. The dryer started to work poorl
20、y.C. The company fixed the dryer.16. How much did people use to pay to use the dryer perfectly?A. $2.B. $3.C. $4.17. What will Joe probably do first this afternoon?A. Check the dryer.B. Replace the dryer.C. Repair the dryer.【答案】14. C 15. B 16. A 17. A【解析】【原文】M: Good afternoon, this is Mike with Wash
21、-N-Dry. How can I help you?W:Hello,Im the manager at 909 Chestnut Street. The dryer in our apartment building isnt working well.M: Im sorry about that. Well fix the problem right away. Before I send someone out there, though, Id like to ask you a few questions.W:Go ahead.M: OK. How long has the drye
22、r been acting up?W:For two weeks now.M:Can you describe whats wrong with it?W: Yes. The clothes used to dry perfectly with $2. Last week, we had to use $3 for the same amount of clothes. This week, we have to use $4.M: Oh, thats bad! Do you know which dryer it is?W: Just a second. Im almost at the l
23、aundry room. Let me see. I have to remember which one is broken. Yes, here it is. Its the fourth dryer in the row. Heres the number. J-4-8-9-L-W.M: Thank you. Ill send Joe over this afternoon. Hell take a spare dryer in his truck, in case he cant fix yours. I suspect that something is blocking the a
24、ir flow. Anything else, maam?W:No, thats it.Thank you.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Who would be on the top of the tower probably?A. Women.B. Men.C. Children.19. How many people were in the largest tower?A. 10.B. 14.C. 40.20. What is the purpose of the event?A. To celebrate teamwork.B. To sho
25、w strength.C. To break a record.【答案】18. C 19. C 20. A【解析】【原文】When I was a little boy, my grandfather told me that our family came to America from Spain. His favorite thing to talk about was a traditional event called “the human tower”. Its a physical challenge thats done during the annual festivals
26、around Barcelona. The goal of the event is to build up layers of people to try and make a high tower. The people who are on the bottom are often the largest, so that they can hold everyone else. Participants stand on each others shoulders, so its important to think about who goes on each level. Men,
27、 women and kids all participate in building the tower, so there are many different ways to build. The event involves everyone in the area, too. Anyone who is not involved in building the tower has an important job, though. The audience all crowd around the tower and hold up their hands to try and br
28、eak the fall of any person who loses their balance. This stops anyone in the tower from getting hurt. Traditionally, the human tower has four people on each level. The world record for the largest human tower had 10 levels, but the record is not why people do it. The point is to bring the community
29、together.第二部分 阅读(共两节,满分 45分)第一节(共13小题;每小题2.5分,满分32.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATry one of these amazing destinations on your next vacation.MallorcaOn the popular Spanish island of Mallorca, farmhouse inns focus more on providing isolation and quietness than offering hands-on farming experien
30、ces. With millions of visitors staying on the beaches of Mallorca and the other Balearic Islands each summer, a little bit of isolation is a good thing for aloneness-seeking travelers. Mainly located in the hills of inland Mallorca, these inns range from rustic century-old farmhouses to luxury(奢侈的)
31、villas with spas and swimming pools.HawaiiPeople who dont want to dig out their passport but still want their farm adventure can head to the island of Hawaii. The 50th state talks much about the well-developed farm tourism industry that can hold people with different interests. Agritourism choices r
32、ange from visiting coffee plantations(种植园) in the Big Islands Kona region to exploring the plantations on Maui to staying on farms on the easily reachable island of Oahu.CaliforniaCalifornia is one of the best places in the U. S. to enjoy a farm-stay, thanks to the diversity of crops and farms. Smal
33、l family farms and large farms offer a more hands-on approach to agritourism. Many of them teach small-scale farming techniques and even offer strategies for organic growing. The University of California system, one of the largest state-run higher education systems in the U.S., has a small-farm prog
34、ram that helps growers create agritourism businesses.Philippine IslandsWith diverse conditions on different islands, the Philippine Islands are ideal places for visiting multiple agritourism sites or focusing on one product. Tourists can visit a huge pineapple plantation for a taste of large-scale a
35、griculture, or they could focus on smaller operations such as bee farms, and even small plantations that specialize in growing tropical produce such as dragon fruit.21. What kind of people will choose to go to Mallorca?A. Those who prefer peace of mind.B. Those who like lying on the beach.C. Those w
36、ho enjoy the luxury of tourism.D. Those who want to experience farming.22. What can people do on the Philippine Islands?A. Live in farmhouses.B. Visit plantations.C. Learn farming techniques.D Take part in a farm program.23. What are the four places in the text famous for?A. Locations.B. Environment
