ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:100KB ,
资源ID:340829      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-340829-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省淮安市六校2021-2022学年高一上学期第一次联考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省淮安市六校2021-2022学年高一上学期第一次联考英语试题 WORD版含解析.doc

1、2021-2022学年度第一学期高一年级第一次月考英语试题试题分值:150 考试时间:120第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the football match take place?A. On Tuesday. B. On Friday. C. On Sund

2、ay.2. Where are the speakers?A. At home. B. In a classroom. C. In a hospital.3. What did the man buy?A. A magazine. B. A dictionary. C. A storybook.4. What is John?A. A student. B. A teacher. C. A worker.5. What are the speakers talking about?A. The mans weekend plans.B. The mans school life.C. The

3、mans friends.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman doing?A. Booking a table. B. Calling her friend. C. Applying for a restaurant job.7. When will the woman come for dinne

4、r?A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 8:00.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which city did the man come from?A. Chicago. B. Boston. C. New York.9. What is the man looking for?A. A coat. B. A letter. C. A passport.10. How does the man probably feel now?A. Sad B. Dissatisfied. C. Excited.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the

5、woman good at?A. Skiing. B. Singing. C. Swimming.12. What does the woman like doing in summer holidays?A. Playing the guitar. B. Going to the mountains. C. Swimming m the sea.13. What is the womans favorite subject?A. Maths. B. Geography. C. History.听第9段材料,回答第14至16题。14. How many pandas are living in

6、 the wild today?A. About 600. B. About 1,600. C. About 6,000.15. What do pandas spend 12 to 14 hours doing every day?A. Eating. B. Playing. C. Sleeping.16. Why are pandas in a dangerous situation?A. They arent used to living in the rainy forests.B. They seldom live together in the wild.C. The bamboo

7、 forests are being destroyed by human beings.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker think of living in London?A. It is stressful. B. It is tiring. C. It is convenient.18. How does the speaker usually go out?A By underground. B. By car. C. By bus.19. What are the speaker s parents unable to put

8、up with?A. The large population. B. The transportation. C. The noise and pollution.20. What is the speaker s purpose of using the poets words?A. To explain why the speaker is tired of life.B. To show that London is an interesting city.C. To prove that London is attractive to many poets.第二部分 阅读理解(共两节

9、,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWashington D.C. SightseeingWith the information below, youre not missing anything in D.C.! Click Here to find the perfect hotel for your stay as well.The Old Town Trolley TourIt offers something for the whole family. Not

10、only will it give them something fun to do, but it will give them a history lesson. This tour will last about three hours and its proper for people of all ages.African American History TourBe sure to take this tour because African Americans have had an important role in the making of our country. Ta

11、ke this historical four-hour tour, where you will visit some important sites including Museum of African American History and Culture.Comedy Walks Washington D.C.This is a great experience allowing you to enjoy the capital in a new way. The walking tour lasts for about one hour and thirty minutes, w

12、hich takes place in less than a mile journey from the starting place.D.C. Twilight TourCheck out the D.C. Twilight Tour for a unique view of some of the most famous sites! What makes this two-hour guided tour truly unique is that you can view many wonderful sites at night time!1. Which tour is recom

13、mended to a tourist who is fond of hiking?A. The Old Town Trolley TourB. African American History TourC. Comedy Walks Washington D.C.D. D.C. Twilight Tour2. Which tour lasts longest?A. The Old Town Trolley TourB. African American History TourC. Comedy Walks Washington D.C.D. D.C. Twilight Tour3. Whe

14、re will you read this text most likely?A. In a guidebook.B. In a magazine.C. In a newspaper.D. On the Internet.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了在华盛顿观光旅游的一些项目:The Old Town Trolley Tour(老城电车之旅),African American History Tour(非裔美国人历史之旅),Comedy Walks Washington D.C.(喜剧漫步华盛顿特区),以及D.C. Twilight Tou

15、r(华盛顿特区的暮光之城之旅)。【1题详解】细节理解题。根据文章“Comedy Walks Washington D.C.”部分内容“The walking tour lasts for about one hour and thirty minutes, which takes place in less than a mile journey from the starting place of the tour. (徒步旅行持续大约1小时30分钟,从旅行的起点出发不到1英里。)”可知,该项活动适合喜欢徒步的游客。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文章“The Old Town Tro

16、lley Tour”部分内容“This tour will last about three hours”可知,该活动持续大约3个小时;根据文章“African American History Tour”部分内容“Take this historical four-hour tour”可知,该活动持续4个小时;根据文章“Comedy Walks Washington D.C.”部分内容“The walking tour lasts for about one hour and thirty minutes(徒步旅行大约一小时三十分钟)”,可知该活动持续1小时30分钟;根据文章“D.C. Tw

17、ilight Tour”部分内容“What makes this two-hour guided tour truly unique is that you can view many wonderful sites at night time!(这两个小时的导游之旅的独特之处在于,在夜间你可以看到许多美妙的景点!)”可知,该活动持续2小时。因此,持续时间最长的是“African American History Tour”。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章第一段内容“Click Here to find the perfect hotel for your stay as well

