ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:106.50KB ,
资源ID:342171      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-342171-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(湖北省名师联盟(新教材)2019-2020学年高一上学期第二次月考精编仿真金卷英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

湖北省名师联盟(新教材)2019-2020学年高一上学期第二次月考精编仿真金卷英语试题 WORD版含解析.doc

1、绝密 启用前2019-2020学年上学期高一第二次月考备考精编金卷英 语 注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音部分结束前,

2、你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the speakers take to the picnic?A. Some drinks.B. Some fruit.C. Some desserts.2. What did the man like about the movie?A. The acting.B. The musi

3、c.C. The scenery.3. What is the woman going to do?A. Play baseball.B. Watch a game.C. Do her work.4. What will the woman work as?A. An assistant.B. A lawyer.C. A teacher.5. What are the speakers talking about?A. A new TV set.B. A TV program.C. A radio program.第二节(共15小题;每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话

4、或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man take to school?A. Five books.B. Three pens.C. Two rulers.7. Why does the mans back hurt?A. He studies for too long.B. He picks up some dictionaries.C. He carries a heavy ba

5、ckpack.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who lost the car keys?A. Kelsey.B. Tim.C. David.9. Where are the speakers?A. In a car. B. In the main office.C. In Tims office.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does Emma need?A. Dresses. B. T-shirts.C. Pants.11. Why is Emma unsure of the store?A. She wants the latest styles.B. She

6、wants a lot of choices.C. She wants helpful clerks.12. What does Emma often do?A. She often goes to fashion shows.B. She often reads the fashion magazines.C. She often shops in the department store.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who got a new job?A. Anna.B. Annas father.C. Annas mother.14. What do we know abo

7、ut Annas new house?A. It has small rooms.B. It has few windows.C. It has trees around it.15. How does Anna feel about the old house?A. She misses it.B. She thinks its pretty.C. She loves it the most.16. When is Dave coming over probably?A. This summer.B. This weekend.C. Next weekend.听第10段材料,回答第17至20

8、题。17. What is a major challenge that Stevie Wonder has had to face?A. His unsuccessful records.B. Pressure from other musicians.C. Not being able to use his eyes.18. When did Stevie Wonder start his professional career?A. At the age of 6.B. At the age of 11.C. At the age of 19.19. How many Grammy Aw

9、ards did Stevie Wonder receive?A. 10.B. 25.C. 30.20. What kinds of songs did Stevie Wonder often record?A. Rap songs about life.B. Sad songs about death.C. Happy songs about love.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAfter the fire, what now?Bisho

10、p Patrick Chauvet, Notre Dames (巴黎圣母院) manager, admitted that the famous building would close for “five to six years” as he spoke with local business owners Wednesday. He added that it was unclear what the churchs 67 employees would be doing in the future. French President Emmanuel Macron said Tuesd

11、ay that he wanted the church rebuilt in five years.What are the new rules?While tourists cant go inside the site itself, the area still may prove popular to those paying their respects. Visitors are welcome to write messages of support in both the main and local city halls.The island that houses the

12、 church has been closed and the people there have been evacuated since the fire. Paris businessmen who depend on Notre Dame tourism are worried about the churchs future as well as their own._Its known that spring is a busy time for tourists in Paris. The travel company recommends people visit other

13、places, like the Basilique Saint-Denis, the Sacre-Coeur and so on. Those who tend to observe church services during Holy Week are advised to go to Saint-Eustache.Looking ahead to rebuildingIt seems rebuilding can begin, since firefighters put out the fire early Tuesday, more than 12 hours after near

14、ly 400 firefighters had battled the flames that changed the citys skyline. Two policemen and one firefighter were not badly injured, according to the Paris Fire Service.A large campaign to raise money already is underway to rebuild the church. Up to Wednesday, donations came to $1 billion.21. What d

15、oes the underlined word “evacuated” mean?AremovedBexaminedCaccusedDruined22Which of the following subtitles can fill in the blank?ASaint-Eustache is favored by tourists.BTour companies offer other choices.CChurch culture develops fast in Paris.DThe best time to visit Paris is spring.23According to t