37、s.C. Local products.D. Tourism features.【答案】21. A 22. B 23. D【解析】【分析】本文为一篇应用文,介绍了几个度假的好去处。【21题详解】细节理解题。根据Mallorca中的关键句“On the popular Spanish island of Mallorca, farmhouse inns focus more on providing isolation and quietness than offering hands-on farming experiences. ”(在受欢迎的西班牙马略卡岛,农舍客栈更注重提供隔离和安静,而
38、不是提供动手农业经验)可知,喜欢内心平静的人会选择去马卡略岛。故选A项。【22题详解】细节理解题。根据文章Philippine Islands中的关键句“ Tourists can visit a huge pineapple plantation for a taste of large-scale agriculture, or they could focus on smaller operations such as bee farms, and even small plantations that specialize in growing tropical produce suc
39、h as dragon fruit.”(游客可以参观大型菠萝种植园,体验大规模农业生产,也可以专注于蜂场等小型经营,甚至专注于火龙果等热带作物种植的小型种植园)可知,在菲律宾群岛上,游客们可以参观种植园。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据Mallorca的首句“On the popular Spanish island of Mallorca, farmhouse inns focus more on providing isolation and quietness than offering hands-on farming experiences. ”(在受欢迎的西班牙马略卡岛,农
40、舍客栈更注重提供隔离和安静,而不是提供动手农业经验);Hawaii的首句“People who dont want to dig out their passport but still want their farm adventure can head to the island of Hawaii.”(那些不想挖出护照但仍想在农场冒险的人可以前往夏威夷岛);California的首句“California is one of the best places in the U. S. to enjoy a farm-stay, thanks to the diversity of crop
41、s and farms. ”(由于农作物和农场的多样性,加州是美国享受农场住宿的最佳地方之一)及Philippine Islands的首句“With diverse conditions on different islands, the Philippine Islands are ideal places for visiting multiple agritourism sites or focusing on one product.”(由于不同岛屿的条件不同,菲律宾群岛是游览多个农业旅游景点或专注于一种产品的理想地点)可以推测,四处旅游场景以各自的旅游特色而闻名。故选D项。BI tr
42、uly thought that I might die that day. Had I not seen three bears and a few wolves over the last couple of days near the road, I might have just lain down and called it quits. What in the world was I thinking, dragging my bike up to Yellowstone and thinking I could ride from West Yellowstone to Old
43、Faithful in the snow? No less!I had planned this trip for more than two months, and I wasnt about to give up so easily. The first few miles were beautiful. Ten miles in, I started sucking wind. Fifteen miles and my legs felt like they were made of lead. By twenty miles, my lungs were burning and fel
44、t like there was nothing left in the tank. That was when I turned around and saw my husband and three children cheering me on in the van behind me. I knew I couldnt quit because I tell my children all the time that just because something is hard doesnt mean that you stop doing it. I had to live what
45、 Id been preaching(说教). That thought got me up that mountain and to the end of the ride.The importance of that ride was apparent after only a week. My eight-year-old daughter Emalee wanted to ride in a twelve-mile charity ride. That day was cold as well. She was the youngest rider. About four miles
46、into the ride, she started feeling cold. The chill(寒冷)was making her muscles cramp a little and she began to struggle. By six miles, she had tears running down her face. It broke my heart to see her suffering like that.I told her that she didnt have to finish. She said that she wouldnt quit. I told
47、her how I had wanted to quit the week before, but perseverance had gotten me to the end and I knew she could do it, too.The look on her face as she pulled into the finish was priceless. She threw her arms around me and said, “You didnt quit, Mommy, so neither did I.”24. What motivated the author to
48、finish her ride?A. Her familys encouragement.B. Her own instruction for children.C. The beautiful scenery and weather.D. The careful and thorough preparation.25. By describing the conditions Emalee met, the author wanted to_.A. show her guilt for her daughterB. prove that riding is a tough taskC. pe
49、rsuade her daughter to give upD. indicate she was proud of Emalee26. What does the author want to tell us according to the story?A. Never say die.B. Do nothing by halves.C. Children are what the mothers are.D. Every mothers child is handsome.【答案】24. B 25. D 26. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者在一次旅途中克服旅途困难,骑车
50、到达终点的故事,并且鼓励了女儿,也让她克服困难,坚持下来。【24题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“That was when I turned around and saw my husband and three children cheering me on in the van behind me. I knew I couldnt quit because I tell my children all the time that just because something is hard doesnt mean that you stop doing it. I had to
51、 live what Id been preaching.”(就在这时,我转过身来,看到丈夫和三个孩子在我身后的面包车里为我加油。 我知道我不能放弃,因为我一直告诉我的孩子,事情很难并不意味着你会停止做它。 我不得不按照我一直以来所宣扬的方式生活)可知,作者对孩子的教导激励她完成她的骑行。故选B项。【25题详解】推理判断题。根据文章第三段关键句“About four miles into the ride, she started feeling cold. The chill was making her muscles cramp a little and she began to str
52、uggle. By six miles, she had tears running down her face. It broke my heart to see her suffering like that.I told her that she didnt have to finish. She said that she wouldnt quit. I told her how I had wanted to quit the week before, but perseverance had gotten me to the end and I knew she could do
