ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:132KB ,
资源ID:343438      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-343438-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西省南昌八一中学2021-2022学年高二上学期10月份月考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西省南昌八一中学2021-2022学年高二上学期10月份月考英语试题 WORD版含解析.doc

1、20212022学年度第一学期南昌市八一中学高二英语10月份月考试卷考试用时:120分钟 试卷满分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will John do after school tomorrow?A. See a movie. B. Play badminton. C. Go to Graces house.2. What c

2、olor of shirt will the man choose?A. White. B. Black. C. Blue.3. Whats the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Headmaster and teacher.4. Who is worried about gaining weight?A. The son. B. Aunt Louise. C. The mother.5. Why does the woman give up buying the coat

3、?A. It is expensive. B. The size doesnt fit her. C. She doesnt like the color.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6至7题。6. Where does the conversation take place?A. At a clothing store.

4、 B. At a work event. C. At the laundry.7. When will the woman return?A. Tomorrow morning. B. This afternoon. C. Tonight.请听第7段材料,回答第8至9题。8. How will the woman send the package?A. By air mail. B. By registered mail. C. By express mail.9. How much should the woman pay?A. 20. B. 23. C. 26.请听第8段材料,回答第10至

5、12题。10. Why did the woman go to New York?A. To have meetings. B. To go sightseeing. C. To study a program.11.What may help avoid jet lag?A. Coffee B. Alcohol. C. Exercise.12. What did the woman say about most passengers?A. They preferred alcohol.B. They liked to do exercises.C. They could hardly mak

6、e a choice.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What do we know about the area?A. Lightning strikes mostly in December.B. The area is near the Andes Mountains.C. The people there worry about getting hit.14. What did NASA call the area?A. The Never-Ending Storm of Catatumbo.B. The Lightning Capital of the World.C.

7、The Light of Venezuela.15. Which helps the area get so many storms?A. Warm mountain winds. B. Warm sea air. C. The crowded population16. What does the man say in the end?A. Hes scared of storms.B. Hell never visit Venezuela.C. Hed be careful if he lived in the area.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the

8、 speech mainly about?A. Music and dancing in Guanajuato.B. Traditional Mexican dresses.C. The speakers career.18. Which kind of music does the speaker like best?A. Rock music. B. Pop music. C. Traditional Mexican music.19. What is the most critical factor to be a folk dancer?A. Teamwork. B. Hard wor

9、k. C. Love for the culture and music.20. How do folk dancers get dance dresses?A. By buying them at the store.B. By making them on their ownC. By borrowing them from their grandparents.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWelcome to our free res

10、ources for first aidFirst-aid education has been included in the health curriculum for schools in England. Now, more children and young people will acquire the skills they need to save a life.To celebrate the change were launching a brand-new teaching website. Its aimed at all schools in the UK.We u

11、nderstand that, for some people, teaching first aid can be quite frighteningespecially if youve never done it before. So, weve designed these free resources to help you confidently deliver lessons in line with the new curriculum. Heres how:Each first-aid skill focuses on one key action.The teaching

12、resources provide you with all the guidance you need.The resources have easy-to-follow lesson plans that save you time in preparing for your classes.This new interactive learning website will include:a multimedia library with supporting materials you need for each lessondifferent learning activities

13、 for those aged 518a full curriculum mapping for the new requirements in EnglandHow will it benefit learners?Through all kinds of practical activities learners will:have skills, confidence and willingness to act when someone needs first aidlearn first aid for common injuries and what to do in a firs

14、t-aid emergency develop basic life skills, including how to deal with challenging situations get other ideas such as kindness, safety and sharing learning with othersIf you have any questions, please contact reducationredcross.org.uk.1. Who is the text written for?A. StudentsB. ParentsC. TeachersD.

15、Doctors2. What is the advantage of the free resources?A. Making first aid learning fun.B. Making first aid easy to teach.C. Being based on life experiences.D. Being open to learners of all ages.3. How can learners benefit from the website?A. They can treat various common injuries.B. They can gain co

16、nventional medical knowledge.C. They can be quite willing to perform first aid.D. They can build up confidence in challenging jobs.【答案】1. C 2. B 3. C【解析】【分析】本文是应用文。介绍了一个关于急救知识免费资源教学网站的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据第二段中“To celebrate the change, were launching a brand-new teaching website.(为了庆祝这一变化,我们推出了一个全新的教学网

17、站)”以及第三段中“We understand that, for some people, teaching first aid can be quite frighteningespecially if youve never done it before. So, weve designed these free resources to help you confidently deliver lessons in line with the new curriculum.(我们知道,对一些人来说,教急救是相当可怕的尤其是如果你以前从未做过。因此,我们设计了这些免费资源,以帮助您自信地

18、教授课程与新课程)”可推知,该短文是为老师写的。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第三段之后列举三项“Each first-aid skill focuses on one key action. The teaching resources provide you with all the guidance you need. The resources have easy-to-follow lesson plans that save you time in preparing for your classes.(每个急救技能集中于一个关键动作。教学资源为你提供所有你需要的指导。资源有