16、he passage, what will happen after the fire?AThe government will arrange work for 67 employees.BVisitors will be forbidden to leave messages anywhere.CChurches in Paris will also be examined and repaired.DMore money will be donated for the rebuilding project.BLearning Chinese could be one of the mos

17、t important decisions you ever make. Chinese is becoming the language to learn in the 21st century. With the worlds largest population and a rapidly growing middle class, China stands to become the engine of the worlds economy in the coming years. This will make learning Chinese very important for p

18、eople in many industries, or for those of us who wish to visit China or learn from its culture and history.There is an ongoing effort to modernize the writing system and standardize the language. An increasing number of people learning Chinese are learning the Mandarin, so unless you absolutely need

19、 to learn another dialect (such as Cantonese), be sure you are studying Mandarin.For native English speakers Chinese is one of the most difficult and most different languages to learn. The vocabulary is wholly unfamiliar and unlike anything we know. In addition, in the Chinese tone system, words are

20、 spoken in rising or falling tones, which help to distinguish between them. Furthermore, there is the Chinese writing system- a collection of thousands of individual ideograms (表意文字), or symbols, which represent a word or an idea. These ideograms have no phonetic value-that is to say, we cant tell h

21、ow the word is pronounced by how it is written. There is a method to present written Chinese in a phonetic script called pinyin. If you are learning Chinese, youll be working with this pinyin system, but the beauty of the traditional writing system shouldnt be passed up. All these factors make learn

22、ing Chinese difficult for us. Yet, for a determined learner, theres always a way to overcome it.24Learning Chinese is becoming more and more important, because _.AChinese engines are very welcomeBChina has the worlds largest populationCthere are more and more rich people in ChinaDChina has become im

23、portant to the world economy25From the text we can learn that _.Athe author thinks Chinese is as difficult as EnglishBthe author is interested in the Chinese language and its cultureCforeign languages can play a great role in industrial developmentDas long as the pinyin system is learned well, one c

24、an learn Chinese well26The last paragraph mainly tells us about _.Athe difficulties of learning ChineseBthe advantages of learning ChineseCthe Chinese tone systemDthe Chinese writing system27What would be probably written following this text?AThe sources of Chinese characters.BThe importance of lear

25、ning Chinese.CThe advice on how to learn Chinese.DThe difficulties of learning other languages.CStages of Hurricane: Simple Storms Grow Into GiantsA storm progresses through four different stages before it is actually considered a hurricane. First is a tropical disturbance (热带扰动), which has thunders

26、torms and rotating (旋转) winds. Next is a tropical depression (热带低气压), which is similar to a tropical disturbance, but has winds between 23 and 39 miles per hour. A tropical storm is the next level, which has stronger wind speeds between 40and 73 miles per hour. Once winds reach 74 miles per hour the

27、 storm is officially called a hurricane. The wind picks up energy from the warm surface ocean water.As a hurricane crosses over land, it begins to become weaker or break apart and reduce in strength. This is because it is no longer over the warm ocean water that it needs for energy. At this point, a

28、 hurricane can still cause a lot of damage because of high winds, rain, and flooding. But unless it makes its way back over the open ocean, it is downgraded from a hurricane back to a tropical storm.Whats Your Name, Hurricane? Hurricanes and tropical storms are given names to help people recognize t

29、hem. Scientists refer to hurricanes and storms by name as they track them across the ocean.Before 1953, hurricanes were not given official names. From 1953 through 1978, hurricanes were only given female names, like Isabel, Camille, Claudette, and Wilma. Beginning in 1979, hurricanes were given the

30、names of both women and men. Today, the names alternate male and female, and they are named in order of letters.For example, in 2010, storms were named as follows: Alex (male), Bonnie (female), Colin (male), Danielle (female), Earl (male) and so onThere are six different lists of names that change,

31、so the same names are used every six years. The only way that a new name is added is when a hurricane has been particularly deadly or costly and the name is retired, then replaced with a new one.28Which of the following is the right order of stages of a hurricane?ATropical depression, tropical distu