53、it, too.”(骑行了大约四英里后,她开始感到冷。寒冷使她的肌肉有点抽筋,她开始挣扎。走了六英里,她已经泪流满面。看到她那样受苦,我的心都碎了。 我跟她说了她不用骑完。 她说她不会放弃的。 我告诉她一周前我是如何想放弃的,但毅力让我坚持到最后,我知道她也能做到)可推知,作者描述她的女儿Emalee遇见的困境,想要表示她为Emalee感到骄傲。故选D项。【26题详解】推理判断题。根据全文故事内容及文章倒数第二段关键句“I told her how I had wanted to quit the week before, but perseverance had gotten me to t
54、he end and I knew she could do it, too.”(我告诉她一周前我是如何想放弃的,但毅力让我坚持到最后,我知道她也能做到)及最后一段“The look on her face as she pulled into the finish was priceless. She threw her arms around me and said, You didnt quit, Mommy, so neither did I.”(当她到达终点时,她脸上的表情是无价的。 她搂住我说:“妈妈,你没有放弃,我也没有。”)可推知,由这个故事,作者想要告诉我们:有什么样的母亲,
55、就有什么样的孩子。故选C项。CIts just before l pm and hungry guests are starting to emerge out onto the wooden floor at the back of the Victoria Falls Safari Lodge in Zimbabwe. A few have already settled in for lunch, drinking beer and enjoying their sandwiches and salads in the sunshine. Its a normal setting unt
56、il you look up. Overhead, the sky is filled with several hundred vultures (秃鹭).They too have arrived for their midday snack. Every day the team at this hotel places last nights leftover meat out for the vultures to eat. They call it the Vulture Restaurant and its a vital part of protecting these bir
57、ds, who have become some of the most endangered species in Africa.In Zimbabwe, where illegal hunting of elephants and rhinos is a major issue, poisoning poses a significant threat to the birds. In recent years hunters have realized they can use poison to kill animals. Its effective because its silen
58、t and therefore doesnt attract much attention.when the vultures eat the bodies of the dead animals they die too, says Roger Parry, Wildlife Manager at the Victoria Falls Wildlife Trust.The Vulture Restaurant initiative is part feeding programme, part education programme. By attracting the birds to t
59、he Vulture Restaurant every day the team can ensure theyre regularly getting a safe meal, and while the birds are there they can educate tourists from all over the world about these creatures.“Lunch” is served by Moses Garira. He has the unenviable task of wandering out into the middle of the cleari
60、ng with a box full of meat, dropping the contents onto the ground and running for his life as the vultures fly downward suddenly for their food. No one, surely, would volunteer for this role, but Garira rather enjoys it. Back in the safety of the viewing seats, he tells the onlookers about the impor
61、tance of vultures. Theyre hugely important in terms of their role of cleaning up the bodies of dead animals, says Garira. Notably, theyre safely able to digest bacteria like anthrax. Without vultures, thered be a lot more disease in the world.27. Whats the biggest threat vultures facing in Zimbabwe?
62、A. Overhunting.B. Unsafe food.C. Loss of habitat.D. A bird disease.28. What would others think of Gariras job?A. Scary.B. Relaxing.C. Well-paid.D. Time-consuming29. What do Gariras words mean?A. Birds are humans best friends.B. People know little about vultures.C. Vultures are environmentally favora
63、ble.D. Vultures are in urgent need of protection.【答案】27. B 28. A 29. C【解析】【分析】本文为一篇说明文。在津巴布韦,非法捕猎大象和犀牛是一个主要问题,毒杀对鸟类构成了严重威胁,为了保护这些秃鹫不误食不安全的食物,一些志愿者会进行定时定点喂食,来保护濒临灭绝的秃鹫。【27题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“In Zimbabwe, where illegal hunting of elephants and rhinos is a major issue, poisoning poses a significant th
64、reat to the birds. (在津巴布韦,非法捕猎大象和犀牛是一个主要问题,毒杀对鸟类构成了严重威胁)”及“In recent years hunters have realized they can use poison to kill animals. Its effective because its silent and therefore doesnt attract much attention.when the vultures eat the bodies of the dead animals they die too, says Roger Parry, Wild
65、life Manager at the Victoria Falls Wildlife Trust. (“近年来,猎人意识到他们可以用毒药杀死动物。它之所以有效,是因为它是无声的,因此不会引起太多注意。 当秃鹫吃了动物的尸体,它们也会死去,”维多利亚瀑布野生动物信托基金的野生动物经理罗杰帕里说)”可知,不安全的食物是津巴布韦的秃鹫面临的最大的威胁。故选B项。【28题详解】推理判断题。根据文章最后一段关键句“He has the unenviable task of wandering out into the middle of the clearing with a box full of
66、meat, dropping the contents onto the ground and running for his life as the vultures fly downward suddenly for their food. No one, surely, would volunteer for this role, but Garira rather enjoys it.(他有一项不值得羡慕的任务:拿着一个装满肉的盒子游荡到空地中央,把里面的东西扔到地上,然后逃命,因为秃鹫会突然飞下来觅食。当然,没有人会自愿扮演这个角色,但Garira很喜欢这个角色)”可推知,其他人会认
67、为Garira的工作很吓人、很危险。故选A项。【29题详解】推理判断题。根据最后一段Garira说的话“Theyre hugely important in terms of their role of cleaning up the bodies of dead animals, says Garira. Notably, theyre safely able to digest bacteria like anthrax. Without vultures, thered be a lot more disease in the world.(“就清理动物尸体的作用而言,它们非常重要,”加
68、里拉说。“值得注意的是,它们能够安全地消化炭疽菌等细菌。如果没有秃鹫,世界上将会有更多的疾病。” )”可推知,秃鹫对环境很有利。故选C项。DAs COVID-19 spread through Japan last spring, a doctor despaired. What shocked him was not the pace of infection, or a lack of protective equipment, but the old systems used to record test results and so track the course of the ep
69、idemic. “Even with coronavirus, were handwriting and faxing,” he complained on Twitter.Japan has excellent health care. Life expectancy at birth is 85 years, the highest in the world. But doctors have been slow to embrace(欣然接受) the efficiencies of information technology, despite Japans reputation fo
