1、Unit1Knowingme,knowingyouSectionAStartingout&Understandingideas课后篇巩固提升基础夯实.单句填空1.He sat there, (sink)in thought.答案sunk2.Some are like myself,working as a teacher,reading and writing,(satisfy)with a simple life.答案satisfied3.This kind of animal is rare anywhere in the world,let in China.答案alone4.Read
2、the letters and find out what kind of problems Ben has and who he turns for help.答案to5. (dress) in a red dress,the girl looks more beautiful.答案Dressed6.Production of the goods must fit with the needs of the society.答案in7.She took deep breath and sat up with great effort.答案a8.He felt (embarrass) at b
3、eing the centre of the attention.答案embarrassed.短语填空let down,help out,take a breath,pull ones weight,raise ones concerns,as well as,work out1.Bob has never,and we all have to work harder to make up for his laziness.答案pulled his weight2.No one but you knows your heart is racing,so and try to calm down
4、.答案take a breath3.These girls are every day in order to lose ten pounds of weight.答案working out4.The worst feeling is our parents.答案letting;down5.They visited some factories,hospitals the school.答案as well as6.Do you need anyone to in the shop?答案help out7.Two incidents in recent days have.答案raised ou
5、r concerns.完成句子1.妈妈对考试结果非常失望,一句话也没说就离开了。the result of the exam,my mum left without saying anything.答案Disappointed with2.你可以相信布鲁克斯,他决不会令你失望。You can trust Brooks.Hell never .答案let you down3.感到非常羞愧和尴尬,我没有和经理谈论新的计划。,I refused to talk to the manager about the new plan.答案Embarrassed and ashamed4.用这种方法治疗,你
6、的身体很快就会康复。,you will recover soon.答案Treated in this way5.她张开嘴,好像要深呼吸。Her lips parted as if she were about to .答案take a deep breath素养提升.阅读理解AI think a close friend is someone you get on really well with,who helps you when you have problems,who gives you advice,and who always has time for you.I didnt u
7、se to have many close friends when I was at school or at university as I was very shy,but now I have several.They are all womenI think its difficult to have a close friend of the opposite sex (异性).MarieI dont really have any close friends.I know a lot of people but mainly through work,and the kind o
8、f social occasions (场合) when we meet are business dinners and evening parties.I think if you come from a really close family,then friends are a bit unnecessary.The little free time I have I prefer to spend with my family.RichardI think a close friend is someone who youve known for a long time,and wh
9、o you still get on with.They probably have similar hobbies to you so you can do things together.Ive got three close friends who I was at high school with and we often go away together (without our parents of course).We always go camping and somewhere we can go walking,play football and be outside in
10、 the open air.DavidFor me close friends are the people you spend your free time with.I go out at weekends with a group of peoplethere are about seven of us,and Id say we are all close friends.We also live near each other.I dont think you can have close friends at a distance (在远处);you need to be able
11、 to see each other often.But I dont think you need to be doing the same things.I mean Im at university but none of my friends are.Ana【语篇解读】本文是一篇议论文。文中的四个人对亲密朋友这个话题发表了各自的看法。1.What does Richard say about friends?A.Its hard to make friends at work.B.Theyre less important than family.C.Friends need to h
12、ave a lot in common.D.Women and men cant be close friends.答案B解析推理判断题。根据第二段最后两句内容可推断,Richard认为朋友没有家人重要。2.What does David enjoy?A.Physical activities.B.Parent-child camp.C.Going to evening parties.D.Playing out in the open alone.答案A解析推理判断题。根据第三段最后一句内容可推断,David热爱体育运动。3.What do we know about Anas friend
13、s?A.They are college students.B.They are doing the same things.C.They dont live far away.D.They dont see each other often.答案C解析细节理解题。根据最后一段第三句“Wealsoliveneareachother.”可知,Ana的朋友们都住得离彼此不远。4.Who has more friends now than before?A.Ana.B.David.C.Richard.D.Marie.答案D解析细节理解题。根据第一段第二句“Ididntusetohavemanyclo
14、sefriends.butnowIhaveseveral.”可知,Marie现在的朋友比以前多。BWhen you choose a friend,you should be very careful.A good friend can help you study.You can have fun together and make each other happy.Sometimes you will meet fair-weather friends.They will be with you as long as you have money or luck,but when you
15、are down,they will run away.How do I know when I have found a good friend?I look for certain qualities of character,especially understanding,honesty and reliability (可靠).Above all else,I look for understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.He is not quic