18、(单击此处也可以找到适合您入住完美酒店)”可知,“Click”意为“点击”,为网络用语,由此可推知,应是在网络上可以阅读到该文章。故选D项。BI was checking out at the supermarket counter on Wednesday night, ready to pay for my bananas, when all of a sudden, fear came upon me. My wallet was gone. And I could only have left it one place: the G9 bus, from which I had got

19、ten off minutes earlier and which was now speeding to some stops. The moment of realizing it was gone was followed by mental math. How much time and money would it cost to replace the credit cards, the drivers license, the expensive lipstick ($ 55!).Two hours after I was back at my house, I heard a

20、knock on the door. My husband answered while I sat in the dining room on the phone with a credit card company. Does Jennifer live here? I heard someone say. In her hand was my wallet, without a penny missing. She left before I could offer my gratitude to her.After I posted the story, I heard from he

21、r boyfriend, who identified the good citizen as Erin Ball, a 26-year-old girl working for a trade organization.Once I figured out her, I called to thank her. She said she spotted my wallet and thought that its more dangerous to go to a strangers house than leaving the wallet with the driver, but she

22、 still decided to take the chance. If I were in that situation, I would want someone to try to find me, she said. Ball doesnt find her actions particularly excellent. She added, Its not hard to do small things for people.After Ball found my wallet, she decided to post a picture of my drivers license

23、 online before going to my house, trying to see if anyone knew me. No sooner had she left my doorstep than I got emails from two neighbors who recognized my face, both offering to help me find my missing property. Ball found my house on a bitterly cold night for which I was extremely grateful. Looki

24、ng back, Im not surprised someone had wanted to help a stranger. A warm current of honesty and harmony is running through this town.4. What do we know about the author according to paragraph 1?A. She missed the G9 bus.B. She paid for her bananas.C. She replaced the credit cards.D. She found she had

25、left her wallet on the bus.5. Who helped the author find Ball?A. The G9 driver.B. The girls boyfriend.C. The authors neighbors.D. The authors husband.6. What did Ball do first after finding the wallet?A. Ball called the author.B. Ball went to the authors house.C. Ball gave the wallet to the bus driv

26、er.D. Ball posted a photo of the authors driving license.7. Which of the following best describes Erin Ball?A. Humorous and kind.B. Generous and demanding.C. Honest and warm-hearted.D. Caring and outgoing.【答案】4. D 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了艾琳鲍尔(Erin Ball)在公交车上捡到了作者的钱包,在寒冷的夜晚找到作者,归还钱包的故事。【4题

27、详解】细节理解题。根据文章第一段“My wallet was gone. And I could only have left it one place: the G9 bus, from which I had gotten off minutes earlier and which was now speeding to some stops.(我的钱包不见了。我只能把它拉在一个地方:G9公共汽车,我几分钟前就从那里下车了,现在正加速向一些站点驶去)”可知,作者发现她把钱包忘在公共汽车上了。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“After I posted the story,

28、I heard from her boyfriend, who identified the good citizen as Erin Ball, a 26-year-old girl working for a trade organization.(在我发表了这篇文章后,我从她的男友那里听说了这个好公民,她叫艾琳鲍尔(Erin Ball),一个在贸易组织工作的26岁女孩)”可知,女孩Ball的男朋友帮助作者找到了她。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“After Ball found my wallet, she decided to post a picture of m

29、y drivers license online before going to my house, trying to see if anyone knew me.(鲍尔发现我的钱包后,她决定在去我家之前把我的驾照照片发到网上,想看看有没有人认识我)”可知,在找到钱包之后,鲍尔发布了一张作者驾照的照片。故选D。【7题详解】推理判断题。根据文章第二段“Does Jennifer live here? I heard someone say. In her hand was my wallet, without a penny missing. She left before I could o

30、ffer my gratitude to her.(“詹妮弗住在这里吗?”我听到有人说。她手里拿着我的钱包,一个子儿也没丢。我还没来得及向她表示感谢,她就走了)”可知,Ball拾金不昧,她很诚实;根据文章第四段“She said she spotted my wallet and thought that its more dangerous to go to a strangers house than leaving the wallet with the driver, but she still decided to take the chance. If I were in that

31、 situation, I would want someone to try to find me, she said.(她说她发现了我的钱包,认为去一个陌生人的家里比把钱包留给司机更危险,但她还是决定冒险一试。“如果我是在那种情况下,我会希望有人来找我,”她说)”可知,冒险亲自把钱包送给失主,Ball很暖心。故选C。CI must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night

32、that I dont remember mom reading me a storybook by my bedside. I was extremely inspired by the wonderful way the words sounded.I always wanted to know what my mom was reading. Hearing mom say, “I cant believe whats printed in the newspaper this morning,” made me want to grab it out of her hands and

33、read it myself. I wanted to be like my mom and know all of the things she knew. So I carried around a book, and each night, just to be like her, I would pretend to be reading.This is how everyone learned to read. We would start off with sentences, then paragraphs, and then stories. It seemed an unen

34、ding journey, but even as a six-year-old girl I realized that knowing how to read could open many doors. When mom said, “The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf,” I knew where the candy was. My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my

35、 mom to drive more slowly, so that I could read all of the road signs we passed.Most of my reading through primary, middle and high school was factual reading. I read for knowledge, and to make As on my tests. Sometimes, I would read a novel that was assigned, but I didnt enjoy this type of reading.