70、r medical technology. The OECD ranks it last among its members for its management and use of data in health care. A commission of experts convened(召集) by the Asia-Pacific Initiative, a think-tank in Tokyo, declared Japans response to COVID-19 a “digital defeat”。But the coronavirus is also providing
71、a strong motive for change. The new prime minister, Suga Yoshihide, has made digitising Japan the centerpiece of his economic agenda. The potential benefits are especially big in health care, because costs are rising as the population ages. Spending on health accounted for 11% of GDP last year, up f
72、rom 7% in 2000.In 2015, the government allowed telemedicine to treat a few conditions, but with less compensation and more paperwork. Predictably, it did not takeoff: less than 1% of all medical institutions offered online consultations in 2018. But many restrictions on telemedicine have been suspen
73、ded because of the pandemic, sending patients and doctors to their screens.The situation changed radically, says Hara Seigo, the boss of a telemedicine firm called MICIN, which saw monthly registrations jump ten-fold. Government surveys show the share of institutions using telemedicine has risen to
74、nearly 15% this year.Mr Toyoda, who gave up a career in brain surgery to work in digital health care, hopes that wider adoption of telemedicine will also promote the use of electronic medical records. Japans medical system is strikingly paper-based. Only 42% of clinics have digitized their data on p
75、atients. Linking and analyzing those data could help to reduce costs. Unnecessary procedures would be easier to avoid. The effectiveness of treatments could be measured. For Koizumi Keigo, a doctor who serves two remote islands in Mie prefecture, the expansion of telemedicine has been a huge blessin
76、g. Previously, when he was visiting one of the islands, patients on the other were left without a supervising physician. This year he began keeping tabs(密切注意) over video chat. Nurses hold up an iPad at patients bedsides, while Bluetooth devices monitor blood pressure. That is enough to give him a se
77、nse of how his charges are doing. Now, he says, even the grandmas would like to see more doctors go online.30. Why does the author mention the Japanese doctor in Paragraph 1?A. To show the serious consequences of COVID-19.B. To point out improper use of data in health care.C. To stress the importanc
78、e of protective equipment.D. To introduce the problem in Japans medical system.31. What does the underlined word suspended in Paragraph 4 probably mean?A. Tightened.B. Paused.C. Placed.D. Relaxed.32. What can electronic medical records help to do?A. To make medical treatments more effective.B. To ma
79、ke the medical system more profitable.C. To help patients keep in touch with their doctors.D. To save the money spent on medical treatments.33. What is the purpose of the last paragraph?A. To show how telemedicine actually works in Japan.B. To explain why telemedicine is on the rise in Japan.C. To i
80、llustrate how telemedicine really benefits patients.D. To show how Japanese doctors respond to telemedicine.【答案】30. D 31. B 32. D 33. C【解析】【分析】本文为一篇说明文。医疗保健系统较佳的日本仍然拥有较为落后的系统来记录检测结果和跟踪疫情进程,电子数据记录医疗结果将能大大造福医护人士和患者,节约医疗成本。【30题详解】推理判断题。根据文章第一段关键句“What shocked him was not the pace of infection, or a lac
81、k of protective equipment, but the old systems used to record test results and so track the course of the epidemic. ”(令他震惊的不是感染的速度,也不是防护设备的缺乏,而是用来记录检测结果和跟踪疫情进程的旧系统。)及第二段关键句“But doctors have been slow to embrace the efficiencies of information technology, despite Japans reputation for medical technol
82、ogy. ”(尽管日本在医疗技术上享有盛誉,但医生们在接受信息技术的效率方面一直进展缓慢。)可知,作者第一段提及日本医生是为了介绍日本医疗系统的问题。故选D项。【31题详解】词句猜测题。根据文章第四段关键句“But many restrictions on telemedicine have been suspended because of the pandemic, sending patients and doctors to their screens.”(但由于大流行,对远程医疗的许多限制已经_,患者和医生不得不盯着屏幕。)可知,根据because of the pandemic可知
83、,由于传染病的流行,限制被暂停。故选B项。【32题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段关键句“Mr Toyoda, who gave up a career in brain surgery to work in digital health care, hopes that wider adoption of telemedicine will also promote the use of electronic medical records.”(Toyoda先生放弃了脑外科工作,转而从事数字医疗。他希望,远程医疗的广泛应用也将促进电子病历的使用。)及“Linking and analyz
84、ing those data could help to reduce costs.”(连接和分析这些数据可能有助于降低成本。)可知,电子病历能节约成本,省下花在医疗上的钱。故选D项。【33题详解】推理判断题。根据文章最后一段关键句“For Koizumi Keigo, a doctor who serves two remote islands in Mie prefecture, the expansion of telemedicine has been a huge blessing.”(对于在三重县两个偏远岛屿服务的医生Koizumi Keigo来说,远程医疗的扩张是一大福音。)及“
85、Nurses hold up an iPad at patients bedsides, while Bluetooth devices monitor blood pressure. That is enough to give him a sense of how his charges are doing. ”( 护士在病人床边拿着iPad,蓝牙设备监测血压。 这足以让他了解他的指控是如何进行的。)并结合整段内容可知,本段的目的是为了解释远程医疗是如何造福患者的。故选C项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中
