ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:93.50KB ,
资源ID:342938      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-342938-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(湖北省孝感市普通高中协作体2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

湖北省孝感市普通高中协作体2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题.doc

1、湖北省孝感市普通高中协作体2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题本试卷满分150分,考试时间120分钟注意事项:1. 答题前,考生先将自己的姓名、班级、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2. 选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑字迹的签字笔书写,字体工整,笔迹清楚。3. 请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4. 考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,请将答题卡上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题,

2、每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the probable relationship between the speakers? A. Doctor and patient.B. Doctor and nurse.C.Nurse and patient .2. Why does the woman thank the man? A. He lent her some money.B. He gave her a

3、 ten-pound bill. C. He returned her lost money.3. What will the man probably do tomorrow? A. Go hiking. B.Play tennis. C. Go swimming.4. Who is the best novelist in the womans opinion? A. D. H. Lawrence. B. Charles Dickens.C. Hardy.5. How long does it take John to arrive here according to Tony? A. A

4、bout 45 minutes. B. About 30 minutes. C. About 15 minutes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the limit of luggage?A. A suitcase under 34 kg. B. A suitcase under 64 kg. C. Two s

5、uitcases under 64 kg.7. What can we learn about the man? A. Hell be in the smoking section. B. He has a bag with him. C.He has no passport.听第7段材料,回答第8至9题。8.What are the two speakers generally talking about? A.Goods in supermarkets. B.Shopping in different places .C.Staffinsmall shops9. What might th

6、e woman think of supermarket staff? A. Theyre unfriendly. B. Theyre very kind. C. Theyre well paid.听第8段材料,回答第10至12题。10 .How long does the course last?A. About 20 days. B. About 30 days. C. About 35 days.11. What does the man want to learn? A. Computer science. B. Driving skills. C. A language.12. Wh

7、en can the man take the final exams? A. From August 16th to 18th. B. From August 16th to 20th. C. From August 18th to 20th.听第9段材料,回答第13至16题。13.How long has the woman been living in Beirut? A.For about half a month. B. For about half a year. C. For over a year.14.Where does Mike work? A. In a languag

8、e school.B. In an art school. C.In a gallery .15.What does the woman want to do for a change? A. Learn to teach. B. Learn to draw. C. Learn a language.16. What is most difficult for the man about learning Arabic?A. Pronunciation. B. Grammar. C. Vocabulary.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did 70 of the stud

9、ents like doing? A. Doing sports. B. Going out with friends.C. Listening to music.18.What surprised the speaker? A. Shopping was considered to be entertainment. B. Most students spent much time watching TV. C. Going to cinema was not very popular.19. What percentage of most students money was spent

10、on entertainment?A. About 12%. B.About 35%.C. About 25%.20. Why didnt the students go to the theatre in town? A. They didnt like acting. B. They were too busy to go there.C. Transportation to town theatre was inconvenient.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中

11、,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AI began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunts house , and my mother said that we might soon be leaving for America.We were on the bus then.I was crying,and some people on the bus were turning around to look at me.I remember that I could

12、not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning.I do not remember myself crying for this reason again.In fact,I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives.When we were leaving I thought about all

13、 the places I was going to seethe strange and magical places I had known only from books and pictures.The country I was leaving and never to come back was hardly in my head then.The four years that followed taught me the importance of optimism(乐观), but the idea did not come to me at once.For the fir

14、st two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves.I did not quite know what I was or what I should be.Mother remarried,and things became even more complex for me.Some time passed before my stepfather and I got used to each other.I was often sad, a

15、nd saw no end to “the hard times”.My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home.I wrote letters, filled out forms,translated at interviews with Immigration officers(移民局官员), took my grandparents to the doctor and translated there,and even dis

16、cussed telephone bills with company representatives.From my experiences I have learned one important rule: Almost all common troubles go away at last!Something good is certain to happen in the end when you do not give up,and just wait a little!I believe that my life will turn out all right,even thou

