1、Unit 2 The United Kingdom.阅读理解AA DAY OUT IN BRITAINAre you planning to visit Britain?Here are a few suggestions for a beautiful weekend away.BournemouthThis famous tourist town has 11 km of beautiful beaches.Last year,10,000 tourists visited this beautiful town.Its the perfect place to go swimming o
2、r sailing.There are lots of lovely parks and gardens to visit and its a great place to eat out.You can also go to a classical concert or go dancing in one of the nightclubs.StratforduponAvonThis was William Shakespeares hometown.He spent most of his life in this town and wrote his plays here.You can
3、 visit his house or see his plays at one of the Royal Shakespeare Companys theatres.There are some interesting museums and lots of beautiful 500yearold houses.You can also go on boat trips and visit traditional English villages.AlfordDeep in the Lincolnshire countryside is the pleasant market town o
4、f Alford.It is known for its fivesailed windmill(风车)Have a walk round this lovely old place and youll see many pleasant houses from as far back as the 17th century.Captain James Smith,who was one of the founders of James town in Virginia,USA,was educated in Alford.BathMost people come here to see th
5、e 2000yearold Roman Baths.But this city is also famous for its beautiful 18th century buildings and is the home of the writer Jane Austen.You can learn about her life at the Jane Austen Centre near Queens Square.In the past,Bath was also popular with the royal family and Queen Elizabeth spent one or
6、 two weeks every year here.1What can visitors do in Bournemouth?AEnjoy plays. BGo to museums.CDo sea sports. DVisit fishing villages.答案C解析细节理解题。根据Bournemouth中的“This famous tourist town has 11 km of beautiful beaches.”和“Its the perfect place to go swimming or sailing.”可知,选C。2What is Alford famous for
7、?AIts stars. BIts market.CIts windmill. DIts nightclubs.答案C解析细节理解题。根据Alford中的“It is known for its fivesailed windmill(风车)”可知,这里以风车著名。故选C。3Which place did a queen of England use to visit regularly?ABath. BAlford.CStratforduponAvon. DBournemouth.答案A解析细节理解题。根据Bath中的最后一句可知,英国女王伊丽莎白一世过去常来这里。故选A。BEngland
8、became England,the land of Englishspeaking people,at the beginning of the Middle Ages.Before that it had been the home of Iron Age tribes(部落) known as Celts,and for a time,part of the Roman Empire.Then tribes from the north,known as the Angles,the Saxons,and the Jutes,moved in.The most famous leader
9、 of this period in England was Alfred the Great.Alfred lived in Wessex,the kingdom of the West Saxons,which was in the southern part of Great Britain.He was a good leader who made his kingdom stronger.He created a system of defences,called burhs,across the country.He reorganised the army so that his
10、 men could have time to fight and to farm.Alfreds efforts protected his people from the Vikings and allowed Wessex to grow.Eventually the rulers of Wessex would rule all of the England.Alfred also made other improvements.He made laws for his people.He encouraged learning and translated several impor
11、tant books into his Saxon language.This was the beginning of the language we call English today.Two important pieces of literature from that period are the AngloSaxon Chronicle and Beowulf,both written in Old English.Old English lasted through most of the Middle Ages.Middle English came in during th
12、e late Middle Ages,and Modern English began at about the time of Renaissance.England and English got their names,not from the Saxons,but from one of the other tribes,the Angles.The original name of England must have been something like Angleland (only in Old English of course)语篇解读本文主要介绍了艾尔弗雷德大帝的功绩。他
13、重组军队,统一国家,制定法律,鼓励文学翻译。4Alfred the Great was the king of the .ARomans BWest SaxonsCAngles DVikings答案B解析细节理解题。根据第二段第二句可知,艾尔弗雷德是the West Saxons的国王。5The English language today began at about the time of .Athe Renaissance BAlfred the GreatCthe Roman Empire Dthe late Middle Ages答案B解析细节理解题。根据第三段“Alfred als
14、o made other improvements.This was the beginning of the language we call English today.”可知,现在的英语大约起源于艾尔弗雷德大帝时代。6According to the text,which of the following tribes was “English” named after?AThe Celts. BThe Jutes.CThe Saxons. DThe Angles.答案D解析细节理解题。根据最后一段第一句可知,英格兰和英语的名字起源于the Angles。7What is the mai
15、n idea of the text?AThe history of the Saxons.BThe achievements of Alfred the Great.CTwo great pieces of English literature.DThe development of the English language.答案B解析主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了艾尔弗雷德大帝的功绩。CIreland has had a very difficult history.The problems started in the 16th century when English rul