86、有两项为多余选项。Perhaps your doctor has recommended you exercise more, or youve been out of shape recently. _34_. But how do you find the motivation, time and resources to get fit, particularly if you havent exercised for a while?For some people, hearing bad news from the doctor is often enough motivation
87、to get started. _35_.However, finding the time and effort to fit exercise into your daily routine is challenging. _36_. And many people such as office workers, vehicle or machine operators have low activity levels at work and dont feel like exercising after a long day.One way to overcome these barri
88、ers (障碍) might be to attend a group exercise session or join a sports club. _37_, you can encourage a friend to join you or join an exercise group to make it enjoyable. Having a friend to exercise with or teammates to support you gives a sense of commitment so that you have to be there and will be c
89、hallenged if you fail to show up.You dont need to go to a gym with a lot of fancy equipment. _38_. And rather than improving muscle strength with weights at the gym, you can fill milk bottles with water instead.A. If you find exercise boringB. When you perform aerobic exerciseC. Maybe youve decided
90、that its time to lose some weightD. Thats why its important to continue and repeat exercise sessionsE. We know being “time poof” is a common reason for not exercisingF. Many exercises, including push-ups and sit-ups, dont need special equipmentG. So its a good idea to get a health check before start
91、ing if you havent exercised for years【答案】34. C 35. G 36. E 37. A 38. F【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了在有一段时间没有锻炼的情况下该如何找到锻炼的动力、时间和资源。【34题详解】根据上文“Perhaps your doctor has recommended you exercise more, or youve been out of shape recently. (也许你的医生建议你多锻炼,或者你最近身体状况不佳)”和下文“But how do you find the motivation, time an
92、d resources to get fit, particularly if you havent exercised for a while? (但是,尤其是在你有一段时间没有锻炼的情况下,你如何找到锻炼的动力、时间和资源呢?)”可知,此处内容与也许你决定减肥了有关,选项C“Maybe youve decided that its time to lose some weight (也许你已经决定是时候减肥了)”符合题意。故选C。【35题详解】根据上文“For some people, hearing bad news from the doctor is often enough mot
93、ivation to get started. (对一些人来说,从医生那里听到坏消息往往是开始行动的足够动力)”可知,此处与上文形成因果关系,内容与去医生那里做一次健康检查有关,选项G“So its a good idea to get a health check before starting if you havent exercised for years (所以,如果你已经多年没有锻炼了,在开始锻炼之前做一次健康检查是一个好主意)”符合题意。故选G。【36题详解】根据上文“However, finding the time and effort to fit exercise int
94、o your daily routine is challenging. (然而,找出时间和精力来适应你的日常生活是具有挑战性的)”可知,此处内容与找锻炼时间有关,选项E“We know being “time poof” is a common reason for not exercising (我们知道“时间紧迫”是不锻炼的一个常见原因)”符合题意。故选E。【37题详解】根据下文“you can encourage a friend to join you or join an exercise group to make it enjoyable (你可以鼓励一个朋友加入你或加入一个运
95、动小组,让它变得有趣)”可知,此处与下文形成条件关系,内容与提出如果感到运动无聊有关,选项A“If you find exercise boring (如果你觉得运动很无聊)”符合题意。故选A。【38题详解】根据下文“And rather than improving muscle strength with weights at the gym, you can fill milk bottles with water instead. (你可以用牛奶瓶装水,而不是在健身房通过举重来增强肌肉力量)”可知,此处内容与讲述许多运动不需要特殊器材有关,选项F“Many exercises, inc
96、luding push-ups and sit-ups, dont need special equipment (许多运动,包括俯卧撑和仰卧起坐,都不需要特殊器材)”符合题意。故选F。第三部分 语言运用(共三节,满分35分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。“New Recruits Wanted.” This sign caught my eye and revived (重新唤起)the dream I had since my childhood. But, just as quickly, I
97、 _39_ myself that I was getting close to sixty. _40_ for a while,I finally entered the hall and filled out an application.My dream of becoming a(n) _41_ began when I watched the television show Rescue 8, filmed with the cooperation of the Los Angeles Fire Department_42_,a career in construction and
98、a family to raise got in the way of working for the local fire department.Now,in anticipation of _43_,my wife and I had just relocated to a beautiful village near Seattle. I had time to give.To my _44_ , I was accepted for training. Yes, I was the oldest recruit, and it was so tough that I was ready
99、 to _45_ one day.When I got home from_46_ that day,a friend came over. I was about to say I couldnt do it anymore when he passed me a beautifully-illustrated book of firefighters in_47_,with a personalized message of inspiration, _48_ me to follow my dream. As I looked through the pages, I felt amaz
100、ed at the courage and _49_ of these brave individuals. It gave me the strength I needed to _50_.Over the next few weeks,the training continued to be _51_, but I never lost focus again. I lost twenty pounds, but _52_ I was certificated as a firefighter. And now I can drive the big red trucks and serv
101、e my community. When most of my friends are retiring, Im starting a new career I love. And I know that youre never too old to take on new_53_; never too old to follow your dreams.39. A. comfortedB. convincedC. remindedD. warned40. A. PreparingB. LookingC. WaitingD. Hesitating41. A. athleteB. soldier
102、C. firefighterD. policeman42. A. UnfortunatelyB. UndoubtedlyC. ThankfullyD. Hopefully43. A. graduationB. retirementC. promotionD. registration44. A. disappointmentB. reliefC. puzzlementD. delight45. A. hold outB. drop outC. make outD. work out46. A. trialB. workC. practiceD. exercise47. A. actionB.