17、gh it will not be that easy.21.How did the author get to know America?A.From radio programs.B.From her mother.C.From books and pictures.D.From her relatives.22.Upon leaving for America the author felt.A.excitedB.confusedC.worriedD.amazed23.For the first two years in New York,the author.A.often lost

18、her wayB.did not think about her futureC.got on well with her stepfatherD.studied in three different schoolsBA storm hit Houston, Texas, on Tuesday. It brought heavy rains and rising floodwaters. By Tuesday night,some parts of the city had received 10 inches of rain. Police and firefighters helped p

19、eople move to safe places. They also saved people from cars and buses that were stuck on roads.Certain areas around Houston were hit really hard. In just four hours,more than seven inches of rain fell in Sugar Land in the southwest of Houston. Cars could not pass through any of the areas main roadwa

20、ys. On Twitter,Sugar Land city officials asked people to get to high ground.Tuesdays rain hit parts of Texas that Hurricane Harvey had already damaged almost two years ago. Hurricane Harvey in August, 2017 was the second most costly hurricane in US history. It caused $125 billion worth of damage in

21、Texas. In the Houston area,36 people died and about 150,000 homes were flooded.Aspokesman forthe Harris County Office of Homeland Security and Emergency Management spoke with the Houston Chronicle. The spokesman said that this weeks rain is “not in any way a Harveylevel event.”But the worst may not

22、be over yet. People will have a break from the heavy rain on Wednesday. According to the National Weather Service,the Texas Gulf Coast will continue to experience heavy rain later in the week.“Today should be our quietest over the next few days for rainfall,” said Don Oettinger , a National Weather

23、Service meteorologist (气象学家).Houston Fire Chief Samuel Peia warned,“As there is too much water on the ground,these are perfect conditions for flash floods,so we hope people are careful of what theyre doing and encourage them to stay home. Theres no sense in putting yourself,firefighters or anybody i

24、n danger needlessly.”24.What are Paragraphs 1 and 2 mainly about?A.Heavy floods hitting Houston.B.Flood prevention in Houston.C.Flood damage in Houston.D.People fighting floods in Houston.25.What do we know about Hurricane Harvey?A.It caused no deaths or injuries.B.It did a lot of damage to Texas.C.

25、It was less serious than this weeks rain.D.It was the biggest hurricane on record.26.What can we learn from the weather report of the National Weather Service?A.Fine days are coming.B.It will rain a little nonstop.C.Floods will continue.D.A hurricane is unavoidable.27.What did Samuel suggest local p

26、eople do?A.Stay indoors.B.Join firefighters.C.Give up needless things.D.Comfort those who lost homes.CWhen faced with the decision to get out of bed or have a few more minutes of sleep,which do you choose?Believe it or not,that decision could make a world of difference in the rest of your day.About

27、85 percent of Americans use an alarm clock to wake up in the mornings, according to sleep researcher Till Roennenber. And while there are no official numbers on snoozing (打盹), a quick survey of social media makes it clear that hitting the snooze button is a popular pastime.As to how the snooze butto

28、n will affect your day,scientists have mixed opinions. Some scientists think people who hit the snooze button in the mornings are actually clever,creative and happy while some said that hitting the snooze button will ruin your life,or at the very least your day. “I feel that hitting the snooze butto

29、n has got to be one of the worst things that ever happened to human sleep,”researcher Jonathan Horowitz said. “The chances of you snoozing and actually experiencing a meaningful rest are close to zero.”According to some sleep experts,when hitting the snooze button,you are in fact confusing your body

30、 and mind,and throwing yourself into a deep state of being sleepy. The body needs some time to wake up,so,when returning to what will be a light sleep for a brief period of time, you are putting your body back into a sleep mode before waking it again. At that point your body wont know what it wants,

31、resulting in a sort of half awaken state.If you really want to take advantage of an alarm clock,the key is to form a healthy sleep cycle. Focus your efforts on getting enough sleep each night and waking up at the same time each day so that when your alarm goes off you feel rested.28.What can we infe