32、rbance, tropical storm, hurricaneBTropical disturbance, tropical depression, tropical storm, hurricaneCTropical storm, tropical depression, tropical disturbance, hurricaneDTropical storm, tropical disturbance, tropical depression, hurricane29What happens when a hurricane crosses over land?AIt breaks

33、 apart and forms tornadoes.BIt returns to the ocean afterwards.CIt moves more quickly.DIt becomes less powerful.30The underlined word “alternate” in paragraph 4 means “_”.Atake turns betweenBcarry onCcome fromDcause trouble to31What do we know about the hurricanes?ASix common hurricane names are oft

34、en used.BAn old name will be replaced every year.CMost of them are deadly and costly.DThey didnt have official names until 1953.DThe unusual whistle language used as a means of communication by villagers in the remote and mountainous northern Turkey has been added to the UNESCO list of Intangible Cu

35、ltural Heritage.The language is a highly developed high-pitch system of whistling to communicate in rugged(崎岖的)areas where people mostly cannot see each other. It can allow people to communicate across great distances, up to 5 kilometers. Compared with other similar whistle languages in Spains Canar

36、y Islands, in Mexico, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.This unusual form of communication, which dates some 500 years ago, to the Ottoman Empire, was born from sheer necessity and widespread across the Black Sea regions.But 50 years ago, it suffered the impact of the

37、progression of technology and nowadays the rapid growth of cellular mobile systems has put this cultural heritage under serious threat.For centuries, the language has been passed on from grandparent to parent, from parent to child. Now, though, many of its most skilful speakers who use their tongue,

38、 teeth and fingers are aging all becoming physically weak. Young people are no longer interested in learning the language or in finding ways to update its vocabulary with new words, and in a few generations it may be gone for good.“Our bird language is very convenient and efficient to communicate ac

39、ross the valleys. It has many benefits over yelling, which is bad for our throats.” said Avni Kocek, head of the bird village adding that despite setbacks because of technology, “Bird language is still used by many of us. Whistle language is transmitted from our elders to us and we have the duty to

40、transmit it to our children. We are making efforts to keep our culture alive through the annual Bird Language Festival.”Besides, the bird language has been required to be taught at primary schools since 2014 by district authorities in order to instil(逐步实施)the practice in younger generations.32What i

41、s the bird languages advantage over other similar whistle languages?AIt is used as a means of communication.BIt is older and has a larger number of users.CIt can send more messages to farther places.DIt is a completely different system of whistling.33Whats the biggest threat to the bird language?AOt

42、her whistle languages are more effectively protected.BThe need to use it in everyday life is disappearing.CMany of its most skilful speakers are growing old.DYoung people find it too difficult to learn well enough.34Whats the most effective measure so far taken to protect the bird language?AIt has b

43、ecome a subject at primary schools.BBird Language Festival is celebrated every month.CCellular mobile systems are not allowed in the area.DAll parents are required to transmit it to their children.35Which of the following can be the best title for the text?APreserving the Endangered Bird languageBTh

44、e Story of a Bird Language SpeakerCCelebrating the Bird Language FestivalDThe Disappearance of Bird Language第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。More than 40 million Americans move each year, but not always by choice. Whether youre moving because of work or schooling or for

45、better chances, adjusting to(适应) the life in a new place can be difficult. 36. . Here are some tips to help you adjust to your new home.Treat it as an adventure37. . So stay positive and get out there and explore! Taste the local food and visit famous places and museums. Try local activities that ar

46、ent popular in your former city, such as skating if you come from a beach town or surfing if you lived in the mountains. You may discover a talent (才华) or interest you never knew you had.Get involved with your neighborsIntroduce yourself to neighbors and everyone else you meet. 38. . This is the bes

47、t way to get advice about living in your area, and to make new friends. Attend local events that interest you, visit the markets or yard sales, take classes and so on. All of these things will help you meet people and feel connected.39. It takes time to get to know a new place, so dont expect to fee

48、l comfortable right away. 40. . To help make the process easier, you can meet new people, find a support group near you. A fresh move is also a fresh start. Therefore it is a great time to start realizing a dream youve had, whether it is going back to school, starting a new career, or finishing a no

