ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:23 ,大小:141.50KB ,
资源ID:343942      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-343942-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省南昌市第十中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省南昌市第十中学2020-2021学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc

1、南昌十中202020学年下学期第二次月考高二英语试题说明:本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,全卷满分150分。考试用时120分钟。注意事项:考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求。1答题前,请您务必将自己的姓名、准考证号或IS号用书写黑色字迹的05毫米签字笔填写在答题卡和答题纸上。2作答非选择题必须用书写黑色字迹的05毫米签字笔写在答题纸上的指定位置,在其它位置作答一律无效。作答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其它答案,请保持卡面清洁和答题纸清洁,不折叠、不破损。3考试结束后,请将答题纸交回。第一部分:听力(共两节

2、,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是 C。1. When will the lecture be given?A. On June 10th. B. On June 11th. C. On June 12th.2. What caused the company sa

3、les to increase?A. The online marketing campaign. B. The extra salespeople. C. The discount prices.3. What is Jimmy doing?A. Reading a storybook. B. Doing his homework. C. Playing computer games.4. What does the woman suggest the man do?A. Forgive the player. B. Kick the player out. C. Apologize to

4、the player.5. Where does the woman usually get the book?A. In the shop. B. In the supermarket. C. On the Internet.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the sp

5、eakers mainly talking about?A. The preparations for a camping. B. The changeable weather. C. Their favorite food.7. What will the man take?A. Bread. B. Hamburgers. C. Cards.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What is wrong with the woman?A. She has a fever. B. She has a headache. C. She has a sleeping problem.

6、9. What did the woman do last night?A. She prepared for a meeting. B. She attended a meeting. C. She went to bed early.10. What does the man ask the woman to do?A. Quit the job. B. Take some medicine. C. Have a rest.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. Where does the conversation take place?A. At a theater. B

7、. At a hotel. C. At a snack bar. 12. What would the man probably do at 6 p.m. tomorrow?A. Celebrate their wedding anniversary.B. Attend a wedding ceremony. C. Spend his 20th birthday.13. How much should the man pay?A. $100. B. $200. C. $300.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What is the most probable relati

8、onship between the speakers?A. Colleagues. B. Schoolmates. C. Teacher and student.15. What is the womans problem?A. Her brother is disturbing her.B. She has no dictionary to use.C. Her parents cant give her any advice.16. What does the man suggest the woman do?A. Tell her brother to stop. B. Go to t

9、he library to study. C. Ask her parents for help.17. What is the woman embarrassed at?A. Remembering little from History.B. Reviewing by singing her notes.C. Writing down what she has read.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What was the main meal for people in Prussia in the 18th century?A. Rice. B. Potato

10、es. C. Bread.19. How did people feel about the potatoes in the palace garden?A. Disappointed. B. Curious. C. Anxious.20. What can we learn about the king?A. He was very smart. B. He liked making jokes. C. He was crazy about potatoes.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和

11、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHall of Human Life(Permanent Exhibit)Should you have your babys DNA sequenced? What keeps you awake? Step inside the Hall of Human Life. the Museums new biology exhibition, and encounter such far-reaching questions on an amazing journey inside the human body. Through digital

12、media and personal interaction, you become “part of the story”, as you contribute your own data in a process of learning and discovery.A Birds World(Permanent Exhibit)This exhibit features the Museums extraordinary collection of birds,displaying over 300 species in New England. Here, you can learn t

13、o interpret the bird language taking place just outside your window at home.Test your observation skills and see if you can get past different birds without them alerting(发信号)other animals to your presence. Learn to identify birds from a distance by recognizing unique flight patterns. Practice your

14、flying technique in the Bird Walk.Butterfly Garden(Permanent Exhibit)Walk among the free-flying residents of this warm conservatory. It is a wonderful opportunity to get close to a variety of living butterflies from New England and across the globe. The “Emergence Box” offers a window into the butte

15、rfly behavior. Look inside to see hanging chrysalides (蝶蛹)transform into adult butterflies. Tickets are required and visitors should reserve at least two weeks in advance.1. How can you become part of the story in the Hall of Human Life?A. By keeping awake.B. On an funny journey.C. By answering ques

16、tions.D. Through offering the personal data.2. What can you do in A birds World?A. Learn the bird language.B. Watch all bird species.C. Make your flying technique better.D. Send signals to birds.3. What is the main function of the Emergence Box in the Butterfly Garden?A. Hanging chrysalides.B. Getti

17、ng close to butterflies.C. Keeping the conservatory warm.D. Observing butterflies through its window.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了科技馆的三个展览的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Hall of Human Life部分中的“Through digital media and personal interaction, you become “part of the story”, as you contribute your own da

18、ta in a process of learning and discovery.(通过数字媒体和个人互动,你成为“故事的一部分”,因为你在学习和发现的过程中贡献你自己的数据。)”可知,通过提供你自己的数据,你变成故事的一部分。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据A Birds World 部分中的“Practice your flying technique in the Bird Walk.”可知,在A birds World你可以练习你的飞行技巧,让你的飞行技巧更好。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Butterfly Garden 部分中的“The “Emergence Box

19、” offers a window into the butterfly behavior.(“应急箱”提供了一个了解蝴蝶行为的窗口。)”可知,“应急箱”的主要功能是通过窗口观察蝴蝶。故选D项。BThe “melting pot” in American cuisine(菜肴。烹饪法) is a myth, not terribly unlike the idea of a melting pot of American culture, notes chef Dan Barber. “Most cultures dont think about their cuisine in such m

20、onolithic(统一的) terms,” he says. “French, Mexican, Chinese, and Italian cuisines each consist of dozens of distinct regional foods. And I think American cuisine is moving in the same direction, becoming more localized, not globalized. ”American cuisine is shaped by the natural wealth of the country.

