ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:19 ,大小:965KB ,
资源ID:341042      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-341042-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(湖北省利川市第五中学2021届高三英语上学期期中试题.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

湖北省利川市第五中学2021届高三英语上学期期中试题.doc

1、湖北省利川市第五中学2021届高三英语上学期期中试题时间:120分钟 满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。1.How does the womans father go to work? A. By bus.B. By subway.C. On foot.2.Where

2、 does the man probably stop the car?A. At a parking lot.B. At a gas station.C. On the way.3.Whats the weather normally like in Chicago?A. Cold.BWarm.C.Rainy.4.What does the man think about the boating race?A. Disappointing.B.Competitive.C.Meaningful.5.What does the man want to donow?A. Return a tick

3、et.B.Deal withan emergency.C. Catch atrain.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What can we know about the mans daughter?A. She likes reading books.B. She likes playing games.C. She l

4、ikes wearing good clothes.7.What is the mans attitude to the development of kids?A.Respecting their natural growth.B.Letting them do whatever their parents like.C.Learning as much as possible at the early age. 听第7段材料,回答第8至10题。8.Whats the possible relationship between the speakers?A.Manager and clerk

5、.B.Husband and wife.C.Customer and saleswoman.9.What color of the sweater did the man choose? A. Red.B. White.C. Grey.10.Whats the final price of the sweater?A. Above 50 dollars.B. More than 45 dollars.C. Less than 40 dollars.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does the mans father do?A. A software designer.B.

6、 A university professor.C. A company manager.12.What are the speakers talking about?A. Career planning.B. College courses.C. Finance degree.13.What is the womans suggestion at last?A.Working for a new company.B.Going on a long trip.C.Preparing for an MBA.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is Anne Smith doing?

7、A. Finding an apartment. B. Serving a customer.C. Interviewing a man.15.What location does the man prefer?A. Near the university.B. At the bus stop.C. On Broadway street.16.What does the man want necessarily?A. A balcony.B. A wash machine.C. A central air.17.What will the speakers do next?A.Take som

8、e photos of the apartment.B.Have a look at the apartment.C.Move into the apartment soon.听第10段材料,回答第18至20题。18.Who is Marlin Cathlina speaking to?A. The listeners of the program.B. The people in the EU.C. The representatives of the EU.19.When did the idea of the EU come into being first?A. In the 1900

9、s.B. In the 1950s.C. Tn the 2000s.20.What is the text mainly about?A.The population of the EU.B.The members of the EU.C.The history of the EU.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选岀最佳选项。AWhat to do when its wet in WoolacombeWhen its wet in Woolacombe you still hav

10、e so much to do. There are so many attractions and activities for all-weather family fun, both on our Devon Holiday Parks and in the local area.CinemasBoth our Woolacombe Bay and Twitchen House Holiday Parks have brand-new air-conditioned cinemas. Always showing the latest blockbuster films, with dr

11、inks and hot snacks, and comfortable seating. We let you bring in your own snacks, or order from the bar and get an in-seat delivery. Hide from wet Woolacombe in style.Whats on Park?Try our amazing surfing simulator(模拟器). Our Wavesurfer, at Golden Coast., creates an artificial wave you can bodyboard

12、 onfor beginner or experienced boarders alike. We also have pottery painting on three of our Parks, a winner with the kids.Our indoor pools and waterslides are a fantastic option. Arcades(拱廊)and soft-play areas abound across our Parks, as well as eateries and bars. Ask at reception for a list of our

13、 on-Park activitiesall included in the price of your holiday!The Milky WayThis family-friendly theme park is an out of this world, all-weather adventure! Featuring North Devons largest indoor play area, typhoon roller-coaster, gravity rider, circular slide, bumper cars and so many more activities!No

14、rth Devon Wake ParkIf you dont mind getting a bit wet. in Woolacombe, then head across to Bideford and visit the Wake Park and Aqua Park. Something for all the family, from beginner to the experienced. Race, slide and chase each other across the fantastic Aqua Parkor learn a new skill in the Wake Pa