49、vel.A. Find what you loveB. Be patient and go after your dreamC. Give yourself time to adjustD. Tell them youre new in the townE. It is especially true when you dont love your new city very muchF. Show others the photos of your favorite places in your old townG. Living in a new place is a great oppo

50、rtunity to experience new things and grow up.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I was a young newspaper reporter, and I wanted to succeed. My first 41 was in Latin America. It was almost my last job.I had not 42 to stay in the

51、 village of Zacate, 43 it had been raining hard for a whole day. So I had to stay there.I found people there full of 44 . This village was at the foot of a volcano (火山). It was becoming more 45 . Men, women and children came to the square. A few helped each other and went out of town to get as far a

52、way from the volcano as possible, with large and full 46 in their hands. Suddenly, I felt a strong 47 . The villagers in the square 48 as soon as they felt the earthquake.Suddenly, I saw black smoke 49 down the side of the mountain towards the village. Trees and grass 50 up in a second. The volcano

53、was coming so 51 that in less than a minute the roads to the villages were 52 . All I could do was watch and 53 . Suddenly, my landlord (房东) cried out, “Look!” He 54 to a small hill. The lava (岩浆) was not coming over it but 55 on each side of the 56 , leaving the village center 57 . For a time, at l

54、east, we were 58 , unless the lava grew much and bigger.My landlord gave me a wet blanket to cover myself to avoid the 59 and we poured water over our heads to cool ourselves. We could hardly breathe (呼吸) because of the heat and the 60 of the burning houses. Thanks to my landlord, I survived the vol

55、cano.41AfriendBJobCvoyageDshopping42AplannedBdisagreedChatedDrefused43AsoBifCorDbut44AhappinessBfearCdeterminationDpower45AcomfortableBweakCactiveDcalm46AflowersBumbrellasCbooksDpacks47AfloodBearthquakeCcoldDfire48Aran awayBlaughedCstoppedDsat down49ArollingBdisappearingClyingDsettling50AgrewBgaveCb

56、urnedDcame51AgraduallyBfrequentlyCfastDlate52Aput offBcut offCbuilt upDfixed up53AwaitBreadCsleepDrelax54AreturnedBaddedCgotDpointed55ArecoveringBrestingCseekingDflowing56AelevatorBfarmCvillageDstreet57AunimportantBunusualCuncrowdedDundamaged58AdangerousBwarmCsafeDkind59AlightningBheatCpartnerDenemy

57、60AsmokeBcolorCsizeDnoise第II卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节 课文填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。I became interested in learning more languages aside from English. Then I saw 61 advertisement that offered a wonderful summer course in German, and that was the class I decided to tak

58、e on a new language. The building 62 we met for classes was quite small, but there was a whole world of language 63 (explore). Our teacher was Mrs Haus: a tall, thin, quiet, grey-haired lady. Ill never forget the first day 64 she introduced 65 (she) to us. She never once raised her voice, but as soo

59、n as she began to speak, the room 66 (fall) silent. What was the reason? Because Mrs Haus LOVED German language and culture-and everybody who 67 (be) in her classes couldnt help 68 love the language, too. We all loved the way 69 which she talked about German food and traditions. And I realized what

60、makes a good teacher. A good teacher is someone 70 is in love with what she or he is teaching.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 单词填空 (共5个小题;每小题1分,满分5分)71. Experience is the mother of (智慧).72.The (委员会)presented a powerful argument against building a new chemical factory near the town.73. The only (survive) in th

61、e plane crash was badly injured but the doctors said he would pull through.74. It is said that all the (character) in the film are drawn from life.75.He was awarded a prize because he had made (contribute) to world peace.第二节 中译英(共5句,每句2分,满分10分)76. 这位父亲非常自豪地把儿子介绍给一位职业运动员。 77.受伤的男孩被送往医院,他的母亲在这次飓风中失踪了。