36、 I liked facts, things that are concrete. I thought anything abstract left too much room for argument.Now that Im growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex, I find myself needing a way to escape. By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a w

37、onderful and mysterious world where I am now a new character. In these worlds I can become anyone. I dont have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wrote this. I just read to relax.Were taught to read because its necessary for much of human understanding.

38、 Reading is an important part of my life. Reading satisfies my desire to keep learning. And Ive found that the possibilities that lie within books are limitless.8. Why did the author want to grab the newspaper out of moms hands?A. She wanted mom to read the news to her.B. She couldnt wait to tear th

39、e newspaper apart.C. She couldnt help but stop mom from reading.D. She was eager to know what had happened.9. According to Paragraph 3, the authors reading of road signs shows_.A. her own way to find herselfB. her eagerness to develop her reading abilityC. her growing desire to know the world around

40、 herD. her effort to remind mom to obey traffic rules10. The author takes novel reading as a way to_.A. explore a mysterious landB. develop an interest in learningC. get away from a confusing worldD. learn about the adult world11. What could be the best title for the passage?A The Pleasure of Readin

41、gB. Growing Up with ReadingC. The Magic of ReadingD. Reading Makes a Full Man【答案】8. D 9. C 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要介绍了作者在阅读中成长的故事,从小时候通过阅读了解世界和长大后通过阅读远离现实的成长历程。【8题详解】细节理解题。根据第二段中I wanted to be like my mom and know all of the things she knew(我想像我妈妈一样,知道她知道的所有事情。)可知作者想从妈妈手里夺过报纸,因为她很想知道发生了什么事。故选

42、D。【9题详解】细节理解题。根据第三段中My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my mom to drive more slowly, so that I could read all of the road signs we passed.(我在阅读方面的进步引起了我的好奇心,我想知道一切。我经常告诉我妈妈开慢点,这样我就能看清我们经过的所有路标。)可见作者对路标的解读表明她越来越渴望了解周围的世界。故选C。【10题详解

43、】细节理解题。根据倒数第二段中I find myself needing a way to escape By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character(我发现自己需要一种逃避的方式,打开一本小说,我可以放下负担,进入一个奇妙而神秘的世界,在那里我现在是一个新角色。)可知作者把阅读小说作为一种摆脱纷乱世界的方法。故选C。【11题详解】主旨大意题。结合文章第一段I must have al

44、ways known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night that I dont remember mom reading me a storybook by my bedside. I was extremely inspired by the wonderful way the words sounded.(我一直都知道读书是很重要的,因为我小时候的第一段记忆就是读书。没有一个晚上我不记得妈妈在我床边给

45、我读故事书。我被那些美妙的声音所鼓舞。)以及文章主要介绍了作者在阅读中成长的故事,从小时候通过阅读了解世界和长大后通过阅读远离现实的成长历程。故选B。DThe idea of growing food in a desert would make most people laugh but this is quickly becoming a reality. There are currently two desert farms in the world where quality vegetables are being planted cheaply and easily.Sundro

46、p Farms, based in South Australia, uses experimental greenhouses to grow tomatoes, peppers and cucumbers. The biggest challenge of growing food in a desert, obviously, is the lack of available water. The researchers at Sundrop Farms have gotten around this problem by using the sun to desalinate (淡化)

47、 sea water. It can also be used to control the temperature of the greenhouses.Without depending on limited resources such as land and fresh water Sundrop Farms has made farming a practice. This can increase the worlds food supplies. Another benefit of this kind of farming is that it can be done anyw

48、here, thus reducing the costs of transporting food to distant locations. Yet another benefit is that it reduces the need for pesticides (杀虫剂).Another experimental desert farm is the Sahara Forest Project, which began in Qatar in December 2012. Greenhouses in the farm are cooled by saltwater. Solar p

49、ower and other technologies are used together to help make vegetation (植被) grow in the desert environment. As deserts have expanded over recent years around the world due to global warming, this project could solve the problem.The result form the Qatar project were better than expected and in June o

50、f 2014, Jordan agreed to host another one. This will be much bigger than the Qatar project and the project members will have even more opportunities to test their experiments on a much larger scale. It is not clear yet that desert farming resents the future of farming but these projects have shown s

51、ome success in the field.12. What does “this problem” in paragraph 2 refer to?A. Sea water is bard to purify.B. The desert is short of water.C. The temperature is high in the desert.D. Desert farms arent fit to plant vegetables.13. What is one of the characters of desert farming?A. It needs more pes