15、rk, hours of fun!21.Where can you see a film?A. In Twitchen House.B. At Golden Coast.C. In Wake Park.D. In Aqua Park.22.Which activity attracts the children most?A. Indoor surfing.B. Riding a roller-coaster.C. Seeing films.D. Pottery painting.23.What can you do in The Milky Way?A. Learn to surf.B. P

16、lay, waterslides.C. Play rider games.D. Learn new skills.BJim found himself exhausted during a trip. When he came home, he went to see a doctor. “The reason why I was fatigued(精疲力竭),” Jim says, was that my kidneys were gone. ”Jim, 69, a former Air Force pilot, immediately started dialysis (透析)three

17、times a week. A person of his age on dialysis usually lives only about four years. Transplants are a long-shot alternative. The National Kidney Foundation estimates that 13 people die every day while waiting for a donor with the right blood and tissue types.Jims wife, nephew and four family friends

18、offered but werent a match. Jim was so discouraged that he was even considering not attending a reunion of some Air Force buddies (铁哥们).But his wife encouraged him to reunite with his old friends, among whom was one he hadnt seen for nearly 50 years: Doug Coffman. The two had met. when they both wer

19、e learning Vietnamese before they went overseas.Doug, then 70, felt a strong bond with his band of brothers, even though he hadnt seen some of them for decades. Their connection went beyond the battlefield in ways most, soldiers never experience.Doug had received help from his friends when he was in

20、 trouble, so he felt like it was a time that he could pay that ahead by donating a kidney to Jim. Fortunately, series of testing revealed not only that Dougs tissue type matched Jims but also that he had the kidneys of a 35-year-old.The transplant was a success. Its pretty miraculous to be able to t

21、ake an organ out of one persons bodya living organput it in another persons body, and have it work.” Doug says. And theres nothing finer than knowing Ive helped another person live a better life.24.From paragraph 2 we know that kidney transplant is.A. expensiveB. dangerousC. a matter of luckD. an un

22、wise choice25.How old was Jim when he went overseas?A. About 17.B. About 19.C. About 22.D. About 25.26.What can we infer from Dougs words in the last paragraph?A.Doug is happy to donate a kidney to Jim.B.Jim is having a better life than Doug.C.The kidney transplant was very successful.D.Modern medic

23、al science is very advanced.27.What is the authors purpose in writing the passage?A. To share his good luck.B. To tell us to pay it forward.C. To introduce a kidney transplant.D. To encourage us to make friends.CIt would not be an overstatement to say that salt is one of the greatest discoveries in

24、the history of mankind. Just imagine how tasteless our food would have been had salt not been discovered. Apart from adding flavor to our food, it is also an essential ingredient for the health of both man as well as animals, provided it is taken in the right quantities. Salt is also used by the foo

25、d processing and meat packing industries as a seasoning or preservative ingredient.Salt has always been helpful in the building of communities and societies, as man normally built his settlements around the sources of salt. At one point of time, salt was also used as a currency. Today, there are man

26、y countries around the world that are working hard to extract (提炼)salt so that we can enjoy our food to the fullest. Some of these are producing enough salt to satisfy the requirement of the entire world, while others are producing just enough to support their own people.According to the British Geo

27、logical Survey, China is the top salt producer in the world. The United States of America occupies the second position, and India, finishing a distant third. Other countries that, made it among the top ten salt producing nations list were Canada, Australia, Germany, Mexico, Chile, France and the Net

28、herlands.Countries that produced more than 1 million tonnes of salt in 2017 included Peru, Bangladesh, Thailand, Brazil, Saudi Arabia, Pakistan, Romania, Egypt, Poland, and the United Kingdom, to name a few. Ranked at the bottom of the list were the African nations of Mauritania and Djibouti.So, the

29、 next time you take your meal and add a pinch of salt to make it more delicious, do share a thought for the numerous salt workers around the world due to whom our food tastes so perfect.28.What do we know from the first paragraph?A. Man will die without salt.B. The more salt, the better food.C. Salt

30、 intake should be proper.D. Salt is an optional ingredient.29.What does the underlined word these” in paragraph 2 refer to?A. Countries.B. Settlements.C. Sources.D. Communities.30.Where does Mexico rank in salt production in the world?A. Fifth.B. Sixth.C. Seventh.D. Eighth.31.What is the authors att