32、r about hitting the snooze button from Paragraph 2?A.People do it just for fun.B.People take it seriously.C.It is a common practice.D.It is a bit childish.29.What do some sleep experts think of hitting the snooze button?A.It is meaningful in the long term.B.It makes people become lazy.C.It brings us

33、 a sense of satisfaction.D.It affects our body and mind.30.Whats the authors suggestion on getting the best out of alarms?A.Forming a good sleep habit.B.Trying to relax ourselves.C.Making use of willpower.D.Using an extra alarm.31.What is the best title for the text?A.Ways to keep refreshed in the m

34、orning.B.The snooze button and peoples character.C.How to avoid the light sleep mode?D.Should you rely on the snooze button?DAirport security is there to protect you, but it may also give you a cold -or worse . To all the places and surfaces weve been warned are covered with germsthe subway seat, ai

35、rplane cabins, the ATMadd the airport security trays(托盘). The plastic security trays used at airport checkpoints around the globe and touched by millions of passengers as they drop shoes, smartphones, baggage and other items into them to clear X-ray scannershave been found to have a variety of germs

36、 in them, including the ones responsible for the common cold, according to researchers in Europe. Scientists from the University of Nottingham in England examined frequently touched surfaces at Helsinki Airport in Finland during and after peak hours in the winter of 2016 and found rhinovirus, the so

37、urce of the common cold in them. They found it on half the baggage trays, more than on any of the other surfaces they tested. It wasnt found on toilet surfaces at the airport. The findings could help improve public health strategies in the fight against the spread of infectious diseases worldwide. T

38、he European Union has funded a research project, called PANDHUB, on preventing the spread of“high-threat ” pathogens(病原体) on public transportation, and the study by the University of Nottingham is part of that project .The presence of germs in the environment of an airport has not been examined prev

39、iously, said Niina Ikonen, who was involved in the study. Finavia, the company that operates Helsinki Airport, said in an email,“At Finavia airports, the hygiene(卫生) standards are applied in accordance with health officials requirementsall surfaces are cleaned daily and all security checkpoint trays

40、, etc., are washed regularly. Washing your hands properly and coughing into a tissue or sleeve, especially in public places, can help minimize the risk of catching infectious diseases, said Jonathan Van-Tam, a professor at the University of Nottingham. These simple measures can help prevent the spre

41、ad of germs and are most important in crowded areas like airports that have a high volume of people traveling to and from many different parts of the world. he added.32. What should air passengers do according to Van-Tam?A. Avoid touching other people .B. Spend less time at the airport .C. Bring as

42、little luggage as possible .D. Try to reduce the effect of their coughs .33. What is special about the study?A. It focuses onhigh-threat pathogens .B. It is the first to test for microbes on surfaces at airports.C. It has found a new way to cure infectious diseases .D. It has led to a research proje

43、ct called PANDHUB.34. What did Finavia express in the email?A. They explained why hygiene was important .B. They felt quite doubtful about the findings.C. They had recognized their mistakes .D. They had done what was required.35. What did the scientists find at Helsinki airport?A. Airport security t

44、rays had a lot of germs in them.B. Wet surfaces offered good places for germs to live.C. Viruses spread quicker during and after peak hours.D. Airline passengers were more likely to catch a cold on planes.第二节(共5小题,每小题2.5分,共12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出最能填入空白处的最佳选项,选项中有两项是多余的。How to Introduce Yourself Befo

45、re Giving a SpeechGreet the audience and state your name.If youre giving a speech,its important to state your first and last name. 36 37 Dont stare down or at some aimless point in the corner of the room.If you dont like the thought of looking into that many eyes,look at their eyebrows or nosesthey

46、wont be able to tell the difference.Share some relevant information about yourself. After you provide your name,share why you and the speech are relevant,making sure you provide something believable. 38 If youre giving a speech about the importance of eating organic foods,tell people that youre a sc

47、ientist,chef,or environmental professional. If youre giving a speech about child development,be sure to include that you are a child psychologist.Communicate effectively. From the very start,make sure your voice is loud enough for everyone to hear you. You can even ask the audience if you are speaki

