ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:73.91KB ,
资源ID:299873      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-299873-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(《新教材》2022届高三人教版英语一轮复习考点规范练 20 SCIENCE FICTION 科幻小说 WORD版含答案.docx)为本站会员(高****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至service@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

《新教材》2022届高三人教版英语一轮复习考点规范练 20 SCIENCE FICTION 科幻小说 WORD版含答案.docx

1、高考资源网() 您身边的高考专家考点规范练20Science Fiction 科幻小说.单句语法填空1.She felt very (embarrass) when asked such a private question in front of so many people.2.All the guests present were shocked by her (elegant).3.The boy succeeded in convincing his teacher of his (innocent).4.I felt (guilt) for leaving all the work

2、 with you.5.The moment I saw my father, he took me his arms.6.Many workers got paid on a (week) basis.7.Nowadays almost all (calculate) are performed by computers.8.It is apparent that there are (divide) in opinions between you.9.They made themselves comfortable in armchairs and waited (patient).10.

3、Remember to turn the light when you leave the classroom.选词填空with dignityturn aroundor rathertest outor sotake overas long asbe rude to1.The newly-designed household robots will by a chosen housewife.2.I treated customers .3.He came home very late that night, , early the next morning.4.It is bad mann

4、ers to others whatever may happen.5.To his surprise, when he , he found his boss standing just behind him.6.Robots have the most dangerous work to protect workers from injury.7.If you want to buy this type of mobile phone, you have to wait one week .8.Father doesnt mind what we were doing we were to

5、gether having fun.金句默写1.我不喜欢跟很多人待在一起, 尤其是当我感到郁闷的时候。I hate staying with many people, .2.他们说做出这个决定, 与其说是出于气愤, 不如说是出于悲伤。They said that the decision was made in sorrow in anger.3.难道你不觉得他在这个场合出现很荒唐吗?Dont you think ridiculous on such an occasion?4.爸爸建议我业余时间学习德语。Father suggested that .5.你想象不到那是一次多么危险的冒险经历。

6、You cant imagine it is! .阅读理解Next time you need directions, maybe you can ask an ant. These little creatures are masters of navigation(导航) that some can find their way home whether theyre walking forward or backward, according to a study in Current Biology. Ants often travel long to bring back food

7、to their nests. But how do they know where theyre going? Researchers went to Spain to mess with some desert ants. They found an active nest and surrounded it with barriers that forced the foraging(觅食) ants to follow a particular path back home. Once the ants were familiar with the maze, the research

8、ers would take them up, hand them pieces of a cookie and then put them back in a different location,one that required taking a 90 degree turn to get to the nest. The research found that the ants carrying a small,easy-to-carry piece would run forward with confidence and were able to head back home. S

9、ome ants, however, would drop the cookie and turn around to take a look at the scenery, which allowed the six-legged experts to reset their inner maps, catch their cookies and head in the right direction. These ants seem to use sky clues, like the position of the sun, to keep them on track. When the

10、 researchers used a mirror to make it look like the sun on the other side of the sky, the cornered ants would turn tail for the opposite direction. So ants integrate(整合) a lot of information to successfully bring home the food.1.What does the underlined word “maze” in paragraph 3 probably refer to?A

11、.A nest that active ants live in.B.An experiment that is done in the desert.C.A method that helps to locate food.D.A place that consists of confusing paths.2.Why did some ants stop to look at the scenery?A.To get over the man-made barriers.B.To enjoy the scenery along the route.C.To ensure theyre in

12、 the right direction.D.To check directions with their maps.3.According to the passage, what probably helps the ants find their way home?A.The position of the sun.B.One particular path.C.A 90 degree turn.D.Pieces of a cookie.4.Where does this passage probably come from?A.An adventure novel.B.A geogra

13、phy textbook.C.A science magazine.D.A tourist brochure.阅读表达I was still a fresh graduate from high school; I got a chance to work. During my first day of work, I came early. I was the first one to arrive at the office. Perhaps it was due to excitement. I had performed well in my given tasks. Everythi

14、ng went smoothly in my work. The passion when I started was still the same passion I am feeling until now. Furthermore, I didnt forget to do well in my studies. In fact, I still managed to review my notes, to become active in classes and to score high in tests. I had learned new things as I started