31、itude toward those who produce salt?A. Regretful.B. Grateful.C. Doubtful.D. Faithful.DThese days, many people are concerned about plastic waste; however, the convenience and cost of plastic food packaging are hard to beat. But now, a growing number of inventors are trying to make edible(可食用的)packagi

32、ng and tableware from foods like seaweed, milk proteins and potato starch, according to an article in Chemical & Engineering News, the weekly news magazine of the American Chemical Society.Edible films, wrappers and straws have already found a specialty market and are starting to attract attention f

33、rom larger food and beverage companies, according to freelance contributor Prachi Patel. At the 2019 London Marathon, the start-up company Notpla handed out sports drink, packaged in seaweed-based capsules, to thirsty runners. Although the packaging is safe to swallow, runners can choose to spit out

34、 the film. In that case, it breaks down in only 4-6 weeks. The New York-based company Loliware is making seaweed-based straws that feel like plastic for 24 hours after getting wet. Once used, they can be eaten, or they will break down in the environment within 2 months. Marriott Hotels and alcoholic

35、-beverage firm Pernod Ricard have already started using the straws.Although edible packaging is gaining ground, challenges remain. Some worry about the hygiene(卫生)of eating packaging that has been touched or exposed to germs during transport or while sitting on the shelf. Experts agree that edible p

36、ackaging will require an outer layer, but these materials could also be made from sustainable materials, such as paper. Another obstacle is public acceptance: will people eat something that is usually thrown away? Consumers could perhaps be convinced if the packaging includes nutrients, such as vita

37、mins or proteins, or just tastes good. And finally, improvements in heat and moisture stability need to be made before edible packaging can enjoy widespread use.32.What does the author intend to tell us in paragraph 1?A.Plastic is convenient and cheap.B.People are concerned about plastic.C.Seaweed c

38、an be widely used as wrappers.D.New food packaging is catching more attention.33.Which of the following can best describe Notpla?A. It is a computer company.B. It produces edible straws.C. It is run by Prachi Patel.D. Its a newly founded company.34.What is implied in the third paragraph?A. Edible pa

39、ckaging may cause more pollution.B. It takes time for edible packaging to be popular.C.No one but experts support edible packaging.D.Edible packaging will certainly replace plastic.35.What can be the best title of this text?A. Edible Food PackagingB. Environmental IssuesC. Brand New InventionsD. The

40、 Food of the Future第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12. 5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When planning for a new job, many people will go through a job interview. 36 Fear of the unknown, fear of public rejection and fear of personal criticism all come together in one meeting. So how should you prepare

41、for a job interview ? Its often a combination of careful research, psychology and an ability to think on your feet. One way is to do a great deal of research, like finding the requirements of the job, the companys product lines, the industrys standard salary for the position, the interviewer, etc. W

42、hen doing research, dont forget to learn about whether you have unique qualifications for the position. 37 Thus, prepare your unique aspects which will make you stand out among interviewees ahead of time. 38 Do you express your ideas clearly? Do you actively listen to others? How you perform in10 th

43、e interview will leave a deep impression on the interviewers. Some job seekers prepare for a job interview by conducting their own mock ( 模 拟 的 ) interviews. A trusted friend or even a professional job coach can act as an interviewer, asking many of the same questions a real interviewer might ask. I

44、n view of your performance, these people may be able to point out your trouble spots. 39 Therere also numerous resources job seekers can use to prepare for a job interview. 40 Many cities also have programs helping first-time workers find jobs. They may offer classes on how to prepare for a job inte

45、rview or provide job coaches who can conduct mock interviews. A.You should consider how to be qualified. B.Self-help books may be available at public libraries. C.Another way is to work on your outward appearance. D.It can be one of the most stressful events in a persons life. E.Then, you can improv

46、e yourself by overcoming your weaknesses. F.Observing how you communicate with others is equally important. G.An interviewers job is to recommend the best qualified applicants. 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳 选项。Li Ziqi didnt own happy childhood. W

