1、完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Even though it was only October, my students were already whispering about Christmas plans. With each passing day everyone became more anxious, waiting for the final school bell. Upon its 1 everyone would run for their coats and go home, everyone except Da
2、vidDavid was a small boy in ragged clothes. I had often wondered what kind of home life David had, and what kind of mother could send her son to school dressed so 2 for the cold winter months, without a coat, boots, or gloves. But something made David 3. I can still remember he was always 4 a smile
3、and willing to help. He always stayed after school to straighten chairs and mop the floor. We never talked much. He 5 just simply smile and ask what else he could do, then thank me for letting him stay and slowly head for homeWeeks passed and the 6 over the coming Christmas grew into restlessness un
4、til the last day of school before the holiday break. I smiled in 7 as the last of them hurried out of the door. Turning around I saw David quietly standing by my desk.“I have something for you.” he said and 8 from behind his back a small box. 9 it to me, he said anxiously, “Open it.” I took the box
5、from him, thanked him and slowly unwrapped it. I lifted the lid and to my surprise saw nothing. I looked at Davids smiling face and back into the box and said, “The box is nice, David, but its 10 .”“Oh no it isnt” said David. “Its full of love. My mum told me before she died that love was something
6、you couldnt see or touch unless you know its there.”Tears filled my eyes 11I looked at the proud dirty face that I had rarely given attention to. After that Christmas, David and I became good friends and I never forgot the meaning 12 the little empty box set on my desk.1. A. warning B. ringing C. ca
7、lling D. yelling 2. A. modestly B. naturally C. inaccurately D. inappropriately3. A. popular B. upset C. special D. funny4. A. expressing B. delivering C. wearing D. sharing 5. A. would B. should C. might D. could6. A. argument B. excitement C. movement D. judgment7. A. relief B. return C. vain D. c
8、ontrol 8. A. searched B. found C. raised D. pulled 9. A. Holding B. Handing C. Sending D. Leaving10. A. cheap B. empty C. useless D. improper 11. A. as B. until C. because D. though12. A. from B. behind C. over D. towards 【参考答案】参考答案 1-5BDCCA 6-10 BADBB 11-12 AB完形填空。请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出
9、最佳选项。My parents had always prepared for hurricanes. It is what1people do in Florida because “you never know”. For us, that2awhite metal cabinet (储藏柜) in our utility room (杂用间)filled with cans of food. We could3eat anything out of the cabinet because “you never know” when a hurricane will come.As a k
10、id, I was4 about the white cabinet. I thought it was kind of strange to have food in the utility room. But, one look from my mother5 me from opening the door to glance inside.One year, Channel 4 reported that Hurricane Dora was6 for the northern part of Florida. Soon the storm got 7 and the wind ble
11、w. Then, the tall pine trees started to sway. And, by“sway”, I meant “8 over or crash down on anything in their way”. We were lucky, as the9 went other directions and didnt take our power out.However, when my mother started cooking, the power was out.10 I figured it was time to crack open that white
12、 cabinet. But, Dad thought it was time to11 up the charcoal grill outside where it was raining and windy. To this day, I never12 amans love for his grill.Our power came back for a while. So, my mother began cooking everything she could and13 it away, to the neighbors, to friends without power, to an
13、yone who was14 up. I was hoping that the fried chicken was going to find its way to our 15. But, it didnt. And, just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our16 . It was time for 20 minutes eggs on the grill.Oh, the white metal cabinet. No. We never17
14、 it. We werent “that bad off” as I understand it. And, for years I18 how bad off we would have to be to eat out of that cabinet. Perhaps it was just the19 of it, the thought that it was there watching our backs20 we wanted a can of beans or some potted meat. I dont know if that was what was in there
15、. Anyway, I never looked inside.1. A. brave B. serious C. generous D. smart2. A. said B. meant C. showed D. presented3. A. foreverB. alwaysC. neverD. ever4. A. doubtfulB. concernedC. anxious D. curious5. A. bannedB. keptC. defendedD. protected6. A. reachingB. lookingC. headingD. going7. A. roundB. d