19、易于遵循的课程计划,节省您的时间准备您的课程)”可知,那些免费的资源使得急救知识易于教授。故选B。【3题详解】细节理解题。根据How will it benefit learners?部分中“have skills, confidence and willingness to act when someone needs first aid(当有人需要急救时,你有技能、自信并愿意采取行动)”可知,当有人需要急救时,学习者会十分愿意去实施急救,从而从网站中获益。故选C。BThe Red Bicycle is a storybook about a bicycles journey from No

20、rth America to the countryside in West Africa. The full name of the book is The Red Bicycle: The Extraordinary Story of One Ordinary Bicycle, and was written by Jude Isabella from Canada.Leo wants a bike, not just any bike but a red one. He makes money by doing part-time jobs until he has enough mon

21、ey to buy it. He loves his new bike and names it Big Red. He rides Big Red everywhere for many years until he is finally too big for it. Because he has taken such good care of the bike, it looks almost new. He wants to give the bike to someone who really needs it, and will love it the way he does. L

22、eo learns about a charity that sends donated (捐赠的) bikes to people in Africa.When Big Red arrives in Africa, the bike finds a new owner, a young girl named Alisetta. She learns to ride Big Red and uses it to help her family on their farm. She also rides Big Red to the market to sell goods that her g

23、randmother made. She earns money so her sister can go to school. Alisetta earns enough money to buy another bike. But while she is gone, Big Red is destroyed by a pig. A worker from a hospital then takes Big Red, repairs it, and turns it into an ambulance (救护车). Then, a young woman, named Haridata,

24、uses the bike to bring sick people to the hospital.What a wonderful journey the bicycle takes and what a useful life it has. The Red Bicycle is a great story. It will inspire children from around the world to help others and do something as simple as donating their bikes to charity.4. What is The Re

25、d Bicycle about?A. Leos journey from North America to West Africa.B. A bicycle making a difference to many peoples lives.C. Jude Isabellas travel experience in Canada.D. A global journey on a red bicycle.5. How does Leo get his bike?A. He gets it from a charity.B. He borrows it from others.C. He rec

26、eives it through a donation.D. He buys it by saving money.6. What happens to the red bicycle after Alisetta buys a new one?A. It is brought to patients who need it.B. It is damaged by her sister.C. It is turned into an ambulance.D. It is fixed by Haridata.7. What does The Red Bicycle want to tell it

27、s readers?A. Its better to give than to take.B. Everything is good for something.C. We should make the most of what we have.D. Donating things to charity is hard.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了红色自行车这本书的内容以及其教育意义。【4题详解】细节理解题。根据最后一段“What a wonderful journey the bicycle takes and what a us

28、eful life it has. The Red Bicycle is a great story. It will inspire children from around the world to help others and do something as simple as donating their bikes to charity.(这是一段多么美妙的旅程,它拥有多么有用的生活。红色自行车是一个伟大的故事。它将激励世界各地的孩子去帮助别人,做一些简单的事情,比如把他们的自行车捐给慈善机构)”结合前面对这部书具体内容的介绍,可知红色自行车是关于自行车改变了许多人的生活的故事。故

29、选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Leo wants a bike, not just any bike but a red one. He makes money by doing part-time jobs until he has enough money to buy it.(Leo想要一辆自行车,不是随便的,而是一辆红色的。他通过做兼职工作赚钱,直到他有足够的钱买它)”可知,Leo是通过存钱买到他的自行车的。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Alisetta earns enough money to buy another bike. But while s

30、he is gone, Big Red is destroyed by a pig. A worker from a hospital then takes Big Red, repairs it, and turns it into an ambulance (救护车).(Alisetta挣的钱足够买一辆自行车了。但是当她离开的时候,大红被一只猪毁坏了。一名医院的工作人员把大红车修好,然后把它变成救护车)”可知,Alisetta买了辆新自行车后,那辆红色自行车变成了一辆救护车。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“What a wonderful journey the bicycl

31、e takes and what a useful life it has. The Red Bicycle is a great story. It will inspire children from around the world to help others and do something as simple as donating their bikes to charity.(这是一段多么美妙的旅程,它拥有多么有用的生活。红色自行车是一个伟大的故事。它将激励世界各地的孩子去帮助别人,做一些简单的事情,比如把他们的自行车捐给慈善机构)”可推知,红色自行车想要告诉读者“给予总比索取

32、好”。故选A。CMax, a 15-year-old boy, produced the Vybpro, a wearable wristband which warns users whenever they are about to touch their faces. The gesture has been recognized as one of the key ways that COVID-19 can be spread, making it a potentially life-saving invention.He first hit on the excellent id