48、ng loudly enough for all to hear. 39 Move your body. 40 Stand up tall,move your shoulders back,and keep your hands free,using them to gesture when necessary. You can walk around to show the crowd how comfortable you are and to make yourself look less stiff.A. Make eye contact with a few people.B. Fo

49、cus just on what you are going to talk about.C. Stand with good posture(姿势),and move freely while you speak.D. As you say hello and give your name,remember to speak clearly and confidently.E. It depends on the context of the conversation,but start offby telling something about yourself.F.People wont

50、 be able to understand you or respect what you re sharing if they cant hear you.G.The sort of information you share will depend on the audience and the subject youll talk about.第三部分 英语知识运用(共两小节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A,B,C,D四个选项中选出最佳选项填入空白处。One afternoon I toured an art museum

51、 while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the masterpieces(杰作).A young couple 41 the paintings ahead of me chatted 42 between themselves. I watched them for a moment and decided the lady was doing all the talking. I admired the mans patience

52、 for 43 her constant flood of words. Annoyed by their noise, I moved on. I met them several times as I moved through the various rooms of art. 44 I heard her constant flood of words, I moved away quickly.I was standing at the counter of the museum gift shop making a 45 when the couple approached the

53、 exit. Before they left, the man 46 his pocket and pulled out a white object. He extended(展开) it into a long walking stick and then 47 his way into the coatroom to get his wifes jacket.Hes a 48man , the clerk at the counter said. Most of us would 49 if we were blinded at such a young age. During his

54、 recovery, he made a promise that his life wouldnt 50 . So , as before, he and his wife come in whenever theres a new art show.”“But what does he get out of the art? I asked. He cant see.” “Cant see ? Youre 51. He sees a lot . More than you or I do, the clerk said. His wife52 each painting so he can

55、 see it in his head.I learned something about patience, courage and love that day . I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without 53 and the courage of a husband who would not 54 blindness to change his life . And I saw the love 55 by two people as I watched this couple

56、 walk away with their arms intertwined (交缠).41. A. judging B. noticing C. measuring D. viewing42. A. carelessly B. continuously C. hardly D. excitedly43. A. coming up with B. adding up to C. putting up with D. living up to44. A. As though B. Now that C. Each time D. Ever since45. A. difference B. pu

57、rchase C. fortune D. deal46. A. looked into B. got into C. reached into D. broke into47. A. tapped B. pushed C .fought D. forced48. A. brave B. lucky C. cold D. clever49. A. make up B. give up C. wake up D. turn up50. A. change B. continue C. return D. end51. A. right B. careless C. foolish D. wrong

58、52. A. touches B.draws C. describes D. praises53. A. thought B. hearing C. emotion D. sight54. A. refuse B. invite C. allow D. force55. A. shared B. expected C. received D. imagined第二节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式, 并将答案填写在答题卡相应的位置上。 When it comes to the world of artificia

59、l intelligence (A1) in a shocking change of roles, robots are now teaching humans 56 to be more humane . Humana Pharmacy created an Al algorithm(算法) for their call centers that instructs employees to be 57 (kind) and more compassionate(有同情心的) to customers. The system 58 (build) by Cogito, an Al firm

60、, and takes 59 new look at how we can use Al for good. The program is designed 60 (tell) the call center employees if they are speaking too quickly, too loudly or softly or if they have remained quiet for a given amount of time. The Al looks for certain behaviors and 61 (pattern) that would indicate

61、 unkind communication such as a raised voice, fast speaking, long silences and other indicators 62 could be tied to lack of compassion or depression. The programs intention is to have the agents better understand how to communicate more efficiently by 63 (analyze) vocal cues(信号). CEO of Cogito, Josh

62、ua Feast, said that he viewed the system as more of a coach 64 a replacement for employees. I dont think human customer agents will be 65 (complete) replaced. Feast said. Humans will always want to talk to other humans . The reason is that only other humans really understand us .” 第四部分 写作 (共两节,满分40分