16、ers tried to conquer(征服) Ireland.For hundreds of years,the Irish people fought against the English.Finally,in 1921,the British government was forced to give independence to the south of Ireland.The result is that today there are two “Irelands”Northern Ireland,in the north,is part of the United Kingd
17、om.The Republic of Ireland,in the south,is an independent country.In the 1840s the main crop,potatoes,was affected by disease and about 750,000 people died of hunger.This,and a shortage of work,forced many people to leave Ireland and live in the USA,the UK,Australia and Canada.As a result of these p
18、roblems,the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851.For many years,the majority of Irish people earned their living as farmers.Today,many people still work on the land but more and more people are moving to the cities to work in factories and offices.Life in the cities is ver
19、y different from life in the countryside,where things move at a quieter and slower pace.The Irish are famous for being warmhearted and friendly.Oscar Wilde,a famous Irish writer,once said that the Irish were “the greatest talkers since the Greeks”Since independence,Ireland has revived(复兴) its own cu
20、lture of music,language,literature and singing.Different areas have different styles of old Irish songs which are sung without instruments.Other kinds of Irish music use many different instruments such as the violin,whistles,etc.语篇解读本文从地理状况、人口发展、经济情况以及社会生活等方面介绍了爱尔兰共和国,让我们对这个美丽的国家有了更进一步的了解。8What does
21、 the author tell us in Paragraph 1?AHow the Irish fought against the English.BHow Ireland gained independence.CHow English rulers tried to conquer Ireland.DHow two “Irelands” came into being.答案D解析段落大意题。本段的后半部分叙述的是最终结果,所以第一段作者意在阐述两个“爱尔兰”是如何形成的。9We learn from the text that in Ireland .Afood shortages
22、in the 1840s led to a decline in populationBpeople are moving to the cities for lack of work in the countrysideCit is harder to make a living as a farmer than as a factory workerDdifferent kinds of old Irish songs are all sung with instruments答案A解析细节理解题。第二段提到在19世纪40年代,由于土豆被疾病感染,大约75万人死于饥饿,由此可知这一时期的食
23、物短缺导致了人口下降。本段最后一句话也是线索提示。10The last paragraph is mainly about .Athe Irish characterBIrish cultureCIrish musical instrumentsDa famous Irish writer答案B解析段落大意题。通读本段内容尤其是根据本段中间部分的“Since independence,Ireland has revived(复兴) its own culture of.”可知,本段主要阐述的是爱尔兰文化。其余选项都不具有概括性。11What can be the best title for
24、the text?ALife in IrelandBA Very Difficult HistoryCIreland,Past and PresentDThe Independence of Ireland答案C解析标题归纳题。文章回顾了爱尔兰艰辛的独立过程以及曾经的艰难岁月,接着概述了爱尔兰如今的风貌,所以“爱尔兰今昔”作文章标题最合适。.七选五School doesnt have to be a prison.Whether you find school difficult,boring,or just stressful,you can learn to make school eas
25、ier and bring a lot more fun.Here are some ways to help you.Try a team sport.Some schools offer team sports that allow you to make friends with your fellow students.Soccer,track and field,basketball and football,can all make school have a little more fun. 12 If you dont want to play sports,consider
26、joining in the games and cheering for your team with your friends. 13 One of the most stressful parts of school can be making sure you have everything youre supposed to have.Wheres your English homework?Wheres that math assignment?Is your pencil sharp?The less you have to worry about these little th
27、ings,the more youll be able to focus and enjoy school. 14 Take it easy on your teachers.Teachers are like students:Some are great,some are less than great.But teachers are in charge of the classroom.So even if youre feeling frustrated or bored in class,you should be nice to your teachers. 15 Ask for
28、 help if you are having trouble with homework. 16 Make it easy.Ask for help at school by joining an afterclass study group,if your school has one.Ask your teacher if you can stay 1015 minutes after school to ask a few questions about your homework,if youre embarrassed to ask during class.Its always
29、better to ask.AStay organized.BTry to find kids you can talk to and play with.CManage your homework better.DSo you can choose one of them to take up.EBe prepared for class and everything will be easier.FAs a result,they will possibly be friendly back to you.GIf youre struggling in school,dont try to
30、 take it all on by yourself.12答案D解析根据上文可知,作者建议参加一些体育类的活动并列举了几个,“所以你可以从中选择一个去参加”。D项内容承接上文,故选D。13答案A解析根据下文的描述可知,作者建议要对学习需要的物品做到井井有条,有组织性,所以A项“保持有条理,井然有序”体现了本段的核心。故选A。14答案E解析根据上文的“The less you have to worry about these little things,the more youll be able to focus and enjoy school.”可知,只有做到把学习需要的物品都准备好,才会更好地集中精力学习。所以,E项内容承接上文。15答案F解析联系上文的“So even if youre feeling frustrated or bored in class,you should be nice to your teachers.”可知,只有做到尊敬老师,老师才会更加喜欢你,故选F。16答案G解析根据本段中的“Ask for help if you are having trouble with homework.Ask for help.Ask your teacher.”可知,作者建议有问题要学会寻求帮助,不要把困难全留给自己,所以G项内容承上启下。