21、Having never faced agricultural hardship, Americans dont have to rely on rotating crops, such as the Japanese, whose food culture now showcases buckwheat (荞麦) alongside rice, or the Indians, or the French and Italians, who feature beans alongside wheat. “That kind of negotiation with the land forced

22、 people to incorporate(接受) those crops in to the culture,” says Barber. And so eating soba noodles becomes part of what it means to be Japanese, and eating beans becomes part of what it means to be French.So if what we eat is what we are, what are Americans? Well, meat. “If Americans have any unifyi

23、ng food identity, I would say we are a mostly white meat culture,” says Barber. “The protein-centric dinner plate, whether youre talking about a boneless chicken breast, or a 16-ounce steak, as an everyday expectation is something that America really created, and now exports to the rest of the world

24、.”Every single culture and religion uses food as part of their celebrations, says Ellen Gustafson, co-founder of the FEED Project and The 30 Project, which aims to deal with both hunger and overweight issues globally. “The celebratory nature of food is universal. Every season, every harvest, and eve

25、ry holiday has its own food, and this is true in America as well. It helps define us.”4. According to the first paragraph, American cuisine _.A. consists of varieties of regional foodsB. is becoming more and more globalizedC. has absorbed a lot from Chinese cuisineD. is not as unified as its culture

26、5. What has made American cuisine different from other cuisines according to the article?A. Relying on rotating cropsB. The difficulty of planting cropsC. The US melting pot cultureD. The US agricultural wealth6. We can conclude from the article that _ has become part of what it means to be American

27、.A. eating riceB. eating beansC. eating white meatD. eating soba noodles7. Which of the following statements is TRUE according to the article?A. American cuisine is healthier than other cuisines.B. American cuisine hasnt changed much over time.C. Americans use food as part of their celebrations.D. A

28、mericans are quite proud of their own cuisine.【答案】4. A 5. D 6. C 7. C【解析】【分析】本文是说明文。文章讲述了世界各地的菜肴各有其特色,主要与自身所处的地域有关系,美国也一样,也有自己的特色。【4题详解】细节理解题。文章第一段 “French, Mexican, Chinese, and Italian cuisines each consist of dozens of distinct regional foods. And I think American cuisine is moving in the same di

29、rection, becoming more localized, not globalized. ”得知,厨师丹说,各国的菜肴如:法国、墨西哥、中国和意大利的都包括自己的区域性的食物,美国的菜肴发展方向也是一样的,所以美国的菜肴也包含了多种当地的特色,故选A。【5题详解】细节理解题。根据文意American cuisine is shaped by the natural wealth of the country可知,美国的菜肴是由国家丰富的自然资源塑造的,所以,美国农业的富足使美国菜肴和其它菜肴不同。故选D。【6题详解】细节理解题。根据文意So if what we eat is wha

30、t we are, what are Americans? Well, meat. “If Americans have any unifying food identity, I would say we are a mostly white meat culture,” says Barber可知,如果说食物塑造我们,那肉类塑造美国,如果说美国人有食物特征,我会说是一个肉食文化。可得知,肉食文化是美国饮食文化的一部分,故选C。【7题详解】细节理解题。根据文意The celebratory nature of food is universal. Every season, every ha

31、rvest, and every holiday has its own food, and this is true in America as well. It helps define us可知,用本民族的食物来庆祝节日时世界通用的,每个季节、每个丰收、每个节日都有自己的食物,美国也不会例外,可知美国使用食物作为庆祝的一部分。故选C。 CVaccination(接种疫苗)is among the most effective ways to help us prevent diseases. For viruses that dont change too much-the measle

32、s virus(麻疹病毒), for examplegetting vaccinated is a once-and-for-all method to prevent you from becoming infected with the virus. If you had two measles vaccines when you were a child, you will be protected for life. However, its a different story when it comes to influenza(流行性感冒), commonly known as t

33、he flu, which generally peaks between December and February. Flu vaccines cannot protect us in the long term. There is no long-term immunity(免疫), according to Theodore Strange, associate medical director at Staten Island University Hospital in New York. The virus essentially changes its coatHIN1, H2

34、N3, and so on, he told the website Healthline. Apart from a persons immune protection from flu vaccination declining over time, flu viruses are also constantly changing. So the vaccines are likely to be updated from one season to the next to protect against the viruses that research suggests may be

35、the most common during the upcoming flu season.Thus, to develop effective flu vaccines, over 100 national influenza centers around the world conduct year-round surveillance(监测)for influenza. Researchers will test thousands of influenza virus samples from patients, according to the official website o

36、f the US Centers for Disease Control and Prevention(CDC). The World Health Organization also suggests there are three or four influenza viruses that are most likely to spread among people during the upcoming flu season. But even when a vaccine is developed, getting it can prove to be difficult, as i

37、t is in high demand and short supply. The timing of influenza vaccine production and distribution is unpredictable, thus the availability of the flu vaccine supply does not always coincide with(与一致)peak demand.So scientists prioritize(划分优先顺序)access to the vaccination. The CDC recommends key populati

38、ons, such as medical staff, teachers, students, children and those aged 60 and above, receive flu vaccines. This year the situation seems more complicated, as the upcoming flu season coincides with the COVID-19 pandemic. This could overwhelm hospitals, straining(过度使用)resources and healthcare workers