62、(用whose引导的定语从句) 78.英语在科学,商业等领域在全世界被广泛使用有许多原因。(用why引导定语从句) 79.即使在今天,不论住在哪里,也不论说何种方言,中国人都仍然能通过书写进行交流。(用让步状语从句) 80.这些国家不仅找到一条不以牺牲古迹为代价的未来发展之路,而且明白了多个国家合作创造美好未来的可能性。(not onlybut also) 第三节 书面表达(满分25分)假如你是李华,刚从敦煌莫高窟旅游回来,你看到莫高窟受到了自然和人为的破坏,为此感到心痛。因此,你给当地政府写了封邮件,希望当地政府能够采取措施保护这宝贵的文化遗产。内容包括:1. 莫高窟现状:受到破坏;2. 保

63、护文化遗产的重要性;3. 你的建议。注意:1. 词数120左右;2. 可以适当增加细节,以使行文流畅;3. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。参考词汇:敦煌莫高窟Dunhuang Mogao Grottoes 文化遗产cultural heritageDear Sir,I have just finished traveling in Dunhuang Mogao Grottoes._I would appreciate it if my suggestions were accepted.Yours sincerely,Li Hua2019-2020学年上学期高一第二次月考备考精编金卷英 语

64、答 案第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 1-5CABAB 6-10 ACBCA11-15 ABBCA 16-20 BCBBC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)【答案】21-23 ABD【解析】本文是一篇记叙文。文章介绍了巴黎圣母院大火之后的变化以及政府采取的相关措施。21词义猜测题。根据划线部分的前半句“the church has been closed ”可以判断出,大火后,教堂关闭后,对周围民众进行遣散,所以用remove。故选A。22主旨大意题。根据本段中 “The travel company recommends peopl

65、e visit other sites,” 可以判断出,本部分主要讲大火之后,旅游部门向游客推荐了其他景点。故选B。23推理判断题。根据最后一段A large campaign to raise money already is underway to rebuild the church. Up to Wednesday, donations came to $1 billion.一场筹集资金的大规模运动已经开始重建教堂。截至周三,捐款已达10亿美元。”可知,大火之后更多的钱将捐赠给重建工程。故选D。【答案】24-27 DBAC【解析】本文是一篇说明文,介绍了学习汉语的重要性、汉语的特点以及

66、学习汉语的困难。24细节理解题。根据第一段中的“China stands to become the engine of the worlds economy in the coming years. This will make learning Chinese very important for people in many industries,”可知,中国将在未来几年成为世界经济的引擎,这使学习汉语变得非常重要,由此可知,学习汉语变得越来越重要是因为中国对世界经济变得重要,故D项正确。25推理判断题。根据第三段作者对汉语拼音和汉语文字体系的理解可知,作者对汉语和中国文化很感兴趣,故B

67、项正确。26主旨大意题。根据最后一段中的“For native English speakers Chinese is one of the most difficult and most different languages to learn.”可知,本段主要介绍了学习汉语的困难,故A项正确。27推理判断题。根据最后一段中的“Yet, for a determined learner, theres always a way to overcome it.”可知,然而,对于有决心的学习者来说,我们总有办法克服这些困难,由此可知,接下来作者可能会介绍如何克服困难学习汉语的建议,故C项正确。【

68、答案】28-31 BDAD【解析】本文是说明文。主要介绍了飓风的形成发展历程和其命名方式。28细节理解题。根据文章第一段A storm progresses through four different stages before it is actually considered a hurricane. First is a tropical disturbance (热带扰动)Next is a tropical depression (热带低气压)A tropical storm is the next level Once winds reach 74 miles per hour

69、the storm is officially called a hurricane.可知飓风形成的四个阶段依次为tropical disturbance, tropical depression, tropical storm and hurricane. 故选B项。29细节理解题。根据文章第二段第一句As a hurricane crosses over land, it begins to become weaker or break apart and reduce in strength. 当飓风越过陆地时,它开始变得越来越弱,或者逐渐减弱。可知飓风越过陆地时减弱。故选D项。30词义