52、ticides.B. It saves delivery costs.C. It has a location limit.D. It solves food waste problems14. What can we know about the Sabara Forest Project?A. It lives up to expectationsB. It can help produce more foodC. It is started to prevent global warmingD. It uses technology to produce saltwater15. Wha

53、t can be inferred about desert farming from the last paragraph?A. It still has problems to solve.B. It represents the future of farming.C. Its early success has aroused interest in it.D. Its aim is to create more job opportunities.【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了沙漠农业的相关项目。【12题详解】词

54、句猜测题。根据文章第二段划线词前句“The biggest challenge of growing food in a desert, obviously, is the lack of available water.(在沙漠中种植粮食的最大挑战,显然是缺乏可用的水。)”和后半句“by using the sun to desalinate (淡化) sea water.(通过利用阳光淡化海水)”可知,通过利用阳光淡化海水来解决沙漠中缺水的问题。所以this problem指代前文中所提到的“沙漠缺水”。故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“Another benefit of

55、 this kind of farming is that it can be done anywhere, thus reducing the costs of transporting food to distant locations. (这种农业的另一个好处是它可以在任何地方进行,从而降低了将食物运送到遥远地方的成本。)”可知,沙漠农业可以在任何地方进行,进而减少食物运送成本。故选B。【14题详解】细节理解题。根据文章第五段“The result form the Qatar project were better than expected (卡塔尔项目的结果好于预期。)”可知,萨巴

56、拉森林项目的结果比预想得好。故选A。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The result form the Qatar project were better than expected and in June of 2014, Jordan agreed to host another one. (卡塔尔项目的结果好于预期,2014年6月,约旦同意举办另一个项目。)”和“It is not clear yet that desert farming resents the future of farming but these projects have shown some s

57、uccess in the field.( 目前还不清楚沙漠农业是否会影响农业的未来,但这些项目已经在这一领域取得了一些成功。)”可知,萨巴拉森林项目的结果比预想得好,约旦赞同再进行一个。从而推断,沙漠农场项目早期的成功已经引起了人们对沙漠农场的兴趣。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Concentration and memory are the two key focus points for everyone. When you are concentrated, your mem

58、ory automatically improves. So we are going to discuss some methods to help you improve your concentration and memory.Create a to-do list A to-do list is probably the simplest thing that you can do. _16_, we often take out the phone and ask Baidu everything. Once you ask Baidu about something, you a

59、re looking through other websites. So, create a to-do list. _17_.Think deeply. You dont need the peace of nature with a waterfall and singing birds so that you can think deeply and peacefully. _18_! You just need to calm down and be focused. Play soft music, but take care not to fall asleep. Close y

60、our eyes and focus on the one thing about your day.Exercise. _19_. Dust off the shoes in the shelf, put them on and go jogging. When you start exercising, you will not limit your energy to your body but allow it to flow. Therefore, it will improve your concentration and your memory greatly._20_ Ever

61、yone has a preferred learning style whether they remember better during a video or focus more by hearing something. What matters is that you should find out which style of learning suits you more. As a result, you will focus more when your preferred learning style is used.A. Find out your learning s

62、tyleB. If you want to change your old learning styleC. You can do it right at your home, at your deskD. The first step to a healthy mind is a healthy bodyE. As it is easy to get almost everything from the InternetF. It will take you quite a long time to make the list by yourselfG. Keep it in clear v

63、iew and you will be reminded to keep focused【答案】16. E 17. G 18. C 19. D 20. A【解析】【分析】这是一篇说明文。专注和记忆是每个人的两个关键点。当你集中注意力时,你的记忆力会自动提高。文章主要介绍了一些帮助你提高注意力和记忆力的方法。【16题详解】根据上文“Create a to-do list A to-do list is probably the simplest thing that you can do.(列出待办事项清单可能是你能做的最简单的事情)”以及后文“we often take out the pho

64、ne and ask Baidu everything.(我们经常拿出电话,问百度一切)”可知,上文提到了列出待办事项清单,后文则提到问百度,可知本句是在说明列清单的原因:容易从互联网上得到几乎所有的东西。故E选项“因为很容易从互联网上得到几乎所有的东西”符合语境,故选E。【17题详解】根据上文“Once you ask Baidu about something, you are looking through other websites. So, create a to-do list.(一旦你问百度某件事,你就在浏览其他网站。所以,创建一个待办事项清单)”可知,上文提到一旦你问百度某件

65、事,你就在浏览其他网站,可见容易分心,本句承接上文说明列清单的作用:被提醒要集中注意力。故G选项“把它放在清晰的视野中,你就会被提醒要集中注意力”符合语境,故选G。【18题详解】根据上文“Think deeply. You dont need the peace of nature with a waterfall and singing birds so that you can think deeply and peacefully.(深入思考。你不需要大自然的宁静,瀑布和歌唱的鸟儿,这样你就可以平静而深入地思考)”以及后文“You just need to calm down and b

