ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:3 ,大小:41.50KB ,
资源ID:343130      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-343130-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题2 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题2 WORD版含答案.doc

1、江苏省泗阳中学2013届高三“艺体类”专项复习:阅读专题二教学素材:Danielle Steel, Americas sweetheart, is one of the hardest working woman in the book business. Unlike other productive authors who write one book at a time, she can work on up to five. Her research some before writing takes at least three years. Once she has fully s

2、tudied her subjects, ready to divided into a book, she can spend twenty hours nonstop at her desk.Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her education. After graduation, he worked in the public relations and advertising, industries. Later she started a job as a writer which sh

3、e was best fit for. Her achievements are unbelievable: 390 million copies of books in print, nearly fifty New York Times best-selling novels, and a series of “Max and Martha” picture books for children to help them. Deal with the real-life problem of death, new babies and new schools. Her l998 book

4、about the death of her was shot to the top of the New York Times best-selling list as soon as it came out. Twenty-eight of her books have been made into film. She is listed in the Guinness Books of World Records for one of her books being the Times best-seller for 381 weeks straight.Not content with

5、 a big house, a loving family, and a view of the Golden Gate Bridge, Danielle Steel considers her readers to be the moat important resource and has kept in touch with them by e-mail. While she is often compared to the heroines(女主人公) of her own invention. Her life is undoubtedly much quieter. But if

6、she does have anything in common with them, it is her strength of will and her inimitable style. There is only one Danielle Steel.1. Danielle Steel is different from other writers in that .A. she can write several books at the same timeB. she often does some research before writing a bookC. she is o

7、ne of the most popular American women writersD. she can keep writing for quite a long time without a break2. Children who have read “Max and Martha” picture books may know .A. how to deal with affairs at schoolB. what to do if Max and Martha die C. what to do when new babies are born into their fami

8、liesD. how to solve the difficult problems in their writing classes3. One of Danielle Steel achievements is that .A. some TV plays were based on her booksB. her picture books attracted a lot of young menC. one of her books became a best-seller in 1998D. she wrote the Guinness Book of World Records4.

9、 We can learn from the passage that Danielle Steel .A. lives an exciting lifeB. values her readers a lotC. writes about quiet womenD. is pleased with her achievements5. What does the underlined word “inimitable” mean?A. hardworkingB. attractiveC. strangeD. unique教学步骤:(一)例题感悟 本文介绍了一位美国最杰出的女作家,她的出类拔萃在

10、于两方面:其一是出的书多,其二她的意志坚强及她的写作风格都是与众不同的,因而受到美国人的爱戴。(二)解题分析与学法指导 1. A 细节理解题。第一段第二句“不像其他多产作者一次只写一本书,她一次能写五本”这句话交待了她与其他作者之不同之处。2. C 细节理解题。第二段中间部分关于一套为孩子们写的“Max and Martha故事书,目的是帮助他们解决现实生活中有关死,新的生命及新学校问题,说明读了此书就该知道家里一旦有新的生命诞生如何去做。3. C 细节理解题。第二段中问“她的成就是令人难以置信的”开始,下面介绍了她的成就其中“1998年关于她的儿子之死的那本书一出版就列在畅销书之首”与C答案

11、不符;她的28部书已拍成电影,而A项是电视剧与原文不符。D与本段最后一句不符,B画图书为孩子们而写而非young men。4. B 推理判断题。最后一段中交待Danielle Steel认为她的读者是最重要的资源,她一直和他们通过e-mail保持联系,可见她非常重视她的读者。5. D 词义猜测题。根据文章最后两句话意思推知。(三)基础与巩固训练The African elephant, the largest land animal remaining on earth , is of great importance to African ecosystem(生态系统). Unlike ot

12、her animals, the African elephant is to a great extent the builder of its environment. As a big plant-eater, it largely shapes the forest-and-savanna(大草原) surroundings in which it lives, therefore setting the terms of existence for millions of other animals that live in its habitat. It is the elepha

13、nts great desire for food that makes it a disturber of the environment and an important builder of its habitat. In its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day, it kills small trees and under-bushes, and pulls branches off big trees. This results in numerous open spaces

14、in both deep tropical forests and in the woodlands that cover part of the African savannas. In these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters. Take the rain forests for example. In their natural state, the spreading branches overhead sh

15、ut out sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor. By pulling down trees and eating plants, elephants make open spaces, allowing new plants to grow on the forest floor. In such situations, the forests become suitable for large hoofed plant-eaters to move around and for small plant

16、-eaters to get their food as well. What worries scientists now is that the African elephant has become an endangered species. If the elephant disappears, scientists say, many other animals will also disappear from vast areas of forest and savanna, greatly changing and worsening the whole ecosystem.

17、1. What is the passage mainly about? A. Disappearance of African elephants. B. Forests and savannas as habitats for African elephants. C. The effect of African elephants search for food. D. The eating habit of African elephants. 2. What does the underlined phrase “setting the terms” most probably me

18、an? A. Fixing the time. B. Worsening the state. C. Improving the quality. D. Deciding the conditions. 3. What do we know about the open spaces in the passage? A. They result from the destruction of rain forests. B. They provide food mainly for African elephants. C. They are home to many endangered a

19、nimals. D. They are attractive to plant-eating animals of different kinds. 4. According to the passage, which of the following statements is TRUE?A. The African elephant is the largest animal on earth.B.African elephants have 300 pounds of plants every day, including small trees and under-bushes.C.

20、The African elephant is in a way the builder of the environment like other land animalsD. If the African elephant disappears, the whole ecosystem wont be affected.5. The passage is developed mainly by . A. showing the effect and then explaining the causes B. pointing out similarities and differences

21、 C. describing the changes in space order D. giving examples 【答案与解析】 15 CDDBA1. C 主旨大意题。 往往文章的第一段和最后一段都是透漏文章主旨的地方。而本文正是这样。我们从这两段可以读出,这篇文章是关于非洲象寻找食物所带来的影响的,所以应该选择C。2. D 词义猜测题。根据上半句和下文existence for millions of other animals可知。3. D 细节理解题。Open space出现在文中的第二段的第三句和第四句。从第四句中我们可以得知这样的空地很容易吸引各种各样的食草动物,所以选择D。4. B 细节理解题。根据文章第二段的第二句话可判断B为正确答案。5. A 推理判断题。通读后发现,这篇文章是先讲述大象寻找食物所带来的影响,然后解释原因的,所以要选择A。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1