16、ownC. far D. close8. A. fall B. tripC. fly D. tip9. A. wallsB. polesC. trees D. bushes10. A. YetB. OtherwiseC. NeverthelessD. So11. A. startB. useC. break D. hold12. A. questionB. mentionC. investigateD. appreciate13. A. puttingB. turningC. giving D. clearing14. A. fullB. wellC. highD. hard15. A. cu
17、pboardB. roomC. bed D. table16. A. food B. powerC. waterD. money17. A. openedB. lockedC. fixedD. cleaned18. A. examined B. analyzedC. wonderedD. imagined19. A. purposeB. problemC. thoughtD. conclusion20. A. whereverB. wheneverC. howeverD. whatever【参考答案】完形填空110、DBCDBCD AC D1115、A ACDDBACCB阅读理解。阅读下列短文
18、, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东省潍坊市高考模拟考试】Success is often measured by the ability to overcome adversity.But,it is often the belief of others that gives us the courage to try.JK.Rowling,author of the Harry Potter book series,began writing at the age of 6.In her biography,she remembers with gre
19、at fondness when her good friend Sean,whom she met in secondary school,became the first person to encourage her and help build the confidence that one day she would be a very good writer.“He was the first person with whom I really discussed my serious ambition to be a writer.He was also the only per
20、son who thought I was bound to be a success at it,which meant much more to me than I ever told him at the time.”Despite many setbacks,Rowling persevered in her writing,particularly fantasy stories.But it wasnt until 1990 that she first conceived the idea about Harry Potter.As she recalls,it was on a
21、 long train journey from London to Manchester that the idea of Harry Potter simply fell into her head.“To my immense frustration (沮丧),I didnt have a functioning pen with me,and I was too shy to ask anybody if I could borrow one.I think,now,that this was probably a good thing,because I simply sat and
22、 thought,for four (delayed train) hours,and all the details bubbled up in my brain,and this scrawny,blackhaired,bespectacled (戴眼镜的) boy who didnt know he was a wizard became more and more real to me.”That same year,her mother passed away after a tenyear battle with multiple sclerosis,which deeply af
23、fected her writing.She went on to marry and had a daughter,but separated from her husband shortly afterwards.During this time,Rowling was diagnosed with clinical depression.Unemployed,she completed her first novel in area cafes,where she could get her daughter to fall asleep.After being rejected by
24、12 publishing houses,the first Harry Potter novel was sold to a small British publishing house.Now with seven books that have sold nearly 400 million copies in 64 languages,J.K.Rowling is the highest earning novelist in history.And it all began with her commitment to writing that was fostered by the
25、 confidence of a friend!1Who believed JK.Rowling was to be a good writer?AHer friend Sean.BHer mother.CHer daughter.DHer husband.2Rowling first came up with the idea about Harry Potter_.Aat the age of 6Bon a train journeyCafter her mothers deathDin her secondary school3She felt frustrated on the tra
26、in because_.Aher train was delayed for four hoursBshe didnt have a pen with herCher mind suddenly went blankDno one would offer her help4It can be concluded from Paragraph 5 and 6 that Rowling is_.Aopenminded BwarmheartedCgoodnaturedDstrongwilled5The text mainly tells us_.Ahardship makes a good nove
27、listBthe courage to try is a special abilityCyou can have a wonderful idea everywhereDencouragement contributes to ones success语篇解读文章主要介绍J.K.Rowling在好朋友Sean的鼓励下,成功创作了哈利波特系列小说。1解析:细节理解题。根据第二、三段可知,Rowling的好朋友Sean鼓励并相信她能成为一名优秀的作家。答案:A2解析:细节理解题。根据第四段的第三句“As she recalls,it was on a long train journey fro
28、m London to Manchester that the idea of Harry Potter simply fell into her head.”可知答案为B。答案:B3解析:细节理解题。根据第四段第四句中的“To my immense frustration (沮丧) I didnt have a functioning pen with me”可知B项正确。答案:B4解析:推理判断题。第五段讲的是J.K.Rowling经历了母亲去世和丈夫离婚的打击,第六段讲的是她患上了抑郁症,失业,照顾孩子以及被出版商拒绝12次,从这些叙述中可以看出她意志坚强。答案:D5解析:主旨大意题。通
29、读全文,尤其是根据文章的首段和最后一段可知,本文主要讲的是鼓励可以促使他人取得成功,故D项正确。答案:D。广告型阅读理解 CUYAHOGA COUNTY PUBLIC LIBRARYBay Village Branch, 502 Cahoon Road, 4408716392.The Egyptian Pyramids, 7 pm Sept. 17. Join us as Don King, a longtime student of Egyptology, discusses the pyramids and presents the possible theories of the con