33、ea two years ago for the purpose of reducing the spread of the cold and flu. After both of Maxs parents were infected with COVID-19 four months ago, however, he put in all his effort to develop a working prototype (模型).Worn on both wrists, the intelligent device is expected to sell for 89. It uses p

34、osition-sending technology algorithms (算法) to tell between predicted face touching and other hand motions. Then the device warns users of hand gestures that are dangerously near the face.“We came up with the concept a few years ago when my family was repeatedly catching cold and flu viruses from tra

35、veling in and out of London and I could see how easy it was to pick up germs especially from using public transport,” said Max. “It was only when the World Health Organization (WHO) began suggesting people avoid touching their eyes, noses and faces to stop the spread of viruses from contaminated sur

36、faces did I realize that it could play a part in slowing the spread of COVID-19.”Max, who is from Bristol, launched a 60, 000 crowdfunding campaign (众筹活动) on Kickstarter earlier this week to further his project and turn the prototype into a public reality. “The main task of this project is not to ma

37、ke money, but to get it onto the wrists of those it can help keep safe. Any profits made from early sales through the crowdfunding site will be reinvested into providing free devices for organizations that help people such as National Health Service(NHS) staff and nursing homes.”8. Why did Max devel

38、op the Vybpro?A. To protect people against COVID-19.B. To prevent the spread of the cold and flu.C. To test position-sending technology.D. To monitor peoples health.9. What does the underlined word “contaminated” in Paragraph 4 probably mean?A. Dangerous.B. Polluted.C. Smooth.D. Rough.10. What did M

39、ax start the crowdfunding campaign for?A. Raising money for nursing homes.B. Helping to advance his project.C. Providing free devices for NHS.D. Making a better type of Vybpro.11. What can we learn from Maxs story?A. Hard work pays off.B. Little people can make a big difference.C. Ups and downs make

40、 one strong.D. Technology changes our lives.【答案】8. A 9. B 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了15岁的男孩Max发明了一款名为Vybpro的可穿戴腕带,该设备可以帮助减缓COVID-19的传播。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Max, a 15-year-old boy, produced the Vybpro, a wearable wristband which warns users whenever they are about to touch their faces. The gesture

41、has been recognized as one of the key ways that COVID-19 can be spread, making it a potentially life-saving invention. (15岁的男孩Max发明了一款名为Vybpro的可穿戴腕带,当用户要触碰自己的脸时,它会发出警告。这一动作被认为是COVID-19传播的关键方式之一,使其成为一项有可能拯救生命的发明)”可知,Max要开发Vybpro是想保护人们免受COVID-19的侵袭。故选A项。【9题详解】词义猜测题。根据第四段中“It was only when the World He

42、alth Organization (WHO) began suggesting people avoid touching their eyes, noses and faces to stop the spread of viruses from contaminated surfaces did I realize that it could play a part in slowing the spread of COVID-19.(直到世界卫生组织开始建议人们避免触摸自己的眼睛、鼻子和脸,以阻止病毒从contaminated表面传播时,我才意识到,这可以在减缓COVID-19的传播方

43、面发挥作用)”可知,污染过的表面才可能会携带有病毒,因此猜测划线词contaminated意为“受污染的”。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“Max, who is from Bristol, launched a 60, 000 crowdfunding campaign (众筹活动) on Kickstarter earlier this week to further his project and turn the prototype into a public reality. (Max来自布里斯托尔,本周早些时候,他在Kickstarter网站上发起了一项6万英镑

44、的众筹活动,以进一步推进他的项目,并将模型变成公众现实)”可知,Max发起众筹的目的是帮助推进他的项目。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据第一段中“Max, a 15-year-old boy, produced the Vybpro, a wearable wristband which warns users whenever they are about to touch their faces. (15岁的男孩Max发明了一款名为Vybpro的可穿戴腕带,当用户要触碰自己的脸时,它会发出警告)”和最后一段中“Any profits made from early sales th

45、rough the crowdfunding site will be reinvested into providing free devices for organizations that help people such as National Health Service(NHS) staff and nursing homes.(通过该众筹网站早期销售的所有利润都将用于再投资,为一些组织提供免费设备,帮助像国民健康服务员工和养老院等人)”可推知,小人物可以带来巨大的影响。故选B项。DMySpace, the social networking website, is differe

46、nt from other websites which only provide stories about other people. MySpace is a place that allows you to broadcast your own stories and personal information to as many people as you like. Started two years ago, it is a big source of information for and about American kids.Teenagers and their pare

47、nts feel very different about it. Teens are rushing to join the site, not sharing their parents worries. It signals yet another generation gap in the digital era.For teenagers, it is a reliable network to keep in touch with their friends. They will often list their surnames, birthdays, after-school

48、jobs, school clubs, hobbies and other personal information.“MySpace is an easy way to reach just about everyone. I dont have all the phone numbers of all my acquaintances. But if I want to get in touch with one of them, I could just leave them a message on MySpace.” said Abby Van Wassen. She is a si