103、orderC. chargeD. demand48. A. allowingB. requiringC. persuadingD. encouraging49. A. ambitionB. devotionC. industryD. intelligence50. A. stand outB. catch upC. carry onD. take off51. A. intenseB. competitiveC. complicatedD. rewarding52. A. instantlyB. unexpectedlyC. eventuallyD. surprisingly53. A. id
104、easB. positionsC. tasksD. challenges【答案】39. C 40. D 41. C 42. A 43. B 44. D 45. B 46. C 47. A 48. D 49. B 50. C 51. A 52. C 53. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了快60岁的作者决定参加消防员训练,虽然曾想过放弃,但是最终获得了消防证书的故事。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:但是,我很快又提醒自己,我已经快60岁了。A. comforted安慰;B. convinced说服;C. reminded提醒;D. warned警告。根据后文“myself that
105、 I was getting close to sixty.”可知作者提醒自己快60岁了。故选C。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:犹豫了一会儿,我终于走进大厅,填了一份申请表。A. Preparing准备;B. Looking看;C. Waiting等待;D. Hesitating犹豫。作者想到自己快60岁了,所以犹豫了一会儿才下决心。故选D。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:我成为一名消防员的梦想始于我看了电视节目救援8,这部电视剧是由洛杉矶消防局合作拍摄的。A. athlete运动员;B. soldier士兵;C. firefighter消防员;D. policeman警察。根据
106、后文“the Los Angeles Fire Department”可知作者想成为消防员。故选C。【42题详解】考查副词词义辨析。句意:不幸的是,建筑业的职业和要抚养的家庭妨碍了我为当地消防部门工作。A. Unfortunately不幸地;B. Undoubtedly确实地;C. Thankfully感谢地;D. Hopefully有希望地。根据后文“a career in construction and a family to raise got in the way of working for the local fire department”可知,不幸的是,建筑业的职业和要抚养的
107、家庭妨碍了我为当地消防部门工作。故选A。【43题详解】考查名词词义辨析。句意:现在,为了退休,我和妻子刚搬到西雅图附近的一个美丽的村庄。A. graduation毕业;B. retirement退休;C. promotion提拔;D. registration注册。结合上文提到作者快60岁了,可知是退休了,和妻子刚搬到西雅图附近的一个美丽的村庄。故选B。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:令我高兴的是,我被接受了训练。A. disappointment失望;B. relief安慰;C. puzzlement困惑;D. delight高兴。根据后文“I was accepted for tra
108、ining.”可知作者被接受了,所以很高兴。故选D。【45题详解】考查动词短语辨析。句意:是的,我是年龄最大的新兵,工作太难了,以至于有一天我都准备退出了。A. hold out坚持;B. drop out退出;C. make out理解;D. work out解决。根据上文“it was so tough that I was ready to”可知工作太难,作者想退出。故选B。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:那天当我练习完回家时,一个朋友过来了。A. trial试验;B. work工作;C. practice练习;D. exercise锻炼。呼应上文“I was accepted f
109、or training”指练习完,故选C。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:当我正打算说我再也不能这样做的时候,他递给我一本绘有精美插图的消防员行动的书,书中还附有个性化的激励信息,鼓励我追随自己的梦想。A. action行动;B. order订单;C. charge收费;D. demand要求。根据上文“a beautifully-illustrated book of firefighters in”可知这本书里描绘消防员行动。故选A。【48题详解】考查动词词义辨析。句意:当我正打算说我再也不能这样做的时候,他递给我一本绘有精美插图的消防员行动的书,书中还附有个性化的激励信息,鼓励我追
110、随自己的梦想。A. allowing允许;B. requiring需要;C. persuading说服;D. encouraging鼓励。根据上文“me to follow my dream”可知书上的信息鼓励作者追随梦想。故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:当我翻阅时,我对这些勇敢的人的勇气和奉献精神感到惊讶。A. ambition野心;B. devotion奉献;C. industry工业;D. intelligence智力。根据后文“of these brave individuals”此处指消防员的奉献精神。故选B。【50题详解】考查动词短语辨析。句意:它给了我坚持下去的力量
111、。A. stand out突出;B. catch up赶上;C. carry on继续,坚持;D. take off起飞。根据上文“It gave me the strength I needed to”可知作者从书里得到了坚持下去的力量。故选C。【51题详解】考查形容词词义辨析。句意:在接下来的几周里,训练继续紧张,但我再也没有失去注意力。A. intense强烈的;B. competitive竞争的;C. complicated复杂的;D. rewarding值得的。根据上文“the training continued to be”可知训练继续紧张进行了。故选A。【52题详解】考查副词词
112、义辨析。句意:我瘦了20磅,但最终我获得了消防证书。A. instantly立即;B. unexpectedly意外地;C. eventually终于;D. surprisingly令人惊讶地。根据后文“I was certificated as a firefighter”可知作者最终获得了消防证书。故选C。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:我知道你们永远不会因为老而不能接受新的挑战;追逐梦想永远不嫌老。A. ideas想法;B. positions位置;C. tasks任务;D. challenges挑战。作者60岁时追随自己的梦想,所以此处指永远不会因为老而不能接受新的挑战。故选D。
113、第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。Over 40 countries around the world celebrate Mothers Day. It is a time _54_children show their love and _55_(grateful) to their mothers for giving birth to them and providing them with the _56_(good) care possible.In New Zealand, Mothers Day is
114、 celebrated on the second Sunday in May, and it _57_(become) a big day for New Zealanders these days. As _58_idea of celebrating Mothers Day in New Zealand comes from the USA, the way of celebrating Mothers Day in New Zealand is much the same _59_ that in the USA. People go out for a picnic or eatin
115、g together. Markets are_60_(crowd) with people coming to buy presents for their mothers. Many people would like to buy flowers and cards for their mothers.People also thank their mothers by serving them with breakfast and _61_(make) special cakes for them. Some people also like to make their mothers