70、猜测题。根据文章第5段For example, in 2010, storms were named as follows: Alex (male), Bonnie (female), Colin (male), Danielle (female), Earl (male) and so on例如,在2010年,风暴的名字如下:Alex(男性),Bonnie(女性),Colin(男性),Danielle(女性),Earl(男性)等等可知风暴的名词是按照字母顺序依次选取的。此句在划线单词句之后,举例解释了划线单词的含义可以理解为“依次选取”。故选A项。31推理判断题。选项A. Six commo

71、n hurricane names are often used.(六个经常被使用的飓风名字)与文章最后一段第一句There are six different lists of names that change (有六组不同的会改变的名字列表), 表达不一致。故A项错误。选项B. An old name will be replaced every year.(旧的名字每年都会更换。)根据文章最后一段第二句The only way that a new name is added is when a hurricane has been particularly deadly or cos

72、tly and the name is retired, then replaced with a new one. (添加新名称的唯一方法是,当一个飓风特别致命或代价高昂,并且该名称已退役,然后用一个新名称替换。)可知并不是每年都会更换名字,故B项错误。选项C. Most of them are deadly and costly.(大多数都是致命且昂贵的。)并未提及,故C项错误。选项D. They didnt have official names until 1953.(直到1953年,他们才有了正式的名字。)与文章第四段第一句Before 1953, hurricanes were n

73、ot given official names.(1953年以前,飓风没有正式的名称。)表达一致。故选D项。【答案】32-35CBAA【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲了“鸟语”被世界教科文组织列为非物质文化遗产,鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,目前为止,保护“鸟语”所采取的最有效的措施就是在小学中开设这门课程。32推理判断题。由第二段It can allow people to communicate across great distances, up to 5 kilometers. Compared with other similar whistle langua

74、ges in Spains Canary Islands, in Mexico, or in Greek villages, it has a higher tone and larger vocabulary.可知鸟语有更高的音调和更大的词汇量,所以可以推测出鸟语和其他口哨语言相比较,它的优点是可以把更多的信息传到更远的地方,选C。33推理判断题。由第四段But 50 years ago, it suffered the impact of the progression of technology and nowadays the rapid growth of cellular mobi

75、le systems has put this cultural heritage(遗产)under serious threat.可知对鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,选B。34细节理解题。由最后一段Besides, the bird language has been required to be taught at primary schools since 2014 by district authorities in order to instil(逐步实施)the practice in younger generations.可知目前为止,保护“鸟语”所采取的最

76、有效的措施就是在小学中开设这门课程,选A。35主旨大意题。本文主要讲了“鸟语”被世界教科文组织列为非物质文化遗产,鸟语最大的威胁是每日生活中,使用它的需要正在消失,目前为止,保护“鸟语”所采取的最有效的措施就是在小学中开设这门课程,所以这篇文章最好的题目是保护濒临灭绝的鸟语,选A。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 【答案】36-40 EGDBC【解析】这是一篇说明文。本文讲述的是如何适应新的环境和生活,并给出了一些具体的建议。36. 上文列举了人们搬家的原因,提出了适应新环境是困难的这一现实情况。E项(尤其是当你不太喜欢你的新城市时)是对上句的进一步说明。故选E。37.

77、 本段讲把搬家当成一次冒险,以积极的态度去体验新事物。G项(生活在一个新的地方是一个体验新事物和成长的好机会)符合本段内容,故选G。38. 本段讲使自己融入到邻居之中,上句说向邻居和你遇到的每个人介绍你自己,D项(告诉他们你是新来的)与上句连接。故选D。39. 根据本段中“It takes time to get to know a new place”和“Therefore it is a great time to start realizing a dream youve had”可知,本段主要讲不要着急,要有耐心适应新环境,然后去实现自己的梦想。B项(耐心一点去追求你的梦想)表达了本段

78、的主要意思,故选B。40. C项(给自己一点儿时间去适应)与上句“It takes time to get to know a new place意思一致,告诉我们不要着急,适应新环境需要时间。故选C。第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 【答案】41-45 BADBC46-50 DBAAC51-55 CBADD56-60 CDCBA【解析】本文是一篇记叙文,继续了我作为一名记者在拉丁美洲经历了一场火山爆发,最后幸存下来的故事。41考查名词词义辨析。句意:我的第一个工作在拉丁美洲。A. friend朋友;B.