49、xteen-year-old student at Woodland Hills High of Pittsburgh, Pennsylvania.Parents on the other hand are seriously concerned about the security problems of MySpace. “Every time we hold a parents meeting, the first question is always about MySpace,” said Kent Gates, who travels the country doing Inter

50、net safety seminars (研讨会). The National Center for Missing and Exploited Children has received at least 288 MySpace-related complaints, according to Mary Beth Buchanan, a lawyer in Pittsburgh.“Your profile on MySpace shows all your personal information to anyone on the Web. And MySpace even lists th

51、is information by birthplace and age. Its like a free checklist for troublemakers and it endangers children.” Buchanan said.12. From the passage we can learn that MySpace _.A. allows you to list your personal informationB. is very careful about peoples privacyC. brings about the generation gapD. lis

52、ts the telephone numbers of your friends13. Why are some parents against MySpace?A. Because MySpace has a bad influence on their children.B. Because they dont want to pay so much money for MySpace.C. Because troublemakers can easily approach their children through the site.D. Because it takes up too

53、 much of their childrens spare time.14. What can we infer from “Every time we hold a parents meeting, the first question is always about MySpace”?A. MySpace often holds parents meetings.B. MySpace has become a top issue troubling parents.C. MySpace is quite popular-with parents.D. Parents have lots

54、of questions about the website.15. The writers attitude towards MySpace is _.A. negativeB. positiveC. objectiveD. optimistic【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一个社交网站MySpace,MySpace深受孩子的喜爱,但是这个网站引起了父母的担心。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“MySpace is a place that allows you to broadcast your own stories

55、 and personal information to as many people as you like. (MySpace允许你向尽可能多的人传播你自己的故事和个人信息)”可知, MySpace允许你列出你的个人信息。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据最后一段中“Your profile on MySpace shows all your personal information to anyone on the Web. And MySpace even lists this information by birthplace and age. Its like a free

56、checklist for troublemakers and it endangers children.” Buchanan said. (“你在MySpace上的个人资料会向网络上的任何人显示你的所有个人信息。MySpace甚至按出生地和年龄列出了这些信息。这就像一份免费的麻烦制造者清单,它会危及儿童。”Buchanan说)”可知,有些家长反对MySpace,因为捣乱者可以很容易地通过这个网站找到他们的孩子。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据第五段中“Every time we hold a parents meeting, the first question is always

57、 about MySpace,” said Kent Gates, who travels the country doing Internet safety seminars (研讨会). The National Center for Missing and Exploited Children has received at least 288 MySpace-related complaints, according to Mary Beth Buchanan, a lawyer in Pittsburgh. (“每次我们开家长会,第一个问题总是关于MySpace,”Kent Gate

58、s说,他在全国各地参加互联网安全研讨会。匹兹堡的律师Mary Beth Buchanan说,国家失踪和受剥削儿童中心已经收到了至少288起与myspace有关的投诉)”可知,MySpace已经成为困扰父母的首要问题。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据第一段中“MySpace, the social networking website, is different from other websites which only provide stories about other people. (社交网站MySpace不同于其他只提供他人故事的网站)”,第三段中“For teenager

59、s, it is a reliable network to keep in touch with their friends. (对于青少年来说,这是一个可以与朋友保持联系的可靠网络)”和第五段中“Parents on the other hand are seriously concerned about the security problems of MySpace. (另一方面,家长们非常担心MySpace的安全问题)”可知,MySpace深受孩子的喜爱,但是父母们对此非常担心,因此作者对MySpace的态度是客观的。故选C项。第二节 七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短

60、文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How to Remember What You ReadReading is important. But the next step is making sure that you remember what youve read! _16_you may have just read the text. But the ideas, concepts and images(形象)may fly right out of your head. Here are a few tricks for rememberin

61、g what you read. _17_If the plot, characters, or word usage is confusing for you, you likely wont be able to remember what you read. Its a bit like reading a foreign language. If you dont understand what youre reading, how would you remember it? But there are a few things you can do. Use a dictionar

62、y; look up the difficult words. Are you connected?Does a character remind you of a friend? Does the setting make you want to visit the place? Does the book inspire you, and make you want to read more? With some books, you may feel a connection right away. _18_ How willing are you to make the connect

63、ions happen? Read it; hear it; be it!Read the lines. Then, speak them out loud. And, put some character into the words. When he was writing his novels, Charles Dickens would act out the parts of the characters. Hed make faces in the mirror, and change his voice for each character. _19_ How often do

64、you read?If you read frequently, youll likely have an easier time with remembering what youre reading and what youve read. _20_As you make reading a regular part of your life, youll make more connections, stay more focused and understand the text better. Youll learn to enjoy literature- as you remem

65、ber what you read!A. Are you confused?B. Practice makes perfect.C. Whats your motivation?D. Memory is sometimes a tricky thing.E. Marking helps you remember what you read.F. But other books require a bit more work on your part.G. You can do the same thing when you are reading the text!【答案】16. D 17.