116、 have a days rest from the _62_(end)housework,and treat _63_(they)to a big dinner.【答案】54. when 55. gratitude 56. best 57. has become 58. the 59. as 60. crowded 61. making 62. endless 63. them【解析】【分析】本文为一篇说明文,介绍了孩子们如何庆祝母亲节,并介绍了新西兰的母亲节。【详解】1.考查定语从句关系副词。句意:这是孩子们向他们的母亲表达他们的爱和感激的时刻,因为她们生下了他们,并为他们提供了可能的最好
117、的照顾。分析句子可知,设空处引导限制性定语从句,先行词time在从句中作时间状语,用when引导。故填:when。2.考查名词。句意同上。空处与love并列,做show的宾语。grateful感激的,形容词;此处表示“感激”用gratitude。故填:gratitude。3.考查形容词最高级。句意同上。根据空格前的the并结合句意可知,此处表示“最好的照顾”,用good的最高级修饰care。故填:best。4.考查时态。句意:在新西兰,人们在五月的第二个星期天庆祝母亲节,这一天已经成为新西兰人的一个重要日子。 分析句子可知,空处缺少句子的谓语结构,根据these days并结合句意可知,表示过
118、去延续到现在的事情,且become为瞬间动词,用现在完成时。主语it为单数。故填:has become。5.考查冠词。句意:由于新西兰庆祝母亲节的想法来自美国,所以新西兰庆祝母亲节的方式与美国非常相似。观察句子可知,根据“of celebrating Mothers Day in New Zealand ”可知,此处idea为特指,用定冠词。故填:the。6.考查固定搭配。句意同上。the same as与一样,为固定搭配,此处用as。故填:as。7.考查过去分词。句意:市场上挤满了前来为母亲买礼物的人。crowd作动词翻译为:使挤满,此处表示市场被挤满了人,用crowd的过去分词。故填:cr
119、owded。8.考查动名词。句意:人们也会用早餐和特制的蛋糕来感谢他们的母亲。分析句子可知,空处放在by后面与serving一起为动名词作宾语,make的动名词为making。故填:making。9.考查形容词。句意:有些人还喜欢让他们的母亲从无休止的家务中得到一天的休息,并请她们吃一顿大餐。空处缺少形容词作定语,修饰housework,endless“无穷无尽的”,符合题意。故填:endless。10.考查代词。句意同上。空处缺少treat的宾语,they为主格,应改为对应的宾格形式them。故填:them。第三节(共10小题;每小题0.5分,满分5分)64. A d_ is a diffi
120、cult situation in which you have to choose between two or more alternatives.(根据首字母单词拼写)【答案】dilemma#ilemma【解析】【详解】考查名词。句意:困境是指你必须在两个或两个以上的选项中做出选择的困难情况。分析句子可知,空处缺少句子的主语,A后搭配可数名词单数,根据“a difficult situation in which you have to choose between two or more alternatives”可知,此处为dilemma“困境”,符合题意。故填:dilemma。65
121、. He wanted his life to be prolonged by natural means instead of by a_means. (根据首字母单词拼写)【答案】artificial#rtificial【解析】【详解】考查形容词。句意:他希望通过自然的方式而不是人为的方式来延长生命。根据单词首字母以及句意“人为的”,可知应填形容词artificial,作定语修饰means。故填artificial。66. They got injured on their way to the Shropshire Union Canal when their motorbike cam
122、e into c_with a taxi. (根据首字母单词拼写)【答案】collision#ollision【解析】【详解】考查名词。句意:当他们的摩托车在去什罗普郡联合运河的路上与一辆出租车相撞的时候,他们受了伤。结合句意和首字母提示可知,本题考查come into collision with,意思为:与相撞。故填collision。67. Women who are the victims of sexual d_will be able to get compensation. (根据首字母单词拼写)【答案】discrimination#iscrimination【解析】【详解】考查
123、名词。句意:成为性别歧视受害者的女性将能够得到赔偿。形容词sexual后接名词形式。根据首字母提示及句意,故填discrimination。68. By the age of 25 she was completely burned out and r_from the sport. (根据首字母单词拼写)【答案】retired#etired【解析】【详解】考查动词。句意:到 25 岁时,她完全筋疲力尽,退出了这项运动。根据句意及首字母提示可知,这里应用动词retire,并列连词前后的谓语动词时态应保持一致,根据前面的was可知,空处的动词应用一般过去时。故填retired。69. The_(
124、灵活)of distance learning could be particularly suited to busy managers. (根据汉语提示单词拼写)【答案】flexibility【解析】【详解】考查名词。句意:远程学习的灵活性可能特别适合忙碌的管理者。分析句子可知,空处缺少句子的主语,“灵活性”翻译为:flexibility,为不可数名词。故填:flexibility。70. In order that training should be effective it must be planned_(系统地). (根据汉语提示单词拼写)【答案】systematically【解
125、析】【详解】考查副词。句意:为了使训练有效,必须有计划地进行训练。分析句子可知,空处缺少副词修饰谓语,“系统地”翻译为:systematically。故填systematically。71. They found him lying_(无意识)on the floor. (根据汉语提示单词拼写)【答案】unconscious【解析】【详解】考查形容词。句意:他们发现他不省人事地躺在地板上。用形容词在句中作状语。根据汉语提示及句意,故填unconscious。72. The book also serves readers who simply want to sharpen their _(分
126、析)skills. (根据汉语提示单词拼写)【答案】analytical【解析】【详解】考查形容词。句意:这本书也为那些只想提高分析能力的读者服务。修饰名词skills,前用形容词形式。根据汉语提示及句意,故填analytical。73. He_(痛哭流涕)for the loss of his mother and his tardy recognition of her affection. (根据汉语提示单词拼写)【答案】wept【解析】【详解】考查时态。句意:他为失去母亲和迟迟才认识到她的爱而哭泣。痛哭流涕是weep,他哭泣这件事发生在过去,用一般过去时。故填wept。第四部分 写作(
127、共两节;满分40分)第一节(满分15分)74. 假定你是李华,你的美国笔友0livia负责的创造性写作俱乐部进展良好,你也有意组建一个类似的俱乐部。请给她写一封邮件寻求帮助,内容包括:1.写信目的;2.你的问题;3.表示感谢注意:写作词数应为80左右。【答案】Dear Olivia,Inspired by your creative writing club, I want to establish such a club as well. Im writing to ask for your suggestions and help.Firstly,would you please tell
128、 me the procedure of how to start a club? I also want to know what events I could hold. Moreover, do you have any digital versions of teaching materials to share with me?Thank you so much for your time and support in advance. Im looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用
129、文,要求考生给美国笔友0livia写封信,向他寻求组建俱乐部方面的帮助。【详解】1. 词汇积累鼓励:inspireencourage创立:establishfound建议:suggestionadvice另外:moreoveradditionally2. 句式拓展简单句变复合句原句:Moreover, do you have any digital versions of teaching materials to share with me?拓展句:Moreover, do you have any digital versions of teaching materials that yo