39、 time.8. What do we know about influenza?A. Influenza viruses are continuously changing.B. It commonly peaks between November and December.C. Getting two flu vaccines can protect people against the viruses.D. HINI and H2N3 are the most easily infectious flu viruses.9. What do researchers do in order

40、 to develop effective flu vaccines?A. They update vaccines once a year.B. They monitor the flu throughout the year.C. They focus on one or two viruses during a period.D. Influenza centers worldwide share virus samples from patients.10. Why do scientists prioritize access to the vaccination?A. Becaus

41、e not all people can afford it.B. Because some people refuse to get vaccinated.C. Because the vaccine is not safe for everyone.D. Because the vaccine doesnt always meet the demand.11. What does the author think of the upcoming flu season?A. It could be more challenging than ever for medical workers.

42、B. Enough resources have been prepared to cope with it.C. Flu vaccines will be provided for the public in November.D. The flu vaccines are expected to help prevent COVID-19.【答案】8. A 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了接种疫苗是帮助我们预防疾病的最有效方法之一,有的疫苗可以一劳永逸的保护接种人,而流感疫苗则是个例外,介绍了流感疫苗的相关知识,如其生产研发,市场行情以及优先接种流

43、感疫苗的人群等。【8题详解】细节理解题。由第四段中“Apart from a persons immune protection from flu vaccination declining over time, flu viruses are also constantly changing.”(除了一个人对流感疫苗的免疫保护随着时间的推移而下降外,流感病毒也在不断变化。),可知流感病毒在不断变化。故选A项。【9题详解】细节理解题。由第五段中的“Thus, to develop effective flu vaccines, over 100 national influenza cente

44、rs around the world conduct year-round surveillance(监测)for influenza.”(因此,为了研制有效的流感疫苗,全世界100多个国家流感中心对流感进行了全年监测。),可知为了研制有效的流感疫苗,研究人员全年监测流感。故选B项。【10题详解】细节理解题。由倒数第三段“But even when a vaccine is developed, getting it can prove to be difficult, as it is in high demand and short supply. The timing of influ

45、enza vaccine production and distribution is unpredictable, thus the availability of the flu vaccine supply does not always coincide with(与一致)peak demand.”(但是,即使研制出疫苗,也很难获得疫苗,因为疫苗的需求量很大,而且供不应求。流感疫苗生产和分发的时间是不可预测的,因此流感疫苗供应的可获得性并不总是与高峰需求相吻合。)和倒数第二段中的“So scientists prioritize(划分优先顺序)access to the vaccina

46、tion.”(所以科学家们优先考虑接种疫苗。),可知因为疫苗需求量很大、供不应求,并不总是能满足需求,所以科学家们优先考虑接种疫苗。故选D项。【11题详解】推理判断题。由最后一段“This year the situation seems more complicated, as the upcoming flu season coincides with the COVID-19 pandemic. This could overwhelm hospitals, straining(过度使用)resources and healthcare workers time.”(今年的情况似乎更加复

47、杂,因为即将到来的流感季节恰逢新型冠状病毒肺炎大流行。这可能会压垮医院,占用资源和医护人员的时间),可知作者认为因为今年即将到来的流感季节恰逢COVID-19大流行,所有这种情况会更复杂,使医院、医疗资源和医护人员不堪重负,因此对医务工作者来说,这可能比以往任何时候都更具挑战性。故选A项。DEach generation from Baby Boomers to Generation X to Millennials has its own set of values and characteristics. But one thing common to all generations is

48、 that they are suffering from stress. In a recent poll by the American Psychological Association (APA), all age groups now report higher levels of stress than in the past. Baby Boomers (those born roughly between 1946 and 1964, and who are now moving into their retirement years) said that they are s

49、tressed about earnings and health issues. Gen Xers (born roughly between 1965 and 1980) are concerned about work, income, and job stability. However, Millennials (born roughly between 1981 and 2004) are turning out to be the most stressed-out of all the generations. Poll results indicate that stress

50、 levels for these younger respondents are significantly above average. So whats worrying the Millennials?Millennials are the first generation to grow up with computers in the home and the classroom. Due to the rise of modern technology and social media, they are constantly showered with information.

51、 Over time, this information overload can become too much to handle and can result in stress, which in turn can cause serious physical, psychological, and emotional problems. Another contributing factor, according to author Michael D. Hais, is that many Millennials have lived sheltered lives due to

52、overprotective parents. These young adults lack problem-solving skills and may struggle with fear of failure once they leave home. Making matters worse, the 2008 economic depression occurred when many Millennials were graduating from high school or college. The resulting economic slowdown reduced th

53、e number of available jobs for graduates. Sure enough, in the APA poll, Millennials said that work, money, relationships, family responsibilities, and the economy are the main stressors in their lives.However, the poll results may be a bit misleading as they dont take into account public attitudes t

54、oward stress and mental illness. Ronald Kessler of Harvard Medical School, who has studied the prevalence (流行) of mental disorders in the U.S., points out that changes in social attitudes have helped reduce the stigma attached to mental illness over the years. For example, the creation of health-rel

55、ated television programming and specialty magazines such as Psychology Today have contributed to greater public acceptance of mental health issues. According to psychologists, younger people now are more willing to admit to them that they are under stress than in the past. “There is not a lot of evi