66、A 18. F 19. G 20. B【解析】【分析】本文为说明文,给出了几种方法来帮助读者记忆阅读过的内容,包括扫清生词障碍,将所读到的内容与已有知识建立联系,把自己置身于情节之中和经常性阅读。【16题详解】根据空格后的内容:你可能刚刚读过某篇文章,但却对文章所传达的思想,概念以及形象等一片茫然。接下来作者给出了几条能记住所读内容的方法。D选项:阅读中记忆有时很让人棘手,与空格后所表述含义一致,故选D。【17题详解】本段主要说明能记住所读内容的前提是读懂,这就需要首先通过查字典等办法扫清生词障碍。由confusing”令人困惑的“及dont understand”不理解“等词可推知答案,故选

67、A。【18题详解】根据空格后的内容:将正在阅读的内容与已有知识之间建立联系。有些书的内容会让你立即产生这种联想,因此推断该空的内容也是与建立联系有关,F选项含义为“但是其他书则更多地需要你自己努力了”,表示转折,与上下文顺畅连接,另外other books也与空白前的some books相对应。故选F。【19题详解】本段给出的方法是:要求读者能全身心投入到所读内容中去,列举了狄更斯的例子旨在说明这种方法的可行性,因此读者也可以使用这种方法记住所读内容,故选G。【20题详解】根据空格前:将阅读作为一种日常活动,可知空格处要说明这样做的好处。由此可推断出,该空格处内容与经常阅读相关,选项B(熟能生

68、巧)符合语境。【名师点睛】【解题剖析】. 1.如果问题设在段首,通常是段落的主题句,认真阅读后文内容,根据段落一致性原则,查找相关的词,推断出主题句如:_2_If the plot, characters, or word usage is confusing for you, likely wont be able to remember what you read. 本段主要说明能记住所读内容的前提是读懂,这就需要首先通过查字典等办法扫清生词障碍。由confusing”令人困惑的“及dont understand”不理解“等词可推知答案,故选A Are you confused?2. 如果

69、问题设在段尾.空白前的一句或两句是重点语句,重点阅读以锁定关键词。如:Charles Dickens would act out the parts of the characters, Hed make faces in the mirror, and change his voice for each character._4_3.如果问题设在句中,承上启下性是这个句子的主要作用。分析句子之间的逻辑关系及内容的连贯性,注意段落间的衔接手段。将选项代入原文,如果前后内容连贯,符合逻辑,就能得出正确答案。如:If you read frequently, youll likely have a

70、nd easier time with remembering what youre reading(and what youve read)._5_根据空格前:将阅读作为一种日常活动,可知空格处要说明这样做的好处。由此可推断出,该空格处内容与经常阅读相关,选项F (熟能生巧)符合语境。第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节 完形填空(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C, D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。What is it that you love to do but never f

71、eel that you get it quite right? Perhaps you dont even try anymore because you think what you do is not _21_enough.Discouragement seems to follow us, _22_whatever it is that we work so hard at, it seems that there is_23_someone else who can do it much better.I have always enjoyed music and it is _24

72、_to me that every musician has a _25_of their own. My father _26_ several instruments and when he played with others, it was not difficult to _27_ his sound in a group. Whether it was guitar or another instrument, he had his own _28_ sound.I _29_ heard of a music teacher who commented to a discourag

73、ed student “_30_else can make the sound that you make. The sound that you make may not be the same as someone elses. But who is to say which is _31_ ?” It is said that, “ _32_ is in the eye of the beholder,” perhaps it could be said that “a delightful sound is in the ear of the _33_ .”Every person h

74、as a different tone of voice that _34_ only to them, _35_we all know people with an unforgettable laugh or a way of _36_that is unique to them. It might not be the sound of your music or your voice at all. It _37_be the way you whistle or the sound of your footsteps.Each person has a(n) _38_on the w

75、orld in some way. Someone else can do what you do, but they cannot do it _39_ the same way that you do it. The next time you feel _40_, remember “Nobody else can make the sound that you make.”21. A. challengingB. worthyC. simpleD. good22. A. becauseB. althoughC. whenD. if23. A. seldomB. alwaysC. nev

76、erD. sometimes24. A. satisfyingB. interestingC. inspiringD. touching25. A. talentB. songC. lifeD. sound26. A. playedB. designedC. createdD. possessed27. A. turn downB. pick outC. call upD. give up28. A. loudB. powerfulC. soundableD. special29. A. onceB. yetC. evenD. still30. A. AnybodyB. SomebodyC.