15、working there. Dealing and interacting with people were some of the remarkable learning I had. Moreover, it was also very fulfilling when I had helped my parents diminish their financial pressure in my own ways. It is not that easy to study while working. There are truly pressures between them. Some

16、times, deadlines of the school project and the errand(差事) from the boss go together. Sometimes, there are misunderstandings between colleagues. There are just some sacrifices and challenges of becoming a working student. Yet, it is my will and I am very happy with it because I am learning and growin

17、g. They say, “You cant serve two masters at a time.” It is possible, but it is a challenge. I know that I can balance studies and work. Moreover, I know that I can still keep my relationships with my family, friends and loved ones. I know that I can still share my talents despite my busy life. I jus

18、t enjoy everything because every moment of being a working student is a truly remarkable experience. 1.What did the author learn from work according to the text? (no more than 5 words) 2.What is the meaning of the underlined word “diminish” in paragraph 2? (one word) 3.Why is it not easy for the aut

19、hor to study while working? (no more than 10 words) 4.Why is the author satisfied with his becoming a working student? (no more than 8 words) 5.Would you like to be a working student? Why or why not? (no more than 25 words) .语篇填空Visiting Xian was once my dream. It became a reality when I was admitte

20、d to a training course in China along with two other 1.(lady). Finally, the day arrived 2. I landed at Xianyang International Airport in early August. As soon as I landed, I 3.(feel) a change in the atmosphere. I saw people standing in queues 4.(wait) for their turn at the immigration desk. Afterwar

21、ds, we were transported to the office in the International Exhibition Center. China had invited participants 5. twenty-three countries to share digital television broadcasting techniques with them.In my 20 days in Xian, I got the opportunity to observe Chinese culture closely, 6. it made a strong im

22、pression on me. Now, Xian is like my second home. Since I came back to Pakistan, I have been missing Xian 7.(bad).My 20-day stay in Xian was 8. great experience. It was a learning opportunity, and also a chance to 9.(broad) my understanding of diversity. I learn that despite differences of colours,

23、heights, and races, all human beings 10.(tie) by the bond of humanity, and that the future of nations is global with development and peace.答案:.1.embarrassed2.elegance3.innocence4.guilty5.in6.weekly7.calculations8.divisions9.patiently10.off.1.be tested out2.with dignity3.or rather4.be rude to5.turned

24、 around6.taken over7.or so8.as long as.1.especially as/when I feel depressed2.more; than3.it; for him to turn up4.I should learn German in my spare time5.what a dangerous adventure/how dangerous an adventure.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于蚂蚁为什么能够准确找到回家的路的科学研究。1.D词义猜测题。根据第三段中的 “They found an active nest and

25、 surrounded it with barriers that forced the foraging ants to follow a particular path back home.” 可知, 他们发现了一个活动的巢穴, 并在四周围上了障碍物, 迫使觅食的蚂蚁沿着特定的路线回家。由此可推测maze是指 “有令人困惑的路径的地方”。故选D项。2.C推理判断题。根据倒数第三段中的 “Some ants,however,would drop the cookie and turn around to take a look at the scenery, which allowed th

26、e six-legged experts to reset their inner maps” 可知, 一些蚂蚁停下来四处看看, 是为了调整它们内在的地图, 找准正确的方向。故选C项。3.A推理判断题。根据倒数第二段中的 “These ants seem to use sky clues, like the position of the sun, to keep them on track.” 可知, 太阳的方位可能会帮助蚂蚁找到回家的路。故选A项。4.C推理判断题。文章介绍了一项关于蚂蚁为什么能够准确找到回家的路的科学研究, 因此本文应该出自科学杂志。故选C项。.1.Dealing and

27、 interacting with people. 2.Reduce/Decrease/Lessen/Relieve. 3.Because there are truly pressures between work and study. 4.Because he is learning and growing. 5.Yes, Id like to. Because it can help me learn to deal and interact with people and accumulate working experience.Or: No, Id rather not. Because as a student, I should concentrate on my study instead of being disturbed by work. .1.ladies2.when3.felt4.waiting5.from6.and7.badly8.a9.broaden10.are tied- 4 - 版权所有高考资源网

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3