16、k to judge.Instead,he tries to learn from others.He puts himself in the other persons place,and he tries to think of ways to be helpful.He is also a good listener.At the same time,however,a good friend is honest.He does not look for faults (过错) in others.He notices their good points.In short,good fr
17、iends will be honest to each other and accept each other.Another quality of a friend is reliability.I can always depend on a good friend.If he tells me he will meet me somewhere at a certain time,I can be sure that he will be there.If I need a favor,he will do his best to help me.If I am in trouble,
18、he will not run away from me.There is a fourth quality that makes a friend special.A special friend is someone with whom we can have fun.We should enjoy our lives,and we would enjoy our friendship.That is why I especially like friends who are fun to be with.A good friend likes the same things I like
19、.We share experience and learn from each other.A good friend has a good sense of humor,too.He likes to laugh with me.That is how we share in the joy of being friends.And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is understanding,honest,and reliable,I know Ive found
20、 a friend!【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了好朋友应该具备的几种品质,并对每一种品质进行了详细的说明。5.If you have fair-weather friends,.A.you will become richB.you can be sure that you get real friendsC.they will give you all that they have when you need helpD.you will be refused when you get into trouble答案D解析推理判断题。根据第一段第四、五句可知,酒肉朋友在你有钱或
21、幸运时,就会和你在一起,但是当你倒下的时候,他们就会跑掉。由此推断,这样的朋友在你遇见困难的时候不会帮助你,故选D项。6.Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?A.Honesty.B.Reliability.C.Understanding.D.A sense of humor.答案C解析细节理解题。根据第二段第一句“Aboveallelse,Ilookforunderstandinginafriend.”可知,作者认为理解是最重要的品质。故选C项
22、。7.This passage is mainly about .A.the qualities of a friendB.where to choose friendsC.how to get along with friendsD.the importance of having a friend答案A解析主旨大意题。通读全文内容可知,文章主要说明好朋友应该具有什么样的品质。故选A项。.七选五Want to know how to be a confident friend-finder? We can help,with four easy steps.Step1Changeyourme
23、ntalstate.Its easy to get so freaked out(不安的)about being in a new situation that you start throwing off dont-come-near-me signals.And guess what? It worked.1Instead,change your attitude with some positive thinking.Tell yourself “Itll be great to get to know someone new”,or “I cant wait to hear what
24、these girls have to say”.Step2Remember,theeyeshaveit.The first place we look at when were uncomfortable is the floor.No one can tell if were embarrassed.We cant tell if anyone is looking at us.Whoa!2Holding your head up and making eye contact is a bold(大胆的)move.Its confident and friendly.Step33Does
25、starting a communication bring on an attack of shyness? Try adding a good question to your friend-finding tools.Strong opening questions usually begin with “what” or “how” words that get people talking.Typically,our first instinct (本能) is to ask a “can” or a “do” question,like “Can I borrow a pencil
26、?” or “Do you know where the bathroom is?”4 Like “Yeah”or “Down the hall”.Asking “what” or “how” questions gets you more information to respond to.Try something like “Hi.I really like that flower.How did you draw it?” or “Hi.Im new.Whats the least scary lunch option in the cafeteria?”Step4Practice,p
27、ractice,practice.Making new friends is a skill.5But the more you practice,the more relaxed and natural youll feel,and the easier it will get.So flash that smile,offer some welcoming words,and soon youll be hanging out with your newest friends!A.People dont come near you.B.All you need is one questio
28、n.C.Listen closely to their answers.D.Not a good way to meet people.E.The thought of meeting people makes you excited.F.But that only gets you short answers.G.Like art,music,or sports,it takes practice to feel truly confident of it.答案与解析【语篇解读】这是一篇说明文。短文就如何自信地交到朋友提出了几个可行的步骤。1.A可知,当你处在一个新的环境中时很容易感到不安,
29、以至于你开始发出“不要靠近我”的信号。此处要说明“不要靠近我”的信号发出后所产生的结果是什么样的。故A项“人们不会靠近你”符合文意。故A选项切题。2.D此处要起到承上启下的作用,既要说明上文的眼神之间的交流方式是错误的,又要说明应该怎样进行眼神的交流是正确的。故D项符合文意。3.B本段主要介绍了在交流过程中,为了使交流能够顺利地继续下去,强有力的开场白通常以“什么”或“如何”这样的提问方式开始。故B项“你所需要的就是一个问题”切题。4.F通常,我们的第一本能是问一个“can”或“do”的问题,比如“我能借一支铅笔吗?”或者“你知道洗手间在哪里吗?”所以判断出此处在表明以“can”或者“do”这样的提问方式会得到的答案是什么。故F选项“但这只能让你得到简短的答案”。比如“是”或者“沿着大厅就能看见”。故F项切题。5.G结交新朋友是一项技能。但是你练习得越多,就越感觉放松和自然。所以判断出此处是把交朋友比喻成了艺术、音乐或体育。需要练习才能真正对它充满信心,练习得越多,越感觉放松和自然。故G项“像艺术、音乐或体育一样,需要练习才能真正对它充满信心”切题。