79、job工作;C. voyage 航行;D. shopping购物。根据后文,这是他的第一份工作也几乎是最后一份工作。故选B项。42考查动词词义辨析。句意:我本不打算待在村庄中。A. planned打算;B. disagreed不同意;C. hated讨厌; D. refused拒绝。根据本段最后一句“So I had to stay there.”得知我本不计划待在村庄中,最后不得不待在那里。故选A项。43考查连词辨析。句意:但是大雨下了一整天。A. so所以;B. if如果;C. or否则;D. but但是。前文为我没打算停留,后文是因为下雨我不得不停留,前后具有明显的转折含义,故选D项。4

80、4考查名词词义辨析。句意:我发现那的人们充满恐惧。A. happiness开心;B. fear害怕;C. determination决心;D. power力量。根据后文“A few helped each other and went out of town to get as far away from the volcano as possible”得知一些人尽可能选择离开火山山脚,推断人们充满了恐惧,十分害怕。故选B项。45考查形容词词义辨析。句意:火山开始变得越来越活跃。A. comfortable舒服;B. weak虚弱;C. active活跃;D. calm冷静。根据后文“Men,

81、 women and children came to the square.”得知男人、女人和小孩都来到了广场,推断火山越来越活跃,故选C项。46考查名词词义辨析。句意:人们互相帮助尽可能地离开村庄,带着又大又满地包裹。A. flowers鲜花;B. umbrellas伞;C. books书本;D. packs包裹。根据语境推断,人们离开时,会带上包裹,故选D项。47考查名词词义辨析。句意:突然,我感觉到一阵剧烈的地震。A. flood洪水;B. earthquake地震;C. cold寒冷;D. fire火。根据后文“they felt the earthquake.”可知,此处也是感觉到

82、了地震。故选B项。48考查动词词组词义辨析。句意:地震时,广场上的村民尽可能地逃跑。A. ran away逃跑;B. laughed笑;C. stopped停止;D. sat down坐下。结合情境可知,发生地震时,村民会选择逃跑,故选A项。49考查动词词义辨析。句意:突然,我看到黑烟从山对面的村庄升起。A. rolling 升起;B. disappearing消失;C. lying躺着;D. settling安置。结合句意可知,黑烟升起,rolling意为“升起”。故选A项。50考查动词词义辨析。句意:树和草在一秒之内被烧光。A. grew生长;B. gave给予;C. burned燃烧;D

83、. came来到。结合语境可知,火山山脚发生地震,所以树和草被烧光,故选C项。51考查形容词词义辨析。句意:火山爆发来的太快以至于不到一秒钟到村庄的路就被切断了。A. gradually慢慢地;B. frequently频繁地;C. fast快速地;D. late晚地。结合语境可知,路被切断,就在一秒钟之内,十分迅速。故选C项。52考查动词词义辨析。句意:火山爆发来的太快以至于不到一秒钟到村庄的路就被切断了。A. put off 推迟;B. cut off间断; C. built up建立;D. fixed up解决。结合语境可知,火山爆发后路被切断,故选B项。53考查动词词义辨析。句意:火山

84、爆发后路被切断,人们只能看和等。A. wait等待;B. read阅读;C. sleep睡觉;D. relax放松。结合语境可知,路被切断了,人们只能等待。故选A项。54考查动词词义辨析。句意: 他指向小山上。A. returned回来;B. added增加;C. got得到;D. pointed指着。结合语境可知,前文提到房东大喊,应该是指着让我们看。故选D项。55考查动词词义辨析。句意:岩浆并没有向这里流过来,而是向村子两侧流去,村子的中心没有被损坏。A. recovering恢复;B. resting休息;C. seeking寻找;D. flowing流动。结合前文可知,岩浆并没有朝着流