56、dence of true prevalence having gone up,” Kessler says.12. It can be learned from the results of the APA poll that_.A. All age groups are experiencing more stress than beforeB. Millennials have more stress than before, but other age groups arentC. Compared with other age groups, Millennials have mor

57、e overprotective parentsD. Stress levels are down for all age groups, but theyre down the most for Millennials13. Which of the following is not the reason for Millennials stress?A. Overloaded informationB. Overprotective parentsC. Family responsibilityD. Economic depression14. Whats the possible mea

58、ning of the underlined word “stigma” in the last paragraph?A. Movement.B. Shame.C. Symptom.D. Complexity.15. According to the passage, what can be inferred about the young people today?A. They fail to keep good physical health.B. They are interested in health-related media.C. They are less willing a

59、nd courageous to face up to their stress.D. The true number of stressed young people today shall go down.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。每一代人从婴儿潮一代到X一代再到千禧一代都有自己的一套价值观和特点。美国心理协会(APA)最近的一项民意调查显示,所有年龄段的人现在都比过去压力更大。今天有压力的年轻人的真实数量将会下降。【12题详解】细节理解题。由第一段第三句内容“InarecentpollbytheAmericanPsycholo

60、gicalAssociation(APA),allagegroupsnowreporthigherlevelsofstressthaninthepast(美国心理协会(APA)最近的一项民意调查显示,所有年龄段的人现在都比过去压力更大)”可知,各年龄段的人现如今都比以前经受着更大的压力。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“Due to the rise of modern technology and social media, they are constantly showered with information. Over time, this information ov

61、erload can become too much to handle and can result in stress, which in turn can cause serious physical, psychological, and emotional problems.(由于现代科技和社交媒体的兴起,他们不断地获得大量信息。随着时间的推移,这种信息超载会变得难以处理,并导致压力,进而导致严重的身体、心理和情感问题) ”“many Millennials have lived sheltered lives due to overprotective parents. These

62、 young adults lack problem-solving skills and may struggle with fear of failure once they leave home.(许多千禧一代因为父母的过度保护而过着被庇护的生活。这些年轻人缺乏解决问题的能力,一旦离开家,他们可能会与失败的恐惧作斗争)”“the 2008 economic depression occurred when many Millennials were graduating from high school or college. The resulting economic slowdow

63、n reduced the number of available jobs for graduates.(2008年的经济萧条发生时,许多千禧一代正从高中或大学毕业。由此导致的经济放缓减少了毕业生的就业机会) ”这些说明超载信息量,父母的过度保护,经济萧条都导致了千禧一代有压力,是压力的原因。C项是他们具体的压力所在,故选C。【14题详解】词义猜测题。根据划线词后面的内容“attached to mental illness over the years. For example, the creation of health-related television programming a

64、nd specialty magazines such as Psychology Today have contributed to greater public acceptance of mental health issues.(多年来一直患有精神疾病。例如,与健康有关的电视节目和今日心理学等专业杂志的创刊使公众更容易接受心理健康问题)”可知,多年来,社会态度的改变有助于减少精神疾病带来的耻辱。由此推知划线词的意思是“羞耻,耻辱”。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“According to psychologists, younger people now are mo

65、re willing to admit to them that they are under stress than in the past. There is not a lot of evidence of true prevalence having gone up,Kessler says.(根据心理学家的说法,现在的年轻人比过去更愿意承认他们正处于压力之下。凯斯勒说:“没有很多证据表明真正的流行率上升了”)”由此可知,根据文章,我们可以推断出今天有压力的年轻人的真实数量将会下降。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选

66、项。选项中有两项为多余选项。Having the option to study abroad is exciting. Its what you call an once-in-a-lifetime experience that you should take full advantage of if you have the chance. _16_ So before you get excited and book that plane ticket to a new world, take these tips into consideration.Make new friends

67、.No matter where you end up studying abroad, take this time to make new friends. That could mean someone from your school in your program or major. It could also mean a native of the city or country youre visiting. _17_ Do your best not to isolate yourself. Instead, reach out to others actively.Over

68、come homesickness.No matter where you go, youll probably get a little homesick. _18_ Luckily for you, with social media, you can connect with your loved ones almost instantly at any time of the day. Besides, were almost positive that everyone back home misses you just as much as you miss them. Howev

69、er, they probably want you to enjoy yourself as much as possible and not to feel sad because you miss them._19_One of the best parts of studying abroad is learning the local language. By doing this, youll be able to communicate with people in your new home. After all, that is your home for a limited

70、 time. Also, speaking the local language is another useful skill. Local employers take interest in that when considering applicants.The world is full of so many great places. We will support you if youd like to study in one of them. _20_.A. Learn the local language.B. Master some useful languages.C.

71、 But dont forget to follow these suggestions.D. That is quite normal, especially the beginning.E. Turn to your new friends for help if you feel homesick.F. Remember, even your best friends started out as strangers.G. However, studying abroad is not as simple as you just thought.【答案】16. G 17. F 18. D

72、 19. A 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。出国留学是一件好事,但也并非像想象中那样简单。本文主要给出国留学的人提供了一些实用的建议。【16题详解】根据上文“Having the option to study abroad is exciting. Its what you call an once-in-a-lifetime experience that you should take full advantage of if you have the chance.(有出国留学的选择是令人兴奋的。这是你所谓的千载难逢的经历,如果有机会,你应该充分利用它)”以及后文“So