63、)请在答题卡相应位置作答第一节 应用文写作(满分15分)假设你是李华,你的英国笔友Tom 要来你校做一年的交换生。他写信向你咨询让他能够尽快地适应你校生活和学习的方法。请按以下要点给他回信,给予建议。内容要点:1.上课不能迟到和早退,要穿校服,保持校园整洁,不带手机回校;2.与英国不同,走路骑车要靠右;3.学习上,科目比较多,要合理安排时间完成作业,并尽可能做好预习工作;注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;第二节 读后续写 (满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A couple,whom we shall call John and M

64、ary, had a nice home and two lovely children . One day, John and Mary decided to go on a trip to another city, so they found a kind woman to look after the children and left.Several days later, they returned home a little earlier than they had panned. As they drove back to their hometown, John and M

65、ary noticed smoke and went to see what it was. They found a house was on fire.“Oh,well, it isnt our house. Lets go home,”Mary said.But John drove closer and screamed in surprise,“Thats Jordans home. He works in a factory. He wouldnt be off work yet. Maybe there is something we can do to help.”“It ha

66、s nothing to do with us,”cried Mary.“You have your good clothes on,so lets not get any closer.”John didnt listen to Mary. He drove up and stopped. They were both shocked to see the whole house was on fire. A woman was crying in the yard,“The children! Get the children!”John seized her by the shoulde

67、r and shouted to her,“Dont cry! Tell me where the children are!”“In the basement(地下室),”cried the woman,“down the hall and to the left.”John used water to get his clothes wet and put a wet towel on his head before rushing to the basement. The house was full of smoke and fire, and it was very difficul

68、t for him to find the children. But he made it. He held one under each arm. As he left,he could hear some more crying. He took the two kids out of the house and into the fresh air,and then asked the women how many more children were still down there.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好,请按照如下格

69、式在答题卡相应位置作答;Paragraph 1:Thewoman told him there were two more. _Paragraph 2:As he took them out,he felt something strangely familiar about the little bodies. _20202021学年度下学期孝感市普通高中协作体期中联合考试高二英语试卷(答案)听力: 1 5 CCABA 6 10 CBBAC 11 15 CABAB 16 20 ABACC阅读:21 23 CAD 24 27 ABCA 2831 CDAD 3235 DBDA 36 40 DAG

70、FC完形:41 45 DBCCB 46 50 CAABA 51 55 DCDCA语法:56. how 57 .kinder 58. was built 59. a 60. to tell 61.patterns 62. that/which 63. analyzing 64. than 65. completely应用文写作:One possible version:Dear Tom,Im so glad to know that you will come and study in our school as an exchange student for one year. Im read

71、y to give you some suggestions that can help you get used to the life and study here as quickly as possible.When it comes to the life in our school, first of all, it must be made clear that we should never be late for school or leave school before its over. Whats more,were requested to wear school u

72、niforms and to keep our schoolyard clean and tidy. In addition, mobile phones are not allowed to bring back to the school. Finally, when youre walking or riding on the road, please remember to keep to the right, which is quite different from England. As for study, there are many subjects in the seni

73、or high school, so I suggest that you should arrange your time properly so that you can finish the homework on time. If you could spare some time to preview the lessons, it would be much better. Yours, Li Hua 读后续写Paragraph 1:The woman told him there were two more. Mary grasped his arm and screamed,

74、John! Dont go back in! Its dangerous. The house could fall down at a second! He didnt listen to her and went back into the burning house. He went back to the basement by feeling his way down the smoke and into the room. It seemed like a century before he found the two children. They were all coughin

75、g. So he tried to walk closer to the ground to get the cleaner air there.Paragraph 2: As he took them out, he felt something strangely familiar about the little bodies. As he climbed up the endless steps, the feeling became much stronger. Considering the emergency, he set aside his thoughts . Fortun

76、ately, they finally came out into the fresh air . To his great surprise, the children he had just rescued were his own kids . Knowing what had happened, Mary ran to them in tears and the whole family hugged together . It turned out later that the baby-sitter had left them at this house while she was