47、hen she was a child, her parents got divorced and her father died early. She started 41 with her grandparents. Their life was poor but affordable. Her grandfather was a 42 in the village. When there was a ceremony going on, such as a wedding or a funeral, her grandfather would be in 43 of the cookin

48、g.At the age of 14, she 44 out of school and went to work in big cities trying to support herself and her family. In 2012, her grandmother had an illness, 45 Li Ziqi came back home to pursue her dream of becoming a web celebrity while 46 her grandmother.She started 47 videos of cooking meals, using

49、all ingredients in her farmland. 48 , in 2016, after overcoming many difficulties, her videos received a huge amount of 49 . In 2017 , Li Ziqi became a new online celebrity in China, which is the 50 of many people at home and abroad. In front of the camera, she always appears in a set of traditional

50、 Han clothing, which makes her videos more charming and 51 . Many people show great interest in her 52 as well as her cooking.Also, her 53 help more foreigners learn and understand Chinese traditions and culture. The spirit of 54 for independence and self-reliance conveyed by her life experience has

51、 55 great attention at home and abroad.41, A. dealingB. livingC. payingD. quarreling42. A. cookB. teacherC. seniorD. leader43. A. favorB. memoryC. searchD charge44. A, cameB. rushedC. droppedD. stayed45.A. becauseB. butC. unlessD. so46. A. looking forward toB. putting up withC. taking care ofD. keep

52、ing up with47. A. makingB. watchingC. sellingD. finding48. A. ObviouslyB. FinallyC. UsuallyD. Positively49. A. attentionB. moneyC. judgementD. trust50. A. ideaB. futureC. dreamD. privilege51 . A. funnyB. attractiveC. realD. practical52. A. performanceB. sufferingC. discoveryD. clothing53. A. stories

53、B. videosC. beautyD. success54. A. standingB. preparingC. strugglingD. hoping55. A. drawnB. paidC. neededD. deserved第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。First Chinese lanterns, 56 (invent)in the Eastern Han Dynasty, were used as lamps and for the worship of the Buddha. Lanterns be

54、came 57 (wide) known by commonpeople, especially during the time of festivals. In the Tang Dynasty, lanterns were made in order to celebrate peoples 58 (peace)life and present China as a powerful country. The materials for 59 (make)a lantern are very simple. Historically, bamboo, wood or wire 60 (be

55、) used for the frame. The shade was made from delicate paper or silk. Lanterns were often decorated 61 Chinese calligraphy, painting and paper suiting.While the earliest Chinese lanterns were created for practical use in the house, they eventually became a kind of decorations, 62 were mainly used on

56、 festivals. It has become a tradition that the streets both in big cities 63 small towns are filled with red lanterns during festivals.The Lantern Festival is one of the best days 64 (view) Chinese lanterns in action. The festival is viewed as the end to a series of New Year 65 (celebration) and is

57、celebrated with the release of floating and flying lanterns. 第四部分 写作(共两节,满分40分) 第一节(满分15分)假定你是李华。你的英国朋友Jim打算暑假期间来中国学习中国画,希望你帮他联系一 个国画培训班。请你给他回信,内容如下:1.表示欢迎;2.内容和时间;3.学费及食宿。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。. . . . . . 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。An anonymous(匿名的)persons rude note was

58、sent to a struggling neighbor. Prior to receiving the unpleasant letter last month, Randa Ragland and her family had been facing a variety of tough challenges. Her husband had lost his job; she had been diagnosed with some health issues; but worst of all, her 3-year-old son Jaxen had been diagnosed

59、with stage IV neuroblastoma just before his birthday. Jaxen had already suffered seven surgeries and been hospitalized more than 20 times.Being a desperate Mom, Ms. Ragland had to care for her little one attentively and tried to get in contact with the best doctor in the world for this condition”. S

60、he and her husband travelled all the way state after state to give her little one a fighting chance. Exhausted and worn out she found the sparkle(火花)of the hope for lighting the messy situation was to go out.On top of all of this, she opened her mailbox in Pinson, Alabama, to find an unaddressed not