73、before you get excited and book that plane ticket to a new world, take these tips into consideration.(所以,在你兴奋地预定去新世界的机票之前,考虑一下这些建议)”可知,上文提到了出国留学令人兴奋,后文则提到了出国留学的建议,可知本句与上文构成转折,说明出国留学并不像你想的那么简单。故G选项“然而,出国留学并不像你想的那么简单”符合语境,故选G。【17题详解】根据上文“No matter where you end up studying abroad, take this time to ma

74、ke new friends. That could mean someone from your school in your program or major. It could also mean a native of the city or country youre visiting.(无论你在哪里留学,都要利用这段时间结交新朋友。这可能意味着来自你学校的某个项目或专业的人。它也可以指你要访问的城市或国家的本地人)”可知,本段的主要内容建议留学交友,F选项中best friends对应上文中make new friends,都在讲述交朋友这一话题,故F选项“记住,即使是你最好的朋友

75、一开始也是陌生人”符合语境,故选F。【18题详解】根据上文“No matter where you go, youll probably get a little homesick.(无论你去哪里,你都可能会有点想家)”以及后文“Luckily for you, with social media, you can connect with your loved ones almost instantly at any time of the day. Besides, were almost positive that everyone back home misses you just a

76、s much as you miss them. However, they probably want you to enjoy yourself as much as possible and not to feel sad because you miss them.(幸运的是,有了社交媒体,你可以随时随地与你爱的人联系。此外,我们几乎可以肯定,家乡的每个人都想你,就像你想他们一样。然而,他们可能希望你尽可能地享受生活,不要因为你想念他们而感到悲伤)”可知,上文提到了留学想家的问题,后文则给出了解决办法,可推测本句承接上文说明处理想家问题的正确态度和看法。故D选项“这是很正常的,尤其是在

77、刚开始的时候”符合语境,故选D。【19题详解】结合后文“One of the best parts of studying abroad is learning the local language. By doing this, youll be able to communicate with people in your new home. After all, that is your home for a limited time. Also, speaking the local language is another useful skill. Local employers t

78、ake interest in that when considering applicants.(出国留学最好的部分之一就是学习当地语言。通过这样做,你就能和新家的人交流了。毕竟,那是你有限时间内的家。此外,说当地语言也是一项有用的技能。当地雇主在考虑应聘者时对此很感兴趣)”可知,本段的建议主要是关于留学时学习当地的语言,A选项中the local language对应后文中the local language。故A选项“学习当地语言”符合语境,故选A。【20题详解】根据空前“The world is full of so many great places. We will support

79、 you if youd like to study in one of them.(世界上有很多好地方。如果你想去其中一个学校学习,我们会支持你的)”可知,本句为文章最后一句,总结全文,提出遵循上述的建议。故C选项“但是不要忘记遵循这些建议”符合语境,故选C。第二部分:语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I dont remember her, but recently a young womans email surprised me and brought

80、 tears of joy.Fate(命运)_us next to each other in a subway train in New York. Life meant _22_ to her at that moment. Sad and depressed, she didnt want to_23_with a stranger like me. But her low spirits did not _24_ me. I continued to talk to her about hope,_25_and love. I gave her a quote card (名言卡片)

81、which also concerned trust and belief and she put it in her bag. At home she was _26_ to find the words on the card resonated (产生共鸣)with her present situation. Gradually her spirits _27_ and she forgot the dark side of her life. She _28_ to see me again to thank me for my_29_.She talked about me on

82、many _30_at her graduation from Columbia University, in her class presentations and. She said my kind act_31_ her life. She searched for me for 3 years with no_32_. Last week she _33_with her friends and _34_ learned I might be working at KindSpring. In an email to KindSpring, _35_of my name, she ex

83、plained my face and our meeting.I really appreciate KindSpring making _36_ to check my working records, find my email ID and _37_that email, and being the bridge between us.I have _38_ probably over fifty thousand quote cards, but the one she received is _39_. I admire her determination, self-confid

84、ence and _40_heart. These are the keys to success and she proved it. A. bondedB. seatedC. combinedD. attached22. A. nothingB. anythingC. somethingD. everything23. A. competeB. communicateC. quarrelD. discuss24. A. annoyB. puzzleC. discourageD. embarrass25. A. enthusiasmB. ambitionC. dreamD. faith26.

85、 A. confusedB. amazedC. hesitantD. concerned27. A. sankB. discouragedC. fadedD. lifted28. A. managedB. agreedC. offeredD. desired29. A. mercyB. commitmentC. kindnessD. agreement30. A. occasionsB. stagesC. spotsD. conditions31. A. preservedB. enrichedC. transformedD. entertained32. A. conclusionsB. e

86、xpectationsC. resultsD. plans33. A. chattedB. facedC. dealtD. agreed34. A. hopefullyB. naturallyC. immediatelyD. accidentally35. A. undoubtedB. unawareC. unacceptableD. unconfident36. A. effortsB. choicesC. decisionsD. promises37. A. writeB. submitC. relayD. refuse38. A. given awayB. picked upC. put

87、 downD. set aside39. A. usefulB. pricelessC. interestingD. ordinary40. A. considerateB. pessimisticC. joyfulD. grateful【答案】B 22. A 23. B 24. C 25. D 26. B 27. D 28. D 29. C 30. A 31. C 32. C 33. A 34. D 35. B 36. A 37. C 38. A 39. B 40. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者帮助邻座情绪低落的女士的故事,通过平凡故事传递正能量,彰显真善美,引导考生树立