77、NobodyD. Everybody31. A. biggerB. deeperC. betterD. lower32. A. beautyB. interestC. patienceD. honesty33. A. speakerB. listenerC. receiverD. observer34. A. subscribesB. submitsC. adaptsD. belongs35. A. butB. yetC. andD. for36. A. speakingB. walkingC. jumpingD. changing37. A. mustB. mightC. wouldD. s

78、hall38. A. alternativeB. prospectC. dutyD. impact39. A. exactlyB. obviouslyC. cautiouslyD. seriously40. A. annoyedB. puzzledC. botheredD. discouraged【答案】21. D 22. A 23. B 24. B 25. D 26. A 27. B 28. D 29. A 30. C 31. C 32. A 33. B 34. D 35. C 36. A 37. B 38. D 39. A 40. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。当我们感到沮丧时候,

79、总感觉好像总有别人比我们好得多的时候,记住我们每个人都有自己的独特的声音,正如作者的父亲能演奏出特别的音乐一样。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:也许你甚至不再尝试了,因为你认为你做的不够好。A. challenging富有挑战性的;B. worthy有价值的,值得的;C. simple简单的;D. good好的。根据“ Perhaps you dont even try anymore”可知是因为认为自己做的不够好,所以甚至不再尝试了。故选D。【22题详解】考查连词词义辨析。句意:沮丧似乎会跟着我们,因为无论我们在做什么,似乎总有人能做得更好。A. because因为,由于;B. al

80、though虽然,尽管;C. when当时;D. if如果。根据“whatever it is that we work so hard at”可知此处是解释原因。故选A。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:沮丧似乎会跟着我们,因为无论我们在做什么,似乎总有人能做得更好。A. seldom很少;B. always总是;C. never决不,从不;D. sometimes有时。根据“someone else who can do it much better”可知沮丧似乎会跟着我们,因为无论我们在做什么,似乎总有人能做得更好。故选B。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:我一直喜欢音乐,对我

81、来说,有趣的是每个音乐人都有自己的声音。A. satisfying令人满意的;B. interesting有趣的;C. inspiring鼓舞人心的;D. touching动人的。根据 “I have always enjoyed music”可知每个音乐人都有自己的声音,我觉得很有趣。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我一直喜欢音乐,对我来说,有趣的是每个音乐人都有自己的声音。A. talent天赋,才能;B. song歌曲;C. life生活;D. sound声音。根据下文“Whether it was guitar or another instrument, he had

82、his own 8 sound”可知每个音乐人都有自己的声音。故选D。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我的父亲会演奏几种乐器,当他和别人一起演奏时,在一群人中辨认出他的声音并不难。A. played玩耍,打,演奏;B. designed设计;C. created创造;D. possessed拥有,持有。根据“several instruments”可知父亲会演奏几种乐器。故选A。【27题详解】考查动词短语词义辨析。句意:我的父亲会演奏几种乐器,当他和别人一起演奏时,在一群人中辨认出他的声音并不难。A. turn down减小,调低;B. pick out挑出,辨认出;C. call up

83、打电话给,召集;D. give up放弃。根据“every musician has a 5of their own”可知每个音乐人都有自己的声音,因此辨认出父亲的声音并不难。故选B。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:无论是吉他还是其他乐器,他都有自己独特的声音。A. loud大声的,响亮的;B. powerful强大的;C. soundable可发声的;D. special特别的,重要的。根据下文“The sound that you make may not be the same as someone elses”可知无论是什么乐器,父亲都有自己独特的声音。故选D。【29题详解】考

84、查副词词义辨析。句意:我曾经听过一位音乐老师对一个沮丧的学生说:“没有人能制造出你创造出的声音。你创造的声音可能和某人创造的声音不同,但是谁能说谁的更好呢?”A. once曾经;B. yet还,但是,已经;C. even甚至;D. still仍然。根据“ a music teacher who commented to a discouraged student”可知我曾经听过一位音乐老师对一个沮丧的学生说。故选A。【30题详解】考查代词词义辨析。句意:我曾经听过一位音乐老师对一个沮丧的学生说:“没有人能制造出你创造出的声音。你创造的声音可能和某人创造的声音不同,但是谁能说谁的更好呢?”A.

85、Anybody任何人;B. Somebody某人;C. Nobody无人,没有人;D. Everybody每个人。根据下文“The sound that you make may not be the same as someone elses”可知没有人能制造出你创造出的声音。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:我曾经听过一位音乐老师对一个沮丧的学生说:“没有人能制造出你创造出的声音。你创造的声音可能和某人创造的声音不同,但是谁能说谁的更好呢?”A. bigger更大的;B. deeper更深的;C. better更好的;D. lower更低的。根据“The sound that

86、 you make may not be the same as someone elses. ”可知是谁能说谁的更好呢。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:据说,“美在观看者的眼里。”也许可以说,“令人愉快的声音是在听众的耳朵里了。”A. beauty美丽;B. interest兴趣,利益;C. patience耐心;D. honesty诚实,正直。Beauty is in the eye of the beholder是一句谚语。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:“美在观看者的眼里。”也许可以说,“令人愉快的声音是在听众的耳朵里了。”A. speaker发言者,演讲者