85、过来,而是流到另一边去了。故选D项。56考查名词词义辨析。句意:岩浆并没有向这里流过来,而是向村子两侧流去,村子的中心没有被损坏。A. elevator电梯; B. farm农场;C. village村庄;D. street街道。结合后文可知,岩浆没有流向村子的中心。故选C项。57考查形容词词义辨析。句意:岩浆并没有向这里流过来,而是向村子两侧流去,村子的中心没有被损坏。A. unimportant不重要;B. unusual不正常;C. uncrowded不拥挤;D. undamaged未受到伤害。结合前文,岩浆没有流过村子中心,因此村子没有被损坏,故选D项。58考查形容词词义辨析。句意:至

86、少有一段时间,我们是安全的,除非熔岩越来越大。A. dangerous危险的;B. warm温暖的;C. safe安全的;D. kind善良的。分析句意,结合语境可知,除非熔岩越来越大,否则我们都是安全的,并且结合后文可知,我最后获救了是安全的。故选C项。59考查名词词义辨析。句意:我的房东给了我一条湿毯子来盖住自己,以避免烫伤,我们把水倒在头上使自己凉快。A. lightning闪电;B. heat热量;C. partner同伴;D. enemy敌人。结合前文可知,岩浆很热,需要用湿毯子盖住自己,避免烫伤。故选B项。60考查名词词义辨析。句意:我们很难呼吸,因为燃烧房子的烟和热量。A. sm

87、oke烟;B. color颜色;C. size大小;D. noise噪声。结合语境,使我很难呼吸是因为燃烧时的热量和烟。故选A项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)【答案】61. an62.where 63. to explore 64.when 65.herself66.fell67.was68.but 69.in 70.who【解析】61.考查冠词。句意:我看到一则精彩的德国夏季课程的广告。泛指一则广告用不定冠词,advertisement是以元音开头,故用an。62.考查定语从句。分析句子结构可知,该句是定语从句,先行词是the building,从句缺少地点状语,故用wh

88、ere引导。63.考查非谓语。句意:虽然我们班级见面的教学楼很小,但是在这里将探究整个世界的语言。there be句型后面加to do表示将来的事情。64.考查定语从句。分析句子结构可知,该句是定语从句,先行词是the first day,从句缺少时间状语,故用when引导。65.考查代词。句意:我将永远不会忘记她向我们介绍自己的第一天。introduce oneself自我介绍。66.考查时态。根据前后文语境,可知这里有一般过去时。67.考查时态和主谓一致。everyone做主语,谓语动词用单数,根据前后文语境可知,这里指过去发生的事,故be动词用was。68.考查连词。cant help

89、but to do=cant help doing禁不住做某事。69.考查介词。分析句子结构,该句是定语从句,先行词是the way,在从句中做方式状语,in the way以某种方式。70.考查定语从句。分析句子结构,该句是定语从句,先行词是someone,故用who。第四部分 写作 (共两节,满分35分) 第一节 单词填空 (共5个小题;每小题1分,满分5分)71. wisdom mittee73.survivor 74.characters75. contributions第二节 中译英(共5句,每句2分,满分10分)76. The father was very proud to in

90、troduce his son to a professional athlete.77. The injured boy whose mother was lost in the hurricane was taken to the hospital.78. There are many reasons why English is widely used around the world in the fields of science, business, and more.79. Even today, no matter where Chinese people live or wh

91、at dialect they speak, they can all still communicate in writing.80. Not only had the countries found a path to the future that did not run over the relics of the past, but they had also learnt that it was possible for countries to work together to build a better tomorrow.第三节 书面表达(满分25分)Dear Sir,I h

92、ave just finished traveling in Dunhuang Mogao Grottoes. The scenery there is really beautiful, but it is suffering from damages due to natural forces such as frequent sandstorms. Whats worse, some tourists even carve their names on the walls, making me heartbroken. I strongly feel it significant to

93、protect cultural heritage. For one thing, cultural heritage, which is the witness to the historical development, is an important basis for historical research. For another, it is likely to provide a source of tourism income, if maintained well. So I hope the authorities can take measures to protect

94、Dunhuang Mogao Grottoes, such as raising peoples awareness by handing out leaflets on perserving cultural heritage. Besides, strict regulations should be made to fine spoilers. Planting more trees is also a good way to prevent sandstorms. I would appreciate it if my suggestions were accepted. Sincerely, Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1