130、u can share with me?【点睛】高分句型1 Inspired by your creative writing club, I want to establish such a club as well.(运用了过去分词作状语)高分句型2 I also want to know what events I could hold.(运用了what引导的宾语从句)第二节(满分25分)75. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was somewhere between spring and summer my mom and I were
131、 driving through the countryside. Back then I was 13 years old and always felt unhappy with Mom. But little did I know that this trip was going to be a special one.A pot of flowers sat in the back seat, whose heavenly scent filled the car. Suddenly, in the middle of nowhere, my mom pulled over. “Wha
132、t are you doing?” I cried, fearing that the car had broken down and wed be stuck there, so far from home. But that wasnt the case. My mom hopped out (快速跳出来) of the car, grabbing the flowers from the back seat. “Itll just be a minute,” she called back through the open windows.My eyes impatiently skim
133、med the edge of the road before settling on a little sign showing that it was a nursing home. I looked back to the building, somewhat annoyed, as my mom reappearedempty-handed.Before she started the car, curiosity drove me to ask, “Do you know someone there?” She shook her head. “Then what did you d
134、o with the flowers?” She smiled slightly, “I gave them to the receptionist(前台接待员).” “What?” She laughed at my confusion. “I told the receptionist to give the flowers to whoever needed them, especially who hasnt gotten any in a while.”I kept silent for a moment. Not long after we continued our drivin
135、g, I spoke again, “Did you leave your name? ”To this she answered instantly, “No. Leaving flowers there for someone who will appreciate them makes me feel good, which is enough of a thank for me.”Suddenly, still thinking about Moms deeds, I heard something burst loudly. It was our car that broke dow
136、n! Nothing could be worse, because neither my mom nor I understood how to repair it, and we didnt know where the garage was. It also seemed impossible to wait for any passer-by, since we had seen so few along the way.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在相应的位置作答。Paragraph 1:We were worrying about what could b
137、e done._ _Paragraph 2:As we drove along, a flower shop came into sight on the road._ _【答案】Paragraph 1:We_were_worrying_about_what_could_be_done. But after waiting in vain for a considerable time, Mom and I decided to walk back the road to the nursing home and seek help. God knows how far we had driv
138、en! When we arrived, the receptionist was surprised, but warmly helped us contact the garage. There, the old men who had received the flowers were excited to meet us, talking about how great that day was. It amazed us what random actions of kindness could mean to the people who received it. While we
139、 were laughing and talking merrily, the garage got our car repaired.Paragraph 2:As_we_drove_along,_a_flower_shop_came_into_sight_on_the_road. I paced quickly into the flower shop, where a bunch of flowers glowing red in full bloom caught my eye. Having witnessed the effect of kindness, I decided to
140、send Mom the sweet flowers. Soon, the heavenly scent filled the car again. Mom tried to conceal her excitement, but the glittering tears failed her. Through this trip, I discovered that, despite my occasional anger towards her, I actually felt proud of her. This was the trip of my life.【解析】【分析】本文以人物
141、为线索展开,本文讲述的作者和母亲一次普通又特殊的驾车旅行。当时, 13岁的作者处于青春期,跟母亲关系紧张,但这一次驾车旅行改变了作者对母亲的态度,母亲不求回报的送花行为,让作者明白了好人有好报”。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“我们正担心可以做什么。”可知,第一段可描写应该是讲述母亲和作者决定回养老院求助,以及到达养老院后所发生的事情。由第二段首句内容“当我们开车前进时,路上出现了一家花店。”可知,第二段可描写本段应该写他们在花店所发生的事情,作者决定给妈妈送甜蜜的花并感悟到这是我生命中的一次特别的旅行。2.续写线索:求助修车买花送花感悟3.词汇激活行为类谈论:talk about/d
142、iscuss/speak of.发现:discover/find/detect情绪类.自豪:feel proud of/take pride.吃惊:surprised/amazed/astonished【点睛】高分句型1. When we arrived, the receptionist was surprised, but warmly helped us contact the garage. 使用了状语从句高分句型2. It amazed us what random actions of kindness could mean to the people who received it. 使用了what引导主语从句,it是形式主语高分句型3. I paced quickly into the flower shop, where a bunch of flowers glowing red in full bloom caught my eye.使用了where引导的定语从句
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有