87、,说话者;B. listener听者,听众;C. receiver收件人,电话听筒;D. observer观察者,目击者。根据“a delightful sound”可知声音是在听众的耳朵里。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:每个人都有属于他们自己的不同声调,我们都知道有些令人难忘的笑声,或者一种独特的说话方式。A. subscribes订阅;B. submits提交;C. adapts适应;D. belongs属于。根据“that is unique to them”可知每个人都有属于他们自己的不同声调。短语belong to“属于”。故选D。【35题详解】考查连词词义辨析。句意

88、:每个人都有属于他们自己的不同声调,我们都知道有些令人难忘的笑声,或者一种独特的说话方式。A. but但是;B. yet但是,然而;C. and并且;D. for因为。根据“we all know people with an unforgettable laugh or a way of 16that is unique to them”可知此句与上句是并列补充的关系。故选C。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:每个人都有属于他们自己的不同声调,我们都知道有些令人难忘的笑声,或者一种独特的说话方式。A. speaking说;B. walking行走;C. jumping跳;D. chang

89、ing改变。根据“with an unforgettable laugh”可知我们都知道有些令人难忘的笑声,或者一种独特的说话方式。故选A。【37题详解】考查情态动词词义辨析。句意:可能是你吹口哨的方式,也可能是你的脚步声。A. must必须,一定;B. might可能;C. would将,也会;D. shall应,会。根据“the way you whistle or the sound of your footsteps”可知此处表示一种可能性。故选B。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:每个人都以某种方式对世界产生影响。A. alternative替代物;B. prospect前途,预

90、期;C. duty责任,义务;D. impact影响,撞击。根据下文“Someone else can do what you do, but they cannot do it 19 the same way that you do it”可知每个人都以某种方式对世界产生影响。短语have an impact on“对于有影响”。故选D。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:别人可以做你做的事,但他们不能用和你完全一样的方式去做。A. exactly完全地,确切地,恰好;B. obviously显然;C. cautiously慎重地,谨慎地;D. seriously严重地,恶劣地。根据下文“

91、Nobody else can make the sound that you make”可知别人可以做你做的事,但他们不能用和你完全一样的方式去做。故选A。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:下一次,当你感到灰心丧气的时候,记住:“没人可以制造你制造的声音。”A. annoyed使烦恼,打扰;B. puzzled使困惑;C. bothered使烦恼,烦扰;D. discouraged使泄气,阻碍。根据“Nobody else can make the sound that you make”可知是在感到灰心丧气的时候。故选D。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下

92、面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。John Snow was a famous doctor in London. In his time cholera was a _41_ (dead) disease. So John Snow made up his mind to help ordinary people _42_ (expose) to cholera. At that time, neither its cause nor its cure was understood. He knew it would never be under con

93、trol _43_its cause was found. He suspected that people absorbed this disease into their bodies with their meals. He tried to prove this. So when another outbreak hit London in 1854, he gathered information and made a map, _44_ (mark) where all the dead people had lived, which gave him a _45_ (value)

94、 clue. He found that many victims _46_ (link) to the cholera outbreak were near the water pump,so he had the handle removed. Soon afterwards the disease slowed down. He drew a _47_ (conclude) that the polluted water was _48_ (blame)To prevent this _49_happening again, John Snow suggested that the so

95、urce of all the water supplies _50_ (examine). Finally “King Cholera” was defeated.【答案】41. deadly 42. exposed 43. until 44. marking 45. valuable 46. linked 47. conclusion 48. to blame 49. from 50. (should) be examined【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了John Snow战胜“King Cholera(霍乱王)”的过程。【41题详解】考查形容词。句意:在他的那个时代,霍乱

96、是一种致命的疾病。根据句意可知,空格处是定语,要用形容词deadly“致命的”。故填deadly。【42题详解】考查非谓语动词。句意:因此,John Snow下定决心去帮助染上霍乱的普通人。expose与people是逻辑动宾关系,应用过去分词,作后置定语,表被动。故填exposed。【43题详解】考查连接词。句意:他知道霍乱不会被控制住,直到它的原因被找到。根据句意及所给句子可知,此处是固定结构not/ never.until.(直到才)。故填until。【44题详解】考查非谓语动词。句意:他收集信息,绘制地图,标明死者住的地方。空格处是状语,要用非谓语动词,he与mark是主动关系,因此要

97、用现在分词。故填marking。【45题详解】考查形容词。句意:绘制地图给他提供了有价值的线索。空格处作定语,要用形容词valuable“有价值的”。故填valuable。【46题详解】考查非谓语动词。句意:他发现许多和霍乱爆发有关的受害者都里水泵很近,因此他叫人将把手去掉。空格处是定语,victims与link是逻辑动宾关系,应用过去分词,表被动。故填linked。【47题详解】考查名词。句意:他得出结论:被污染的水是引起疾病的根源。根据空格前的a可知,此处应用可数名词的单数形式。故填conclusion。【48题详解】考查非谓语动词。句意:他得出结论:被污染的水是引起疾病的根源。空格处是表