77、 shopping . Fortunately , when John saved others , he also saved his own children .听力材料:Text 1 M: Hello! Id like to make an appointment to see Dr Wood.W: Is it an emergency?M: Yes, I have a terrible cold.W: In that case, how about this afternoon at 2: 30? Text 2M: Does this bill belong to you? W.:Oh

78、 ,thanks. I just lost 10 pounds.M: Im glad that I find the owner, otherwise I would have to go to the Lost and Found.Text3 M: Mary , would you like to play tennis or badminton tomorrow?W: Neither. Ive been very much into swimming these days. Why not join me in the swimming course tomorrow? M: Well,

79、it doesnt sound interesting to me. Ill get someone to go hiking instead . Text4M: Who do you think is the greatest novelist in the history of English literature? W: Charles Dickens, actually no one can match him in writing . M: Im afraid I cant agree with you on that. I like D. H. Lawrences and Hard

80、ys novels better. Text 5W: Oh , Tony.I wonder if John will be here by 8: 00 am , he is supposed to be . M: His wife said he left at 7:30am, so he should be here by 8:15 . Text 6M: Whats the limit?W: You are allowed to take two suitcases at the maximum of 32kg each ,64kg in total . M : Thank you very

81、 much .W: Thats OK. But your luggage is 2 kilos overweight , so I have to charge you .M: Just a minute, please . Ill put the dictionary into my bag , and then it wouldnt be overweight .W: Thats fine. Would you like a seat in the smoking or non-smoking section?M: Non-smoking section.W: Here are your

82、ticket and boarding pass and passport . Please board at Gate 18 .Text 7 M: Hello, Louise. Have you seen my new supermarket yet? W: Yes. Ive heard of it actually. I suppose you must like it. M: Yes, I mean its amazing.W: Oh, Jeff. I really cant agree. I dont like it at all. My shop is much better. M:

83、 You must be mad . I think its really . you know. so easy to buy everything in one place.W: Yes, its easy . But dont you think the food isnt. I mean small shops usually have much fresher food. M: Maybe, but small shops are more expensive, arent they?W: Yes, I agree with you, but supermarket staff ar

84、e badly paid and they are really. but you get better service in small shops. They are much more friendly. M: No, everyone in my supermarket is very nice . Text 8 M: Excuse me. Miss .W: Yes, young man. May I help you? M: Yes, Id like to get some information about the summer course. Can you tell me th

85、e starting and finishing time of the course, please?W: Yes. The course begins on July 15th and runs until August 20th . M: Right, and what course will we learn?W: Well , you have varieties of courses. You have listening and speaking courses , reading and writing. There are also classes in the langua

86、ge practising centre. M: Right. Do you have a timetable?W: Im sorry. My workmate isnt here at the moment, so I cant get a timetable for you right away . M: Thats OK. When will the final exams be held? W: At the end of the term. They begin on August 16th and end on August 18th. M: OK. Well, thank you

87、 , Miss . Text 9 M: So how long have you been living here?W:About six months now . M: Why did you choose Beirut? W: Because, Mike-my husband-and I have always loved Arab culture and the language. Mikes an English teacher and he got a job here in language school . M: Why did you want to take a year o

88、ff ? W: I love teaching children but I needed change. Also Ive been drawing and painting since I was little but Ive never really had the chance to study drawing . So this seemed like the perfect opportunity to have a change and learn to draw properly .M:Well. I found a fantastic art teacher, and Ive

89、 been having classes with her since October. Shes great and she speaks English, which is lucky. because I dont know much Arabic yet. But Im making efforts to learn it. Because its incredibly difficult! Especially the pronunciation. You have to learn to make a lot of new sounds . Text 10W: This is Su

90、zie Chu on Three Triple Campus Radio. I have the results of the entertainment survey we did last week with the students here at the university. We interviewed a total of 150 students. 70% of the students we talked to said that they liked going out with friends more than anything else. I had expected

91、 them to say doing sports or listening to music or something like that . Next on the list was watching TV. Most students spent 15 hours a week doing that. Going to the cinema was pretty popular too and so was watching sports,but something that surprised me was that some students considered shopping