88、正确的人生观和价值观。【题详解】考查动词词义辨析。句意:命运使我们在纽约地铁列车的座位彼此相邻。A. bonded使结合;B. seated使就座;C. combined使结合;D. attached系,固定。根据下文中的“next to each other in a subway train(在地铁列车上彼此相邻)” 可知,作者和这位女士在地铁上的“座位”是相邻的,seat us next to each other:我们挨着就座。故选B。【22题详解】考查不定代词词义辨析。句意:生命在那一刻对她来说没有什么意义。A. nothing没有任何东西;B. anything任何东西;C. so

89、mething某些东西;D. everything每个东西。根据下文中的“Sad and depressed(悲伤和沮丧)”可知,当时她感觉生活毫无意义。故选A。23题详解】考查动词词义辨析。句意:悲伤和沮丧,她不想和我这样的陌生人交流。A. compete竞争;B. communicate沟通; C. quarrel争吵; D. discuss讨论;根据下文中的“I continued to talk to her(我继续和她说)”可知,作者见她没有回应因此想要劝一劝她,这说明她因为当时的心情不想与作者交流。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:但她的低落情绪并没有让我气馁。A. a

90、nnoy使恼怒;B. puzzle使困惑;C. discourage使泄气;D. embarrass使尴尬。根据下文中的“I continued to talk to her(我继续和她说)”可知,她低落的情绪没有让作者泄气,还在开导她。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我继续和她谈论希望、信仰和爱。A. enthusiasm热情;B. ambition雄心;C. dream梦想;D. faith信念,信心。根据下文中的“which also concerned trust and belief(它也涉及到信任和信念)” 可知,作者跟这位女士谈论的内容应涉及信念。故选D。【26题详

91、解】考查形容词词义辨析。句意:在家里,她惊讶地发现卡片上的字和她现在的处境产生了共鸣。A. confused 迷惑的;B. amazed惊奇的;C. hesitant犹豫不决的;D. concerned担忧的。根据第3小题的分析可知,她没有和作者说什么,再根据“find the words on the card resonated with her present situation(她惊讶地发现卡片上的字和她现在的处境产生了共鸣)”可知,对于自己的发现,她自然会感到惊奇。故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:渐渐她的情绪好起来了,她忘记了生活的阴暗面。A. sank下沉;B. di

92、scouraged使泄气; C. faded褪色;D. lifted举起,提升。根据下文中的“she forgot the dark side of her life(她忘记了她生活的阴暗面)”可知,她的心情逐渐好起来了。sbs spirits lift:某人高兴起来。故选D。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:她想再见到我,感谢我的好意。A. managed经营;B. agreed同意;C. offered提供;D. desired期望,想要。根据上一题的分析可知,她的心情逐渐好起来了。再根据下文中的“She searched for me for 3 years(她找了我三年)”可知,这

93、位女士想要再次见到作者,感谢作者的善举。故选D。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:她想再见到我,感谢我的好意。A. mercy 怜悯;B. commitment承诺,奉献;C. kindness 善行;D. agreement同意。根据上一题的分析可知,这位女士想要找到作者,感谢作者的善举。下文中的“ my kind act(我的善良的举动)”亦是提示。故选C。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:她在哥伦比亚大学毕业典礼上,在她的课堂演讲和其他的许多场合中谈到我。A. occasions场合;B. stages阶段,舞台; C. spots 地点; D. conditions条件,情况。

94、根据下文中的“at her graduation”和“in her class presentations”可知,她在许多“场合”都谈到了作者。故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:她说我的善举改变了她的生活。A. preserved保护;B. enriched使充实;C. transformed使改变;D. entertained招待。根据第9题的分析可知,作者的善行改变了她的生活,使她走出生活的阴暗面。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:她找了我三年,没有找到。A. conclusions 结论;B. expectations期待;C. results结果;D. plan

95、s计划。根据下文中的“Last week she. . learned I might be working at KindSpring(上周她了解到我可能在KindSpring 工作)”可知,她寻找作者三年都没有结果。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:上周她和她的朋友聊天,无意中得知我可能在 KindSpring 工作。A. chatted聊天;B. faced面对;C. dealt 处理;D. agreed赞同。根据下一题的分析可知,她是通过朋友“偶然”知道作者的情况的,这说明她是在和朋友的聊天沟通中才获得的信息。故选A。【34题详解】考查副词词义辨析。句意:上周她和她的朋友聊

96、天,无意中得知我可能在 KindSpring 工作。A. hopefully满怀希望地;B. naturally自然而然地;C. immediately立即;D. accidentally偶然地。根据第12题的分析可知,她寻找作者三年都没有结果而在上周她了解到作者可能在KindSpring 工作,再结合“with her friends(和朋友)”可知,她是通过朋友“偶然”知道作者的情况的。故选D。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:在发给 KindSpring 的一封电子邮件中, 她不知道我的名字,她描述了我的面容和我们的见面情况。A. undoubted不怀疑的;B. unaware不

97、知道的; C. unacceptable不能接受的;D. unconfident不自信的。根据第3题的分析可知,作者和这位女士仅有一面之缘,她应该不知道作者的名字,因此她在邮件里描述了作者的面容和他们的那次相遇。故选B。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:我真的很感谢 KindSpring 努力检查我的工作记录,找到我的电子邮件 ID 和传递那封电子邮件,使它成为我们之间的桥梁。A. efforts努力; B. choices选择; C. decisions 决定;D. promises承诺。根据下一题的分析可知,KindSpring通过查证作者的工作记录找到了作者的邮箱地址,即该公司收到邮