98、语。固定搭配be to blame(该对负责;被责备)是主动形式表被动。故填to blame。【49题详解】考查介词。句意:为了阻止这种疾病再次发生,John Snow建议所有的提供饮水的水源都应该被检查。根据句意及所给句子可知,此处是固定短语prevent.from(阻止某事发生)。故填from。50题详解】考查虚拟语气。句意:为了阻止这种疾病再次发生,John Snow建议所有的提供饮水的水源都应该被检查。suggest(建议)+that sb. (should) +do可知,空格处是(should)+do,由于the source of all the water supplies 与e

99、xamine是被动关系。故填(should) be examined。第四部分 写作(共两节,满分35)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:把缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I can still remember c

100、learly the day after I had my first exam. I didnt pass them. I was so scaring that I even dont want to go to school any more. My parents looked at my test paper and said. “My children, were very glad you has finished half of it. You can do better next time. We never expect you to do the best at a ve

101、ry beginning. We hope you can make progress gradual.” What they said made me to feel I could do things well. From then, I concentrated more on my studies. Now Im always filled with confident in my studies because I know my parents are always behind me.【答案】1. themit 2. scaringscared 3. dontdidnt 4. c

102、hildrenchild 5. hashave 6. athe 7. gradualgradually 8. 删掉to 9. then后加on 10. confidentconfidence【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者第一次考试没通过,父母不但没有批评他而且还鼓励他。父母的话使作者很感动,他比以前更集中注意力学习,变得更加自信。【详解】1.考查代词。句意:我没有通过它。根据上句“I had my first exam”(我第一次考试。)可知,此处是没通过考试,考试是单数,应用it,故将them改为it。2.考查形容词。句意:我是这么害怕以至于我不再想去学校。句中“我”是害怕的

103、,修饰人,应用scared,故将scaring改为scared。3.考查时态。句意:我是这么害怕以至于我不再想去学校。根据文章内容可知,描述的是过去的事,应用一般过去时,故将dont改为didnt。4.考查名词单复数。句意:句中“孩子”指作者,是一个人,应用单数,故将children改为child。5.考查助动词。句意:我的父母看着我的试卷,说“我的孩子,我们很高兴你已经完成了试卷的一半”。主语是you,故将has改为have。6.考查冠词。句意:我们从一开始就没期望你能做得最好。at the very beginning固定搭配,表示“在开始”,故将a改为the。7.考查副词。句意:我们希望

104、你能逐步地取得进步。make progress“取得进步”,动词短语,应用副词来修饰,故将gradual改为gradually。8.考查非谓语动词。句意:他们所说的话使我感到我能把事情做好。make sb. do固定搭配,表示“使某人做.”,故将to删掉。9.考查介词。句意:从那时起,我将注意力更加集中在学习上。from then on是固定搭配,表示“从那时起”,故在then后加on。10.考查名词。句意:现在我总是在我的学习上充满自信因为我知道我的父母总是支持我。be filled with sth.是固定搭配,表示“充满.”,with后面应用名词作宾语,不可数,故将confident改为

105、confidence。第二节 书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,将于今年12月参加中英中学生文化交流(the cultural exchange between Chinese and English middle school students)。你将寄宿在英国Mr. and Mrs. Smith家里,请你给他们发一份E-mail,内容是:1. 简单介绍自己的情况年龄、家庭、所在学校、所学课程、兴趣爱好等;2. 并请他们给你回信,简要介绍他们自己。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Mr. and Mrs. Smith,Im Li Hu

106、a, a Chinese boy. Im very delighted to know that Ill stay in your house for the cultural exchange between Chinese and English middle school students. Id like to say something about myself so that you can know me well.Im sixteen years old now. I have a happy family with three people. Im studying in a

107、 middle school which is located in Nanchang. We learn six subjects. Im interested in all of them. But my English is not good enough. I think you can help me with my English. Whats more, I like reading and playing the piano.Besides, I hope to know more about you earlier, so would you please reply to

108、me at your convenience.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国家庭主人Mr. and Mrs. Smith发一份E-mail,告知他们自己的基本信息并请求他们也回信简要地介绍自己。【详解】1.词汇积累高兴的:happy delighted想要:want to would like to对感兴趣:show an interest in interested in回复:write back reply2.句式拓展合并简单句原句:We learn six subjects. Im interested in all of them.拓展句

109、:We learn six subjects, all of which Im interested in.【点睛】高分句型1 Im very delighted to know that Ill stay in your house for the cultural exchange between Chinese and English middle school students.(运用了由that引导的宾语从句)高分句型2 Id like to say something about myself so that you can know me well.(运用了由so that引导的目的状语从句)高分句型3 Im studying in a middle school which is located in Nanchang. (运用了由which引导的限制性定语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1