66、e focused. Play soft music, but take care not to fall asleep. Close your eyes and focus on the one thing about your day.(你只需要冷静下来,集中精力。放轻音乐,但注意不要睡着。 闭上眼睛,专注于你一天中的一件事)”可知,本句承接上文说明深入思考可以在哪些环境中进行,故C选项“你可以在家里,在办公桌上做”符合语境,故选C。【19题详解】根据后文“Dust off the shoes in the shelf, put them on and go jogging. When y

67、ou start exercising, you will not limit your energy to your body but allow it to flow. Therefore, it will improve your concentration and your memory greatly.(掸掉架子上鞋子上的灰尘,穿上去慢跑。当你开始锻炼时,你不会把你的能量限制在你的身体里,而是让它流动。因此,它会大大提高你的注意力和记忆力)”可知,后文提到了锻炼对集中注意力和记忆力的积极作用,故D选项“健康思想的第一步是健康的身体”符合语境,故选D。【20题详解】根据后文“Every

68、one has a preferred learning style whether they remember better during a video or focus more by hearing something. What matters is that you should find out which style of learning suits you more. As a result, you will focus more when your preferred learning style is used.(每个人都有自己偏爱的学习方式,无论是看视频时记忆力更好

69、,还是听东西时注意力更集中。重要的是你应该找出哪种学习方式更适合你。因此,当你使用你喜欢的学习方式时,你会更加专注)”可知,本段的主旨是找出适合自己的学习风格,A选项中learning style对应后文中learning style。故A选项“找出你的学习风格”符合语境,故选A。第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)Attitude is everything. There is never a need to respond to anything that doesnt make you feel_21_. The Law of

70、 the Garbage Truck totally_22_my attitude to things.One day I got in a_23_to the airport. We were driving in the right lane when a black car_24_out of a parking space right in front of us. My taxi driver_25_the other car by just inches!The driver of the black car, who almost caused a big_26_, starte

71、d shouting at us. My taxi driver just smiled and waved at the guy. He was really_27_. So I asked, “Why? That guy almost ruined your car and sent us to the_28_!”That was when my taxi driver taught me what I now_29_ “The Law of the Garbage Truck”. He_30_that many people are like garbage trucks. They r

72、un around full of_31_(frustration, anger, etc). As their garbage _32_, they need a place to dump it and sometimes theyll dump it on you.Dont take it_33_. Dont take their garbage and_34_it to other people. Just smile, wave, wish them well, and move on. Love the people who treat us right and pray for

73、the ones who dont._35_is ten percent what you make it and ninety percent how you take it!21. A. calmB. goodC. upsetD. disappointed22. A. formedB. keptC. changedD. exchanged23. A. planeB. busC. trainD. taxi24. A. stoppedB. jumpedC. leftD. struggled25. A. hitB. followedC. attackedD. missed26. A. confl

74、ictB. accidentC. injuryD. failure27. A. carefulB. frightenedC. friendlyD. angry28. A. streetB. hospitalC. garageD. airport29. A. giveB. admitC. needD. call30. A. complainedB. explainedC. insistedD. promised31. A. energyB. luggageC. rubbishD. intention32. A. piles upB. picks upC. gives outD. runs out

75、33. A. casuallyB. easilyC. personallyD. formally34. A. removeB. appreciateC. offerD. spread35. A. LifeB. NatureC. HappinessD. Success【答案】21. B 22. C 23. D 24. B 25. D 26. B 27. C 28. B 29. D 30. B 31. C 32. A 33. C 34. D 35. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者某次乘出租车去机场,在路上差点和一辆操作不当的黑色轿车相撞,结果出租车司机非但不生气,反而对对

76、方很友好。司机解释说很多人就像垃圾车,所以没有必要把那些满口垃圾的人的垃圾再传给别人。作者从中领悟到生活有百分之十在于你如何塑造它,有百分之九十在于你如何对待它。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:没有必要去回应任何让你感觉不好的事情。A. calm平静的;B. good好的;C. upset沮丧的;D. disappointed失望的。根据上文“There is never a need to respond to anything that doesnt make you feel”可知不去回应的是应该是让人感觉不好的事情,good符合语境。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意

77、:“垃圾车定律”彻底改变了我对事物的态度。A. formed构成;B. kept保持;C. changed改变;D. exchanged交换。结合后文“my attitude to things”指改变对事物的态度,应用change。故选C。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:一天,我乘出租车去机场。A. plane飞机;B. bus公交车;C. train火车;D. taxi出租车。根据后文“My taxi driver”可知作者坐的是出租车。故选D。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我们正开在右车道上,突然一辆黑色轿车从我们前面的停车位里跳出来。A. stopped停止;B. jum

78、ped跳跃;C. left离开;D. struggled挣扎。根据后文“out of a parking space right in front of us”以及“the other car by just inches!”可知,是黑色轿车突然从前面停车位里跳出来,差点和出租车相撞,jump out of“跳出”。故选B。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我的出租车司机差几英寸就撞上了另一辆车!A. hit打击;B. followed跟随;C. attacked攻击;D. missed错过,未击中。根据后文“by just inches!”可知差点相撞,说明并没有撞上,故选D。【26题详