98、件后做了很多努力。故选A。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:我真的很感谢 KindSpring 努力检查我的工作记录,找到我的电子邮件 ID 和传递那封电子邮件,使它成为我们之间的桥梁。A. write写;B. submit提交;C. relay接转,转送; D. refuse拒绝。根据文章开头的“ a young womans email surprised me”、倒数第二段的“In an email to KindSpring”、空前的“check my workingrecords, find my email ID”和空后的“ being the bridge between u

99、s”可知,此处表示KindSpring把邮件转发给了作者。故选C。【38题详解】考查动词短语辨析。句意:我大概送过别人超过五万的名言卡,但她收到的那个是无价的。A. given away赠送;B. picked up 得到,收集;C. put down 写下,记下;D. set aside留出,拨出。这位女士收到了名言卡,因此作者送出了很多。故选A。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:我大概送过别人超过五万的名言卡,但她收到的那个是无价的。A. useful有用的; B. priceless无价的; C. interesting有趣的;D. ordinary普通的。根据这位女士因为收到的名

100、言卡从伤心抑郁到充满自信的改变可知,这张卡很珍贵。故选B。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:我佩服她的决心、自信和感恩心。A. considerate 体贴的;B. pessimistic悲观的;C. joyful快乐的;D. grateful感恩的。此处与上文中的“to thank me”相呼应,表示这位女士怀有感恩之心。故选D。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese Tang suitTang suit is an expression _41_(come) out of the ove

101、rseas Chinese people. As one of the wealthiest and most _42_ (power) dynasties in the history of China, the Tang Empire is so famous in the world that foreigners call the overseas Chinese people the Tang people, the places _43_they live Chinatown and the clothes they wear Tang suit.Tang suit, which

102、has its origin in a kind of Manchu clothing, has mainly four characteristics. The Mandarin collar with front opening is _44_ traditional Chinese clothes style. The opening is symmetrical and the collar stands straight up. The hand-made Chinese knots are used as buttons and_45_(decorate). Another cha

103、racteristic is the fabric, which usually is a traditional cloth such as a kind of silk. Adding the western cutting method as well as shoulder pads_46_(make) the clothes fit better. It is_47_(wide) recognized that this kind of clothing later had a great influence _48_the traditional clothing in many

104、Asian countries such as the Kimono in Japan and Hanbok in Korea.In 2001 _49_ attracted many foreigners in APEC was the Tang suit worn by leaders from different countries. Since then, this kind of clothing _50_(regard) as Chinese Tang suit and has enjoyed a great popularity in China and abroad.【答案】41

105、. coming 42. powerful 43. where 44. a 45. decorations 46. makes 47. widely 48. on#upon 49. what 50. has been regarded【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了唐装的起源和特点,对亚洲国家如日本的和服和韩国的韩服产生了很大的影响并在国内外受到了广泛欢迎。【41题详解】考查非谓语动词。句意:“唐装”是来自海外华人的一种表达。分析句子结构可知come在句子中作为非谓语动词使用,expression和come之间是逻辑上的主谓关系,因此使用come的现在分词作为后置定语修饰expr

106、ession,故填coming 。【42题详解】考查形容词。句意:作为中国历史上最富有和最强大的朝代之一,唐朝在世界上举世闻名,外国人称海外华人为“唐人”,他们居住的地方为“唐人街”,他们穿的衣服为“唐装”。此处作定语修饰dynasties,应用形容词powerful,意为“强大的”,故填powerful。【43题详解】考查定语从句。句意:作为中国历史上最富有和最强大的朝代之一,唐朝在世界上举世闻名,外国人称海外华人为“唐人”,他们居住的地方为“唐人街”,他们穿的衣服为“唐装”。此处为定语从句修饰先行词places,先行词在从句中作地点状语,故用关系副词where引导定语从句。故填where。

107、【44题详解】考查冠词。句意:前面开口的中式领是一种中国传统服饰类型。style为可数名词,此处需要填入不定冠词表示泛指意义,traditional是以辅音音素开头的单词,故填a。【45题详解】考查名词。句意:手工制作的中国结用作纽扣和装饰。此处应该使用decorate的名词和buttons并列作介词as的宾语,由句意的需要可知,应该使用decoration,意为“装饰品”,结合语境和上文的buttons可知应用复数形式表示多种装饰,故填decorations。【46题详解】考查时态和主谓一致。句意:加上西方剪裁方法和肩垫使衣服更合身。由上下文可知,该句子使用一般现在时,主语是动名词短语add

108、ing the western cutting method as well as shoulder pads,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填makes。【47题详解】考查副词。句意:众所周知,这种服装后来对许多亚洲国家的传统服装产生了很大的影响,例如日本的和服和韩国的韩服。作状语修饰过去分词recognized应用副词widely,表示“广泛地”。故填widely。【48题详解】考查固定短语。句意:众所周知,这种服装后来对许多亚洲国家的传统服装产生了很大的影响,例如日本的和服和韩国的韩服。结合句意表示“对有很大的影响”可知短语为have a/an. influence on/upon。

109、故填on/upon 。【49题详解】考查主语从句。句意:在2001年APEC会议上吸引了许多外国人的是各国领导人穿的唐装。空处引导主语从句,从句中缺少主语,指代事情应用连接代词what。故填what。【50题详解】考查时态和主谓一致。句意:从那时起,这种服装被称为“唐装”,并在国内外受到广泛欢迎。由“since then”可知,该句子使用现在完成时,句子的主语“this kind of clothing”为单数意义,谓语动词应使用单数形式,并且主语承受regard的动作,因此谓语动词要使用被动语态的形式,故填has been regarded。第三部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 单句