92、to be entertainment. Most students spent between 12 pounds and 35 pounds a week on entertainment and this represents about a quarter of their total budget. So what dont students like doing?Well, although quite lot of them like acting and even belong to the acting club, surprisingly enough going to t

93、he theatre was not very popular at all. In fact, it came bottom of the list! Why? The main reason was that there was no transport into the town so it was hard getting to the theatre.A本文叙述的是作者搬到美国之后,生活的磨砺让作者从一个悲观失望的人变成了一个积极乐观的人。21.C细节理解题。根据第二段中“When we were leaving I thought about all the places I wa

94、s going to seethe strange and magical places I had known only from books and pictures.”可知,在她去美国之前她是从书本和图片里了解美国的,故答案为C。22.A推理判断题。根据第二段后两句“I thought about all the places I was going to seethe strange and magical places I had known only from books and pictures.The country I was leaving and never to com

95、e back was hardly in my head then.”可知,作者离开的时候感受到的不是困惑和担忧,而是兴奋。故选A。23.D细节理解题。根据第三段中“For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves.”可知,作者前两年在三个不同的学校学习。故选DB这是一篇新闻报道。文章介绍一场风暴袭击了休斯敦,引发了大量降水和城市内水位上涨,当地政府提醒人们居家注意安全。24.A主旨大意题。根据第一段中“Police

96、and firefighters helped people move to safe places.They also saved people from cars and buses that were stuck on roads.”和第二段中“Cars could not pass through any of the areas main roadways.”可知,两段主要在描写大量降水导致休斯敦城市内洪水泛滥造成的后果,A选项“泛滥的洪水袭击了休斯敦”符合文意。故选A项。25.B细节理解题。根据第三段最后两句“It caused $125 billion worth of dama

97、ge in Texas.In the Houston area, 36 people died and about 150, 000 homes were flooded.”可知,两年前席卷德克萨斯州的飓风造成了巨大的财产损失和人员伤亡,与B选项描述一致。故选B项。26.C推理判断题。根据第五段第三句“According to the National Weather Service, the Texas Gulf Coast will continue to experience heavy rain later in the week.”并结合该段内容可知,人们在周三能稍微松口气,但这一周

98、后面几天降水将会继续,届时洪水必然会再次泛滥。故选C项。27.A细节理解题。根据最后一段Samuel所说的话“As there is too much water on the ground, these are perfect conditions for flash floods, so we hope people are careful of what theyre doing and encourage them to stay home.”可知,他希望人们注意安全,并鼓励他们待在家里,与A选项“stay indoors”含义一致。故选A项。C这是一篇说明文。很多人习惯于早上设置闹钟

99、,并在闹钟响起后再睡一会儿。文章讲述了这种做法的坏处,并给出了科学的作息方案。28.C推理判断题。根据第二段最后一句“And while there are no official numbers on snoozing (打盹), a quick survey of social media makes it clear that hitting the snooze button is a popular pastime.”可知,根据社交媒体上的小调查,按下小睡按钮是很多人都有的习惯,与C选项含义一致。故选C项。29.D细节理解题。根据第四段第一句“According to some sl

100、eep experts, when hitting the snooze button,you are in fact confusing your body and mind, and throwing yourself into a deep state of being sleepy.”可知,在一些睡眠专家看来,起床后小睡会迷惑身体和大脑,D选项“它会影响身体和大脑”含义一致。故选D项。30.A细节理解题。根据最后一段第一句“If you really want to take advantage of an alarm clock, the key is to form a healt

101、hy sleep cycle.”可知,作者给出的利用好闹钟的建议是,养成健康的睡眠周期,与A选项“养成良好的睡眠习惯”含义一致。故选A项。31.D标题归纳题。总览全文,主要围绕“snooze button”展开,文章先是引出了起床后小睡这种现象,继而引用专家和研究人员的观点指出其弊端所在,最后作者给出了合理的建议,D选项“你应该依赖小睡按钮吗?”切合主题,适合作为标题。故选D项。D本文是说明文。欧洲科学家研究发现,在众多检测区域中机场安检托盘上覆盖着最多的细菌.32.D.细节理解题根据最后一段中的Washing your hands properly . diseases, said Jona