79、解】考查名词词义辨析。句意:那辆黑色汽车的司机几乎酿成了大事故,他开始对我们大喊大叫。A. conflict冲突;B. accident事故;C. injury伤害;D. failure失败。结合上文可知二车差点相撞,出了大事故,accident最符合语境。故选B。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:他非常友好。A. careful仔细的;B. frightened害怕的;C. friendly友好的;D. angry愤怒的。根据上文“My taxi driver just smiled and waved at the guy.”可知出租车司机的反应很友好。故选C。【28题详解】考查名词

80、词义辨析。句意:于是我问:“为什么?那家伙差点毁了你的车,把我们都送进了医院!”A. street街道;B. hospital医院;C. garage车库;D. airport机场。根据上文可知差点出车祸,让作者和司机被送进医院。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:就在那时,我的出租车司机教给了我现在被我称为“垃圾车定律”的东西。A. give给予;B. admit承认;C. need需要;D. call称呼。结合后文“The Law of the Garbage Truck”可知作者把司机教给自己的道理称为“垃圾车定律”。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:他解释说,很多

81、人就像垃圾车。A. complained抱怨;B. explained解释;C. insisted坚持;D. promised承诺。根据后文“that many people are like garbage trucks.”可知司机在解释自己之所以对对方友好的原因是他把很多人都当作垃圾车。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:他们满口垃圾(沮丧、愤怒等)。A. energy能量;B. luggage行李;C. rubbish垃圾;D. intention意图。结合上文“many people are like garbage trucks”把人比作垃圾车,满口垃圾。故选C。【32题详

82、解】考查动词短语辨析。句意:当他们的垃圾堆积起来的时候,他们需要一个地方来倾倒,有时他们会把垃圾倾倒在你身上。A. piles up堆起;B. picks up捡起;C. gives out分发;D. runs out耗尽。结合后文“they need a place to dump it”可知这些人的垃圾堆积得太多,需要倾倒。故选A。【33题详解】考查副词词义辨析。句意:别太在意。A. casually随便地;B. easily容易地;C. personally个人地;D. formally正式地。根据上文“Dont take it”可知为短语take it personally“把这些放在

83、心上”。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:不要把他们的垃圾传给别人。A. remove移开;B. appreciate欣赏;C. offer提议;D. spread传播。根据后文“it to other people. Just smile, wave, wish them well, and move on.”可知,司机认为不该把别人的垃圾再传给别人,spread符合语境。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:生活有百分之十在于你如何塑造它,有百分之九十在于你如何对待它!A. Life生活;B. Nature自然;C. Happiness幸福;D. Success成功。根

84、据上文可知,司机教给作者“垃圾车定律”的道理实际上是在指出对生活应该持有的态度,生活有百分之十在于你如何塑造它,有百分之九十在于你如何对待它。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。My friend and I have been close for several years. Were hardly out of each others sight. But last Saturday she _36_ (break) my heart._37_ (origin), we planned to see a f

85、ilm that afternoon, but in the morning, I learnt from a message posted on social media that she had a cold. I gave her _38_ call telling her to make a _39_ (recover) at home and she thanked me for my thoughtfulness._40_ my surprise, however, she was seen chatting with another girl in a cafe on Satur

86、day afternoon, when she _41_ (expect) to stay at home. Obviously, she lied about her illness. I was filled with _42_ (angry) and avoided meting her all day and still dont feel like making any _43_ (respond) to her online messages. I dont know _44_ I should forgive her if she ignores my feelings or r

87、efuses to back down. Some people advise me to have a full and frank talk with her while others suggest _45_ (rethink) our relationship. I am at a total loss.【答案】36. broke 37. Originally 38. a 39. recovery 40. To 41. was expected 42. anger 43. response 44. whether#if 45. rethinking【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章

88、主要讲述了作者与好朋友之间的矛盾。【36题详解】考查时态。句意:但是上星期六她伤透了我的心。根据句中时间状语last Saturday可知,用一般过去时。故填broke。【37题详解】考查副词。句意:本来我们打算下午去看电影,但到了早上,我从社交媒体上得知她感冒了。句首用副词作状语,修饰整个句子。故填Originally。【38题详解】考查冠词。句意:我给她打了个电话,让她在家休养,她感谢我的体贴。give sb. a call给某人打电话。故填a。【39题详解】考查名词。句意:我给她打了个电话,让她在家休养,她感谢我的体贴。make a recovery复原。故填recovery。【40题详

89、解】考查短语。句意:然而,令我惊讶的是,周六下午,当她本应该呆在家里的时候,有人看到她和另一个女孩在咖啡馆聊天。to ones surprise令某人惊讶的是。故填To。【41题详解】考查时态。句意:然而,令我惊讶的是,周六下午,当她本应该呆在家里的时候,有人看到她和另一个女孩在咖啡馆聊天。be expected to do sth.期望做某事。根据时间状语on Saturday afternoon可知,用一般过去时。故填was expected。【42题详解】考查名词。句意:我充满了愤怒,一整天都避免和她见面,而且仍然不想回复她的网上信息。介词with后接名词形式。故填anger。【43题详