110、改错 (共10小题,每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Here come the summer holiday. Im pleasing to make a plan for the coming days. Since

111、I am a third -year senior high school student this term, many of my time is spent on study. I try to finish all the homework which is required by my teachers. Id like to have a trip with my friends to visit several scenic spot and appreciate the beauty of nature. The trip can broaden our horizons an

112、d relax them after the tough exam. In the addition, I will do sports as usual such as playing table tennis, which is beneficial from my health. I convinced Ill have a meaning holiday.【答案】ecomes2.pleasingpleased3.manymuch4.whichthat5.spotspots6.themus7.删掉the8.fromto9.在convinced前加am10.meaningmeaningfu

113、l【解析】【分析】这是一篇应用文,文章主要介绍了作者暑假计划。【详解】1.考查主谓一致。句意:暑假要到了。本句是倒装句,时态为一般现在时,主语是the summer holiday,谓语动词应用第三人称单数形式。故将come改为comes。2.考查形容词。句意:我很高兴为即将到来的日子制定计划。此处作表语,主语I指人,应用形容词pleased,表示“高兴的”,pleasing意为“令人高兴的”,修饰物,不符合题意。故将pleasing改为pleased。3.考查形容词。句意:由于这学期我高三,很多时间要花在学习上。time是不可数名词,应用much of修饰,many of修饰可数名词复数,不

114、符合题意。故将many改为much。4.考查定语从句。句意:我尽力完成老师要求的所有作业。分析句子可知,此处是定语从句,先行词是homework,且被all修饰,关系词在从句中作主语,应用that引导,故将which改为that。5.考查名词复数。句意:我想和朋友一起去旅行,去一些风景优美的地方欣赏大自然的美。spot是可数名词,由several可知此处应用复数形式,故将spot改为spots。6.考查人称代词。句意:旅行可以拓宽我们的眼界,在艰难的考试过后使我们放松。结合语境可知,此处指“使我们放松”,应用宾格us。故将them改为us。7.考查固定短语。句意:此外,我会和平常一样做运动,比

115、如打乒乓球,这对我的健康有益。in addition此外,是固定短语,the多余,故删掉the。8.考查介词。句意:此外,我会和平常一样做运动,比如打乒乓球,这对我的健康有益。be beneficial to对有益,是固定短语,故将from改为to。9.考查句子结构。句意:我确信我会有个有意义的假期。分析句子可知,此处是主系表结构,缺少be动词,时态为一般现在时,主语是I,故在convinced前加am。10.考查形容词。句意:我确信我会有个有意义的假期。此处修饰名词holiday,应用形容词作定语,meaning是名词,不符合题意。故将meaning改为meaningful。第二节 书面表达

116、(满分25分)52. 假设你是红星中学高三学生李华。你的美国朋友Jim得知你对探月感兴趣,发来邮件和你讨论该话题。请你给他回复邮件,内容包括:1. 月亮在中国文化中的寓意;2. 你对人类探月活动的看法。注意:1.词数不少于50;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。提示词:探月 moon explorationDear Jim,_Yours,Li Hua【答案】Dear Jim,I am glad to share with you more details about my passion for moon exploration.It started with what I had been

117、 told about the moon as a kid and grew stronger with time. As you can guess, there is rich cultural meaning behind the faithful companion of the earth. In Chinese culture, as opposed to the masculinity of the sun, the moon is often compared to a quiet and elegant lady. Also, it reminds people of the

118、ir family and friends far away. People feel reassured knowing that they are watching the same moon as if the moon could serve as their messenger.Human beings have never stopped exploring our closest neighbor. I believe it is of great significance. The development of relevant technology facilitates t

119、he progress of science in general, which benefits our everyday life. Whats more, I think moon exploration shows an important human trait, that is, curiosity about the unknown, which is the driving force that has brought our species this far.I hope you find what Ive mentioned above interesting and re

120、asonable. By the way, what do you think of when you gaze at the moon? Write back and tell me about it!YoursLi Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一封信给美国朋友Jim,和Jim探讨有关探月的话题。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时人称:第一人称为主结构:总分法 总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 月亮在中国文化中的寓意;2. 你对人类探月活动的看法。第二步:列提纲 (重点词组)moon

121、exploration;be compared to;remind sb. of sb./sth.;as if;serve as;gaze at第三步:连词成句1. I am glad to share with you more details about my passion for moon exploration. 2. the moon is often compared to a quiet and elegant lady.3. Also, it reminds people of their family and friends far away.4. People feel

122、reassured knowing that they are watching the same moon as if the moon could serve as their messenger.5. By the way, what do you think of when you gaze at the moon?(根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。)第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At las

123、t, Last but not least2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition, As well as, not onlybut (also), including, also3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although + clause(从句), In spite of + n/doing, On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:B

124、ecause, As, So, Thus, Therefore, As a result 5表换一种方式表达:In other words, that is to say,6.表进行举例说明:For example; For instance; such as + n/doing 7.表陈述事实:In fact, frankly speaking8.表选择:eitheror,or连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】范文内容完整,结构严谨,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了主从复合

125、句,如It started with what I had been told about the moon as a kid这句话中用了what引导的宾语从句,如which is the driving force that has brought our species this far中用了which引导的非限制性定语从句;使用了非常好的短语,如be compared to,remind sb. of sb./sth.,serve as,gaze at等,为文章增色不少;并注意了句子的衔接,如Also,Whats more,By the way。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1