102、than Van-Tam可知,依据An-Tam教授的建议,机场旅客应该尽量在咳嗽的时候用纸巾或袖子遮掩口鼻,以降低其带来的影响。33.B.细节理解题,根据第五段中的The presence of germs in the environment of an airport has not been examined previously可知,这项研究独特的地方在于,它首次检测了机场的各种表面上的微生物.34.D.推理判断题,根据倒数第二段的内容可知, Finavia公司在电子邮件中表示,他们已经按照规定尽到了卫生清洁的职责.35.A.细节理解题,根据第三段中的 Scientists from

103、the University of Nottingham in England examined frequently touched surfaces at Helsinki Airport in Finland. found on toilet surfaces at the airport可知,这些科学家在对赫尔辛基机场进行检查后发现机场安检托盘有很多细菌七选五:本文是一篇说明文,介绍了做演讲时如何介绍自己,使自己和观众有很好的交流,也能让他们更好地理解分享的内容。36.根据空前“.its important to state your first and last name.”可知,做

104、演讲的时候要告诉大家你的姓名,所以下面叙述的是介绍自己名字的时候应该注意的是:要说的清晰并有自信。故选D。37.根据空后第二句“If you dont like the thought of looking into that many eyes,look at their eyebrows or noses.”,如果你不喜欢看那么多眼睛,看看他们的眉毛或鼻子,所以前面叙述的是应该与一些听讲的人有眼神的交流。故选A。38.根据空前“Share some relevant information about yourself.After you provide your name,share w

105、hy you and the speech are relevant,making sure you provide something believable.”可知,在演讲的过程中要分享一些与话题有关的自己的信息。具体地说什么要看观众是什么群体及谈论的话题,故选G。39.本段主要谈论的是进行有效交流,确保听众能够听见。故F项“听众听到你说的什么,这样他们才会更好地理解和尊重你所分享的内容”符合语境。40.根据空前“Move your body.”可知在讲话的过程中除了上文提到应该有眼神交流也应该有身体语交流,选项C中的关键词move也是提示。故选C。 完型填空:【篇章导读】丈夫失明了,可是这

106、并没有阻止他对生活和艺术的热爱和追求。每次有美术展的时候,妻子总是耐心地向丈夫描述作品的细节,帮助丈夫理解画作。41.D去美术馆应该是去“观赏”绘画作品。此处指在作者前面观看画作的年轻夫妇。42. B根据后面的 constant flood of words可知,此处指这对年轻的夫妇“不断地”在说话。43. C那位男士能“忍受”妻子滔滔不绝的话语,作者非常佩他的耐心, put up with为“忍受”44.C作者“每次”听到那位妻子滔稻不绝的话语就离开,此处 each time引导时间状语从句。45.B根据空前的 gift shop可知,作者应该是在美术馆礼品店的柜台前买东西, make a

107、purchase意为“购物”46.C根据空后的 pulled out可知,此处指那位男土把手“伸进”口袋里,取出一个白色的东西47.A本句意为:他把它展开成为一根长长的手杖,点着地去衣帽间取他妻子的夹克,tap意为“轻敲”。48.A根据该段中店员的话可知,此处指那位男士是一个“勇敢的”人。49.B本句意为:如果我们这么年轻就失明了,我们大多数人都会“放弃”.50.A那位男士承诺自己的生活不会因失明而“改变”。第54空后的 blindness to change his life是提示.51.D根据空后的“He sees lot.”可知,店员否定了作者的话,说作者错(wrong)了。52.C那位男士失明了,因此应该是他的妻子给他“描述”每一幅画作。53.D由上文可知,那位男士失明了,因此这里应该用 sight54.C根据第五段第三句他的承诺和最后一段第一句中的 courage可知,作者看到了那男土不“让”失明改变其生活的勇气。55.A当年轻的夫妇离开时,作者看到了两个人所“分享”的爱.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1