90、解】考查名词。句意:我充满了愤怒,一整天都避免和她见面,而且仍然不想回复她的网上信息。动词make后接名词形式。故填response。【44题详解】考查名词性从句。句意:如果她无视我的感受或拒绝让步,我不知道我是否应该原谅她。本句为宾语从句,从句不缺少成分,句意完整且有“是否”之意。故填whether/if。【45题详解】考查非谓语动词。句意:一些人建议我和她开诚布公地谈一谈,而另一些人则建议重新考虑我们的关系。suggest doing sth.建议做某事。故填rethinking。第四部分 课本基础知识运用第一节 单词拼写 根据所给汉语或首字母提示写出单词的正确形式。(共10题,每题1分)

91、46. _ (判断) by her last letter, they are having a wonderful time.(根据汉语提示单词拼写)【答案】Judging【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:从她上一封信来看,他们玩得很开心。judging by根据判断, 是现在分词作状语,为固定结构。根据汉语提示及句意,故填Judging。47. You should a _ to your customers for wasting their money.(根据首字母单词拼写)【答案】apologize#pologize【解析】【详解】考查动词。句意:你应该为浪费顾客的钱而向他们道歉

92、。根据单词首字母以及句意“道歉”,可知应填动词apologize,should后跟动词原形。故填apologize。48. This program could not have been successful without Kens valuable c _.(根据首字母单词拼写)【答案】contribution#ontribution【解析】【详解】考查名词。句意:如果没有Ken的宝贵贡献,这个计划是不可能成功的。形容词valuable后接名词形式。根据首字母提示及句意,故填contribution。49. She _ (提醒) me that we had in fact met be

93、fore, at a conference in Washington. (根据汉语提示单词拼写)【答案】reminded【解析】【详解】考查动词时态。句意:她提醒我,事实上我们以前见过,在华盛顿的一次会议上。根据汉语提示“提醒”可知,应填动词remind,此处陈述过去发生的事情,使用一般过去时。故填reminded。50. She had no o _ but to admit the truth. (根据首字母单词拼写)【答案】option#ption【解析】【详解】考查名词。句意:她别无选择,只好承认事实。have no option but to do 除了别无选择。根据首字母提示及句

94、意,故填option。51. By this age, the child becomes a bit _ (独立) of his mother, which makes his mother happy. (根据汉语提示单词拼写)【答案】independent 【解析】【详解】考查形容词。句意:到了这个年龄,孩子开始有点独立于母亲了,这让母亲很高兴。be/become independent of脱离而独立。根据汉语提示及句意,故填independent。52. My mother always gets quite a _ if we dont arrive when we say we

95、will. (根据首字母单词拼写)【答案】annoyed#nnoyed#angry#ngry【解析】【详解】考查形容词。句意:如果我们说要到的时候没到,我妈妈总是很生气。get annoyed/angry 变得气恼。根据首字母提示及句意,故填annoyed/angry 。53. Hes only been playing football as a _ (职业选手) for two years. (根据汉语提示单词拼写)【答案】professional【解析】【详解】考查名词。句意:他作为职业球员踢足球才两年。根据汉语提示及句意可知,应用名词professional,不定冠词a后接名词的单数形

96、式。故填professional。54. Those who were under a lot of s _ may experience sleep problems. (根据首字母单词拼写)【答案】stress#tress【解析】【详解】考查名词。句意:那些承受很大压力的人可能会有睡眠问题。a lot of 许多,后接名词形式。stress压力,为不可数名词。根据首字母提示及句意,故填stress。55. There is a growing c _ over high house prices among citizens. (根据首字母单词拼写)【答案】concern#oncern【解

97、析】【详解】考查名词。句意:市民们对高房价的担忧与日俱增。形容词growing后接名词形式,根据句中不定冠词a可知,用名词的单数形式。根据首字母提示及句意,故填concern。第二节 课文语段填空(共15题,每题1分)课文语段填空I cant wait to _56_ to you what senior high school life is like. The path before you leads to a world full of _57_: a new environment, new knowledge and new ways of thinking. However, f

98、or those of you with a positive mind, opportunity _58_ in each challenge When you rise to the challenges, you will have the opportunity to_59_ great knowledge and enjoy personal _60_. Most importantly, your time and effort at high school will open the door to your potential.“What is potential?” you

99、may ask. Put _61_, potential is your natural ability that can be developed when you try hard enough. Who knows what beautiful works of art you will _62_, what medical _63_ you will make or what _64_ technologies you will develop! The possibilities are _65_, and I have _66_ in your ability to make a

100、difference to your family, to your community and to your country. Over the next three years, you will discover your potential while you develop as a student and as a person.To _67_ realize your potential, it is important for you to make the most of our school _68_. Take _69_ of our classes, learn fr

101、om your teachers and classmates, and make use of our school facilities. There are also a lot of school _70_ for you. Join a club or two, and take an active part in different sports.【答案】56. describe 57. challenges 58. lies 59. aquire 60. growth 61. simply 62. create 63. advances 64. amazing 65. endle