61、e from a neighbor criticizing her for the state of her lawn. The note said that since her yard had fallen into disrepair, its appearance was affecting the resale value of their homes and that Ragland needed to do better. ”At first, she felt a little angry. But so much had been going on with her and

62、her family. She just didnt have the energy to be more negative.She posted a photo of the note on Facebook as a means of encouraging her friends to have patience with their own neighbors because we never know what hardships someone might be going through.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Unexpecte

63、dly , her post was shared by dozens of people. . . . .Ms. Ragland had never met any of these people before in her Life. . . . . 英语参考答案第一部分 听力 1 5 CBBCA 6 10 AACCB 11 15 CABBA 16 20 CBABC 第二部分 阅读 A【篇章导读】这是一 篇应用文。 介绍了几个在伍拉科姆雨季可以玩的娱乐活动。 21. A 细节理解题。根据第一 个项目的描述可知,两个主题公园有电影院,它们分别是Woolacombe Bay 和 Twitche

64、n House。 故选A。 22. D 细节理解题。根据第二个项目中的描述We also have pottery painting on three of our Parks, a winner with the kid”可知,陶绘是赢得孩子们青睐的活动。故选D。23. C 细节理解题。根据第三个项目中的描述,这里有过山车,重力骑士等骑乘游戏。 故选C。 B【篇章导读】这是一 篇记叙文。 讲述了Jim多年不见的老朋友Doug为其捐肾的感人故事。 24. C 推 理判断题。根据第二段中 Transplants are a long-shot alternative. The National

65、Kidney Foundation estimates that . while waiting for a donor with the right blood and tissue types. 可知,肾移植的配型很难。 由此推测,肾移植要靠机会和运气。 故选C。 25. B 推理判断题。根据第二段第一句可知,Jim今年69岁;根据第三段中among whom was one he hadnt seen for nearly 50 years”可知,有些战友50年没见面 了。 由此推知小m出国参战的时候是69 50= 19岁。 他当时大约19岁。 故选B26. A 推理判断题。根据最后一

66、段中And theres nothing finer than knowing Ive helped another person live a better life. 可知,能为Jim捐肾,Doug感到很高兴。 故选A。27. B 写作目的题。 本文主要讲述几十年未见面的老战友Doug 为Jim捐肾的故事,故事的写作目的主要体现在Doug的捐肾动机上。根据第五段中Doug had received help from his friends when he was in trouble, so he felt like it was a time that he could pay tha

67、t ahead by donating a kidney to Jim可知,Doug捐肾是为了把爱传递,这是本文作者的主要写作目的 。 故选B。 C【篇章导读】这是一 篇议论文。 本文介绍了食盐的重要性以及一 些主要国家的盐产量排名。 28. C 推理判断题。根据第一段中Apart from adding flavor to our food, it is also an essential ingredient for the health of both man as well as animals, provided it is taken in the right quantities

68、.可知,只要摄取适最,食盐是人体和动物中不可缺少的物质成分。 故选C。 29. A 代词指代题。根据上句Today, there are many countries around the world that are working hard to extract(提炼) salt so that we can enjoy our food to the fullest.可知,此处these指代 “国家 ”。 即,其中一些国家的盐产量足以满足全世界的需求。故选A。 30. C 细节理解题。根据第三段中按照盐产量列举的国家名单可知,墨西哥排名第七。 故选C。 31. B 观点态度题。根据最后一

69、段内容So, the next time you take your meal and . due to whom our food tastes so perfect. 可知,作者对盐工充满感激之情。故选B。导语:本文是一篇说明文。主要介绍了几种准备面试的方法。36. D。此空设于段中,与上文存在指代关系。该项中的It指代上文的job interview。37. G。此空设于段中,与上文存在因果关系。该项解释了为什么要了解自己是否具备与某个职位相关的特殊资质。38. F。此空设于段首,是本段的主题句。本段后面内容express your ideas clearly及actively listen to others都是对该主题句的具体阐释。39. E。此空设于段尾,与上文存在顺承关系。模拟面试中,他人可能会指出你的缺陷,然后,你就能克服自己的缺点,提升自己。40. B。此空设于段中,与下文存在并列关系。该项与下文都属于帮助人们准备面试的资源。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1