30、struction, design and mysteries surrounding these ancient wonders.Join us as local Bay Village resident, Tom Bell, discusses his book My Dad Is a Freak: a Memoir, 7 pm Sept. 27.Fairview Park Branch, 21255 Lorain Road, 4403334700 or cuyahogalibrary.org.Dress for Success, 7 pm Sept. 17. First impressi
31、ons count. Some job recruiters(招聘人员) use appearance to determine selfesteem, respect, confidence and organizational skills. Learn how to dress to emphasize your strengths and improve your employ ability. Registration required.Music Study Groups, 1:152:45 pm Wednesdays, Sept. 19Nov. 28. Explore curre
32、nt concert music performed by The Cleveland Orchestra at Severance Hall through informal lectures and listening. Classes are designed for both new and experienced music lovers and are led by Dr Rose Breckenridge.Practical Herbs, 7 pm Oct. 3. Famous doctor Sarah Hurt will talk about growing, drying a
33、nd storing herbs and how to use them. Registration required.North Olmsted Branch, 27403 Lorain Road. 4407776211 or cuyahogalibrary.org.Job Club, 1:303:00 pm Sept. 17. Join Jim Hansen for helpful tips on resumes, job search strategies and interviewing. Anyone who is job hunting or looking to change c
34、areers is welcome.War of 1812, 7:008:45 pm Sept. 17. This year marks the 200th anniversary. Professor Catherine Rokicky from Cuyahoga Community College will give a presentation about the war, and immediately following well discuss the book Mr and Mrs Madisons War: Americas First Couple and the Secon
35、d War of Independence by Hugh Howard. Registration required.Olmsted Falls Library, 7850 Main St., Olmsted Falls. 4402351150 or cuyahogalibrary.org.Family Storytime, 7:007:30 pm Wednesdays, through Nov. 27. Join us for rhymes, songs, fingerplays and a story or two. For children from birth through age
36、 8 with their caregivers.Huntington Practice SAT Test, 10 am to 1 pm Sept. 15. Follow up, 45 pm Sept. 26. Get ready for college by taking a practice SAT exam. Discuss strategies to improve your score, and get tips on preparing for the real exam. Registration required.Imaginative Illustrations, 11 am
37、 to noon Sept. 29. A handson drawing program where children exercise their imagination while experiencing some basic techniques of cartooning. Grades K5. Registration required.1There are many activities for you to choose from on Sept. 17 EXCEPT _Alistening to a speech which is about the warBattendin
38、g a discussion about ancient Egyptian pyramids Cattending a program about how to reduce exam anxietyDlearning about how to leave a good first impression on others2If you want to study some medical knowledge, you can call _A4408716392 B4403334700C4407776211 D44023511503If you want to learn how to edu
39、cate your children, you should contact _ABay Village Branch B. North Olmsted BranchCFairview Park Branch D. Olmsted Falls Library4In order to help yourself find a new job soon, youd better go to _ABay Village Branch and Fairview Park BranchBNorth Olmsted Branch and Olmsted Falls Library CFairview Pa
40、rk Branch and North Olmsted BranchDFairview Park Branch and Olmsted Falls Library5It is learned from the passage that _Ayou can study music for more than one month in Fairview Park Branch Byou can get the information about the four branches on the InternetCyou can choose to take part in all the ment
41、ioned events in the afternoonDboth Don King and Catherine Rokicky are college professors(二)【要点综述】 本文为广告,主要介绍一家社区公共图书馆的四个分部所举办的相关活动的时间及内容。1C细节理解题。根据“Huntington Practice SAT Test,10 am to 1 pm Sept.15.Follow up,45 pm Sept.26.Get ready for college by taking a practice SAT exam.Discuss strategies to imp
42、rove your score,and get tips on preparing for the real exam.”可判断学习应试技巧的时间是9月15日和26日,故选C项。2B推理判断题。根据“Practical Herbs,7 pm Oct.3.Famous doctor Sarah Hurt will talk about growing,drying and storing herbs and how to use them.”可推断,要学习医学知识需要拨打4403334700,故选B项。3D推理判断题。根据“Olmsted Falls Library”下面的内容可判断其活动均与孩
43、子的教育有关,故选D项。4C细节理解题。根据“Dress for Success,7 pm Sept.17.First impressions count.Some job recruiters(招聘人员) use appearance to determine selfesteem,respect,confidence and organizational skills.Learn how to dress to emphasize your strengths and improve your employ ability.”和“Job Club,1:303:00 pm Sept. 17.Join Jim Hansen for helpful tips on resumes,job search strategies and interviewing.Anyone who is job hunting or looking to change careers is welcome.”可判断其均与求职有关,故选C项。5A细节理解题。根据“Music Study Groups,1:152:45 pm Wednesdays,Sept.19Nov.28.”可判断选A项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有