102、ss 66. confidence 67. fully 68. resources 69. advantage 70. activities【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章作者向我们描述高中生活是什么样的。【56题详解】考查动词。句意:我迫不及待地想向你描述高中生活是什么样的。cant wait to do sth.迫不及待地做某事。动词describe为“描述”之意。故填describe。【57题详解】考查名词。句意:你面前的道路通向一个充满挑战的世界:一个新的环境,新的知识和新的思维方式。full of充满,后接名词形式。名词challenge为“挑战”之意,为可数名词,所以用复数形

103、式。故填challenges。【58题详解】考查动词。句意:然而,对于那些心态积极的人来说,机遇就存在于每一次挑战中。当你迎接挑战时,你将有机会获得伟大的知识,享受个人成长。短语lie in为“存在,在于”之意。陈述客观事实,用一般现在时。名词opportunity为单数,所以谓语动词用第三人称单数形式。故填lies。【59题详解】考查动词。句意:然而,对于那些心态积极的人来说,机遇就存在于每一次挑战中。当你迎接挑战时,你将有机会获得伟大的知识,享受个人成长。have the opportunity to do sth.有机会做某事。动词acquire为“获得”之意。故填acquire。【60

104、题详解】考查名词。句意:然而,对于那些心态积极的人来说,机遇就存在于每一次挑战中。当你迎接挑战时,你将有机会获得伟大的知识,享受个人成长。形容词personal后接名词形式。名词growth为“成长”之意。故填growth。【61题详解】考查副词。句意:简单地说,潜力就是你天生的能力,只要你足够努力就能得到开发。修饰动词put用副词形式。副词simply为“简单地”之意。故填simply。【62题详解】考查动词。句意:谁知道你会创造出怎样美丽的艺术作品,你会取得怎样的医学进步,你会开发出怎样惊人的技术!will后接动词原形。动词create为“创造”之意。故填create。【63题详解】考查名

105、词。句意:谁知道你会创造出怎样美丽的艺术作品,你会取得怎样的医学进步,你会开发出怎样惊人的技术! 名词advance为“进步”之意,为可数名词,前无冠词,所以用复数形式。故填advances。【64题详解】考查形容词。句意:谁知道你会创造出怎样美丽的艺术作品,你会取得怎样的医学进步,你会开发出怎样惊人的技术! 名词technologies前用形容词修饰。形容词amazing为“令人惊讶的”之意。故填amazing。【65题详解】考查形容词。句意:可能性是无穷无尽的,我相信你们有能力为你们的家庭、社区和国家带来改变。句中用形容词作表语。形容词endless为“无止境的”之意。故填endless。

106、【66题详解】考查名词。句意:可能性是无穷无尽的,我相信你们有能力为你们的家庭、社区和国家带来改变。短语have confidence in为“相信,信任”之意。故填confidence。【67题详解】考查副词。句意:要充分发挥你的潜力,最重要的是充分利用我们学校的资源。修饰动词realize,用副词形式。副词fully为“充分的”之意。故填fully。【68题详解】考查名词。句意:要充分发挥你的潜力,最重要的是充分利用我们学校的资源。名词resource为“资源”之意,为可数名词,前无冠词,所以用复数形式。故填resources。69题详解】考查名词。句意:利用好我们的课堂,向你的老师和同学

107、学习,利用好我们的学校设施。短语take advantage of为“利用”之意。故填advantage。【70题详解】考查名词。句意:你也可以参加很多学校活动。名词activity为“活动”之意,为可数名词。根据前面的a lot of修饰可知,用名词的复数形式。故填activities。第五部分 写作(满分15分)71. 假定你是李华,最近你的美国朋友John在与父母相处的过程中遇到一些困惑,沟通出现问题。他心情不佳,来信寻求你的帮助。请根据以下要点给他写一封信:1.安慰John;2.提出建议;3.恰当的结尾。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Dear Le

108、o,I am sorry to hear about your communication problems with your parents, but I know how you feel since Ive had similar problems before. I can offer some useful suggestions based on my own experience. First, lets put ourselves in their shoes. Parents love us and often try to prevent us from making m

109、istakes that seem obvious to them. When we share our problems with them, we often look for a listening ear and an open heart, not a solution. Therefore, what you need is to tell them about this difference and believe them. I hope these suggestions will make a difference to you.Best,Li Hua【解析】【分析】本篇书

110、面表达属于应用文,要求考生给美国朋友John写一封信,帮助解决他与父母相处的过程中遇到一些困惑。【详解】1.词汇积累给予:offer give建议:suggestion advice阻止某人做某事:prevent sb. from doing sth. keep/stop sb. from doing sth.希望:hope wish2.句式拓展简单句变复合句原句:I can offer some useful suggestions based on my own experience.拓展句:I can offer some useful suggestions which are based on my own experience.【点睛】高分句型1 Therefore, what you need is to tell them about this difference and believe them. (运用了what引导的主语从句)高分句型2 I hope these suggestions will make a difference to you. (运用了省略连接词that引导的宾语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1